Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből 6.

2007.09.14. 03:39 Bombadil Toma

 

Olasz tepsis csirke

Jobb híján neveztem el így ezt az ételt, mert bár gondolom, nagyon jól hangzik talján nyelven, sajnos, fogalmam sincs, mi az eredeti neve... Pedig többé-kevésbé autentikusnak nevezhető ennivaló, a receptjét Stefano Di Pieritől lestem el. És noha azóta többször is átvariáltam, más-más alapanyagokkal, ez most az eredeti receptúra.

 

Mint általában az olasz paraszti konyha remekei, ez az étel is nagyon egyszerű, könnyű elkészíteni. Nem kell mást tenni, mint az alapanyagokat belehajigálni a tepsibe, megsütni, és kész! Azonban most is fontos, hogy a lehető legjobb minőségű hozzávalókat használjuk a főzéshez. A csirkét csak megbízható hentestől vegyünk, aki garantálja, hogy a hús friss és antibiotikummentes. Persze, legjobb a saját nevelésű baromfi.

Bevásárlólista:
 
  • egy egész csirke (lehet csak csirkecombból is)
  • 5-6 db nagyobb burgonya
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 5 dkg parmezán vagy grana padano (de pecorinóval is jó)
  • 10 dkg vaj
  • egy csésze paradicsomszósz (Mutti passata)
  • zsemlemorzsa (ha lehet, házi kenyérmorzsa)
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • egy marék bazsalikom levél
  • olívaolaj, só, bors, oregánó
  • 1 dl száraz fehérbor
 
Előkészületek:
 
A csirkét szétkapom alsó-felső combra, két szárnyra, a mellét és a hátát (csontostól) keresztben és hosszában kettévágom. Megmosom, szárazra törlöm, majd sózom-borsozom. A krumplit meghámozom és közepes vastagságú hasábokra vágom. A fokhagymákat gerezdekre szedem és megpucolom.
 
Elkészítés:
 
Egy nagyobb tepsit beolajozok, és belefektetem a húsokat. Mindegyik alá egy kis rozmaringágdarabot teszek. Mellédobom a fokhagymagerezdeket, igyekszem egyenlően elosztani a tepsiben. A csirkedarabok tetejét meglocsolom némi paradicsomszósszal, de mindegyikre csak keveset, épphogy bevonja a hús tetejét. Erre zsemlemorzsát szórok, hogy felszívja a paradicsomot, majd frissen reszelt parmezánnal hintem meg. A maradék réseket kitömöm a burgonyahasábokkal, majd az egészet megszórom durva tengeri sóval és szárított oregánóval. A bazsalikomleveleket bedugdosom a krumplik és a húsok közé. A vajat felkockázom, és minden husira teszek egy darabot. Végül a tepsi sarkánál, óvatosan aláöntöm a fehérbort. Alufóliával befedve 200 fokra (hőlégkeveréssel 180) előmelegített sütőbe teszem. Fél óra múlva leszedem az alufóliát, és így sütöm tovább, még húsz-harminc percig, amíg a hús és a krumpli aranybarnára nem sül.
 
Tippek:
 
Sütés után, amikor kivettük a sütőből, takarjuk le alufóliával és pihentessük öt percig, mielőtt tálaljuk.
    Ezt az ételt másféle húsból is készíthetjük. Kecskehúsból (akkor az oregánó mellé egy kis római köményt is tehetünk) vagy sertéstarjából (a krumpli mellett édesköményszeletekkel) is kipróbáltam már, némi változtatással.
 
