Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Múzsám, Maybach

2008.10.12. 05:00 Pálcika

Először is: nekünk most nincs kutyánk:(, és ameddig nem lesz ép kerítésünk, nem is lesz), ez köszönhető Zsöminek. Ha csak Beni kutyánk lett volna, akkor most a rossz kerítés mellett is lenne.

Soha nem volt kutyánk, se nekünk, se a férjeméknek, nem is akartunk soha ebet a házhoz, de egyszer (1992. nov. 19-én) a nagy hóban megláttam egy kiskutyust. Először csak furcsállottam, hogy egyedül miért van az utcán, sőt, az úttesten. Mivel már teljesen kihalt volt a környék és akkoriban derékig ért a hó, a gondolataim csak körülötte járkáltak. Felöltöztem és kimentem megnézni, vajon mi van vele – megvan a gazdi? – sikerült hazatalálnia?...

Ő gombócba tekeredve, ott vacogott a hóban, ami olyan magas volt, hogy alig látszott ki belőle. Rutintalan lévén, közel menni nem mertem, otthagyni meg nem volt szívem. Emlékszem, egy órán át könyörögtem, hogy jöjjön be a kertkapun (jaj, ma már mennyire másképp csinálnám, odamennék, felkapnám, fognám jó erősen és már vinném is). Akkor nem gondolkoztam a jövőről, csak az érdekelt, hogy az éjszakát ne kint az utcán, a hidegben töltse. Azt hittem, majd meg kell győznöm a férjemet, hogy legalább addig kerítsünk neki helyet, amíg meglesz a gazdája, de érdekes módon meglátta és rögtön befogadta. Még egy szót sem szóltam, Ő már simogatta és készítette a helyét. Hát így kezdődött a mi szerelmünk, Bendegúzzal, a kb. három hónapos német juhászkutyával.

Először csak egy éjszakára gondoltunk (mert hideg van odakint), aztán egy hétvégére (mert csak hétfőn tudunk értesíteni bárkit), aztán adtunk egy hetet a gazdinak (hátha valaki elkeseredetten keresi), aztán már reménykedtünk, hogy ne keresse senki. Egyszer csak férjem kijelentette –aki elveszít egy ilyen kutyust, az nem is érdemli meg, hogy a gazdája legyen! Ezután már kimondatlan tény maradt: Bendegúz velünk marad! Fiunk ekkor volt féléves, és úgy nőtt fel, hogy egy kutya kísérte totyogóskora óta mindenhova az udvarban, védte mindig és mindenkitől.

Beni hihetetlenül jó kutya volt, a tipikus német juhász minden jó tulajdonságával. Órákig tudnék vicces vagy megható történeteket mesélni róla, de azt hiszem, elég annyi: Ő a társunk volt, a család egyik tagja. Soha nem vittük kutyaiskolába vagy tanultunk vele órákig, mégis mindig szót befogadott, elsőre azt csinálta, amit kértünk. Talán így köszönte meg, hogy befogadtuk. Sajnos, tizenegy év után, egy januári reggelen meghalt. Nagyon megviselt minket a tragédia, és szinte azonnal rohantunk egy másik kutyusért, azt gondoltuk, hogy a gyermek (és persze, mi is) könnyebben túl jut Beni elvesztésén.


Első gondolatunk egyből a menhely volt, úgy éreztük, ha már újabb kutyus jön a házhoz, akkor inkább megmentünk egy életet, mint hogy egy fajtához ragaszkodjunk. Így került hozzánk Zsemlegombóc, azaz Zsömi. Nem igazán mi választottuk Őt, inkább Ő minket – befolyásolhatók voltunk:)

Zsömike (aki egy játszótéri keverék) kb. hét-nyolc hónapos lehetett, amikor hozzánk került, csoda aranyos, bújós, kedves kutyus. Sajnos, bár imádtuk és szerintem Ő is szeretett minket, a vérében volt a szökés, a falka utáni vágy. Csinálhattunk bármit, ha Ő menni akart, akkor ment is, rengeteg bosszúságot és kellemetlen helyzetet okozva. Nem kezdem el sorolni, hányszor és milyen gondok voltak miatta, mert napokig írhatnék. Végül kínunkban visszavittük a menhelyre.

