Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Tegyük össze, amink van! 2.

2007.11.07. 07:00 Nadine

Lökhajtással a mennyországba  –

Kukoricás lencseleves (turbóváltozat)


Bár csak most szagoltunk bele fintorogva a novemberbe (hol van még az igazi tél? Brrr...), most jöjjön egy olyan étel, ami pazar ízeivel szilaj vágtára készteti a vért az ember átfázott, elgémberedett tagjaiban. Eredetileg Piros Christa (igen, így hívják) Koleszterinszegény finomságok c. könyvéből származik a recept, de sikerült úgy átfazoníroznom, hogy szegény szerző valószínűleg felkötné magát, ha az én verziómat megkóstolná. Koleszterinszegénynek éppen nem nevezhető, viszont baromi finom és nem utolsósorban laktató!:)


 

font color="#663300">Hozzávalók:

  • 20 dkg mirelit vagy 1 doboz konzervkukorica
  • 20-25 dkg lencse
  • 2-3 szem krumpli*
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 szép szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa*
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kis szelet füstölt szalonna*
  • 10 dkg parasztkolbász*
  • só, bors, kakukkfű, oregánó, borsikafű, pirospaprika*, gulyáskrém*
  • 2 dl tejföl*

 

(a *-gal jelölt hozzávalók nem szerepeltek az eredeti receptben)

 

 
Elkészítés:

 

Előző este megmossuk (ez mindig utólag jut eszembe) és beáztatjuk a lencsét. Utána nyugodt lelkiismerettel aludni térünk, ezzel minden előkészítettünk az ételhez.

 

Másnap apróra vágjuk a szalonnát, és egy szimpatikus, legalább 5 literes fazékban kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a megtisztított, szintén kockákra vágott vöröshagymát, és jól megdinszteljük. Amíg ők ketten szerelmesen sülnek, addig megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.

 

Ha a hagyma üvegesre sült, hozzányomjuk a fokhagymát és megszórjuk pirospaprikával, majd gyorsan egy pici vizet teszünk hozzá, nehogy a paprika vagy a fokhagyma megégjen. Ezután rátesszük az ízlés szerint hasábokra vagy karikákra vágott sárga- és fehérrépát (nálunk mindig karika, mert így ugyan nem áramlik a csí, viszont az összes gyerek megeszi, ahogy kell), és pár percig együtt pirítjuk őket. Ekkor jönnek a fűszerek, a lencse és a felkockázott krumpli. Ha volt annyi eszünk, és előre megnéztük a mélyhűtőben, van-e otthon kukorica, akkor az is. Mivel én mindig utólag vagyok előrelátó, kénytelen vagyok konzervet használni, az viszont már meg van főzve, tehát a legvégén kerül az ételbe.

Nnna. Ha az összes zöldség a fazékba jutott végre, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy kellemes, sűrű levesállagot kapjunk (értsd: a végén megálljon benne a kanál). Aki gondolja, tehet bele akár zöldség-, akár húsleveskockát is, de nem kötelező. Most  írhatnám azt is, hogy füstölt  hús levével eresztjük fel, mert biztosan azzal is finom, sőt, de ez a  sorozat nem erről szól...

 

Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor jöhet bele a felkarikázott parasztkolbász, a konzervkukorica és a felvagdosott petrezselyemzöld. Ezekkel még hagyjuk rottyanni egyet és kész. A tányérban ízesíthetjük (kötelező!) tejföllel, esetleg pár csepp ecettel vagy erőspaprikával. A magam részéről mindhármat szoktam beletenni. Ízlés szerint rozs-, illetve fehér kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 



Másnap értelmet nyer a cím is.

