Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

február 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Ételek pulykanyakból

2010.02.27. 14:40 fiam

 

Itt látható a feldolgozatlan pulykanyak, több más testrésszel, nyersen. Ilyen állat nehezen képzelhető el, de van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor a hentesnél életében először megpillantja a pulykanyakakat és érdeklődést tanúsít:

-    Hát ezek meg mik?

-    Pulykanyakak.

Ezzel nem elégszik meg az ifiasszony és tovább kérdezősködik:

-    Mire valók?

-    Levesnek vagy pörköltnek.

A fiatalasszony töprengve hümmög, de az is lehet, hogy hümmögve töpreng. Ilyen állatalkatrésszel még nem találkozott. Röpke két év alatt megismerkedett a tyúkcsibe összetevőivel, főként a combjával, amiből kettő is van, egy alsó, meg egy felső. Ha nehezen is, de megkülönbözteti már a sertéstarját a csirkeszárnytól és egyszer már sütött tojásrántottát is. Tehát elmondható erről a házitündérről, hogy keresi a párja kedvét és kész minden újdonságot kipróbálni és befogadni. A pulykanyakak is kellőképp elbűvölték: hosszúak és vastagok. Hiába, fiatal házas még a lelkem. Úgy véli, jól kell tartani szerelmét. Tanácsot kér és mindjárt két kilót a pulykanyakból. A feléből levest készít, az ötven százalékából pörköltet.

Mindenben úgy jár el, ahogy általában. Remegve lesi, hogy a pulykanyakas, sárgarépás, fehérrépás, zelleres, karalábés, karfiolos, kelkáposztás, paradicsomos, sárgapaprikás, hagymás, kiskrumplis, petrezselyemzöldes, sós hidegvízből hogyan és mikor lesz leves. Közepes, majd kicsit gyengébb lángon főzve két-két és fél óra alatt kész is. Finom. Felkerül a gyakorta főzendők közé.

Ez lesz a sorsa a pulykanyakpörköltnek is. Egy nagy vagy két kisebb hagyma pirítása vége felé öt-hat gerezd fokhagymát tesz a lábosba, mert az jó és kitűnő féregűző. Nem a lábos, a fokhagyma. Aztán a tüzet megszüntetve, bőségesen szór pirospaprikát a dinsztelt hagymára, egy kis csípős krémet is nyom rá, de tehet bele fekete borsot akár. Egy kevés só szintén kerül bele, nem szereti, ha túlsózza az ételt, inkább ad hozzá, mert elvenni nem tud. Ekkor beleteszi a feldarabolt pulykanyakakat. A pulykanyak darabok ízlés szerinti nagyságúak. Ő a kicsit rövidebb, tömzsit szereti. Jól összekeveri a piros masszával, hogy bevonja a finom krém a sötét rózsaszín húsdarabokat. Kicsit kéjesen keveri a fakanállal, de ez nem árt az ételnek. Ha van otthon, félszáraz vörösbort önt alá, leginkább szekszárdi valamilyent. Kedvence a bikavér, abból az egri is jöhet, mert az nem is olyan rossz. Ilyenkor praktikus újra bekapcsolni a tűzhelyet. Két óra biztosan kell ahhoz, hogy jó alaposan megfőjön a pulykahús és kedve legyen leválni a csontról. Ha szükséges, a fiatalasszony pótolja a nedvet, inkább már csak vízzel, a borból is van olyan mennyiség, aminél nem szükséges több. Érdemes csipetkét csipötkézni hozzá vagy sörétes tarhonyát kifőzni mellé, ám kenyérrel is jólesik, szinte bármilyen savanyúsággal.

A szerelmes nő azt tanácsolja, hogy a pulykanyakpörköltet csak az főzze és egye, aki nem bánja, hogy falatozás közben ki fog hűlni az étel. Ő nem sajnálja, mert szereti leszopogatni a csontot, még ha ez hőveszteséggel is jár. És szereti nézni, ahogy a férje nézi a viszonyát a pulykanyakhoz.