Egy-két hónap telhetett el nélküle (kutyus utáni vágyunk megszűnt), amikor egy nyári este ott állt a kapuban: Zsömi. Először nagy volt az öröm, aztán a riadalom (hogyan került ide?), végül a lelkiismeret-furdalás (a sorsunk elől nem futhatunk)... Persze, egyből visszafogadtuk, gondoltuk, most más lesz minden. Közben a menhelytől megtudtuk, hogy kivette egy idős néni, akitől pár nap múlva megszökött és hazajött hozzánk. Ez azért sem volt nehéz, mert a néni két utcára lakik tőlünk. Jó két évig kínlódtunk egymással. A szép pillanatok közé sorolnám, hogy amikor itthon volt, egyszerűen levett a lábamról a nézésével, és tündéri nyolc (!) kiskutyust szült. Minden kicsinek találtunk gazdit, bár nem volt egyszerű.

A rossz pillanatokat inkább nem említem, csak az utolsót: kint az utcán megmérgezték... Szerencsére még haza tudott jönni, így sikerült kórházba vinnünk, és amikor teljesen felépült, visszavittük a menhelyre azzal a kikötéssel, hogy erre a településre soha nem adják ki (mert ha megszökik, hazajön).

Most nincs kutyánk. De ha Benikére gondolok, még ma is sírnom kell, ha pedig Zsömire, akkor nem is tudom... Nagy csalódást érzek, hiszen mindent megadsz, mindent megteszel, mindent kipróbálsz, mégis megszökik. Akár a lábad mellől is, akár az élete árán is, de meglép. Később megtudtam, hogy a menhelyi kutyáknál nagyon gyakran előfordul ez a probléma. Vagy nagyon fiatal kutyust kell elhozni (erre kicsi az esély), vagy idősebbet (azt azért bátorság bevállalni), vagy olyat, amelyiknek volt már gazdija és tud együtt élni.

A legveszélyesebb (szökés terén) a fél év fölötti, utcán felnőtt kutyus, számára a falka és a csavargás a mintakép, ezért mindig erre fog vágyni, tehát mindent megtesz azért, hogy az utcára mehessen több kutya társaságában. Ez ösztönös náluk, nem lehet vele mit kezdeni. Kivéve, ha fajtatiszta és nevelhető (de ha az utcán több kutyussal volt pár hétig, akkor már nem biztos).

Persze, az én példám csak egy a sok közül, de mi mindkét kutyust az utcáról fogadtuk örökbe. Most mégis azt mondom, ha valaha még lesz kutyánk, csak fajtatiszta német juhász jöhet szóba (persze, lehet, hogy egyszer még ellágyulok egy melegbarna szempártól

101 komment

Címkék: kutya szösz pálcika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálcika 2008.10.12. 09:39:05

Szép reggelt!
Nálunk ködös-párás minden:(
Hát Beni,lassan mindent elárulok:)))))
Azt még elkell mondjam,hogy a németjuhászkutyus a fényképen sajnos a betegsége miatt olyan sovány és most szembesültem a valósággal nincs róla képünk fénykorából(se):(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 09:47:51

Jó reggelt. Pálcika, szerintem Rólad senki sem feltételezi, hogy éheztetsz egy kutyát:)

Édesek a képek nagyon... Ahogy ezek ketten kucorognak abban a fotelben:)

Meg az is, ahol csak távolról látni, hogy pici a fiad, de ott ül mellette a kutyus:)))
Meg Zsömi a picikéivel...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 16:19:17

na, végre sikerült megreparálnom, és látható kommentablak. sajnos így az utolsó képet törölnöm kellet, mert az volt ludas.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 17:09:47

pálci
ezt azért gondold át mégegyszer:) a fajtiszta németjuhászokkal különösen sok gond van. nagyon labilis az egészségük, hajlamosak a betegségekre, főleg a diszpláziára, a túltenyésztésnek köszönhetően.

a menhelyi kutyákkal nincs semmi gond. zsömi, valószínű akkor is szökős lett volna, ha nálatok születik, ti nevelitek, és nem menhelyes. egyszerűen benne volt a természetében. egy barátom, kétéves kutyát hozott el a menhelyről, és le sem tudja vakarni magáról. el nem szökne, még ha elkergetnék sem. a kutyáknak egyéniségük van, mint az embereknek:)) a drazsét én nevelem pici kora óta, akkora volt mint egy babszem, mikor hozzámkerült. az ágymban alszik, ahova megyek otthon, ő is ott van. mégis meglóg az első adandó alkalommal, ha talál egy rést a keritésen. vonza a sok új szag, benne van a természetében a keresés, kutatás.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 18:03:45

bakker! megint elkezdett fájni a fülem, kurv@ra:(( korán örültem.
úgyhogy nem is beszélgetek tovább magammal...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 19:15:59

Halihó!
Most már itt is vagyok.
Toma, használj painkillert és nagyon vigyázz a füledre!

