Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből...

2007.11.02. 02:03 Bombadil Toma

Póréhagyma-krémleves


Bizony, bizony, beköszöntött a rossz idő, és ezzel egy időben eljött a krémlevesek ideje is. Legalábbis én úgy vagyok ezzel, hogy a forró, krémes és tartalmas levesek inkább az őszi–téli időszakban esnek igazán jól. Most a póréhagyma-krémleves általam kedvelt verzióját osztom meg veletek.

 

 

A krémlevesek elkészítésének rengeteg módja ismert. Szinte ahány ház, annyi recept. Az alábbi változatot azért szeretem, mert jóformán minden zöldségféléhez adaptálható. Spárga, répa, brokkoli, karfiol stb. mind-mind elkészíthető e recepttel, csak az alapanyagot kell behelyettesíteni. Esetleg a fűszerezéssel vagy a betétekkel lehet finomra hangolni az egyes variációkat.

 
Bevásárlólista:
 
  • 30-40 dkg póréhagyma (inkább a fehér része)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 50 g vaj (márkázott)
  • olívaolaj
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • só, fehérbors
  • 2 ek. főzőtejszín
  • egy kisebb ág kakukkfű vagy (1 tk szárított)
     A croutonhoz:
  • 4 szelet toastkenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olívaolaj
 
Előkészületek:
 

Elkészítem a zöldség alaplevet. (Én nem használok leveskockát, de aki akarja, elkészítheti zöldség- vagy tyúkhúsleveskockával) A póréhagymát vékony karikákra szeletelem, a burgonyát meghámozom és kockákra vágom. A croutonnak szánt kenyér háját levágom, a belsejét kb. másfél centis kockákra darabolom, és félreteszem.

 
Elkészítés:
 

Egy lábasban 3 evőkanálnyi olajat és a vajat hevíteni kezdem. Beledobom a póréhagymát, és fonnyasztani kezdem. Amikor a hagyma összesik, megsózom (óvatosan, ha az alaplé sózott), borsozom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfüvet. Felöntöm az alaplével, beledobom a kockára vágott krumplit, és lassú tűzön, gyöngyözve-forrva főzni kezdem. A leves akkor főtt meg, mikor a burgonya megpuhult (kb. 20 perc). Ekkor félrehúzom, és egy botmixerrel az egészet simára turmixolom. Ezután egy szitán átpasszírozom, hogy teljesen sima legyen. (Ezt a lépést ki lehet hagyni, akkor rusztikusabb lesz a levesünk.) Hozzáadom a tejszínt, elkeverem, visszateszem a tűzhelyre, és amikor újra forrni kezd, félrehúzom és melegen tartom, míg elkészül a crouton.

Egy teflonserpenyőben egy-egy evőkanálnyi olajat és vajat melegítek, közben beledobok egy megroppantott fokhagymát. Amikor felforrósodott, kiveszem a fokhagymát, és beleszórom a kenyérkockákat. Sűrűn rázogatva a serpenyőt, minden oldalán készre pirítom a kenyereket, majd egy papírtörlővel kibélelt tálba szedem.

 

Tippek, ötletek, tálalás:

A krémleves csak frissen elkészítve az igazi. Annyit főzzünk, amennyit meg is eszünk. Kenyérkockák helyett készíthetünk betétnek olajban ropogósra sütött zsályaleveleket is.
A póréhagyma-krémleves finom, friss „zöldhagyma”-ízével, selymes-krémes állagával, tartalmasságával, igazi kényeztető élmény lehet egy hideg őszi-téli napon. Ugyanakkor kitűnően illik egy többfogásos vacsora menüsorába is.
A leveshez egy palack reduktív eljárással készült, sauvignon blanc-t ajánlanék. Ez a bor a könnyű, friss savakkal és „zöld” illatjegyeivel, remekül passzol a zöldséges krémlevesek zamatához...

