Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Pálcika: Almafelfújt

2008.03.03. 03:34 vendég blogger

Ha rám tör az „ennék valamit de, magam sem tudom, mit” (nem főtt étel, nem is kaja, nem is csokoládé, nem is tömény édesség, de azért valami tartalmas, és rögtön ide nékem a pikantériát, de gyorsan), na akkor állok neki az almafelfújtnak.
 

A hozzávalók majd kiderülnek menet közben. Minden fázisnál fényképeztem, ezzel is illusztrálva a gyors és könnyű elkészítést.
 

4-5 szem almát meghámozok és feldarabolok, majdnem egy egész teavajat (egy kis darabot meg kell hagyni a tepsi kikenéséhez) 5 evőkanál porcukorral elkeverek egy serpenyőben, rádobálom az almadarabkákat, és fedő nélkül (ez fontos!) 8-10 percig párolom a vajas cukron.
Amíg az alma puhul, összedobálom a masszát:
4 tojást (ha kicsi, lehet 5 db is), egy csipet sót és 5 evőkanál porcukrot habosra keverek a szép nagy barna tálamban, utána belezúdítok 10 evőkanál lisztet, megint keverek egyet, aztán ráöntök kb. fél liter tejet és egy kis doboz tejszínt (Toma és Beni többszöri figyelmeztetése miatt csakis habtejszínt használok). Ezt az egészet jól kikeverem – olyasmi lesz, mint egy híg palacsintatészta. Nagyon erősen kivajazom a tepsit, beleteszem a párolt almát a levével együtt, ráöntöm a masszát, majd a tetejét bőven megszórom mandulaforgáccsal (ettől lesz olyan kis pikáns). A tepsit berongyolom a sütőbe, és nagy lángon kb. 45 percig sütöm (még sose mértem le az időt, általában ránézésre döntöm el).

 
Az almafelfújt kizárólag házi tejszínnel fogyasztható (szentségtörés enélkül lenyelni akár egy falatot is)!
Házi tejszín készítése: kis doboz tejszínhez pici só, picit több cukker, és a gép 5 perc alatt tökéletesre felveri helyettünk.

 
Akkor jó a felfújt, ha úgy érzed, mindjárt kifolyik a tepsiből. Na, erről a fázisról nincs kép, hiszen törvényszerűen vendégek érkeztek, és én már feledtem mindent, de főképp a fényképezést... A tepsi sütit kitettem, az éhes szájak pedig felfalták. Aki még nem csinált felfújtat, az se ijedjen meg, felvágás után szinte azonnal összeesik, de ez természetes!
Az utolsó szeletet megmentettem nektek…

253 komment

Címkék: alma gasztro recept desszert pálcika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2008.03.04. 10:31:43

Szegény macik. Kilakjuk öket.
Kanadában nem az oroszok, hanem a macik vannak a spájzban.

spájdernecc 2008.03.04. 10:41:44

de már az oroszok sincsenek messze...

maybach 2008.03.04. 10:48:13

Ők már rég nem a lekvárt, vagy a tonhal konzervet viszik.

cyan 2008.03.04. 10:54:50

reggelit!
napocskát!
tavaszt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 11:05:06

Hú, Spájdi, ez a kistigrises videó merénylet volt a kockások ellen... Jaj, de megnyomogatnám:)))

maybach 2008.03.04. 11:05:20

Nyáron lesz a M.szigeten Vaya Con Dios. Csak mondom, mert most olvastam.

maybach 2008.03.04. 11:54:27

Visszaviszem az üvegeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 12:18:38

Hú, beletettétek teljesen a bogarat a fülembe. Azóta Vaya con Diost hallgatok:)

maybach 2008.03.04. 12:29:01

Már jó napod van.
Én kicsit sem vagyok elfogult velük. Mint már bevallottam: Dani hangja őrület.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 13:03:10

Egyetértünk, Maybach. Jók legyetek, én csak este leszek megint...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 14:28:30

Szervusztok!

