Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből...

2008.01.17. 05:00 Bombadil Toma

„Ami van a hűtőben”,
avagy zöldséges-kecskesajtos lasagne
 
Mint a cím is mutatja, ez az étel a hűtőben fellelt maradékokból készül. Időnként átvizsgálom a hűtőmet és a kamrámat, hogy minek jár le hamarosan a szavatossága, vagy töltött három-négy hónapnál többet a fagyasztóban, majd ezeket megpróbálom étellé átalakítani. Jelen esetben egy vákuumcsomagolású lasagnetésztát és a fagyasztóban egy zacsi franciasaláta-zöldségkeveréket (Iglo) találtam. Volt még egy kisebb darab francia kecskesajt, meg hát ami alapból van általában a háznál, tej, vaj, tojás, miegymás. Fejben rögtön össze is raktam egy vega lasagnét.
 
 
Amiket találtam:
 
  • 1 csomag „friss” lasagnetészta (500 g)
  • 1 csomag zöldségkeverék (500 g)
  • 10-15 dkg kecskesajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg scamorza vagy pizzamozzarella
  • 5 dkg parmezán vagy grana padano
  • friss bazsalikomlevél
  • só, bors, tárkony, olívaolaj
          A besamelhez:
  • 5-6 dl tej
  • fél fej hagyma
  • 1-1 evőkanál liszt és vaj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 tojássárgája
  • 1 marék parmezán frissen reszelve
 
 
 
Előkészületek:
 
Először is elkészítem a besamelmártást. A hagymát durva kockákra vágom, a kecskesajtot vékony karikákra szeletelem, a fokhagymát felaprítom. A parmezánt és a scamorzát lereszelem.
 
Elkészítés:
 
A vajon és egy kis olívaolajon a hagymát és a fokhagymát megdinsztelem. Sózom, borsozom, és egy nagyobb csipetnyi szárított tárkonyt szórok rá, majd hozzáadom a zöldségkeveréket és párolni kezdem. Amikor a zöldségek megpuhultak, félreteszem.
Fogok egy mélyebb tepsit, egy kis olívaolajjal meglocsolom, ezután egy kevés besamelt teszek bele, és erre fektetem az első réteg tésztalapot. A tésztarétegre egy adag zöldséget rakok, és egyenletesen elosztom. Meglocsolom egy adag besamellel, szórok rá egy kevés sajtot, és újabb réteg tésztát fektetek rá. A harmadik rétegre pluszban ráfektetem a kecskesajtkarikákat, és a hűtőben eközben talált grillezett paprikacsíkokat (vagy bármi mást, ami illik hozzá). Egy kevés bazsalikomlevelet tépkedek rá, és ezt is befedem a besamel- és sajtréteggel, majd jöhetnek a tésztalapok. Az utolsó réteg tésztára már nem teszek zöldséget, hanem ráöntöm a maradék besamelmártást, befedem a reszelt sajttal, meghintem egy kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal. Ezután a 180-200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 30-35 perc alatt készre sütöm.
 
Tippek, trükkök, tálalás:
 
A lasagnéban az a jó, hogy másnap, felmelegítve ugyanolyan jó, ha nem jobb, mint frissen. Ráadásul a fagyasztást is bírja. Én mindig többet sütök, mint ami elfogy, és a maradékot adagokra osztva, eldobható alumíniumtálcában a fagyasztóba teszem. Lustább napjaimon csak előveszem, úgy, ahogy van, bevágom a sütőbe fél órára, és kész is.
Bármilyen – fagyasztott vagy friss – zöldségkeverékből elkészíthető ez a lasagne. Két dolgot érdemes betartani: tárkonyt mindig használjunk (ez a fűszer valahogy magasabb szintre helyezi a párolt zöldséget), és a középső rétegben valamilyen karakteres ízű alapanyag (kecskesajt, grillezett zöldség, feta stb.) is legyen.
Az „ami van a hűtőben”-lasagne nagyon finom kis étel. A tárkonnyal feldobott, édeskés zöldségek a markáns kecskesajttal és parmezánnal igazán harmonikus ízzé állnak össze. Ehhez párosul egy belül selymes-krémes állag, kívül pedig a rásült sajttól ropogós kéreg.
Egy palack sauvignon blanc-t bontsunk mellé, nem bánjuk meg.

