Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Marhahúsos szendvics, joghurtos cukkini-vajretek salátával

2009.08.20. 05:00 Bombadil Toma

  

Még mindig volt a hűtőben egy kevés marhahús, amit már több mint egy hete érlelek házilag.
Amikor megvettem, megtisztítottam a hártyáktól, inaktól. Szárazra dörzsöltem, majd lazán beletekertem egy réteg zsírpapírba és a hűtő középső, üres polcára tettem, ahol jól szellőzik. A hőfokot beállítottam (Zanussi: 2,5/5) közepesre és naponta egyszer megfordítottam. 7-9 napig lehet így érlelni. Előfordulhat, hogy a külső része kiszárad kissé, kérgesedik, de ez nem befolyásolja az ízét, és akár le is lehet vágni, bár én nem szoktam. A hús ezalatt besötétedik, de nem kell félni, nem romlik meg, semmi „szaga” nem lesz, csak elveszti víztartalma egy részét, így az íze koncentrálódik és enzimek szabadulnak fel, amitől a hús sütéskor porhanyósabb marad.
Egy hét után vágtam belőle az első szeleteket, mostanra már csak egy félkilós kis darab maradt...

 
Hozzávalók (/fő):

 
. 25 dkg marhahús (lehetőleg érlelt hátszín v. rostélyos)
. 2 db vajretek
. 1 bébicukkini
. 1 szál újhagyma
. 1 gerezd fokhagyma
. 1 ek. apróra vágott friss menta
. 3-4 ek. görög joghurt
. 1 rozmaringág
. só-bors
. 1 fürt koktélparadicsom
. olívaolaj

 
Elkészítés:

 
1. A vajretket és a cukkinit zöldséghámozóval vékony lapokra szelem. Az újhagymát vékonyan felcsíkozom, majd mindet egy keverőtálba teszem és megsózom.
2. A joghurtba belereszelem a fokhagyma felét és belekeverem a mentát. Ráöntöm a zöldségekre, megborsozom, alaposan átkeverem, majd félreteszem, hogy az ízek összeérjenek.
3. A koktélparadicsom-fürtöket egy kis tepsibe rakom, meglocsolom olívaolajjal, azután a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 6-7 percre.
4. A zsemléket félbevágom, és a vágott felüket egy száraz serpenyőben megpirítom.
5. A serpenyőben ghít forrósítok, mellédobom a rozmaringágat és a maradék fél fokhagymagerezdet.
6. A 2 cm vastag szeletekre vágott húst a serpenyőbe teszem, és 2-3 perc (medium rare) alatt megsütöm, miközben többször megfordítom.
7. Vágódeszkán, letakarva 5-7 percig pihentetem, azután vékony szeletekre/csíkokra vágom a húst.

 
 
A zsemlére szedek egy keveset a joghurtos salátából, majd megpakolom a hússzeletekkel. Mellé tálalok még a salátából és a grillezett koktélparadicsomból...
A szaftos, puha hús és a hűs joghurtos, roppanós friss/ress zöldségek remekül összeillenek, ehhez jön még az édesre sült koktélparadicsom...
Egy pohár testesebb vöröset ajánlok mellé. Én a Sangiovese di Romagnát próbáltam ki, és bevált.

 
Elkészítési idő: 35 perc
Költségek: kb. 690 Ft/adag
Bor: 1390 Ft

65 komment

Címkék: saláta gasztro recept marhahús toma szendvics

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 08:31:37

Jó reggelt. Szép ez a kaja, biztosan finom is, de sosem próbálkoznék marhahússal. A hozzávalók fontos alkotórészeiről nem is beszélve. Mármint azokkal próbálkoznék, csak helyben nem tudnám előállítani.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.20. 08:44:02

Jó reggelt!

Toma, Te teljesen új értelmezést adsz a szendvicsnek. Az én kedvencem: zsemle vajjal :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 08:51:20

Apropó, Toma, indulsz a Viasat szakácsversenyén?