Nadine, mizujs? Vagy a másik oldalra írtál? Megyek mindjárt, megnézem.

Beni, ráklikkeltem a linkre, azt írja ki nekem, hogy nincs ilyen bejegyzés.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 19:16:58

Jó estét!
Megjöttem, tapasztalatokkal gazdagon, bár sajnos, főleg olyanokkal, amiket nem kívántam. Éhes vagyok, megetetem magam.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.12. 19:17:45

Szegény Toma,
biztos ajánlotta már valaki a fülgyertyát, ami nem csak a fülre jó.Gyógyulj meg!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 20:03:18

Nadine, akkor később részletesen is írsz, igaz?

Szia, Marisell!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 20:28:21

nadine
mi történt?

marisell
nem tudom, hogy a középfül gyulladásra jó-e a fülgyertya. majd utána nézek a neten. amúgy sok jót hallottam róra. de szerintem inkább csak megelőzésre jó. vagy nem?

fiam
ma már két algopyrinen vagyok túl. még egyet szedhetek be, azt inkább estére tartogatom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 20:57:40

Toma, elég fura volt ez a verseny, és akkor még finoman fogalmaztam. Amire kíváncsi voltam - hogy tetszenek a tárgyaim a közönségnek -, azt nem tudtam meg. Ugyanis elfelejtették mondani az embereknek, meddig lehet szavazni. Én kettőre értem oda, akkor már nem lehetett...
Másrészt a professzionális kategóriában összesen volt velem együtt 4 induló, viszont több olyan művet (köztük az egyik nyert is) felfedeztem a hobbi-kategóriában, amit már jól ismertem a Vateráról és a TeszVeszről. Magyarul vérprofik hozták el a díjakat a hobbi-kategóriában, viszont ezáltal elmosták a különbséget a két kategória közt, amit szóvá is tett az egyik zsűritag. Igaz, ő úgy értelmezte, hogy lám-lám, a profik nem is olyan ügyesek, hiszen a hobbikészítők is hozzák ezt a szintet. Összegezve: nem volt tiszta verseny.
Mindegy, tapasztalatszerzésnek jó volt, és azt hiszem, elég is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 21:18:31

nadine
elég amatőr lehetett a rendezés. mindegy, egynek jó volt:) lesznek még jobb lebonyolitású versenyek is, amire majd érdemes lesz benevezni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 21:43:27

Hát igen, nekem is ez volt a benyomásom. De azért meg kell mondanom, hogy nagyon-nagyon szép, igényes darabokat láttam, csak etikátlannak tartom, hogy hobbi-kategóriában indultak a készítőik. De ez legyen az ő problémájuk.
Viszont ahány ismerőssel találkoztam, az mind ráismert a tárgyaimra, ami nagyon jó érzés, mert azt jelenti (számomra), hogy mégiscsak van valami egyedi, saját, rám jellemző stílus, nekem ez fontos.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 21:44:35

fiam
a bloglinkedhez, választhatsz másik képet, ha szertnél, ezt csak úgy első blikkre választottam tegnap.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 21:45:26

És még Mormogival is megismerkedtem, mert Ő ott volt, viszont nem jött Jé, Zuzu pedig eltűnt a ködben. Tegnap még kommentelt nálam, hogy ott lesz, de nem találkoztam vele, és nem volt kapcsolható sem. Úgyhogy passz!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 21:50:09

nadine
az jó dolog, ha mások ráismernek az egyedi stílusodra:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.12. 21:54:01

na, majdnem egy kisebb blogtalálkozó jött volna össze ha...:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 21:55:32

Szerintem is. Pedig még csak célzást sem tettem rá, miket készítettem, és 374 pályamű volt kiállítva. Atombiztonsággal megmondták, hányas számú az enyém:)

Az is vicces volt számomra, hogy egy olyan tárgy nyerte a legtöbb díjat (három kategóriában is tarolt), amit én konkrétan észre sem vettem:))) Merthogy egy igazi ipari tejeskannát dekupázsolt az illető. Kicsit az volt a benyomásom, hogy egyszerűen a mérete miatt díjazták, mondván, hű, ezzel mennyi munka volt. De hogy nincs a világon olyan miliő, ahol ez mutatna, ahová illeszkedne, az tuti. De mindegy, nem is ez a lényeg... Láttam csodaszép dolgokat, kerámiákat, üvegtárgyakat is, és úgy éreztem, az sem túl bölcs dolog, hogy ezeknek nem nyitottak teljesen külön kategóriát. Hogy lehet összehasonlítani egy csodás üvegtányért egy tejeskannával vagy egy ötvenkilós matrózládával?