118 komment

Címkék: gasztro vega recept tészta toma olasz ízek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2008.01.17. 12:56:34

Nadine, ez olyan bánatosan hangzik! Időtől van?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 13:01:38

Nem, dehogy. Tényleg így van. Nem vagyok nagy igényű ember, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy más jellegű dolgokra vágyom. Olyasmikre, amiket nem kilós árban mérnek:)

spájdernecc 2008.01.17. 13:06:26

aha, szóval a megfizethetetlenre:))
helyes

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 13:07:35

Spájder, jól látod a lényeget, nem tárgyi dolgokról beszélek:)

spájdernecc 2008.01.17. 13:10:07

kor, tapasztalat, empátia
nem minden ám a távkukker :)

Benikuty 2008.01.17. 13:21:10

Hová nem lehet eljutni egy darab sajttól...:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.17. 13:21:32

Én meg olyan korcs vagyok, hogy ha meg kellene ennem a kecske sajtból, biztos bele én halnék, kecske tej szintén.lasagne, viszont szimpi.
Ja és szép napot mindenkinek.

Nadine, hallottál már a kérjetek és megadatik mondatról.persze hinni kell benne, és nem úgy műkszik, mint az mzperx-es távküldés.
én mindenesetre úgy döntöttem kiélem a nyomorúság minden pillanatát.ha már csak ez maradt:(((((
jóvanna!azért nem kell leizélni:)szidni vagy mi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 13:22:42

Dehogy szidlak, Marisell. Kérek én, nem is keveset, csak más területről:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.17. 13:27:33

Naídine, én sem anyagiakra gondoltam, hanem a pénzzel meg nem fizethetőkre.de csak akkor érdemes kérni, ha nem betegszünk bele a beteljesülésbe)

spájdernecc 2008.01.17. 13:33:42

na ja a kívánságokkal is vigyázni kell:)
bár a helyi svábok egyik monása szerint, ha már kérni kell, kérj akkorát, hogy az Öregisten is belerokkanjon!
persze ez echte swabishul jobban hangzik....

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.17. 13:36:23

szerintem lehet, hogy az Öregisten rég magasról tesz az egészre, és új prototípust tervezget, aztán majd beleteszi jól az Édenkertbe.de úgy is kell nekik:)

maybach 2008.01.17. 13:59:29

Marisell!
Könnyen lehet, hogy igazad van az új prototípust illetően.
Tegnap mondták a rádióban, hogy egy egy tonnás egér csontvázát találták meg.
És hova lett?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.17. 14:23:01

jó reggelt!

a kecsketej a föld legundurirtóbb folyadéka. aki azt megissza, az bármire képes. viszont a kecskesajt a legfinobb sajtok közés tartozik. ezt a paradoxont nem is értem.
aki kóstolta, és nem ízlett nenki, azt valószínű nem lehet meggyőzni. a lényeg, hogy valami karakteres íz legyen a zöldségek mellet. mindenki a saját ízlésének megfelelőt válassza.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.17. 14:24:10

...talán majd gépelni is megtanulok egyszer:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 14:26:10

Maybach, pár év múlva egy egytonnás Nadine csontvázát fogják megtalálni. Azon is gondolkodhatnak egy darabig...

