Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.03.10. 05:00

Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

Ezután életem legrémesebb órája következett. Pedig egészen ártatlanul, sőt, kellemesen kezdődött. Bezártak egy nem túl nagy dobozba. Márpedig a mifajtánk szereti az ilyen barlangokat. Azután azonban megmozdult a barlang. Először csak egy kicsit, de annyira összevissza mozgott, hogy az egyensúlyérzékem teljesen felmondta a szolgálatot. Úgy összeráztak, hogy majdnem kidobtam a taccsot. Ma már tudom, hogy autóval szállítottak. Akkor azonban csak a csúf morgást hallottam, és belebetegedtem a félelembe.

Egyszer aztán – nekem úgy tűnt, egy örökkévalóság elteltével –, először megszűnt a morgás, azután a rázkódás is. Felemelkedett a barlangom, hintázott egy kicsit, azután újra letették. Végül meghallottam a bajuszos hangját.

− Sofie! Hoztam neked valamit! – kiáltotta.
− Mit, apuci?
Ez az új gazdám hangja volt. De, hogy ez engem mennyire hidegen hagyott! Teljesen lefoglalt az igyekezet, hogy nehogy végül mégis telerókázzam a barlangomat.
− Tessék! – hallottam a bajuszost. – Nézd csak meg! De óvatos légy!
− Jaj, apuci! Talán egy…? – Sofie elhallgatott, a barlangom teteje pedig felnyílt.
Ott ültem. Úgy ellapultam és olyan nyomorultul éreztem magam, mint egy svábbogár, s úgy hunyorogtam a fényben, mint egy csökött agyú vadászgörény.
− Egy aranyhörcsög! Jaj, apuci! De cuki!
Ne erőlködj, kislány! Tudom, hogy nézek ki pillanatnyilag.
− Gyere, mami! Ezt nézd meg!
Még mindig elvakított a fény, de lassacskán kezdtem kivenni a részleteket. A bajuszos a doboz fölé magasodott. Mellette állt Sofie. Kedvesnek tűnt. Szőke volt, és egészséges napraforgómag-illatot áraszott.
De hogy én milyen rosszul voltam!
Azután előbukkant még valaki. Ő is szőke volt, de sokkal nagyobb, mint Sofie. És nem napraforgómag-illat lengte körül, hanem zsenge levendula, egy leheletnyi turbolya.
− Ezt nézd, mami! Az én hörcsögöm!
Mami fölém hajolt, és túlsúlyba került a fanyar turbolya.
− Hm – mondta. – Nem tűnik valami nagyon élettel telinek. Inkább, mintha beteg lenne.
Talált, süllyedt, mami.
− Gregor, biztos vagy benne, hogy nem hagytad magad átverni?
− Biztos – felelt a bajuszos, akit ezek szerint Gregornak hívtak. – Az üzletben csúcsformában volt a kicsike.
− Hát, most itt nincs formában – mondta mami. – Tudjátok, hogy különben is voltak ellenérveim. Arról viszont sem lehet, hogy egy ilyen állat mindenféle betegséget hurcoljon be ide. Vissza kellene vinned, Gregor.
− Mami, ne! – kiáltott Sofie.
− Betegségeket behurcolni? Ugyan már, Luise! – felet Gregor. – Majd magához tér. Egy kicsit megviselte az autóút. Neked aztán igazán meg kellene értened. Te is mindig rosszul leszel a kocsiban.
Ez az Gregor! Csak mondd meg neki!
− Az teljesen más, akkor tessék, tartsátok meg, ha nem tudtok lemondani róla. De közlöm veletek: ha az állat legkésőbb holnap reggelre nem lesz makkegészséges és életvidám, akkor ragaszkodom hozzá, hogy visszavidd.
− Nincs semmi baja – jegyezte meg Gregor.
Sofie egy szót sem szólt. Alagutat formált a kezéből és óvatosan felemelt (tökéletesen csinálta), odavitt egy ketrechez és letett.
− Először is aludd ki magad! – mondta. Mást nem. Nem locsogott, nem akart játszani velem, hanem békén hagyott.

KÜLÖNLEGES LÁNY.

