„Sült fokhagyma”-projekt
Nem tudom ki, hogy van vele, én nagy rajongója vagyok a fokhagymának, minden formájában szeretem. Talán csak a fokhagyma-fagylalt (nem vicc, van ilyen) az a határ, ahol megtorpannék, de egyébként jöhet minden mennyiségben.
Az egyik kedvencem a sült fokhagyma! Azt bárhol, bármikor, bármivel alapon fogyasztom.
Többféle elkészítési módja is van. Én például eddig legtöbbször, gerezdjeire szedve, héjastól, olívaolajjal meglocsolva, sütőbe téve készítettem, de pár hónapja a Bob Blumer – sokan „The Surreal Gourmet” –ként is ismerik – egyik műsorából ellesett sütési módszert alkalmazom.
A sült fokhagymának nem olyan erős, markáns az íze, mint nyersen, inkább édeskésnek mondanám. A sütéstől nagyon puha, krémes, kenhető lesz az állaga, ugyanakkor megőrzi jellegzetes aromáját, csak szelídebb formában. Szinte minden sült és grillezett húshoz remekül passzol.
Sült fokhagyma:
Fogok egy egészséges fej fokhagymát, egy éles késsel levágom a tetejét, és egy tepsibe vagy egyszerűen egy alufóliára teszem. A vágott felére extraszűz olívaolajat öntök, ami szépen befolyik a gerezdek közé. Meghintem durva tengeri sóval, betakarom alufóliába, és 175-180 fokra előmelegített sütőben, 60-70 percig sütöm.
Sült fokhagyma madársalátával és francia kecskesajttal, olívabogyóval
A fokhagymát a fentiek szerint elkészítem, közben fogok egy zacskó madársalátát (lehet rukkola is) megmosom, megszárítom. Egy citrom levéből és háromszor annyi extraszűz olívaolajból, egy csipet sóból, és borsból öntetet készítek, amit elkeverek a salátával. Felszeletelem a fehér penészes kecskesajtot (Matin d’Avre) amit meg is grillezhetünk előtte. A salátát a tányérra halmozom, közepére helyezem a fokhagymát, körberakom a sajttal és az olívabogyóval, ciabatta kenyérből készült pirítóst teszek mellé és tálalom.
Fiatal, friss savakkal rendelkező Sauvignon Blanc-t, vagy nagy kedvencemet, Mőcsényi Zöldvertelinit kortyolok mellé.
Fiatal, friss savakkal rendelkező Sauvignon Blanc-t, vagy nagy kedvencemet, Mőcsényi Zöldvertelinit kortyolok mellé.
Sült fokhagyma egészben sült krumplival, hagymalekvárral és libazsírral
A sütőben héjastól, egészben sütött krumpli igazi téli csemege. Nevezhetjük paraszti ételnek is, hiszen leginkább faluhelyen, kemencében készítették hajdanán. Többnyire liba-, kacsa- vagy sertészsírral és sózott lila hagymával ették, ahogy számtalanszor én is gyerekkoromban (bár én városi gyerek voltam). Ennek a finomított, mondhatni, sznobosított változatát készítettem most el. Könnyű dolgom van, hiszen a burgonyának és a fokhagymának is nagyjából azonos sütési idő és hőmérséklet kell.
A személyenként négy-öt közepes nagyságú (folyóvíz alatt alaposan megmosott) krumplit egy tepsibe teszem, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, melléteszem a becsomagolt fokhagymákat, és a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 60-70 percre. A kolompér akkor sült meg, ha a kés hegye könnyedén beleszalad. Ha az előírt időnél tovább kell sütni, a fokhagymát kiveszem, nehogy megégjen. Közben elkészítem a hagymalekvárt.
A sült burgonyát, a hagymalekvárt, a fokhagymát egy tányérra pakoltam, és mellé a libamáj confithoz használt, fűszeres libazsírból kanalaztam egy adagot.
Egy pohár kékfrankost ajánlok mellé, amivel a hagymalekvárt is készítettem.
