Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből...

2008.01.23. 06:00 Bombadil Toma

A világ legkirályabb szendvicse - Croque-monsieur
 
Nem is olyan régen írtam már egy posztot, aminek a címe „a világ legkirályabb szendvicse” volt, de úgy éreztem, ebben benne van egy sorozat lehetősége, hiszen annyiféle jó szendvics van, amit szeretek és illene rájuk ez a titulus.
Minden szezonnak megvannak a maga „király” szendvicsei, és a mostani téli időszakhoz szerintem jól illik ez a meglehetősen laktató és kiadós étel.
 
A Croque-monsieur (ejtsd: krok-mösziő) egy francia, pontosabban Dijon környékéről származó étek. Lényegében egy egyszerű sonkás-sajtos melegszendvics, amit a franciák rájuk jellemző módon igazi kulináris élménnyé varázsoltak. Köszönhető mindez a kiváló alapanyagoknak és természetesen a franciák konyhaművészethez való hozzáállásának.
 
Hozzávalók:
 
·        8 szelet kenyér
·        16 vékony szelet sütni való sonka vagy angolszalonna
·        20-25 dkg Gruyère vagy érett cheddar sajt
·        1-1 evőkanálnyi vaj és liszt
·        2-3 dl tej
·        1 ek. dijoni mustár
·        1 tojás sárgája
·        bors, szerecsendió
  
 


Előkészületek:
 
Először is, sütök egy kenyeret, amiből nyolc vékony (kb. 1 cm-es) szeletet vágok. Ezután készítek egy sűrű (kevesebb tejjel) besamel mártást. A besamelbe belekeverem a mustárt, és egy fél szerecsendiót reszelek bele. A mártást nem sózom, mert a sonka és a sajt is sós.
 
Elkészítés:
 
Fogok egy nagy teflonserpenyőt (levehető nyelűt, hogy később a sütőbe tehessem. Ha nincs ilyen, a nyelét alufóliába kell tekerni), és a sonka- vagy angolszalonna-szeleteket enyhén megsütöm benne. Akkor jó, ha már megpirult, omlós, de még nem sült nagyon ropogósra. Ezután félreteszem.
A forró serpenyőből kiöntöm a kisült zsír nagyját (de nem törlöm ki), és beleteszem a négy szelet kenyeret, hogy az aljuk egy kicsit megpiruljon. Ráteszem a sonkaszeleteket, bőségesen megkenem besamellel, és egy jó adag reszelt Gruyère sajtot szórok rá. Ráteszem a másik négy szelet kenyeret, és egy kicsit lenyomkodom őket. A szendvicsek tetejét szintén megkenem besamellel, teszek rájuk egy-egy adag sajtot, majd az egészet serpenyőstől a sütőbe teszem, felülről a második polcra, és grill fokozaton, 250 fokon, 6-8 percig grillezem, míg a sajt a tetején szépen meg nem pirul, a közepében pedig össze nem olvad a mártással.
 
Tippek, ötletek, tálalás:
 
Nem kell feltétlenül házilag sütni a kenyeret, ha kapunk jó minőségű szeleteltet, az is megfelel (a toastkenyér ehhez nem jó!).
Ha nincs Gruyère sajt, helyettesíthetjük érett cheddarral, vagy végső esetben ementálival, amihez egy kis parmezánt keverünk. A trappistát meg a többi hasonlót, felejtsük el, mert azokat a legnagyobb jóindulattal sem nevezném sajtnak.
A Croque-monsieur-höz legjobb a húsos angolszalonna vagy a sütni való sonka, hajszálvékonyra szeletelve. A gépsonka és a sonkaszalámi inkább az ipari hulladékok kategóriájába tartozik, így jó szívvel nem ajánlanám senkinek.
 
Ez tényleg egy „király” szendvics. A finom, omlós-ropogósra sült sonka és a besamellel összeolvadó Gruyère fantasztikus ízei, a ropogós házi kenyér – igazi gasztronómiai élvezet, amit legfeljebb egy pohár villányi Portugieserrel tehetünk még teljesebbé.