Pálcika 2008.10.12. 21:58:43

sziasztok!
Nadine,mi lett a munkáiddal?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 22:02:52

Olvasd el feljebb, Pálci. Hazahoztam őket.

Pálcika 2008.10.12. 22:26:21

elbúcsúzom mert ma egész nap kertészkedtem és elálmosított a levegő.szép álmokat mindenkinek:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 22:31:52

Nadine, szerintem megkaptad a legnagyobb elismerést: egyedi lettél, illetve tudomásodra hozták, hogy az vagy.
Aztán hab a tortán Mormogi. Meg a sok tapasztalat. Tehát ha nem is színtisztán jó, ám mindenképpen hasznos nap volt.
Sajnos így kapásból nem tudom, kitől idézem: "Önmagadhoz mérd magad!", vagy önmagaddal, a lényeget úgyis érted.

Toma, én a Királynőset szeretném, de akár meg is szavaztathatjuk, melyik mutatna itt jól.
Köszönöm a fáradozásodat.
Azt szeretném még kérdezni, hogy diavetítést saját képekből miképp tehetnék fel. Nem értem azt a funkciót, ahol ezt be lehet állítani.
No meg az a bánatom, hogy a képeket profi felszereléssel fotózták, viszont nekem csak egyszerű digitális fényképezőgépem van. Jó nagy lesz a kontraszt és az nem lesz túl durva?

Füled alakul?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 22:34:22

Fiam, kedves vagy. Az ajánlóba én is a királynős nyakéket tenném, de azt, amelyiken egy kődarabbal van fotózva, ott sokkal jobban mutat.

Amúgy feltettem a blogomra a versenyen indított tárgyaimat, ha szeretné megnézni a becses társaság.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 22:35:25

A gondolataim szaladgálnak. Szóval fotóznék én is még néhány darabot, de csak mezei gépem van, azt hiszem 5 vagy 7MP-s. Túl ronda lesz az oldal akkor?Meg miképp tehetek föl több fotót úgy, hogy a beköszöntő rész változatlanul elöl legyen?
Jó sok problémám van, igaz?

Pálci, rád fér a pihenés. Gyógyulj!!!!
Szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 22:47:55

Fiam, erre a sorrendet a dátumozással tudod szabályozni. Mindig a legfrissebb lesz legfelül. Tehát, ha azt változatlanul akarod hagyni, akkor dátumozd régebbre a később feltett fotókat.
Fotó-témában nem tudok hozzászólni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 22:50:29

Köszi, Nadine!
Megnéztem a versenydarabokat. Gratulálok! Ezek alapján pláne nem értem a zsűrit :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.12. 22:55:50

Köszi szépen. Én azt hiszem, értem, csak elfelejtették kiírni, hogy négyzetméterben mérik a teljesítményt. A győztes darabok egy kivétellel mind irtó nagy tárgyak voltak, nagy dekorálható felülettel. Volt egy szakértő a Néprajzi Múzeumtól, aki látta a pontozást, azt mondta, ő egész mást nézett-keresett a tárgyakon (harmóniát, finomságot, a kidolgozás színvonalát, egyediséget, stílust stb.), mint a zsűri, így nem is nagyon tud hozzászólni a döntéshez, az eredményhez. Hm.
Most viszont kikapcsolok, nagyon elfáradtam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.12. 23:09:38

Ja, hogy nem voltak szakértők a zsűriben. Így viszont már értem.
Pihenj, Nadine.
És Ti is. Szép álmokat!

spájdernecc 2008.10.13. 05:09:04

Jó reggelt!
Sok kávét!
a mindenséggel mérd magad! egyébként minden más álszerénység :)
a szervezés metodikája meg erősen hasonlít a "tehetségkutató" versenyekére...:)

maybach 2008.10.13. 07:51:53

Jó reggelt kívánok!
Pálci!
Bocsi, hogy mint múzsa, csak most írok, de az újonnan összerakott pc behalt.
Szerintem a kutyusok nagyon sokfélék.
A tekergésre való hajlam nem biztos, hogy a menhely eredménye. Inkább hajlam, ahogy Toma is írta.
Illetve a kan kutyáknál a gazdin is múlik.

Nadine!
Most olvastam vissza a hsz-eket.
Le az ostoba zsűrikkel!

Zuzuka 2008.10.13. 07:55:12

jóregg!
kávéval egyetértek.

Nadine, ott voltam:) sajnos az eredményhirdetést nem tudtam megvárni, de nagyon nagy élmény volt a kiállítás, és a verseny! írtam.