2009.08.20. 09:16:37

jó reggelt!
nem tudom, hogy tetszik-e nekem ez a dolog. az én érlelésemmel tuti magától jönne ki a hús a hűtőből... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 09:30:11

@Jé: Én már ott elakadok, hogy a marhahús kedvéért elállítgatom napokra a hűtőt.

2009.08.20. 09:49:19

nos igen. nincs mese, Tomának kell mindkettőnket tápoltatnia. de mi hiába célozgatunk, ha ő nem ért a szép szóból :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 09:57:19

@Jé: :))) Stimmt. Néhányszor ettem életemben bélszínes szendvicset, az finom volt. De hogy nekiálljak ekkora előkészületekkel járó melónak... No way.

Ellenben megkezdem a munka ünneplését némi lecsóelrakással (csak a mélyhűtőbe). Éppen tegnap volt Gordon Ramsay azon kiakadva, hogy az adott lúzer séf minden friss alapanyagot azonnal feldarabol és lefagyaszt. Nos, kérem, én is ezt csinálom, ahányszor valamihez olcsón jutok. Egy csóró nyúl így gazdálkodik:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 11:48:14

Nem ér, hogy senki nem támogat a mirelit-projektemben. Tessék szurkolni, hogy ne lankadjon a munkakedvem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.20. 14:03:03

:DDD az jó volt, mikor a szakács nem értette meg, hogy ami le van fagyasztva az nem friss, hiába frissen fagyasztotta le. szegény gordon csak veret a fejét a falba:)))

@Nadine: de te legalább nem adod méregdrágán a főztödet azzal, hogy frissen készül alapanyagokból van:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 14:08:32

@Bombadil Toma: Én is ezzel vigasztalom magam:)

Egyébként nálam kizárólag praktikussági/anyagi okai vannak a műveletnek, nem áltatom magam azzal, hogy ez pont olyan, mint a friss. De ha télen is akarok finom főzelékeket, zöldségeket enni, akkor kénytelen vagyok nyáron beraktározni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.20. 14:16:30

a zöldségek esetében az a vicces, hogy minőség szempontjából télen érdemesebb megvenni a bolti fagyasztottat, mint nekünk megvenni idényben a piacon és lefagyasztani. ugyanis a feldolgozócégekhez a betakarítás után pár órával már beérkezik a termény, és fel is dolgozzák, míg a piacig/nagykerig csak napok múlva ér el. ezért több a vitamin és tápanyag a gyári mirelitben. kivétel persze, ha mi szedjük le a kertben és fagyasztjük... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 14:37:43

@Bombadil Toma: Ezt tudom, csak nem vagyok képes megfizetni. 300 g mirelit brokkoli 300-400 Ft. Ha én veszem, amikor szezonja van, akkor kb. 150 Ft/kg. De sorolhatnám a többit is. Viszont a tök, zöldborsó, fejtett bab, zöldbab esetében nem érdemes házilag vacakolni, mert amennyit az ember lepucol róluk, már ugyanott is van árban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 17:56:32

Megosztom a néma hallgatósággal a titkot, hogy az ALDI-ban vett tiramisufagylalt maga a mennyország. Ezt vehetitek kinyilatkoztatásnak.

2009.08.20. 20:04:44

@Nadine: tudnám fokozni. mi meggyes rétest ettünk vanília illetve amaréna (vagymi) fagyival. hát, hmmm.... gyorsan mentünk még úszni pár hosszt, hogy a lelkiismeretfurdalás eltűnjön :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 20:21:39

@Jé: Még jó, hogy nem húzott le a hasatok:)))

Én ettem a saját főztömből (nem mondom meg, mi, mert kikapok Tomától, hogy melegítve eszem ilyesmit, pedig még holnap is nagy élvezettel fogom befalni), majd ettem tiramisufagyit, és amikor úgy éreztem, hogy kész, vége, most lefordulok a székről, akkor beállított a szomszéd kislány egy tányér frissen rántott cukkinivel, ami ugye, melegen jó:))) Most gülü szemem van, vagy gülü szemem van?

