Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Hogyan főzzünk guargumit?

2007.09.07. 07:00 Mr. Proper

Mint a hírekben is olvashattátok, nagy szerencsénkre végül jó néhány tonna guargumi jutott a kereskedelembe, amit zsemlék, kiflik, túrós batyuk, kenyerek és pékek formájában a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főfelügyelőinek főfelügyelete mellett az elmúlt néhány hétben kedélyesen el is fogyasztottunk. Végre mindenki láthatta, hogy nem halunk bele egy kis guargumiba, s így azok is megismerhették ennek a külöleges ételnek az aromáját, akik eddig mindenféle mendemondáknak felülve nem merték kipróbálni. Pedig a guargumi az egyik legfinomabb étel a világon, az általa nyújtott ízélmény a legfinomabb becslések szerint is legalább a tízszerese a szarvasgombáénak. Nem csoda, hogy porított formában gyakorlatilag a babapiskótától a cipőkanálig mindenben használják.
    Így, hogy ezt tisztáztuk, lévén azért a Kifőzde mégis egy gasztrojellegű blog, szeretném a témát a főzés oldaláról megfogni, és néhány tanáccsal szolgálni azoknak, akik annyi évnyi guargumi-nélkülözés után, most végre szeretnék megismerni a guargumi házilagos elkészítésének módszereit. Ehhez egy igazán egyszerű receptet, a rántott guargumit választottam, amelyet bárki otthon is könnyen elkészíthet.

Rántott guargumi, 4 főre:

Sokan nem is tudják, pontosan milyen a guargumi, ezért mellékeltem róla egy képet. Ha igazán jó minőségű guargumit szeretnénk vásárolni, azt a Papirex Kft. Mammutban lévő üzletében keressük, ott mindig friss az áru.
    Első lépésben készítsük elő a főzéshez a mintegy félkilónyi alapanyagot, mossuk meg, majd hagyjuk megszáradni. Klopfolni nincs értelme, hiszen nagyon rugalmas anyagról van szó, ezért máris következhet a panírozás. Forgassuk meg a gumidarabokat egy kis dioxinnal szennyezett köztes lisztben, majd tegyük őket egy tányér jól felkevert tojásba. Fontos, hogy ehhez szalmonellás tojást használjunk, hiszen csak így érvényesül igazán a guargumi kissé szokatlan, elsőre talán fanyar íze. Az ínyencek önthetnek egy kevés kecsketejet is a tojáshoz, feltéve, hogy frissen fejték egy zalaegerszegi agyhártyagyulladásos jószágból. Ha ezzel megvagyunk, csepegtessük le róla a felesleget, és tegyük egy tányér zsemlemorzsába, amelyet mindenképpen magunk készítsünk. Sajnos, a Dél-Alföldön sütött zsemlékből készült morzsa még nem került a boltokba, így nekünk kell megfelelő, dioxinnal dúsított péksüteményeket ledarálni. Ezt követően tegyük a szeleteket a már előre felhevített, megfelelő mennyiségű szabad gyököt tartalmazó olajba, és süssük őket aranybarnára. Az ételt ezután tetszőleges körettel tálalhatjuk. Mellé kannás bort, esetleg egy pohár meleg vízben feloldott édesítőszert fogyasszunk.

A végére még egy jó tanács:
Bár az étel meglepően ízletes, soha ne felejtsük el, hogy tilos a 6 pikogrammos egészségügyi határértéket meghaladó mennyiségnél több guargumit fogyasztani, így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés. Jó étvágyat!

71 komment

Címkék: gasztro holland recept guargumi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.09.07. 07:24:52

jó reggelt,jó kávézást :)

Holland!
mégis meglett a pénteki gasztroblog,ahogy látom :)

maybach 2007.09.07. 07:45:59

Holland!
:)

Végre megértettem. Szal mikor a kutya a nem ugatós végét az aszfalthoz dörzsöli, akkor nem viszket, hanem aszfaltrajzot radírozgat.

