Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből...

2007.12.18. 05:03 Bombadil Toma

Spaghetti alla carbonara
 
Ez az igazi gyorskaja! Mivel mostanság, az ünnepek közeledtével, az embernek egyre sűrűsödnek a teendői, nem igazán van idő hosszú főzőcskézésre. Ilyenkor szedem elő az ehhez hasonló, könnyen, gyorsan, olcsón elkészíthető, olasz tésztaételeket. Gyanítom, anno a szénégetőknek (carbonara = szénégető) sem volt valami sok idejük az ebédkészítésre, talán ezért találták ki ezt az ételt. Már, ha egyáltalán…
A főzési idő összességében nagyjából annyi, amíg a víz felforr és a tészta megfő. Így méltán nevezhetjük gyorskajának.
 
 
Sajnos, ezt a remek kis olasz tésztaételt a magyar vendéglátásban folyamatosan megerőszakolják. Én még étteremben nem ettem rendes, igazi carbonarát. Láttam viszont tejszínben tocsogó, gépsonkás förmedvényeket, amit nem átallnak carbonara néven adni. Sőt, petrezselymes és zöldborsós verziójával is találkoztam. Ráadásul a neten is keringenek ilyen és ilyen „receptek”. Szörnyű!

 
 
Bevásárlólista:
 
  • 1 csomag spagettitészta (500 g)
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 4 db tojás
  • 4-6 ek. főzőtejszín
  • 10 dkg parmezán vagy pecorino
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • só, bors
 
Előkészületek:
 
Ha hűtőben tartjuk a tojást, akkor célszerű kivenni, hogy mire felhasználásra kerül, szoba-hőmérsékletű legyen. A szalonnát kisebb kockákra vágom, a parmezánt lereszelem.
 
Elkészítés:
 
Egy nagy lábasban feltesszem a tészta főzővizét, minimum öt litert (a tészta főzéséhez 10 dkg/1 l víz a minimum). Két evőkanálnyi sót szórok a vízbe, és forralni kezdem. Ha felforrt, beleteszem a tésztát, és a zacskón feltüntetett ideig főzöm.
Közben előveszek egy nagyobb serpenyőt vagy wokot, és a vajon pirítani kezdem a kis kockákra vágott szalonnát. Míg pirul, egy keverőtálba ütöm a tojásokat, sózom, borsozom, és habosra felverem a hozzáadott tejszínnel és a reszelt parmezánnal együtt.
Ha a szalonna megsült, egy szűrőkanállal kiveszem egy papírtörlővel bélelt tányérra. A visszamaradt vajas szalonnazsírba beledobom az apróra vágott fokhagymát, és kicsit megpirítom.
A kifőtt tésztát leszűröm (nem öblítjük le) és azonnal, még forrón beledobom a fokhagymás zsírba, ráöntöm a tojásos mártást, és gyorsan kavarni kezdem, vigyázva, hogy a tojás ne szilárduljon meg, hanem csak egy krémes bevonatot képezzen a tésztán. Ha úgy találom, hogy nem elég szaftos, egy kis főzővizet löttyintek hozzá.
Azonnal, frissen tálalom. Egy adag tésztát teszek a tányérra, megszórom a tetejét a szalonnakockákkal, és jó sok borsot őrölök rá. Na, ez a spaghetti alla carbonara!
 
Még pár szó:
 
Ezt az ételt csak frissen elkészítve fogyasszuk. Melegíteni nem szabad!
A tejszínt helyettesíthetjük mascarponéval is, csak egy kicsit kevesebb kell belőle. Ha szaftosabbra szeretnénk készíteni, ne a tejszínadagot növeljük, hanem inkább eggyel több tojást adjunk a szószhoz. Vannak, aki szerint egyáltalán nem szabad tejszínt tenni bele, csak tojást. De én ennyire nem vagyok purista. Szerintem egy kis tejszín javít a szószon, bársonyosabb lesz tőle. De csak módjával használjuk, tojásonként egy-másfél kanállal.
Ez egy egészen fantasztikus tésztaétel. Gyors, egyszerű és nagyon finom. A tésztát bevonó krémes, tejszínes-parmezános szósz íze és textúrája, találkozik a sült szalonnakockák ropogós állagával és finom zamatával. Mi kell még? Talán csak egy pohár siklósi chardonnay a Malatinszky-kúriából, hogy teljes legyen az ízharmónia.
Jó étvágyat!

