Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.08.18. 05:00

Dietlof Reiche: Freddy – Egy hörcsög kalandos élete (részlet)

Sofie betartotta a szavát. Amikor Master John legközelebb jött, előre figyelmeztetett. S ez így volt az ezt követő alkalmakkor is. Mindig időben elvonulhattam szagoktól elszigetelt barlangomba. Ez ugyan nem jelentett túl sok munkát, de azért mégis elég kellemetlen volt. Tetejébe még sajnáltam is, mert Master Johnnal bizonyára jól kijöttünk volna. De hát így van ez az életben: aki izzadt kandúrokkal és pisis tengerimalacokkal tartja a kapcsolatot, annak le kell mondania Freddy Auratus barátságáról.

A Master John látogatásai okozta apró kellemetlenségtől eltekintve jól éreztem magam az új ketrecben. Ha akkoriban osztályoztam volna lakhelyeimet, a kisállatkereskedésben otthonomul szolgáló ketrec éppen csak, hogy egy csillagot kapott volna, új helyem azonban ötöt. Na jó, mondjuk, négy és felet. Mert a luxusketrecben lisztkukac a menü. Azt pedig itt egyszerűen nem szolgáltak fel, csuda tudja, miért. Szerencsére Gregor arról legalább gondoskodott, hogy Sofie időnként darált húst is adjon nekem fehérjepótlásként.
Sportfelszerelések tekintetében viszont osztályon felülinek bizonyult. A hörcsögkörhinta, ez a kerek kis deszka volt a kedvencem. A tengelyre ferdén szerelték fel a korongot, ezért, ha kocogtam rajta, forgott. A mókuskerékkel ellentétben, ahol idiótának éreztem magam, itt mondhatni sík terepen futhattam, és futás közben körül tudtam nézni. A sportszert a ketrec közepére toltam, ami nem kis megerőltetésbe került, és rászoktam, hogy minden este lefussak egy rendesebb távolságot.
Persze szívesebben futottam volna egyenesen. Sofie íróasztala azonban, ahol rendszeresen hancúrozhattam, túl kicsi volt, és ráadásul mindenfélével telipakolta. A padlóra pedig nem juthattam le. Bár már a második napon kimerészkedtem az asztal szélére, de onnan olyan hátborzangóan mély és végtelen szakadék tárult a szemem elé, hogy meg sem kíséreltem lejutni a padlóra. Az szóba sem kerülhetett, hogy az asztal lábán másszam le; nem vagyok tapadókorongos lábú levelibéka. A parkettára csakis egyetlen módon juthattam le: ha Sofie letesz oda.
Ezt úgy próbáltam megértetni vele, hogy fel-alá rohangáltam az asztal szélén és jelentőségteljes (legalábbis azt reméltem) pillantásokat vetettem lefelé. Erre mit tesz Sofie? Visszarak a ketrecbe. Nyilván azt gondolta, hogy le akarok ugrani. Őszintén szólva kissé bántott, hogy annyira együgyűnek tart, hogy kötél nélkül le akarjam vetni magam. Miután ez néhányszor megismétlődött és Gregor sem fogta fel a dolgot, feladtam. Hát igen. Ha azt mondhattam volna: „Ide hallgassatok emberek! Le akarok menni a padlóra!”, akkor minden rettentően egyszerű lett volna. Erre azonban képtelen voltam.
Ezzel egy meglehetősen fájó ponthoz értünk, az átkozottan egyoldalú kommunikációhoz.
Az a helyzet, hogy én minden szót értettem, amit Sofie vagy más emberek kimondtak. Én magam azonban képtelen voltam megértetni velük magamat. Azt ugyan meg tudtam mutatni, hogy jókedvű vagyok (ehhez elég volt egy szaltó), vagy, hogy enni akarok (köröket róttam az etetőhely körül), vagy azt hogy milyen cuki vagyok (bedobtam az integetős figurát). De sokkal többre nem jutottam.
Ez pedig egy idő után gondot okozott. Szellemi problémát.