Zuzuka 2008.10.13. 08:01:36

Pálci, édes-drága-aranyos kiskutyusok!
sajnos soha nem volt kutyám, sajnálnám az emeleten tartani:( így csak a család kutyáival szórakozok néha, de velük jól megvagyok.
cicusom van, eddig nem szökött még meg - kopp, kopp:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.13. 08:36:06

Jóreggelt :-)

Hajaj, kutya... csak ne nézne úgy rád :-) Egyszer volt nekem is, egy rebellis foxterrier. Egyszer elmesélem.

Köszi ezt a mosolyogtató posztot. :-)

Nadine, a zsürizésnél nincs szubjektívebb elbírálás. Mert mint mond a zsűritag a rokonnak-barátnak-szomszédnak? Hogy a többi jobb volt? Na neeee....

Miután ilymódon kiokoskodtam magam, megyek és megnézlek. :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 08:43:30

Jó reggelt.
Zuzu, ezek szerint nem ismertük meg egymást? Én még hívni is próbáltalak... Nekem írtál?

Utolsó gondolat a kiállításhoz: a főműnek szánt darabom, a Therabithia krónikája lefektetve volt egy asztalon. Ahogy láttam, a "zsűri" - egy háromnegyed háromkor megjelenő és végigrohanó nő - minden tárgynál beírt a sorszáma mellé egy füzetbe valami pontszámot. A tárgyakat fel nem emelte, körbe nem forgatta, ki nem nyitotta (egyiket sem). Tehát elég vicces úgy megítélni valaminek mondjuk a munkaigényességét, az egységességét, a színvilágát, hogy a 30 százalékára vetsz egy pillantást... És persze, a látogatók is abban a "beállításban" láttak mindent, ahogy azt valaki oda lerakta.

De arra jó volt az egész, hogy inkább maradjak a kaptafánál, és dobozoljak azoknak, akik az én stílusomra buknak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 08:53:43

Kedvesek vagytok nagyon, de azért elég rossz szájíz maradt a verseny után. Engem nagyon zavar, ha valami nem fair. És ez nem befolyásolja az eredményt, csak nagyon el tudom képzelni például azoknak a VALÓBAN szabadidejükben kreatívkodó emberkéknek az arcát, akik azt hitték, hogy ők ügyetlenek, bénák, mert olyan valakikkel kellett összemérniük magukat, akik valójában profik, és tonnaszámra adtak már el tárgyakat. Lehet, hogy egy életre elmegy a kedvük az egésztől, a dekupázstól.

Zuzuka 2008.10.13. 09:08:23

írtam a blogodra Nadine - szétszórt vagyok, nem fejeztem be a mondatot:) csak gondolatban...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 09:24:27

Zuzu, itt (is) válaszolok: A jelentkezési lapon még egy alkotásként, egy kódszámmal kellett feltüntetni a szetteket. A helyszínen ez valamiért módosult. Csak.
Igen, tényleg akkor hívtalak, mert készültem hazaindulni. De akkor teljesen elkerültük egymást, én csak háromnegyed kettőre értem oda. Azért örülök, hogy maga a rendezvény tetszett. Tényleg csodás dolgokat lehetett látni.

2008.10.13. 09:33:41

sziasztok!
úgy sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni, de egész nap ruhákért rohangásztunk. a gyerek suttyomban minden cuccát kinőtte, és egyszerűen nem lehet normális ruhákat kapni 8-9 éves lányokra

Zuzuka 2008.10.13. 09:38:27

rákérdeztünk többen is a darabolásra, azt válaszolta egy "valaki", hogy a zsűri egyenként értékeli a minőséget.
kár volt az egységet megbontani... dehát... én nem vagyok szakember.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 09:38:36

Semmi baj, Jé, más ismerőseim is elvesztek útközben:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 10:07:34

Jó reggelt!
Az igazságtalanság nagyon sokáig tud fájni.
Egy magára valamit is adó zsűri vagy zsűritag nem engedi meg magának, hogy ne legyen igazságos. Nyilván teljesen nem zárható ki a szubjektívitás, de vannak objektív paraméterek, amik alapján mérni lehet még a műalkotásokat is.
A szabályok utolsó pillanatban történő módosítása ezen túl még gyerekes is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 10:13:40

Háááát, mindenesetre érdekes volt, na.

2008.10.13. 12:54:53

remek formában van a társaság, úgy látom... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 13:00:26

Jé, lendíts a formánkon,légy szíves!