 


104 komment

Címkék: leves gasztro vega recept toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 02:14:15

jó reggelt!
gondoltam, főzök nektek valamit:)

N.Zoli 2007.11.02. 06:40:43

Mint azt tudjuk kenyérből kell kockákat pirítani, mert a zsemlye erre alkalmatlan. Szeretem a krémleveseket.

cyan 2007.11.02. 07:34:56

reggelt, kávét.
Zoli, lassan a kenyérből se lehet kockát pirítani. kívül még csak-csak, de akármilyen éles késsel szeleteled, morzsákra hullik szét. zsömle meg csupa levegő. rátenyerelsz és 2mm-esre lapul. kiflit gyerekkoromban le tudtam fejteni, ahogy felcsavarták nyersen, én lecsavartam. ezt a mai kiflik nem tudják.

spájdernecc 2007.11.02. 07:52:59

'reggelt!Kávét! étvágyat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 08:10:45

Jó reggelt! Itt a Fésűs.

Toma, Te dög! Ezt a levest akartam az új sorozat egyik receptjeként megírni, csak teljesen rusztikus változatban, mert amíg van fogam, szeretek rágni. Mondjuk, hogy tartalmasabb legyen, én kicsit más arányokkal szoktam főzni, ahogy a zöldséglét is tejjel pótolom fele arányban, így kihagyható a tejszín, de a recept ugyanez.

Cyan, én azt a trükköt szoktam bedobni, hogy újabban a kenyerek vacaksága miatt Ham-letet pirítok kockákra törve. Tudod, az a préselt búza-, rozs-, rizspehelyszelet, amit már Nolbi feltűnése előtt is lehetett kapni. Olcsó, laktató, és remekül használható levesbetétnek.

cyan 2007.11.02. 08:24:04

hamlet elődjét zacsiban préselés nélkül is lehetett kapni anno. már kora ifjuságomban azt ropogtattam nagynéném nem kis bánatára (náluk ettem mindig ilyet, szanaszét morzsázva a padlót)

cyan 2007.11.02. 08:27:37

valaki árulja már el, mi a különbség a teavaj, márkázott vaj, vaj között? ízre nekem az égvilágon semmi, árban annál inkább.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 08:50:02

Jó reggelt, mindenki, sőt MINDENKI!
Mikor egyszer nagyon régen póréhagyma-krémlevest főztem, anyukám úgy nézett rám, mintha megőrültem volna. Kiderült, hogy amikor nagyon-nagyon szegények voltak,(márpedig ez az állapot tartós volt náluk)akkor ettek ilyet.Én imádom.az összes levest, és persze olyan sűrűre csinálom, hogy a kanál is megáll benne.De, naná, hogy kis családomban senki nem akar levest enni, ezért az egész kondérral megehetem.húú éhes lettem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 09:15:15

Marisell, Testvérem!:) Én is nagy levespárti vagyok, és ugyanígy járok mindig (kanál-effektus). Úgyhogy mostanság ha főzök valami jó kis leveskét, ehetem egy hétig - de nem büntetés!

Cyan, leginkább abban térnek el egymástól, hogy mitől olyan az ízük. Nyilván az ár is ez alapján alakul. Hogy aroma, pótlékok, adalékok stb. eredményezik az állagát, ízét, tartósságát, vagy egyéb. Másrészt, ha a szóból indulok ki, hogy teavaj, akkor a pirítósra asszociálok vmiért, így biztosan köze van ahhoz is, hogy mennyire könnyen kenhető. Esetleg a zsírtartalmára. Azt tudom, hogy a márkázott vajak zöme 80% zsírtartalmú.

cyan 2007.11.02. 09:21:13

margarin párti vagyok. vajat nem tudom kenni, ha hűtőből veszem ki. ha meg nem hűtöm, szétfolyik, és pillanatok alatt avas lesz. max főzéshez veszek vajat.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 09:28:24

Nadine, nálad eltart egy hétig?én addig eszem amíg ki nem ürül a lábos./as.vagyis aznap, na jó marad egy kicsi reggelire is:)))
a margarinban rengeteg rossz összetevő van,E-ilyen meg olyan, meg hidrogénezett bigyók(gondoljunk csak a hidrogénbombára!) de a könnyen kezelhetősége ezt nálam is túlszáryalja.

cyan 2007.11.02. 09:35:30

elmásztam dolgozni.
szép napot mindenkinek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 09:43:21

Én is így vagyok a margarin-kérdéssel, ráadásul nekem nem is ízlik a vaj. Egy kései civilizáció csökött gyermeke vagyok.