Az történt ugyanis, hogy egész gyorsan sikerült megtanulnom olvasni. Sokkal gyorsabban ment a tanulás, mint Sofie-nak, amitől magam is elképedtem. Talán az aranyhörcsögök agya különösen alkalmas az olvasásra (szerintem egyszer kénytelenek lesznek átírni az aranyhörcsögről szóló fejezetet a biológiakönyvekben). Bárhogy legyen is, egykettőre megtanultam olvasni, mégpedig folyékonyan.
Ettől megjött az étvágyam. Szellemi táplálékra vágytam.
De nem kaptam.
Sofie íróasztalán nem volt más, csak az olvasókönyv. Az pedig mindig az aznapi házi feladatnál volt nyitva. Ott pedig nem volt más, mint képek, a hozzájuk tartozó szavakkal. Meg néha már nyúlfarknyi mondatok is. De semmi olyasmi, amivel a tudásszomjamat csillapíthattam volna. Néhányszor megpróbáltam hátrább kinyitni a könyvet, ahol izgalmasabb olvasni valót sejtettem. Ennek azonban mindig az lett a vége, hogy visszakerültem a ketrecbe. Valószínűleg attól tartott, hogy megrágom a papírt. Hiszen nem is sejtette, hogy én vagyok a híres-neves Freddy Auratus, aki megtanult olvasni, aki most szellemi táplálékra éhes. Én pedig nem tudtam megmondani neki.
Persze eszembe jutott, hogy megírhatnám neki. De hogyan? Filctollal? Sajnos azonban az az igazság, hogy a fajtámbeliek minden tudnak csinálni a mancsukkal: például bonyolult alagútrendszert fúrni. Egy nehéz tollat azonban képtelenek vagyunk úgy megtartani, hogy abból valami olvasható jöjjön ki. Ám még ha sikerült volna valami betűnek látszó dolgot produkálnom, Sofie akkor sem vette volna észre, hogy írtam neki valamit, ugyanis elképzelni sem tudta, hogy képes lennék rá.
Olyasvalakit, mint Master John, talán rávezethettem volna, hogy itt egy hörcsög próbálja felvenni vele a kapcsolatot. Ez azonban sajnos az ismert okból kifolyólag szóba sem kerülhetett ez az úrral kapcsolatban.
Ott volt azonban még Gregor. Ő viszont csak ritkán tartózkodott otthon. Mint időközben megtudtam, egy zenekarban trombitált. Amikor ezt meghallottam, igencsak berezeltem. Hogyan óvjam meg rettenetesen érzékeny füleimet? Szerencsére azonban kiderült, hogy sosem gyakorol otthon. Amikor otthon volt és Sofie-val foglalkozott, Freddy a hörcsög logikus módon csupán harmadik lehetett a sorban.
Hát a mami? Még ha szándékomban állt volna is, legalább olyan hiábavaló lett volna megpróbálkoznom a kapcsolatfelvétellel, mint randit megbeszélni az újholddal. Sosem került a szemem elé. Egyetlenegyszer sem jött oda a ketrechez. Még azért sem, hogy megnézze, vajon meggyógyultam-e már.
Ami engem illet, könnyen lemondtam volna a mami gondoskodásáról. Szívesen mondanám ehelyütt, hogy nem is léteztem a mami számára. Egyszerűen levegőnek nézett.
Ez azonban nem lenne igaz.
Sajnos egyáltalán nem nézett levegőnek.

 

 

90 komment

Címkék: könyv freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2009.08.18. 07:46:46

Jó reggelt kívánok!
Nicsak, milyen helyes legény néz itt rám korán reggel.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 08:23:02

Minő kellemes meglepetés így reggel! Rég nem látott hősünk visszatért!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 08:27:02

Jó reggelt! Tündéri az a hörcsögközeli kép:) Bajszika, én így hívnám Freddyt.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.18. 08:27:13

Jó reggelt!

Csatlakozom az előttem szólókhoz! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 10:05:24

Hehe, most olvasom, hogy hidegfront van ám! Hol????

