Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

A feledés kertje – kék 1.

2007.09.22. 07:00 Nadine

Hosszan töprengve egy megfelelő témán, amit kellőképpen illusztrálni is tudok, úgy döntöttem, hogy kedvenc növényeim világába foglak elkalauzolni Benneteket.


Tulajdonképpen csak pár éve tudok róla, hogy vonzalmam a kertészkedés, vagyis inkább a növények szépsége iránt kissé beteges. A kór egyik tünete a „soha nem elég”, így számtalan fajtát sikerült átlagos méretű kertembe bezsúfolni. Hogy ne vesszünk el a dzsungelben, színekre bontva (igény esetén további fejezetekben) mutatom be Nektek a fotogénebb lakókat.

 

Kezdjük az egyik legkedvesebb virágszínemmel, a kékkel. A kékről azt írják az okos könyvek, hogy békét sugároz, elmélkedésre ösztönöz, megnyugtat - szimpatikus tulajdonságok. Kevés ám az igazi kék a kertekben! Mert az utca embere rávágja az ibolyára is, hogy kék, pedig ha valaki megvizsgálja közelről (sztem távolról is) - ez kérem szépen, lila. Nem véletlen, hogy latin neve (Viola) több nyelven is lilát jelent. Ugyebár.



Viszont teljesen egyértelmű, hogy a színes kontaktlencse nem a modern kor találmánya, mert számos iromány emleget holmi ibolyaszemű leányzót… De ez badarság! Az ibolyának létezik fehér változata is, de a többi LI-LA. NEM KÉK.



Akkor térjünk át a valóban kék virágokra, talán a legjobb méret szerint haladni, a legkisebbtől a legnagyobbig (mármint nálam).


Ez az incifinci (kb. 10 cm), kék virág egy sziklakerti növény. Nevét még a kertészetben sem tudták, roppant tekintélyes méretű dísznövény-enciklopédiámban sincs benne – talán ezért megsértődött, mert csak egyetlen nyáron át virított a sziklakertnek kinevezett agyagcserépben, de a kékségét sosem fogom elfelejteni. Hát nem szép?





Talán az ő szépségén felbuzdulva tavaly először életemben vetettem sziklakerti magkeveréket, ebben rejtőzködött ez a kis kék csoda. Azóta hiába próbálkozom a hasonló nevű keverékekkel, nem akadtam rá erre a virágra. Szintén Anonymuska.







Ez a szépséges kis virág is egy szezont töltött nálam, kaptam egy tasak mezeivirágmag-keveréket egyenesen a távoli Írországból. Egyszerűen nem tudtam betelni a szépségével, ezzel az igazi mélykék varázslattal.




Ő viszont már évek óta megvan, egyetlen dolgos, kerítésépítő, 46-os munkásbakancs sem volt képes kitaposni (pedig dolgoztak az ügyön keményen ezek az átkozottak!). Úgy hívják, tarackoló kékgyökér, és a sárga rózsák közé ültetve kezd virágozni kora ősszel. Nyílik, nyílik, csak levelei vörösre színeződésével jelzi a fagy közeledtét. Aztán eltűnik az avarban, hogy következő ősszel újra megjelenjen.




Kb. hasonló méretű (15-20 cm), de kora tavasszal nyílik ez az általam hófény néven ismert hagymás tündérke. Mindig megfeledkezem róla, hogy aztán, amikor a fagyok elmúltával kibújik, jól megörüljek neki. KÉK!







A hagymások – hála a jó égnek – gazdag családjába tartozik egyik kipusztíthatatlan és közelről illatos virágunk, a gyöngyike (Muscaris) is, gyakran hasra fekszem a kedvéért. Igaz, hol kékebb, hol lilább, de ezen a fotón egyértelműen kék. Évről évre szaporodik, két kis kupac hagymából már annyira elterjedt, hogy tavasszal szinte az összes bokor alján ott virít.




