Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Spájdernecc: Szükség szülte kaják

2007.10.30. 00:58 vendég blogger

A vega serpenyős burgonya
 
Ezúton is elnézést kérek a kifinomult ízek rajongóitól, ez nem a Toma által favorizált és sikeresen pavlovi reflexet kiváltó gasztro-vonulat darabja, hanem egy szükség szülte, pillanat ihlette kaja.
Igen, kaja. Így egyszerűen.
 
Történt egyszer, hogy viszonylag szolid, présházbéli humánkapcsolat-építésre és -karbantartásra készülődve, egy kedves barátom és szerény jómagam vállaltuk a szakács szerepét. Társaság, hely, környezet adott, nem kérdés: pincepörkölt! Alapanyagok nagy része (krumpli, szalonna, hagyma) helyi termés, irány a bolt a maradékért.
Nos, a hentesnél történő sorban állás közben ért a meglepetés egy telefonhívás formájában: a vendégek zöme harcos vegetáriánus, a rosszabbik fajtából… Ezzel a vészhalászlé is lekerült a listáról.
Rövid tanakodás után megszületett az ötlet: paprikás krumpli. Ez eddig rendben is volna, de egy NORMÁLIS pk-ban, ugye, jelentős szerepet kell játszania a kolbásznak, avagy a virslinek, ami itt értelemszerűen kiesésre ítéltetett. A megoldás: gomba!!!
A szokásos szalonnalepirítás elmaradt, az apróra vágott hagymát ezúttal olajon pároltuk, és a hagyományos pörköltalap elkészülte után, egy löttyintés száraz fehérbort kicsit elpárologtatva ment bele a kolompér főni. Mivel a jelzett gumó puhulás közben egy csomó időt engedélyez, időnként van lehetőség az ízek finomítására, a színárnyalatok belövésére.
A puhulás különböző fázisában – meg amikor valamelyikünk belekóstolt – a következő fűszerek kerültek bele: kömény, őrölt kömény, babérlevél, fokhagyma, Vegeta, lestyán, só, fokhagyma, só.
Amikor a krumpli félkész, és már kissé átvette a fűszerek ízét is, jöhet bele a gomba!
Az eredeti ételbe bolti laskagombát tettünk, vészhelyzet esetén ez megbocsátható. Azóta kipróbáltam rendes erdei gombával is. Működik.
Mire a krumpliból az apróbb darabok szaftalkotók akarnak lenni, elkészültünk az étellel. Még egy utolsó finomhangolás az ízeken (kakukkfű kötelező!), és az asztalra kerülhet a nem igazán elegáns, nem igazán könnyű, viszont finom és laktató kaja. Aki szereti, tejfölt rakhat rá a végén, a gomba mindent elvisel.
Lehetőleg őstermelt száraz fehérbort igyunk hozzá, az ezerjó és a rajnai rizling már bizonyított!
Jó étvágyat! 

76 komment

Címkék: gasztro vega recept gomba egytálétel spájdernecc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 01:12:55

jó reggelt!

spájder
ha nem bánod, azért összedobtam egy fotókollázst, a posztban emlitett alapanyagok képeiből. ha nem tetszik szólj a koordinátor-don(na)nadinenak és ő majd leszedi:)

spájdernecc 2007.10.30. 05:18:10

Köszi Toma!
Pöpec :)
Jó reggelt, jó kávét!

maybach 2007.10.30. 08:11:45

Jó reggelt kívánok!
Az ilyen hirtelen felindulásból elkövetett ételek nagyon jók tudnak lenni.
A magam részéről a kicsit elfeledett juhfarkból innék rá.

spájdernecc 2007.10.30. 08:15:02

maybach!
a juhfark, és a dörgicsei rizling is jó választás, de móri lévén ennyi elfogultság azt hiszem belefér részemről :)

cyan 2007.10.30. 08:31:12

jó reggelt!
egyszer én is főztem "kényszer" paprikáskrumplit. semmi nem volt itthon, pénzem nem volt a gyerekeknek meg enni kellett adni, ugye (kicsik voltak még). pár szem krumplit találtam a spájzban. megfőztem, de láttam, h kevés lesz. kínomban kitaláltam, h galuskát szaggatok bele. tojás és liszt volt, kikevertem, beleszaggattam. azóta csak így hajlandók megenni, az se érdekli őket, ha nincs benne kolbász vagy virsli. galuska legyen!

maybach 2007.10.30. 09:17:15

Spajder!
Értem én az elfogultságodat. De néha nem árt merevnek lenni. Pl. egy gyertyafényes vacsora után. Csak hogy a kajánál maradjunk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 09:17:29

Jó reggelt!

1. Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy hasonló elven alapuló (nem feltétlenül vega, hanem szükség szülte) ételek receptjeiből is indítsunk sorozatot. A helyzet az, hogy bár Tomának maximálisan igazat adok abban, hogy igazán jó ételt csak válogatott, minőségi alapanyagokból lehet főzni, de az a nagy büdös hazai valóság, hogy erre keveseknek adatik módja. Nemcsak anyagi nehézségek miatt - bár sokunkat ez is erősen befolyásol -, hanem a feszes napirend, a megfelelő üzletek hiánya is okozhatja, hogy szerényebb alapanyag-választékkal kell beérnünk. Szóval, feldobom az ötletet, miszerint jöjjenek gasztroposztok "Csakazértis!" jeligére - ha egyetértetek. Különben...:)

Spájder, Cyan, kettőtök receptjének variánsa egy létező étel. Mármint a paprikás krumpli kolbász helyett gombával, galuskával, tejföllel. Nagyon finom, kicsit sem hiányzik belőle a kolbász. Igaz, én csalni szoktam, és nem olajon, hanem füstölt szalonnán készítem, de az csak egy icipici szemfényvesztés.

cyan 2007.10.30. 09:23:48

a fenébe, 20 éve feltaláltam a spanyolviaszt!

amúgy gyerekkorom jut eszembe, nem voltunk gazdagok, mi több, elég csórók voltunk. akkori menük:
suhantott leves (fogalmam sincs hogy készül)
köménymag leves, néha piritott kenyérkockával
héjában sült krumpli vajjal
rósejbni
nudli - ez inkább fizetésnapokon lehetett, mert mákos volt

egyenlőre több nem jut eszembe, majd még turkálok az agyamban

cyan 2007.10.30. 09:26:00

kimaradt a rántott leves, ami nem panírt jelent, hanem rántást. elkészíted a rántást barnára piritva, és vízzel felöntöd, felforralod.

spájdernecc 2007.10.30. 09:27:11

Nadine
1. oké
2. minden! szaftos étel füstölt szalonna lepirítással kezdődik :)

maybach 2007.10.30. 09:27:52

Nadine!
Amit most spájder elővezetett és harsány elutasításra talált, szerintem a konyhaművészet igazi alapja. Amit Toma leír, szerncsénkre, szintén erre támaszkodik.
Csakazértis

spájdernecc 2007.10.30. 09:30:40

krumlis pogácsa
tojásos leves / cafrangos leves /
lángos

cyan 2007.10.30. 09:33:33

ja, tojásleves
lebbencs leves
paradicsomleves csillag/betűtésztával szigorúan sűrített paradicsomkonzervből

maybach 2007.10.30. 09:36:13

A nudli az angyalbögyölő, és most is finom.
Gölődin leves,tejleves, túróscsusza, tojásos nokedli,pirítós.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.30. 09:39:15

Van valami "Majd a Buday" c. főzős a tévében, aminek az alapötlete nagyon jó. Csak pár alapanyagból mit lehet kihaozni téma.

Kár, hogy rettentő béna és életszerűtlen. "Tegyük fel, hogy csak kacsak banán és sáfrány otthon. Hopp, csináljunk banános kínai kacsát!"

Pfö.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 09:41:33

Álljon meg a menet!!! Ha mindenki egyetért, akkor POSZT formában csináljuk, mert a kezdőknek nem mond semmit, hogy tojásleves... vagy lángos... Hogyan készül? He?