Terítésnek elég a villa, amivel a körítést eszik, a nyakat úgyis kézbe veszik. Nemcsak azért, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló.

Minden ember életében eljön egyszer a pillanat, amikor megkérdezi:

-    Miért nem ismertem én még eddig a pulykanyaklevest és a pulykanyakpörköltet?

A helyes válasz pedig ez:

      -  Örülj, hogy már ismered és élvezd ki minden cseppjét és falatját!

 

 

Itt az étel már nem látható, de könnyen elképzelhető.

 

 

 

 

 

 

 

(a posztban szereplő képek innen és innen vannak)

98 komment

Címkék: pulyka szösz fiam

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.02.27. 15:46:12

Most sül Toma sörös csirkéje egy kissé módosított verzióban, ugyanis az új sütőbe (természetesen) nem fért be a sörösdobozzal a csirke. Gondoltam, megnyomom egy kicsit. Ekkor a sörösdoboz fogta magát, és összerogyott, orrán-száján eresztve a sört. Úgyhogy egy spéci csirkeállító szerkezetre helyeztem a tetemet, a tálkájába öntöttem némi sört (amennyi belefért), és most így süldögél a szentem. Hogy ebből mi lesz???

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 16:02:34

@Nadine: Köszi.
Éhes ember mindent megeszik.
Nálunk megint vaddisznósült volt, most jó mustáros-fokhagymásan készítettem, krumplipürével, amibe tejfölt valamint egy kis szerecsendiót tettem. Ja, még hagymát sütöttem hozzá. Jó lett azért :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 16:06:48

A poszthoz még annyit, hogy az illusztrációk, úgymint pulyka és ronda kitunkolt tányér, nem saját, hanem képvadász szerzemény.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.02.27. 16:07:19

@fiam: Nem biztos, hogy mindenki úgy undorodik a pulyka látványától, mint én...

maybach 2010.02.27. 16:31:31

A pulyka ha nem tányéron van kifejezetten félelmes.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 16:45:27

Hmm, nem csak a pulyka, de csatlakozom :-)
@fiam: Előző posztnál feltett kérdésedre válaszolva: eddig nem volt, most akadt.
Egyebekben: az én életemben még nem jött el :-)
Feltehetőleg nem is fog - de erről már írtam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.02.27. 17:18:01

@fiam: Ilyet mondtam volna? Én a pulykáról beszéltem:)

tistedur 2010.02.27. 17:23:53

a pulyka ronda, de finom :) és félelmetes, mint egy gúnár :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 17:43:26

Tény, ami tény: egy egykori (khm, khmm) vendéglőmben készült olyan "Pulykabrassói" amit nagyon szerettem.
Talán nem véletlenül - abban sincsen csont :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 17:52:59

@Nadine: Persze, persze :)
@tistedur: Ilyen ez az állatvilág... :)
@Mormogi Papa: Ó, csont nélkül mit ér a brassói?
Az olyan lehet, mint Anyukám, ha cuppogós pörköltet főzött és vett bele néha sertésfarkat és rajta hagyta a hm fanszőrzetet... :) A kocsonyával hasonlóképp járt el. Apu hősiesen megette, bár sok (vakaró)munkájába került. Mi ennél türelmetlenebbek voltunk, úgyhogy csak vinnyogtunk a nevetéstől, de nem ettünk :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 18:15:17

@fiam: Nos, most látom csak, alapvetően az lehet a baj, hogy én nem szeretek evés közben...
cuppogni. Sem. Meg nem-evésjellegű-tevékenységeket folytatni. Az ivás persze kivétel :-)

Grafit Macseek 2010.02.27. 18:28:32

Sziasztok! A pulykanyaklevest a barátném főzi a legjobban. Én még sosem vettem, utálom a szagát. De a barátném levesét szeretem. Egyébként a pulykahúst nem szeretem, nekem túl száraz.
Az élő kanpulyka pedig félelmetes és ocsmány.
Én pedig ma sütöttem életem első kuglófját. Most hűl.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 18:46:35