Marisell, én nemcsak sűrű, de sok levest főzök! (Nem direkt:)) Nem tudok egy személyre adagolni. Valahogy mindig annyi sikerül, hogy ha beállít(ana) 6-8 ember, nekik is jutna. Ne mondd, hogy ennyit meg tudsz enni másnap reggelig!:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 09:47:49

Nadine, te engem alábecsülsz(((((

levesből, hétvégén bármennyit, kivéve a húslevest természetesen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 09:56:28

Mentem dobozolni. További szép napot!

fullmoon 2007.11.02. 11:00:40

sziasztok!Na ez nem olyan ördöngős és bonyolult elkészíteni,na és főleg nem csapja meg túlságosan a pénztárcát sem,és én is imádom a leveseket télen nyáron,ezért ezt el fogom készíteni...:)

fullmoon 2007.11.02. 11:02:01

Toma, most igazán kedvet csinált,a krémlevesekhez....:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 13:32:12

ebéd utáni punnyadás? alvás? meló?
na merre vagytok...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 13:33:41

Én itt voltam a közelben, de egyedül... Most viszont olyan szépen süt a nap, hogy elmegyek sétálni egy kicsit. Gyűjtök egy kis fényt. Majd jövök!:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 13:37:06

ok. én meg főzök meg a szokásos. néha majd benézek.
jó sétát!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 13:40:04

Köszi, neked is kellemes délutánt! (Ha nem utálsz főzőcskézni)

fullmoon 2007.11.02. 14:18:43

..itt vagyok!!!:)
Ebéd utáni punnyadás,a kölykök durmolnak,én meg figyelek hol itt, hol ott.....! ;)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 14:18:49

Ilyen nincs.Bevettem a gyógyszereimet meg egy fejfájás tablettát, gondoltam egy kicsit ledőlök, és idáig aludtam.és fáj a fejem.de nagyon.
nálunk nap szépen süt tegnap óta.mozdulni sincs erőm.((((((

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 14:23:54

jó reggelt!

cyan/nadine

először is, a márkázott vajnak nagyobb a zsírtartalma, ezért alkalmasabb a sütésre, nagyobb hőfokot kibír megégés nélkül.

a margarinban semmilyen természetes anyag nincsen. minden alkotóelemét, mesterségesen állítják elő. talán nem véletlen, hogy egyetlen állat sem eszi meg, mint ahogy egy pillepalackot sem tudsz megetetni velük. semmiképp ne egyetek margarint. akkorinkább a zsíroskenyér, az kevésbé ártalmas. nem vicc!
ja. és a vaj is eláll két hétig simán.

ajánlott irodalom
buvosszakacs.blog.hu/2007/10/08/libabefott

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 14:28:27

... croutonhoz azért ajánlottam a toast kenyeret, mert még ez morzsálódik a legkevésbé.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 14:30:58

Szia Toma

egyébként a gyerekeim is mindig vajért vinnyognak, de aztán margarin lesz belőle.tényleg a kenhetőségi okok miatt.meg az ára is más. én zsír ellenes vagyok, és a mangalica verzió nekem egy kicsit gyanús.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 14:39:29

szia marisell

a kenhetőség nem lehet érv az egészséges ellen:)
tiz percel előbb ki kell venni a vajat és az is kenhető lesz. a mangalica zsír nekem is gyanús, de ott van a kacsa/liba zsír, mint alternatíva.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 14:43:57

utálom a madarakat, nem semmit nem utálok, de a madaraktól iszonyodom.fóbia.persze azért szegény gyerekeknek vehetnék kacsazsírt a piacon, az már igaz.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 14:59:28

van egy barátom, ő is madárfóbiás. egy tollal, ki lehetne üldözni a világból és már attol s elsápad, ha egy galamb elszáll felelle. a csirkét, mégis vidáman megeszi. ki érti ezt? lehet hogy ez az ő bosszúja:))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 15:19:05