Zuzuka 2008.10.13. 13:04:54

jól megemésztettük a dolgokat...
azután pedig az ebédet...
házi kelkáposzta főzelék volt, majd túrós rétes.
egy 3 ines kávé, és kezdődik a melóóóóóó!

muskotály küvé 2008.10.13. 13:21:59

Sziasztok,

Gyorsan beköszönök, majd később olvasok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 13:24:43

Én egész napra elterveztem, mit csinálok (bordűrt radírozok, szekrényeket tologatok, pakolok, visszaszerelek, helyet csinálok az utolsó helyiség festésének, mosok, mert két hónapja nem... - na, ebből eddig csak egy menet mosás, és kb. egy méter radírozás sikerült. Ránőtt a telefon a fülemre.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 13:25:18

Zuzuka, nem semmi. A túrós rétes az abszolút kedvencem (meg az összes többi túrós süti-torta, de jöhet az almáspite, a meggyes-mákos rétes és a zserbó, ja meg a pogácsák; a lényeg, hogy házi legyen).

Nálunk a tegnapi pipihúsleves és kakaspörkölt kitartott mára is, galuskával.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 13:26:10

Nadine, hál'Istennek!
Mégiscsak voltak jószeműek a kiállításon? :D

Pálcika 2008.10.13. 13:41:37

Szép napot!
na kérem,büszkék lehettek rám:)a legügyesebb vagyok a gyógytornán!!!pedig törésiidőben(jaj de szép szó) a legfiatalabb,majdnem teljesen kitudom nyújtani a karomat és egyik irányba már egészen elforgatom,a másik irányon még dolgozom:))))juhé!

hát a versenyek bármilyen szakmáról is van szó,ritkán hoznak azonnal szakmai sikert.annak idején én is indultam egy páron és bizony az elsőnél majdnem pont úgy jártam mint Nadine.Rutintalan lévén betartottam minden szabályt nem is nyertem semmit csak tapasztalatot,bezzeg aki "csalt"(vagy csak már tudta mit szabad és mit nem,mit értékelnek és mit nem)az hihetetlen elismerésben részesült.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 13:50:46

Fiam, sztem félreértettél valamit... Sokan csak ma kapcsolták be a telefonjukat, és most kapták meg a pénteki rossz hírt.

Pálcika, már rájöttem, mi motiválhatott egy csomó profit a hobbi-kategóriában való indulásra. Csak ott voltak kézzelfogható díjak (ajándékcsomag, utalvány stb.), a profiban "csak" egy vándordíjat lehetett nyerni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 13:54:01

Nadine, tényleg félreértettem. Azt hittem a kiállított tárgyak láttán indult meg a roham. Bocsánat.

Pálcika, nagyon ügyes vagy.
Te mit versenyeztettél?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 14:59:24

Fiam, az már csak azért sem történhetett volna, mert a tárgyak csupán kódszámmal álltak ott. A néző nem tudhatta, melyik kinek az alkotása. Ilyen módon marketingértéke sincs a rendezvénynek, max. a nyertesek számára, mert az ő tárgyaik fotóját felteszik majd a rendező kreatív cég honlapjára.

Pálci, csináld csak rendesen azt a gyógytornát, nehogy később probléma legyen.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.13. 16:09:08

jó reggelt!

csak beköszönök, oszt megyek is, mert mindjárt szétesik a fejem. a fül-orr-gépész ma csodámra járt. azt mondta ilyet még nem látott, hogy ahelyett, hogy meggyógyult volna a fülem, csak rosszabb lett. már enni sem tudok, mert már az állkapcsom is fáj. most járhatok naponta be a városba, orvoshoz, mert azt mondta a dokinéni, ezt követni szeretné...

bakker!

.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 16:32:02

Toma, gyógyulj meg!

Nadine, időközben rájöttem én is ...
Szegény csomó profi :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.13. 16:47:55

Toma: főzz cickafarkból teát, azzal borogasd-öblögesd a füled. Svéd házipraktika.

Benikuty 2008.10.13. 16:58:01

Nadine, nem smúzolásiból írom, hogy tégy magasról a zsűri véleményére. Mondjuk én nem tartozom a normális homo sapiens kategóriába, de néha, mikor már tele az összes lehető tököm a világgal, csak bebújok a blogogba, aztán csak nézgelődöm,mert jól esik a szemnek, és olyan megnyugtató. Ha ez számít:)
Ebben a hétvégi kutykomédiában nyilván le volt zsírozva előre minden. Látta valaki, hová kerültek a szavazatok?
Fiam, az indexvideón keresd a Szily Lászlóval készült "betelefonálós" riportot, jobbratolódásával kapcsolatosan.

