Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Buksi

2008.10.30. 05:00 maybach

 

Nehéz meghatározni hol is kezdődött.
 
Kutya mindig is volt a háznál. Kezdetben sógorom, később apósom jóvoltából. Viszonylag könnyedén gyűjtötték őket, mert a napi vesződségek mindig a mamára maradtak.
Apósom egyik alkalommal egy elég viharvert kutyával tért haza. Szegényt egy hurokból szabadította ki egy nyári reggelen, fene tudja mennyi idő után. Kint a szőlőben ápolgatta rendszeres napi munkálkodásai mellett. A kutya annyira odaszokott, hogy ősszel a szüret után nem volt szíve otthagyni. Így került a házhoz. A vére nagyon hajtotta. Mondhatni elég kikapós hajadon volt.
Meg is ajándékozott minket 6 roppant mulatságos kiskutyával meg egy jó nagy gonddal is.
Valahogy azért sikerült 5 kiskutyát elajándékozni. A legmurisabb, legkövérebb maradt meg nekünk. Olyan volt, mint egy jól táplált fóka.

 

 
Nos ez a kutya a Mackó nevet kapta. Jó sokféle őse lehetett. Viszont 100%-ig alfa hím volt.
Tekintélyes méretűre nőtt, miközben csapodár anyja egyszer végleg eltűnt.
Örökül hagyva a csatangolás szeretetét. Szerintem nincs olyan kerítés fatornyos falunkban, amin nem ment volna keresztül. Elképesztő erővel és/vagy ravaszsággal. Meg olyan kutyahölgy sem volt akkoriban, aki ne ismerte volna. Ha az állhatatosságról, monogámiáról szónokoltunk neki, megértően mosolygott..
Hihetetlenül okos egy eb volt. A fiam akkor még kis tökfejként, szerencsére azóta sokat nőtt, négykézláb kergette, belenyúlkált a kajájába, kikergette a kutyaházból stb. Sosem bántotta.
A házra nagyon gondosan vigyázott.
A szomszéd gyerekeket az utcán húzta szánkóval, játszott velük, fogócskáztak. Mikor az egyik fiú be akart szaladni talán egy pohár vízért, legnagyobb ijedtségére a kapuban a kutya nézett rá szigorúan, hogy arra nem szabad tovább menni.
Szóval ő volt a főnök, de bennünk megbízott és szófogadó volt. Kivéve a szökdösést.
 
Aztán egy reggel egy kis fekete bigyót tett be valaki a kerítésen. Később kiderült, hogy az is kutya. Tipikus falusi keverék eb. Pici, fekete fehér foltos harcias kis izé. Első nap kikergetett volna az udvarból ha hagyom. Ő a Tücsi nevet kapta. Cirkuszban is szerepelhetett volna.
Annyira zavarhatta, hogy olyan pici, hogy mindig valami pad, asztal stb. tetején volt, ha tehette. Később bevett szokásunk lett, hogy egy asztal mellett beszélgetve megálltunk. Percekkel később Tücsi az asztal szélén állt két lábon és várta a simogatást.
A két kutya nagyon összenőtt. Jól elvoltak egészen addig, amíg Mackó pár napos levertség után az ablak alatt fekve nem ébredt fel többet.
A család és Tücsi vigasztalhatatlan volt. Ekkor apósomban újra felhorgadt a beszerzési kedv.
 