113 komment

Címkék: gasztro spagetti recept toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 08:44:44

dehogy, teljesen jól vagyok, csak annyi dolgom van.....beestem reggel az oviban (két hét után) és ma vank karácsonyi hajcihő, megyek vasalni törpének ünneplőst, hogy olvadjunk délután meg ilyenek...
minden rendben van. tegnap helyre tettem dolgokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 08:53:56

Én biztosan végigbőgnék mindent ilyen ünnepséget. Bárki apró gyerekén képes vagyok elolvadozni.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 08:56:00

az első anyáknapja az ilyen volt.
utána már csak olvadás van.....ezerrel:)))
hol a gyerek cipője?????

maybach 2007.12.18. 09:06:06

Hehe. Ha már kaja.
Sok kis rózsaszín dagi lurkó.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 09:12:55

bmeg....nem töröltem le...pedig reménykedtem:))
(mondjuk akkor most nem írok itt))
csak a vírust róla...pffff:)))))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 09:20:40


Sziasztok
én gyerekek ünepélyén annyira bőgtem, hogy ki akartak tiltani, naná hogy a gyerekek.anya égő vagy felkiáltással.hiába magyaráztam, hogy az égő az nem melléknév:)))meg az RT-n is bőgtem, onnan meg a jegyszedő néni akart kiküldeni.pedig egyébként nehezen sírom el magam, kell egy alkalom, és akkor szerintem az egész évi bőgést bepótolom.

fullmoon 2007.12.18. 09:25:21

tist.07:48:49...igen ez most így jött ki...:))
De remélem hamarosan nekem sem lesz szabadidőm,és azt fogom tenni amit a társadalom nagyobb többsége(egyenlőre)...,ez más mint a munka....:)


Az én kis gyermekeim ma is és 20-án is ünnepségeken vezsnek részt,ma is csinosan szépen elöltöztetve vittem őket oviba,és 20-án is...:)

Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2007.12.18. 09:25:45

Ezt a kaját kipróbálom,
egyél etem, egy ha lálom,
irongatok kis szalonkát,
ölelgetem az Ilonkát.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 09:50:22

Belzebi. Irongatok? :DDD

Marisell, töprengtem kicsinykét, mi a túró az az RT:)

cyan 2007.12.18. 09:52:52

reggelit.
ma jó rohangálós napom lesz. kocsim megint döglődik, szerelőhöz is kéne menni, de az már végképp nem fér bele az életembe. majd tolom :D

Zebulon! qrwa jók a verseid, tegnap röhécseltem rajtuk :DDDD

Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2007.12.18. 09:58:41

Köszönöm a dícsérő szavakat.

Irongatok a saját magam alkotta szó, a pirításra alkalmazom, ezzel is hozzájárulva a népies szóhasználathoz.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 09:58:42

és nekem olyan szépet írt tegnap subbán....épp lelkizősben voltam...:)))

cyan 2007.12.18. 10:06:00

ma 4-kor megnézem a Macskafogó2-őt. fura lesz szinesben, zömében csak kontúrosan láttam :))
ja meg holnap este is, ha elhozzák a jegyeket a retekklubból. viszem az ikreket