Toma
:DDDDDD
ez egyébként nagyon kellemetlen, és van , aki meg sem érti.A barátnőm papagája egyszer kiszabadult, miközben beszélgettünk, és majdnem mentőt kellett hívni.egyszerűen kontrolálhatatlan.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 15:34:44

A papája, mint apja, vagy nagyapja.mert az utóbbi már nem él, és ha őt látom, hát lehet ugyanaz lett volna a helyzet:)))

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 15:35:23

madarakról jut eszembe, régen láttam egy olyan videót hogy a gólya beleszarik a kondérba a falusi lagzin, csak sajnos már nincs meg :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 15:37:18

Gerle, :DDD

Szia, Toma! A kutyám simán megeszi a margarinos kenyeret is, mindegy, csak kapjon valamit:) Gyerekkorom óta nem szeretem a vaj ízét, így nehéz kompromisszumot kötni. Viszont a zsírral kapcsolatban igazad van, és mivel azt is szeretem, hát majd felváltva eszem a kettőt.

Egyébként Cyan kérdezte a vajat, de ő a többféle vaj egymáshoz való viszonya után érdeklődött.

N.Zoli 2007.11.02. 15:42:45

Szevasztok, a helyi újságból kellett megtudnom, hogy úgy elszaporodtak nálunk a szatírok, mint olcsó horrorban a zombik. Nem is hgallottam, hogy történt volna egy erőszakolás is.

foldiek.blog.hu/2007/11/02/a_szatirok_nem_alszanak

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.11.02. 15:43:42

Máfr a falusi lagzit is tönkre teszi a videjó:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 15:54:19

Hát minden nap eszem valamennyit, amennyivel megkenem a reggeli kenyeret, de főzni nem szoktam vele. Arra olajat vagy szalonnát használok.

Egyébként egy-két napja küldtem neked mailt egy kérdéssel, megkaptad?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 15:57:43

nadine

valószínű, csak a kenyér miatt eszi meg:). ha gépzsírral kennéd meg, talán azt is megenné:)) de ha csak margarint tennél elé, meg sem kóstólná.
persze ha nem szereted a vaj ízét, akkor nem erőltetem hogy inkább azt használd, de azért azt mondom, minnél kevesebb margarint fogyasszál, néha-néha egy margarinos kenyér, az elmegy. főzni-sütni vele, meg aztán, végképp nem szabad. arra ott az étolaj!

tudom hogy cyan kérdezte, azért irtam cyan/nadine-t :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 16:03:12

Na, már megint kaka-fos-szar a blogmotor. Vagy én vagyok szenilis, és nem is írtam, csak azt hiszem...

Itt vagyok a közelben, vad afrikai minták közepén.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 16:11:01

nadine/szenilla válaszoltam a mailre:))

fullmoon 2007.11.02. 16:15:53

....na mindenki ki pihizte magát?
Most tessékeltem el a gyermekem gép elől,...hát lassan kitúr a privát szférámból!...:))
Nem elég korán kezdeni...:)

cyan 2007.11.02. 16:29:08

hazaértem a melóból. azért ez qrwa nagy kib@szás. a mai napot múlt hét szombaton ledolgoztam, pénzt majd decemberben adnak, de ma is dolgozzak. csak úgy, ingyért. fax kivan már.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 16:30:13

Full, amíg nem a NASA titkos aktáiban turkál, addig nincs gond!:)

Toma, köszi, válaszoltam. A megszólítás pedig helytálló...:)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 16:30:27

dolgozzon akinek két anyja van, én majd pénzt akarok keresni nem dolgozni, két teljesen különböző dolog!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 16:32:16