Most jöttem a munkaügyről és örömmel tudatom Veletek, hogy az Új Magyarország és az Európai Unió által megszabott öt szempontból egyet bírtam produkálni: hat hónapnál régebb óta vagyok állástalan. Nem gondoltam eddig, hogy ennek ennyire kell örülni. Így van esélyem arra, hogy támogatott tanfolyamon vehetek részt, mert különben irgumburgum, letagadhattam volna tanító-népművelői-semmiesélyemvelesemmire képesítésemet.
Nagy boldogságomban, hogy még minimálbért is kapok hozzá, ha az alkalmasságin megfelelek, vettem négy egész kacsacombot. Lehet, ezzel felborítom a márciusi költségvetésünket, de egyszer produkál az ember pozitívat a Wassermann-teszten kívül!
Úgyhogy most kérnék szépen Tőletek jó kis recepteket, mivel kényeztessem a kacsacombokat és végső soron magunkat, fogyasztókat???!!!!
Előre is köszi és bocsi a fergeteges jókedvemért!

maybach 2008.03.04. 14:42:56

Szerintem só, bors, fokhagyma, oregánó, kacsazsír és némi vörösbor társaságában párold a sütőben lefedve, majd süsd ropogósra.
Krumplipüré és ecetes szilva.
Aztán dőlj hátra elégedetten.

spájdernecc 2008.03.04. 14:45:25

kenegesd néha sörrel :))
szép lesz és porhanyós

maybach 2008.03.04. 14:45:46

Hehe. Közben megtaláltam a pontos leírást is.

"4 db kacsacomb, 100 g kacsazsír,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml vörösbor,
2 db alma, oregánó, friss rozmaring, őrölt bors, só,
Elkészítés:
A bőrös kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd meghintjük borssal és oreganóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és forróra hevített kacsazsírral meglocsoljuk. Rozmaringágacskát helyezünk rá, közéjük almagerezdeket és a cikkekre vágott hagymát teszünk. Ráöntjük a vörösbort, alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 °C fokos sütőbe rakjuk, kb. 45 perc elteltével levesszük a fóliát, a combokat megfordítjuk, a levével többször meglocsoljuk, és ropogósra pirosra sütjük. Krumpligolyóval és ecetes szilvával tálaljuk."

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:06:14

Maybach, Spájdi!

Ezer köszönet!
A vörösbor és a sör nem fognak verekedni egymással?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:09:48

Most nézem a receptet közelebbről. Maybach! Az ecetes szilva mi fán terem?
Másrészt pároltkáposztás vízióim voltak, de az alma-hagyma kombináció is fenségesnek tűnik. Nem is tudom, jókedvemben lehet, hogy a Te és a Spájdi változatát is megcsinálom, max. 2-2 combot eszünk majd négyen. Ihaj-csuhaj újra embernek érzem magam!

maybach 2008.03.04. 15:32:10

Ecetes szilva savanyúság álnéven helyenként kapható és finom. Nálunk házi formája van. Még finomabb.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 15:32:24

a párolt káposztáért egyenesen rajongok, szigorúan lila káposztából, és az egész lábos kaja az enyém!ezért szoktam két,méretes lábossal készíteni.
Elszállt a hsz-em, vagy valaki gonosz kimoderált, de nekem is jó nap ez munkaügyben, újabb órák csatlakoztak a meglevőkhöz, szóval én is örülnék, ha nem fájna ennyire a fejem.Persze tudom én, hogy minden nem lehet tökéletes.naná.

spájdernecc 2008.03.04. 15:40:33

Marisell, téged senkisem mer kimoderálni, csak szerintem időnként előbb frissítesz, mint a komment küldése.... jártam már így én is :((
Fiam, próbáld ki, a sörrel való kenegetés már a pirítási fázisban van, addigra a vörösborban szépen átpárolódott sz uzsonyoslábú iszonyatosanfinom...
a pároltkáposzta természetesen vörös :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:50:39

jó reggelt!

fiam
kacsasülthöz, hagymalekvárt kell csinálni. a combok elkészítésénak módjával, egyetértek maybach kollegával:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:51:03

Megmondom, most mit teszek. Általában is így szoktam sütni főzni - félrevonulok egy olyan helyre, ahol nehezen tud megközelíteni a család többi tagja /na, nem oda!/ és ELKÉPZELEM azt az ízorgiát, amit itt lefestettetek nekem, igen érzékletesen. Lépésről-lépésre megtervezek minden mozzanatot, s elképzelem, ahogy locsolgatom már a combikat, ahogy az illat elárasztja a konyhát. Jaj, de szeretlek Benneteket!
Szóval, ha a fejemben kész az étel, akkor már csak a hétvégét kell megvárnom, hogy a négyfős, hatfelé szakadt családunk egyszerre ülhessen asztalhoz és lássam a kis pofijukat!
Azért az élet szép!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 16:04:41

fiam
a maybach által leírt recept kiegészítése:))
kifozde.blog.hu/tags/hagymalekvár

