Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Pálcika: Almafelfújt

2008.03.03. 03:34 vendég blogger

Ha rám tör az „ennék valamit de, magam sem tudom, mit” (nem főtt étel, nem is kaja, nem is csokoládé, nem is tömény édesség, de azért valami tartalmas, és rögtön ide nékem a pikantériát, de gyorsan), na akkor állok neki az almafelfújtnak.
 

A hozzávalók majd kiderülnek menet közben. Minden fázisnál fényképeztem, ezzel is illusztrálva a gyors és könnyű elkészítést.
 

4-5 szem almát meghámozok és feldarabolok, majdnem egy egész teavajat (egy kis darabot meg kell hagyni a tepsi kikenéséhez) 5 evőkanál porcukorral elkeverek egy serpenyőben, rádobálom az almadarabkákat, és fedő nélkül (ez fontos!) 8-10 percig párolom a vajas cukron.
Amíg az alma puhul, összedobálom a masszát:
4 tojást (ha kicsi, lehet 5 db is), egy csipet sót és 5 evőkanál porcukrot habosra keverek a szép nagy barna tálamban, utána belezúdítok 10 evőkanál lisztet, megint keverek egyet, aztán ráöntök kb. fél liter tejet és egy kis doboz tejszínt (Toma és Beni többszöri figyelmeztetése miatt csakis habtejszínt használok). Ezt az egészet jól kikeverem – olyasmi lesz, mint egy híg palacsintatészta. Nagyon erősen kivajazom a tepsit, beleteszem a párolt almát a levével együtt, ráöntöm a masszát, majd a tetejét bőven megszórom mandulaforgáccsal (ettől lesz olyan kis pikáns). A tepsit berongyolom a sütőbe, és nagy lángon kb. 45 percig sütöm (még sose mértem le az időt, általában ránézésre döntöm el).

 
Az almafelfújt kizárólag házi tejszínnel fogyasztható (szentségtörés enélkül lenyelni akár egy falatot is)!
Házi tejszín készítése: kis doboz tejszínhez pici só, picit több cukker, és a gép 5 perc alatt tökéletesre felveri helyettünk.

 
Akkor jó a felfújt, ha úgy érzed, mindjárt kifolyik a tepsiből. Na, erről a fázisról nincs kép, hiszen törvényszerűen vendégek érkeztek, és én már feledtem mindent, de főképp a fényképezést... A tepsi sütit kitettem, az éhes szájak pedig felfalták. Aki még nem csinált felfújtat, az se ijedjen meg, felvágás után szinte azonnal összeesik, de ez természetes!
Az utolsó szeletet megmentettem nektek…

253 komment

Címkék: alma gasztro recept desszert pálcika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 03:49:08

jó reggelt.

pálci
bocsi hogy nem úgy tettem be a képeket ahogy bejelölted, de nem akartam annyira széttördelni a szöveget. szerintem így is követhetőek a fázisok:))
amúgy nekem bejön ez süti, és bár nem szoktam süteményt sütni, ezt ki fogom próbálni:))

...akkor én most lefekszem, mert idáig festettem...

spájdernecc 2008.03.03. 05:05:13

Jó reggelt!
Jó kávét!
Friss sütit!

spájdernecc 2008.03.03. 07:36:52

szolg. közl.
Nadine, nézzél majd emilt, ha látsz!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:40:52

Toma, Te nagyon rendes ember, köszi, hogy feltetted!

Pálcika, ez olyan egyszerűnek tűnik, hogy még én is ki fogom próbálni.

Spájdi, látok, nézek - és nem látok semmit!:)

Jó reggelt.

spájdernecc 2008.03.03. 07:41:47

nem hittem, hogy ilyen friss vagy:))
de már ott is van!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:43:46

A friss kommenteknél frissebb vagyok, de ez minden:)

tistedur 2008.03.03. 07:45:50

jó reggelt,jó kávézást :)

Pálcika 2008.03.03. 07:54:07

Szép Reggelt!
rohanok dolgozni,este leszek csak,
Toma,hihetetlen aktív vagy éjszaka:)))Köszi!

recept info:a porcukor csapott evőkanél,a liszt púpos evőkanál( ezt este kifelejtettem:)és a végéről egy fontos infó:isteni süti illat lesz a lakásban!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:54:26

Ma kinéztem a teraszról a kertbe, és szélvihar ide vagy oda, már majdnem virágzik az aranyvessző (a renitens ágak, amiket levágtam, a vázában már teljes virágdíszben állnak), suttyomban elkezdtek rügyezni a törékeny gyöngyvesszők, nyílik az összes krókusz, a hóvirágok még, és már nárciszbimbókat is láttam, pedig eddig még hírük sem volt... A fűzfélék is barka-készek, szóval, akárki akármit mond, ne higgyétek el: itt a tavasz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:55:04

Pálcika, az egész teavaj hány dekás vajat jelent? (Tudod, vajban nem vagyok otthon...:)) Este is ráérsz elárulni.