A sült burgonyát, a hagymalekvárt, a fokhagymát egy tányérra pakoltam, és mellé a libamáj confithoz használt, fűszeres libazsírból kanalaztam egy adagot.
Egy pohár kékfrankost ajánlok mellé, amivel a hagymalekvárt is készítettem.
Jó étvágyat!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 07:51:42
Jó reggelt.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 08:01:04
Én ma csak késő este leszek, remélem, Ti is bezabáltok Toma sült fokhagymájából.
Szép napot mindenkinek!
spájdernecc 2008.01.10. 08:04:29
5-fél nyolcig sztrájkolt a gépház, az egész index darabokban volt...
nyugi Nadine, nem szabadulsz :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 08:05:43
N.Zoli 2008.01.10. 08:12:31
Ma lesz az utolsó munkanapom. Már nem kávézok sokat a Mokkában, de ma kötelező.
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.10. 08:17:35
reggeltet.
jól néz ki, egy baj van vele(m), én nem szeretem a fokhagymát, de ezt a krumplis dolgot bevállalom. majd egyszer.
muskotály küvé 2008.01.10. 08:37:47
Toma, küldtem neked üzenetet tegnap.
maybach 2008.01.10. 08:48:02
Toma!
Jó kis menü ez.
Már írtam eccer milyen jó is reggel hideg libasülttel, lilahagymával kezdeni. Majd egész napos sörözéssel és prágai sétával folytatni.
Ez is jó kezdet lenne.
Fenét se zavarna a kinti köd.
cyan 2008.01.10. 09:51:18
szürreális szakács a kenyérpiritójával kedvenc, fokhagyma is kedvenc, sült krumli is kedvenc. gyerekkoromban sokszor volt vacsira a sütőben sült héjjas burgonya, csak mi vajjal, sóval. ja és városi úrilány voltam, csak csórók :)))))
N.Zoli 2008.01.10. 10:23:34
Vagy nyáron grillezéshez, kivájni megtölteni, baconnel körbeölelni, alufóliába bele, aztán megsütni. Vagy négybevágva oldalassal együtt megsütni sütőben.
N.Zoli 2008.01.10. 10:31:33
Ismerek egy csajt, aki búvárszemüvegben pucolja a hagymát, mert nem tud mit csinálni. A könnyezés ellen egy dolog hatékony: a nyomkodós hagymaaprító. régen NDK gyártmány lehetett kapni műanyagból, most meg inoxból árulják. Meg van a művaginára hasonlító Jamie O.-féle fokhagymapucoló szilikoncső.
Ha egy filmben folyókönnyes sírást láttam, akkor az volt az első gondolatom, hogy na megjött a hagymás kamion.
cyan 2008.01.10. 10:38:35
tistedur 2008.01.10. 11:11:29
a héjában sült krumpli lilahagymával és szalonnával a klasszikus vacsi..:) vagy zöldfűszeres túróval..vagy bármivel..:D
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 11:18:18
a sírás ellen, bármilyen furcsa, az egyetlen ellenszer, a baromi éles kés. ha nem eléggé éles a kés, amikor vágod, az illóolajok messzebre frőccsenek, és belélegzed. de ha éles, akkor nem fejt ki nyomást a hagymára, mikor szétvágja a rostokat. a séfek ezért nem könnyeznek, és nem azért mert megszokták.
maybach 2008.01.10. 11:32:20
cyan 2008.01.10. 11:42:01
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 11:59:08
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 12:19:47
később leszek! már ha...:)))
muskotály küvé 2008.01.10. 12:22:14
Az éles kés amúgy sem árt, ha nagyon apró a cél, nekem legalábbis mindig szétcsúszkál, ha nem hirtelen mozdulattal sújtok le...