A szőlőszomszédnak volt egy gyönyörű belga juhász szukája. Annak meg sok kis kölyke, meghatározhatatlan apától. Egyet kaptunk a kölykökből.
Az anyjuk elég goromba jószág volt, így láncon tartották. Mikor beállítottunk, a kiskutyák mind az anyjukhoz futottak. Kivéve egy kis kíváncsi dagit. Ő kapta a Buksi nevet.
Hazáig össze-vissza pisilte a kocsimat nagy bátran. Aztán meglátta félelmetes Tücsit és rögtön újra tudott pisilni, miközben a lábam mögül cincogott ki. Olyan volt, mint egy játék mackó. Nem lehetett nem megdögönyözni naponta többször.
Aztán valami hihetetlenül idétlen kamasz lett belőle. Megnőtt, de vékony maradt, valami nevetséges hosszú bigyóval a végén, amit farokként hordott.
Hogy a kedvében járjunk sokat sétáltunk vele. Ezt nagyon imádta. Annyira, hogy később, mikor már elég erős volt, az első pár száz métert repülve tettük meg a póráz végén.
Sógorom unokája a látvány után félve mondta, hogy a Buksi elvitte apát sétálni.
A vizet is imádta. Igaz legelső alkalommal gondosan félrenyelt a Dunából. Így ezután mindig ezt tette évekig.
De a legfurább az a hihetetlen közöny volt, amivel útközben a környék ugató kutyáit kezelte.
Több alkalommal is nekünk kellett kiszabadult kutyákat elkergetni, mert csak állt bambán és még elfutni sem volt hajlandó, nemhogy verekedni.
Pedig időközben szépen megerősödött. Olyan feje volt, mint egy oroszlánnak a dús vörös bundájában, széles mellkasa és gyönyörű zászlós farka. Valahogy mégis kölyök maradt nekünk.
Aki nem ismerte könnyen megszeppent tőle. Pedig csak szájhős volt a lelkem. Az időszakos védőoltások beadása minden alkalommal kaland volt, annyira félt a szuritól.
Idegeneket nem engedett be, de ugatni inkább szokásból, vagy az elvárások miatt, mint meggyőződésből ugatott. Az esernyőtől kifejezetten berittyentett, a légpuska látványától is elbújt. Autóban a legelső szöktetéstől eltekintve, egyszer ült. 10 percig, azután már képtelenség lett volna bent tartani , olyan pánikba esett. Így sosem jutottunk el a kutyaiskolába. A bundáját kikefélni meg nem volt szívünk, annyira remegett és sírt. Szinte mindig szót fogadott, de látszott, hogy csak mert olyan kedve van.
Viszont bármennyire imádott is sétálni, egyedül sosem vágott neki. Egyszer sem csavargott el.
A háznál lévő egy időben szép számú kismalacot, tyúkot órákig elnézegette. Ha tehette a malacokhoz beosont. Imádott velük hemperegni. Lehet azt is tőlük leste el, hogy nyers krumplit kell enni. Merthogy ez volt a kedvenc csemegéje. Annyira, hogy irigységében még Tücsi is rászokott.
Emellett roppant segítőkész is volt. Bármit is vettünk a kezünkbe rögtön megfogta ő is.
Igen szórakoztató volt például létrát vinni így. Esetleg teli zsákot.
Ennél csak az volt vidámabb, ha egy idő után valaki el akart a családtagok közül menni. Gondosan kikísérte, majd a kapuban átkarolta a lábát, hogy ne menjen el. Nehéz volt nem elesni.
De legjobban azt szerette, ha minél többen együtt voltak a családból és beállhatott vagy ülhetett középre. Mindig azt nézte aki éppen beszélt. Esküszöm még bólogatott is időnként.
Meg persze jó sokat kapott Tücsitől. Mert ő meg féltékeny volt, és hiába volt nevetségesen kicsi Buksi mellett, mégis ő maradt a vezér. Így aztán komoly koreográfia alakult ki hogyan lehet valamelyiket megsimogatni. A másik ugyanis rögtön követelte a saját részét.
Szóval mindig láb alatt voltak.
 
Tavalyig.
 
Tücsi 15 év után hagyott itt mindenkit. Karácsonyra időzítette.
 
Buksi meg most nyáron volt 10 éves.

124 komment

Címkék: kutya maybach szösz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 12:08:59

Zuzu, itt válaszolok: én is így gondolom. Ha engedek ebből az árból, akkor teljesen értelmetlenné válik a költözés, mert éppen azt az összeget bukom el, amiből a kisebb házat rendbe tudnám hozatni, amiből autót vennék, amiből tartalékom lenne. Magyarul egyszer csak egy kisebb (értékű) házban laknék, rettenetes munka-idő-energia-pénz ráfordítás után. Annak meg mi értelme? Alacsonyabb rezsit úgy is el tudok érni, ha nem fűtöm az egész házat, csak ki kell még találni, hogy a leggazdaságosabb. De azért jó lenne elköltözni...