N.Zoli 2007.09.07. 08:28:41

Gyerekkoromban mindig meg akartam enni a illatos radírt. Mindig azt súgta "harapj meg...harapj meg".

A fehér gumikalapács meg tulkép nyeles radír. Rotring Tikky 40

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 08:29:15

Tistedur
Azért rántott guargumit főzni nem nagy kunszt, ez még nekem is megy:-)

maybach
Jól sejted, a kutyagumiban is van guar, de sajnos dioxin nincs, így emberi fogyasztásra alkalmatlan.

N.Zoli 2007.09.07. 08:34:49

A guarban ejtik az u-t? Ez nem olyan, mint a Guardian, vagy a guitar?

N.Zoli 2007.09.07. 08:36:05

Vagy Guido és Maurizio de Angelis

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 09:23:56

Az előbb azt írtam (most tuti előkerül az elszállt kommentem, de mindegy), hogy jó érzés egyszer az életben nem csurgó nyállal felállni az asztaltól egy pénteki gasztroposzt után.

maybach 2007.09.07. 09:35:16

Valóban jó. Kár, hogy dioxint sehol sem kapok.
Találtak egyébként bárhol is? Vagy csak sok pénzért keresik nagyon?

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 09:43:18

Márhogy guargumit? Persze, most közölték, hogy mintegy közel tonnányit belesütöttek a péktermékekbe, amit szerte az országban elrágcsáltunk. errős szólt a bevezető rész. Az nem kamu. És a szép ebben, hogy nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt bomlik le beléd jutott dioxin. Ez a poén nem?

maybach 2007.09.07. 09:53:19

OK.
Az adalékok miatt kellett a kenyér árát emelni, mikor a liszt olcsóbb lett. Ezt értem. Most a liszt drágul, ezért a kenyér is.
Dioxint találtak-e, vagy csak riogatnak.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 10:01:30

Srácok, mivel nem ringatom magam abban a hitben, hogy minden kifőzdés olvassa a blogomat, és panaszt tesz, ha ott nem talál új bejegyzést, ezért rosszalkodtam, és lustaságból valamint időhiány-alibivel, melyet a főnököm kérésre bárkinek írásban igazol oda is kitettem ezt az írást. Ha nem baj.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 10:12:04

maybach
Találtak biza, nem is keveset, de az egészségügyi határértéket még nem lépi át. Ezzel ugye az a baj, hogy a huncut dioxin nem ürül, úgy hogy ha mondjuk jövőre is eszel egy keveset, akkor az összeadódik, és túllépi a megengedett szintet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 10:17:44

A múltkor a tévében hallottam, hogy a dioxin cirka 7 évig nem ürül ki a szervezetből. Mivel egyszerre csak keveset viszel be (remélhetőleg), ezért nem is nagyon tudják kimutatni, viszont a felhalmozódott dioxin annyira jópofa, hogy rákot okoz.
Ez a mocsok Egészségügyi Főfelügyelőség minap közölte (amit Holland is ír), hogy volt egy olyan cég, amelyiknek a termékeivel nem kis mennyiséget zabáltunk dioxinból, de mivel már úgyis túlvagyunk rajta, nem árulják el sem a cég, sem a dioxinos termékek nevét. Korrekt. Vigyáznak ránk, de nagyon.

maybach 2007.09.07. 10:31:05

DDT sem ürül, be is tiltották, mégis használják, a zöldségekkel annyi fogamzásgátlót megettem már, mint egy lánykollégium, csirkével, meg antibiotikumot stb.
Ráadásul este világítok is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 10:45:52

Maybach, legalább nem kell aggódnod, hogy bajba kerülsz, ha ragadnak rád a pasik, amikor nejlonotthonkában végiggrasszálsz a sétálóutcán.