A hagymavágóval az a bajom, így is annyi kütyü van, amit kerülgetni kell, hogy nagyon meggondolom egy újabb praktikus segédeszköz beszerzését... A példaképem a kínaiak, akik egy bárddal mindent megoldanak, a fokhagyma 1 köbmm-esre aprítását is...
muskotály küvé 2008.01.10. 12:28:14
Egyszer nem mérnéd, le hogy az egy csésze liszt az hány g? Reggel összekészítettem az anyagot a 12 órás kenyérhez, de a megadott mennyiségekkel kicsit sűrűnek tűnt. A 7,5 dl-nek mért liszt kb. 550 g volt, így a 3,25 dl vízzel a normál kenyérsűrűségnek (illetve annál kicsit sűrűbbnek: én 500 g liszthez 3 dl vizet használok), ezért egy kevés vizet löttyintettem hozzá, remélem, jó lesz.
Egyébként tetszenek a csészében kifejezett receptek, természetesebbek, de én többször különböző lisztet használok, inkább lemérem. (Azért kipróbálom, van-e lényeges különbség a súlyukban, hátha van egy pont jó méretű csészém...)
cyan 2008.01.10. 13:06:08
N.Zoli 2008.01.10. 13:14:01
Mi van séf, útálom, ha egy férfi sír, úgyhogy kopjon le, ki van rúgva:)
A hagymaaprítót ne kerülgeti az ember, mert sűrűn használja. Szerintem hatékony és könnymetes, kicsi a helyigénye. Sokkal feleslegesebb dolgok is vannak, amit konyhacucnak árulnak pl:tojássárgája szeparátor, vagy akár a nokedli szaggató is, mert nélküle is lehet szaggatni hasonlóan. Ha mindenki olyan ügyes lenne, mint a bárdos ázsiai séfek, nem is nagyon kellenének segédszközök, vagy ha ügyes vagy nem kell palacsinta fordító sem.
maybach 2008.01.10. 13:26:13
maybach 2008.01.10. 13:28:53
A hagyma által kiváltott könnyezés elkerülhető a torma reszelésével. Az elnyomja.
tistedur 2008.01.10. 13:44:28
N.Zoli 2008.01.10. 14:21:55
egy kis funkygroove break, most ez a hangulatom:
youtube.com/watch?v=BgdXW9Z-M5o
picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2008.01.10. 15:41:53
spájdernecc 2008.01.10. 18:02:42
hú, de kurva hétfő van!
spájdernecc 2008.01.10. 18:25:05
Marisell is bejelentkezett a barátom vagy-e kérdéses emillel :))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 18:42:55
N.Zoli 2008.01.10. 19:01:01
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 19:14:56
lemértem. 460g a három csésze liszt. másodszor is kimértem, akkor 480g harmadszor a kettő közé esett:)) tehát a válasz a kérdésedre, három csésze liszt, az 460-480g. uszkve fél kiló:)))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 19:23:34
remélem beszámolsz a végeredményről (kenyér)
én is kínai bárdot használok mindenre, azzal aprítok, vágok, csontozok, szeletelek. 1500 forintért vettem a kínaiban(előtte néztem egy márkásat egy késboltban huszonötezerért, majdnem megvettem), és olyan az éle, mint a borotvának. kétszer ráhúzok az acéllal mielőtt használom, és lehet borotválkozni:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 19:38:54
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 19:44:29
Én is bárdot használok, de most nem részletezném, mire. Tovább csökkenne a látogatottság.
Ünnepélyesen bejelentem: felvásároltam a Jysk bútoráruház komplett akciós könyvespolckészletét. Az akció ma reggel 9-kor kezdődött, és első vevőként, 9.05-kor mindet megvettem. Mind a három darabot.
REÁLIS EZ, KEDVES FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG????