@Grafit Macseek: Sikerült valahol kuglófsütőre szert tenni? :)
Hű, az ízlések tényleg mennyire különböznek! Mi szeretjük a pulykahúst, a combját is, a máját is.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 19:13:35

@fiam: Szinte alig hihető, bizony. Algírban mutattak egy gyikra hasonlító és kb olyan méretű állatot, amit úgy hívtak: a sivatag hala. Valóban síkos pikkelyféle borította. Később láttam felnőtt példányt (kb leguán méretűt) roston sülni :-(
Meg egy Dél-Amerikai ország nagykövetének akart valaki kövér tengerimalacot venni, ott helyi delikátesz...
Inkább nem folytatom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 19:30:57

@Mormogi Papa: A dél-afrikai főkonzul egy másik afrikai országban is hivatalnok volt, ott teknőslevessel és főtt teknőssel vendégelték meg magas szinten - elutasítania nem lehetett... :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 19:38:13

@fiam: Strasbourg (Strassburg) közelében jártunk egy élelmiszeripari üzemben (cserediák státuszban:-) ahol a magyar libamájon kívül (!) (Persze ez 1982-ben volt) egzotikus leveskonzerveket készítettek. Üvegben forgalmazták. Az ínyencségek között volt (drágán!) a teknősbékaleves, a cápauszonyleves és a fecskefészekleves. Bár ez utóbbiról azóta megtudtam: valójában halleves, minthogy az a fecskefaj apró tengeri halakból építi fészkét. Főként.

tistedur 2010.02.27. 19:48:05

a teknősbékalevest a magyar konyha is ismerte :) nekem az egyik szakácskönyvemben van recept is :)
(de inkább a pulyka )

Grafit Macseek 2010.02.27. 19:55:13

@fiam: igen, az Életem Párafelhője meghallotta az óhajomat. Ő is szereti a sütiket, gondolta, ő is jól jár, ha vesz nekem egy kuglófsütőt. Sima, mezei, teflon, de nagyon helyes.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 20:00:47

@tistedur: Pedig szebb a páva... azt is sütötték egykor. De nekem jelenleg a fenyőrigó khm... potyadékából készült ínyencség se vágyam...
Pedig az nagyrészt fenyőmagból áll, ha igaz...
(Persze a mocsári teknős nem olyan Galapagos szigeti méret :-)
@Grafit Macseek: Gratulálok. A süteményhez is.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.27. 20:06:20

@tistedur: A recept nagyon érdekel, hogyan, mivel fűszerezték? Ha időd engedi, légy szíves írd le nekem/ünk. Köszi.
@Grafit Macseek: Okos :)
@Mormogi Papa: Én sokmindent kipróbálnék, előzetes megnevezés nélkül és olykor becsukott szemmel.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 21:33:52

- Mondja kérem, milyen áron van az a sivatagi út?
- Dromedáron.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.02.27. 23:25:46

Szép álmokat a még fentlévőknek.
Legyetek - nyugodtálmúak.

tistedur 2010.02.28. 09:47:41

jó reggelt, napsütést és sok kávét!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.02.28. 10:11:25

Jó reggelt. Én csak jó kedvet kívánok.

2010.02.28. 11:14:58

Hasonlókat! Én vigyorgok, mert süt a nap. és hétvége van. és ilyenek :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.28. 13:48:13

én nem vagyok oda a pulykahúsért, ezt többször is kifejtettem, de speciel a pulykanyak finom. pont így, levesnek és pörköltnek való. a többi része részemről felejtős...:))
a poszt jó:)

@fiam: ha a netről halászol képeket, a forrást illik belinkelni a posztba...
a sorközökkel meg csinálj valamit, mert elszédültem mire végigolvastam:)))

tistedur 2010.02.28. 15:48:24

@Bombadil Toma: pedig pulykahátból milyen pörköltet főzhetnél :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.28. 20:06:49

A sorközöket viszont nem értem. Mi a probléma velük, miért szédültél?