Toma, értjük. A "legundurirtóbb" azt jelenti, hogy olyan undorító, hogy ki is irtod vele magad egyből.

maybach 2008.01.17. 15:08:08

Nadin!
Ja, azt sem lehet pénzzel.
Mert nincs annyi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 15:14:13

Maybach, kicsit elvesztettem a fonalat. Mihez nincs elég pénz? Egytonnásra hízni?

muskotály küvé 2008.01.17. 15:22:40

Benikuty, maga a sajt valami Jakab nevű ember által készült. (Félreraktam a csomagolást, hogy felírom az adatokat, de aztán elveszett és ennyot jegyeztem meg.)

Egyébként én is lasagne-t ebédeltem, méghozzá vadhúsost. Ha Pesten a Budafoki úton jártok, a BP Hőerőművel szemben van egy Gold nevű fitnessterem, annak a kajáldájában történt. 1100 Ft-ért nagyon jókat lehet enni (a bűvös szakács blogon is írtak róla, én is onnan tudom). Remélem, sem megszűnni, sem árat emelni nem fognak, mindkettőt megérteném, de nagyon sajnálnám...

maybach 2008.01.17. 15:29:06

Nadine!
Igen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 15:32:49

Hát, azért egy jó kis ülőmunka és speciális receptek teremtenek némi esélyt:)))

cyan 2008.01.17. 15:37:59

tettem ki újabb írást, akit érdekel sasolja meg :)
most pedig nekigyűrkőzök a posztnak, a holnapinak....

cyan 2008.01.17. 16:26:42

végre, valaki elismeri :D:P

Benikuty 2008.01.17. 16:47:38

Küvé, kösz a mélt:) A sajtot nem Olgiék készítik, csak forgalmazzák a Kecskeméti boltjukban, meg otthon a tanyán. Utóbbi nagyon jó hely:)

Benikuty 2008.01.17. 16:54:02

Toma! Melyik az a blog, ahová berakták a bárányomat?

cyan 2008.01.17. 17:23:42

Beni, vmi gasztro, legalábbis azt hiszem, ha a szöveg után a címkékben ez a szó szerepel, az automatikusan kerül hozzájuk.

spájdernecc 2008.01.17. 17:25:58

Cyan, néztem a kerítéseidet, de nálad kommentelni nekem nem 12 óra meló utáni tevékenység...
én a repkényes-vadszőlős öreg kőkerítéseket csípem :))

Benikuty 2008.01.17. 17:27:26

Kösz Cyan, néztem a kerítéseidet:)

Benikuty 2008.01.17. 17:28:50

Spájdi, nem láttalak,ezért nézek ki ismétlésnek:)

cyan 2008.01.17. 17:29:44

ehh, nem értem, miért van ez spájdi, eleinte Hollandnál se tudtam én sem, de amióta beregiztem, símán megy :))

spájdernecc 2008.01.17. 17:46:39

Ez van Beni, egyszerre írtunk, de én voltam a gyorsabb :))
Cyan, majd még kísérletezek, de ezek az idegen blogterek nem szeretnek engem
sem Nadine-é, sem Am-é, sem a Tied...
azért megoldom ám valahogy :)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.17. 17:47:09

Jó délutánt, én neki álltam rendet csinálni a káoszban, és most nem a lelkivilágomat értem, hanem a 200millió angol nyelvkönyv, nyomtatás, másolmány, szerepjáték kártya, két éves csekkek, és quelle katalógusok, és még a karácsonyfa is ott élldogál, ja és én megyek a bótba, mert a lányom csak zabál,. és nő(méretileg).
Nadine a dobozolás nem fogyaszt?és jó kis prototípus lennél, de várj még vele száz évet!(parancs)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.01.17. 17:51:30

Akkor mék is vissza káoszolni, pusszancs nektek:))))

2008.01.17. 18:08:22

jaaaaaj, de guszta! Toma, pont ilyenre vágyom! Kár, hogy rajtam kívül senki nem fogja megenni...