Jé 2008.01.10. 19:55:57
A Jysk bekaphatja, jelentem ki ünnepélyesen. Karácsony előtt reklámoztak két világítós, éneklős, rénszarvasos nyakkendőt egy csomagban, és mire odaértünk már nem volt. egy darab se. padig nagyon szerettünk volna, mert olyan giccses volt, hogy az már szép.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 20:04:43
most olvastam egy cikket gasztrotémában. a magyar étterem helyzetről. akit érdekel...
www.nol.hu/cikk/477140/
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 20:09:10
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 20:27:17
Jé 2008.01.10. 20:29:52
Nadine, mitől fáj a kezed?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 20:33:44
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 20:34:26
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 20:55:02
Hát, akkor megyek fürdeni.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 21:10:13
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 21:12:06
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.10. 21:14:55
muskotály küvé 2008.01.10. 21:24:07
Akkor tényleg sok volt a liszt... Pedig szintvonalas üvegedényben próbáltam vízszintesre beállítani. Kb. 6-8 cm vastag, vízszintes, hólyagos valami lett. Most kezdődött a plusz egy óra, aztán be a sütőbe, holnap megírom, milyen lett.
Kínai bárdot én egy boltban láttam: Pesten a Rákóczi téri csarnokban van egy kínai élelmiszerbolt (asszem a chew.hu-n olvastam róla), nagyon jó a választék ázsiai kajában - de a bárd 8-9 eFt volt, így ismeretleneül nem vágtam bele (ill. vele, hogy kínrímeljek).
A hagymánál ismertetett vizes módszert egyébként egy síelés alkalmával mutatta egy ismerős, aki a paprikás krumpliba vagy tíz fej hagymát belevágott (szörnyű is lett, rengeteg savat csinált, rengeteg sört meg kellett rá inni, szerencsére Csehországban voltunk), és nem értettem, miért nem válaszol, ha hozzászólok.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.10. 21:50:30
én is egy üvegcsészével mérem, mert nekem sincs profi cup-om, csak az észt osztom:)) (de azért beszerzem egyszer)
kiváncsi vagyok a kenyérre:))
fullmoon 2008.01.10. 22:36:49
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.01.11. 00:25:21
spájdernecc 2008.01.11. 05:18:04
Kvt, hpt!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 07:39:57
Spájdi, a kvt értettem, a másikat nem. Házipénztárt? Hypót?
spájdernecc 2008.01.11. 07:41:56
reggel van, vagy mia szösz :))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 07:54:41
spájdernecc 2008.01.11. 07:55:36
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 08:00:07
tistedur 2008.01.11. 08:26:05
valami érdekeset..:)
jó reggelt,jó kávézást :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 08:39:04
tistedur 2008.01.11. 08:40:15
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 09:01:21
cyan 2008.01.11. 09:08:18
kv-t!
hp nem kell, ma még vezetek. holnap hajnalban megy vissza lányom, brühühüüüüüüü
cyan 2008.01.11. 10:05:10
tistedur 2008.01.11. 10:09:58
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 10:10:48
cyan 2008.01.11. 10:23:43
muskotály küvé 2008.01.11. 11:49:16
Toma,
Jó lett a kenyér. Mivel szerintem sűrűbb volt, mint kellett volna, ezért kicsit kevesebb ideig is elég lett volna sütni, kicsit vastag lett a héja, de összességében tényleg jó, és egyszerűen elkészíthető.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 13:23:49
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 14:10:35
nadine
ha egy kis pálesszal inditanál, valami olyasmit sikerülne kihozni a szekrényből, amire a gyártók biztos nem gondoltak volna a szegényes fantáziájukkal:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 14:17:24
Ne is mondd... Az elsőt négyszer kellett be-ki csavarozgatnom, mire megértettem, hogy minek merre kell néznie. De az már teljesen kész, a második már sokkal gyorsabban megy, mert nem kell agyalni, viszont már mindenem fáj. De juszt is ügyes leszek, és profin megcsinálom. Punktum.
spájdernecc 2008.01.11. 14:31:55
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 14:44:35
látom ma sem tolonganak a népek a kifőzdében.
tistedur 2008.01.11. 14:55:27
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 15:29:18
Toma, ha ezeket nem lapraszerelten veszem, akkor haza is kellett volna szállíttatni. Így meg befértek egy barátnőm kisautójába. Mondjuk, egy kompakt szerelő jöhetett volna lapraszerelve:)
De még semmi üzemi baleset nem történt (ujj-kalapácsolás, szekrényborulás stb.), úgyhogy egész jól megy a dolog.
tistedur 2008.01.11. 15:44:11
:DD ilyenkor mindig eszembe jut,amikor a barátnőmnél szereltünk ösze könyvespolcot..
spájdernecc 2008.01.11. 16:00:48
csak egy kicsit egyszerűbb
a tizenötödik
de addig szíííívás és köpködás :))
homár molla 2008.01.11. 16:12:03
már azt is tudom, mit szeretnék, ha eljön az ideje, jelentkezem.