...neki kéne állni takarítani...:((

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 16:07:36

Spájdi, ezen nagyon nevetek, mármint senki nem mer kimoderálni engemet:)))ez tökjó,sőt síííííííííírály:D

spájdernecc 2008.03.04. 16:35:53

na ugye:)
Toma,
megpróbálom a módszert, de ha megakadok jól zaklatni foglak mindenféle emilekkel. ezt akár fenyegetésnek is felfoghatod :)
és persze köszi:)

Benikuty 2008.03.04. 17:02:48

Sziasztok!
Spájdi, írtam.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:04:45

most nézem a tv2-ön a főzős-celebes katasztrófa műsort. ez a hargitai bea, ki a faszom??? ez egy akkora tuskó...

spájdernecc 2008.03.04. 17:06:11

Ja tózse :))
Toma, te meg ne tedd ki magad ekkora stressznek !!

Benikuty 2008.03.04. 17:08:29

Toma, nem kellene ennyire túlértékelni ezt a némbert:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:25:19

elnézés kérek:)) ha kell, ki is moderálom magamat, de nagyon felhúztam magam. ha valaki így viselkedne nálam vendégségben, úgy kivágnám a házamból, hogy a lába nem éri földet...
néha-néha átkapcsoltam a rtl-re is, az még borzasztóbb volt. ott meg igazi hülyepicsa van aki vega. természetesen nem az baj hogy vega, hanem az hogy mi a fenének vállal el egy ilyen műsorba való szereplést, amikor nagyon jól tudja, hogy mindenki húsételeket főz. ott turkálja a kaját, és külön főzet magának...

Benikuty 2008.03.04. 17:28:32

Toma, nyilván az ilyen faszságokra tódul a nép. Kár felhúzni magad!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 18:06:59

szerintem is Toma, ne idegeskedj, mert annyira árt a szépségednek.de ez az ennkő hihetetlen volt, a másik meg az oszkár, de hát biztos van nekije pénze mertmodellkedik. a tv2-es engem nem tudom miért, de idegesített, szóval nem láttam.
Beni írtam.(jaj, ezt úgy útálom, tudjátok.írjunk egymásnak, aztán jöjjünk ide és írjuk meg, hogy írtunk,mamám):))))

Benikuty 2008.03.04. 18:12:40

Köszönöm, megkaptam Maris:) egy s:)

Benikuty 2008.03.04. 18:16:42

Mónika show "színvonal"

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:04:39

Toma!

Köszi a kiegészítést!

Benikuty! Hogy Te miket nem nézel!? Mauni-ka show!
Nem tudtam, hogy ma kezdődik a két főzős műsor, megpillantottam volna egy kicsiny időre.
Amúgy akkorát sütöttem fejben elvonultságomban, hogy csak na!
Most pedig kezdődik az Alaszka, aztán visszajövök a Kifőzde séfjeihez és kuktáskodom picit. Aszalt a szilva, baby!

tistedur 2008.03.04. 19:07:16

de jó,hogy én nem tudom nézni ezeket a főzős műsorokat :)

Benikuty 2008.03.04. 19:09:15

Fiam, nem a képernyőről tudom, mi megy a Mónikán! Szerencsére:) Itt a dugó!

cyan 2008.03.04. 19:32:08

'stét!
az a dugó elég szar dugó, az összes ilyen mellékufircolás az

cyan 2008.03.04. 19:34:10

mondjuk, a második csaj, nyilván tudta, h épp baba születik a művész úréknál. na arról a némberről is megvan a véleményem, meg Kamarásról is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:53:00

nadine
holapra élesítettem a következő posztomat. ha més van jelenkező, akkor átütemezem.

na megyek vissza takarítani...még később leszek.

2008.03.04. 20:01:10

Toma, ha már így rákérdeztél, nekem lenne egy posztocskám...

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 20:05:07

fiam, állj át a sötét oldalra, együtt uralhatnánk a galaxist!

tistedur 2008.03.04. 20:05:16

Toma! te szegény takarító..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:17:17

Jó estét.
Toma, éppen azt akartam mondani, hogy ha nincs senki holnapra, beteszem Fiam posztját. (Pár napja még csütörtököt mondtál. Úgy értem a következő posztodra:))
NA, AKKOR MI LEGYEN?

De az a legkényelmesebb, ha megverekedtek Jével, én meg felteszem Fiam cikkét péntekre. Na?

tistedur 2008.03.04. 20:26:33

itt a tavasz,szépen nyílnak a posztok :P

2008.03.04. 20:29:11

oh, verekedésre nincs szükség. mivel én mostanában nem is jártam errefelé, a törzsvendégeké az elsőbbség :) kivárom a soromat

tistedur 2008.03.04. 20:32:06

Jé!
a tiéd igazolt távollét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:32:52

Akkor legyen - ha már felvetette - Toma, aztán Jé, aztán Fiam. Jó így?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:38:06

Szaros gerle!