 

110 komment

Címkék: leves nadine tegyük össze!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 08:48:51

Cyan, csinálhatod úgy is, számomra külön értéket jelent, hogy a megvalósításhoz EGYETLEN lábas, és egy vágódeszka kell.

tistedur 2007.11.07. 08:57:43

Nadine!
:DD te sem szeretsz mosogatni,amint látom
én lassan megyek..este jövök majd.
mindenkinek szép napot :)

spájdernecc 2007.11.07. 09:01:55

nos az koszosedény-képződés a főzés egyetlen komoly lelki gátja a férfiember számára...
egyik barátom családjának fele, naná, hogy a női szakasz, rokonlátogatni indult Germániába, a férfiaknak hagytak egy nagy fazék marhapörköltet. Ezt ették a fiúk két napig, a maradákot kicsit feljavították, lett belőle príma gulyás. Ezután némi krumli hozzáadásával és tésztanemű eszközlésével grenadír-mars manifesztálódott. Két nap padlásról mentett sonka-kolbászos "hideg nap" meg egy hétvégi étteremlátogatás után a hazatérő nők csodálkozva látták az egyetlen "felgyülemlett" mosogatnivaló fazekat :))

cyan 2007.11.07. 09:07:03

az külön művészet, ahogy a pasik egy egyszerű egytálételt főznek, lábos, fazék, serpenyő, tálka, vágódeszka, ilyen kés, olyan kés, fakanál kell nekik, pillanatok alatt telítve a mosogatót. persze elmosni nem fogják, hiszen ők főztek.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.11.07. 09:18:58

Toma bá megpiszkálta a css-t? Nekem kicsúszik a szöveg baloldalt.

spájdernecc 2007.11.07. 09:20:49

cirka egy órája próbálok "görögül" olvasni
Fáj a fejem, meg a szemem...
rendet akarok

cyan 2007.11.07. 09:27:56

nekem az első kép után van egy óriási szünet. oldalt jó (tűzrókával)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 09:28:21

Picidz, amikor ma megnyitottam a blogot, én is úgy láttam, aztán ijedten becsuktam, újra megnyitottam, és elmúlt. Mármint hogy hiányoztak az sorelső betűk.

Spájder, ezt hívod görögnek?

2007.11.07. 09:35:45

Jó reggelt!

Fúúú, ez biztos finom lehet. Az az egy baj, hogy a lencse-kukorica páros engem biztos kinyiffantana... :(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 10:24:43

Sziasztok, az az oldal, amelyiken a szívem van,na az nem látszik.én sem hiszem, hogy kibírnám a kukoricát és a lencsét együtt, ezért inkább a fotón legeltetem a szemem.Ha lehet tudálékoskodni, akkor szeretném megjegyezni, hogy bab, lencse könnyebb emészthetősége miatt célszerű borsikafüvet használni, és még finom is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 10:37:42

...és még benne is van, a hozzávalók közt:)

Nem tudom, milyen technikai malőr lépett fel, én biztosan nem nyúlok bele abba a csúnya nevűbe, amit Picidz említett.

maybach 2007.11.07. 10:38:37

A könnyebb emészthetőség (is) kedvéért pálinkát javaslok.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 10:45:51

Nahát tényleg,de akkor is seggíti az emésztéset:DD
A pálinkától nagyon beteg leszek, teljesen egy elcseszett nő vagyok.((((

maybach 2007.11.07. 11:05:31

marisell!
Edzés, edzés és megint csak edzés.
Mint az öreg székely, mikor az 5 éves unokáját küldik érte a kocsmába.
Ad a gyereknek egy pohár pálinkát, hogy igya meg. Majd megkérdezi, hogy jó volt-e. Nyilván nem esett jól a legénykének, sőt kifejezetten szarul van tőle. Erre még egy pohárral kell innia. Mikor ez sem esik jól, sőt már egész beteg, akkor az öreg hazaküldi azzal, hogy mesélje el otthon, hogy ő, mármint a nagyapa, sem szórakozni jár a kocsmába.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 11:08:05

Ez nagyon jó.hiába az élet nem habostorta, mint tudjuk:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 11:45:37

Akkor most gratulálok Piros Christának a címlaphoz.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 12:37:36

görög betűket látok!!!!!!!!!!!!

spájdernecc 2007.11.07. 12:43:21

én is
de már nagyon utálom :((

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 12:45:57

viszont én eltudom olvasni:))) szia spájdi!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 12:51:17

Eláruljátok nekem is, hol kéne lenniük?