Nádiné egy zseni.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 16:28:44
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 16:57:33
Kedves Homár Molla, első soraid alapján azt hittem, valami botrányos dologra bukkantál, de aztán a "zseni" szó megnyugtatott:DDDD
spájdernecc 2008.01.11. 17:01:31
és még mindig nincs vége :(
cyan 2008.01.11. 17:03:44
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 17:04:02
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 17:05:12
Nem lehet, hogy az zavarja meg a rendszert, hogy az összes bejegyzés 2007-re van datálva?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 17:05:56
spájdernecc 2008.01.11. 17:20:30
meg mindenhol
spájdernecc 2008.01.11. 17:25:07
sikertelenül
azt hiszem
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 17:28:52
Figyi: kommentablak van?
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 17:30:51
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 17:40:33
tistedur 2008.01.11. 17:45:47
homár molla 2008.01.11. 17:59:54
spájdernecc 2008.01.11. 18:02:02
spájdernecc 2008.01.11. 18:07:33
éljen az illegalitás :))
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 18:32:39
spájdernecc 2008.01.11. 18:38:10
leltár van, meg ciánozás...
/ nem a fösték, a méreg /
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 18:40:24
Mindjárt kipróbálom, mi történik, ha átdátumozok mindent 2008-ra.
spájdernecc 2008.01.11. 18:43:37
cyan 2008.01.11. 18:43:54
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 18:52:49
Wolf 2008.01.11. 18:54:34
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 18:58:29
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 19:02:15
megnéztem gránátalmát,és tényleg:))) ebből is látszik milyen jó kis kaja. többünknek is eszébe jutott:))
nadine
vagy megjavítotad vagy megjavult, de lehet komelni nálad:)))
spájdernecc 2008.01.11. 19:02:19
diszrimináció
itten kirekesztik az ízeltlábúakat!
spájdernecc 2008.01.11. 19:02:55
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 19:03:03
1. két napig gőz kieresztést folytattam subbbán, mert inkább ott, mint itt. nem voltam kifőzdeképes:))
2. rohadt migrénem volt ma, olyan rohamosféle, némi görcsoldó-fájdalomcsillapító koktéllal - de már jobban vagyok.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 19:09:52
Spájdi, nem tudom, mi lehet az oka e jelenségnek.
Arra tippelek, hogy a blog önhatalmúlag archívnak tekinti a 2007-es "posztokat", és úgy érzi, ahhoz már ne szóljon hozzá senki... De hogy pont Téged miért közösít ki...? Érthetetlen.
Szervusz, Wolf. Honnan találtál ide hozzánk? Azt hittem, megint kituszkoltak bennünket a címlapra, de nem.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 19:12:01
és kitomboltad magad?:)
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 19:26:03
nagggyyyon:))))))
spájdernecc 2008.01.11. 19:28:41
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 19:32:33
kellett na.
most itt ezekkel a drága emberekkel?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 19:57:19
nadine
az itt megjelent "gasztro" cimkével ellátott cikkek, automatikusan megjelennek a blogasztro nevü gyüjtőblogban, aminek elég nagy látogatottsága van.
gasztro.blog.hu/ tedd a kedvencekbe, mert jó posztok vanak benne:)) valószínű wolf is innen talált ránk
tistedur 2008.01.11. 20:01:05
bírjukmia gyűrődést..:DD végre vacsorázom.:)
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.11. 20:06:19
gyerek msn-je bekapcsolva maradt, sorra jelentkeznek be hozzá az arcok, ezek alapján már nem csodálkozom, hogy az iskola rémének nevezik, pedig egy földre szállt ajándék.:)
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 20:06:50
ettől az ámokfutástól megkíméllek benneteket.
jobb így:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 20:15:41
Svati, mi húzott fel ennyire? Mármint a subbán.