Gerle, ehhez elég, ha áruba bocsátod a tested. Még jól is jársz...;)

Cyan, tényleg nem piti munkaadóid vannak... Viszont, ha előkerültél, küldök neked is egy mailt.

fullmoon 2007.11.02. 16:33:42

...ajjaj,cyan ez nem valami szívderítő,de még mindig jobb "ez" az állapot,mintha nem lenne munkád,persze én csak magamból indulok ki...:)

cyan 2007.11.02. 16:39:14

full, 2 hét, és előáll az az állapot is.

cyan 2007.11.02. 16:40:16

Nadine, melyikre küldöd? g-re vagy vipre?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 16:43:26

Magam sem tudom. Keresem a képet, amit át akarok küldeni, aztán majd megnézem, és szólok.

cyan 2007.11.02. 16:45:15

akkor g-re, mert annak nagy a tárhelye

cyan 2007.11.02. 16:46:58

full, ezt én már tavaly november közepén tudtam, csak akkor még augusztus vége volt az én munkám befejezésének a határideje. csúszott 2 hónapot. nem miattam.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.11.02. 16:47:59

Szolgálati közlemény: kicsit átfaragtam a linkgyűjteményemet, felkerült a kifőzde is, illetve az itteniek közül médiageci és amadea.

Maradtam szeretettel.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 16:48:36

kávé vagy bogyó?
idegbaj vagy alvás?

cyan 2007.11.02. 16:53:02

pici, én meg ezt ajánlom szeretettel:
www.marekveronika.hu/marek.html

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 16:54:02

Ó, Pici, ez igazán kedves!:) Köszönöm a teljes kifőzdei személyzet nevében.

Cyan, asszem, pont a másikra ment, de csak link van benne.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 17:03:21

az én legutóbbi zsákmányom a bangó blogja volt. nagyon vicces:)) ha valaik érdekel itt megtalálja: barango.freeblog.hu/ én szeretem a stílusát.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 17:04:58

...lassan aktuális lenne, megint egy linkmegosztó bejegyzés. ki mit talált az utóbbi időben :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 17:11:11

picidz

köszönjük:)

már egy ideje már tervben van, hogy felteszlek az ajánlóba, de annyira tulbonyolitottam az egészet, hogy egy kicsit nehézkes újat betenni. de igérem hamarosan nekiesek:))

cyan 2007.11.02. 17:20:29

válasz ment Nadine

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 18:20:41

a halálcsillag elpusztult, az ewokok ünnepelnek...az élet szép!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 18:31:20

ja. végre vége:)))))))))
és a kölykök végigpofázták az egészet.
Toma, te nem vacsizol?
most itt az jön.

cyan 2007.11.02. 18:37:28

Toma! csak neked, csak most, csak itt!
www.hvrg.com/dd/pecs/pecs.htm

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 18:38:26

Én most fejeztem be. Rakott rumli volt, most levezetésképpen dobozolok egy kicsit.

fullmoon 2007.11.02. 18:47:35

.....rakott krumpli, póréhagymás krémleves,még a nyálam is össze fissza fut a számban......:)))

cyan 2007.11.02. 18:51:12

blokkizé leragadt a kommentemnél. biztos nagyon tetszik neki, h levelezek Nadine-nal :DDD

fullmoon 2007.11.02. 19:08:17

...szóval mindenki be és leragad valahol?!Én is ma leragadtam,de nem blokkizé miatt,hanem az édes pici fiam a székre letette a rágócskáját,én meg hupp!Simán,visítoztam!!!:DDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 19:08:46

Igen, én is észrevettem, hogy megállt az idő a Frisseknél...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 19:11:52

cyan köszi:)

svati, én egyfolytában eszem, így az ebéd és a vacsora összefolyik nálam:))

(ezt a kommnetet most haramadszor irom le, de eddig nem jelent meg)

fullmoon 2007.11.02. 19:15:40

...de most már igen!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 19:20:45

Full, most már téged szeret a Friss:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 19:28:11

emos kedvem van.....utálom az "ünnepeket"

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 20:49:38

Svati emós kedve rátelepedett a Kifőzdére...:)

spájdernecc 2007.11.02. 20:57:10

mármint, hogy búvalbaszás van, vagy hogy frászt? :))

spájdernecc 2007.11.02. 21:00:34

Na, csóloltatom a bloggépészt!
szép álmokat!

