Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből...

2007.11.30. 03:09 Bombadil Toma

A világ legkirályabb szendvicse
 
Legalábbis szerintem. Tudom, ez egy meglehetősen merész kijelentés, és mindenki kapásból vágja rá a saját „világlegkirályabbszendvicse”-receptjét, de ezt a posztot én írom, szerintem meg ez a legjobb és kész!
A legenda szerint, Lord Sandwichnek köszönhetjük e nagyszerű találmányt, aki nem akarta otthagyni a jó lapjárást, ezért szólt az inasának, hogy vacsora helyett tegyen egy szelet marhasültet két szelet kenyér közé, és hozza a kártyaasztalhoz.
Sokan lebecsülik a szendvicsek kulináris értékét, pedig egy jó szendvics elkészítése ugyanannyi odafigyelést és szakértelmet igényelhet, mint egy bonyolult fogás megalkotása. Egy jól sikerült szendviccsel egy komplett étkezést lehet kiváltani, ezért nagyon nem mindegy, mit teszünk bele, itt is fontos a minőségi alapanyag.
 

Ezt a szendvicset Jamie Oliver egyik kajája ihlette, amit még vega koromban gyakran készítettem. Kicsit macerásnak tűnhet az elkészítése, de ahhoz, hogy ehessünk a világ legjobb szendvicséből, a saját magunk sütötte zsemle és a recept pontos követése elengedhetetlen. Íme!

 

Hozzávalók:
 
A kenyérhez (4 db):
3 csésze kenyérliszt (BL 80-as)
0,5 dl tej
1 tk. élesztő (szárított)
5 dkg vaj
só, cukor, víz
 
A fűszervajhoz:
10 dkg vaj
3-4 db, napon szárított paradicsom (vagy 1 ek. olasz paradicsompüré)
1 csokor petrezselyem
félmaréknyi friss kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 szardellafilé
1 ek. frissen reszelt parmezán
fél ek. dijoni mustár
fél tk. Cayenne-bors vagy őrölt chili
őrölt bors, só
 
4 db nagyméretű vagy 8 közepes csiperkegomba
8-10 salátalevél v. egy zacskós saláta (pl. endíviamix)
2 fej vöröshagyma v. lilahagyma
4 ek. majonéz
4 nagy szelet gouda v. cheddar sajt
8 vékony szelet angolszalonna (hajszálvékonyra szeletelve, vákuumfóliába csomagolva kapható a nagyobb boltokban)
1 tojás
olívaolaj, mustár, porcukor
 
Előkészületek:
 
Először is elkészítem a zsemléket. Három csésze lisztet teszek egy keverőtálba, és egy mélyedést alakítok ki benne. Egy deci langyos vizet és egy deci langyos tejet öntök a mélyedésbe. Hozzáadok egy fél kocka olvasztott vajat, egy csipet sót, egy teáskanál cukrot és élesztőt, majd az egészet összekeverem. Ezután egy belisztezett deszkára teszem és jól átgyúrom, míg sima nem lesz a tészta. Félreteszem egy-két órára egy meleg helyre, hogy megkeljen. Azután újra átgyúrom, négyfelé osztom, és kb. 2 cm magas korongokat készítek. A tetejükre lisztet szitálok, letakarom egy fóliával, és megint félreteszem egy órára kelni. Ha a duplájára kelt, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütöm.
Míg a zsemlék sülnek, nekiállok a fűszervajnak. A vajat, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a felaprított petrezselymet, az átpasszírozott fokhagymát, a száráról leszedett kakukkfűleveleket, a szardellákat, a parmezánt és a mustárt, a fekete és a Cayenne-borsot beleteszem egy robotgépbe (vagy egy keverőtálba, ez esetben botmixert használok), jól megdolgozom, hogy egy egynemű fűszervajat kapjak.
A salátaleveleket megmosom, a hagymát megpucolom, és közepesen vastag karikákra vágom.
Egy kevés majonézt készítek egy tojás sárgájából, egy kávéskanál mustárból, egy csipet sóból és porcukorból, valamint egy kis extraszűz olívaolajból.
A gombafejeket egy papírtörlővel letisztítom (vízzel nem szabad mosni, mert a gomba beszívja a vizet, így elveszti az ízét), a tönkjét kivágom.
 