maybach 2007.11.07. 13:02:57

Én se értem a görög betűk felbukkanását. Nekem nincs. Most kivel kivételeznek. Csak, hogy fel kell-e háborodnom.
Viszont görög betűkről eszembe jutott az ouzo, ha valaki a páleszt nem bírja, esetleg metaxa.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 13:19:18

Fú, én minden ánizstól reflexszerűen hányok. Úgyhogy, gondold meg, Maybach, mit itatsz velem...:)

maybach 2007.11.07. 13:23:23

OK. Ouzo kihúzva. Metaxa viszont 5 *-tól nagyon finom. Esetleg igazi pálinka, ahogy eredetileg is.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 13:23:51

na ez jó, hogy én elolvasom, de uncsi. Nadine csinálj valamit, te tudsz belemenni!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 13:25:22

Svati, ha nem látom, mi az, amit javítani kell, akkor nem tudok korrigálni. Ébreszd fel vhogy Tomát!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 13:29:00

drágám, nekem az összes komment + 1-2 dolog görög betűkkel olvasható. valami betűbeállítás vagy valami???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 13:31:16

Sikítottam Hollandnak a blogján, hátha észreveszi. Ő ért hozzá, én csak belemenni tudok, de nekem kínaiul van, amit ott látok. Egyébként Toma szokott néha gépészkedni odabent.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:02:59

Sziasztok.
Az a helyzet, hogy én sem látok egyetlen görög betűt sem. Milyen böngészőben nézitek az oldalt kedves Homérosz-rajongók?

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:05:53

Aha, sejtettem, explorerben jönnek csak elő a kis rohadékok. Egyelőre nincs tippem a változás okáról. Addig amíg lesz, azt tanácsolom telepítsetek egy firefoxot, amúgy is az a legjobb böngésző.

Nadine
Írni kellene a blog.hu-s segítő csapatnak. Az admin oldalon van egy Bugriport gomb, ott lehet nekik írni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:12:09

jó reggelt!
na most már jó:)
egyébként nem én voltam aki elrontotta!!:))
én jobban szeretem a IE-t a firefox nekem egy kicsit fapados, sokszor van gond vele.

nadine
jó kis leveske/egytálétel :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:15:23

...magyarországon egyébként többen használják a firefoxot mint az explorert, mert nálunk több az illegális windows és igy nem tudják a IE-t megfelően frissiteni. foxot meg nem érdekli, hogy a szoftvered legális vagy nem:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 15:24:13

aha.....illegális?
mindegy, már jók a betűk:)))

spájdernecc 2007.11.07. 15:26:53

Reggel óta visítottam a göög betűkért, de hála bárkinek megjavult:))
Azt csókolnám körbe, aki a kétségkívül látványos, de nem eléggé olvashatóra kalligrafált bötüket odaszerkesztette...
Viszonylag gyönge a görögöm, így valóságos fizikai fájdalom által fejtettem meg a kommenteket, amíg bírtam ideggel, aztán feladtam,

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 15:28:15

Nálam az összes ablak legális:DDDDD

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:29:14

Na írtam a blog.hu-s srácoknak, ezek szerint megjavították máris. Köszi

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:31:16

Toma. Biztos ez is ok, de nekem a Firefox sokkal jobban tetszik, és a kis fülecskék nélkül, amiken gontalanul nyitva tudok tartani akármennyi oldalt meg is őrülnék. De veled nem vitatkozom, mert elüldözöl mint Amadeát a Gladiátorral:))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 15:35:05

ezt a rókaizét hol lehet beszerezni?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 15:41:05

egyébként meg van fox is a gépemen, sokáig azt használtam, da amióta a lassú a netem, átálltam az IE-re mert az kicsit gyorsabb. nyilván megabájtos sebességnél ez nem észlelhető.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 15:41:16

ezt most basztatás nélkül: ezt az Amadea-Gladiátor témát én átgondolnám. Komolyabb a dolog, mint ahogy hiszitek.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 15:51:09

Arra gondolok, hogy mitr kell átgondolni.Esetleg megsértettük volna, habár nem akartuk? ilyesmi.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 15:53:39

ja. valami ilyesmi. nem az én dolgom, jószándékú felszólalás volt.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 15:58:09