Mivel kimerült voltam, és még mindig émelyegtem, egyelőre eltekintettem attól, hogy tüzetes vizsgálatnak vessem alá a ketrecet. Találtam egy vackot, amiben összegömbölyödhettem.
Először is jól át akartam gondolni mindent. De csupán egyetlen gondolat keringett a fejemben: Gregor és Sofie rendben vannak, de a mami – ajjaj! Ez egyszerű, de találó gondolat volt, mint arról hamarosan meg is győződhettem. Ekkor azonban elaludtam.
 
3. fejezet
 
MOST, AMIKOR ELKEZDEK a dédiről mesélni, állíthatnám, hogy azért teszem, mert megjelent álmomban, vagy valami hasonló. De ez hazugság volna. Azért teszem, mert véleményem szerint ide illik a legjobban.
A dédi gyakran mondogatta nekem:
− Ne faksznizz nekem, te csimota! – ami annyit jelent:
− Ne csináld itt a felhajtást, te gyerek!
A dédi minden fiatal hörcsögnek ezt mondta, aki ott tornázott a ketrecben, de mindegyiküknél valami másra értette. Nekem különösen gyakran mondogatta. Az én esetemben a fakszni az állandó kérdezősködést jelentette. Ugyanis – mint azt korábban már említettem –, már a kezdetek kezdetén is éles eszű gyerkőc voltam. Az ilyenek pedig kérdezősködnek. És sosem elégedettek a válasszal.
Szerencsémre azonban engem a védőszárnyai alá vett a dédi, mármint ha lehet ilyet egy hörcsöggel kapcsolatban mondani. Először a legendaórán kerültem a közelébe. Legendaórákat minden ketrecben tartanak, ahol fiatal hörcsögök élnek. Egy öreg hörcsög néni elmeséli nekik a hörcsög legendát. Ez olyan, mint az aranyhörcsögök bibliája. Nemzedékről nemzedékre továbbadják. A mi ketrecünkben ez a feladat a dédire hárult.
− Idehallgassatok csimoták! – mondta, és mesélni kezdett. Suttogva adta elő, ami még izgalmasabbá tette az egészet. Mi, fiatal hörcsögök szorosan egymás mellett a faforgácsban csücsültünk, égnek állt a kurta farkunk, és csak úgy kalapált a szívünk.
− Kezdetben volt az Arany Szentháromság – fogott bele a dédi. – Három aranyhörcsög esett rabságba Asszíria szent földjén. Elhurcolták őket. S lássatok csodát, a fogságban az Arany Szentháromság meglepő gyorsasággal szaporodott, míg végül létrejött az aranyhörcsögök nagy népe. A nép elterjedt az egész földtekén. Ez tehát azt jelenti, hogy napjainkban minden aranyhörcsög az Arany Szentháromságtól származik.
− De dédi! – szóltam közbe. – Mi történt azokkal az asszíriai aranyhörcsögökkel, akik nem estek fogságba? Azoknak is születtek gyerekeik, nem igaz? – Még a legszebb történet hallgatása közben sem voltam képes kikapcsolni az agyamat.
- Ne faksznizz nekem, te csimota! Jól jegyezd meg:

A LEGENDÁBA NEM KÖTÜNK BELE.

123 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuzuka 2009.03.10. 07:33:19

napsütéses jó reggelt!

Jé, köszönöm a reggeli mesét, sokkal jobb kedvvel indulok utamra. meglesem a tavaszt és a halakat a Tisza mentén.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 08:06:27

Jó reggelt!

Nem tudom, meddig marad így, de itt most valami csodaszép napsütéses, igazi tavaszinak tűnő reggel van. Persze, ennek örömére ma nem lehetek itthon, hogy négykézláb megcsodáljak minden egyes krókuszt, hunyort, hóvirágot, téli jázmint, ibolyát (!), hanem utazom a büdös Kelenföldre, aztán a kevésbé büdös, de nem is nagyon szép Pesterzsébetre. Délután haza, dolgozom, aztán leszek.
Szép napot mindenkinek!

maybach 2009.03.10. 09:14:46

Jó reggelt kívánok!
Jé!
Ha előbb tudom, hogy az aranyhörcsögök ilyen okosak, több tisztelettel játszottam volna Amálkával.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.10. 12:23:30

jó reggelt!