Tálalás:
 
Olaszországban nem nagyon szoktak köretet adni a húsételekhez, legalábbis nem olyan értelemben, mint nálunk. Néha könnyű párolt zöldségeket, de leginkább semmit nem tesznek a tányérra a hús mellé. Többnyire szívesebben fogyasztják kenyérrel. A burgonyának ennél az ételnél is inkább az a feladata, hogy sülés közben felszívjon a szaftból.
    Tálaláskor azért szedjünk a csirke mellé a krumpliból és a sült fokhagymagerezdekből is, és jól locsoljuk meg a boros-vajas, rozmaringos-fokhagymás szafttal, hogy tunkolhassunk belőle a kenyérrel. Ez meg a paradicsomos-parmezános kérget kapott, ropogósra sült csirke, az édes, zamatos, krémesre sült fokhagymával…
    A borválasztás egy kicsit necces, mivel a paradicsom miatt elvileg valami könnyű vörösborban kellene gondolkodni, de mivel kevés a paradicsom rajta, és a főzéshez is ezt használtam, én inkább fehéret javasolnék, mégpedig egy száraz tokaji furmintot. Lehet, hogy egy sommelier most a szívéhez kap, de nekem ez jött be.

97 komment

Címkék: csirke gasztro recept toma olasz ízek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 03:45:58

evvel a posztal, biztos nem döntjük meg a tegnapi kétezres látogatottságot, de legalább ehető kaja van benne:)))))

spájdernecc 2007.09.14. 05:01:41

jó reggelt!
Toma, húzz egy strigulát az "irigyeim" rubrikába
az a kemence....

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.09.14. 07:30:37

a büdös k. anyádot hogy reggeli előtt ilyeneket posztolni

maybach 2007.09.14. 08:27:09

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Ez is jónak tűnik, így elsőre is.
Még vizsgálom nincs-e valamilyen skót kapcsolat (lásd Holland ), ha nincs megcsinálom, ha van szénné égetem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 08:59:19

Jó reggelt! Toma, ez már megint piszkosul finomnak tűnik, és tényleg nem bonyolult recept. Van itthon egy csomó csirke (igaz, fagyasztva), sztem hétvégén letesztelem a családon. Mondjuk, parmezán helyett kénytelen leszek trappistát használni, de talán így is ízleni fog nekik. Ha nem, az baj, mert akkor kénytelen leszek én megenni az egészet, és ahogy ismerem magam, sikerülni fog:)

cyan 2007.09.14. 10:00:13

valóban lenyűgöző a látvány. nálunk a pipicici jön be, Nádinéhoz hasonlóan trapp pityuval parmezán helyett, kipróbálom majd alkalomadtán.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 10:08:00

Toma, és most már egyébként sem tűrök ellenkezést, a képek alapján bármikor költözöm.:) Baszki, egy csomó olyan dolog van Nálad, amit én világéletemben szerettem volna (ilyen kemence-kandalló, épített könyvespolcok, csempézett konyhapult, fűszernövény-kertecske)... Megyek. Punktum.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 11:48:25

a kandalló-kemence, saját tervezésű. a kályhás-embert kész terv várta:)) mondtam neki, hogy a belseje az szakma, azt olyanra csinálja amilyenre akarja, de kívűlről így nézzen ki.

szerintem csirkemellből száraz lesz, nem ajánlom, hogy csak abból csináld.

a trappistát sem tartom jó ötletnek, inkább akkor ne tegyél rá sajtot.

ja, és a pult nem csempés, hanem fából van. én csináltam deszkákból. egy hétig csiszoltam, lakkoztam, koptattam, újra és újra, hogy úgy nézzen ki mintha ötven éves lenne:)))

maybach 2007.09.14. 11:53:44

Hát ez remek.
Mások meg mit össze nem erőlködnek, hogy ne ötven évesnek nézzenek ki.
Ki érti ezt?
Egyébként trappistát én se tennék rá.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 12:15:41

a parmezán itt inkább fűszerként van jelen, mint sajtként.