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 13:12:01

Felködlött egy nóta - talán az 50-es, 60-as évekből.

"Come on, Baby,
Let's do the Freddy…" - ami jelen esetben egy tánc neve volt :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 13:14:27

@Hobbiszakács: Nagyon néha cserélnék ám Veled!:)

Megjöttek a megrendelt karácsonyi mintáim, tiszta elmebaj-hangulatba kerültem tőlük:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 14:08:09

@Nadine: Ezek szerint nem lehet elég korán kezdeni :-)
A praktikerbe meg most lehet kempingfelszerelést venni olcsó(bba)n. Fürdőruhát télen, bundát nyáron!
(Ez nem vicc.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 14:17:24

@Mormogi Papa: Viccelsz? Nekem szeptembertől már szezon van. Okt. 31-ig veszek fel legkésőbb megrendelést karácsonyra, de még dec. 23-án is dolgozom minden évben...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.18. 15:00:58

@Nadine: hűűű:)

Nem ondoltam volna, hogy ennyi van..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 16:05:02

@nyuszómuszó: Mármint megrendelés? Folyamatosan van, és ha nem lenne, akkor is a többszörösét tudnám eladni annak, amit készítek. Több üzletben is tárt karokkal várnának, ha képes lennék annyit előállítani:)

2009.08.18. 17:39:15

Sziasztok!
tök jó a léha élet, most jöttünk a pancsiból :)))

Nadine, sztem cserélned kéne Sivával, akkor valszleg többet tudnál dobozolni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 17:46:05

@Jé: :) Stimmt!

Most zalakarosról netezel?

2009.08.18. 18:30:03

aha :) jár a szobához a madzag.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 19:05:13

@Jé: Ejha, mekkorát lépett előre a világ! Mármint Magyarország... Tényleg megdöbbentem.

2009.08.18. 19:53:31

azért ez nem általános. csak ez egy négycsillagos szálloda, így nem akármilyen a színvonal.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 20:00:05

Szervusztok, (blog)feleim! Haza kellett jönnöm (egyébként jól esett) hogy délután is be tudjak lépni a bloghura.
Nem tudom, miért, de szerintem utál engem ez a blogmotor - vagy másoknál is ez a helyzet? Ma mindenesetre gyanúsan kevesen vagyunk, és tegnapi leveledzésemre se mindenki válaszolt. Pedig küldtem párat, hátha...
A négynapos lógalábalóga előtt picit lazábbak az emberek :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 20:18:08

@Jé: Akkor még egy ejha. Ejha!:)

@Mormogi Papa: Másnál is akadozik, akivel levelezek, annak sem jönnek át a mailjei.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 20:34:15

@Nadine: Csak az a furi, hogy délelőtt mindig van, itthon is azonnal bejön, csak a Mac-et meg az azon futó böngészőprogramokat nem szereti. Kínomban már az Esplorer-t is megpróbáltam, pedig nem kedvelem, de az meg beteget jelentett, mikor be kellett volna töltenie az Emilcím-jelszó kombinációt.
Mi több: önhatalmúlag elvonult betegállományba...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 20:47:08

@Mormogi Papa: Sajnos, én nagyon hülye vagyok ehhez a témához, nincs ötletem, mi miatt van a hiba, vagy hogy lehet megjavítani.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.18. 21:10:36

Szép estét!

Már gynakodtam, hogy figyel az FBI, azért nem jó a net. De úgy látszik nemcsak engem figyel :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 21:59:43

@fiam: Szia, Fáraókám! A klotyóról jelentkezel?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.18. 22:20:38