"a legendába nem kötünk bele" :DDD ez mekkora...!

...ma én sem leszek nagyon, csak estefelé. be kell mennem a városba, csomó elintézni valóm van, és már nem halogathatom tovább:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 12:25:17

Köszönöm szépen, úgy is, mint egykori (egyelőre még nem néhei) aranyhörcsög-résztulajdonos.
(Mint írtuk, Cyan Cycával ugyanazon hörcsögpárt nevelgettük - bár nem egyszerre :-)
Ígérem: sohasem kötök bele a Legendába :-)))

maybach 2009.03.10. 14:25:28

Emlékeim szerint Amálka szaporább volt, mint a mai hozzászólások.
Persze mindenki sörért ment az esti meccsek miatt.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.10. 15:26:39

jaaaaj mééééégmééégméééég:))))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.10. 15:27:16

esti meccs? O.o

Hú, akkor kell kitalálni valami elterelő hadműveletet:D

2009.03.10. 16:35:07

nyuszó, a legegyszerűbb, hogy elkapcsolod a tévét. :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.10. 17:59:59

neeem.. igaziból sosem nézünk tvt, csak leszedett sorozatokat, de ha nem is nézünk semmit, este bekapcsolja és megy a háttérben (megőrülök tőle)..

Adná magát, hogy kitaláljam, hogy de én ezt, vagy azt akarom nézni, és akkor nézzük, de megyek tornázni, szóval marad a drukk, hogy ne oda kapcsoljon véletlenül..
Magától nem tud ilyeneket, de ha megtalálja, akkor ott ragad..

És a legjobban azt utálom, ha még ráadásul foci-háttérzajra kell este punnyadni..

Igaziból nem nézi, de ezt ugye magánka sem vallja be, nemhogy nekem..:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 18:29:46

Jó estét kívánok! Megfigyeltem, ha nem vagyok itthon, senki sem kommentel, vagy csak nagyon keveset. Mármost ebből arra következtetek: 1. máskor sem beszélgetnétek, csak én vagyok túl erőszakos; 2. én pofázom tele a Kifőzdét, és ilyenkor mindenki boldogan hallgat, mert nem kell reagálni. Hm?

Ez a részlet is marha jó volt, a végén felröhögtem nagyon. Köszi, gondos Jé!

Zuzuka 2009.03.10. 19:17:28

3. más sincs otthon és akkor nem tud dumálni:)

jó estét!
most jöttem haza a roppant elszomorító vidékemről, és igazán örülök, hogy itt élek a városban! a sokszáz kátyút sérülés nélkül megúsztuk, viszont legutóbbi utam óta rengeteg kisboltot bezártak:(((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 19:31:57

@Zuzuka: Konkrétan milyen országrészt jelent a rendkívül elszomorító vidéked?

Látod, ez a verzió eszembe sem jutott:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 19:55:47

Szép estét!

Jé, ez nagyon jó!!!

Ma angol óráink voltak. Hál' Istennek az angol nyelv tavaly óta nem változott semmit. Csak a kiejtése.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.10. 19:57:49

na sikerült végre belépnem...

@Zuzuka: én pont fordítva érzek. egy ritkábban szeretek bemenni a városba, és inkább maradok itt vidéken:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.10. 20:07:15

@Nadine: az mindent elmond a városba járásom sűrűségéről, hogy még tavalyi benzinnel járok:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 20:26:57

Nagyon fura ma este a net. Hol error van, hol nincs kommentablak, hol meg nagyon fáradt vagyok. Hogy van ez?

Zuzuka 2009.03.10. 20:33:33

szerencsére a vidékek nem egyformák:)
ma Heves és környékén voltam, ez a rész mindig megvisel.

nagyon gyanús nekem a turbolya illatú Luise, figyeljétek meg, lesznek még bonyodalmak miatta.