Nagyon lenyűgöző elképzelni, hogy csak mi ketten vagyunk sötétek! Viszont nagy az igazságtartalma, ha meg nem sértelek :)))

Nadine! Egyetértek Jé-vel: a törzsvendégeké az elsőbbség, én, ahogy nálunk a moziban fenyegették a népet - "Későn jövők csak a szünetben foglalhatják el helyeiket!". Szóval én vagyok itt talán a legifjabb idős, türelmes is vagyok, emellett roppant kiváncsi a többiekre, tehát ahogy jónak látjátok!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:43:30

Benikuty! Honnan szerzel információkat Msó ügyben?

Nadine! Nekem megtiszteltetés, ha poszt lehetek. Igaz, vettem már részt posztgraduális képzésen, szedtem már Postinort és ... na a többiről néma csend!

2008.03.04. 20:48:28

Nadine, nekem így jó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:50:52

OK. Akkor Tomát sem zavarjuk össze:)

Én el is köszöngetek mára, megpróbálom ledolgozni a tegnapi éjszakai korrektúrával szerzett alvásmínuszomat. Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:53:32

Jé! Ma nagyon jó a kedvem, míg el nem romlik, úgy hogy ne haragudj, hogy poénkodni fogok, de:
a., "Nadine, nekem így jó." - ne mozogj!
b., "Nadine, nekem így jó." - Nekem így jó, nekem így jó! - tök olyan, mint egy LGT-szám! Én nem tudom, mire vidámkodom annyira, szerintem érzem a vesztem :(

Tistedur! Hát ez nagyon tetszik: "Itt a tavasz, szépen nyílnak a posztok :P"

Nadine! Persze, mindent, ahogy jónak láttok!

tistedur 2008.03.04. 20:56:05

szép álmokat Nadine :)

2008.03.04. 20:59:55

fiam, örülök, hogy jó a kedved - maradjon így sokáig! :)

én is búcsúzom, sziasztok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:01:17

Jé, Nadine, Lillák! Isten véletek! :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:05:22

Gerlécske! Na, ne légy sértődős! Akkor se, ha látszólag megsértettelek! Gyere, uraljuk a Galaxist!

Benikuty 2008.03.04. 21:06:16

Holnap nekem halaszthatatlan borkóstolási, és vásárlási rohamon lesz. Általam ismeretlen borvidéken. Pénz, paripa, fegyver, rendben! Ma nap folyamán előretolt ék, nem kis véráldozatokat elszenvedve, derekasan tette a dolgát. Köszönet érte!:))

tistedur 2008.03.04. 21:10:55

Beni!
de titokzatos vagy :)
fiam!
csak nehogy gerle elfogadja az ajánlatodat és indulhattok meghódítani a galaxist :DD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:13:29

Csak óvatosan a rohamokkal, Benikuty! :))

Hétvégére körvonalazódik az ebéd:
Leves: á la én
Sült kacsacomb: á la Maybach&Spájdi
Almafelfújt: á la Pálcika
Pihegés: á la Recamiére

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:14:43

Tistedur! Ha lefordítom szavaid, az kb. azt jelenti, hogy szegény Galaxis? :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:16:09

Nem is tudom, tele pocival tudok-e hódítani? Pláne Galaxist?!

Benikuty 2008.03.04. 21:16:19

viszek photoapparatovicsot:)

tistedur 2008.03.04. 21:17:34

Beni!
:DD kis felkészült

fiam!
üres hassal nem érdemes nekiállni meghódítani a galaxist :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:19:11

Ha valaki látta a BBC Prime-on a My Hero-t, az el tudja képzelni, milyen /noormális/ vagyok. Mint Tyler.
Ha nem láttátok, annál jobb nekem!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:27:06