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 10:09:47

de jó neked!
én is akarom, de majd egyszer valamikor!
aztán ha repibuli van, tessék enni:)))))

cyan 2007.12.18. 10:15:18

a mai stábvetítés, Corvin mozi, Korda terem. mindenki hozhat magával 1 főt. mivel lányom is festegetett benne, így 4-en megyünk.
holnapi meg repi vetítés, retekklub, mint főszponzor igényt tartott vagy 500 jegyre, na az a MOM parkban lesz, popkorn-menűvel vagy miatököm az. mindegy, ikrek anyja lecsapott 4 jegyre (RTL-es), de elmenni nem tudnak, így én vonszolom az ikreket, meg asszem tán Lili jön velem még.

cyan 2007.12.18. 10:19:33

majd megírom az "Így készült, itt készült" posztot is. csütörtökön feloldódik a titoktartási szerződésem, beszélhetek a filmről :D

spájdernecc 2007.12.18. 10:24:48

Svati!
A tegnapi posztban szúrtam Önnek linket.
Látta, vagy ellinkelte?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.18. 10:33:15

benikuty
tudom, hogy a régi, eredeti carbonaraban nem használtak tejszínt, és le is írtam, hogy a puristák ma sem használnak. de manapság olaszországban is tesznek bele tejszínt, mert attól egyszerüen jobb lesz. persze nem szabad sokat tenni bele, nehogy elvigye az ízét. inkább csak állományjavítóként funkcionál. én többször is ettem olaszországban carbonarát, és kb. fele-fele arányban volt tejszínnel elkészítve. minnél északabra mész annál valószínübb, hogy lesz benne egy kicsi tejszín.
az interneten is nézegettem az olasz oldalakat, és ott is sok receptben volt tejszín irva.
az is nagyon valószínű, hogy ez nem a szénégetők étele volt, hanem csak a nevét kapta róluk, ezesetben mindegy, volt e a szénégetőknek tejszínük:)))

na, és most megyek mert vár az urulógusom:(((
később még leszek! :)))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 10:34:06

Az RT az az, hogy a r mellette van az e-nek:DDD
én béna vagyok, a bal kezemen nem tudom kinyújtani az ujjaimat, jobb karomat nem tudom felemelni.orvosság mellékhatása, remélem elmúlik.nem mintha akkor jobban,pontosabban menne a gépelés, vagy ahogy gyerekeim hívják a pötyörészés.
depresszió van ezerrel.ki kell belőle lábalnom, mert így mindennek rossz vége lesz.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 10:37:54

igen megnéztem Spájdi.
az a gond vele, hogy kell induló lóvé, ha jól láttam. na az nincs..

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 10:43:48

naaaa.......én szoktam depi lenni.
mi van má???:D:D:D:D

spájdernecc 2007.12.18. 10:56:44

látom dagonyáztok :)
bár nem örülök neki

Benikuty 2007.12.18. 10:58:52

Fullmoon, híttak az Indexből Gazda Alberték főzni, de én lógó orral meló. Még receptet is kért. Talán kijutok du.:(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 11:02:03

nem akartam dagonyázni, oszt mégis az lett belőle,fuck!

spájdernecc 2007.12.18. 11:07:14

bocs Marisell, nemazér...

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 11:39:31

Spájdi a pincológus is lbssza az embert, ha nyafog, úhogy nincs miért bocsánatot kérni.inkább rúgdaljatok odébb.külső adottságaim arra predesztinálnak, hogy guruljak:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 11:43:38

Spájdi, olyan évem volt, hogy csoda, ha egyáltalán kommunikálok bárkivel. És még tart. Na nem azért...

Benikuty 2007.12.18. 11:47:36

Csatlakoznék az előttem szólóhoz...

Benikuty 2007.12.18. 11:59:17

Aha...:)
Nálunk az élet csak egyeseknek sikerült, akinek második keresztapja Toma. Úgy hívják: Paplanlakó Benikuty. Eddig Fürgelábú volt:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 12:04:46

Pedig a szösszenetek, amiket elénk tártál harmonikus családi idillt ábrázoltak, ezek szerint látszólag. Hm.