Zuzuka 2009.03.10. 20:36:33

van itt oldalt egy pucér csaj, ez milyen recept lehet?:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 20:36:41

@Zuzuka: Szerintem is. Úgy gondolom, egyszer kankalin illattal fogja álcázni magát és úgy fog bűnözni :)

Zuzuka 2009.03.10. 20:41:55

@fiam: tényleg az:)))
olvastam ám, hogy beindult az izgi tanfolyamod és klassz osztálytársaid lettek, meg hogy belealudtál az oktató képébe:)) nem semmi!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 20:46:58

@Zuzuka: Óóóóóóóóóó, nem szépítem a puszta valót :D
Ma is érdekes napunk volt, de képtelen vagyok leírni, olyan fáradt vagyok. Te viszont részletesen beszámolhatnál, mit tapasztalsz munkád során.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 20:47:46

@Zuzuka: Jaj, Fiam, nem látod, hogy ez egy mignon?

Zuzu, én még mindig nem tudom, mitől szörnyű az a vidék? Szegénység? Lelki szegénység? Mindkettő?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 20:53:54

Edina nevű angol tanárunk van. Csúcs szuper :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 20:59:17

@fiam: Nehogy Nadine-nak szólítsd, mert csuklani fogok. Amíg Te horkolsz.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 21:02:12

@Nadine: Ez az egészséges munkamegosztás! :DDD

Zuzuka 2009.03.10. 21:13:19

@Nadine: szegénység, félelem, bűnözés, sok egyedülálló idős néni, rengeteg eladó, de eladhatatlan ház - a lakásom árából kb. 20 házat tudnék ott venni, nem is csúnyát! szomorú

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.10. 21:22:32

@Zuzuka: Ó, Zuzuka! Biztosan megvisel lelkileg Téged. Én is kiborulnék, az fix.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.10. 21:55:47

@Zuzuka: Hát igen, ilyesmit képzeltem... Nem lehet könnyű. És gondolom, mindez azokra a gyerekekre is kihat, akiket látogatsz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 22:13:56

@fiam: Elhajózott egy Emil. Sorhonvéd koromban volt egy "politikai tiszt" akinek a fejtágítóin kötelező volt részt venni. Amúgy talán megvolt a nyolc általánosa - meg persze esti káderképzése.
Na, annak az óráin aludtam el rendszeresen. Bosszúból mindig felébresztett (...honvéd! nem alszunk ám!) és én hallgathattam tovább, miket beszél a "Marszkizmus" jótékony hatásairól. Hiszitek, vagy nem, de teljes komolysággal és őszinte hittel mondta nekünk azt, amit már kabarétréfaként is hallhattunk később:
- Jelenleg a kommunizmus uralkodó államforma a világ egyhatodán. Ha minden így megy, nemsokára az egy hetedén, sőt, az egy nyolcadán, később akár az egy tizedén is az lesz!
Be kell vallanom, ebben végülis igaza lett :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 22:24:18

@Nadine:
4. Mire beesnek a munkába belefáradt rabszolgák, hogy legalább esti felüdülésképpen csiviteljenek, már mindenki elment pizsamairánt :-)))
Pedig ezt nem is az amcsik lőtték fel ;-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 22:28:29

Én sem kertelek hát - vár Morpheus - de hogyan lehet egy álomisten hímnemű ?!? Mer a Chiméra ne jöjjön... akkor inkább nem álmodom.

Susztertangó 2009.03.10. 23:01:17

@Mormogi Papa:Jó reggelt Mormogi Papa elvtárs, ébresztő fellll! Hogy stilusus legyek. bár amit még mondani szoktak, azt jobb nem folytatni. Ó, azok a klassz politikai foglalkozások! Én jó politikai előmenetelemért emlékkönyvet is kaptam, kettőt bizony. Meg is van valahol. Általában egy értelmesebb száselvtárs tartotta, ahol én szundikálhattam. Valamelyik -velem együtt csizmát rántott-buzgó szakadjmegvezető éber volt és figyelmeztette a szds.t aki, persze odáig is látta. Jaj de jól esett a májamnak a válasza: Neki lehet, ő el tudja mondani amit maguk nem. Hú, de szerettek érte.Különben nem volt nagy durranás megismételni 5-6 mondatban amit hallott az ember. De az őrszázad-ahová mi,"létszámfölöti" híradósok kerültünk, nem volt túl magas színvonalú, így könnyű volt villogni.st