maybach 2007.09.07. 10:54:49

Hehe. Nem is én kerülnék bajba.
A látszat gyakran csal.
De az valóban szörnyű, hogy minden csak olyan, mintha. A tej nem tejből van, a kenyér nem lisztből, a sonka nem a disznó hátsó combjából, a lekvár nem gyümölcsből, a bor nem szőlőből stb.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 11:01:39

A tej vizezett liszt. Tudom, dolgoztam tejgyárban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 11:08:23

Én is ettől szoktam ideges lenni. Hogy próbálnék a lehetőségekhez mérten egészségesen, környezettudatosan élni, de gyakorlatilag lehetetlen. El kéne költözni hozzá az isten háta mögé, ahol a legközelebbi szomszéd is 20 kilométerre lakik, akkor talán termeszthetnék biozöldséget és tarthatnék hagyományos módon állatokat. De nem születtem földművesnek-állattartónak. Az élelmiszer- és gyógyszerlobbi szerencsétlen áldozata vagyok:(

maybach 2007.09.07. 11:08:29

Ja.
Én meg szerencsére ittam már igazi tejet, bort, ettem igazi sonkát, kenyeret, lekvárt stb.
De akkor ismered a varázslatot. liter 90 Ft-os tejből( lehet már nem ennyi a felvásárlási ár ) hogyan lesz 250 Ft-os tej, kis túró, tejszín, tjfül, túró stb.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 11:44:33

Nem tartozik szorosan ide, de nem lehetne azt a piros órát visszatenni? Ezt nézve valami olasz gasztroposzton érzem magam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 11:50:24

Ezt mondtam én is abban a kommentben a tegnapi haikunál, amit nyilván nem olvastál el:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 12:36:11

Annyira szorgos a mi kis népünk, hogy a poszt kint van az Index címoldalán. Amadea, örülj!!!:)
Én is örülök.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 13:00:21

Na az igazán jó hír, kösz a korrektúrát Nadine.:-))

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 13:02:21

Még valami. Mindenkinek ajánlom a reklámblogot, ahol ma is van egy jó írás a Bourne filmekről és a reklámellenség kezéről, ami már a moziba is betette a lábát.
addict.blog.hu/2007/09/07/bourne_ultimatum_foszerepben_a_volkswage

., (törölt) 2007.09.07. 13:25:59

Erről az egészről jutott eszembe mikor néhány napja meghallottam, hogy nem akartak felesleges pánikot kelteni.
Az is jó módja a pánik elkerülésének, ha Pl. egyszer csak bejelentik, hogy bocsánat! A múltkor nem fényképezést láttak, mikor a nagy villanás volt, hanem atomvillanást.....
A lényeg, hogy a pórnép hullhat, de csak csendesen, nem pánikolva.
Nem tehetek róla, neves politikusaink jutnak eszembe, akik mindíg megmondják nekem, hogy én most, hogy érzem magam. Miszerint, jobban/rosszabul élünk, éltünk, élni fogunk. De a lényeg mindíg ugyanaz marad. Megzabáltuk. Így vagy űgy, tegnap, ma, holnap. Mindíg mi fogjuk.
Elvtársak! Elkúrtuk.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.07. 13:41:26

Acsimov
Egyetértek, ez kurva nagy gáz hozzáállás. Ráadásul halgattam a riportot, ahol a guargumit behozó és a köztes lisztbe vagy mi a rossebbe keverő cég nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy melyik pékségek az érintettek, mert hát az rossz fényt vetne az üzletekre. Gratulálok, te meg cidizz, hogy ettél-e vagy nem. A másik meg, hogy mi alapján számolták ki, hogy nem nagyobb a megengedettnél az érték? Milyen fejadaggal matekoztak? Mi van, ha apu hazament a műszakból este, és egy tányér lecsó mellé megevett egy kiló kenyeret?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 13:44:05