Én átgondoltam, ha megbántottam is, azt nem akaratból tettem, egyébként ő sem volt túl visszafogott, ha jól emlékszem.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 16:02:09

marisell
én ebbe nem szólok bele, mert nem vagyok annyira képben.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 16:06:01

rendben.hagyjuk is, szerintem senki nem boldog tőle.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 16:41:03

nem bántotta meg senki, vissza lehet olvasni azt a napot.

svati
letöltöted a foxt?:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 16:44:00

ja leszedtem, de nekem is lassú. vagy béna vagyok. még tanulmányozom:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 17:06:44

...na látom megint kiürült a kifőzde. akkor én is el.

egy óra múlva itt vagyok!!:))

(láng vince)

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.11.07. 17:24:04

Én tényleg csípem Amadeát, és hiányolom is. De a múltkor végigolvastam a beszélgetést, és azon kívül, hogy másoknak nem tetszett a Gladiátor nem tudnám megmondani, hogy min sértődött meg.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 18:22:44

és itt vagyok, ahogy megigértem:)

holland
valószínüleg, nem a legjobb napja volt, és nekünk sikerült egy ilyen aprósággal, belelépni a lelkébe. én személyszerint sajnálom hogy így alakult, de talán majd megbékél, és visszatér közénk.

közben főzőm a legközelebbi posztot:)) mindjár kész az kajálok. egy kicsit megint eltünök.

spájdernecc 2007.11.07. 18:26:23

nem pont Amadea miatt jutott eszembe, de mégis...
megsértődni a legkönnyebb dolog a világon
ráadásul kissé inkorrekt dolog is, hagyni a "sértőt" főni a saját levében...

hajrá Toma! aztán szép is legyen, ne csak finom :))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 18:29:39

Csodálom Tomát, főz, pedig nem is lenne muszáj neki.
korunk hőse:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 18:38:24

Halihó! Elolvastam mindenkit, Svati, tényleg olvasd el azt az estét, nem volt semmi sértés, Amadea berágott, de még azon is, hogy biztosan valami más bántja... Bármit mondott neki az ember, fordítva sült el. Mivel itt nincs olyan törzsgárdista, aki úgy találná, hogy bárki bármilyen sértést vágott volna Am fejéhez, talán nem nekünk kéne még mindig ezen agyalni... Úgy emlékszem, ő vagdosott mindenféle nem túl kedves jelzőt a többiek fejéhez. Ha nem hiányzunk neki, nincs mit tenni, a fordítottja már nem egyszer elhangzott - nincs reakció. Ez van.

Toma, egyes-egyedül azért gondoltam, hogy esetleg Te nyúltál bele, mert néha variálsz a dobozokkal, pl. Burma érdekében. Én ilyet nem tudok, akik meg értenek hozzá (ld. Holland), azok olyan ritkán járnak erre, hogy eszembe sem jutottak.

Jó hír: az egyik vevőm olyan sikeresen promotálta a cuccaim, hogy szinte eladott mindent, és még egyszer ennyire felvett megrendelést.
Az ebből fakadó rossz hír (nekem mindenképpen): lényegesen kevesebb időm jut a Kifőzdére minden szempontból. Úgyhogy nagyon szépen és alázatosan kérek mindenkit, ne hozzám küldjétek az anyagokat, mert lehet, hogy még a reggeli korrektúrák is elmaradnak, úgy be leszek táblázva a közeljövőben. Ez a technikai jellegű dolgokra is vonatkozik, egyszerűen nem lesz időm a bloggal foglalkozni. Ez annyira bánt, hogy már postáztam is magamnak egy lófejet, de hiába, nem javultam meg.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 18:38:47

ja. pedig nem is vagyok éhes, de úgye a kerklinek menni kell. főzöm itt a kajákat, hogy nektek legyen olvasnivalótok:)))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 18:41:51

nadine
hééé!! azé minket ne hanyoljál el:)))

a vendég posztokat átvállalom.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 18:42:11

Nadine, hajrá!