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 23:36:07

@Susztertangó: Híradó voltam magam is :-) És NEM adós-a senkinek - legelébb ezt verték a fejünkbe.
Persze előfelvettként (és utolsó bevonulóként, mert fellebbezéssel vettek fel, meg jóformán betegágyból vittek műtét után a seregbe) legfeljebb annyi előnyöm volt, hogy én "bölcsész" voltam, a velem odavetettek meg két kivétellel agrártudományiak. Ami korántsem jelentette azt, hogy ne értettek volna az irodalomhoz...

Susztertangó 2009.03.11. 06:40:07

@Mormogi Papa: Jó reggelt!
Igaz! Gondoltam is rá, de arra nem, hogy van itt aki tudja ezeket a "finomságokat". A ravasz se oké, mert az elsütó billentyű itd. :-))st

maybach 2009.03.11. 08:17:39

Jó reggelt kívánok!
Derék szolgáltatóm szerint
a, az én gépem rossz
b, a laptop is
c, na jó, ők a hunyók, de már nem
d, most már tényleg nem
e, látják panaszom van
f, ha ilyen k..va erőszakos vagyok, megnézik.

Viszont az esti foci jó volt. A mai is az lesz.
Csak írom.

2009.03.11. 08:33:44

jó reggelt!

... és ezért a bánásmódért még fizetsz is, igaz? :(

Zuzuka 2009.03.11. 08:53:18

jóregg!

@maybach: nagyon türelmes vagy, hogy csak f,-re jött az erőszak...

éhezek...
csak szóltam:)

maybach 2009.03.11. 09:05:51

Azért fizetek, nehogy miattam fékeződjön tovább a gazdaság.
Meg, mert lassan megtanulom, hogy minden szolgáltatás olyan, mintha.
De igaziból mégse.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 09:10:58

Jó reggelt.

@maybach: Legközelebb próbálj meg az f-fel kezdeni, de iktass be előtte egy ordítós g-t. Hidd el, működni fog.

maybach 2009.03.11. 09:19:11

Én szerencsésnek érzem magam. Velem ügyintézők beszélnek.
Vagy több hangszín van a robothoz beállítva.

Ráadásul még mindig jobb, mint kedvenc energiaszolgáltatóm.
Ott sok hónapi számlaelmaradás, majd tucatnyi reklamálás után, az ottani egyik ügyintéző személyes találkozásunkkor azt mondta:
"Most mondja meg. Szörnyű egy vállalat, nem?"

Zuzuka 2009.03.11. 09:23:24

van humora:) és állása?

maybach 2009.03.11. 09:39:09

Szerintetek?
Mondtam, hogy már megérte bejönni.
Meg legközelebb is beugrok, ha rossz kedvem van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 09:45:04

@maybach: Én olyankor vaterás-teszveszes hirdetéseket nézegetek. Mindig rámtör a viháncolás, amikor pl. szellemet árulnak 1 Ft-ért. De nem a múltkorit, hanem egy másikat. Mert ezt is odaírják ám!:)

2009.03.11. 09:47:48

én most röhögök :)
de inkább pofán kéne vágni őket. és nem vagyok egy erőszakos alkat.

maybach 2009.03.11. 09:48:37

Igazuk van. Kinek kell egy használt szellem?

2009.03.11. 10:03:23

@Nadine: mert a múltkori szellem már elkelt?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 10:31:32

A képen meg volt egy homályos maszat. A szellem. A másik:)

2009.03.11. 10:36:56

elképesztő! vajon minek/kinek a szelleme? a józan észé?
meg aztán hogyan szállították le, miután megvették...?

maybach 2009.03.11. 10:38:54

Szerintem faxon át tudják küldeni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 10:42:32

@Jé: Ezt az eladótól kell kérdezni...:)))

@maybach: Na, most nyerítek:DD

2009.03.11. 10:46:45

jáááááááááááááj!
persze mindenki úgy hülye, ahogy jól esik neki :)

Zuzuka 2009.03.11. 10:49:26

hogy ez micsoda üzlet! miért nem nekem jutott eszembe?:)))
régebben láttam egy szellemes dokumentumfilmet, ott a családnak akik vele éltek nem volt vicces...
lehet, hogy ők árulják?