Zuzuka 2008.10.30. 12:12:09

nem bosszantó:)))
csak este tudom azonositani, ha addig valaki le nem lő - nem szó szerint:)

Buksi csodaszép! csak nagy kutyát szeretnék!
na, a végén bedőlök...

Benikuty 2008.10.30. 12:12:58

Nadine, ez olyan, mint mikor felszállunk egy repülőre, aztán fél napot utazunk azért, hogy ugyan ott legyünk, mint induláskor.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 12:19:25

Beni, nem egészen értem a hasonlatot... A repülővel elmegyek valahová, nem?

Nekem semmi kárt nem tett a lakásban a kutyám anno. Viszont irtó jó volt, hogy vitt sétálni naponta többször.

Benikuty 2008.10.30. 12:24:40

Nadine, modjuk olyan helyre kell menned keleten, ahová innen csak nyugatabbról indul repülő. Pl. Frankfurtból.

maybach 2008.10.30. 12:38:12

Nagy kutya jó. Interneten olvastam, hogy a bernáthegyinek finom omlós húsa van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 12:39:20

Na, olyat én biztosan nem csinálok:)

Zuzuka 2008.10.30. 12:50:19

naaaaa, nemááááá!
Nagyimnak volt kutyája kicsiny gyermek koromban, úgy hívták, hogy Bundi. nagy mamlasz kuvasz volt, bármit megtehettünk vele. a kukoricagóréban aludt, ezért hát mi is sokszor, amig nagyi észre nem vette.
ma is belesajdul a szivem, annyira fájt amikor elvesztettük:(
régen gondoltam rá, de jó, hogy eszembe jutott!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 13:25:03

Feltettem a blogra azt a faliórát, ami a frissen festett étkezőbe került. Így ünnepeltem meg a munka elkészültét:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.30. 13:30:25

Beni, egyszer mi is mentünk délre, de ahhoz előbb északra kellett repülnünk :)
Ám úgy érzem, mégsem teljesen stimmel ez a Nadine házvásárlásához :)

Alakul az újabb tanfolyamos dolgom. Már csak a kedvező elbírálásra kell várni kb. két hetet.
Felturbózhatom magam munkaügyileg :)

maybach 2008.10.30. 13:50:01

Valamit elnyestem a varázslás közben. Nem hogy nem állt el az eső, de még jobban esik.
Így délután vagy vízilabdázni fogunk focicipőben, vagy sok dagadt Mary Poppins szaladgál majd esernyőkkel.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.10.30. 14:01:43

De szép, Nadine!

Egy apró észrevétel: késik. Akarod tudni hány óra van?

:-))

fiam: úgy biza, megkezdtem a bemelegítést a télre.

Kutyadolog: Hát te is Beni fiam???

:-)

Holnap szánkózni fogok. A nadrágomon :-))

2008.10.30. 14:06:09

maybach, itt már nem esik, ragyogóan süt a nap. küldöm hozzátok egy részét, jó? :)

Nadine, nagyon szépek a cuccaid. nincs az a pénz, amit ne tudnék nálad elkölteni

maybach 2008.10.30. 14:31:10

Akkor messzire tudok varázsolni, csak közelre nem.
Bár mintha kezdene a Napocska kisütni.
Vagy csak röhögni jött.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.30. 14:33:56

jó reggelt

buksi aranyos, tücsi szép:) imádom az ilyen faluvégi vegyes fajtákat. én bele sem merek gondolni, mi lessz ha drazsikám vagy mázli...

a htlm kódok a posztban, csak az exproleren látszik, mert a szöveg foxban lett betéve, és azt nem nagyon tolrálja a IE. ezért kértem mindenkitől, hogy necsak becopyzza a szöveget, hanem használja a word beillesztőt!!! irgumburgum!!