Benikuty 2007.12.18. 12:14:45

A család nagyjából Ok.:)

N.Zoli 2007.12.18. 12:14:55

Itt kapható Carbonara pizza is. Van ilyen, vagy csak hangzatos név egy pizzához?

Benikuty 2007.12.18. 12:18:14

N.Zoli, ez kb olyan lehet, mint mikor Kiscic tömte a mákostésztát, és tolta befele hozzá a kiviubit:)
Elég bizarr!

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 12:18:29

áááááááuuuu tombol a depi....pedig én most elég jól vagyok....:)))))

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.12.18. 12:24:05


artlobo.blogspot.com/2007/12/t-varga-lszl-killts-ii.html

egy kiállítás képei. varga laci barátomtól megkaptam a kiállítás anyagáról a fotókat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 12:35:59

Hát, a "kiviubi" önmagában is elég bizarr!;)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 12:41:20

Toma, csodás)))
mindig jó a blogodon.
de! miért kell a carbonáriknak klozsvári szalonna?különben megint tanultam egy újfajta spagettit.és mivel tésztafaló vagyok már megérte.legfeljebb betekerem magam egy dupla lepedőbe, és azt mondom, ez a divat.:D

Benikuty 2007.12.18. 12:45:52

Persze, koviubi:)
Marisell, útálom a gizda nőket:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 12:50:38

Benikuty, hát én is.tokaszalonnát nekik! egy nőnek legyen kiterjedése. bár sajnos a kiterjedés, és a dagiság nem ugyanazon fogalmak.szerény véleményem szerint nekem még csak kiterjedésem van.és ugyan miért ne hazudnék magamnak.hehe

muskotály küvé 2007.12.18. 12:52:44

Sziasztok!

Ezt én is kipróbálom, sült szalonnakockák+tészta kombinációk jók szoktak lenni. Valószínűleg a carabinerik akkor használnak kolozsvári szalonnát+borsot, ha nincs kéznél pancetta... Nyáron vettünk "olasz"-ban, fűszeres (bors, fokhagyma?), de nem füstölt császárszalonna, nagyon jó ilyen célra.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 12:54:02

kiterjedünk Marisell...egyértelmű:)))
mert így vagyunk nőcisek és kész.
és én most azonnal akarok egy Tresort vagy bármit a Lancome-tól.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Benikuty 2007.12.18. 12:59:00

Ha nincs kedvem sokat vacakolni, durumtészta nyakon szűretlen o. olajjal, reszelt pecorino, frissen őrölt bors. Oszt lehet nyomatni:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 13:03:21

Svati, én "zsivenzsi" rajongó vagyok, és most fogyasztom el féltve őrzött E.Taylor White Dimond-ját,, már ezt is ámerikából hozta valaki, ha elfogy nem lesz meg az illatom, brühühü

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 13:09:09

eccer legyen lóvém...tuti az lesz az első, hogy Svatibaba kozmetika és beveti magát egy parfümériába....és flancos, dögös NŐI illatot veszek....nekem is elfogyva minden rendes.
csak gagyik vannak.
időnként beszórom vele a lakást, ha nagy a füst:)))

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2007.12.18. 13:09:58

marisell
igazándiból panchetta kellene ehhez a kajához, de azt nem könnyű beszerezni, ezért írtam a kolozsvárit. még talán az a van a legközelebb hozzá.

beni
az sem rossz! bár én egy kis fokhagymával még... de az már más tészta :)))

Benikuty 2007.12.18. 13:15:31

Toma, van amikor csak parpurét (amit én követtem el) loccsantok, meg bazsalikomot tépek. Meg persze az olaj...
Végtelen a variációk száma, ez az olasz tészták nagy előnye!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 13:18:53

Toma, értem én.egyébként, én is szoktam durumtészta, olivaolaj, kis fokhagyma, oregánós tésztát enni.