74 komment

Címkék: gasztro recept toma szendvics vendégváró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.01.23. 06:39:52

na megyek, veszek két kiflit

tistedur 2008.01.23. 07:29:54

jó reggelt,jó kávézást :)
szegény,szegény spájdi..:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 08:38:08

Jó reggelt. Szegény kiflik!:)

Meghalt az a fiatal ausztrál színész, Heath Ledger. 28 éves volt. Mindig elszomorodom, amikor valaki ilyen fiatalon és ilyen hülyén hal meg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 08:42:25

Amúgy meg kedves Toma, pontosan az ilyen típusú szendók miatt tudnálak alaposan megverni egyszer. Most már kezdem összeírni, hogy tudjak mire hivatkozni. Életveszélyes receptek ezek egy magamfajta zabagépnek.

maybach 2008.01.23. 09:21:06

Jó reggelt, jó étvágyat kívánok!
Majdnem olyan vonzó, mint a túrósbatyum.

fullmoon 2008.01.23. 09:25:01

sziasztok,...hát ez érdekes kaja...biztos finom,csak mire elkészíteném éhen halnék...:)

muskotály küvé 2008.01.23. 09:31:37

Jó reggelt!

Toma, nem is írtam, a II. számú kenyér (48 dkg liszt) jó lett. Ez lesz nálunk a csütörtöki kenyér, mert csütörtökönként van annyi időm reggel, hogy összekeverjem a tésztát, este pedig megsütöm... Azért ha még több idő van, a Bűvös szakácson lévő ciabatta sem rossz, de ez tényleg elég egyszerű, ha egy 12 órás időszak elején és végén is otthon vagyunk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 10:03:27

Most hogy reggelizzek hideg körözöttet, amikor ezzel a finomságos melegszendóval nyitottunk? He?

cyan 2008.01.23. 10:05:01

reggelit!
csatlakozom fullmoon-hoz, annyi különbséggel, mire elkészül, jóllakom mondjuk egy zsíroskenyérrel...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 10:07:33

Gyerekek, a főzés nem időre megy... Persze, van olyan, hogy sietni kell, de egy ilyen szendóért érdemes megdolgozni. Ennyi erővel bármilyen kajára lehet azt mondani, hogy egy zsíros kenyér gyorsabban elkészül...

tistedur 2008.01.23. 10:24:36

Nadine!
a hideg körözöttet tedd rá héjában sült krumplira..isteni félig meddig meleg szendvicsed lesz :) és még kenyér sincs benne-ez egy fogyókúrás recept :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 10:25:58

Persze, Tist:) Benyúlok a sütőbe és kiveszem a héjában sült krumplit, így reggel:) Inkább pirítóst csinálok hozzá, meg teát. Kis kompromisszum, de talán megéri.

tistedur 2008.01.23. 11:09:06

Nadine!
egy jól felkészült háztartásban mindig van héjában sült krumpli..mondjuk a te helyzetedet a a házban teljesen önkényesen garázdálkodó dobozok megnehezítik :P szerintem a krumplit is ők ették meg :P

maybach 2008.01.23. 11:09:46

Ördögi kör ez a kajálás. Felébredek és éhes vagyok. Viszont, hogy ehessek, mikor éhes vagyok, előbb kéne felkelnem, de akkor meg előbb lennék éhes, éa akkor meg még előbb kéne kelnem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 11:15:55

Maybach, egyetlen megoldás létezik. A nonstop táplálkozás.

Tist, jól látod a helyzetet.

spájdernecc 2008.01.23. 11:28:04

látom a krokmöszjő nem csak a nyálelválasztást indította be :))

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.01.23. 11:39:52

Hű, de összefutott a számban a nyál.

Nadine: én vállalom, hogy Cartman szellemi örökségét viszem tovább. Egyáltalán nem tud elszomorítani, hogy valaki meghal túladagolásban. Ha ráesik egy zongora, az más tészta.