2008.01.17. 18:10:51

nincs benne hús, túl sok a zöldség. ők kannibálok :)))

Benikuty 2008.01.17. 18:13:27

Hehe...kannibálok:) Ez tecccik!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 18:49:27

Gyerekes hétvégéken nálunk is zöldségbojkott van... Bár már sikerült megszerettetni a lecsót, a rántott patisszont, cukkinit, és még egy-két főzelékszerűséget.

2008.01.17. 19:02:25

az én nagy sikersztorim a saláta, meg a párolt zöldség (illetve kukorica) ez a maximum. menthetetlen népség. bár tervezem, hogy mivel májustól fél évig kettesben leszünk a gyermekkel, picit megreformálom az étrendet. ő a könnyebbik eset :)))

tistedur 2008.01.17. 19:05:35

Jé!
sok sikert..a zöldség jó..:) főleg hússal :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:05:41

Helyes, nem árt némi konyhai palotaforradalom:) Bár a kiváltó okát biztosan nem kívántad olyan nagyon.

tistedur 2008.01.17. 19:07:18

cyan!
tényleg szépek a kerítések :)

2008.01.17. 19:11:21

nem én kívántam, hanem a haza. és hát a parancs, az parancs, ugye :)

a kerítések nekem is tetszenek

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:31:06

Egy pillanatra nem figyeltem oda, és egy galád zsepitartó elgáncsolt. És bármennyire tiltakoztam, küzdöttem, ecsetet erőltetett a kezembe, és arra kényszerített, hogy lefessem. Pedig nekem most ezt nem szabad.

2008.01.17. 19:34:56

:))) azta, micsoda magyarázkodás! le a kalappal, Nadine!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:40:11

Ezek a száraz tények:)))
Eszem ágában nem volt elkezdeni a dobozolást, de győzött a túlerő. Egy festődoboz volt a zsepitartó tettestársa, kénytelen voltam beadni a derekam.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.17. 19:40:40

na itt vagyok!
végigültem egy aloavera termékbemutatót. kétszer majdnem bealudtam, pedig nyomtam magamba a prezentációs célra, asztalra kitetett aloeverás élénkítőteát.

beni
az bariposztod, csak aznap volt kint. az egy ajnló-blog, mindíg a legfrissebb gasztroblogokat ajánlja. ha betelt az oldal akkor frissít, és a régebbiek lekerülnek.
egyébként az oldaldobozban lévő linkajánlóban ott van "blogasztro" néven:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:42:28

Toma, Téged is kényszerítettek? Vagy emelted az előadás fényét?:)

2008.01.17. 19:42:30

Nadine, ez akkor is jó volt :)

Toma, te mazochista vagy??

tistedur 2008.01.17. 19:42:45

Nadine!
te egy gonosz doboz-összeesküvés ártatlan áldozata lettél..nehéz a te sorsod..:D

Toma!
ja,aztán majd hajnalig viribelsz a sok teától..:D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.17. 19:47:45

sajnos van egy jellemhibám, jóbarátoknak nem tudok nemet mondani. persze lehet hogy ezekután elgondolkodom, nevezhetem-e azt jóbarátnak, aki képes belerángatni ilyesmibe. mindegy, elmentem tölteléembernek:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:51:53

Toma, ezt csak egyféleképpen lehet megtorolni: rendezz Te is egy bemutatót, szövegelj nagyon hosszan a különböző ecsetek szőrminőségéről, és csak akkor engedd ki őket a házból, ha vásároltak tőled festményt. De minimum kitakarítottak és elmosogattak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 19:52:48

Tist, mindig ez van:))) Pedig annyi dolgom lenne.

2008.01.17. 19:53:49

Tomát és Nadine-t is a jó szíve viszi mindig a romlásba...