Egyik filigrán kedvencem, a len évelő ugyan, de a nárciszhagymák rendre eltakarják előle a fényt, így ritkán gyönyörködhetek benne. Pedig csodálatos pasztellkék színű szirmai vannak és ezüstöszöld levélkéi. Légies, szeretetre méltó növényke. A barátom.



Mit tesz isten, hajnalkából is a kéket szeretem legjobban! De abban az évben, amikor igazán szépen befutotta a garázs pergő vakolatú falát, még nem volt digitális fényképezőgépem, így erről a kékségről egyelőre le kell mondanunk. A búzavirággal is pórul jártam, mert amit évelőnek árultak (mindig drágábbak, mint az egynyáriak), az egyetlen nyarat bírt ki, és a fotó sem lett túl jó róla.

Cserébe viszont itt van a legszebb árvácskaszín, ami az én csipkegalléros, múlt századi lelki világomban előfordulhat.




Ez pedig a minden évben vett és vetett kékséges „virágmezőm”, a kék lobélia. Azért ez is, az is, mert sosem bírom kivárni, míg a magok kikelnek, és vásárolok áruházi cserepest is, de azok sosem bírják olyan jól a strapát, mint amiket magról nevelek. Nem tudok betelni ezzel a növénnyel. Amilyen picurka kis magokból kel ki, olyan stramm kislegény őlobéliasága. Mindig ültetek a fehér muskátlik tövébe is, vegyes virágládába is, ahol csak egy pirinyó lyukat is találok. Ő az.

A végére hagytam évek óta tartó rajongásom alanyát, a magyarul méltatlan nevű szarkalábat (Delphinium - megadom magam, delfinre sem hasonlít). Évekig boldogította kertemet egy világoskék példány, amelynek egyre gazdagabb virágzása újabb és újabb szarkalábak megvásárlására sarkallt, de egyelőre az újoncok meg sem közelítik az azóta sajnos, elmúlt első példány színvonalát. Én balga, kettéosztottam a tövet (így kell szaporítani), erre az új helyre ültetett és a régi helyén hagyott tő is elpusztult. Itt még fiatalka volt a lelkem, de a színe szépen látszik.















Ráadásul ez a növény is hajlandó kétszer virágozni, ha az ember az első virágba borulás végén szinte egészen tövig visszavágja, hogy ne érleljen magokat. Ilyenkor szusszan egyet, majd azt képzeli nyár végén, hogy megint tavasz van, és még egyszer gyönyörűséges virágbugákat növeszt. Hálás vagyok a szarkaláb feltalálójának.

Azóta suttyomban beköltözött hozzánk egy világosabb és egy sötétebb kék rokon is, sőt, még jó néhány unokatestvér, de őket a Fehér, illetve a Lila fejezetben mutatnám be azoknak, akik nem dőltek kardjukba a hosszas és ömlengős bemutató miatt.

Egy biztos: nekem megszámlálhatatlan örömteli, révült órát okoznak a képeken látható és egytől egyig a mi kertünkben nyíló virágok. Sosem tudom megunni, hogy történjen bármi értelmetlen, ostoba dolog odakint, ők szépen előbújnak, felragyognak, majd dolguk végeztével pihenőre térnek. Hogy ezt figyelhetem évről évre – csodálatos ajándék.

S hogy miért a feledés kertje? Nem tudom. Elfelejtettem...

89 komment

Címkék: mánia kert nadine

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.09.22. 07:45:36

Nadine, tőlem jöhet a folytatás. Ráadásul a kedvenc színemmel kezdtem :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 08:39:24

Jó reggelt, Jé. Nem én kezdtem a kedvenc színeddel?:)

2007.09.22. 08:39:28

nem én, hanem te. tök reggel van még. :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 08:43:41

Hát én is ezt mondom. Vagy nem?;)
Most jöttem rá - kilépve a teraszra -, hogy valaki még kimaradt a kék seregből. Ha találok róla normális fotót, akkor pótolom a hiányt, különben be fog rágni rám.