Másrészt azért törekedni kéne olyan ételek leírására, ami nem ugrik be mindenkinek egyből, ha arról van szó, hogy kevés/olcsó alapanyag áll rendelkezésre. Azt hiszem, a háziasszonyoknak ez is gyakran problémát jelent, az állandó "mit főzzek?". Biztosan ők/mi is szívesen kipróbálnának finom, de egyszerűen előállítható ételeket.
Már ki is találtam egy jó sorozatcímet (indexesek is szeretni fogják): TEGYÜK ÖSSZE, AMINK VAN!:)

cyan 2007.10.30. 09:43:58

picidz :DDD
momentán egyik sincs itthon :))

cyan 2007.10.30. 09:45:15

Nadine, Nadine, kis pajzán :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 09:49:03

Tudom, hogy pajzánul hangzik, de valójában az elsődleges jelentésen - miszerint abból főzzünk valamit, ami éppen otthon található - túl arra gondoltam, hogy mi, kifőzdések (és természetesen minden erre járó) összedobhatjuk a szellemi tőkénket is, hogy segítsünk egymásnak, másoknak, ha különféle okokból kifolyólag megszorulunk.
Persze, némi erotikus felhang mindig jót tesz az érdeklődésnek;)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 09:49:14

fejfájós reggeltet!
ötlet jó, nálam főleg ilyen kaják vannak.
mert mindig legyen itthon krumpli, zsír, hagyma....aztán tele a bendő.
tócsni, lepcsánka vagy ahogy hívják az országban...imádom:)))

maybach 2007.10.30. 10:05:30

Mint a "klasszikus" szakácskönyv:
Rántotta két tojásból.
Lopj három tojást (egyet úgy is ellopnak)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 10:15:14

Jó, akkor mostantól él, hogy aki csak úgy, minden jól megfontolt szándék nélkül bedobál ételneveket, azt szétültetem!!!:)

Kérem szépen a Tisztelt Ivó-Evő Cimborákat, hogy fogják fel a feladat nagyságát. Nem az lenne a cél, hogy együtt főzzünk spenótot, hanem MI EGYEBET lehet főzni a már megunásig ismert ételeken kívül. Most jöhetnek az egyedi, családilag kikísérletezett receptek. Könyörgöm, nehogy beírja valaki, hogy babfőzelék, mert az olcsó!!!:)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.10.30. 10:20:54

én még a meleg víz és a vajaskenyér receptjét is elrontom de a KRUMPLI AZ ISTEN!

Héjában sülve!
Vajban párolva!
Héj nélkül sütve!
Lószar helyett!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 10:37:06

Spájder, látom, kihasználod a tegnapi fogadalmam nyújtotta határokat...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 10:41:56

jó reggelt!
a jóminőségü alapanyagok, amit én szajkózok folyton, egyáltalán nem mond ellen azeknek a dolgoknak. nagy tévedés, hogy ami jó, az drága. az a paradicsom(mutti polpa) amit mondok, lehet hoyg drágább húsz forintal, mint a happy fruit, de az ize koncentráltabb és elég belőle kevesebb is az ételbe. vagy a parmezán kétzser olyan drága mint a trappista, de a parmezánból egy kanálnyi is elég a tésztára, míg a trappistából ráreszelsz tíz dekát. szerintem ha csak kevés dologból, ami éppen otthon van, akarunk valamit összedobni, még fontosabb, hogy az alapanyagok a lehető legjobbak legyenek. a szupermarketekben is meg lehet találni a jominőségű krumplit, a makói hagymát, amit az ólcsó dömpingáru helyett megvehetünk. nem kell mindíg az akciósat venni, mert az olcsóbb, mert könnyen lehet, hogy abból a dupláját kell beletenni az ételbe, hogy valami íze legyen.

spájdernecc 2007.10.30. 10:45:01

Nadine
Ezt most nem igazán értem, de előbb utóbb rájövök..

maybach 2007.10.30. 10:49:21

No most a babfőzelék védelmében. Pontosabban a zöldbab mellett.
Az osiban rántással csinálták és úgy azóta sem ehető nekem. De az anyukám habarással követte el ecettel és cukorral. Így azóta is imádom. Hidegen is finom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 11:08:04

Spájder, az ételnevek bedobálásáról beszélek, de ennyi még belefért.