N.Zoli 2007.09.14. 12:17:49

Szevasztok, udvozlet Lutonbol. Mar megint ehes lettem.

fullmoon 2007.09.14. 12:23:35

N.Zoli,remélem szerencsésen megérkeztél,és kipihened magad...,de ha tudsz írj egy pár sort a blogodba,és egy pár képet nyomj föl a kinti élet mindennapjairól!Na helló!:)


B.Toma ez a kaják,nagyon jól mutatnak a képen,biztos az ízük is kiváló lehet...:)

N.Zoli 2007.09.14. 12:24:48

tegnap fish and chipset ettem, a helyi nepszerut, torokok csinaltak, olyan papirba nyomtak, mint nalunk a langost, csak triplaba, viszont az olajjal ugyanugy nem fukarkodtak es kepzeljetek ezek ecettel toljak a sultkrumplit.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 12:28:24

szia enzoli:)))
a fish and chips, nagyon jó kis kaja tud lenni, ha jó helyen eszed:)) nem csak ecettel, de sav. ubival is:)))
milyem luton? néha lökj egy beszámolót!!!

N.Zoli 2007.09.14. 12:40:14

Lutont csak a Monty Pythonbol ismerem ott gzakran emlegettek, egzszer Michael Palin a kubai gepet akarta elteriteni Lutonba. Itt egy fem nyilaszaro gzarto uzemet telepitettek 1927-ben es kore epult a falu. A Silver street legnagzobb keroja a goree volt, aztan mellette a vezetoke es egyre kijebb a munkasok kis lakasai.

Amint meglesznek a kepek es lebirom valahogy kicsinyiteni oket, akkor majd irok tobbet. Eleg dog voltam tegnap, estere fogtam fol, hogz hol vagyok, a helyi pubban csak angol zenek szoltak Phil Collinstol a DM-en keresztul Stingih es kint voltak az angol zaszlok gondolom neztek a meccset elozo nap. A ferfi Wc-ben pedig van automata, amibol vibratort is vehetunk, befosas. Ja es voltam egy Braintree nevu telepulesen is, olyan nyugi van itt, mint egy szanatoriumban es az emberek nagyon kedvesek. Most bemegyunk valami hasonlo kisvarosba, este koncert, aztan holnap bevonatozom Londonba.

fullmoon 2007.09.14. 12:45:56

N.Zoli érezd jól magad!Képeket csinálj,én mail-be is várom köszi!:)
Akár iwiw-re is írhatsz!

maybach 2007.09.14. 12:50:32

N.Zoli!
Pudingokat ki ne hagyd.
Már senki sem csinál, de bótban sokféle félkész, kész, és már előre kidobott is van.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 12:52:44

arra emlékszem:))) csak soha nem ért oda, mert a buszt meg kubába téritették:))))

a képeket meg küld, mert még azt gondoljuk, hogy otthon ülsz és szivatásból, ékezet nélküli kommentekkel próbálod elhitetni velünk, hogy külföldön vagy. gyenge próbálkozás:))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 12:53:08

Zoli, ha találkozol egy igazi skóttal, fényképezd le, sztem a kifőzdés fiúk szívesen csinálnak belőle virtuális darts-táblát.

N.Zoli 2007.09.14. 12:55:18

Ja megegy poen, a gepen zacskos viszkit adtak, Bullseye originalt, nagyon szar volt. Kuldok kepeket.

maybach 2007.09.14. 13:01:05

Nos ameddig a skótok szépen otthon hirigelgették egymást klánokba tömörülve szoknyában, vagy az angoloknak mondták kipingás előtt közvetlenül, hogy freedom, ez utóbbi igen hihetőnek tünt, nos addig derék idiótáknak látszottak, de mióta ez a balfék a segítőivel egy újabb meg nem érdemelt mohácsi vészt idézett elő, pötty került a skótokról kialakított képre.
Tavaszi szél lengette cerkák ide-vagy oda.
Zoli!
Adj hangot felháborodásunknak!
Elvégre fair play, vagy mifene.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 13:22:35

Zoli Bullshit Originalt akartál írni, nem?

maybach 2007.09.14. 13:54:17

Az igazi az újra hasznosítható papír zacsi lenne.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 17:53:16

Itt megállt az idő (és az élet), kérem szépen?