Ma egy nagyon kellemes napon vagyunk túl, egy 50 évest ünnepeltünk, most értünk haza.
Remélem, a Ti napotok is szép volt!?

tistedur 2010.02.28. 20:36:24

@fiam: szerintem nagyobb sorközzel jobban olvasható lenne a szöveg :)
egyébként szép, alvós, kicsit fejfájós nap volt itt nálunk :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.02.28. 20:47:14

@tistedur: Nem mertem nagyobbal írni, nehogy hivalkodónak tartsatok... :)
Köszi az észrevételt, megfogadom a tanácsot.

Nem szeretnék elszomorítani senkit, de most olvastam az indexen
index.hu/bulvar/2010/02/28/kesik_a_tavasz_jon_a_fagy_es_a_havazas/,
hogy visszatér a fagy és a havazás.
Ez már nekem is sok egy kicsit.

tistedur 2010.02.28. 21:06:53

@fiam: nos, a tavasz lehet, hogy kicsit késik-e el nem marad :)

maybach 2010.03.01. 08:08:09

Jó reggelt kívánok!
Jó kis döntőt játszott az USA és Kanada.

2010.03.01. 11:55:20

sziasztok!

tényleg izgalmas volt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.01. 13:02:04

Szép napot. Izgalmas ez az Eurosport. Az ember megnézi a müsort, aztán a teletextjét - és a kettö már egymással sem egyezik, a tényleges adás meg egészen más…
Oldalbordám csak a korigálát szerette volna látni :-(((

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.03.01. 13:18:49

nagyon jó kis poszt lett, speciel a nyakat én nem szeretem...

tistedur 2010.03.01. 14:03:26

süt a nap és itt a tavasz :)

2010.03.01. 14:21:13

@Mormogi Papa: a www.telesport.hu-n vannak videók, azok között szerepel a korigála is. Kedves oldalbordád ott meg tudja nézni. Sajnos fel van darabolva, de több mint a semmi

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.01. 14:53:19

@Jé: Köszike, de alig hiszem, hogy odaülne a számítógép elé… Végülis egy részét láttuk, csak szinte véletlenül :-(
Nem mintha más adól programja megbízható lenne :-P

spájdernecc 2010.03.01. 16:13:07

azt hittem töröktyúk nap van....
de a kacsát is szeressük
leginkább párolt vöröskáposztával :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.01. 16:21:59

@spájdernecc: Hát…
nem mindegy, miszerint (igen, ö az)
töröktyúk vagy kopoltyúk…
(Bár utóbbi hzizi müfaja.)

spájdernecc 2010.03.01. 16:22:52

gyűlólöm a miszerinteket :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.01. 16:29:33

Jó reggelt. Már van is netem ismét:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.01. 19:35:06

Úgy látom, célszerűbb lett volna egyből szép álmokat kívánni!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.01. 19:52:43

Szép estét!

@hzizi: Köszi!

A pulykához még annyit, hogy a szomszédba a hetvenes években postán érkezett az élő pulyka Mátészalkáról vagy Tiborról. Nem győztük csodálni és félni ezt az állatot. Nevelgették egy darabig.
Érdekes módon, arra nem emlékszem, hogy mivé főzték-sütötték és, hogy abból mi kaptunk-e.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.01. 20:50:01

Szép jó éjszakát!
Legyetek jó időt látók holnap.
Nem ártana :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.01. 20:50:53

@Nadine: Ugye milyen érdekes? Egy faládában, tudod olyan hézagos (lécekből készített) ládában küldték, gondolom vonattal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.01. 22:06:15

@fiam: Azt nem tudom, ezt mire felelted, de én arra gondoltam, milyen meglepő, hogy már nem emlékszel, ettél-e belőle:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.01. 23:36:39

@Nadine: Ja, vagyúgy!?
A rövidtávú nemóriám már nem az igazi :)))

Szép álmokat!