Pálcika 2008.03.03. 07:55:09

megittam a kávém,indulnom kell:((((

spájdernecc 2008.03.03. 07:57:06

a klasszikus teavaj 10 dkg-os

Pálcika 2008.03.03. 07:59:03

Nadine,az a kicsi ami általában téglalap alakú és egy picit kisebb mint egy cigis doboz,de magassabb valamivel.(hátha Küvé segít deka téren)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 08:13:13

Köszi, így már nagyjából tudom.

maybach 2008.03.03. 09:00:18

Jó reggelt kívánok!
Meg ilyen felfújtat.

Nadine!
Nem merek a bokrok mögé nézni, hátha jegesmaci ül ott.

spájdernecc 2008.03.03. 09:28:20

medve ül a fűben
és már nagyon várja,
a tavaszi naptól
olvadjon a hája.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 09:49:26

Maybach, nehogy a húsvéti nyulat nézd jegesmedvének!:)

Benikuty 2008.03.03. 10:32:34

Sziasztok!
Pálci, ügyi vagy:)
Küvére pár nap ne számítsatok, vaj pedig 10 vagy 25dkg-s.

cyan 2008.03.03. 10:34:21

reggelit!
sütit lehet kiprobálom.

cyan 2008.03.03. 10:35:17

ha kisebb mint a cigisdoboz, de magasabb, akkor 10 deka csak.

maybach 2008.03.03. 10:44:38

Nadine!
Megemelem. Ha elbirom nyúl, ha nem enged el medve.

spájdernecc 2008.03.03. 10:45:27

empirikus megoldás:)
egyben igen elegáns is

maybach 2008.03.03. 10:59:01

Egyben igen szemléletesem mutatja be a természetbúvár nem könnyű életét.
És akkor még a vérnyulat nem is említettük.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 11:08:19

Méghogy természetbúvár!:) Medvebúvár.

spájdernecc 2008.03.03. 11:23:06

Mivel a medve a természet szerves része, ergo a természetbúvár kitétel helyes.
Sőt, ha mackóban műveli a búvárkodást, més stílusos is:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 11:45:19

Apám! hogy milyen hamar jön idén a Húsvét(magyarban is nagybötű, igaz?), bár nálunk ez nem jelent semmit, úgy értem, hogy csoki az ajándék mázsaszám, de a nyuszisat senki nem szereti. most, hogy Nórim hozott egy férfit a házhoz,kénytelen leszek kajailag visszatérni a hagyományokhoz. tavaly se sonka, se festett tojás,se semmi.
remélem addigra jó idő lesz.
Ja, igen, szép napos napot mindenkinek.fejfájás, fronthatás nélkülit:)
ma mindenki lemondta az óráját.vigyáz rám a sors, nehogy a sok pénztől elveszítsem a belső értékeimet:)))végre befejezem a könyvemet saknos nem írom, olvasom, és újra nekifutok a fürdőnek, ami kicsi, de annál problémásabb.múlt héten befulladtam a sok vízkőoldó stb. csodától, és feladtam.

spájdernecc 2008.03.03. 11:50:27

a vízkő és a vízkőoldó fejfájós gázokat eredményez
vedd rá a "Férfit a házból" és akkor kaphat sonkát :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 12:05:36

Pálcika!

Almafelfújtad nagyon ünnepi eledelnek néz ki! Lehet-e hétköznap is csinálni vagy csak vasárnapi ebédmegkoronázásnak szántad? :)
Alma milyen legyen? Édes vagy savanykásabb?


Marisell! Főtt sonka nem szárad ki, ha a főzőlevében hagyod kihűln - bocsi, ha ezt már tudtad!

Gratulálok Pálcika és Toma példamutató együttműködéséhez, Maybach medvemegvető bátorságához, Nadine csalóka természeti tüneményeihez, Spájdernecc rímképességéhez, s mindenkinek, aki elűzte a felhőt a házunk feje fölül! Itt-ott süt a Nap, bár egy helyen kéne csak sütnie. Nem tudom, hogy tud ennyire osztódni...

maybach 2008.03.03. 12:10:14

Milyen húsvét a sonka nélküli?
De visszatérve a búvárokhoz. Én ragaszkodnék hozzájuk, mert aranyos kacsázó járásuk van, meg nagy csodálkozó szemük. Ami egyrészt kedves, másrészt lehet a szemüvegük nagyításától, vagy attól, hogy nem kapnak rendesen levegőt.
Viszont vízkövezni is tudnának, épp az említett felszerelésük kiatt.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 12:18:41

Bizony a sonka! hát amint tudjátok én a magyarok által ötödikként legjobban elutasított csoportba tartozom, vegetáriánus vagyok.Julibaba kb. 10dkg sonkát ha megeszik, Nóri lányom az apja hagyományos házi disznyóból, eléggé vastag zsírréteggel rendelkező sonkáját szereti, úgyhogy uram a Laci készít is neki de rengeteget.Így arra gondoltam, hogy nem veszek sonkát.nagyok nem igazán jönnek le, örülnek az egy plusz szabadnapnak és Pesten pihegnek.
De abban teljesen igazad van Maybach, hogy sonka nélkül tényleg nem az igazi.én sajtot, és rengeteg majonézes, céklás, tejszínes tormát szoktam enni, főt tojást is, de azt nem bírja a gyomrom, ja és az újhagyma, retek stb.az nálunk is fogy.
én nem sütök, ahhoz harmonikushoz közeli lelkivilág kell, különben csak halálos fegyverként használhatod a "sütnivalódat".

tistedur 2008.03.03. 12:22:58

ne beszéljünk a kajáról,mert éhes vagyok :(

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 12:34:27

viszont akkor fogyunk:)))
én is éhes vagyok, de bármit eszem 10 perc után még éhesebb leszek.megyek és ,megtámadom az apadó félben levő ásványvíz készletet.azonkívül elmegyek olvasni, miegymás.utálom, ha elképzeltem, nem, megterveztem a napomat, és teljesen másként alakul.
majd még jövök:))))

maybach 2008.03.03. 12:47:58

A fogyáshoz is a könnyűbúvár rucit javaslom. A forradalmian új bákalábak futás közben (különösen, ha jegesmedve elől futunk) legalább 8 különböző izomcsoportot mozgatnak meg egyszerre, könnyedén.
Napi 5 perc és olyan izmos hátsónk lesz, mint egy lónak. S mindezt szinte észrevétlen.

spájdernecc 2008.03.03. 12:49:26

Vagy pechünk van, ugyanakkor vigasztaljon a tudat, hogy jeges barátunk nem fanyalodik száraz húsra...

maybach 2008.03.03. 13:36:06

Hehe. A többiek nem tudtak elfutni.

spájdernecc 2008.03.03. 13:38:42

nem baj, majd jól mutatnak a havon...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 14:06:20

Marisell!

Nem is tudtam, hogy ilyen zordan ítéljük meg a vegetáriánusokat! Vajh miért?
Egyszer-kétszer nekem se jött be a húsétel, példul egy útmenti büfében hamburgert kértem. Kétszer voltunk köszönő viszonyban...
Egyelőre kitartok a vegyes táplálkozás mellett.
Ha jól tudom, a vegetáriánusság nem csupán étkezési, hanem filozófiai kérdés is. A filozófiai miatt azért van lelkifurdalásom egy kicsit, de túl hedonista vagyok ahhoz, hogy megtagadjam a húst magamtól.
Ha van kedved megírni, szívesen olvasnék arról, Te mióta és milyen indíttatásból vagy vegetáriánus!

spájdernecc 2008.03.03. 14:47:20

Ej, de kihalt ez a hely...
ha valaki filozófiábol eszik, éhes marad

spájdernecc 2008.03.03. 14:48:48

A vegetáriánus pedig kellemes népség, csak együtt étkezni velük kissé szekánt...

maybach 2008.03.03. 15:12:02

Nem értm, mi baj lehet a vegákkal.
Több bélszín marad nekem.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.03.03. 15:31:25

Sziasztok! De jó ez az almafelfújt!! Köszi a receptet! Eddig azt hittem, hogy a svédek találmánya. Ugyanis először itt ettem - igaz, hogy csak egy helyen csinálják Stockholmban. Vaníliás szósszal (hideggel) tálalják. Nyámi...