cyan 2007.09.14. 19:21:56

haza értem, gyógykezelésen vagyok (citromos boros tea szürcsölgetése), amúgy hurrá, 7vége :)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 19:29:45

Cyan, próbáltad már a kalapkúrát!
Úgysem hiszitek el, hogy tegnap 8ig kimaradtam!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 19:36:20

Este nyolckor minden jó kislánynak ágyban a helye, úgyhogy nagyon jól csináltad, Amadea. Szó nem érheti a ház elejét.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 19:50:43

Csakhogy én a suliban ültem nyolcig, kicsi Nádiné!:)))
Cyan, az kérdőjel akart lenni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 19:57:02

Az viszont perverzió. Ahogy csak mássalhangzókkal kommunikálni is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 20:06:22

öööööö, én vennék két magánhangzót.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 20:09:24

Az csak azért volt, mert csak oldalt látszott a kommented, és "le akartam hozni." Kimoderálom. Vagy Toma, jobban szeretnéd te?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 20:22:29

a jó kislányoknak azért kell nyolckor ágyban lenniük, hogy kilenre hazaérjenek!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 20:23:07

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 20:29:48

Nem baj, Toma, így is ült a poén...:) Nagyon jót nyihogtam rajta.

cyan 2007.09.14. 20:40:21

kalapkúra? az a baj, h nincs kalapom. amúgy a módszer igen egyszerű: lefeküdni az ágyba hanyatt, kalapot a lábfejre tenni, addig inni a pálinkát vagy egyéb töményet, amíg a kalapból kettőt látsz. asszem ez menne kalap nélkül is, csak sajna megszaporodnának a háziállatok itthon (róka, boa) :D

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 20:40:37

Persze! Asszed, akad itt jelentkező? Rám se néz senki.
Toma, akkor a mássalhangzós kommentet szeretnéd te kimoderálni? Ez is a mérhetelen szeretetem jele.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 20:44:11

Meg szimpatikus szaladgáló zöld egérkék...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 20:47:54

:DDDDDD a két duci hölgy megy a tévében. az egyik azt modja másiknak, (nem volt náluk kosár és tojásért mentek) hogy "vedd le a melltartódat, abba rengeteg tojás belefér".:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 20:51:13

Amadea, azt mondd meg - mert teljesen elvesztettem a fonalat -, hogy ha nem indult az ékszerészsuli, akkor Te most milyen padokat koptatsz? Pláne este 8-ig?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 21:09:09

Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, magyar szak.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 21:14:59

113! 309!
756-ból!
JESSSZZZZZ!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 21:36:48

Azért az biztosan nem kínzás neked, nem? Magyart tanulni hosszan. Ezeket a számokat nem nagyon értem, tudom, vmi statisztika, és most örülni kell. Hurrá!!!

2007.09.14. 21:40:08

juuuuuj, ez megint nagyon fincsi lehet! máris mentem a könyvbe.

Toma, már többször akartam kérdezni, hogy miért parmezán vagy grana padano? ez utóbbi nem parmezán sajt?

cyan 2007.09.14. 21:51:20

fiam nagytakarítást végzett a gépemen, most lesz egy halom szabad helyem :D
ja az egész onnan jött, h nem ment a nyomtatóm (Toma receptjét kinyomtatandó), azt megszerelte, majd tc-be bemászva elhűlt mennyi kacat van a gépemen, komoly írtást rendezett :)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 21:52:35

Nadine, fogalmad sincs, mennyire az!
Ezek-aszámok-a-blogjaimra-vonatkoznak. Nézd meg:
www.statgep.hu
Itt menj rá a "Blog" kategóriára, és ott keresd meg a 113. és a 309. "helyezésű" blogot. Nna, ennyi.

cyan 2007.09.14. 21:53:07

total commander, sokan nem ismerik/szeretik, nekem jobban bejön, mint a sajátgép ikon :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 21:59:24

Elhiszem Neked, Am, nem akarom "ellenőrizni". De miért kínzás az egyetem?