2009.08.20. 20:42:58

tippelhetek? gülü szemed van? :) én is nagyon szeretem a rántott cukkinit, főleg, ha nem nekem kell kirántani :)
én viszont vettem szép nagy szemű, mézédes szőlőt, azt is elég nehéz abbahagyni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 20:44:30

@Jé: Nyertél! És a hasam sem kicsi, úgy hatodik hónap környékén járok:)))

2009.08.20. 20:50:26

ennyit a fogyókúráról, akár gondolatban, akár igazából :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.20. 21:07:10

Mi sokat eszünk marhahúst, és érlelni is próbáltam már, mondjuk az sosem jutott az eszembe, hogy úgy vagdossak le belőle darabokat, de jó ötlet...

Ami nekem nagy bajom, hogy ha steaket sütök, az csak 80%ban lesz jó, a maradék esetben pedig kemény, rágós..

És nem tudom, miért, az alapanyagban nincs különbsé, így viszont elég lutri, pl vendégeknek nem merem beváűllalni, mert mi van, ha ehetetlen lesz.. De még magunknál is mindig gond, mert azért, ha az ember ráizgul egy jó steakre, és kap egy elcseszettet, az nagyon-nagy csalódás tud lenni..:(

2009.08.20. 21:19:58

én elbúcsúzom, jó éjt mindenkinek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 21:28:37

@Jé: Aludj jól, holnap is nyaralj nekem!:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 21:39:26

Na, azt meg már nem is hiszem el, hogy augusztus 20-án, amikor itt is megkukul mindenki, és az egész galaxis nyári szabadságon van, több mint kétszáz letöltésem volt a blogon, és még nincs is vége a napnak... Ez karácsony előtti állapot. Ilyet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.20. 22:30:19

Ezek szerint mindenki a Citadellán üldögél. Hát jó... Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 07:10:44

Jó reggelt!

@Nadine: Én speciel Apukám mellett üldögéltem. Ha jól sejtem, ma is ott fogok. Jelentkezem, amint tudok. Igazolt a távollétem, ugye?

Szép napot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 09:28:20

Jó reggelt.

@fiam: Hát persze, jobbulást kívánok Nektek.

Jének meg további kellemes pancsikolást.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 09:55:43

@Nadine: Na, reggel fél héttől mostanáig eljutottunk oda, hogy mégsem akar meghalni. Tegnap nagynehezen kiszedtem belőle, hogy mi a gondja:
1. Hetente csak egyszer takarítunk nála.
2. Nem volt ereje leáztatni két pohárról a címkét.
3. Nem akar megvakulni.

Mindegyik pontra vázoltam a megoldást. Nem volt elég. Riadóztattam öcséméket, akik lazán közölték vele, hogy ha nem eszik, nem iszik, akkor kórházba kerül és mivel van protekciónk, ezért minden megfelelő kezelést megkap feltehetőleg, ami nem lesz nagyon kellemes, viszont hosszantartó.
Erre aludt egyet és, mire reggel átmentem, már rendelte a reggelijét, kávéját, borotválkozott, fogat mosott, kiült a teraszra újságot olvasni és azt mondta: - Erősen jól vagyok.

Kész. Végem van.

Most megyek, főzök egy mázsa húsból pörköltet, mert a gyerekek lapozzák az egyik helyiséget náluk, néhány szagemberrel. Csak, hogy élvezzem a napot valamelyest...

Amúgy tök jó minden.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 09:59:26

@fiam: Ne bántódj meg a kifejezéstől, de a leírás alapján ez egy egyszerű hiszti. Valószínűleg unatkozik, és azt akarja, hogy foglalkozzatok vele többet.