Toma, nekem a tegnapi csirke feldolgozásához is kell még néhány nap.szóval most semmi sex!:DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 18:44:30

a fésüre meg szügség van!!! a helyesirás ellenörzőre nem hagyadkozhatok, képzeld ha erőspista helyett erőspisát teszek a csirkére!!!???

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.07. 18:48:08

Jé, már nem akarunk free Burmát, csak most vettem észre.

Toma, mondtam, hogy semmi perverzió:))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 19:20:09

a free burmát, véletlenül töröltem egy hete, mikor probáltam egy térképet fabrikálni, mint anno a kocsmában volt. de nem tudtam megcsinálni, a burmát meg már nem volt kedvem visszatenni. majd még azért próbálkozom a térképpel, ha érzek erőt magamban ehhez:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 19:31:59

Igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Különösen ezzel a lófejjel itt, a díványon, he!

tistedur 2007.11.07. 20:06:01

jó estét,jó szurkolást :)
Nadine,túl sok ló halála szárad már a lelkeden :)
(én sem látom egyébként a bal oldalt rendesen)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.07. 20:16:56

Ez tök vicces, görög betűk. Végre valami értelmét látom a hangtannak.:))

tistedur 2007.11.07. 20:21:16

szia Am :)
egyébként csoda törrténtt,megjelentek a baloldali betűk :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 20:29:01

na nagynehezen sikerült helyrehozni. nem tudom miért jelenik meg időnként ez a görög beteű. bazi nag görög blog lettünk:)

szia amadea:)

tirt
látod már a baloldalt?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.07. 20:29:19

Eltűntek. Affene.:)
Nem is tudtam, hogy a blog.hu homéroszi gyökerekkel rendelkezik. Egy görög származású blogszolgáltatónál kommentelek. Mik vannak.:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 20:30:45

..na tessék! görög akcentussal irok:)

tistedur 2007.11.07. 20:31:01

Toma!
igen,a baloldal megjelent :)
viszont én a görög betűket nem láttam :)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.07. 20:37:28

hehe...explorerben most rendben van.
no léptem házdokizni, amadea írtam.

tistedur 2007.11.07. 20:39:02

hát igen,én is tűzrókát használok :)

tistedur 2007.11.07. 20:55:00

viszont én is megyek.(nagyon fáradt vagyok) legyetek jók és álmodjatok szépeket..
(talán holnap már lesz gépem a cégnél is)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.07. 21:26:46

a tüzesvuk SOKKAL biztonságosabb a vírusokok/spyware ellen mint a faszplorer, főleg Adblock és NoScript pluginekkel

cyan 2007.11.07. 21:37:46

sziasztok! mire végigolvastam az összes hozzászólást, mehetek is aludni. kicsit fárasztó ez a "későnhazajönni"
holnap is ez lesz, meg pénteken is :(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 22:29:12

gerle :DD tüzesvuk! ez jóó.

affenetudja, melyik jobb. én azt vettem észre, hogy sokszor inkább a zsigeri microsoft utálat miatt használnak sokan foxot. én kényelmes faszi vagyok, megkapom a frissitéseket rendszeresen, és működik rendesen. egyébként a legbosszantób virusomat fox alatt kaptam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.07. 22:44:52

Nekem meg fent van mindkettő, és amihez kedvem van. De többnyire 99%-ban rókát használok. Meg lovat.

Mostanáig könyveltem, mi ment el, mit rendeltek, mit kell beszereznem, totálkáros vagyok...
Jó éjt mindenkinek!

Egyetlen pillanatra néztem rá a tévére, míg ment a Ház, éppen kiesett egy szemgolyó a gödréből. Azt hittem, rosszul látok. Aztán, hogy rosszul leszek... Mikről maradtam le, bakker!

csicsa 2009.02.25. 10:42:40

Jobb későn, mint soha!
Most találtam rá erre a blogra és bejegyzésre, amikor egy korábbi cikkemet kerestem. Igen, Piros Christa vagyok és nem kötöm fel magam a recept láttán, sőt! A megbízásom a 90-es évek elején egy diétás receptfüzet sorozatra szólt - így jött képbe a koleszterinszegény is a cukorbeteg, lisztérzékeny és egyéb betegségek között. Nagyon finomnak tűnik a recept, ki fogom próbálni, gratulálok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.02.25. 10:57:33

@csicsa: Kedves "Csicsa", kedves vagy nagyon, remélem, nem bántódtál meg a csipkelődésen, nem kritika volt a recepttel kapcsolatban, általában minden receptet kiindulópontnak használok.