2008.01.17. 19:56:37

nekem mennem kell főzni. üdv a maradóknak!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 20:00:57

Most kezdesz főzni???? Egek, eddig azt hittem, én osztom be leghülyébben az időm a galaxisban, de úgy látszik, megjelent a konkurencia...:)

tistedur 2008.01.17. 20:04:58

én vacsizni megyek és operafilmszerűéget nézni..lhet,hogy még visszanézek..:) de nem biztos..

cyan 2008.01.17. 20:10:57

köszi mindenkinek, nekem is tetszenek ezek a fajta kerítések, ha minden igaz, akkor még a svábok hagyatéka. sajna nincs már sok belőle. svábokból se.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.01.17. 20:24:37

bakker!! időnként leesek a netről. köcsög pannon.

nadine
:DDD ecsetbemutató.

közben vidulok a fókuszon, ahol három néger óvóbácsirol volt szó. a szerkesztő nagyon polkorrekt akart lenni, és azt mondta afro-amerikaiak. a szépséghiba csak annyi, hogy ketten nigériából, a harmadik meg angliából jött:)))

Pálcika 2008.01.17. 20:25:02

most értem haza,és főzés helyett kész vacsora várt itthon,+ráadásul:PALACSINTA!mégis szép az élet

Pálcika 2008.01.17. 20:28:08

végig olvastam a kaját,sajt helyett húsika????(csak,hogy a fiúknak is kedvezzek)

Pálcika 2008.01.17. 20:30:02

bakker BENI,Rendekéket ismerem(isteni a kolbászuk)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 20:38:25

Toma, én is néztem az óvóbácsikat, jófejek voltak:)

Miért vagyok én folyton éhes????

Pálcika 2008.01.17. 20:54:02

evés helyett igyál(bármilyen folyadékot)én így adtam le 10kg-t

Benikuty 2008.01.17. 21:00:19

Kackac Pálci, kicsi a világ:) Hol állomásozol ideiglenesen, Pálci, közelükben?:)
Olgiék holnap vágnak mangalicát. Messze vannak, kár:(

cyan 2008.01.17. 21:04:57

Toma, akkor afro-európaiak, nem? illetve csak az angliai :))

Benikuty 2008.01.17. 21:05:51

Imént, mikor az ifjú férj cimborámmal a Vadászban voltunk a Fársáng részleteit megbeszélni, tulaj elsütötte: "nekem a nő 100 kilónál kezdődik"...:))
Na, akkor mi a vész?:)

Benikuty 2008.01.17. 21:06:32

Imént, mikor az ifjú férj cimborámmal a Vadászban voltunk a Fársáng részleteit megbeszélni, tulaj elsütötte: "nekem a nő 100 kilónál kezdődik"...:))
Na, akkor mi a vész?:)

Benikuty 2008.01.17. 21:08:21

Na, ez most mé ment el kécccer?
Lehet, estére elmegy az eszem?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 21:10:02

Pálcika, későn szóltál:)
Másrészt, ha éhes vagyok (inkább ehetnékem van), akkor ihatok annyit, hogy a fülemen folyjon ki, akkor is a kaján jár az eszem, és minél tovább próbálom megállni, annál később eszem, ami nem jó, ugye...:))) De most legalább végeztem a kínai húsgolyókkal, elfogytak mind a kurafiak!

Pálcika 2008.01.17. 21:10:52

Beni,nagybátyámék tőlük veszik a:bió-lisztet,kolbászt,krumplit,pirospaprikát,hurkát húst és még nem tudom miket(én csepel-szigeti vagyok)

Pálcika 2008.01.17. 21:12:07

milyen a "kínai húsgolyó???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 21:17:20

Hááát, így hívják az itteni kínaiban, hogy "húsgolyó". Olyan fasírtszerűség, csak kisebb, nincs rajta semmilyen panír vagy zsemlemorzsa, viszont egy nagyon finom csípős, ugyanakkor édeskés szószban ücsörög. Na, ezt ettem saját készítésű kapros-tejfölös salátával (jégsaláta, uborka, retek, lila hagyma, nyers gomba és sárgarépa, sajt).

Benikuty 2008.01.17. 21:18:10

Nadine, büntetőjogi felelősségem tudatában kérlek, írd meg a kínai húsgolyó receptjét. Vagy azt akarod, ne aludjak ma éjjel?:)

Benikuty 2008.01.17. 21:19:05

Nna, megint gyorsabb volt valaki:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 21:19:41

Benikuty, nem tudom a receptjét, mondom, hogy az érdi kínai kajáldában vettem...:))

Benikuty 2008.01.17. 21:25:43

Aha, kapisgálom. Megvetted a kínaiban, s a salátát Te csináltad hozzá. Hát Édesem, ettől tuti nem hízol, viszont finom lehet:)

Pálcika 2008.01.17. 21:38:18

köszi Nadine a receptet:)))
Beni akartam kérdezni a te kínaid gomba nélkül is működik vagy megölöm a recept lelkét?

Benikuty 2008.01.17. 21:39:10

Gondoltam, csemegézem még a délután csinált túrós sajtkrémből...Na, erről lemaradtam:) Helyette egy kis retek, de akkor le kell kötnöm magam az ágyhoz!:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 21:41:33

Nincs mit, Pálcika!:)

Beni, inkább próbáld ki, milyen az antigravitáció!

Benikuty 2008.01.17. 21:56:58

Nadine, gondolom a gombát nem szereted. Természetesen működik nélküle, lényeg a friss zöldségeken van. A fafül gombának teljesen atipusos az íze, viszont, mikor ráharapsz, olyan, mint a zsenge porcogós malacfül. Pont ezért mellőzöm a siitake gombát, ami karakteres gombaíz.
A kínai feelinget ebben a kajában a zöldségek és a fekete babszósz, vagy a fermentált fekete bab jelenti.
Nem ölöd meg, röviden:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 22:10:37

Benikuty, kedves, hogy ezt nekem írod, de Pálcika kérdezte. Én imádom a gombát:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.01.17. 22:21:22

Elköszönök, kezdődik a Drót. Jó éjszakát!

Benikuty 2008.01.17. 22:26:21

No csak, no csak, estére mindig elmegy az eszem?
Bocs, félig már alszom, várom haza a Benit, ma enyém az alvázmosás:)
Amúgy, ha gombát Te nem, világ omlott volna bennem szanaszét:)
Pálci, lehet nekem megbocsi?
Nna, szerelmetes magzatom megjött, meghozta Kiscict épségben:)
Ilyenkor nagykő le, mert őkelme nagy természete miatt már midnyájunkat haraptak kutyák. Meg őt összevarrni éjszaka az állatorvosi egyetemen aranyért. Horror:(

cyan 2008.01.17. 22:26:47

TOMAAAAAAAAAAAAAAAA!!
elküldtem a posztot, holnap reggelre élesitsd légyszives. köszönöm!!!!!

Benikuty 2008.01.17. 22:33:25

Szép álmokat, rózsás csókokat...Ha még nem írtam volna:)

cyan 2008.01.17. 22:46:42

basszus, ha Toma nem veszi észre a levelem, mi a f@szt csináljak?????
segítséééééééééééééééég

cyan 2008.01.17. 23:22:14

ahhhhhhhhhhhhhhhh, hatalmas robaj, amit hallasz, az a kövek gördülése :D

spájdernecc 2008.01.18. 05:20:58

Jó reggelt, jó reggelt!
isten veled bús hétfő :)

muskotály küvé 2008.01.18. 09:44:40

Nem tudom, ismeritek-e, a fafülegombának van magyarországi párja, a júdásfülegomba. Bodza oldalából szokott kinőni, jól lehet szárítani, és a száraz vízbe rakva majdnem pont olyan, mint frissen, ahogy Beni írta, mint a malacfül és nincs gombaíze. Én húslevesbe is szoktam rakni, gyerekek is szeretik.

spájdernecc 2008.01.18. 11:31:17

küvé!
az alapító apák és anyák ki vannak gombailag képezve :))
megkeresem, hol volt róla szó...