És most Svatira gondolva ordítom csendben magamban, hogy: KÁÁÁVÉÉÉÉT!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 08:51:29

Amadea, ha előkerülsz, 9.55-kor (reggel!) kezdődik egy neked való, léleksimogató mesefilm az m1-en. Tessék odakucorodni egy bögre kakaóval és végignézni! Utána kikérdezem.

cyan 2007.09.22. 09:00:08

Tibbe, A Killendoorni Hírlap kedves, jó tollú újságírója nagy bajban van: a főszerkesztő megfenyegette, hogy kiteszi a szűrét. Tibbe ugyanis ahelyett, hogy a helybéli szenzációkat venné a tollára, javarészt a macskákról ír, akiket mellesleg nagyon szeret. Ám mostantól igazi híreket kell produkálnia. Miközben búsan ballag hazafelé a szerkesztőségből, az egyik fa ágai közt megbújva - láss csudát - egy csinos, kiskosztümös fiatal lányt pillant meg. Tibbe lesegíti a lányt fáról, sőt szállást is ad neki. Amióta Minus - mert így hívják a lányt - felbukkant Killendoornban, bizony furcsa dolgok történnek errefelé. Tibbének van miről tudósítania. De ki is ez a titokzatos teremtés, Miért viselkedik olyan különlegesen? Miért a háztetőn át közlekedik és miért alszik egy dobozban összegömbölyödve? Ráadásul a környék macskáit is mind ismeri és mindig ő tudja meg először a legfrissebb pletykákat és híreket... A helyzet tovább bonyolódik, amikor Minus felfedezi, hogy a helybéli dezodorgyár igazgatója, az állítólagos állatvédő, piszkos üzletre készül. Tibbe, Minus és persze a macskák felderítő akcióba kezdenek...

ezt lehet, megnézem én is. macskanő :D

cyan 2007.09.22. 09:01:49

Nadine szépek a virágaid! nálam minden kipusztul. csak fák és bokrok vannak. kisérleteztem virágokkal is, de valahogy nem szeretnek. :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 09:02:17

És ez egy holland mesefilm. Lehet jó. Cyan, képes voltál utánanézni, mit ajánlgatok Amadeának? Tegnap este nagyon rossz passzban volt, gondoltam, nem árthat neki.

cyan 2007.09.22. 09:08:40

gyermeteg lelkemnek jót tesznek a mesék, port.hu meg itt van a könyvjelzőben, na meg a kíváncsiság is, ugye :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 09:18:59

Akkor már két gyermeteg lelkű lakozik itt:) A többiek meg éppen bújócskáznak...

cyan 2007.09.22. 09:22:29

pókháló posztjába írtam, h problémám megoldva, nyugodt szívvel mehetek gombát vadászni. van a faluban egy ember, aki nem rest megvizsgálni a zsákmányt. nekem meg van gombászós könyvem, éles késem, kosaram. mai program meglesz, csak gomba is legyen :))

2007.09.22. 09:24:07

csak halkan mondom, hogy készülget egy barangoló... lehet, hogy holnapra vagy vasárnapra be tudom gyömöszölni. Jó?

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.22. 09:25:25

Annyira jó látni,ahogy a különféle hobbik előbukkannak az emberekből és kiderül, hogy ki mibe fektetett annyi energiát, hogy tudása már-már egy szakemberével vetekszik. Főzés, útibeszámoló, gombászat, virágok, mennyire jó már. Tetszett az írás Nadine, jó volt egy kicsit elmerülni a vitágporban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 09:34:05

Vigyázz a dicsérettel, Holland, én TÉNYLEG virágbuzi vagyok, és még csak a kék került sorra, ráadásul abból is csak az, amiről fotóm is van. Mi lesz, ha igazán vérszemet kapok?:)

Jé, a holnap vagy vasárnap azt jelenti: holnap? (Mert holnap vasárnap van.) Mondd ki, ha jó neked - a holnapi vasárnap -, mert akkor azt kiáltom, stip-stop, és a Tiéd.