@Nadine: NEM!!! Keksszel (és nem mással) és kenyérrel teli napom volt ma. Délelőtt még fájdogáltam, de szerintem csak a kenyér kelt meg a gyomromban :D
Déltől csak kekszet ettem és rengeteget ittam. Úgyhogy dél óta nem a hasam fáj, hanem a torkom :DDD
Eeeeeeeees akkora pattanás nő az orromra, hogy teljesen eltakarja a jobb szememet.
Röviden ennyi :)
A gusztustalanabbik rész már nem az, hál' Istennek.
Apukám azt mondta, olyan jól aludt (a taccsok után), hogy fél, vajon ez mit jelenthet. Mondtam, hogy szerintem biztos valami nagy szörnyűséget.
Legalább rájöttem, hogy Aput "követve" rettegek mindentől. Ez is egy nyereség.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 22:24:24

Közismert rigmus:

Az lenne ám a jó export:
Dollárért adni a kekszport...

meg volt 1x egy KEX is...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.18. 22:33:33

@fiam: Nem pattanás az. Kolbász.

Jó éjt, kikapcsolok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.18. 22:33:52

Bocsi, muszáj lefeküdnöm, nagyon fáradt vagyok.
További szép estét Nektek!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 22:44:28

@fiam: Nem hinném, hogy ne kelnél fel az éj szakában - a gyomortól eltekintve is. Így biztosan lelsz valamit a levelesládádban, s reggel én a választ.
Viszont Toma ma csak hiányával süntet. Két gondolatom vagyon:
a) Erdőbényét kiheverni tovább tart, mint gondolta.
b) Teljesen eltömtem a postaládáját és most mozdulni sem tud a netje. (Mert elküldtem tartozásom egy részét. Természetesen nem pengő körmöci csikók viháncolnak a mailboxában - bár szerintem azt kevésbé bánná :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.18. 22:56:47

Akkor jó borulást (nem ám el...!) mindenkinek.

Legyetek...
a hetedikek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 08:50:10

Jó reggelt!

@Mormogi Papa: Tényleg felkelek éjszaka, de a számítógéphez már nem ülök.
Válasz ment.

Szerintem kezd skorbutom lenni, mert szkarabeusz szerintem nem lehet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 09:04:39

Jó reggelt. Ma összeszámoltam: tízféle, általam megkülönböztethető madár jár a kertembe. Ha érdekel valakit, leírom, milyenek.

@fiam: Akkor mondj le a fogaidról. Csajszi nénihez úgyis illik ez a kép:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 10:08:15

@Nadine: Írd le nyugodtan. A fecskét és a verebet ismerem.

... és úgyis csukott szájjal mosolygok.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2009.08.19. 10:09:45

Jaaaóóó reggelit!

:-)

@Nadine: Jómadár? Palimadár?

:-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 12:03:46

Feketerigó, seregély, veréb, cinege, rozsdafarkú, vadgerle, szarka, "egyáltalamnemismerttarkabarkasárgapettyeskismadár", fecske, harkály (vagy fakopáncs, nem tudom, mi a különbség köztük, biztosan a termetük). Utóbbit ma láttam először a fáimon.
És még biztosan vannak olyanok is, amiket nem vettem eddig észre. Büszke vagyok rá, hogy méltó a kertem a madarakra:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 12:12:32

És büszkén jelentem: egyes-egyedül eltaláltam az új ALDI-ba, nagyon tetszett, vettem egy csomó mindent (kaját), és személyesen találkoztam egy egész kupac himalájai sóval. Egyelőre csak ismerkedtünk, most erre nincs pénzem, de majd konzultálok Tomával, mert ebből is többféle volt. És nagyon elégedett vagyok az új áruházzal, tágas, tiszta, világos, nagy-nagy választék van szinte mindenből, és ugyanúgy vannak olcsóbb saját márkák (egy csomó olyan is, amit a korábban fájdalmamra megszüntetett Plus forgalmazott és szerettem), meg minőségi "külföldiek", szóval, klassz, na. És a parkolója is szép tágas, a környezete is gondozott, parkosított, és még árnyékban is álltam Lillával, mint a nagyok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 12:19:53

@Nadine: Hiába, a város, az város...
Nálunk csak helybefalui bocsi, helybekisvárosi üzletlánc van: mindenki üzletel mindenkivel. Noname de owntermék a márka neve, ha valakit érdekelne a dolog.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 12:21:36