Szia, Marisell!:) Te mondtad, hogy nemsokára alig lesz meló, használd ki, amíg van:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 20:22:49
nem sokkal az indulásunk után jelentkezett egy kommnetben nemisbéka, hogy be teheti e a gasztro cikkeinket hozzájuk. és én igent mondtam. minden nap összegyüjtik a szerintük legjobb posztokat és betesznek egy részt a posztból amiről elnavigálhatunk a poszt blogjára. nem csak bloghus hanem, blogspotos, blogteres, és freeblogos posztokat is betesznek.
cyan 2008.01.11. 20:26:31
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 20:27:23
az életem húzott fel:))
ott eresztettem ki a hülyeséget, az agybajt, stb.
releváns anyázás....tudod:))
tistedur 2008.01.11. 20:29:33
inkább mint a gyomorfekély..:DD
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 20:34:24
igen:)) meg beni barija is fent volt.
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 20:35:41
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 20:35:58
cyan 2008.01.11. 20:41:08
vigyázz a nyelvedre Toma!
Benikuty 2008.01.11. 20:58:34
Csak azé kérdem, mert két napja úgy rámbaszódott az ajtó,hogy az orrom még mindig vérzik:(
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.11. 21:09:19
mi történt???
tistedur 2008.01.11. 21:09:28
Benikuty 2008.01.11. 21:14:09
Aki meg rámvágta,az reménytelen. Pont ezért szeretjük. A kis dögöt:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 21:21:54
cyan 2008.01.11. 21:26:33
tistedur 2008.01.11. 21:27:26
nem vagy te kissé túlérzékeny néha?! vagy csak a változó kor teszi ezt,kedves Beni..:D
Benikuty 2008.01.11. 21:28:16
Benikuty 2008.01.11. 21:31:22
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 21:37:01
cyan 2008.01.11. 21:43:14
neked jogod van megsértődni minden apróságon, mi viszont nem fogunk zaklatni, ki, mikor, hol, mivel sértett meg :PPPPP
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 21:43:34
cyan 2008.01.11. 21:45:38
tistedur 2008.01.11. 21:46:30
cyan 2008.01.11. 21:47:54
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 21:51:08
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 21:52:39
cyan 2008.01.11. 21:56:41
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 21:57:47
cyan 2008.01.11. 22:08:27
ma akartam terepre menni a blogomhoz, de jött a villanyszerelő, és a karácsonyi ajándékokat felszerelte a fürdőbe, konyhába, fiam szobájába (lámpák)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 22:09:54
cyan 2008.01.11. 22:20:47
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 22:25:33
cyan 2008.01.11. 22:27:42
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.11. 22:33:25
Na, én elköszönök, megyek tévézni egy kicsit (sztem öt percig leszek még ébren). Úgy sajog minden porcikám, mintha egész nap kaszáltam volna. Hiába, ez a brigád nem a húsz évvel ezelőtti:))
sarasvati / sütifej (törölt) 2008.01.11. 23:50:58
maybach...:)))
olvassátok. régi szép idők:))
comment.blog.hu/2007/02/07/tisza_kata_ujra_musort_vezet
tistedur 2008.01.12. 08:12:01
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.12. 08:21:50
fullmoon 2008.01.12. 08:22:06
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.12. 08:29:55
tistedur 2008.01.12. 08:32:29
maybach 2008.01.12. 08:44:07
Én meg kidolgoztam magam a héten rendesen.
Szóval hétvégén már csak lazán itthon. Megállás nélkül.
Svati!
Nosztalgia?
Az írás valóban megmarad.
Benikuty 2008.01.12. 09:37:42
Piac, pék abszolválva!