2009.03.11. 11:03:18

@Zuzuka: a számból vetted ki a szót, szerintem is ezzel kéne bizniszelnünk. hülyéből úgyis túlkínálat van :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 11:05:12

Komolyan érdemes a Vatera "Egyéb" rovatában nézelődni, csodákat lát az ember - nagyon jó áron!

Halvány Görény 2009.03.11. 11:59:49

jó napot! mennyibe van most egy kisebbfajta csoda? olyasmire gondolok, amiért már "boldoggá" avatják az embert :)

Zuzuka 2009.03.11. 12:12:33

@Halvány Görény: nincs az a pénz...
hiszen csak megboldogultat avatnak boldoggá:S

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 12:24:29

@Halvány Görény: Nem tudom, adj fel hirdetést, hogy Te ilyet keresel! Biztosan lesz rá jelentkező:) Mondjuk, Maca, a masszőz.

Zuzuka 2009.03.11. 12:28:38

@Nadine: Maca kisebbfajta csodákra is képes?:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 12:38:45

@Zuzuka: Nagyon boldoggá tesz 50 másodpercre:)

maybach 2009.03.11. 13:02:25

Azért az szomorú, hogy meg kell halni, hogy boldog lehessek.
Szólhattak volna előbb is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 13:04:16

@maybach: Ne higgy H. G.-nek. Amióta Kálmán elhagyta, kicsit sötéten látja a jövőt.
Úristen, lehet, hogy én tényleg H. G. alteregója vagyok?

maybach 2009.03.11. 13:19:37

H.G. csak boldog szeretne lenni, bár szerinte ahhoz kisebb csoda kellene.
Zuzu homályosított fel a szomorú valóságról.

Még esetleg a szegénység jöhet szóba.

2009.03.11. 13:26:39

én úgy tudom, hogy ez nem kizárólagos: valakit még életében boldoggá avattak. aztán mikor kiörülte magát, akkor meg szentté. persze közben meghalt szegény, de hát valamit valamiért... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 13:34:52

@Jé: "kiörülte magát" - ez nagyon vidám!:DDD

Bocs, Maybach, összekevertem Zuzut H. G.-vel.

Zuzuka 2009.03.11. 13:51:57

@Jé: nem vagyok szakértője a dolognak, lehet, hogy élő boldogok is vannak - hivatalosan! én egyet sem ismerek...:)
viszont a vértanukat simán, csoda nélkül is boldoggá avatják.

Halvány Görény 2009.03.11. 13:53:00

Nade Nadine, maybachtól kérsz bocsánatot, amiért Zuzukát összekeverted velem? kérj bocsánatot inkább Zuzukától :)

Zuzuka 2009.03.11. 13:59:05

hol keveredtem össze Halovánnyal? nem is látom:S

Halvány Görény 2009.03.11. 14:09:49

Nadine elméjében történt meg, szóval bele kellene tudnod látni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 14:15:49

Eh, már teljesen elvesztettem a fonalat:))) Bogozzátok ki!

2009.03.11. 14:17:19

@Zuzuka: én ezt nem is kétlettem, csak megjegyeztem, hogy nem feltétlenül kell meghalni.
viszont HG-nek a vértanuság megoldás lehet, ha nem kell hozzá csoda...

Zuzuka 2009.03.11. 14:35:51

Macánál keveredtek össze a szálak. nem tünt fel egyből, mert volt női masszőröm mikor még sportoltam. mostanában inkább a fiút választom:)))

maybach 2009.03.11. 14:39:07

Nekem kezd összeállni. Maca boldoggá tud tenni, és ha nincs tanú, meghalni sem kell.

2009.03.11. 14:39:15

dekiatökömazamaca????