2007.09.22. 09:44:38

ja, tényleg! :)
akkor holnapra meglesz.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.09.22. 09:57:22

Nadine....neked kávé köll????:)))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 09:59:23

Jé, akkor a licit leütve, Tiéd a holnapi poszt!

Svati, viccelsz? Azon élek.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 10:03:13

Most fogom benyomni a másodikat, aztán nekiesek a kontúrozásnak - készül Evelin (5 éves) "ékszerdoboza" -, amíg szárad, politikai cikkeket korrektúrázok "rendkívül nagy" érdeklődéssel, itt újra kávé, aztán lakkozok, amíg szárad, visszatérek a cikkekhez, és hopp, már vége is a napnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 10:07:49

Basszus, ez a lány még mindig nincs ébren. Pedig ez a mese tényleg neki való. Amacskadea.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.09.22. 10:41:18

kávét csak mértékkel....sikerült beíratkoznom az egyetemre...haladás:)))
léptem rizottót főzni a sáskáknak....kedden benézek.
puszi

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 10:42:37

Puszi Neked is, vigyázz magadra és sok pénzes vevőt!

tistedur 2007.09.22. 10:50:08

jó reggelt,jó kávézást :)
Nadine,szépek ezek a kékek :)
és jó,hogy svatit is látni..:) Toma paradicsomos és spájder gombás posztja is nagyon jó volt.
Jé barangolását is nagyon várom már..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 10:54:22

Ja, persze, Te most egy kupacban olvastál mindent, igaz? Jó fáradt vagy, mi?

tistedur 2007.09.22. 11:06:49

igen,eléggé elfáradtam...:( ráadásul ma még a boltba is berángattak-vevő nincs ugyan,de lenne jobb dolgom is..ez van,sajna.szekszárdra viszont nem megyek a jövő héten-legalább ennyi örömem van :)

maybach 2007.09.22. 11:07:30

Nadine!
Tök olyan, mintha szeretnéd a virágaidat. Még én is könnyes szemmel olvastam, pedig elég cinikus lélek vagyok. Igaz előtte sok hagymát vágtam apróra.

tistedur 2007.09.22. 11:15:51

maybach!
erre szokták azt mondani,hogy szűz lány szemét nem csípi

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 11:17:48

Maybach, beletrafáltál! A hagyma meg jót tesz a meghatottság állapotának eléréséhez. Hiszen ő is növény:)

maybach 2007.09.22. 11:32:59

Tist!
Ez a hagymás teszt cefet szigorú lehet, mert ha korrekt, akkor én még életemben nem láttam szűz lányt.

Nadine!
Látod eddig eszembe sem jutott, hogy a hagyma a lelkiismeretemre támad, önvédelemből. Akkor ez olyasmi, mint a gyereksírás?

tistedur 2007.09.22. 11:39:32

maybach!
:DD ezt az egyik exem anyukája mondogatta mindig-az én feladatom volt a hagyma felaprítása a csalamádéhoz-nekem nem nagyon szokta csípni a szemem a hagyma..a tormát is én reszelem otthon :)

maybach 2007.09.22. 11:50:55

Hú, tormát én is szok. Régebben, még volt, disznóvágásokhoz. Na az kihozza.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 11:51:55

Ki. A szentimentalizmust. Olyankor kell szerelmet vallani is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 12:53:40

nadine
jól bekezdtél, ha lehet egy embernek kedvenc színe, akkor nekem a kék az:))) nagyon szépek a virágaid. nálam többnyire ehető növények vannak a kertben, de szeretem a virágokat is. még festeni is! egy íriszes csendéleten gondolkodok mostanság.