Délelőtt megcsinálom a kínai tésztát, és fotózok. Minden reményem szerint poszt lesz belőle:)
Pálesz valakinek?:))
spájdernecc 2008.01.12. 09:39:42
Jó reggelt!
tistedur 2008.01.12. 10:08:45
spájdernecc 2008.01.12. 10:10:51
Hidegindító, hogy gördülékeny legyen a napi robot...
sarasvati 2008.01.12. 10:26:07
Maybach
tegnap sírósan röhögtem rajta és közben kiesett az egyik lencse a szememből.
jó volt olvasni.
Benikuty 2008.01.12. 10:57:24
Ma jeles napra virradt itten.
Nősül egyik cimborám, 63 évesen elvesz egy pont negyven igen csinos lányt. Őszintén irigylem, mert nekem sokkal kevesebb is mázsás súly. Amit nem, az a viagra számlája:)
Száz fős lagzi, cigányzene, nagykanál:)) Talán exek is hivatalosak?
Kínai kész, konyhában már hibázni megint nem, írok akiknek kell.
Szép napot mindenkinek!:)
cyan 2008.01.12. 11:02:20
úgy érzem magam, mint akit ledaráltak és kidobtak a szemétdombra. aludtam vagy 3 órát.
tistedur 2008.01.12. 11:12:04
tessék gyorsan visszaaludni :)
cyan 2008.01.12. 11:26:25
Benikuty 2008.01.12. 12:26:51
Fullmoon, mit Te főzni:)
Mi bezabi a kínaiból, de én még toltam némi kóbit, biztos ami biztos.
Ki tudja mit nyomnak a lagziban a Koronában?:) Vannak ottani fosika tapasztalásaim:(
N.Zoli 2008.01.12. 12:48:06
Megkaptam a végkielégítésem, még kilenc nap a becsapódásig...
cyan
Majd a társasjáték posztot még akarom csinálni, csak szükségem lenne a szkennelt dolgokra.
Benikuty 2008.01.12. 13:08:22
Én most bebújok kuty mellé, régen volt a reggel.
N.Zoli 2008.01.12. 13:11:35
Nálam csontleves cérnametélttel
meg petrezselymes krumpli pulykaemlővel, csemuborral.
Kaptam még egy rahedli kajautalványt, étteremből hozatom a kajámat indulásomig és még utána is marad:)
Így mulat egy munkanélküli.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.12. 13:33:06
N.Zoli 2008.01.12. 14:14:20
N.Zoli 2008.01.12. 14:15:45
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.12. 14:19:35
Végül is, ha arról az oldalról közelíted meg, hogy nyelvet tanulni és világot látni mész, akkor mindenképpen nyereséges lesz az út. Akár ott kamatoztatod tovább a tapasztalataid, akár itthon. Szorítok.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.12. 14:22:14
beni
egy kis kínait nekem is küldhetnél fénypostával:)) ...na mindegy sütök egy kis pizzát magamnak.
lagziba meg úgy kell menni, hogy a zsebeket ki kell bélelni nylozacsival:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.12. 14:25:18
wales, sokkal szebb, viszont senkit sem lehet megérteni:)) már ha walesiül beszél.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.12. 14:32:22
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.12. 14:43:38
Benikuty 2008.01.12. 14:54:24
Nagyobbnak még én adtam pénzt repülőre hat éve. Azóta fotós szakiskolát végzett, és szakképesítést otthon ápolásból, s egy ilyen szolgálat jól fizetett és megbecsült munkása. Előtte négy évet töltött egy volt diplomata nőnél, aki a királynő szolgálatában Indiában rokkant meg. Ő sokat segített a lánynak.
Itthon Jánoshalmán az volt a perspektíva, hogy a sarki kisbolt tulaja, ahol dolgozott, mikor dugja meg a raktárban. Gyalázat!!
A kicsit nem vették fel a POTE-re, szeptemberben ment ki nyelvet tanulni, amint meglesz a hat hónap munkaviszonya abban a spanyol étteremben ahol most segéd, beiskolázzák szakács suliba. Ügyes a lelkem, itthon is szeretett főzni.
Már csak az itthoni dolgokról kéne valami jót írni:(