Elkészítés:
 
A gombafejek belsejét vastagon megkenem fűszervajjal, egy kiolajozott sütőtálba vagy tepsibe teszem, és egy 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor kész, félreteszem, hogy egy kicsit hűljön, ezután csíkokra vágom és nagyjából négy részre osztom. Közben egy serpenyőben ropogósra sütöm az angolszalonna-szeleteket.
Összeállítom a szendvicset. A zsemlét kettévágom, az alját megkenem majonézzel. Salátaleveleket halmozok rá, ráteszek egy szelet cheddar sajtot és egy adag gombát. A gomba tetejére két angolszalonna-szeletet teszek, erre helyezem a hagymakarikákat, végül ráteszem a sütőtálban visszamaradt fűszervajba tunkolt zsemle másik felét. Kész!
 
Tippek, trükkök:
 
A fűszervajat elkészíthetjük előző nap is, sőt, mivel fagyasztható, akár hetekkel is. Az elkészült vajat fóliába csavarva, egy hurkát kialakítva fagyasszuk le, így a felhasználáshoz egy-egy karikát levágva róla, többször is használhatjuk. Ez a fajta fűszervaj steakekhez, halakhoz, grillezett húsokhoz és zöldségekhez egyaránt használható.
A gomba csak frissen elkészítve jó, ne melegítsük, inkább csak annyit készítsünk, amennyi el is fogy. Az így elkészített gomba nemcsak szendvicsbe, hanem pl. rizottóra feltétként is kiváló. Grillszezonban, a grillrácson sütve, az olvasztott fűszervajjal kenegetve is el lehet készíteni, így akár köretként is adhatjuk húsok mellé.
Ha a szendvicsből kihagyjuk a szalonnát, a vajból pedig a szardellát, megkapjuk a szendvics vegetárius verzióját, amit magam is sokszor fogyasztottam grillpartik alkalmával, még boldogult vega koromban.
 
S hogy szerintem miért ez a világ legkirályabb szendvicse? Csak meg kell kóstolni. Hiszen miből is áll?! Frissen sütött zsemlében egy vajpuhára sült gomba, amin sülés közben szinte átfolyt a fűszerezett vaj, átitatva annak minden ízével, rajta a ropogósra pirított, hajszálvékony, fele zsír-fele hús, zamatos angolszalonna, mindez friss-ropogós saláta és hagymakarika közé zárva, egy szelet érett cheddar sajttal megfejelve, friss majonézzel, mmm…
Kivételesen most nem bort ajánlanék hozzá, hanem egy jó pohár, pincehideg, ír Kilkenny sört.

120 komment

Címkék: gasztro recept gomba toma szendvics

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muskotály küvé 2007.11.30. 13:20:38

Na, megebédeltem, így el mertem olvasni.
Jó, hogy megebédeltem előtte...

sarasvati 2007.11.30. 13:28:28

ebéd még nem volt...viszont esik a hó:((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 13:47:11

Svati, itt valami kopogós esett. Nem hó, nem jég, nem eső. Gyanús.
Viszont szerelő jött, minden működni látszik. Megnyugtatott, hogy naponta számíthatok meghibásodásra, mert a hőmérséklet esése nem tesz jót a berendezéseknek. Nem értem. A T-Kábelnél nem tudták, hogy Magyarországon van tél?

spájdernecc 2007.11.30. 13:48:08

dara
Nadin, akkor küldöm a napot, nálunk már az ragyog:)

Benikuty 2007.11.30. 13:56:18

Esik a hó,meg a dara,
Fázik a menyasszony fara.
Hogyha fázik betakarja,
Ha meg viszket megvakarja.

Nagyanyám téli mondókája:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 14:02:56

Spájdi, jöhet minden mennyiségben!:)

Benikuty, költői lelkületű nagyanyód lehet...:) Vidámka. Egyébként ez tényleg dara volt, ez a jó szó.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.30. 14:08:52

ha leszedem a gázóráról a plombát mennyire büntetnek?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 14:23:03

Én anno a házzal együtt "örököltem" egy rossz plombájút, ahogy kiderült (szerencsére az első fűtési időszakban), még ki tudtam magyarázni magam, de a minimum volt, hogy meg kellett vennem egy új órát (13 éve volt 17 ezer). Pedig nem is én piszkáltam meg.

cyan 2007.11.30. 14:35:13

csókjaim, Nadine elküldtem az irományomat, most írom a következőt. ha nem megy át, dobj meg címekkel, kinek szervírozzam.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.30. 14:46:41

fázom...már nem érdekel, mennyit kell fizetni.
egy darabig úgysem jönnek:)))))

cyan 2007.11.30. 14:55:32

kész van a másik írás is, a koszorús. kinek dobjam?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 14:58:03