Hogy lehet lapozni egy helyiséget? Papírházat építenek?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.21. 10:27:19

Az én fiam is hisztizik és azt akarja, hogy foglalkozzam vele többet.
néha még a férjem is hisztis és ugyanezt akarja..

magammal mikor fogok foglalkozni, azt tudnám..

fiam, tanácskoznunk kéne..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 11:36:12

@nyuszómuszó: :)))

Mondanám, hogy osztódjatok, de már mindketten osztódtatok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 12:22:04

Olyan szép pávaszemes lepkét láttam az előbb a fehér nyári orgonámon, amilyet utoljára gyerekkoromban, a nagyszüleimnél, és az nem tegnap volt... Teljesen megdöbbentem, hogy ha összecsukja a szárnyait, kívülről koromfekete, de ahogy kinyitja... mint egy páva. Gyönyörű!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 12:59:07

@Nadine: Nem bántódom meg az igaszságon... De olyan élethűen tudja előadni a hattyú halálát, hogy állandóan beparáztat. Legszívesebben megsimogattam volna egy sodrófával :)

Lapozni meg úgy lehet, hogy lapokat (járólapokat) tesznek le :D

@nyuszómuszó: A hiszti egy alig három hónaposnál normális. Apukám 983 hónapos!!!
De tanácskoznunk azért jó lenne. Annyit mondhatok, Apu az anyatejet nem issza, a tehenét sem 1947 óta.
Nem tudok kommentelni Benedeknél, vajh' miért?

2009.08.21. 12:59:40

de jó! városban ilyeneket nem lehet látni... :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 13:02:55

@fiam: Azt hittem, lemaradt egy a betű, és valójában alapoznak:)))

Egyébként az én nénimnek is egyedül a kórház emlegetése hozta meg az étvágyát... Igaz, ő már nagyon beteg volt, nem hisztiből nem akart enni. Csak éhgyomorra nem szedhette be azt a sok gyógyszert, és naponta háromszor kellett térden állva könyörögni neki, hogy legalább egy-két falatot gyűrjön le.

@Jé: Ilyen lepkét én is ezer éve nem láttam, pedig Stefivel szoktunk járni a patakpartra, ahol mezők is vannak, meg erdei virágok, de mondom, kb. 35 éve az első, amit a saját szememmel látok. Kár, hogy szokás szerint lemerültek az átkozott akkuk a fényképezőgépemben, de hátha jár még felém...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 13:13:31

Na, most utánanéztem a neten, hogy ne beszéljek hülyeségeket, és nappali pávaszemnek hívják ezt a kis csodát. Aminek nem tudtam a nevét, de rengeteg jár a kertbe, az az Atalanta pillangó, néha egy-egy fecskeszárnyú, és még sok kisebb, kevésbé látványos lepke.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 13:16:54

@fiam: Muszáj tudnom, milyen banda járkál a kertemben. Illetve röpköd:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 13:21:00

@Nadine: Nem tudom, milyen alfajba tartoznak, de szúnyogok vannak az asztalom alatt. Csak ott. Valami lokális népség lehet. Csípnek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 13:38:12

@fiam: Fúj, de rühellem őket. De néha a pókokat még náluk is jobban. Nem elég, hogy egyszerűen nem tudom őket kizárni a házból, de még csípnek is a rohadékok, és az ő csípésük hetekig viszket, bedagad:( És minden reggel úgy kell közlekednem a kertben, hogy egy bottal hadonászok magam előtt, mert a leglehetetlenebb helyekre szőnek hálót éjszakánként.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 14:38:49

@Nadine: :DDD
De, ő kicsit többet is, mint kéne. Csak hazaért a melóból.
A lapozók is jól bepakoltak, sikerem volt, kár tagadni :)
Sőt, még én is ettem, igaz, kicsivel több főtt krumplit, mint húst, de már ez is haladás. És már nem is rettegek annyira :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.21. 15:00:08

van egy zen mondás: a pillangó, ha menekül sem repül gyorsabban.
ez csak úgy eszembe jutott... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 15:04:04