Szoktam látni a nevedet főzőműsorok stáblistáján, és a mai napig is használom azt a diétásrecept-füzetkét, illetve füzetkéket, csak valahogy mindig becsúszik egy-két diétásnak éppen nem nevezhető hozzávaló:))

Ez egyébként egy közösségi blog, nem kizárólag gasztro-témában, ettől függetlenül bármikor nézz be, várunk szeretettel!

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.03. 23:14:37

Már elnézést, hogy ismét beleszólok a témába, de megláttam a lap tetején azt a levest, és égnek meredt a hajam. Mivel későre jár, ma már nem áztatom be a lencsét, (bár még ez se biztos), de holnap már délután gondolni fogok a holnaputánra. Nagy örömmel látom, hogy az eredeti, "átdolgozásra került" recept szerzője sem sértődött meg.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.03. 23:16:13

Azt a mindenit, még egyszer átfufottam. Tudom, ez hihetetlennek tűnik, (túl szépnek, hogy igaz legyen), de történetesen éppen ott áll mintegy egy liter füstölt húslé (csülöké) a hűtőben!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 08:39:31

@kismagyarfocilaz: Ne kérj elnézést, ha "beleszólsz", azért van a blog, hogy aki kedvet érez, így tegyen. Pláne, ha a szent csülök rajongója:)

Engem is meglepett Piros Christa megjelenése, mondhatni, nem hittem a szememnek, de úgy látszik, csodák márpedig vannak... Gyakran használom a receptfüzetkéit, csak mindig beleturbózok az alapreceptbe, mert ez a sorozat anno a fogyókúráról, a koleszterinszegény táplálkozásról szólt. Hm.

Kíváncsi vagyok a véleményedre, ha megfőzted a kukoricás lencselevest, pláne csülöklével. Amióta én először kipróbáltam, azóta csak így főzök lencsét (levesnek). Viszont van egy másik lencsereceptem is, ami nagyon-nagyon finom, tán nemsokára azt is bedobom, mert elsőre nagyon extrémnek hangzik az alapanyagok listája, de a végeredmény valami pazar, és akik szeretik a fűszeres, kolbászos, egytálételeket, azok mind dicsérték eddig.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.04. 23:05:01

Sürgős, hajtós munka jött, úgyhogy pár napot várnom kell a gyakorlati megvalósítással, de a lelkesedés nem lankadt.
Addig is a legelső szavazás eredménye a focikönyves honlapomról:

1. bableves füstölt csülökkel 53,
2. pacal 50,
3. körmös pacal 10,
4. marhalábszár pörkölt, 6,
5. kocsonya fejhúsból 2
Szép és nemes versengés volt, bár én egy kicsit túlzásnak éreztem azt, amennyivel a kocsonya lemaradt.

Illetve a 16., a levesszavazás, amely a következő eredményt hozta:

Csontleves 28.2%
Ököruszályleves 15.4%
Májgombócleves 28.2%
Újházy tyúkhúsleves 17.9%
Utálom a levest, másodikkal kezdek 10.3%

kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=hetN5RFSUp

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 08:11:06

@kismagyarfocilaz: Javaslom a kocsonya oldalasból főzött megközelítését. Ezer százalék, hogy feljebb kerül a ranglistán.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.05. 22:45:23

Ezen az oldalason elgondolkodtam. Mert az eddig vagy csak sütve, vagy füstölve, bablevesbe főzve. Én egyébként imádom a kocsonyát fejhússal is - főleg a tokáját (hú, az említésétől kiráz a hideg), de nem csak azt, hanem, hogy is mondjam, disznó arcát szívesen eszem, a fület kevésbé - de utólag az az érzésem, hogy a kocsonyának abban a csoportban esélye sem volt, túl nagy ellenfelekkel lett összehozva.
Az ABBA szatyor pedig? Sajnos csak a fotó van, egy jóbarát küldte direkt a honlapra, egy retrotémákkal illetve fotókkal teli honlapról. (Boldogult úrfikoromban természetesen nekem is volt olyan szatyrom, úgyhogy az első, amit a fotón ellenőriztem, az a füle. Stimmel.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.07. 12:39:35