Lehet leköpni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 11:45:08

jó reggelt!

cyan
ha van készen kenyér, húsz perc alatt kész a krokmösziö:)))

nadine
légyszi ne verj meg!!!:)))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 12:00:08

tegnap olvastam. én nagyon sajnálom. szerintem nagyon jó szinész volt. a lovagregény az egyik kedvencem:)) ilyenkos magamat is sajnálom, mert biztos sok jó filmmel lettem szegényebb.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 12:03:34

Picidz, erre írtam, hogy hülye halál. Attól én még sajnálom... Hogy ennyire nem tudott élni azzal, amit kapott.

Toma, már nagyon érik!:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 12:08:23

picidz
nem drogtúladagolásban halt meg, hanem a vényre felírt gyógyszeréből vett be túl sokat. feltehetőleg véletlenül.

nadine
neeee:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 12:18:08

Pláne szörnyű.

Toma, jobb, ha ezt figyelembe veszed, amikor kitalálod, milyen gasztroposztot írsz ide:))

maybach 2008.01.23. 13:22:44

Értelmetlenül, idő előtt meghalni pocsékolás. Ráadásul szomorú. Mindenki hiányzik valakinek.
Toma!
Jók a szendvicsek. Olyan is kéne ami pikk-pakk kész.
Ilyet jóllakottan kell elkezdeni. Mire kész, tutira megéhezem.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.01.23. 13:24:03

Véletlenül halálos adagot bevenni? Továbbra is szkeptikus vagyok.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.23. 13:45:40

beveszel két Dormicumot véletlenül és nem ébredsz fel. ez ilyen.
én már löktem be kicsinyt több altatót, mert az istennek se ment a szunya, aludtam is 18 órát.
lehet, hogy nem bírta a szive. pl.
vagy allergiás sokkot kapott egy hatóanyagtól.

maybach 2008.01.23. 13:58:45

Ha nem véletlen, akkor is pocsékolás.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.01.23. 14:35:37

pocsékolás a krumpliból kenyeret csinálni, csak hús kell hozzá

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.23. 14:43:26

szia Gerlice:))
mi ez a NASA izé?
most oda készülsz?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 15:07:34

jó a neve. gondolom lendületnek kell ejteni:))) hamajd gyárccsák, lehet veszek egyet!

maybach
olvasd a kommenteket, írtam már, hogy húsz perc alatt kész a szenyó:)))

namajd este még leszek...

maybach 2008.01.23. 15:21:35

Toma!
Olvasom, stimmel.
20 perc alatt meg tudok éhezni.
Spájdi!
A kedvező ár/érték arány miatt fogok venni.

tistedur 2008.01.23. 15:38:14

valóban bájos autócska..de tuti,hogy kicsi a csomagtartója..:P

spájdernecc 2008.01.23. 17:15:30

már megint kirugdalták a vendégeket...
vagy a csókosoknak a különteremben terítettek...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 17:19:48

Mert itt mindenki azt hiszi, hogy januárban egész héten hétfő van. Pedig nem is. A fülemen jön ki a frankfurti kockám, úgyhogy kétféle kínait is hoztam magamnak:))) Mindjárt neki is állok letesztelni őket. Úgy ám.

Pálcika 2008.01.23. 17:38:07

Szép napot
úgy kezdem a kifőzdét,hogy posztot olvasok,ebből következik:TOMA UTÁLLAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Benikuty 2008.01.23. 17:39:41

Toma, ez nagyon finom:) Aki férfi, az tűri a virtuális maflásokat, sőt a pofonofont, mert korán reggel ilyenekkel előállni, már-már szadizmus:)
Engedj meg egy ellenvetést, a Gici trapista, meg a coraban kapható 30 napos érlelésű (nevét nem tudom), egész hasonlatos az Ausztriában kapható rokonához.
Trapistától elvonatkoztatva, a saj.lap.hu-n manufaktúrák sokaságát találni, ahol jó sajtokat csinálnak. Még egy olaszt is, a Sapori d'Italiat, a tulaj Párma mellől jött ide, hogy magyar (nem bivaj)tejből csináljon mozzarellát! Nagy sikerrel teszi.