írtam hét dolgot magamról a főzősblogomon. akit érdekel...
tomakonyha.blogspot.com/2008/10/7-dolog-amit.html

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 14:40:43

Hobbiszakács, elég, ha nagyjából tudom:)))

Jé, és én ezt hogy szeretem!:)

Maybach, nálunk ötven másodpercekre süt ki a nap, két zuhatag közt. Elég vicces volt, ahogy rohangáltam ki-be a kertből, mert fényképezni akartam:)

Toma, meg is nézem jól!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 16:16:58

Itt vagyok, csak közben veszettül alkotok, párhuzamban némi korrektúrával...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.30. 17:20:45

NEM AKAROK HAVAT! úúúútálom. délebbre kéne vonulnom...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 17:51:40

Toma, én szeretem a havat, csak azt a formáját nem, ahogy itthon a legtöbbször látni: latyak, sár...
De kétségtelenül többiévszak-párti vagyok!:)

Hobbiszakács, szerintem ez gyönyörű vidék, és ha minden igaz, elmentettem a kedvencek közé még egy blogodat!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.30. 19:03:40

én csak úgy szeretem a havat, ha a kandallóban ég a tűz, és az ablakból nézem ahogy esik. de mikor kimegyek a házból, hipp-hopp nyomasincs, és süt a nap:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 19:41:38

Szóval, lapátolásmentesen, igaz?;)

Benikuty 2008.10.30. 20:14:09

a polikarbonát tetőn dobol az eső, szokni kell, aztán majd a jeget
Hol van még az idei Hóden?

Benikuty 2008.10.30. 20:21:25

Lehet, ez már történelem, Toma, hogy örültek a kotyóid tavaly az első hónak:)) Engem pedig a perverz csirke hozott ide:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 21:22:10

Tíz percig töprengtem, mit jelent a "kotyóid". Azt hiszem, fáradtnak nyilvánítom magam.

Benikuty 2008.10.30. 21:43:07

kotyó=kutya
Elnézést a szleng alkalmazásáért. Többet nem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.30. 21:45:01

Semmi baj, Beni, csak olyan állapotban vagyok, hogy nem tudom megkülönböztetni a szlenget az elütéstől. És még várok két cikket mára. Remek:)

Benikuty 2008.10.30. 22:00:56

Nadine, régen érik már, hogy elköszönjek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.30. 23:21:26

na végre! sikerült a szöveget megmenteni. kiszedtem, és visszatettem wordben. így már nem zavar be. a képeket később még beteszem valahogy:)

nadine
nem én gépészkedtem a posztban, hanem a sajátomat akartam betenni, de amikor elmentettem, egy teljesen másik szöveg jelent meg. félig jé pörköltes posztja, félik buksi. a htlm szarkesztő valamit összekutyult. ezt próbáltam törölni, mire maybach posztja átment vázlatnak. agyrém! legközelebb kukoricára térdepeltetem azt aki csak úgy bemásol egy szöveget, és nem használja a word beillesztőt. bakker!:))

maybach 2008.10.31. 07:43:30

Jó reggelt kívánok!
Mégis csak sikerült tegnap focizni.
Hogy milyen fantasztikusan játszottam asról most a szerénység okán nem írok.
Viszont utána igen jól sikerült halászlé és egész jó vörösbor volt.
Ma a csapat nagy része szívbeteg.

tistedur 2008.10.31. 08:16:01

jó reggelt,jó kávézást :)
maybach,biztos hogy fociztatok? nem vizilabdáztatok? :P

maybach 2008.10.31. 08:29:01

Csak abból gondolom, hogy a gólok többségét rúgtam.
Bár így utólag....

tistedur 2008.10.31. 08:52:11

:DD
mindenkinek kellemes hétvégét..én netmentes helyekre távozom..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 08:59:12

Jó reggelt.

Szegény Toma, akkor jól megviccelt a gépezet. Én elengedtem mindent, és elrohantam lefeküdni.

Maybach, a labdának milyen színe-mintája volt? Mert nem mindegy:)

Tist, jó hétvégét, vigyázz magatokra!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.31. 09:13:40

Sziasztok Fiatalok!
látom Tist megkerült, sok puszi mindenkinek, most mék, jön egy szerencsétlen áldozat, de 60 percet marad csak, lehet nem végzem ki. nagyon nyunyu vagyok, hát hiába a kor, meg minden.most nem fog jót tenni, hogy temetőbe kell mennem, szeretném inkább itthon kiélni a bánatomat, pont 10 éve hagyott itt az anyu. mérges vagyok rá, és kész.
a kutya történet nekem nagyon tetszett, ideje volt, hogy Maybach írjon már. nekem még a foci is tetszene,szigorúan élménybeszámoló formájában:)))
Húzok, majd jövök, addig is mindenki rosszalkodjon.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.10.31. 09:16:41

Jó reggelt!