Cyan, ismerem a commandert, csak nem tudtam, hogy oda mászott bele. Konkrét mászásra gondoltam:) Sorry, ez a normál esti állapotom.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.14. 22:06:54

hoppá! véletlenül moderáltam magam:DDD


hivatalosan, emilia-romagna tartomány, reggiano körzetében készült sajtot hívhatják parmezánnak. a máshol de azonos technologival készült sajtokat hívják grana padanonak, vagy gran spicconak.a grana, néha jobb mint a parmezán (sajátvélemény!)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 22:09:24

Mi az, hogy miért??? Már ne haragudj, de ez egy kicsit naiv kérdés.:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 22:15:19

Pedig nem annak szántam. Azt gondoltam, ahogy szeretsz írni, jó értelemben vett könyvmoly is vagy, akkor biztosan nem teher erről tanulni is. Most elkezdődött a Dirt, még jövök utána. Azt hiszem.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 22:27:37

Ahaa, értem. Ne haragudj.
Ez a sz*r mindenről szól, csak arról nem.:((((

2007.09.14. 22:34:55

köszi Toma, ezt nem tudtam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 22:47:55

Sajnálom, tényleg. És eszembe sem jut haragudni, gyakran tényleg nagyon naiv vagyok.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 22:52:38

Egy kicsi naivitás kell, hidd el.:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.14. 23:05:21

Egy kicsi???:) Engem ezzel jól megáldott a természet. Az én koromban ezt már másképp hívják, de mindegy, eddig nem haltam bele... Jó éjt, Am, mindjárt kezdődik a Dexter, amin a múltkor is elaludtam, sztem most sem lesz másképp.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 23:36:01

A rajzilmsorozatról beszélsz? Röhögjetek rajtam, de én azt imádtam.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.14. 23:56:12

Én is dőlök. A koránkelés nem nekem való. Jó éjszakát!
Blogjaimra írtam, de most lusta vagyok linkelni.:)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.09.15. 08:13:32

úgy látom ismét nőtt a bőőőőőcsészpicsák tartalmi aránya a zinterneten, tarisznyád és kötött pulóvered van már?

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.09.15. 09:48:38

Lemeradtam az események sodrában. Hogy került ide ez a lest fm banner?

cyan 2007.09.15. 10:29:16

jó reggelt

asszem N.Zoli aplikálta bele.

ma dolgos napom lesz, sittlapátolás, bográcsban gulyásfőzés a menü. ja sör hegyek ivása közben :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 10:29:49

Az nem banner, hanem egy zenealkalmatosság. Működik, csak nem igazi rádió. N.Zoli tette fel, és lehet tölteni rá zenéket annak, aki ért hozzá. Klikkelj rá, Holland! No, nem mintha esély lenne rá, hogy ezt elolvasod...:)

N.Zoli 2007.09.15. 10:59:05

Jo napot kivanok!
Szoljatok ha masfajta zenet akartok, vagy ha ugy gondoljatok nem kell ez ide, vagy nem tetszik a szine:)

Most keszul az english breakfast-em, lefotozom ezt is. Lehet mar csak otthon tudok posztot irni, de majd vesek egyet az itteniek taplalkozasi szokasairol.

Tegnap Victory Pill koncerten voltam Braintree-ben. Ez a legkozelebbi varos Lutonhoz, olzan Oroshaza meretu. Innen indult a Prodigy, tegnap a koncertdobosuk Keinon lepett fel az uj formaciojukkal, a Victory Pill-el. Most jelent meg az albumuk. Az elozenekar meg a hazigazdamek voltak a Little Joe Zero-val.Jo volt, vatta uj helyen leptek fol meg erzodott a festekszag
youtube.com/watch?v=u4TgLRn1A4g