...a hagyma apritás trükkje, a baromi éles kés. akkor nem fröccsennek a levegőbe az illo olajok, mikor vágod.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 14:29:41

És milyen jól illik ide ez a kék óra, igaz?;)

spájdernecc 2007.09.22. 14:30:14

'napot
Szép kékek, szép képek
viszlát, rohanok...

maybach 2007.09.22. 15:48:11

Ez szép volt.
Mint mikor az egyszeri ember beállít valahova, ahol jó sokan vannak. Belekezd, mindenkinek bemutatkozik és kezet fog. Fél óra. Majd keresi Kovács urat, aki nincs ott, mire embereünk újra nekilát mindenkivel kezet fogni és elbúcsúzni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 16:18:17

Ez akkor igazán szórakoztató, ha nem kézfogás jelenti az üdvözlést, hanem három puszi (itt a szomszéd faluban így szokás, jól mulatok reggelente a vasútállomáson, amikor a tinik összetalálkoznak csapatostul:)). Hamar eltelik a buli.

cyan 2007.09.22. 16:54:42

ez a tinik mániája. hja, ők nem az átkosban születtek/nőttek fel már. nekem még az elvtársakat juttatja eszembe

cyan 2007.09.22. 16:57:13

megjöttünk a gombavadászatból. lefotóztuk őket. picit később viszem a vizsgáló-emberhez. galócákat leszedték előlünk, viszont rengeteg vargányát találtunk :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 17:02:54

cyan
hogy én most mennyire irigyellek:)) későn keltem és nem volt már a piacon gomba, így kénytelen voltam átgondolni, mit is főzzek a hétvégén:((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 17:05:38

A vargánya nagyon finom. Főleg a kalapja.

Toma, mi van a bödönlakó vércsirkével?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 17:25:16

az a projekt, egyenlőre pihen, mert ahhoz egy társaságot kellene összeverbuválni, de mostanság mindenkinek dolga van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 17:32:40

Aha. Ha sokáig húzódik az ügy, abból a pipiből struccmadár lesz. Bödön formájú.

cyan 2007.09.22. 17:41:01

találtam egy fura gombát is. sehol nincs a gombás könyveimben olyan. kíváncsi vagyok, mi a neve, ehető-e? amúgy legjobban a Júdás füle gombához hasonlít, csak ez a földben nőtt, nem fatörzsön. van kép róla, majd feltuszkolom képtárba.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 17:41:39

ide lehet utazni, oszt jó napot! máris van társaság! én szívesen megcsinálnám az étket:))))

addig is, pestieknek egy kis program:
www.kulturhid.com/HU/bor.html

cyan 2007.09.22. 17:48:28

képekre várni kell, képtár azt írja: Karbantartás miatt a képfeltöltés átmenetileg szünetel!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 18:00:10

Cyan, ezt milyen nyelven írta ki? A tar.hu-ra akartál tölteni? Napok óta ezzel kínlódom, csak nekem nem mond ez a büdös ilyen konkrétumot.

Toma, legszívesebben már indulnék is, de dolgozom, mint igavonó b. állat.:(

2007.09.22. 18:07:09

Nadine, ugye te tudol franciául?

2007.09.22. 18:13:49

sztornó, már nem érdekes :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 18:18:28

cyan
szivesen eistandolnám:))))

-a pásztorok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.22. 18:30:05

hétórakor dunatévé, simlis és a szende:)))) de régóta várom, hogy újra megnézhessem ezt a sorozatot.
lassan betelepszek a teraszról, mert kezd hűvös lenni és az aksi is lemerülőben.
a kutyák meg már két órája kergetik egymást csak inni állnak meg egy kicsit:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 18:59:10

Jé, akár aktuális, akár nem, vmikor tanultam. Tehát tudolok (egy kicsit).

