Igazából arra gondoltam, hogy egy kicsit tehermentesíteni kellene a Névnapost :-)
Meg arra is, hogy tápláló egytálételből meg finom levesekből bőséges választék áll már a rendelkezésünkre; még süteményekből is akad néhány - viszont pofonegyszerűen elkészíthető nassokból hiány mutatkozik. Pedig igen hálás semmiségek ezek, s láttukon szokott a vendég a fejére csapni: hogy ez nekem nem jutott...
Azt nem mondhatjuk, hogy magától kerülne a kínálótálra, némi munka is van vele - de megéri, és úgyszólván elrontani sem lehet. Hacsak nem egy távolsági beszélgetéssel :-)
Lássuk az alapanyagokat:
A dobozban aszalt sárgabarack van - tetszés szerinti mennyiség. Ez itt talán 30 dkg lehet, mert a fél kilóból a felénél kicsivel több maradt karácsonykor. Ma meg a bótból jól hoztam három tortabevonót (a hidegben bizony összementek az utóbbi időben :-( ) a jobbikból. Nekünk az étcsokis jött be, de lehet másféle is.
A további magyarázat szinte felesleges. A fazékba vizet töltünk, rá a fedőt és kis lángon a tűzhelyre tesszük.
A tepsi belsejébe sütőpapírt teszünk, arra nyugodtan leragadhat. Aztán csak mártogatunk, mártogatunk... néha tunkolni is lehet :-)
Mit begyébe, mit kosárba alapon a "nem szép", vagy "nem elég puha" darabokat eltüntetjük. (Erről, bölcs belátással, nem készült fotó.)
A sorok szaporodnak, akárcsak egy jó regényben:
A teli tál(ak)at kitesszük az ablakba - de legalábbis valamilyen biztonságos és hűvös helyre - lehűlni.
Íme a fogyasztásra kész állapot:
Jó étvágyat!
Megjegyzés: tetszetős csuprocskába gyömöszölve (célszerű lekvárosüvegecskébe vagy hasonlóba tenni) ajándéktárgy is lehet.
Az utolsó 100 komment: