Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Tegyük össze, amink van 7. - A világ legegyszerűbb spagettije

2008.02.11. 07:00

Hozzáfűzném gyorsan, hogy az egyik legfinomabb is. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, tehát ideális akkor, ha a család éhesen kaparja a küszöböt. Az ötlet nem az enyém, a férjem egyik kollégája készítette először, én meg lenyúltam jól.

Nem tudok mennyiségeket megadni, csak nagyjából, ez olyan nagymamám-féle: hát-ahogy-érzed-kaja. Először is főzzünk meg annyi spagettit, amennyit a korgó gyomrú népség meg bír enni, és ahhoz tegyünk hozzá még egy picit. Azután fogjunk 5-6 gerezd fokhagymát, pucoljuk meg. Serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és mivel ez lesz az egész szósz alapja, ne sajnáljuk, de azért érzéssel. Ha már elég meleg, dobáljuk bele a kinyomkodott fokhagymát. Megjegyzés: pillanatok alatt olyan fokhagymaszag lesz az egész lakásban, hogy lakótelepet lehet majd rá építeni, de ezzel számolni kell. Ezek a járulékos költségek. :)

Szóval megfuttatjuk az olajon, majd lekapjuk, és megszórjuk kicsi pirospaprikával. Azután jó bőven nyomunk rá ketchupot, só-bors, és visszatesszük a tűzre. Kevergetve összemelegítjük, és tulajdonképpen itt már késznek is nyilváníthatnánk.
De! Még finomabb lesz, ha negyedekre vágott koktélparadicsomot és olívabogyót is dobálunk bele, és ezekkel is összefőzzük. Ezután beleforgatjuk a tésztát, és jóízűen megesszük.


Még egy megjegyzés: mindenki fültől-fülig paradicsomos lesz, de ez olyan látvány szerintem, amit minden háziasszony szívesen lát.

98 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2008.02.11. 07:29:32

jó reggelt,jó kávézást :)
ez tényleg egyszerű :)

spájdernecc 2008.02.11. 07:35:27

Jó reggelt Tisti:)
előásta magát?

tistedur 2008.02.11. 08:00:15

igen,spájdi..nem volt egyszerű..:)

tistedur 2008.02.11. 08:35:13

fábrynál néha kultúra is van :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:03:30

Jó reggelt. Este mindent meghallgatok, de ma ügyintézős napom van. Ezt egy felelősségteljes kanapé-, munkaasztal- és szökőkút-tulajdonos mondja néktek. Aki a héten talán szépállványúöregpedálosvarrógép-tulajdonossá is válik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:12:52

...Aigner Szilárdnak pedig postáztam egy lófejet. A mai télről nem ő tehet, de a régi sérelmekért ez már kijárt.

maybach 2008.02.11. 09:14:54

Jó reggelt kívánok!
A kaja valóban gyors és jó, így elsőre.
Nadine meg megvadult.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:24:33

Maybach, :DDD Hát igen, mindig így viselkedek, ha lekókadnak a hóvirágok. Most látok ilyet először.

A héten még vissza kell fognom magam, hogy ne licitáljak egy helyes telefonasztalkára, egy felnyitható tetejű sámlira, és egy picike asztalkára. Ha tudnátok, ez milyen nehéz! És akkor még nem beszéltem a kalitkáról!

maybach 2008.02.11. 09:29:02

Nadine!

Megértelek.
Nekem kókadt hóvirág sem kell, hogy meg akarjam rendelni az összes jó könyvet, elektromos kütyüt, stb.
Nagy nagy önuralom kell. Nem panasz képpen, csak úgy.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 09:30:52

Azt hittem, a lófejküldésre vonatkozott, hogy megvadultam. De igazad van, az a hétköznapi rideg agresszióm.

A másik vaduláshoz a hóvirágnak nincs köze. A kis pénznek, nagy üres szobának van köze. A lelkemről már nem is beszélve.

maybach 2008.02.11. 09:35:46

Eredetileg lófejre vonatkozott. Szilárdnak kijár, mióta pontatlanul idéz ált. iskolai tananyagot.

De a vásárlás is veszélyes üzem.
A licitálás meg pláne.

muskotály küvé 2008.02.11. 09:54:17

Sziasztok,

Találtam egy egész jó ketchup-ot: bio ketchup a neve (Kecskeméten készül), paradicsom+almaecet+nádcukor+fűszerek, bioboltban vettem. (Egyébként nem vagyok biofüggő, csak lisztért járok, de most már ezért is).
Azért nincs rossz idő...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 10:04:12

Ismerem azt a ketchupot, tényleg jó, és úgy emlékszem, az ára sem veszélyes.

Szilárd nem a barátom. Mindig össze-vissza beszélt. A hatodik idióta mondat után már többnyire köszönni is sikerült neki, de nem mindig.

A spagetti meg nagyon jónak tűnik, kár, hogy nálunk az olívabogyót én eszem meg egyedül, bár momentán már ez sem gond.

tistedur 2008.02.11. 10:19:10

az igazi bioketchup az,amit te magad főzöl :)

cyan 2008.02.11. 10:42:56

reggelit!
a múltkor vmi hasonlót követtem el, csak tettem bele füstölt, főtt tarját is apróra vágva, ketchup helyett meg paradicsompürét, olyat mint a kifőzde képén van (polpa). fincsi lett.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 10:47:20

Tist, én nem vagyok paradicsomosétel-függő, viszont a család igen. De nekik meg nem ízlik a házi paradicsomszósz. A saját kedvemért nem dolgozom ennyit az elrakással.

tistedur 2008.02.11. 11:08:22

Nadine!
ebben az esetben érthető..:) nálunk átlag kétévente van masszív paradicsomlé- és ketchupfőzés..:)

tistedur 2008.02.11. 11:09:42

az egyik legklasszikusabb kollégiumi spagetti:fokhagymás-szardíniás szósz a tésztára..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 12:00:06

Dögösen hangzik:) Jó volt a hétvégéd, Tist?

tistedur 2008.02.11. 13:24:43

Nadine!
igen..:) leszámítva a vasárnapi hajnali háromnegyed hatos telefonhívást,ami apu kapott a hegyszomszédéktól :) mega vonatozás se volt jó..:(
de nem volt rossz a hétvégém :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 13:39:46

Örülök, Tist. Én a vonaton mindig olvasok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:25:55

jó reggelt! szép szonját!

bombadil toma újra itt a 21. században!! köszönhetően a kibebaszott pannonnnak és szélessávjának, az utóbbi hat napot a sötét középkorban töltöttem. semmi net:((
de hála a kilobitek istenének, ma visszatért a szélessáv. remélem nem ideiglenesen!
most visszaolvasom az elmult napok történéseit:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 14:28:26

Na végre, már komolyan kezdtem aggódni, és nem voltam ezzel egyedül!:)))

maybach 2008.02.11. 14:34:58

Én tudtam, hogy ki fogsz főzni valamit.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:35:42

szia nadine!
most olvasok visszafelé. látom azért hiányoltatok:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 14:39:18

maybach:)

azért kihasználtam a "szabadidőt" megcsináltam a nagytakarítást, és főzőcskéztem párat. holnapra be is teszek egy posztot, ha nincs jelentkező.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 15:14:28

Toma, naná! Még mailt is küldtem. Jöhet a poszt!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 16:06:46

na! azt hittem hogy a kisértetjárásommal mindenkit elijesztettem innen:))
zoma most a paprikatévén nézi, hogyan alázza gordon ramsey a konyhai személyzetet:)))de azé fél szemmel itt vagyok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 16:08:07

Örülök neki:))) Én most elszaladok, utána villanyszerelés lesz, meg fúrás, utána visszajövök.

cyan 2008.02.11. 16:37:49

Toma,üdv újra a köreinkben! tényleg hiányoztál, de tudtuk, rossz pénz nem vész el! :PP

padlózom, csak most szusszantam egyet.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 17:08:31

szia cyan!
lepadlóztál? leittad magad a padlóig? vagy padlót raksz le?:))) minhárom esetben, jár a szusszanás!:)))

cyan 2008.02.11. 17:35:27

padlót fogtam :D
amúgy szenvedek vele, mert vagy össze tudom pattintani, vagy nem, de inkább az utóbbi

más: vki fel akarta törni a kep.tar.hu/cyan oldalamat. ugyanis elküldtek egy jelszóemlékeztetőt, állítólag én kértem. egyrészt hónapok óta nem léptem be oda, másrészt a gépem is megjegyzi, meg aztán szinte mindenhol ugyanazt a jelszót használom, tehát érdekes lenne, ha elfelejteném.....

Benikuty 2008.02.11. 17:59:11

Sziasztok!
Valaki kitette címlapra a Művelt Alkoholista egyik gyenge posztját, hát tódultak is a kőbunkók. Egy lánynak csúnyán nekimentek, minden alap nélkül.
Küvé, hol veszed a bio-kecsapot? Mert engem a víz kiver, mikor a bolti félix meg globusz összetvőit nézem.
Igaz, nekem van Horváth Erzsi féle levem, azt beforralva, ízesítve használom.
A Gordon egy nagy tapló, aki képtelen emberi hangot használni!:(

cyan 2008.02.11. 18:16:32

nekem el van csúszva az alkesz blog, olvashatatlan. mondjuk eddig se olvastam. borok annyira nem izgatnak fel. többnyire szakértőre bízom magam, ha már inni kell.
homár viszont kitűnően működik FF alatt, úgyhogy maradok ott :P

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu/ 2008.02.11. 18:32:20

Sziasztok :-) Apropó Gordon: lehet, hogy csúnya a szája, lehet, hogy rövid a gyújtózsinórja, dehogy milyen agyalágyultakkal áldja meg a sors!? Nálunk most megy Kitchen Nightmares amerikai változata, az egyik részben egy olasz maffiózó éttermét próbálja rendbetenni. Na, ne féljetek, meg sem mukkan egész végig. Közben kétszer adósságbehajtó zavarja a forgatást. A tulajdonos félidióta öcsikéje, százkilós izompacsirta a Tv kamerák biztonságában a sarokig üldözi őket :-))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 18:43:28

hobbiszakács
a paprikán most az a sorozata volt, ahol az éttermében (*** Michelin)elküldi a szakácsait, és amatőrökkel főz a vendégeknek, akiknek csak akkor kell kifizetni a cekhet, ha tetszett a menü. ma olyan nőkkel főzött, aki elcseszték a rántottát is:)) volt is nem kevés "fuck":))

beni
én csak heinz kecsapot használok. abban nincs tartósítószer és szerintem a legfinomabb.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.02.11. 18:52:32

:-))))) Gordont ismerve (TV-ből persze) nem nehéz elképzelni :-)) Köszi, hogy megvigyorogtattál :-)))) A maffiózó gyereket is berakta a konyhába, aki aztán alig találta meg a kijáratot a nagy füstben :-)) (Na, olyan nagy füst azért nem volt, de jól hangzik).

Benikuty 2008.02.11. 18:55:05

Toma, jó rántottát nem is egyszerű csinálni!:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.02.11. 19:00:12

Benikutyi "Valaki kitette címlapra a Művelt Alkoholista egyik gyenge posztját, hát tódultak is a kőbunkók. Egy lánynak csúnyán nekimentek, minden alap nélkül." Benéztem én is, megakadt a szemem a finom Medoc borokon, Margaux, ST. Petrus, Rócsild Mouton... mind kóstoltam. Igaz nem ilyen kipurcant állapotban, 25 év után mindegyik íze elment. Úgy történt, hogy befizettem egy svéd társaság borkostolójára, ahol 1o-15 éves bordeauxi "nagyágyúkat" lefetyeltünk. A szó szoros értelmében, ugyanis valami járvány volt éppen, és a háromnegyede nem jött el. Ott volt a csomó finom megnyitott üveg bor, csak nem hagytuk elromolni. A nyelvem jobban ki volt cserezve utána, mint a nadrágszíjam... Azóta sem voltam borkostolón :-)) Ja, ott azért nem szóltam hozzá, nem szeretném, ha nálam történne hasonló túlkapás. Itt csupa kedves ember van, azért is nézek be.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:05:24

ja:) 150 tojást ki kellet dobni, a piritóst annyira elégették, hogy az étteremben ki kellet nyitni az ablakot, mmert a vendégek panaszkodtak, és másfél óra mulva szolgálták ki őket. a végén ötven vendégből 33 nem fizetett:))
gordon nem kicsit volt ideges.
amúgy előtte megmutatta nekik lépésről lépésre, hogyan csinálják.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:07:13

Hobbiszakács, mi is azért nézünk ide be nap mint nap:)))

Benikuty 2008.02.11. 19:07:41

Hobbiszakcsi, általában normális emberek járnak az MA-ra. Biztos nem bántottak volna, ha kommentelsz, bár itt tényleg jobb a klíma. Kivéve mikor egyesek kissé benyomikálva sértődgetnek:(

tistedur 2008.02.11. 19:18:09

csatlakozom Nadinehoz: :DD

Benikuty 2008.02.11. 19:25:07

Ez a sült koktélpari érdekes ötlet:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:35:00

na így kell rántottát készíteni!!:)) én csak annyiban csinálom másként, hogy snidling helyett egy kis szarvasgombát reszelek rá(ha van itthon):)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:36:04

Én meg egy kis lófejet, az mindig van itthon:)

Benikuty 2008.02.11. 19:41:12

Toma, én előre habosra a tojást, vajra rá, aztán nagyjából így. Nem tupírozom, ált. meghintem durvára tépett petrezselyemmel. Meg só-borssal.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:50:51

beni
igazad van, tényleg, én is felverem előtte a tojást:))

nadine
egy posztot megérne a lófejes rántotta:)) szerintem az indexre simán kikerülne!

tényleg! most jut eszembe, milyen régen nem voltunk a címlapon:((

tistedur 2008.02.11. 19:52:11

mekkora macera egy rántottával :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 19:56:20

Én ritkán eszem rántottát. Mire megfogom azt a lovat...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 19:59:58

tiste
de megéri:)) nagyságrendekkel finomabb, mint amit egyébként rántotta címén eszünk néha:)

Benikuty 2008.02.11. 20:03:10

Toma, hiányzik a radainak a címlap, hogy benyomuljon a sok bumbár. He-he, én is bumbár vagyok akkor, mert én is címlapos nyomon. Igaz szaglásztam hónapok óta, mielőtt berontottam. Remélem az ajtótok helyén:)
Miért Tisti, ez macera?:))
Na, szólt a Beni, séta egy óra:((

tistedur 2008.02.11. 20:03:16

Toma!
az ízlés fura dolog-hogy mit szeretsz vagy nem..:)
van,aki még a vajas kenyeret is rosszul készíti el :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:11:50

beni:DDD

tiste
ez így van. az izlés egyedi dolog. az engem sose zavart ha valakinek nem izlik valami, ami szerintem meg finom. csak néha az bosszant ha valaki ki sem hajlandó próbálni másképpen egy ételt, mint amit megszokott. az ember izlése folyton változik, és éppen ezért állandóan új ízeket kell kipróbálni, nem szabad begyepesedni:))
a vajas kenyeret meg úgy lehet elrontani, hogy margarinnal csinálod:)) (bár biztos van aki azt szereti jobban):))

Pálcika 2008.02.11. 20:39:57

Szép estét!
Sziaaaaa Toma,de jó,hogy megvagy!
Beni,köszönöm-köszönöm a fánk receptet(ígérem beszámolok a sikeréről)
Jé,jól látom nincs benne húúúúús????

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:42:05

Szia, Pálcika! Na, ugorj csak ide gyorsan, fesd be a hajam, légy szíves, mert én nagyon utálom csinálni, de muszáj lenne, hogy holnap jól fessek az egyik új kuncsaft előtt!:)

tistedur 2008.02.11. 20:43:47

Toma!
én majdnem mindent kipróbálok(kivéva,ami él illetve nyers nagyon) :)
pl. ez a rántotta az én ízlésemhez képest olyan..olyan-az állaga nem tetszik..az íze tutira finom,hiszen finom dolgok vnnak benne :)
Beni!
én néha a rántottát a serpenyóben keverem simára..és nem játszadozom pirítóssal meg sült koktélparadicsomokkal :)

Pálcika 2008.02.11. 20:43:54

Szia Nadine,vörösben sikeres vagyok:))))))

Pálcika 2008.02.11. 20:46:57

Tist,én is így érzek,biztos jó,de nem szinpi a teszturája(egy rántotta ne legyen pürés)

tistedur 2008.02.11. 20:50:34

Pálcika!
:DD tökéletes megfogalmazás..:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:51:12

szia pálcika:))

tiste
ami él azt én sem vállalom be. még az osztrigát sem:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:55:11

Na, akkor pont jó, Pálcika! Én dobozolok, te meg festesz, hm? (Most úgy néztem közben, mint Emese a reklámban)

Most már elmegyek innen, mert lassan bútorkereskedést nyithatok, ha így megy tovább:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 20:55:44

az a baj, hogyha a tojást túlsütik, pont a lényeg, az íze veszik el. ezért kell egy kicsit folyósra készíteni. így maradnak meg az ízek. például a tükörtojás is milyen szar, ha átsütöd a sárgáját, és milyen finom, ha folyósra hagyod. uff én beszéltem, és szonja szép!!

Pálcika 2008.02.11. 20:57:10

isteni szerencse(vagy csülöki),hogy tegnap nem metszettem a kertben,minusz hét fokot mondanak reggelre!:(((((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 20:59:48

Medveanyám! Már reggel is csupa dér volt minden, még szerencse, hogy csak olyanhoz nyúltam, aminek ez a hideg meg sem kottyan.

Toma, azt is lehet hallani, hogy a tojást (és sok egyebet) csak jól átsütve biztonságos fogyasztani.

Pálcika 2008.02.11. 21:02:07

Toma,szonjáról nem merek vitát nyitni:))))
de a tojásról igen,egy rántotta legyen darabos,nem szárazon pergős,csak olyan remegősen cuncogos!!!

Pálcika 2008.02.11. 21:04:31

Nadine,gyanús vagy te nekem,a holnapi fontoshajfestős kuncsaft csak nem a vateráról érkezik????

tistedur 2008.02.11. 21:05:42

Toma!
a tükörtojásnál a a sárgája tényleg legyen folyós..de a rántotta legyen megsütve!! :)
(szonjáról nem vitatkozom,szerintem nem annyira szép)
Nadine!
ne innen távozz,hanem a vateráról :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:26:06

Nem, nem, ez a blogomra talált rá... Csak megint úgy lenőtt a hajam egy hónap alatt, hogy világít a fehér csík a hajam tövében. Utálom ezt, ápolatlannak hat, pedig csak öregszem, mint az állat (hallod, Gerle, napról napra csökken az értékem:)).

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.02.11. 21:27:13

tök egyszerű! ki kell próbálni a gordon féle rántottát, meg amit megszoktál, és összehasonlítani, melyik finomabb.

nadine
azt a tojást amit nyersen nem lehet megenni, azt megsütni sem szabad:)) a szalmonella, meg hatvan fokon is elpusztul, azért nem kell szarrá sütni szegény tojatot.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:29:08

Aha. Én nem nagyon értek hozzá, és ritka, hogy megfigyelném, mióta áll a tojás a hűtőben. Ezért biztonságiból inkább jól megsütöm.

tistedur 2008.02.11. 21:33:37

Toma!
én szeretem azt a rántottát,amit én csinálok..:) Ráadásul nem szeretek vajjal sütni..most megyek és a kiskanálba dőlök :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 21:37:39

Én is így vagyok vele, Tist. Bár a kiskanálba nem férek bele.

Benikuty 2008.02.11. 21:39:49

A rántottának álcázott fűrészpornál nincs lankasztóbb. Illetve van:( Ha nincs rántotta:)
Na erről beszéltem! Kutya keskeny a mesgye a jó és rossz rántotta közt. Hogy ne legyen se száraz, se foshíg!

Benikuty 2008.02.11. 21:49:21

Nadine, mért gáz az, ha valaki őszül? Azokat a férfiakat, akik festik a hajukat, én szánalmasnak tartom!
Jó, tudom a hölgyek..., az más!:)

tistedur 2008.02.11. 21:55:53

Beni!
:DD az tényleg más..:P

Pálcika 2008.02.11. 21:56:27

na, megnéztem mégegyszer a linket,mostmár pontosan tudom mi az én problémám:amit a vajjal és a tojással csinál az pont olyan mint a sütibe való vajkrém:habos(brrrr)
ez nekem nem passzol a rántotta fogalmamhoz

Pálcika 2008.02.11. 21:58:26

már ma felkell készülnöm a legrosszabbra :holnap nem lesz született feleségek!:(((((((((((((((

tistedur 2008.02.11. 22:07:02

Pálci!
biztos lesz valami más :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.11. 22:12:58

Beni, nem gáz, ha az ember nem 39 éves. Én ötvennek néznék ki, ha hagynám lenőni. Örököltem az őszülésre való hajlamot, már 26 éves koromban elkezdődött.

Benikuty 2008.02.11. 22:14:39

Jó éjt, dőlök mint korhadt harangláb. Takonykór ólálkodik alattomosan:((

tistedur 2008.02.11. 22:19:47

Beni!
jó éjt és forraltbort :)
én is megyek aludni..legyetek jók és szépek :)

Benikuty 2008.02.11. 22:21:53

Na visszanéztem dőltömben, Nadine, én mindig buktam a mákosra, én meg akkor kezdtem kopaszodni. Hála a MN VV álarcának:( Vagyis vótam tatona:)
Külsőségek, számítanak? Kicsinyt biztos:(

maybach 2008.02.12. 10:11:10

Így utólag. Gordon rántottája biztosan nagyon finom, de nem rántotta.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.12. 10:55:52

Beni, még ide: ezt már nem mákosnak, hanem fehérnek hívják,ha hagyom lenőni. A fodrász is mindig csóválja a fejét, hogy milyen peches típus vagyok. És igen, manapság számít a külsőség. Nekem is furcsa érzés, öt éve még indokolnom kellett a vasúti jegypénztárnál, miért nem vagyok jogosult semmilyen kedvezményre:) (Hogy értsd: 26 éves korig még jár...) Most meg egy anyóka néz vissza rám a tükörből, ha nem festem a hajam. Ez van.

Benikuty 2008.02.12. 21:30:34

Nadine, értem, de biztosan túluzol kicsinykét. S ha nem, akkor sem a tragédia kezdete a hajunk színe:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.13. 09:23:24

Beni, nem túlzok, de tényleg nem ilyen fontos az egész. Csak utálok hajat festeni, mert már havonta muszáj, annyira kivilágít a fehér választékom. Ahhoz meg végképp nincs türelmem, hogy négy órát szánjak az életemből minden hónapban a fodrászra.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.02.13. 10:05:37

Nadine, volt egy nagyon kedves osztálytárs-barátnőm, 16 éves korában teljesen megőszült, ugyanakkor gyönyörű arca, szeme volt, pár hónap alatt el sem tudtuk képzelni már máshogy, csak olyan mákos hajjal. későbbi férje sem engedte meg, hogy befestesse.persze én könnyen beszélek, én már várom a napot, hogy végre legyen ősz hajszálam, vége a melírnek, ilyen színnek, olyan színnek, boldogan fogom viselni.na bumm, nem fog velem kikezdeni senki.mér' így sem:))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.02.13. 10:19:20

Marisell, aranyos vagy, de egyrészt nem vagyunk egyformák, másrészt én évtizedekig dolgoztam olyan környezetben, hogy kitértek volna a hitükből, ha nem "csúcsformában" tündöklök nap mint nap. És persze, az sem volt rossz érzés, hogy mindig azt hitték az emberek, hogy a N. úr és köztem lévő öt év korkülönbség azt jelenti, hogy ő ennyivel öregebb...:) Én csak magát a tevékenységet utálom, nem az őszülést.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.02.13. 11:02:01

Nadine megértelek, én is dolgoztam olyan kiskosztümös, sminkes, tűsarkus helyen jó sokáig, és én minden percét élveztem, de ez csak azért van, mert hiú dög vagyok.lányaim a hajfetésből bulikat szoktak szervezni.érdekes módon mindig nálunk. meg tudnám mutatni a törülközőket tettesek szerint, fekete foltok Anna, padlizsán foltok: Julika.ez az anyák,és kedvenc törülközőik sorsa:))))))
süti beállítások módosítása