Halvány Görény 2009.03.11. 14:47:01

nem tudom, de ha boldoggá tud tenni, akkor biztos a vatikánban lakik. szóval messze lehet.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 15:00:38

Szervusztok!
Tegnap már nem tudtam elköszönni, mert a net szórakozott már megint.
Voltam suliban. Sajnos nem tudtam ma ott aludni.
Boldog én vagyok, legalábbis a nevem szerint. Higgyétek el, semmi különös nincs benne, teljesen átlagosan érzem magam, mi több néha mintha kifejezetten boldogtalan lennék.
Ma pityergős napom van. Fruzsi ma 21.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 15:04:32

@Jé: Az a nőszemély, aki boldoggá tudja avatni H. G.-t még életében:) Mert megnyomkodja erősen.

@Halvány Görény: Ez a Maca Józsefvárosban lakik.

@fiam: Ez aztán a dráma!!! Egy szülinap mindig remek alkalom a szomorkodásra...:)
Boldog szülinapot a lánykádnak!

2009.03.11. 15:07:23

Fruzsit isten éltesse! fiam, ne pityeregj, ma örülni kell!

Zuzuka 2009.03.11. 15:15:45

@fiam: boldog szülinapot a leánynak! a 21 az szerencseszám!

ott alvós tanfolyam? nagyon kényelmes:)

maybach 2009.03.11. 15:58:56

Fiam!
Szerintem, ha Fruzsi nincs elkeseredve, hogy ilyen öreg, Te se tedd.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 17:02:51

Elszállt a kommentem...

Nagyon köszönöm a Fruzsi nevében a jókívánságokat!
Fruzsi nem pityereg, sőt :D
Csak én vagyok ilyen megilletődött-ütődött.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 17:16:57

@fiam: Ezt viszont itt már mindenki jól tudja. Sebaj, Fiam, holnap megint szunyókálhatsz egy jót az iskolában:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.11. 19:24:16

Boldog Születésnapot Fruzsinak !

Ha már H.G. Wellsnél tartunk, nem csoda, ha egyesek szellemeket látnak :-)

Ghostbusters-ék nem kínálják szolgáltatásaikat valahol?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.11. 19:25:27

Ja, és bocsika, hogy így üvöltözök, mikor mindnki alszik… vagy fel?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 19:34:37

Kismagyar, ide gyere szépen! Hadd ne kelljen már ugrándozni egyik anyagból a másikba.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 19:58:50

Na, most bevittem ezt a jóembert az erdőbe...

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.11. 20:08:09

Nem viccelek, én nem mértem, hogy lehet posztot küldeni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 20:16:52

@kismagyarfocilaz: Hát azt még nem mondtam el:)

Mindjárt befejezem a fogmosást, és utána.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 20:35:07

Jó estét!

Lassan vége az ünneplésnek, jövő héten szombaton folytatjuk :)
Holnaptól keddig nem megyek suliba, mert az előadók elfoglaltak. kiváncsi vagyok, a 650 órát mikorra fogjuk teljesíteni. Szerintem már eurónk lesz vagy épp ki fognak zárni az Unióból :)

@kismagyarfocilaz: A legrövidebb időn belül tanulj meg posztolni! Kivéve a kocsonyás anyagot, az gyilkos egy leírás volt :DDD
Lelkesítőnek annyit elárulok, még ÉN is tudok posztolni. Akkor pedig mindenki tud. A többiek tudják, miről beszélek :)

@Nadine: Pont ennyi kedvességet vártam Tőled irányomban :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 20:36:44

Citromélesek :) ! Nektek sem működik a rendszer?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 20:40:43

@kismagyarfocilaz: Az első lépcsőfok az, hogy megírod a mondókádat Wordben, ha szeretnél beletenni a szövegbe fotókat, akkor jelölöd a helyüket a szövegben, és elküldöd az írásodat, plusz egy külön csatolmányban a fotókat hármunk - Jé, Bombadil Toma vagy én - közül valamelyikünknek. Mi meg szépen kirakjuk, persze, tudni fogod, mikor kerülsz "adásba", mert aznap illik a közelben tartózkodni, a felmerülő kérdések-észrevételek miatt. Ha beesik egy Index-címlap (sosem tudni, mikor), akkor meg pláne.
A következő lépcsőfokot majd akkor írom le, ha ott tartunk:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 20:42:03

@fiam: Mit kéne ilyenkor mondanom?:) Áááá, nem is vagy ütődött? Miközben guminőt játszol az iskolában az előadó orra előtt?:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 20:52:00

@fiam: Attól függ: tőled igen:)))

Holnap reggel összerakom Fruzsi ládáját, és ha süt a nap, fotózom. Magyarul: kész.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 21:08:28

@Nadine: :DDD
Ó, köszönöm!