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 21:14:14

Én víájpí vagyok, engem szeret a bitek istene, kommentjeim átmennek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 21:16:36

Én meg alig bííírom nyitva tartani a szemem. És ezen a rikító afrikai minták sem segítenek. Basszus, tényleg kifolyik a szemem, soha többet nem csinálok ilyet, azt hiszem...:(

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 21:49:22

Mert vén szarok vagytok mind, egyikőtök se tud élni még Am se pedig neki kora miatt oka lehetne rá.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 21:55:52

Gerle te pedig hülye vagy (na ezt eddig is tudtuk), mert qrva jó dógod van, nagyi főz, számlát nem fizetsz, és iskolapadban mereszted a segged!
ne bosszants!!!!!!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 22:00:34

Mi vén szarok vagyunk, Te meg ifjú szar vagy. Most jó??? Mellesleg annak az aggságon kívül van pár oka, ha az ember estére fáradt. De ezt nem fejtegetem, Gerle, egyszer Te is felnőtt leszel, és hacsak nem gazdagodsz meg mocskosul, akkor majd belekóstolsz.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.11.02. 22:04:12

csóró marad:)))))csak a szája jár, de az nagyon:P

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.02. 22:06:11

Gerle, a tűzzel játszol!
Mit értesz az alatt, hogy "nem tud élni"?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.02. 22:10:40

Mellesleg nem az én nickemben szerepel a "Szaros" melléknév, amit manapság kicsinyítő képzőként is használnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 22:14:53

Na tessék, megjött a felmentő sereg!!!:) Gerle, vonulj vissza, nincs esélyed.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.02. 22:18:18

Sok lúd disznót győz.
Ezúttal talán szó szerint.
A csendből ítélve valószínűleg sikerült megsértenem egy érzékeny, büszke féfi(?)lelket.:)=

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 22:21:56

A sok liba gágog, a csendből ítélve Dextert néztem.
Az élni tudásnak/nem tudásnak meg nincs sok köze a pénzhez apró dolgok szépítik meg az életet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 22:23:49

Na látod. Én nem is panaszkodtam. Csak annyit mondtam, hogy fáradt a szemem. Ma is sok apró dolog szépítette meg az életem. És a Tiéd?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.02. 22:28:00

Megszólalt a tárcsaorrú tollasság. Mit értesz "apró dolgok" alatt? És ki az, aki "tud élni"?

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.02. 22:31:57

William Shakespeare, fél életében berúgott, kurvázott, és a színészet és írás egyik legnagyobb alakjává vált közben.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.11.02. 22:45:00

Emellett elvesztette a kisfiát és az egyik legjobb barátját. Összetörték a szívét. Nem is egyszer. Elhagyta a feleségét és három gyermekét.
Berúgott, sokszor. Igen. Kurvázott. Igen. De tudott írni. Olyannyira, hogy az európai irodalom legnagyobb (dráma)írójává vált.
Berúgni, kurvázni sokan tudnak. De írni már kevésbé... sz'al a kettő nem függ össze.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.02. 23:06:00

és tette mindezt úgy, hogy sok irodalomtörténész szerint nem is létezett:)))
lehet hogy én sem létezem??

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.11.02. 23:17:43

Toma, vedd át az ügyeletet, én kidőltem. Jó éjt!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.03. 00:13:35

azt észrevettem, hogy ha ezt a kérdést felteszem, akkor már senki sem jelenkezik:) ezért úgyveszem senki sem posztol holnap. akkor haiku.
süti beállítások módosítása