A ma reggeli újságban "Osztrák gulyáslevest" - persze csak a porát - hírdetnek. Azt a monarchiás, K.u.K. mindenit! Még ma este összecsapok egy tiltakozó bejegyzést :-))

Benikuty 2008.03.03. 15:55:07

Maybach, az uszonyban való futkosás jó ötlet, de honnan szerezzek jegesmacit?
A vegák hittérítők?:)
Több kérdésem nincs. Egyenlőre.

spájdernecc 2008.03.03. 15:56:15

jegesmedvét a jegesmedveboltból :)

cyan 2008.03.03. 15:59:27

Toma, ha netán betévednél két ecsetvonás közt:
blogspoton is lehet időzíteni posztot? ma kicsit körbemásztam a falut, 3 témát is lőve fényképezőgéppel, és jó lenne megírni, amíg tudom, hova mentettem el a képeket :D

spájdernecc 2008.03.03. 16:01:27

Beni, ha még erre jársz, integess!

Benikuty 2008.03.03. 16:07:25

Itt vagyok, Spájdi!

spájdernecc 2008.03.03. 16:09:58

Ezerjókóstolás ügyben jutottatok valamire?
Szerveztem provizórikusan nagyot / Bozóky / közepest / Lincz / meg kicsit /titok/

cyan 2008.03.03. 16:13:27

spájdi, már a lányom is megszídott, h régen írtam :)) egy újat tettem ki egyébként...

Benikuty 2008.03.03. 16:14:27

Köszönöm Spájdi, egy Móri kirándulás a jövő ködébe vész. Valszeg egy almádii hétvégén lesz esedékes. A számod a telefonomban!:) Jelentkezni fogok!

Benikuty 2008.03.03. 16:26:16

Spájdi, Miklós Csaba neve ismerős? Pár napja posztoltak róla a MA-n.

cyan 2008.03.03. 16:35:04

el kell ügetnem antikváriumba, Soroksári út eleje, aztán kiállítás megnyitó, Izabella-Andrásy sarok, aztán unokatesómhoz, majd jó későn leszek.

spájdernecc 2008.03.03. 16:38:50

Nem csak a neve ismerős :)
ő az "ifjú" feltörekvő

spájdernecc 2008.03.03. 17:06:49

aha
van még néhány ifjú titán, Kamocsay gyerek, Varga Máté... rendes múlttal, komoly háttérrel...

Benikuty 2008.03.03. 17:14:21

Tényleg örülök a móri sikereknek, és várom, hogy eljussak:)

spájdernecc 2008.03.03. 17:26:30

jól elriasztottunk mindenkit a borokkal...

Benikuty 2008.03.03. 17:26:45

Kedves Hobbiszakács, monnyá valami vélemény erről, mint már kértelek hozzáértőként. Mert nekem sem a tányérok, a kommentekről már nem szólva.buvosszakacs.blog.hu/2008/02/29/hagyomany_es_evolucio_2007_reszletek

Benikuty 2008.03.03. 17:29:19

Azé kajálok most:)

Meg aztán mindenki estére jegyzetel:D

Benikuty 2008.03.03. 17:35:43

Spájdi, de most tényleg! Szépek ezek az egoprocc tányérok?
Nyáron volt egy buli Dunán, hajón. Ilyesmi silókkal, aztán még jó, hogy háttal ültem a nyitott ajtónak, vállam fölött katapultálhattam a halaknak. A pezsgő viszont hideg és száraz, jó be lehetett bombizni. Naná, volt spiritusz:))

spájdernecc 2008.03.03. 17:37:40

na, erről spec olvastam az MN mellékletben
/a Temesi meg a rejtőzködő miatt veszem,a szombati számot, még mielőtt bárkinek téveszméi támadnának / Meg a gasztro sorozata érdekes
betarthatatlan, de érdekes...

spájdernecc 2008.03.03. 17:40:58

nem is tudom, ez a mindent göngyöljünk mindenbe, nem jön be. meg a maszatolás sem igazán.
de nekem köztudottan provinciális gyomrom, és üzemikonyhán iskolázott gasztro-esztétikai érzékem van, ezért valószínű, hogy nem vagyok kompetens az úri divatot illetően :))

Benikuty 2008.03.03. 17:46:02

Hááát egen, nagyon a csillagokról szól, de érdekes, aztán eléggé tanulságos. Időnként. A blog. Én MN-t nem veszek. Már ÉS-t sem. Ide jutottam:(