Maybach, gratula!
Tiste, kellemes nettelen helyeket!

Toma, csináltam egy másik gyöngyös blogot, de egy idő után ugyanúgy nem tudtam belépni és tovább dolgozni benne. Végtelenül el vagyok keseredve!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 09:42:42

Marisell, az enyém tegnap 22 éve. Akkor sem volt könnyebb:(

Fiam, elvileg a blognál kell lennie egy olyan ablaknak valahol (lehet, hogy a blog.hu-n találsz ilyet, hogy segítség. Na, ott írd meg a problémádat, hátha tudnak segíteni.

Zuzuka 2008.10.31. 09:53:32

jóregg!

fiam, szivesen segitenék, de sztem annyit sem értek hozzá, mint Te:)
a tetőnket cserélik, és a hatalmas égszakadás csatorna hiján végighömpölygött a falakon, megtalálta a láthatatlan ici-pici lukakat, és becsurgott hozzám. Micsike rögtön jelezte a betolakodót:)
de már helyreállt a rend! a szőnyegpadló haját megszáritottam, kamrát feltöröltem, és süt a Nap is - egy szavam se lehet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 10:00:50

Jaj, ezek a beázások...:( Az előző házban volt bennük részem bőven.

Zuzuka 2008.10.31. 11:05:56

bárcsak ne kéne menni a temetőbe!!!
tegnap vittem ki virágot apukámnak, Ő 2 éve hagyott itt bennünket... nagyon beteg volt szegény.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 11:11:03

Én múlt héten mentem, nem bírom a halottak napi vircsaft-hangulatot...

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.10.31. 11:16:32

Nadine, talán a 22 év az a nagyon-nagyon rossz, igaz, én lesz@rom a formaságokat, és nem mennék ki pont halottak napján, de Julika szigorúan rám förmedt, és úgy döntöttem, hogy délután, amikor gyönyörű a temető a mécsesekkel, akkor megyek ki vele.ha már...
Zuzka beázni rossz., remélem megoldódik.

maybach 2008.10.31. 11:21:21

Nem szeretek temetőbe járni. Ez az intézményesített busójárás meg direkt zavar.
Sokkal személyesebb dolog az emlékezés.

Zuzuka 2008.10.31. 11:37:56

ki kell menni, ez hagyomány!
és papa is vár
mi úgy emlékezünk otthon, hogy mindenkiért aki közel állt a szivünkhöz, gyújtunk egy szál gyertyát és mesélgetünk történeteket. "emlékszel amikor....."

Benikuty 2008.10.31. 11:42:13

Mariss édes, de jó látni!
Ápótt elment két lábán, vagy roham mentőt kellett hívni?
Mi már nem ázunk be, mert kész a pince tető. Igaz ezen meg úgy dobol az eső, mint a dobon. A fal se rohad tovább, vagy hasad? Nem is tudom!

Benikuty 2008.10.31. 11:45:28

Mi holnap megyünk testületileg temetőbe, apukám pont három éve ment el. Mióta nincs, csak egyszer voltam képes kimenni hozzá. Eztán talán gyakrabban...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 12:34:54

Ugye, Maybach? Halottak napján éppen úgy viselkednek az emberek a virágárusnál, mint karácsony környékén. Mintha attól kéne félni, hogy ha nem tolakodnak eléggé, nekik már nem jut virág. Az árusok mentalitásáról már nem is beszélve... Én itthon gyújtok mécsest - minden nap -, a nevezetes dátumokon pedig többet, gyertyákkal együtt. Ilyen nap volt tegnap.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.31. 13:23:01

jó reggelt!

én mindig megvárom, míg lecseng ez az egész, és akkor megyek ki temetőbe.

tettem fel posztot a festősre...
artlobo.blogspot.com/2008/10/hogyan-szletik-egy-kp.html

Benikuty 2008.10.31. 13:36:01

Toma, a pellérdi bölcs:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 14:24:04

Toma, megnéztem, nagyon szép, és annyira személyes gondolatokat idézett elő, hogy le sem írom őket.