Pálcika 2008.01.23. 17:41:15

éhes vagyok!megpróbálom a beni-féle tócsnit(drukkoljatok)életem első tócsnija

Benikuty 2008.01.23. 17:45:56

Pálci, bátorság!:)
Nem kell nagyon vékonyra, úgy 5-6 mm, és nagy lángon.
Ne süsd soká, kiszárad. Ha teszel a masszába kacsa,vagy libazsírt, a sütéshez már nem kell!
Sok sikert!:)

spájdernecc 2008.01.23. 17:53:25

Úgy-úgy Beni!
A Gicen törpölt trappista valóban a legjobb /volt?/ . Száz éve nem láttam...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 18:04:54

Hát én most püffre ettem magam, kérem szépen.

Pálcika 2008.01.23. 18:49:17

az elmúlt egyórám,Hoffit,egészestés önállóműsorra ihlette volna

tistedur 2008.01.23. 19:29:50

Pálcika!
:D melyik műsora?

Benikuty 2008.01.23. 19:41:54

Pálci, tudósíts lécci:)
Spájdi, Gici sajt egy hete corába, ma cba-ban.
Vannak új termékeik, ami öröm:)

N.Zoli 2008.01.23. 20:16:29

Sziasztok!!!

Holnap megyek allasinterjura a Rochester Hotelbe, a Grange Hotels lancolat kozpontjaba. Lattam ma a szazad legnagyobb rendorsztrajkat, 22000 rendor, feher baseball sapkaban az utcan. A legfelsobb birosagnal meg lattam egy csomo operatort, kozvetitokocsikat, fotosokat. Azt le is fenykepeztem. Kesobb tudtam meg, hogy ma volt a tergyalasa annak az arcnak, aki a gorog nyaralason kidobalta a gyerekeit az ablakon majd utanuk ugrott, allitolag felmentettek.

Tegnap jott Dubaibol a Heathrow-ra egy ismerosunk, aki most nalunk lesz meg holnap delelott is, hozott tevetejet, megkostoltam a simat, meg a datolyasat, meg az epreset nem kostoltam meg. Allitolag laktozerzekenyek is ihatjak. Aztan hozott meg datolyas fingert, ami olyan, mint a hokifli, csak vekonyabb, hosszabb es nincs rajta porcukor. A Lidben meg vettunk nemet "Debreczinert", ami olyasmi mint a debreceni, gondolom nem veletlen a nevhasonlosag. csak vekonyabb es fcozes nelkul haraphato. Olyan, mint valami jutalomfalat, csak embereknek. Meg benezek.

tistedur 2008.01.23. 20:21:40

Zoli!
ennyi kaland egy napra?! vigyázz azért magadra..a tevetej érdekes lehetett :)
holnap drukkolok neked..és remélem,hogy jól fogod magad érezni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 20:23:42

beni
tudom, hogy sok jó sajtokat csinálnak kis manufakturákban. én most egy kicsit egyszerűsitettem, mert az emberek többsége hipermarketekben veszi a sajtot, és az ott kapható összes magyar trappista, egyszerű tejipari hulladék, melléktermék, semmi köze a sajthoz. sajnos a nagyobb tejüzemek nem törödnek a minőséggel, csak az a lényeg, hogy megnyerjék az árversenyt, és a multik tőlük rendeljenek.

Benikuty 2008.01.23. 20:32:00

Toma, igaz, de gondoltam, mi azért hasznosan cserélünk eszmét. Remélem tudtam valamicskét építeni a csapat szemléletén, mert némi "abszolut hallás" reánk fér.
El, körözöttet csinálni. Nagymama módra:)

Pálcika 2008.01.23. 20:41:54

vendég volt:D:Dbeni csuklottál?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.23. 20:45:17

beni
ez megérne egy külön posztot, a megfizethető, jóminőségű magyar sajtok felkutatása, és megismertetése. mert azért vannak :))
a körözött jóó!:))

zoli
lassan meglephetnél minket egy posztal, mint friss élmenyek stb...:)))