@Nadine: Elfelejtettem: nagyon ügyi voltál! :)

@Hobbiszakács: Halihó! Olvasgattalak tegnap, meg a kommenteket. Jól felajzottad a társaságot! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 12:51:19

@fiam: Érd már nagyon régóta város, de csak kb. öt-hat éve mutatja ennek némi jelét...:) És mivel én titkon lokálpatrióta vagyok, nagyon örülök ennek a fejlődésnek, és határozottan szeretem a körforgalmakat. Mert azok is az elmúlt egy-két évben épültek, és remekül beváltak.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 13:11:24

@Nadine: Szép tőled a lokálpatriótaság.
Én jobban szerettem helybefalut, amíg falu volt. Igaz, csak a titulusa más; nekem és sokunknak helybefalu marad mindig.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 13:24:47

@fiam: Ha látnád Érdet, akkor tudnád, hogy ez is falu. Csak most már vannak benne normális áruházak, üzletek, benzinkutak stb. De a jellege ugyanaz a családi házas övezet még mindig - hála Istennek.

maybach 2009.08.19. 13:25:12

Jó napot kívánok!
A körforgók nagyon jók. Eddig 95 km.-re volt Pest, most vagy 120-ra.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 13:29:05

@Nadine: Egyszer-kétszer átutaztam rajta. Helybefalu falubb :)

@maybach: Jó napot kívánok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 13:31:14

Látott orvos. Szerinte nem az epém volt. Nem is ott van az, ahol fájdogált. Szerinte bekaptunk valamit. Utólag könnyű okoskodni. :) Apukám depressziós. Nem tudok mit kezdeni vele. Lassan átmegy Benedekbe, csak épp némán üvölt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 13:53:27

@maybach: Tényleg? Én csak azt tudom, hogy amióta vannak, azóta Érden szinte nincs dugó. Pláne azóta, hogy nem fulladok le, ha araszolni kell:)

@fiam: Mit mond, mi a baja? Életkor?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 14:05:38

@fiam: Nehéz ügy. Nem tudok tanácsot adni, az én nénimet ilyenkor mindig egy kis süti, egy kis szomszédolás vagy friss eper dobta fel.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 14:40:24

@fiam: Megkaptam és örültem neki. A melankóliának már kevésbé. De nincsen rá gyógyszerem, mart a környezetváltozást és hasonlókat nem írja fel a tébé. Sőt, már mást sem úgy támogatnak, ahogyan ígérték… Épp tegnap találtam erről egy szomorú hírt, el is küldtem Tomának, pedig lelkifúrdalásom is volt miatta. De tartottam magamat a mondáshoz, a tájékozott ember legalább felkészültebb, az eredeti szerint "kettővel is felér".

A körforgalomhoz is olyan közlekedési kultúra szükségeltetik, amivel idehaza sajnos a többség nem rendelkezik. Ez egyik oka annak, hogy sosem tanultam autóvezetést.
Valamint éppen ezek miatt a kultúrálatlanok miatt kényszerültek a megalkotásukra, mivel ezeken (jó esetben) nem lehet toronyiránt átrobogni. Vagyis, ha a szabályokat az emberek legalább 95-98 %-a megtartaná, nem lenne szükség a forgalmat indokolatlanul tovább lassító, az eligazodást nehezítő és a környezetet mechanikailag meg a fokozott füstkibocsátással is károsító körhintákra.
Tippelhettek arra, miért "kellett" a városban 60-ról 50-re visszavenni a korlátot… Biztosan nem azok miatt, akik korábban is betartották a szabályokat…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 16:53:41

@Nadine: Időközönként ezt csinálja. Teljesen kiborít vele. Állítólag örököltem ezt a szájzárat és néha én is ezzel borítom ki a családot. Észre sem vettem. Ronda egy dolog.

@Mormogi Papa: Mennyivel megnyugtatóbb a melankólia a depressziónál! A búskomorság már nem.