2010.03.02. 08:28:39

Jó reggelt!
Holnapra megpróbálok összeütni egy kis olvasnivalót én is, jó?
Nem mintha ez a pulykás nem lenne vicces, de a változatosság gyönyörködtet

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.02. 09:11:21

Jó reggelt. És legalább addig kitartó napsütést, míg kiérek a kertbe a fényképezőgéppel.

@Jé: Várom!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.02. 09:53:23

Jó reggelt!

@Jé: Ez nagyon szép volt, Jé! :)))
@Nadine: Tőled nem vártam mást! :)))

tistedur 2010.03.02. 10:06:35

jó reggelt, sok kávét!!!
reggel arra ébredtem, hogy törik a beont elöttünk :( lehet, hogy belátható időn belül lesz gáz!! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.02. 10:14:23

@Jé: Valamivel jobban, de a derekam nagyon nem az igazi, és rendületlenül úgy köhögök, erőlködve, szárazon, mint egy kutya. Viszont már nem vagyok hajlandó több gyógyszert szedni. Úgyhogy egyfolytában gyógycukorkát rágicsálok, mint egy rutinos alkoholista.
A derekam meg kenegetem, pulcsit kötök rá, szóval, ráhangolódom a nyugdíjasévekre.

@fiam: Mármint?

@tistedur: Miért, most nincs???

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.02. 10:30:31

@tistedur: Egyrészt sajnálom, másrészt hurrá!
@Nadine: Márminthogy várod már, hogy más poszt legyen :)
(Én is...)

tistedur 2010.03.02. 10:54:10

@Nadine: múlt héten lekapcsolták nálunk a gázt, mert szivárgott.most teljes csőcsere lesz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.02. 10:57:52

@fiam: Kétségtelen, hogy ettől nem voltam beájulva, hogy szépen, trendin fogalmazzak. De azt is meg szoktam mondani, amikor tetszik valami. Ugye?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 11:12:30

@tistedur: Remélem, igyekezni fognak azzzal a cso"cserével. (Bocsi, mivel a hosszú ö nekem ilyen itt: Œ vagy Ã, elöször röviddel írtam, de olyan idétlenül festett :-)
Lehet, hogy tudatalatti müködés, mert a szóról a szolárium jutott az eszembe :-))) (Én kérek elnézést.)
Viszont - tölem függetlenül - valóban szép az idö - legalábbis itt.

spájdernecc 2010.03.02. 11:37:29

Jónapot!
egyszer, még süldő zalai erdész koromban, a szomszédék pulykanevelésre adták a fejüket.
nem is volt semmi gond, nőttek, nőddögéltekm renben tartották a kutyát, meg az udvart, ám az egyik este beütött a krach.
jön a szomszédbácsi nagy erőkkel :
Laci, ithun van a puskája?
mondom, persze, mi a gond?
hát ezek a madarak föőgallyaztak a diófára le kéne üköt piszkáni...
és így is lett.
akkor ettem életemben először pulykát, bár a szomszédnéni szerint lejöttek volna a durranásra is, nem kellett volna okvetlenül lelőni az egyiket :))

tistedur 2010.03.02. 11:37:44

@Mormogi Papa: én is remélem, hogy igyekezni fognak :) a mikróban főzés nem tesz boldoggá..kezdem unni a virslit :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 12:16:17

@tistedur: Nagyonis megértem… ámbár mi azt sem mikróban készítjük, ha egyáltalán…
(Szerencsénkre van még legalább három elektromos eszköz a konyhában gázszünet esetére. A Remoska szenzációs húsra - de hol a köret? :-(((

maybach 2010.03.02. 12:46:09

Jó napot kívánok!
Szerintem lehet mikróban is jó kaját készíteni.
Persze gáz nélkül én is boldogtalanabb lennék.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 12:49:26

@maybach: Tiszteletem! Itt a fö baj az, hogy nincs tistedur választására bízva, mivel fözzön-süssön.
Eszi, nem eszi :-(((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.03.02. 12:59:09