Viszont most megreggeli-ebédelek, tojásos velőt. Úgy ám. Ezer éve nem ettem ilyet. Marisell, Te ne hallgass most ide.

maybach 2008.10.31. 14:56:06

Annyira jó érzés kerített hatalmába az imént.
Hozzájárulhatok a válság kezeléséhez. Merthogy hozzánk is begyűrűzött, vagy mi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 15:14:39

Toma, utóbbi. Hogy okosodjak:))) Mondjuk, most elleszek nélküle újabb ezer évig...:)

Maybach, ez mit jelent? Törlesztőrészlet-emelés?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 15:17:46

Tudom, hogy infantilis tyúk vagyok, de imádom nézni a tigriskéket. Most újra működik minden kamera. És újra korán kezdenek kuckózni, mind egy rakáson:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 15:24:39

Toma, az oroszlános webkamera viszont üzemen kívül, sztem nyugodtan ki lehet venni oldalról.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.31. 15:48:33

de bekajáltam!:)) babos kenyeret ettem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.31. 16:00:17

az kérlekszépen, egy bazinagy szelet kenyér, megpúpozva babfőzelékkel, és rajta sózott lilahagyma és sült szalonna:)))

Benikuty 2008.10.31. 16:03:50

Jesszus Toma, éjszakára ne feledd lekötözni magad az ágyhoz:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 16:10:19

Híj, a mindenit, és én még azt hittem, hogy nehezet ettem:))) Naggggyon dögösen hangzik, de leginkább egy szabadtéri ereszdelahajamat alkalmával próbálnám ki:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.31. 16:21:09

beni
nem is mertem ebédre megenni, megvártam míg elmegy az angoltanár. már csak a hagyma miatt is...:)

nadine
ez egy igazi bányász/vagonrakodó kaja:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 16:34:34

Toma, én nagyon bírom az ilyesmit:) Lila hagyma a lencsefőzelék tetejére is finom. De nem bánom, sárgaborsó is lehet:) A sült szalonnát meg már nem is részletezem, mindenhez jó:)

És Te most milyen vagont fogsz kirakodni?;)

Benikuty 2008.10.31. 16:38:37

Toma, a káposztás pacal is szereti a lila hagymát, de én igazán a csabai húsos szalonnával szeretem. No, akkor mindig elfogy valami a három hozzávalóból, és újra vágni kell, aztán újra...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.31. 16:41:55

nadine
vigyáznom kell, nehogy egy dekát is fogyjak:))

beni
káposztás pacalt még nem ettem. de kipróbálnám...:)

maybach 2008.10.31. 16:45:35

Nadine!
Az is eljöhet. Most konkrétan a cég vezetői kezelik a válságot. Úgyhogy már nem is kell aggódnom.
Lila hagymát én is szeretem, mit tagadjam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 16:56:52

Maybach, ne tagadd!:) Nekem konkrétan igen jó barátom, majdnem annyira, mint krumplika.

Most meg húslevest főzök húsos karajcsontból, rengeteg zöldséggel. Most jöttem rá, hogy ma csupa olyanra támadt gusztusom, amiket Apu szeretett. Tán így készülök tudat alatt a hétfői búcsúztatóra. Hm.

Zuzuka 2008.10.31. 17:23:06

Nadine:(((( kitartást és erőt kivánok Neked, hogy békében el tudd engedni!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 17:25:12

Zuzu, köszönöm. Én is ezt kívánom magamnak.

Zuzuka 2008.10.31. 18:39:55

tojásos velőt soha életemben nem ettem.
finom volt?
hatalmas nagy csontból kiütögetett velőt, friss kenyéren, megsózva - na olyat sokszor, és nagyon izlett:)
uzsonnára zöldfűszeres vajas zsömle volt fekete retekkel. lilahagyma is jó lett volna, de nincs itthon:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 18:51:59

Finom volt, Zuzu, nagyon. Füstölt szalonna zsírján megdinszteltem a hagymát, aztán rádobtam az apróra vágott velőt. Pici vizet öntöttem hozzá, sóztam-borsoztam, és így pároltam kicsit. Aztán tettem rá némi pirospaprikát és zsírjára sütöttem, mielőtt rádobtam a tojást. Hihetetlenül laktató kaja:)

Mondjuk, azért most még letesztelem a húslevest!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 19:16:21

Valaki legyen kedves, árulja el nekem: hétvégén nyitva vannak az üzletek? Ugyanis kéne vennem valami fekete blúzt vagy ilyesmit, és vasárnap szeretném beszerezni. Hiú ábránd? Fogalmam sincs az ünnepnapokról...

Zuzuka 2008.10.31. 19:20:19

vettem ma pecsenyekacsát, mert vasárnap nálunk lesz a családi ebéd. kisfiamnak tegnap, anyukámnak tegnap előtt volt a szülinapja. skorpiók, szurkodják mindig a békés bikát:)
böngészek egy kicsit valami finom kacsarecept után.

Zuzuka 2008.10.31. 19:21:44

holnap semmi nem lesz nyitva, én úgy tudom...
de vasárnap az üzletközpontok kinyitnak.

2008.10.31. 19:21:59

sziasztok!
szerintetek miért van az, ha kiveszek egy napot, hogy akkor én most majd jól kialszom magam, akkor az összes többi embernek mind nyüzsögnie kell...??

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 19:41:16

Kösz, Zuzu! Sztem Tomának is volt egy kacsareceptje, nézd meg oldalt, a címkék közt!

Szia, Jé!:) Nem tudom, de sztem zárd ki őket a lakásból!

2008.10.31. 19:43:51

:)))) ez jó volt, Nadine! az első őszinte kacaj reggel óta.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 19:44:36

Rám mindig számíthatsz, ha egy kis alvás-támogatásról van szó:)

Zuzuka 2008.10.31. 19:44:55

Jé, ez azért lehet, mert jó orra van az ismerősöknek és kiszagolják, hogy Te épp pihenni akarsz:)
Murphy törvény talán?

2008.10.31. 19:46:47

Murphy lehet, tuti.
viszont lassan kész a barangoló. megyünk vissza Spanyolhonba :)

2008.10.31. 19:48:08

hihi, ezt most olvastam:
"Ki korán kel, az hülye. Menjen el orvoshoz! "

Zuzuka 2008.10.31. 19:50:59

megtaláltam a kacsamellet Tománál, gyorsan ki is vettem a fagyasztóból, igy reggel be tudom pácolni.
de ez egy egész kacsa! nyakig lesz a pácban:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 19:56:58

Jé, ez akár az én mondásom is lehetne:))) Ha órára kell kelnem, egész nap olyan vagyok, mint a vett malac a zsákban. Csak pislogok.

Akkor jól emlékeztem, Zuzu.

Jé, Ti érzitek a bankban a világválságot? Mármint munkamennyiségileg. Netán leépítések révén...

2008.10.31. 19:58:55

Nadine, nem mondtam volna? már nem vagyok bankos. ott hagytam őket a francba... mostan már egy biztosítónak melózom. de nálunk akkora gáz még nincsen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 20:00:04

Jé, lehet, hogy én maradtam le valahol... Nem tudtam. Azt hittem, még mindig üldögélsz a pénzes zsákokon:)

2008.10.31. 20:02:43

már nem, állati unalmas volt. egyébként még a nyáron történt, de nem olyan nagy dolog :)

Zuzuka 2008.10.31. 20:21:06

köszi, de maradok a születésnapi menüdnél, mert már beleéltem magam, és most ráadásul éhes is lettem az olvasás miatt. megyek keresgélni:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.10.31. 20:46:41

Jó éjt, jó keresgélést! Én már macskát keresgélek a hónom alá:)

Pálcika 2008.10.31. 21:07:56

Szép estét!
Ó Maybach,bár nagyon fáradt vagyok(testileg-lelkileg egyaránt)faltam a betűid mint kacsa a nokedlit:)

Benikuty 2008.10.31. 21:25:06

Toma, megigérem, lesz kolbászos pacal poszt, s tudod, amit férfinek férfi igér, az gránitba van vésve.
Jé, várom a barangolót. Én is dolgozom, a kóbifeszt gerince a fotókból lassan felépül, holnap Eger, de remélem vasárnap összeáll.
Szép álmokat, brumm!

muskotály küvé 2008.10.31. 23:07:58

Sziasztok.
Holnap elvisszük a kutyát is az anyósomhoz, kíváncsi vagyok, hogy sikerül.
süti beállítások módosítása