Cyan, küldök két címet, válassz!

cyan 2007.11.30. 15:00:32

ok, küldd, akkor a sütit is elküldöm valakinek

cyan 2007.11.30. 15:05:54

Tomának küldtem, ő úgyis unatkozik :PP

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 15:11:36

Meg számolgatja a kárt, amit Mázli létrehoz:)

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.11.30. 15:11:56

ezt ki kérem magamnak:))) én soha nem unatkozom.
de pont most néztem a fiókomat, még nem jött semmi.

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.11.30. 15:14:58

kivel találkozok rögtön a galériában?? az urulógusommal. egyből levadászott. hétfőn mehetek hozzá szűrésre:(( az élet apró örömei.

cyan 2007.11.30. 15:21:35

Toma, az egyik most ment el nemrég, a másik még megyeget. már a gmail se az igazi, vagy lassú a netem :(

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.11.30. 15:39:30

mindegy csak a süti jöjjön át:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 15:42:09

Toma, ha már a fiam leszel, csinálsz nekem ilyen melegszendót minden nap? Muszáj lesz.

cyan 2007.11.30. 15:42:11

elvileg átment mindkettő. a sütit küldtem elöszőr :))

Benikuty 2007.11.30. 15:45:14

Toma,ne hagyd magad!!:)
Vérből mindent megállapítanak,csak az ilyen perverz alakok ezt eltitkolják:))

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.11.30. 16:04:28

nadine, ok:))

cyan
képzeld átjött. a laci barátom most lépett be a galériába, egy tálca franciakrémessel. köszi:)))

beni
mondta, hogy a véremet is akarja!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.30. 16:08:52

a gmail az egy rakás.....új címem van:))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.30. 16:22:30

most mi van?
úúúúúúúútálsz?:)))

cyan 2007.11.30. 16:27:47

dehogy, ez is egy mél cím. a fiamnak is ilyen van. belga oldalon egy magyar email cím. regisztrálhatsz

cyan 2007.11.30. 16:32:36

nekem csak 3 van, egyik szarabb, mint a másik. de az is lehet, hogy a netem lassú. akkor meg mindegy a mailcím.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 16:47:19

Toma, ha már mindenképp muszáj, próbáld meg élvezni:)

Megyek vissza manócskákat dobozolni. Nagggyon helyeskék!:) Tisztára jókedvem lett tőlük.

Benikuty 2007.11.30. 16:55:50

Ajaj,gondolom vastag tömpe ujja van.Mocskos egy fajta!:)
Nadine,gondolom úgy fogja élvezni mint én az akupunktúrát.
Néha az én Manócskámat is be kellene dobozolni,és elküldeni Ausztráliába anyakengurunak:)

cyan 2007.11.30. 16:58:53

... és amikor vizsgált, a jobb kezét a jobb válamra... nem, a bal kezét a bal vállamra... de akkor mivel vizsgált?!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 16:58:54

Ki a Te Manócskád? (aki ráadásul kenguru...:))

spájdernecc 2007.11.30. 17:50:54

nocsak, egy élő embör:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 18:04:53

Rosetta nővér Queen Latifah egyik felmenője lehet az arcuk alapján:)

spájdernecc 2007.11.30. 18:07:18

bármi előfordulhat...

cyan 2007.11.30. 18:13:19

spájdi a második videoban az elején, a tanti közelijében az a kiscsávó úgy néz:
hogy a francba kerültem én ide? jó helyre jöttem?
:))

spájdernecc 2007.11.30. 18:16:31

most, hogy mondod...
gondolom ez volt az első templomon kívüli kórustagsága, és mindjárt egy őrült némberrel...

cyan 2007.11.30. 18:27:59

őrült némber LoooooL
de a többiek szemmel láthatóan élvezték a műsort :D

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.30. 18:47:41

nem tudom lejátszani a videjókat:(((

N.Zoli 2007.11.30. 19:11:43

Sziasztok, a beígért posztom késik egy csöppet. Igyekszem holnap délutánra fölpakolni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 19:18:15

Zoli, akkor inkább legyen vasárnap! Már két poszt van készen, van miből válogatni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 19:26:33

Óóó, ezt vajh ki hallotta... Zoli biztosan nem. Jön, ír, megy.