@spájdernecc: Ez jó történet :) Azóta sem ettél vagy azért mégis?
@Nadine: Nem elég gyakran :)
@Mormogi Papa: Csak semmi félreérthetőségeskedés!
@maybach: Szerintem is, olykor ott melegítjük a pörköltet és a sült húst, aztán másnap esszük, ami az oldalára tapadt... Na jó, nemisigaz, azt azért nem esszük.
@tistedur: Egyél akkor felizgatott virslit! (Krinolin or szafaládé)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 13:08:07

@spájdernecc: A szomszédnéninek beletörött a foga a sörétbe? :-)

@fiam: Csak most az egyszer… :-)

2010.03.02. 13:13:09

Gáz nélkül nálunk is gáz lenne, mert nincs alternatíva a fűtésre. Vacak, hogy ilyen kiszolgáltatottak vagyunk.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 13:19:32

@Jé: Már írtam: a cirkófütésben az a jó, hogy ha gáz nincs, azér' nincs fütés, ha villany nincs, azér' nincs, ha meg víz nincs, akkor azé' nincsen egyáltalán… :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.02. 13:32:03

@fiam: Amikor megérdemled:)

@Jé: Jól mondikálod. Az egyik állapot, amit marhára utálok a létezésben.

2010.03.02. 13:32:22

Igen, és így a kígyó frankón a farkába harap, mi is ezt szívnánk meg. Viszont még inkább ez, mint a központi fűtés. Azt meg kifizetni nem tudnám.

tistedur 2010.03.02. 14:02:59

@spájdernecc: a rezsó sajna nagyon megpörgeti a villanyórát :(
@maybach: én nem tagadom, hogy lehet jó kaját készíteni a mikróban, de hármunkra sajnos elég macerás lenne...
@Mormogi Papa: remoska nincs, csak egy fritőz, meg fagylaltgép és egy elektromos sütő, amibe elfér két szelet kenyér(szóval akár remoska is lehetne-csak nagyobb kivülről)

maybach 2010.03.02. 14:50:05

Mikró nálam se tudná a gázt felváltani.
De a sima melegítésnél több lehetőséget nyújt.

2010.03.02. 15:19:49

@tistedur: megvan a megoldás: rakjatok tüzet az udvarban, és akkor máris a lehetőségek tárháza nyílik meg, a szalonnasütéstől egészen a bográcsgulyásig. Sőt, még egész disznót is süthettek :)))

tistedur 2010.03.02. 15:23:33

@Jé: szerintem a lakóközösség nem értékelné a bográcspartit :)nem elég nekik az M3-as, még mi is?! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.03.02. 15:33:24

@tistedur: Szerintem az M3-as nem rendez bográcspartit :-)
Viszont inkább a sült hús illata, mint a benzingöz :-(
Eszembe jutott viszont, hogy a jó öreg Endékás szendvics-sütö (nem a kivehetö ajtós) most nincsen itthon: vendégfellépésen van ifjabb Mormoginál :-)
Pedig még sasliksütö nyársacskák is vannak hozzá :-)
(Ennek az ételnek a neve magyarul… eléggé érdekes :-)))

spájdernecc 2010.03.02. 15:50:13

ádlerkloáka....
hm
tényleg

2010.03.02. 16:07:18

@tistedur: én is inkább a bográcsot választanám az M3-assal szemben :)

tistedur 2010.03.02. 16:16:35

@Jé: én is :) de bogrács nincs, M3 meg van :(

tistedur 2010.03.02. 17:09:29

@Jé: :( ez van.majd ha nyerek a lottón, akkor majd másképp lesz :)

2010.03.02. 20:02:32

@Nadine: valószínűleg már tegnap is késő lett volna :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.03.02. 20:20:57

@Jé: Ráadásul a Kifőzdét is bele kéne venni az osztozkodásba:) Mint erkölcsi és lelki támaszt nyújtó társaságot.

2010.03.02. 20:36:22

@Nadine: jól beszélsz :)))

tistedur 2010.03.03. 00:55:36

most hétvégére tervezem :) és ha nyerek, akkor a kifőzde is részesül belőle :) szép álmokat :)