Toma, mi van Mázlival és Drazséval? Összehaverkodtak már?

cyan 2007.09.22. 19:17:37

na megvan az eredmény:
a sok gombából csak a pöffeteg (abból is pár darab), a tinorú (amit vargányának neveztem) meg a nagy érdekes gomba maradt versenyben. neve: májgomba, ehető. ja és 2 lilapereszke is még a befutók közt van. a többi: kuka

cyan 2007.09.22. 19:20:32

Nadine, a kep.tar.hu-ban a képfeltöltés fülnél írja:
Képfeltöltés

Karbantartás miatt a képfeltöltés átmenetileg szünetel!

Képfeltöltés napló | a sikertelen képfeltöltések hibaüzenetei

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 19:29:23

Cyan, azért lehet belőlük egy adag valamit készíteni?

Én a Total Commanderen keresztül szoktam töltögetni, ott nem írt ennyire részletes hibaüzenetet. De akkor már értem. Átkozottak!!! Olyan szépet dobozoltam a múlt hétvégén, és nem tudom feltenni a képét! Pffff...

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 19:38:39

Jó estét!
Drága Nadine, én fél 11kor keltem! A kakaót meg utálom. Egyedül teát, vizet meg üdítőt fogyasztok.
Ja, és ha lehet, ma még szarabbul vagyok.:(
Azzal a hármas puszilkozással hagyjatok, nem tudom, mi benne a vicc. Érdekes, az én csekély számú baráti körömben nem szokott ilyen lenni. A másik szándékos dühítése, füzetének összefirkálása, fejbevágás a töriatlasszal viszont igen.:)
Kedvenc színeim: piros, bordó, lila, fekete, fehér, zöld, ezüst, arany, kék, barna, bézs, vaníliaszín, a rózsaszínnel magázódom, a narancsot és az élénksárgát ruhában annyira nem csípem.

cyan 2007.09.22. 19:57:02

Nadine, ftp-n szoktad a képeket feltenni? én símán a képfeltöltés funkcióval, igaz csak 5 kép megy egyerre, de az a biztosabb nekem. ftp-vel kicsit hadilábon állok :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 20:09:55

Cyan, én meg a munkát is ftp-n kapom-küldöm, lusta voltam még egy dolgot megtanulni:)

Amadea, kár, mert helyes kis film volt telis-tele mindenféle méretű és színű macskával:) Felőlem üdítővel is odakucorodhattál volna a tévé elé, jót tett volna a sebzett lelkednek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 20:18:58

Kezdődik a Pompei az m1-en, majd jövök!

Halvány Görény 2007.09.22. 20:21:46

láttam délelőtt azt a filmet félig, aszittem valami francia, utána menni kellett targoncálni.
kerteket nézni jó, csinálni nem lenne türelmem, akármennyire szép is, kivéve talán paradicsomt meg epret, azokkal jó együtt élni, mert mindig csak leszakítasz egyet-egyet és akkor mindenkinek jó.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 20:23:38

Gerle, szerintem meg a leszokni nem akaró/képtelen személy nem ember.
Ja, köztünk soha nem volt gond a korkülönbség.
Nadine, ha tegnap szerzek róla tudomást, talán felkelek miatta.:)
+ ahhoz nagyon sok mesét kellene néznem, hogy helyrerázódjak.

Halvány Görény 2007.09.22. 20:33:03

korkülönbség nem érdekes. nekem volt 50 éves meg 10 éves élettársam is. a 10 évesnek túl gyerekes voltam, az 50 évesnek meg túl komor és nem volt bennem elég élet.

a három puszi elve az én feldolgozásomban ott gyökerezik, hogy sokan ma már szinte bárkit puszival köszöntenek. a hagyományos kettővel. szóval ha az bárkinek jár akkor meg kell különböztetni valahogy a bárkiktől a nembárkiket.
konzervatív vagyok és puszival nagyonnembárkit szabadna szerintem köszönteni. három puszi meg nálam már masszív nemi kapcsolat.
de az is lehet, hogy ez valami speciális réteg speciális köszöntése. kopaszerősöket lehet látni pl ha összetalálkoznak és nem negatív üzlettársi kapcsolatban állnak, hogy szkanderfogás + két puszi. néha komikus tud lenni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 20:45:02

H. G., nem nagyon értem az élettársaid életkorát. Váltakoztak a gerontofil és a pedofil időszakok? Mindez Kálmán előtt volt? Vagy közben a sitten? Tájékoztass, kérlek!