cyan 2007.11.30. 19:34:57

és vasárnap este vagy hétfőn írom/küldöm az adventi vásárod posztomat is :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 19:35:40

nadine
na aggódj, én kordinálok:))) én leszek a posztok ura!!

cyan 2007.11.30. 19:37:04

p(r)oszt tata :PP

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 19:41:38

OK, Toma, csak kommunikálj Jével, légy szíves!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 19:56:08

Toma, a holnapot már nagyjából elígértük Küvének...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 19:56:46

Értsd: Jénél van a cikke, felrakásra készen. És tűkön ül. Mármint nem Jé és nem a cikk.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 19:58:31

mindjár jön, midsamer és barnaby felügyelő:)))

Benikuty 2007.11.30. 19:59:28

Nadine,Manócska egy velem ellentétes nemű egyed.
Szokott mosni,vasalni,friss elefántos ágyneműt húzni,eltekarítani konyhai tevékenységem mocskát,meg ilyesmik.Főzni is.Mikor én messze,mert belepofázok.Akkor nem.:)
Aha! Meg arra határozottan emlékszem,a Cicákat együtt hoztuk haza a Baross utcából.Valszeg köze egyéb is.Sőt biztos:)Mivel hónapokat töltött ott összevarrva:(
Kiscic ma 19.És gyönyörű.:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 19:59:29

aha értem. jól van akkor megküzdök zolival a vasárnapért:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:01:30

tegnap este, négy órán keresztül konfitáltam egy bőrös malackarajt, most eljött az ideje, hogy megkostoljam:)))

Benikuty 2007.11.30. 20:02:30

Látom takarék.Nekem.Posztilag:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:04:59

beni
ne fogd vissza magad, ha van posztod, küzdj meg a vasárnapért:))

Benikuty 2007.11.30. 20:06:30

Toma,ha MBTBD módra csinálod a bőröst,garantált a siker.Állak koppannak a kövön,meg én sem hittem,ilyen jó csináltam:)
Bár lazán:"már megint nem tudtam hibázni":))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 20:07:35

Toma, jól nyomod. Ha jól érzékelem, szombatra akkor sikerült belőni Küvét, viszont a vasárnapért ringbe ereszted Cyant, Zolit, kis ösztökéléssel Benit és saját magad?:)) Még valaki???:D

Benikuty 2007.11.30. 20:08:37

Kedves Toma,inkább nem.Én egy pacifista geci vagyok:)

cyan 2007.11.30. 20:17:48

írtam Tomának, az enyémeimet bármikor fel lehet tenni, nincsenek időhöz kötve. amikor üresjárat van.

Benikuty 2007.11.30. 20:24:17

Csak halkan:A Küvé első bálos:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:25:58

én most nem írtam semmit. cyan két posztjával szálltam a ringbe, zoli ellen:))

beni
bizony, bizony! úgy csináltam, és mit is mondjak...az eredmény, a csontról magától leomló hús, ami szétolvadt a számban. a malac bőrét pedig, villával lehetett vágni:)))

Benikuty 2007.11.30. 20:33:44

Toma,a bari combja sorsa: 80 fokon sült bárány.5-6 óra.Mint a kemencében:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 20:46:39

benikuty
na, az sem lehet rossz :)

nadine
listára felvéve, majd egybe küldöm :))

Benikuty 2007.11.30. 20:52:04

Nadine,ez nem igazság.Confitált malacban én vagyok az önjelölt.Bajnok:)Van egy csel,amit nem kötök orrocskákra:)
Megyek szerelmetes magzatommal sétálni.Itt cibálja a nadrágomat:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 21:03:57

Benikuty, bőrös malackára bármilyen mennyiségben vevő vagyok. Két szakácsét is szívesen megkóstolom!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 21:19:22

egyszer láttam egy főzőműsorban, hogy spanyolban, van egy étterem, ahol csak egybensült malacot lehet enni. kemencében lassú tűzön, hat órán át sütik. amikor kiveszik, a pincér egy egyszerű porcelán tányér szélével szeleteli fel, hogy mutassa mennyire omlós a húsa.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 22:01:03

Anyám... Toma, ezzel a kis emlékkel elérted, hogy este tízkor, bőven vacsora után újra éhes legyek... Bakker!

cyan 2007.11.30. 22:05:36

spájdi, ilyenkor van msn-en a lányom, vele dumcsizok. csak most a bátyja beszállt a buliba, hagyom őket csacsogni.

spájdernecc 2007.11.30. 22:09:26

Cyan, a blogomban emlegetitek Szőkét.
Azt hiszem, bár biztos nem vagyok benne, de mintha ők csinálták volna a kapolcsi "videodisznót". Ez egy papírmasé sertésbe épített monitorból állt, amelyen egy végtelenített videokazettán egy inverz disznóvágás zajlott. A millió hurkából, kolbászból, oldalasból szépen összeállt a test, majd a pörzsölés kozben visszanőtt a szőre, kihúzták a kést és visszatolatott az ólba. Frenetikus.