A cégek jó hírneve mindig többet ér az emberek egészségénél. Igenis viselje el egy cég, ha az emberek nem vásárolnak többet nála, mert szart tesz az élelmiszerbe. Ha állandóan ügyeskednek, hogy milyen adalékokkal lehet a semmiből ennivalót gyártani, akkor kalkulálják be ezt a veszteséget is!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 14:55:51

Most végigböngésztem az órákat, és a Miscellaneous Clocks között nekem a 118-as és a 164-es tetszik. De ez csak félénk javaslat. Nem nemzetiek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 14:58:27

Kérdés: bármelyik órát választjuk is - nem lehet valahogy máshol, esetleg kisebb méretben kirakni? Megint nem lehet látni alaphelyzetben a friss kommenteket. Vagy ez csak engem zavar? (Meg szegény kifulladt egeremet...)

Halvány Görény 2007.09.07. 15:29:15

szóval itten arról lenne szó, hogy önmagában a guargumi nem hírérték, mer használják sokan, sokféleképp, sokat. az sem ngy dolog, hogy belesütik ebbe meg abba, hisz ezt megtették tegnap is meg ma is meg meg fogják tenni holnap is. a gond a dioxinnal szennyezett guargumival volt és van (és lesz), mert olyant is kisütöttek hamuban pogácsának, és mikor ez kiderült, nem mertek szólni, hogy nehogy pánik legyen belőle. így aztán csak most, jóval később derült ki. ügyes húzás volt tulajdonképpen, mert nagyon ciki lett volna pánikot kelteni néhány tonna búrkifli miatt, mostanra meg már nyugodtan be lehetett dobni a köztudatba, egy kis dioxinos guargumi már nem viszi át a lécet pont most, mikor hétvégén játszik a válogatott boszniával.

Halvány Görény 2007.09.07. 15:34:06

(gyorsan leszögezném, hogy önmagában a guargumi nem gáz, illetve nem gázabb mint más hasonló, mindennap használt anyagok, a gáz a dioxinos guargumi, ami ritka, mondhatni igazi kuriózum, ennek megfelelően oda is basz, mint minden elit képződmény)
szóval okos húzás, hogy nem akartak pánikot kelteni néhány tonna búrkifli miatt, most meg már nyugodtan bedobhatták a közösbe az információt, nem viszi már át a lécet, hiszen hétvégén játszik a válogatott bosznia ellen.
(rádiós riportban azt mondták, hogy nincs veszély, mert a dioxinos guargumi többnyire diabetikus termékekbe került bele, a cukorbetegek meg úgysem ehetnek sokat ilyenekből sem)

Halvány Görény 2007.09.07. 15:35:49

már a blog.hu-nak se lehet hinni, előszörre azt írta, hogy nem sikerült a hozzászólás meg mindenféle hibát, aztán most meg kiderül, hogy már elsőre is elment. nem kellett volna elsőre feleslegesen pánikot kelteni! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 16:15:26

Sörényke, dominálj csak nyugodtan, bírunk!:)

spájdernecc 2007.09.07. 16:16:00

HG, sebaj
nyomatékosabb így!
egyébiránt minőségi élelmiszert minőségi alapanyagokból, megfelelő technológiával lehet készíteni.
Az adalék és az íz- illetve állományjavító varázsszerek az ipariméretű tápgyártás hozadékai
Ördög hozott a szép új jövőben..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 16:40:54

Úgy látom, valakinek szintén tetszett ez a kis kajla óra...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 16:45:00

nadine
az órát lecseréltem, de a méretén nem tudok változtatni.
holland
minden kifőzdés olvassa a blodgodat:)))
...a guagumiról meg annyit, hogy nagyon oda kell figyelni mit veszünk a boltokba. sajnos manapság az emberek elkényelmesednek és mindent készen vagy félkészen vesznek meg. a kényelemnek meg a megspórolt időnek ez az ára.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 16:47:39

annyira utálom mikor a kommentem nem jelenik azonnal, csak tiz pecel később!!! bassza meg

spájdernecc 2007.09.07. 16:49:30

stílszerűbb is ez a lapostányér a tükörtojásokkal, meg a hagymaszárakkal :))