Svati, nekem nincs pénzem, de lehet másolatokat is kapni, ráfújod hajadra, és izé, szóval melltartódra, egész nap érezhető. nekem ilyenből van az Angel Innocenem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.18. 13:34:34

Gyerekek, a kolozsvári szénégetők ették így.

Benikuty 2007.12.18. 13:46:59

Az Index szerint a Blahán fergeteges buli. Én meg itt rohadok:(

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 13:46:59

marisell drágám!
nem akarok utánzatot. eredetit akarok, mert ennyi nekem jár.
és igen, kurva szar év volt az idei (soha többet) ennyi kényeztetésre szükségem lenne!!!!

melltartó alá:PPPPP

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 13:49:41

Beni
pont ezt írtam Subbán....kellene menni. Innen???

Benikuty 2007.12.18. 14:02:28

Svatibaba, Blahára, vagy országból?

cyan 2007.12.18. 14:02:52

1 óra múlva megek Blahára, de nagy ívben fogom kikerülni a Homár gulyáságyuját, utálom az ilyen felhajtásos ingyen bulikat. különbenis tömegiszonyom van

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 14:18:58

Blahára....olyan jó lenne eltépni innen egy kicsit.
De megyek helyett oviba:)))

cyan 2007.12.18. 14:24:07

a fene tudja. én is lépnék vmi pusztába inkább, mint be a városba. UTÁLOM A TÖMEGET!!!!!!!!!!!!

fullmoon 2007.12.18. 14:41:11

sziasztok!Nem olyan rég értem haza innen,jó volt ez az indexes borozgatás...:)))
index.hu/kultur/eletmod/boroszta/

cyan 2007.12.18. 14:44:05

könyvet kaptál szilytől? :))))

fullmoon 2007.12.18. 15:02:18

...nem,de lehet a jövő csütörtökön a Blaha mögött,van egy hely ahol dedikálja,és vásárolni is lehet,de ezt csak levelezés útján tudom pontosan kideríteni,mivel mindenki boros poharat szorongatott a kezébe,és a hangulat is lassan de biztosan a tetőfokára hágott,....:)))

fullmoon 2007.12.18. 15:04:28

cyan,ha az index főcímlapját megnézed,pont ő fogja a poharat...:))))))

tistedur 2007.12.18. 15:21:41

én meg bent rohadok a cégnél,amikor gyógyforraltborra van szükségem..:(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2007.12.18. 15:30:09

Szia Tist. Én meg most indulok neki az áűrva két órám letanításának.ezért fogok 100km-t utazni.nem vagyok noemális, de tényleg.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 16:07:29

én csak fahéjes-szegfűszeges teát kaptam az oviba és sajtos pogit (házi), de jó volt.
ivászatot később pótolom:)))

spájdernecc 2007.12.18. 16:19:22

hm, hm....
asszem preventív okokból estére indexnapot tartok :)

spájdernecc 2007.12.18. 16:28:36

Otthon sikerítek egy adag jóképességű forraltbort!

tistedur 2007.12.18. 16:58:56

marisell!
szerintem te teljesen normális vagy :)

spájdi!
egészen jó ötletet adott :P

fullmoon 2007.12.18. 17:21:09

...amit viszont ott kinnt ittam az valami fenomenális isteni finom volt,minden féle borba való fűszer,narancs, reszeltcitromhéjj....stb volt benne...:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.18. 19:48:38

látom, semmiről sem maradtam le. két és fél órája nem volt komment???!!

toma bátyó forraltborjáról legendák szólnak, igricek énekelték meg, és ódákat írtak hozzá. :)))

cyan 2007.12.18. 19:57:38

nézhető a Macskafogó2 :D

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 20:02:42

tudtuk mi ezt életke!
ha te dolgoztál benne, akkor tuti:D:D:D:D

cyan 2007.12.18. 20:05:14

ki van írva a nevem :))

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 20:18:39

még szép, dolgoztál rajta eleget nem?
fej fáj. meg jönnek a kurvabaszott (elnézést) vonatok....megőrülök....
később leszek.