Akkor most jó hangosan mondom, hogy még a hátsó padban is hallják:

A MAI POSZT SPÁJDER REMEK GOMBÁS-PAPRIKÁSKRUMPLIJÁRÓL SZÓLT. AMIT FELVETETTEM, EGY GASZTROPOSZT-SOROZAT ÖTLETE VOLT, NEM KELL ÖSSZNÉPI ÉTELNÉV-BEORDÍTOZÁST RENDEZNI. TESSENEK POSZTOT ÍRNI, HA VANNAK OLYAN JÓ KIS RECEPTJEIK, AMIK CSAVARNAK EGYET A MEGSZOKOTT ÉTELEKEN, AMIK FINOMABBÁ TESZIK, DE NEM BESZEREZHETETLENEK, NEM KERÜLNEK SOKBA.
MI TÖBB, ÁRAKAT IS LEHET ÍRNI, KONKRÉT BESZERZŐFORRÁSOKKAL. ÉÉÉÉÉRTEM????!!!!
(Úgy tűnik, tömeges mészárlást kell csapnom lóügyileg. Vagy kitalálni valami mást, mert már nem hat:))

spájdernecc 2007.10.30. 11:11:37

Encsuldigung, de az még a felszólítás előtt volt :)

spájdernecc 2007.10.30. 11:26:40

Nadine!
Apró, de nem elhanyagolható technikai kérdés:
Ki fogja koordinálni a dolgot?

maybach 2007.10.30. 11:33:26

Elnézést kérek, de én a mosdóban voltam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 11:33:42

Spájder, sztem mehet a szokásos módon. Posztot ír, elküldi (annak, aki éppen ráér:)), Nadine reggel nekiesik a fésűvel, oszt jól van. Vagy nem jó így? Viszont illik a cikkhez fotót is mellékelni, legalább az alapanyagok egy részéről. Azért Tomának is kell néha festeni.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.30. 12:30:19

üdv!

nekem is van pár ilyen egyszerű receptem, amit a koliban szükségállapot esetén használunk, de sajna olyan alapanyagok is vannak benne, hogy nincs pofám ide feltenni :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 12:32:49

Ménkűnél a pont, a kolival eszembe juttatta a Gasztropuccsot. Sztem olyasmiben kéne gondolkodni!

Nézd, ha nem ipari szalonnát használtatok bőrkeporral, akkor sztem jöhet. Legfeljebb azt mondjuk, ezt edd meg Te!:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.30. 12:35:54

az ipari szalonna mondjuk pont stimmel :D

a gasztropuccs az micsoda?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 13:18:30

Ménkű, egy olyan főzőműsor, ami a TV Paprikán ment (azt hiszem, ismétlik folyamatosan), Kozi és Döme bűvészkedett egy elképzelt kollesz-konyhán. Vidám hangulatban, szar körülmények közt, akár diákok által is megvalósítható recepteket főztek-sütöttek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 13:19:15

Gerle, ezt hogy a francba találtad?!? :DDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 15:41:02

Én még nem fekszem le (se lófejjel, se anélkül), viszont késő este fogok újra benézni. Jó csevegést!

spájdernecc 2007.10.30. 15:44:56

érdekesen működik ez a vacak...

ErrorFlynn 2007.10.30. 15:51:53

ehh, hogy mindig megéheztettek. nem fer.

spájdernecc 2007.10.30. 17:49:23

Ciánozás volt a konyhában?
nem láttam a " méreggel kezelve" táblát...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 18:01:56

na itt vagyok! túl egy temetésen és egy nagybevásárláson.

a posztsorozat kezdeményezéshez hozzászólva: az eddig feltett receptjeim, jó része, megfelel a követelménynek, mert nekem ezek vannak otthon. álltalában én abból főzök amit a hűtőbe, vagy a kamrában találok. nem szoktam kajához vásásrolni, hacsak nem valami baráti összeröffenére készülök és kivánságokat teljesítek.
én azért maradok a megszokott ételeimnél, hogy ha lehet:))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 18:11:07

rohadt blokkmotor már megint mindenütt vacakol:(((

Toma
most néztem meg a képeket...még mindig teccenek, tehát ha ház eladva bizniszelünk:)))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 18:23:03

változatlanul nem látom a dolgokat:((
eltáv férj jön vonatozni....szameg....unom.
nem értem, 3 hónapig mást se csinált......