N.Zoli 2007.09.07. 17:23:15

Még a kisboltokban is előrezacskózott péksütiket árulnak(pedig ott nem fogdossák, kérni kell), a péksüteménynek meg nem nem tesz jót a nájlonyacskóban fonnyadás, mindez higi okok miatt. De nem tök mindegy hamár a pék beleturházott, belerecskázott és fölengedte jaguárgumiabronccsal? Az előáálítást is legalább annyira ellenőrizni és bűntetni kellene, mint a kerskedelmet. Nem a boltokban kerül méreg a kajába.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 17:27:15

Most, hogy így mondod, Spájder, tényleg a tükörtojást juttatja az ember eszébe...:) Vidám darab.

N.Zoli 2007.09.07. 17:28:05

Ha föl is lehet mászni a blog.hu-ra, akkor is késnek a kommentek

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 17:49:56

Toma, kösz az óracserét, de sztem csak akkor maradjon ez, ha tetszik a többségnek.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 19:15:07

Jó estét!
Cuki az óra. Csinálhatnánk azt, hogy meghatározott időközönként lecseréljük, és akkor mindenki ízlése érvényesülhet.:)
Most nagyon hiú leszek, de oltári cuki vagyok kosztümben!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 19:29:53

Amadea hozzászólását pl. most csak a frissek közt látom, alul nem. Így nem is tudom, mit írt...:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 19:31:39

Am, úgy látom, megtetszett a cuki szó. Csak nem rákaptál a cukiságra?;)

2007.09.07. 19:32:06

sziasztok!

nekem tetszik ez az óra, tőlem akár maradhat is. de tényleg lehetne néha cserélgetni.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 19:44:04

Nadine:)
Nekem a blog vagy eltűnik, vagy a hsz-em szívódik fel, vagy csak alul, vagy csak oldalt látom az utolsó kommentet.
Más nyavalya esetleg?:)
Ha cserélgetni akarjuk az órákat, sztem legyen havonta új vekker, és akkor mindig más személy, ami neki tetszik.
Nadine!
www.cukivagyok.hu
cukisag.blog.hu

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 19:50:25

Ha a cukivagyok az, amire/akire gondolok, azt inkább nem kérném. A másik blogot naponta látogatom. Ma is láttam rajta egy tündéri sünit, csak szomorú volt a vége.
Jó ötlet a cserebere, legyen akkor így.
Szevasz, Jé betű!:)

2007.09.07. 20:00:26

jahhhaj! a cukivagyok annyira gáz, hogy ki kéne lőni a Holdra!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 20:18:21

Néhány hónapja ez volt a legnépszerűbb weboldal. Hogy miért, nemtom, én semmi érdekeset nem találtam rajta. Ugyanúgy nem értem, mint a Hello Kitty-őrületet, de hát a trendy az trendy. Booááá!

2007.09.07. 20:34:39

Hahó, Mindenki! "Beszéltem" Marisellel, puszil mindenkit és hiányzunk neki. Apukája néha jobban van, néha kevésbé, de alakul a dolog. Ja, és azt mondta rosszalkodjunk tovább :)))

cyan 2007.09.07. 20:44:34

jó estét!
végre megint hétvége :)

N.Zoli 2007.09.07. 20:45:21

Sziasztok, én is úgy gondoltam, hogy nekem is kell valami faszányos óra, úgyhogy raktam is föl magamnak egyet, végignéztem egy csomót és vannak nagyon jók. Tőlem lehet csereberélni, csak Ricky Martinosat ne próbáljon fölrakni senki.
Én is puszilom Marist.