Szkanderfogás + két puszi nem néha tud komikus lenni. Mindig az.

Halvány Görény 2007.09.22. 20:48:13

az egésznek a nyitja ott gyökerezik, hogy nagyon hiszékény ember vagyok. az élettársaimban megbízom és nem vizsgálom a személyiket, elhiszem amit mondanak magukról. kálmán a múlt. már 3 hónapja nyitott vagyok új kapcsolatra, ami a múlt héten úgy tűnik el is indult. de nem szívesen beszélek erről egyelőre, babona.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 20:55:45

Jó neked, Halvány Körfény. Szurkolok, hogy jó legyen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 21:06:17

Legalább a nemét, a nemét áruld el!!!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 21:17:31

Nadine, mi ez a kíváncsiskodás?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 21:20:02

Halvány Görény élete egy kész regény, mindig izgatottan várom az újabb fordulatos fejezetet. Főleg, amióta beszámolt az altáji frizurájáról. Azóta mindig érdekelnek a kapcsolatai:D

Halvány Görény 2007.09.22. 21:27:31

mondám, hogy nem egész egy hete indult a dolog és konzervatív lévén természetesen nem jutottam odáig, hogy bármilyen módon megtudjam a nemét, egyáltalán, úgy tapasztalom, hogy mindketten szégyenlősek vagyuk és szóba sem került még ez a dolog közöttünk.

Halvány Görény 2007.09.22. 21:42:44

jómagam is erkölcsileg feddhetetlen lévén csak olyanokkal kezdek akiknek szintén tiszta a lelkiismerete. mindenféle fókagyilkos egyénekkel, vagy akárcsak olyanokkal akik az állatok iránt negatív érzelmeket táplálnak, természetesen nem ápolok intim lehetőséggel kecsegtető kapcsolatot.
persze fiatalabb koromban önkéntelenül is belefutottam kétes egyénekbe, pl gimnázium után fél évig jártam egy cserepes növénnyen csak aztán egy közös hétvégi kirándulás alkalmával kiderült, hogy húsevő.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 21:48:33

Nadine, a bajusz ma már nem elegendő paraméter egy illető nemének meghatározására...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 21:50:54

Am, ez kétségtelen, de mint külső jegy, azért szolgál némi sejtéssel. Ha rúzsozott ajak van alatta, az némiképp bonyolítja a helyzetet, de rozmár már nem lehet.

Halvány Kökény, próbáltad már a szemüveget?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.22. 22:10:07

Úgy látszik, mindenki tévézik vagy bulizik, úgyhogy hónom alá csapom a legálmosabb macskát, és megyek vízszintesbe. Holnap Jével barangolunk. Jó éjt!

maybach 2007.09.22. 22:11:18

Végem van. Már a Sevilla is rózsaszínben focizik.
Lehet a női csapatukat küldték a Barca ellen?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.22. 22:45:45

Nádiné, én fordítva gondolkodtam; csupasz képű pasik is vannak, méghozzá szép számmal. Aludj jól!

spájdernecc 2007.09.22. 23:48:59

Cyan, az ismeretlen gombádat rakd fel külön, ha kérhetem...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.23. 00:06:49

összedobtam nektek egy hot dogot, ha esetleg megéheznétek:)))

cyan 2007.09.23. 07:47:36

spájder, kicsit elkéstél :( gombavizsgáló megállapította, h májgomba, és mint minden gombát, ezt is azonnali feldolgozás alá vetettem. az utasítás szerint ki kell áztatni, mert sok a cseranyag benne, szóval most ázik, ennek megfelelően fakul is. még egybe van, de, ha fakón is jó róla egy kép, akkor csinálok.
süti beállítások módosítása