Benikuty 2008.03.03. 17:47:46

Meg oda, hogy a kutyámmal a lábamon alszom:) Melegít:D

spájdernecc 2008.03.03. 17:50:42

biomamusz :))
hej, pedig valamikor komolyan meg kellett vesztegetni az újságost, hogy tegyen félre ÉS-t, Mozgó-t, meg Új Írást... daliás idők :)

Benikuty 2008.03.03. 17:59:13

biomamusz:DD
Megyek, keresek egy kis hideg rozét:)
Basszus, hiányzik a nagylány, de olyan jó volt, ma felhívott. Amerikai gyerektábor tulajokat hurcolászott a városban, és hogy hova vigye őket ebédelni, aztán milyen bort igyanak? Má avendégek:)

spájdernecc 2008.03.03. 18:03:11

tedd azt :)
majd estére én is előkaparom a maradék pinot noir-omat. de az még odébb lesz...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:11:05

jó reggelt!

cyan
még nem jöttem rá, hogyan kell (ha lehet) időziteni a posztokat a blogspoton. én be szoktam tárazni, elmentem piszkozatként képekkel együtt, és amikor kell, csak aktiválom.

spájdernecc 2008.03.03. 18:13:07

TOMA! már van sötét, nem még :))
ha már itt tartunk, valaki elárulhatná, mi a trükkje, ha blogajánlókt szeretnék fölrakni az oldalamra...

Benikuty 2008.03.03. 18:16:08

Na, háromra bővültünk. Szia Toma!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:21:05

spájdi
wordben ird meg a az ajánlott blogok nevét, linkként csatold az http címét, másold be a posztablakba, válts át htlm-re, jelöld ki (ctrl c+v) a htlm kódot, és másolt be egy htlm oldaldobozba. ilyen egyszrű:))

szia beni:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:21:53

Szervusztok!

Azért nem ér, hogy olyanokról is foly a beszéd, amit nem értek...! :)
Mondjuk ezt sem értettem: imádott édesapám épp azt mesélte, hogy beszélt az unokatesójával /83 éves/ telefonon és elmesélte azt a viccet, amit "Te is ismered,nem?" Ráztam a fejem. "Dehogynem, hát tudod." Mondom nem tudom. "Hát tényleg nem ismered?" Nem.
Erre végre elmondta. Akkor szóltam, hogy mégis ismertem. Apukám csak annyit mondott: "Én mondtam, hogy ismered!" :)))

Csak szólok, hogy hétkor Alaszka!

Benikuty 2008.03.03. 18:22:38

Elvonulok abált (otthon abárolt) szalonnát, meg jánoshalmai sonkát falatozni, lila hagymával. A sonka olyan hosszan érlelt, bótba nincs. Ott szlovák, 600.-kg. Brrrr...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:26:20

Benikuty!

Jó étvágyat! Én húsz éves koromig nem értettem, miért hívják apalének, amibe belefőzik a svártlit meg a hurkát.
Most már tudom. Mert svábok a szomszédaink.

spájdernecc 2008.03.03. 18:27:39

mint a gyorsérlelt, gyorsfüstölt kötözött"sonka"
kisebb bűnökért akasztottak már embört :))
szia fiam:)
én vagyok a "hülyefelhasználó" és időnként rá kell kérdeznem a trükkökre.
/ azt a képzeletedre bízom, milyen üveges szemeket bírok mereszteni az ilyen szövegekre /

Benikuty 2008.03.03. 18:43:14

Jöf-jöf:)
Megyek szerelmetes magzatommal sétálni!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:50:10

Spájdi!

Nem létezik, hogy ne értsd, amit ilyen érthetően írnak le! :)))
Most már csak az a kérdés, hogy fotót miképp kell tömöríteni.
Nadine írt erre egy variációt, amit nem tudok alkalmazni. A lányom azt mondta, hogy nem tudunk tömöríteni, mert nincs a gépünkön tömörítőprogram. Kicsit szkeptikus vagyok, szerintem csak a géptő akar elhajtani... :(

Benikuty 2008.03.03. 19:00:52

Küld el darabonként mélben. Hat-nyolc elegendő egy poszthoz, tovább tart a szöveg megszülése. Léptem kutymóval.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 19:18:27

Sziasztok.
Benikuty, úgy ismersz, hogy én hittérítek? abszolút nem.csak nem gondolom, hogy ahhoz, hogy én éljek más élőlényeket le kell mészárolni.hangsúlyozom én, hogy más mit gondol és cselekszik, az már legyen magánügy.Sokféle húsi recept volt itt, és csak a sörösdobozon/ban trónoló csirkuszról mondtam, hogy perverz, bár lehet, hogy az megegyezett az étel elnevezésével.
Én is imádom, ha a lányom felhív.ezt naponta többször is megteszi, ha ráér.néha úgy érzem, hogy ő az én anyukám, és nem fordítva.