Benikuty 2008.01.23. 20:50:02

Pálci, igen, csuklottam. Csak azt nem tudom, szidtál, vagy dicsértél?:)

N.Zoli 2008.01.23. 20:51:39

Nem tudom meg Toma, meg par fotobol, meg a megkostolt tevetejbol meg nem tudok posztolni csak egy rovidet, de mar gyujtom a fotokat. lekaptam a debreczinert is, meg a tejeket, a datolyafingert, majd igyexem
holnap nyuzsgos napom lesz es nem akkor vagyok gepkozelben, amikor akarok sajna:(

tistedur 2008.01.23. 20:55:22

Zoli!
várunk a posztodra,mert érdemes :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 21:00:00

Svati, küldtem mailt, rágódhatsz rajta egy darabig:))
Szia, Zoli, szorítunk az állásinterjúhoz!:)

Pálcika 2008.01.23. 21:09:09

kudarcba fulladt a diktatúrám(úgy döntöttem ma nem kérdezek semmit,nem szavazunk,csak főzök,és eszik amit kapnak)
meglepetés vacsim első 3pacája szétesett(nem baj éhes voltam megettem)második 3 placsni félig nyers maradt(evés után jöttem rá)aztán túl piros.....túl vastag.....túl .....
az utolsó 3 már megfelelőnek nevezhető de a fiúk riadtan kérdezték hús van a körethez???persze én csak teával készültem.holnaptól újra demokrácia van közössen döntünk a kajáról(azaz 2-1 arányban a fiúk győznek)
Beni, viszont nekem nagyon bejött még a nyers változat is(tettem a masszába egy kis dinsztelt hagymát)!!

Benikuty 2008.01.23. 21:15:42

Drága Pálci, nekem harmadik nekifutásra sikerült, a a hagymát nyersen reszelem bele:)) Ha teszek bele.
Jót derültem:)))

cyan 2008.01.23. 21:20:01

'stét!
ma jó rohangálós napom volt. metroba ki, ágyat szemléltem kicsi lánykámnak, holnap megyek megint. meg is veszem :)
meg ikon is volt, most értem haza nemrég.

tistedur 2008.01.23. 21:20:54

Pálci!
a prószának van egy kicsit más változata is.fogsz aludttejet/kefírt/tejfelt beleteszed egy edénybe,reszelsz hozzá krumplikat és teszel hozzá lisztet,hogy olyan legyen mint a nokedli :)(sűrű nokedli)majd ezt sütöd ki..:) kevésbé esik szét :)

tistedur 2008.01.23. 21:27:54

stigmata..most már minden luxus van a szobámban-áthoztam magamhoz a tévét is :)

cyan!
akkor pihizz..a holnapi napod is húzósnak tűnik :)

Benikuty 2008.01.23. 21:33:45

Na, ezzel a tócsnival jó beégtem:(
Kár, mert éppen előhozakodtam volna a farsangi fánkkal.
Azért megsütöm, mint 23 éve mindig.
Jó éjt!

cyan 2008.01.23. 21:50:24

holnap még 2-re állásinterjúra is megyek, majd beszámolok róla :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 21:52:23

Na, arra kíváncsi vagyok, Cyan, tényleg legyen beszámoló!

Tist, én is azt nézem:)

tistedur 2008.01.23. 21:56:05

Nadine!
:D

cyan!
neked éppúgy szorítok,mint Zolinak :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 22:01:36

Toma, Jé ma be sem jelentkezett, átküldöm Neked Küvé posztját, jó?

cyan 2008.01.23. 22:01:39

megyek is aludni, pápá, jóéjt

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 22:04:06

Én is egyébként. Csörög a macskám.

tistedur 2008.01.23. 22:08:34

szép álmokat..:)
(és az arámit ma is beszélik szíriában azt hiszem..legalábbis annak egy 2000 évvel későbbi verzióját-már a hollywoodi filmekben sem bízhat az ember)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.23. 22:12:51

Te Tist, most azért pont ő lett a közvetítő, mert az anyukája beújította a bazárban az elhunyt atya rózsafüzérét???
süti beállítások módosítása