N.Zoli 2007.09.15. 11:17:45

Ja es voltam a Bull diszkoban, nagyon durva. A nok szivoszalat raknak a fuluk moge, hogy ugy nezzenek ki, mint Madonna fejmikrofonnal, nagyon hard.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.15. 14:46:54

na itten vagyok, sziasztok:)))
tegnap éjjel nem volt netem, ezért elmarad a haiku. még az órát át tudtam cserélni, a F1 hétvégére való tekintettel. utána meg lehet változtatni:)))

enzoli :DDDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 15:11:55

Szia, Toma! Éppen egy erősen visszafogott (szinte teljesen áruházi alapanyagból készülő), valószínűleg beltéri - mindenféle lábak lógnak az égből - kerti partira készülődöm, időnként benézek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.15. 16:59:14

nadine
azért én kiváncsi vagyok, milyen egy beltéri kertiparti, amit erősen visszafognak az égból lógó lábak. akarsz róla beszélni??!:)))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 18:34:58

Leginkább nem jó, bár végül kint tartottuk. De úgy fújt a szél, hogy alufóliát kellett tenni a cucc fölé is, amit ha nem szorítottam le fakanállal, lobogott, mint a vitorla. Arra nem térnék ki, milyenek voltak az áruházi "grillkolbászok" és "hamburgerhúsok" (gondolom, az idézőjel magáért beszél), de a saláták elfogytak. Meg a kedvem is a további sütögetéstől:(

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 18:42:01

aha, van kötött pulcsim, de lebontom és a nyakad köré tekerem, a tehénpicsája szádra is juttatva, tarisznyát meg szerzek neked.
Szép estét mindenkinek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.15. 18:51:27

nadine
azok a gyári grillkolbászok szőrnyüek!! (ha egyre gondolunk, bajor, majorannás stb) egyszer én is csináltam, de egy sem fogyott el belőle. pedig próbáltam kicsit megsütni, szénnéégetni, és a kettő között is, de sehogy sem lehetett ehetővé tenni.
azért a kedvedet ne szegje:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 18:52:18

Huh, Amadea, pár percig ráncoltam a homlokom a töprengéstől, hogy mivel bántottalak meg ennyire, de már rájöttem, hogy nem nekem írtad.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.09.15. 19:01:09

:DDDD
először én is néztem, és godolkodtam, hogy mihez is illik amadea kommentje:))) aztán megtaláltam gerle kis szösszenetét:))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 19:17:55

Bocs, Nadine.:)))
Ha emiatt lett pár ősz hajszálad, Gerlével fizettesd ki a fodrászt.:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 19:24:06

Semmi gond:) Gerle ritkán jár erre, de akkor mindig eszembe jut a Domestos.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 19:31:19

120. 312.
Most nem örülök.
A kis szarosnak már suli van.:)))) Hehe.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 19:32:31

Kíváncsi vagyok, ő hová megy tovább.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 20:12:32

Sztem vmi fotós orientált suliba. Habár ő tudja.
De sztem ha elmondanám neki, hogy pénteken nincs órám, és szerdán délre kell bemennem, megcélozná a DE BTK-t.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.09.15. 20:50:52

Nem tudom, másoknál mi a helyzet, de nekem szétrobban a fejem vmi hülye fronttól...

spájdernecc 2007.09.15. 21:21:34

csókoltatom a bloggépészt!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 21:21:43

Én csak állandóan kajás vagyok.
Szija, Spájder!:)

spájdernecc 2007.09.15. 21:22:55

Na ja, a fejlődő szervezet!
küggyek tarisznyát?
szia:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 21:52:02

Kösz, elég a két ballagási.:)
Sztem viszont Gerle nagyon szeretne egyet.

spájdernecc 2007.09.15. 21:54:22

'right tarisznya felejtős.)
ahogy elnézem mindeni gyűrűkúrázik...

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 22:11:36

Én a Belleville randevút lesem fél szemmel.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.09.15. 23:46:59

Én megyek aludni, leragad a szemem. Jó éjt!
statgépes hülyeség:
amadea.freeblog.hu

Szaros gerle 2007.09.16. 08:43:44

igen, egy fasztarisznyát