Benikutyról és a fotóapparcsik/!/-ról az is jutott eszembe, hogy a Kifőzde ráneveli az embert, hogy mindenben posztot láss vagy legalábbis a poszt lehetőségét vagy vörös posztót és most nem párt-színre gondolok.
Szóval én eddig a foltvarrós munkásságomhoz minden rongyban megláttam a sok rongyot összevarrva. A gyöngyfűzős munkámhoz a színek kavalkádját /és ez most nem fürdőalkalmatosság/, tanító nénis munkámhoz minden gyermekben a potenciális zsenit, a népművelőségem miatt minden napban az ünneppé nyilvánítás és annak megrendezésének esélyét, néhány írás elkövetőjeként az életet, mint témát és most még néhány zöldségből meg nyers húsból meg darált búzából az ételkészítés fennforgását és ha még fényképezni is meg kell tanulnom, akkor itt van már a Kánaán + a galaxis meghódítása Gerlével - őrületes /hehe!/ perspektíva!!!
Na, ha ezt itt mind elolvastátok, magatokra vessetek! :)))
De jó, hogy Nadine visszavonult és csak álmában korrektorkodik egy picit! :))))))

tistedur 2008.03.04. 21:33:24

Beni!
mikor? én ritkán nézem az emailjaimat..

Benikuty 2008.03.04. 21:35:32

Drágáim, ki gondol itt posztra? Elébb tessenek talán udvarolni! Öreg vagyok én már a hegyről való lerohangáláshoz:)
Előző soraim interkontinentális baromságok:D

Benikuty 2008.03.04. 21:39:19

Hűha, Tisti nem tudom mikor, privátban követtem el, cím hiányában. Annak az adatai pedig elérhetetlenek, számomra.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:47:42

Uralkodásban nem vagyok járatos. Hol, mivel és kivel kezdjük a Galaxison belül? Jó uralkodók leszünk vagy rosszak vagy vegyesen?
Még el sem kezdtük és már mennyi nyűg!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:49:40

Benikuty! Hát szerintem teljesen fölösleges bármit lencsevégre kapni, ha nem poszt lesz belőle! :)))

tistedur 2008.03.04. 21:50:16

Beni!
válaszoltam :)

gerle!
nem is volt nehéz téged meggyőzni :D

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 21:52:49

Szerintem használjuk az ökörszemes ördögiterv-generátort!

tistedur 2008.03.04. 21:54:50

lehetne gerle a jó galaxisszászára és fiam a rossz galaxiscsászára..az érdekes lenne :P

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:56:15

Gerle! Ugye ez saját fejlesztésed, mert én nem olvastam a H. Potter könyveket, ez a bigyusz meg egy kicsit hajaz arra, amit hallottam a történetekről. Szóval szerintem mi találjunk ki mindent. A spanyol viasz helyett, mondjuk a galaxsuvickot. Amivel, ha bekened az ökörszemes ördögiterv-generátort, máris jobban látod a múltat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:57:31

Tistedur! Most nagyon eltünődtem... :))

Benikuty 2008.03.04. 22:00:59

Szép álmokat, dőlök mint a Dél-pesti tűzfalak viharban. Urakat meg sem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:04:32

Úgy tűnik mára elmegyek nem hasadni tovább. Gerle! Azért együttműködésünk megbonthatatlan lesz és virágozni fog a Galaxisban, ugye?!
Legyetek jók, mert tudtok!

tistedur 2008.03.04. 22:04:57

szerintem meg tudnátok oldani :DD
lassan én is el..szép álmokat nektek

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:08:12

Hűha, Gerle! Erre holnap visszatérek! Muszáj ilyen rosszaknak lennünk? :)))

tistedur 2008.03.04. 22:16:34

ez a generátor tuti jó :) de már tényleg megyek

cyan 2008.03.04. 22:26:50

üzenőfalon találtam:
Gyurcsány felriad álmából, mire kérdi a felesége :
- Mi baj, Ferikém ?
- Jaj, ne is mondd ! Borzasztó álmom volt.
- Mi volt az ?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól
éltek ...
- És mi ebben a rossz ?
- Az, hogy már nem én voltam a miniszterelnök ...

cyan 2008.03.04. 23:02:52

spájdi mi van veled? nem szoktál te este netezni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 23:56:50

natessék! sikerült megkavarnom a dolgokat a posztommal, pedig csak egy töltelékanyag, amit a poszmentes időkre tartogattam:)) azért időzittem át, mert senki sem jelenkezett. erre kiderül, hogy több aspiráns is van. na mindegy, már nem állítom vissza.

beni
gondosan jegyzetelni, és fotózni! nekem szép kis poszt legyen a bortúrából:))

ez már kezd fura lenni. akárhányszor nekiállok főzni, automatikusan odakészítem a fotoaparátot...

spájdernecc 2008.03.05. 05:06:32

Jó reggelt, kellemes napot!
KÁVÉT!

spájdernecc 2008.03.05. 05:08:39

Ezt a poszthisztit meg nem is értem...
most van több. majd jönnek szépen sorban...
nem krémesek azok, hogy csak frissen jók :))
süti beállítások módosítása