A poszthoz még annyit, hogy az élelmiszeripar megmérgez, az egészségügy meg kinyír és nincs átmenet az állateledel és néhány húskészítmény között, sőt drágább a macskakaja, mint egy olajoshal, soha nem ennék virslit és párizsit, valamint májkrémet sem. A májkrémben állítólag még a disznópina is bele van szecskázva. Legszívesebben csak házikajákat ennék, de ezt nem tudom kivitelezni.

A legújabb:
foldiek.blog.hu/2007/09/07/udvozlet_szlovakiabol

2007.09.07. 20:58:10

nem hiszem, mert ő sincs túl jól. de nagyon igyexik

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 21:07:11

örülök, hogy hallok a marsell felöl, már én is emilezni akartam neki, hogy mi van vele.:))

enzoli
husz éve nem eszek semmi húskészítményt (löncshús májkrém stb) amióta egyszer egy húsüzembe látogattam egy barátom révén. inkább nem mesélek. a "disznópina":DDD, semmi ahoz képest amit ott láttam. brrr!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 21:14:11

Szegénykém... És még ez a korai november is. Biztosan nem tesz túl jót egyikük közérzetének sem...
Olyan hideg van, hogy a fűtés mellé egy Pimpivel melegítem a lábam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.07. 21:34:01

A húsüzemi alkatrészek említése erős számítógép-kikapcsolási rohamot váltott ki belőlem. Jó éjszakát mindenkinek!
Különben is: megint szépült a blogunk, megint címoldalasak voltunk, sztem meg lehetünk elégedve:)

2007.09.07. 21:44:49

én a menzás fasírozottal vagyok így: nem bírom megenni anélkül, hogy eszembe ne jutna, miféle cuccokat darálhattak bele... :((

Jó éjt, Nadine!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 21:49:54

Ne röhögjetek ki, de sikerült a nőcis blogomba berakni a Statgépet, ezt bütyköltem, azért voltam ilyen csendben. Igaz, hogy nem oda ment, ahova akartam, de már ennek is örülök.:)
Esetleg ide is betegyük?
Vmi jó hátteret nem akartok? A fehér rész helyére.

spájdernecc 2007.09.07. 21:58:21

'stét!
Ravasz dolgok ezek
ismerős hentestől veszem a húst, zöldségestől a zöldeket, néhány dolgot magam állítok elő, de soha nem tudhatom, hogy az ipari termékekbe mi kerül....
viszont kikerülhetetlenek
Amadea, nem lehetne az apró lépések taktikájával haladni?
félek legközelebb nem merek belépni, mert nem ismerem fel az evedét :)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 22:29:42

Jelentem sikerült a Stagépet mindkét blogomba belevarázsolni, s közben semmit nem tüntettem el.
Spájder, telhetetlen vagyok. Egy igazi Oroszlán.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 22:50:45

spájder
én is így vagyok. igyekszem elkerülni az ilyen temékeket, de hát néha az ember megéhezik, és betér egy büfébe, vagy hamburgerezőbe, nem tudja ezeket kikerülni. de én is csak egy hentesnél vásárolok és a piacon is megválogatom kinél veszek zöldséget.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 22:53:31

...ja, kaptam választ az étteremtől, betettem a releváns topikba.

2007.09.07. 22:57:47

én beájulok, kiesnek a szemeim. jó éjszakát!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.07. 23:04:00

posztol valaki holnap? vagy készítsek be egy haikut?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.07. 23:58:27

Mindjárt felbukok. Jó éjt mindenkinek!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.08. 01:35:08

holland
utólagos engedelmeddel, betettem egy "továbbot" hogy ne foglaljon sokat a főoldalból a poszt.:))
...ja, nem tudtam nem észrevenni, mennyire hasonlít a posztod tördelése az én gasztoposztjaimhoz. te engem parodizálsz?:)))) vagy ahogy mondani szokták, "a hasonlóság, csupán a véletlen műve"...

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.09.08. 11:24:04

Frankó. A legjobb elemózsia, ha valakinek Pripját határában, a csernobili erőmű árnyékában támad kedve piknikezni. :)