@Bombadil Toma: Szia, Toma!
Igen, és hiába lovagolunk szanaszét, a Halál úgyis azt mondja: - Már vártalak!
Sajna nálam az ész érvek nem mindig hatnak...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 16:47:08

@fiam: Hogy lehet szanaszét lovagolni? Dirib-darabokban?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 20:42:59

@Nadine: Az is lehet, akkor pontosítsunk: bármerre is menekülünk, a Halál ott lesz, ha eljött az ideje.
Igaza van Tomának, kár ettől rettegni.
Persze attól mégis...
No de beszéljünk vidámabb témákról.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.08.21. 21:25:13

@fiam: Jelentettem az illetékesnek, aki megígérte, hogy megnézi miért nem.

majd cseszegetem;P

maybach 2009.08.21. 21:30:35

Jó estét kívánok!
Röviden.
A Balaton még mindig a világon az egyik legjobb hely.
Zamárdi különösen.
Fehérváron tegnap a legjobb hazai fagyit ettük. Még tűnődöm. De, hogy pazar az biztos.
A tűzijáték is jó volt. Nem olyan fókatelep, mint Pesten. Ma meg jót fürödtünk Buksival a Dunában. Majd a szokásos foci, csak csütörtök helyett ma.
A Kaszás meg izguljon a saját ütemterve miatt. Én le...m.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 21:40:42

@fiam: Ezért tök fölösleges ezen állandóan aggódni.

@maybach: Én csak a tévén keresztül láttam a tűzijátékot, de olyan szépnek találtam, hogy hosszú évek óta először gondoltam azt, talán érdemes érte kibírni némi tülekedést.
Ezt a buksis fürdést megnézném:))) Vajon ki nyel több vizet kettőtök közül?

maybach 2009.08.21. 21:51:26

Buksinak nehezebb volt. Rajtam nem volt póráz.
Bár én odamegyek, ha hívnak. Ő nem mindig.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 21:58:33

@maybach: Viszont kajával mindkettőtöket remekül lehet irányítani, szerintem:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:09:22

@maybach: Tán még a kattinkára is idomítható vagy:) Tudod, az a kattogó kis szerkezet, amivel az ember kattint egyet, és ad egy jutalomfalatkát a kutyának. Pár alkalom után, a kutya a mindig odajön a hangjára, mert tudja (hiszi), hogy jön a jutalom:)

maybach 2009.08.21. 22:15:32

Ismerem. Az asszonynak van ilyenje.

maybach 2009.08.21. 22:21:03

Anya kattint, én szaladok. Miért, lehet másképp is?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:21:33

Szerintem holnap fellázadok, veszek egy csirkét, és ráültetem egy sörösdobozra, á la Toma. Mit szóltok hozzá? Ráadásul könnyelmű módon krumplipürét javasolt hozzá köretnek...:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:22:12

@maybach: Nem, nem lehet. Ez így helyes:))) Arra gondoltam, hogy Buksit hívja vele, vagy Téged?

maybach 2009.08.21. 22:25:26

Van, hogy előbb ér oda. Ha van kedve játszani.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:34:44

@maybach: Pedig egy focicsapat legjobbjának illene gyorsabban futnia, nem?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:39:00

@maybach: Hátha Anya megsajnál, és nemcsak a győztes kap jutalmat, mi?:)

maybach 2009.08.21. 22:41:31

Dehogy. Buksi hagy néha nyerni. Őt így is úgy is megdicsérik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:43:26

@maybach: Ez ám a kutyaélet!:))) Apropó, Buksi: mikor olvashatjuk a következő epizódot? Kutyatörténet-hiányom van...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.21. 22:48:23

Holnap elolvasom a választ, elkezdődött a sorozatom. Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 23:11:57

@nyuszómuszó: Köszi!

@maybach: Szép nyaratok van :)

@Nadine: Valahogy ki kéne operálni belőlem az aggódógént.

Szép álmokat!
süti beállítások módosítása