Benikuty 2007.11.30. 22:20:04

Nadine,nem hagyom magam ilyen egyszerüen kiengesztelni,ragaszkodom szerzett jogaimhoz:)
Malacban én vagyok.Disznó.Legjobb majdnem.:)
Szép álmokat,rózsás csókokat,ha nincs kivel...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 22:22:41

Nincs kivel. Rendben, akkor a Te malacodból kérek. Sokat.
Spájdi, most vagy én kerültem időcsapdába, vagy Te raktál ki legalább négy posztot gyors egymásutánban, mert csak lesek... Viszont még mindig van festenivalóm, úgyhogy csak a hétvégén lesz esély elolvasni mind. Vagy akkor sem:(

spájdernecc 2007.11.30. 22:24:19

ne lepődj meg, van amikor rámtör a grafománia:)

cyan 2007.11.30. 22:24:33

írtam én, hogy dilis a Szőke :D

spájdernecc 2007.11.30. 22:26:15

kedvelem a pofát, de hosszú távon rohadt fárasztó
a reggeli meséi különösen :)

cyan 2007.11.30. 22:27:39

én is kedvelem, bár a spektrumon eddig még nem láttam :D

spájdernecc 2007.11.30. 22:31:47

gyanítom nem is fogod...
újabban a Paprika tv-n garázdálkodik.
Ezek a reggeli mesék A Művészetek Völgye idején követődnek el / bocs Nadine /, hajnali hét körül, amikor a megfáradt dolgozónak elég a kávésbödögére koncentrálni...

spájdernecc 2007.11.30. 22:34:41

Na, jó éjt, szép álmokat!
és persze Kellemes Hétvégét

cyan 2007.11.30. 22:57:20

jó éjt spájdi
lassan én is megyek, késő van

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 22:57:47

Neked is, Spájdi!
Lassan én is vízszintesbe teszem magam. Ezzel a rohadt net-szünettel úgy megcsúsztam, hogy muszáj volt mostanáig festenem, pedig alig látok. Remélem, holnap nem dőlök a kardomba, amikor rendes fénynél is megnézem, mit kártékonykodtam este. Jó éjt!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.30. 23:01:38

spájder
megihlettél. gondolkodok egy hasonló posztról mint a te blogodban a "lények akikre ferde szemmel nézhetek". vannak célcsoportjaim:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.30. 23:19:44

"A lények, akik folyton adoptálni akarnak, vagy azt akarják, hogy adoptáljam őket"

Benikuty 2007.12.01. 06:08:42

JÓÓÓÓÓÓ reggelt a pálinka!!!!:))
Mi ez a hanyag henye,új poszt?
Biztos Nadine cicái ették meg!:)

Benikuty 2007.12.01. 08:05:58

Mindenkit megcsípett a cecelégy?:)

fullmoon 2007.12.01. 08:32:06

szaisztok....,mingyá összeütök valami reggeli félét,mert behorpad a gyomrom....,majd akkor egy kicsit felélénkülök.....
...de most még a fejem is zúg kicsit(minek iszik aki nem bírja)ma pont ez vonatkozik rám....:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.01. 08:37:29

Jó reggelt! Úgy látszik, a nagy szervezésben pont az nem értesült arról, hogy neki kell kirakni a posztot, akinek a sok levelezés és komment szólt: Jé:)

JÉ BETŰ! HA ELŐKERÜLSZ, RAKD KI KÜVÉ POSZTJÁT, LÉGY SZÍVES!!!:))

2007.12.01. 08:49:08

szia, kiraktam. csak a változatosság kedvéért nálunk sem volt net :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.01. 08:54:52

Benikuty már megmondta: angyal vagy!:) Gyorsan rárepülök. Mármint a posztra, fésűvel.
süti beállítások módosítása