@kismagyarfocilaz: Azért egy kis bőrt szoktam beletenni a lé miatt, de amúgy az oldalas csontja, húsa pont eléggé kocsonyássá teszi, és gyakorlatilag színhús az egész. Én sárga- és fehérrépát is főzök benne, és benne is hagyom, állati finom így. Nem utolsósorban nem zsíros.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.11. 19:20:05

A kocsonya fejhússal. Fotó:
kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=QjE9RPcgoq

Végre autentikus, mert hogy saját fotóval tudjuk igazolni, indokolni eme fogás iránti elkötelezettségünket. Javaslom az illusztráció megtekintését. Ebben a tál kocsonyában tehát fejhús búvik, egész pontosan disznó testvér orrából és az állából, vagyis a tokaszalonnájából egy-egy darab. Már első pillantásra megállapítható, hogy a villára is éppen ez utóbbi mennyei falat van rátűzve. (A fotó készítője részéről egyébként nem kis önuralmat kívánt gyakorlatilag az első falat után félbeszakítani az élvezetet, hogy a fogást az utókor és a honlap látogatói számára megörökítse.) Naszóval az ott az isteni tokaszalonna, disznó koma állának az alja, ahol az ember megvakargatná barátját, a sertést. (Ami élőben nem is olyan egyszerű. Tanyán nyaralva ugyanis személyes tapasztalatom, hogy a disznót - bár mozgása, egész életmódja alapján lustának, tohonyának, hovatovább léhának tűnik -, elfogni, utolérni szinte képtelenség. Már maga a sebessége is meglepő, amelyet elérni képes azokon a füstölnivaló csülkökön, maga a tempó azonban még nem tenné utolérhetetlenné. Ám a nevetésre ingerlő slisszolása közben kiismerhetetlen cikk-cakkokkal képes megalázó lazasággal lerázni pusztán érdeklődés hajtotta – tehát nem előre megfontolt szándékkal konyhakéssel hadonászó - üldözőjét. Mellesleg – s ismét saját tanyai tapasztalataimra támaszkodok – a sertés a legnagyobb hedonista. Aki már látta őt a vályú végén, a tehenek itatása folytán lefolyt vízfeleslegből kialakult tömény sártócsába szépen lassan belehemperedni, majd abban élveteg röfögés közben firegni-forogni, az tudja, miről beszélek, aki meg még nem látott ilyet, annak meg ugyanolyan reménytelen vállalkozás leírással próbálkozni, mint ha azt próbálnám érzékeltetni, hogy milyen a hangulat a Besiktas stadionban, amikor a csapat épp a harmadikat rámolja be a Galatasaray-nak.) A kocsonya mellé oda van készítve természetesen a friss kenyér is, és ott piroslik benne, magában a kocsonyában, alul és felül hetyke büszkén egy-egy méregerős paprika. Édesanyám a két paprikát direkt számomra adagolta, én ugyanis egy tál kocsonyához ennyit fogyasztok. Ismétlem, a paprika méregerős, de hát tokaszalonnához az dukál, így tud a fogyasztó szájában kialakulni a nehézsúlyú ökölvívó vébé döntőket idéző viadal, ahol kék sarokban a tokaszalonna, a piros sarokban a paprika. Amikor a kettő a ring közepén – a szánkban, ugyebár - összecsap, és elkezdi gyepálni egymást, akkor kezdődik az igazi gasztronómiai élvezet.
És itt most még egy kiegészítéssel tartozom, amire bizonyára sokan felkapják a fejüket, s ami miatt megvetően legyintenek is: a kocsonyához én coca kólát iszom. De úgy is definiálhatnám a kóla szerepét – a helyzetet mentendő - , hogy a coca kólát én a kocsonyához szeretem a legjobban. Ízre is passzol, de a szénsavas, palackozott amerikai álomnak jut egy fontosabb dramaturgiai feladat is. A kocsonyafogyasztásnak az egyik csúcspontja ugyanis – nálam - az a pillanat , amikor az erőspaprikának –az irtóztató, férfias küzdelem után – végre sikerül legyűrnie a tokaszalonnát. Az ember ilyenkor kezdi gyorsabban szedni a levegőt, én - bevallom - ilyenkor fel is állok, az asztal körül lépek-kettőt hármat, mint aki az oldalvonalnál azt várja türelmetlenül, hogy legalább a kupadöntő utolsó öt percére becseréljék. Na és ha az ember ebben a pillanatban az egyébként is égő nyelvére ráküld még egy addig nagy óvatossággal emelgetett, tehát szénsavban még megfelelően gazdag kólát, akkor olyan érzése támad, mintha mind a két csapat egyszerre végezne stoplis csukában helybenfutást a nyelvén. A mérkőzés aztán hamarosan eldől, ahogy mi is eldőlünk a rekamién, hogy a szintén direkt a kocsonyához kiválasztott édességet, a klasszikus utasellátó szereltre emlékeztető, szerintem vajból meg kakaóból csinált rudat elfogyasszuk. (Hogy erre mit szólnának a mai egészségmániások? A Pulp fictiont kell idéznem: No trial, strait execution. Azaz helyben gödörbe lőnék az embert.)
Hát most itt ne várjatok csattanót, hacsak nem azt, hogy az ember kibont még egy ilyen gyanús kinézetű édességet. (Most megnéztem a papírját, hogy mi a hivatalos megnevezése: Eredeti utas roló!)
Ne várjatok itt csattanót. Egyetek kocsonyát.
(Vigyázat! A harmadik utasellátós rolót már ne együk meg, mert az ember ezután már legyűrhetetlen késztetés érez, hogy a hűtőhöz kisettenkedjen, és a másnapra kiporciózott kocsonyába beletorkoskodjon!)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 19:26:09