N.Zoli 2007.12.18. 21:25:12

Jó estét, önkényes véradó ünnepségen jártam.
foldiek.blog.hu/2007/12/18/hoskodes

N.Zoli 2007.12.18. 21:26:04

fullmoon
Milyen volt a forraltbor osztás és a forraltbor?

Benikuty 2007.12.18. 21:38:16

Toma, enyémé mega hegyek legyünnek a völgybe.
Ipi-apacs, enyém tárgyi poszt!:))

tistedur 2007.12.18. 21:50:15

nem vagytok ti egy kissé hiúak?! a korrekt az lenne,ha a kifőzde közönsége vakteszten döntené el a kérdést..:P
kissé fáradt vagyok,szóval lassan megyek :)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 22:08:40

mit kell eldönteni?
személyesen? menni kell? szóljatok!!!
még mindig vonatok vannak.....válok:)))

Benikuty 2007.12.18. 22:09:41

Vaktesztnek elébe.Helyszín?
Nem akarok Tomával konkurálni, Ő tudja filozófiánk azonos. Bár apróságokban nem.

Benikuty 2007.12.18. 22:11:32

Miccsinálsz, Svatibaba?

tistedur 2007.12.18. 22:11:46

svati!
megértelek :)

Beni!
a helyszín a problematikus és az időpont :)a filozófiai egyezés nem mond semmit-az ember a tényekre és a különbségekre kiváncsi :P

fullmoon 2007.12.18. 22:16:28

N.Zoli...21:26:04...köszi kérdésed,nagyon finom,viszont akik végig ott voltak,jöttek,vagy maradtak,borozni,hát mit is mongyak nem az elit alakulatot képezték!...:D:D:D

Benikuty 2007.12.18. 22:20:06

Tistedur, a filozófiai megköz Tomával az, hogy mindent csak a fellelhető legjobb alapanyagból. Nincs kompromisszum. Ha nem tudom beszerezni, nem csinálom. Akkor zsíros brugó a legjobb kenyérből, reá a legjobb zsírt. Lila hagymával.

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 22:30:19

semmi Beni.
ha berágok mindig ezt mondom.
és most idézem Csigahajú Amazon barátnőmet, ki ezt írta ma msn-en: volt is nékem, lesz is nékem vidám-boldog életem:D:D:D:D

tistedur 2007.12.18. 22:34:43

Beni!
ezzel tisztában vagyok :)én inkább a szakácstudományotok különbözőségeire lennék kíváncsi:melyikőtök főz jobb paprikás kolompért :)

svati!
lesz még búza,lesz még lágy kenyér,lesz még saját laptopod :DD
most én el,mindenkinek szép álmokat :)

sarasvati / sütifej (törölt) 2007.12.18. 22:40:02

tiste
életem LEGPOMPÁSABB napja lesz.
és kussolhat mindenki és senki nem nyúlhat majd hozzá:)))))))))))))))))

Benikuty 2007.12.18. 22:43:51

Tisti, márha szabad így.Toma szerint Ő. Nyilván:)
Én szerint én:)
Szép álmokat, rózsás csókokat:))Hölgyek!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.12.18. 22:49:40

beni
tiéd a forraltboros poszt! én nem is írhatnám meg az én receptemet, mert akkor sajnos meg kéne hogy öljelek benneteket, és azt nem akarom.

főzőversenyt nem szeretnék benivel, de egy közös sütés-főzésben benne lennék:)))

fullmoon 2007.12.18. 23:00:49

Toma,akkor csak el kérem én azt a receptúrát,és ha leittam magam utána már tök mindegy hogy végzem,úgysem érzek semmit!:D:D:D:D:D:D:D

spájdernecc 2007.12.19. 05:02:12

Jó reggelt!
Hársteát mézzel!
Kávét!

Benikuty 2007.12.19. 05:50:32

Méz ajjó
hashajtóóó:)
Szép napot mindenkinek!