Ma ettem két főttkrumplit, két evőkanál tökfőzeléket és hat szem szőlőt. Most rettegve várom a következményét.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 17:20:16

@fiam: De akkor biztosan haragszik valamiért, nem?

maybach 2009.08.19. 17:26:36

Az idősekkel nehezebb, mint a gyerekekkel. Sajnos.

A közlekedéshez meg megint csak Csányi tanár urat tudom idézni. " egy majmot is könnyen meg lehet tanítani autót vezetni. Közlekedni már nem."

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 17:39:31

@Nadine: Valami nem stimmel, de nem mondja sosem, hogy mi. Rájöttem, hogy saját fegyverével harcolok. Én sem beszélek, csak a legszükségesebbet, nem ücsörgök órákig mellette. Ha valamire azt mondja, nem kéri, akkor nem erőltetem stb. Úgy látom, ez használ. Kb. háromszor már eljátszottuk, de úgy tűnik, nagyon tetszik neki, mert most megint ez van.
Persze közben lesem, hogy eleget eszik-e, iszik-e stb. Totál minden energiámat kiszívja, amikor mostanában nekem sincs sok.
Na, nem nyavalygok tovább, pár nap, aztán remélhetőleg helyreáll a világ rendje és kiderül, hogy kék törülközőt vettem elő a sárga helyett vagy barna zsebkendőt a zöld nacijához, nem tudom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 18:22:28

@fiam: :) Ilyeneken felkapja a vizet?

@maybach: Engem attól ütöget meg a guta, amikor a körforgalomban haladók index nélkül mennek ki. Én meg állok, mint a hülye, mögöttem a sorral, hogy behajthatok-e...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.19. 18:58:28

@Nadine: pedig a körfolgalomban szinte senki nem indexel (én sem), figyelni kell a ráutaló magatartást:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 19:39:58

@Bombadil Toma: És miért nem indexelsz, ha kihajtasz? Ráadásul itt mindegyik körforgalomnál takarja valami hülye hirdetőtábla oldalról a rálátást, úgyhogy nemhogy ráutaló magatartást, sokszor még az autót sem látja az ember.

2009.08.19. 19:50:06

jó estét!
ezt még én is tudom: kifelémenet indexelni kell a körbeforgalomban (vagy -ból).

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 20:08:06

@Jé: Mesélj, mit csináltál ma helyettem? Úsztunk? Lángost ettünk? Vagy hekket?

2009.08.19. 20:18:57

@Nadine: :))) hehe. rengeteget pancsoltunk, meg napoztunk. hekket nem ettünk, majd holnap. viszont én nem szeretem a lángost, szóval azt nem is fogunk enni.
és nagyon jól érezzük magunkat, ma csak egyszer hívott telefonon a kolléganőm.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 20:42:03

@Jé: Nem baj, képzeletben úgyis folyton fogyókúrázom:))) De hekket muszáj enned nekem:)

A telefont meg ejtsd bele véletlenül a vízbe.

2009.08.19. 20:43:24

jaaaj, ez nagyon jó! képzeletben fogyókúra :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 20:46:32

@Jé: @Nadine: Nálam nem vált be. Én már rengeteg dolgot nem csináltam képzeletben - de se soványabb nem lettem tőle, se jobb ember....

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 20:49:31

@Jé: Hát igen. Mert azt is fogyókúrának tartom, hogy elsuhanok a lángosos mellett Lillával, és hősiesen nem állok meg egy sajtos-tejfölös-fokhagymásra. Meg azt is, hogy egyszerre nem veszek a boltban csokit is, meg fagyit is, meg édes kekszet is:)

2009.08.19. 20:52:45

hmm, hát igen. az ilyen hőstettekre én is büszke szoktam lenni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 20:57:19

@Jé: Igen, én is hősnek érzem magam ilyenkor. Azért ma a hős nyúl hazahozott egy kábé félméteres egész mogyorós csokit, meg egy kupac tiramisufagylaltot:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 20:57:42

@Nadine: Ne tégy ilyet velem! Alig vacsorázta meg, és akkor jössz ezzel a csábító sajtos-tejfölös-foghagymással...
A kedvencem! Főként, ha a sajtok (igen, többféle!) közé némi füstölt is keveredik :-))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 20:58:31

@Jé: De jó nekünk, Jé :DDD Ha nem haragszol, csatlakozom Nadine-hoz.