@kismagyarfocilaz: Kedves kocsonyarajongó társam! Ha régi kifőzdés lennél, akkor most jól kimoderálnám a kommentedet (amit azért végigvigyorogtam rendesen), és beírnék egy egyest az ellenőrződbe, amiért kommentbe írsz ilyen hosszút (és vidámat), ahelyett, hogy szépen, fotóval együtt posztként nyújtanád át tálcán a Kifőzde népének.
Mivel mi egy közösségi blog vagyunk, lehet nálunk publikálni. Ezennel felszólítalak, hogy 1. ne az üres szobákban beszélgess önmagaddal, hanem gyere oda, ahol a többiek vannak (mindig a legfrissebb poszt); 2. leszel szíves legközelebb mindezt posztban tenni! Értettem?:)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.11. 19:29:22

Borzasztóan kedves vagy, de én nem értem, hogy mi az a poszt. (Nem vicc.) Azért csak így hivatkozva küldtem a fotót. (Aminek a tárgya azóta már nem a tányérban van, hanem a pulcsi alatt hordom.)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.11. 19:30:41

Borzasztóan kedves vagy, de én nem értem, hogy mi az a poszt. (Nem vicc.) Azért csak így hivatkozva küldtem a fotót. (Aminek a tárgya azóta már nem a tányérban van, hanem a pulcsi alatt hordom.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 19:32:58

@kismagyarfocilaz: A poszt az a hosszú cikkszerűség, amit ide rittyentettél nagy hirtelen. Hát hiába beszélek, hogy gyere át a másik szobába?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.13. 12:59:05

@kismagyarfocilaz: a poszt, az a cikk, amit pl. itt fent látsz (címe: tegyük össze, amink van 2), és amihez kommenteket, hozzászólásokat fűzől, itt alant:)
máskor, ha ilyen hosszas írhatnékod van, egy emilben küld el, fotókat is mellékelve, jé, nadine, vagy az én postámra...:)
a kifőzde látogatói, mindig az aktuális, legfrissebb posztnál beszélgetnek. ami a főoldal első cikke...
süti beállítások módosítása