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.10.30. 18:58:14

Gasztro-analfabétaként csak egy szakállas faviccet, egyben címötletet dobok be a témához, látom még nem volt: "Fradileves = mindent bele". :)

cyan 2007.10.30. 19:08:06

hazaértem, zoknit stoppolok.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.10.30. 19:14:37

Aki baszakszik a blog.hu hétvezérlőpultja mögött sürgősen egyen meg egy MAHART csavargőzöst vagy hagyja abba.

cyan 2007.10.30. 19:30:33

átjött, nem vagy VIP :PPP

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 19:30:39

hööööö Gerle, az vagy:)))
2 napja szaraxik a blog.hu agyamra megy, végre tombolhatnék és nem tudok ááááááááááááá:((((

cyan 2007.10.30. 19:31:48

hmmm, elbaxtam a kommentet, leállítottam a küldést, erre átment.
szóval VIP vagy :))

maybach 2007.10.30. 20:08:05

Jó estét kívánok!
No végre. Nagyon jó kis kenyér sikeredett a kenyérvarázs falusi fehér kenyér nevű recipe alapján.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.10.30. 20:50:57

a kurva anyját annak a forgatókönyvírónak aki azt a szőke szukát adta Dexternek, bicskázzon bazmeg ne csajozzon a jóég áldja meg!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 21:14:16

médiageci
volt még a petőfi leves is a menzán (minek nevezzelek)

gerle
hányadik évadot darálod?

nadine kérdezte tőlem miért a guglis blogot erőltettem nála, hát ezért! a bloghu baszakodik állandóan. a IE-vel nem is tudok már képet betenni a blogba, át kell lépnem firefoxba, mikor szerkesztek.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.10.30. 22:10:23

mivel kb. 2 órája nem tudok érdemben semmiféle blogot, levelezést megnézni, elmentem nézni a dobozt....blogmotor kezelő monnyonle!
sziasztok

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 22:33:56

Jó estét. Gondolom, ezt már főleg a falnak mondom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 22:35:58

Már értem a nagy ürességet. Feketelyukba hullanak a kommentek. Csatlakozom Gerléhez, egyen az illetékes Mahart-gőzöst vagy mit.

Maybach, ez már valami!:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.30. 22:49:45

hmm, én filmet néztem volna, de sehogy sem tudtam a feliratot a hanghoz passzítani, így bukó
bár ezzel elment egy óra a kettőből, amit a filmre szántam :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 23:05:13

csoda történt! megjelentek a kommnetek.:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.30. 23:10:54

hello tüzes

megnéztem multkor az oldalt, amit belinkeltél. nem nagyon értettem, mi is a lényege, hogy most az egész az egy film, vagy minden stilus külön-külön egy-egy filmet takar. mindenesetre, ha a történetek vázát nézzük, annyi sok filmre rá lehetne húzni a leirt történetet...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 23:12:47

Akkor most reagálnék Tomának, a délutáni felvetésére.
Szóval, azért javasoltam egy másik csapásirányt IS (!), mert bár tudom, hogy Te eleve ezeket az alapanyagokat tartod teljesen érthető igényességből, vannak jó néhányan, akik már ott felvonják a szemöldöküket, hogy napraforgó- helyett olívaolaj. Mert előbbi literje 300 Ft, a másiké jobb esetben is 2000 Ft körül mozog. Ahogy tanyasi csirkemájhoz is csak a szerencsések jutnak. Vagy erdőhöz, ahol gombásznak, mert értenek hozzá. És még sorolhatnám a végtelenségig... Én is vennék szívesen tőérett paradicsomot, de errefelé nincsenek őstermelők... Nekünk tehát marad a bolti hús - ki tudja, honnan -, az olcsóbb sajtok, a termesztett csiperke, és hetente kb. ötször eldönteni, hogy mit is főzzünk a családnak, mert egy teljesen és két félig érett férfi éhségét nehéz csillapítani.
Ezért bátorkodtam felvetni egy másfajta szemléletű sorozat indítását.

cyan 2007.10.30. 23:19:20

csak a számlálón lehet látni, h kommentelt vki. nekem svati bejegyzése az utolsó...

cyan 2007.10.30. 23:20:29

szar ez a blogmotor.
nem kéne a kifőzdének is áthurcolkodni a Toma-Holland féle blogra?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 23:34:51

Cyan, nem nagyon értek hozzá, de azt hiszem, az azzal járna, hogy az összes eddigi poszt ugrana. Illetve még egyszer fel kéne rakni, aminek nyilván nincs sok értelme, de sztem kár lenne értük. Ez tipikusan ugyanaz a szitu, mint nekem a galériával.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.30. 23:46:59

Feladom a küzdelmet. Jó éjszakát!