@Nadine: Igen. Na, végre kiderült, mitől kellett drága Apukámnak extra oxigénadag. Két okból. Egy: Neoex nem hozott, mert már elfogyott, abált szalonnát. Kettő: négy darab pohárról tudta csak leáztatni a címkét, a másik kettőt nem érte el a konyhaszekrényben. Szerencsére a 192 cm-es öcsém fél nyolckor befutott és megoldotta a helyzetet.
Most karatéjoztam le Aput, azt mondja jól van, ivott öt (!) pohár vizet.
Szerintem fog ő még a síromnál sírni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:05:09

@fiam: Erre inkább ne vegyél patkánymérget, mit lehet tudni... esetleg ártalmas lehet :-)

@Nadine: A félméteres mogyorós, ami, remélem, ét, az a nyúlontúli alteregódnak szált, feltételezem.
Magam se választhatnék jobbat.
(Ét volt??? ne hagyj kétésgben!)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 21:05:57

@fiam: Te meg feleslegesen aggódsz mindig, látod?:) Megértem Apukádat, én is sokszor megharagszom magamra, amiért nem tudok felemelni vagy megoldani valamit, ilyenkor napokig szóba sem állok magammal.

@Mormogi Papa: Neked is kutyakötelességed szenvedni:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:06:54

@Bombadil Toma: Ezexerint megvagy hadnagy.
Na de miért ilyen holvoltholnemvolt módon?

Rájöttem: másutt is pótolnod kell a lemaradást :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:07:59

@Nadine: Márminthogy NEKEM ???
Mivégre? Kolbászvégre??? Mármint, ha a kutya kötelességére gondolok...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 21:08:31

@Mormogi Papa: Nem kell ide patkányméreg! Viszont teljesen harcializálódtam: határozottan megfenyegettem szülőatyámat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 21:11:03

@Mormogi Papa: Nem, ez tejcsoki. És tisztára olyan ízű, mint a gyerekkori kedvenc Piros-Mogyorós, csak nem olyan drága. A fél méter (300 g) 499 Ft volt, és még a beltartalmi paraméterei is igen szimpatikusak!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:12:45

@fiam: Legalább magad se mérgelődjél! Árt az egész ségnek! (Jön a beteg ség.)

@Nadine: Beltartalmon, gondolom, a cm/egészmogyoró arányt érted :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:20:06

Na jó, legyen négyzetcenti/egészmogyoró arány :-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 21:29:59

@Mormogi Papa: Nem, a kakaótartalmat, az egész mogyoró mennyiségét a csokihoz viszonyítva stb. Nekem való, fincsi csokika.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:32:09

@Nadine: Különös ismertető jegyei ? Mármint a csokikának :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 21:35:22

@Mormogi Papa: Zöld csomagolópapír, a neve "Chocoeur". És mint említettem, az ALDI-ban vettem ma. Még csak nem is akciós az ára, szerintem nagyon rendben van.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:47:11

@Nadine: No, amint találok egy Aldit (az országban több helyen láttam, voltam is ilyenben, csak itt, helybenaffaluba mindeht keresgélni kell :-) megnézem.
A beve mindenesetre "sympa".

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.19. 21:48:59

@Mormogi Papa: Óvatos légy, mert több ízben is kapható:)))) Nagyon veszélyes csokika.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.19. 21:56:54

Jó éjszakát !

Engedem, hogy álmom elaltasson.

Legyetek akármilyenek,
sokcsokis álmokat mindenkinek !
(Meg hozzá mindenféle porokat...)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.19. 22:49:52

Most értem vissza.

Szép álmokat!
süti beállítások módosítása