Almás rétest sütök, ha valakit érdekel:))

Toma, a zisten ággyon má, ne betegeskedj. Szervezzen valaki pozitív energiasztrádát Pellérdre, én zérón állok:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 17:14:09

Toma, Te szegény... Vezetni sem lehet túl kellemes ebben az állapotban:(

Beni, köszönöm, és jólesik. Egyébként egy dobozba, de az feltűnő volt azért, hogy a nyertesek, és azok, akik benne voltak az első huszonöt jelentkezőbe, szinte egymás mellől álltak fel átvenni a díjakat.

Egyébként már túltettem magam a dolgon, legközelebb megpróbálok olyan versenyre nevezni, ahol a zsűri és a szervezők nem érdekeltek a kreatívhobbi-üzletben.

Almás rétes nagyon finom.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 17:18:31

Jó délutánt Mindenkinek!
Nem ünneprontásból, de már megint Mátyás király bolondjának lesz igaza: doktorból vagyon a legtöbb - engem is beleértve :-)
Bomba-de-Dillo - mihamarabbi gyógyulást !

Nadine, az egyik (ezúttal nem vér-) rokonom egy évig járt előkészítőre a Képzőművészetire… Mikor eljött az elkészült festmények kiállításának ideje, a teremben kiakasztották a képeket, mindegyik mellé egy számot, hogy "ne befolyásolja a festményekről alkotott ítéletet." A terem ajtajára meg kiakasztották az alkotók nevét, melllette a sorszámokkal… hogy ha valamelyik ítész nem tudná, kiről van szó…
Az egyik utolsó alkalommal az a fiú, aki mindig mellette rajzolt (a többiek valahogy "összeverődtek", ők meg kimaradtak) megkérdezte tőle:
Neked nem tűnt fel? Micsoda? A "Mester" az elmúlt hónapokban mindenkihez odament, tanácsot adott, kritizált, mutatott valamilyen fogást - csak mi kettőnkhöz nem szólt soha egy szót sem. Csak nem azért, mert nem vagyunk brancsbeliek?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 17:22:58

Hát igen... N. úr annyit kérdezett csak, hogy miért is csodálkozom, hiszen tudjuk, hol élünk... De attól ez még vacak.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 17:35:21

Egyébként meg, akinek sikerült restaurátorként végeznie, az biztosan tudna erről mesélni… Csak lehet, hogy már megtanulta a leckét - bizonyos "túlélő" művészeti kiskirályok foga még éles…
Restaurátor szakra sok-sok évig évfolyamonként maximum 4 főt vettek föl. Abból kettőt a párt delegált… egy-két helyre meg a dékán, a tanszékvezető - mondjam még?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 17:58:50

Szép.
Azért ez nem volt ennyire véresen komoly, eleve nem voltak akkora díjak, stb., mindenesetre jó tapasztalatszerzés volt.

spájdernecc 2008.10.13. 18:03:49

két restaurátor ismerősöm is van :)
testvérek.
az apjuk szobrász. méghozzá jó szobrász
tud lóra hasonlító lovat szobrolni, bronzból:)
tényleg
szervusztok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 18:09:33

...szobrolni:))) Ez jó! Szia, Spájdi!

spájdernecc 2008.10.13. 18:11:18

miért, a szobrozás egészen mást jelent :)
megyek mert eldőlök... reggel keltek mindenkit!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 18:18:33

Volt egy művész: Szó Borka
Íme az általa szoborta szoborka.

Fiamnak mondom: az az 5 - 7 Mp (nem én:-) nem jelent semmit - mert már ilyen nagy képet sem érdemes "feltuszkolni" a netre - túl sokáig kell várni a letöltődésre…
Egyébként sem pixikben mérik a jó képet! A megfelelő (kiemelő, nem elnyomó) háttér és a megvilágítás sokkal fontosabb. (Pont pénteken csináltam egy nagyon pocsék képet - de nem műteremben :-)
És már az 5 Mp is nagyon elég a célra. Kihúztam két képet próbaként az asztallapomra, a Photoshop megadta a képpontok számát, én meg jól átszámoltam és az jött ki, hogy a nagyobbi kb. 2 Megapixel. Persze a jpeg tömörítéssel kicsit hamarabb töltődik le, mert kevesebb memóriát foglal. Itt közepes tömörítést észleltem.
Tehát: fényképezz nyugodtan :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 18:19:13

Spájdernecc Nagyuramnak szép álmokat :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 18:20:20