Ma nagy sikerélménye volt az oktatónknak. Az egyik én voltam: nem aludtam el. A másik örömöt nem én szereztem, hanem egy csopitársunk. Lelkendezve mutogatott a vetítővászon felé, István meg nagyon boldog volt, hogy ilyen lelkes a hallgatóság. - Tessék, mit szeretnél mondani? - kérdezte. - Eleredt az eső - bökött a vetítővászon melletti ablakra Ludmillánk. Kicsit megakadt az előadás. Az nem lehet, hogy néhány hónapos munkanélküliség ilyen szintre vigyen le minket!!!!?????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 21:20:42

Na tessék, most jött egy mail, hogy meghosszabbíthatom az erekciómat. Hát ezt ennyi idősen kell megtudnom?!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.11. 21:31:03

@Nadine: Jobb később, mint sosem! :DDD
Most egy kicsit furcsán nézek Rád, de ne csak én legyek kevésbé kerek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.11. 21:41:29

Ezzel a remek hírrel búcsúzom mára, jó éjszakát!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.11. 23:44:15

@fiam: Ami azt illeti, én eléggé kerek vagyok - a magam mércéje szerint :-(((
Az ünneplést meg folytatni kell - Minden Áron. Esetleg Gábor.
Az óvódai szintet sem könnyű teljesíteni. Egyeseknek. Mi kettesek vagyunk. Vagy makettesek?
Emil is lesz - nem előbb.
A mai napon csak a hvg plakátja vidított fel (mert a kivétel...) amin Aladdin csodalámpájából karba tett kézzel kigomolyog lajos. Nem a cserjés. A bokros.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.12. 01:18:36

@Mormogi Papa: Fején a szöget: Gábor és szerénységem, bár nem ez a pontos nevem :)))
Emilre ment válasz.
Vidámságod ne a HVG címlapjától függjön! Hanem tőlem :DDD Vagy CsN-től :DDD

Itt már holnap van és de jó, hogy ma nem kell korán kelnem, ezért későn feküdhetek :)

Szép, kerek álmokat!

Zuzuka 2009.03.12. 08:04:05

jó reggelt!

nagyon korán, miért nem alszol?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.12. 08:16:23

@fiam: Jó reggelt.
Mindjárt élesítem ezt a Dél-Afrikát, de annyit meg kell jegyeznem, hogy a betűméret lóvá növelése nem a terjedelmet, hanem a reggeli morcosságomat növeli. Légy szíves, állj be egy olvasható méretre, mondjuk, 14-esre, és mindig azzal tedd fel!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.12. 08:54:20

Át lehet fáradni a másik terembe. A béna sortávok mutatják, mennyire lehet utólag átformázni egy szöveget. Semennyire, a felét kb. újra be kellett gépelni.

Na, mentem a dolgomra.

Fiam, baromi jók a képek! Csak abból az illatból felejtettél el mellékelni egy cseppet...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.12. 09:14:35

@Zuzuka: Tudod, amikor lehetne...

@Nadine: Jaj, ne haragudj!
Vedd úgy, hogy én vagyok most kismagyarfociláz...
Teljesen elfelejtettem a sorközt beállítani, a betűméretet meg tényleg lovasítottam, mert múltkor kicsi volt. Hű, nem volt szándékomban plusz munkát végeztetni Veled, nagyon szégyellem magam :(
Vigaszul megígérem, ha gazdag leszek, elviszlek Fokvárosba illatot szagolgatni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.12. 10:23:43

@fiam: Ne viccelj, nem azért írtam, csak ha nem szólok, legközelebb is métereket kell görgetni az egeret:)))
süti beállítások módosítása