És találjon frissen főtt kávét az asztalán.
Meg frissen kent mézes kenyeret.
Meg foghagymás pirítóst.
Meg amit még szeretne :-)))

Benikuty 2008.10.13. 18:24:20

Na, Spájdi, elszóltad magad, hogy vagy képes öt körül a gépnél sürgölődni:))
Én a fokhagymás mézesre esküszöm!:) Mámint csajra:D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 18:34:14

Esküszöm, ilyen összefüggésre nem is gondoltam ! :-)))

Ha volna, akkor legalábbis a baratzkot belévettem vóna!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.10.13. 18:56:02

Mi történt, mindenkinek fellőtték a pizsamát?
Viszlát, eltűnük (lassan, megint) én is. Otthonról tán. Majd.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 19:09:26

Szép estét!
Hét óra.

Mormogi, fényképezni nagyon szeretek, komponálás miatt. Ha már zeneművek nem mennek ... Csak ugye a híres önbizalmatlanságom :)
A versike jó :D
7M.P. sem lenne sok ...

A szobrolni is jó.
Bár én a megfejteni való dolgokat szeretem. Minek bronzból ló, ha megnézhetem igaziból is?
Na jó, ez nem egészen így van. Asszem csak irigykedem azokra, akik szobrolni, meg grafírozni, meg festeni tudnak, mert én nem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 19:23:32

Viszont tudsz mást, Fiam. A következő lépés, hogy szerválj egy statgépet a blogodra. Irány Toma, mert én már nem emlékszem, hogy kell...:)

Benikuty 2008.10.13. 19:40:07

A csurtusék statgépe is jó:)

Benikuty 2008.10.13. 19:49:47

A zalmásrétes jól néz ki, én meg toltam két szelet zsírosbrugót erős paprikával:))

Benikuty 2008.10.13. 19:54:53

Maga pedig Fiam, sikert sikerre, közben pediglen sebeit nyalogati:) Ejnye mán no, ideslyányom:))

Az erős paprikától meg vigye ki a hátsóm reggel valaki más, mert én úgy szoktam szenvedni, mint a kuttya. De holnap is, mint nyuszi:)

Pálcika 2008.10.13. 20:42:33

kedves illetékesek:))
beraktam holnapra(vagy valamikorra) egy posztocskát,alkalomadtán élesítené valaki????
szerintem ezt most nem kell Nadinének fésülni(örülnék ha most kivételesen nem nézné meg csak élesítené,hogy neki is meglepi legyen reggel)
+még félig készen van egy másik receptes poszt is csak a képeket nagyon lassan engedi felrakni pedig már lebutítottam,de most nincs már időm befejezni ezért azt távolira dátumoztam addig igyekszem feltölteni a képeket is(ugye addig nem zavar ott senkit félkészen???????)

Toma:én most egész este rád fogok gondolni(és a füledre)és küldök neked pozitív energiát+még drukkolok is hogy gyógyulj:))))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 20:43:55

Pálci, azért én ránéznék fél szemmel:) És élesítem holnapra. De akkor most engedj el mindent!:)

Pálcika 2008.10.13. 20:45:31

Nadin ha meglátod rögtön megérted miért nem kell fésülni:))))

Zuzuka 2008.10.13. 20:49:09

engedd el magad Pálci!:)

Pálcika 2008.10.13. 20:50:46

szia Zuzu!!!!!:D:D:D:D:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 20:52:49

Pálcika, élesítettem, és kaptál két vesszőt ajándékba!:)

Pálcika 2008.10.13. 20:54:15

neked nehéz meglepit csinálni:)a vesszőt köszönöm:)

Zuzuka 2008.10.13. 20:55:15

vesszőzés, fésülés, micsoda buli...
kezdek kiváncsi lenni:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 21:08:28

Zuzu, a maffiában ezek bevált módszerek:)

Zuzuka 2008.10.13. 21:12:24

ja, tudom, meg a lófej:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.13. 21:14:37

Igen. És néha kérek egy szívességet:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 21:48:58

Beni, köszi. Almás rétes is repülhet ide!

Pálcika, még mindig nem tudom, hogy mivel versenyeztél.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 22:21:26

Nadine, AZT tudom :D De úgy reagált a Pálci a hétvégi versenyedre, hogy Ő is versenyzett és először Őt is csalódás érte. Csakhogy én nem tudom, mit is alkot Pálci. És hogy van arra ideje?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.13. 23:22:03

Talán majd holnap megtudom :)

Jó éjt, everybody!

Toma, doktornéni nemcsak örömködni, de gyógyítani is tud?
süti beállítások módosítása