Pálcika 2008.03.03. 19:28:20

Szép estét
vissza kell olvasnom,hogy hozzá tudjak szólni a beszélgetéshez:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:06:00

fiam
minden windowsban van paint, amivel szintén lehet tömöríteni a képeket.
pálcika
ez neked is szól:)) fél óra volt mire letöltögettem az 500Kb-os képeket amiket nadine átküldött:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 20:08:26

Jó estét! Tele vagyok melóval, úgyhogy gondoltam, szólok, hogy ma este tíztől adják a Viasaton a Kútfejeket. Ez az a magyar vígjáték, amiben még Ullmann Mónika is elfogadható, de játszik benne egy halom remek színész, többek közt a nemrég elhunyt Kaszás Attila, Selmeczi Roland (bakker, ezt fájt leírni), meg a magyar színjátszás színe-java. Én könnyesre tudom röhögni magam ezen a filmen, amit nagyon kevés műről lehet elmondani. Röviden: ajánlom:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:13:30

na azért ullmann mónikának nagyon gáz a feje abban a filmben. mármint a haja. nagyanyámnak volt olyan frizurája.
szerintem is a jobb filmek közé tartozik. láttam vagy háromszor:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:23:55

Duna TV, 22.20h


Sutkai bajnokok | video Knjiga rekorda SutkeMacedón dokumentumfilm (2005) Rendező: Aleksandar Manic

Zene: Goran Bregovic, Nino Rota, Varhan Bauer

Operatőr: Dominik Miskovsky

Szereplők: Bajram Severdžan
Sutka egy olyan egyedülálló roma város Macedóniában, ahol senki nem akar lakni, csak élni és játszani. Éppen ezért olyan mint egy vásári búcsú, ahol mindenféle ember megfordul. A kelet-európai cigányok, nyugatimádó lúzerek, dörzsölt pitiáner üzletemberek, hamisított CD-árusok – Sutka olyan, mint egy karneváli kavalkád a Balkánon. Sutkában évente megrendezik a török zenei kalózfelvételek versenyét, itt még az öregek is diszkóba járnak. Főhősünk, akinek a neve szintén Sutka, a vékonydongájú cigányvajda, aki vagy 80 éves, de fiatal menyecskével bújik ágyba, s Goran Bregovic muzsikára táncol, miközben a legnagyobb üzleteket bonyolítja saját sutkai birtokán.


Szerintem ez sem lehet rossz, így, a leírtak alapján, a Macskajajra hajaz.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:25:53

Bocs, Nadine, nem verseny miatt! Különben is, Te csak dógozz, ne filmeken vihorásszál!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:28:32

Toma!

Én amit ismerek, az a windows live messenger, ahol msn-ezni szoktam. Van másik windows is? /gondolom, különben nem különböztetné meg magát a live messenger.../

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 20:29:26

Toma, én megfigyeltem, hogy U. M. (aki nem O. Sz.:)), szinte minden filmben rettenetes parókákat visel. Azt hiszem, a magyar színészek még messze vannak attól a hozzáállástól, amikor egy szerep kedvéért valaki pl. ledob vagy felszed 30 kilót... Paróka, ráadásul milyen!:(((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:30:01

Pálcika!

Működik a dolog úgy is, hogy előbb kikenem a tepsit és a megmaradt vajjal dolgozom vagy?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:36:21

A Duna Tv-n lesz még egy dokumentumfilm, 16 éven felülieknek, a címe Mindörökké Lenin, bár az alcíme jobban tetszik: Forever Lenin.
" A rendkívül érdekes dokumentumfilm a kommunizmus rejtett kulisszatitkaiba enged bepillantást." Nem tudom, hogy a kommunizmus nem való 16 éven aluliaknak, annak a kulisszatitkai vagy a balzsamozás látványa?

Pálcika 2008.03.03. 20:41:38

Nadine,kútfejek=apu kezdődik(innen indult O.Sz.:D:D)
Toma,nem is értem miért bénázol,én 2perc alatt elküldtem a három emailt:)))))))
Fiam,a vajat úgy osztod be ahogy neked kényelmes!(jó ötlet és gazdaságos)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:43:30

fiam
a paint, része a windows operációs rendszernek, ami a gépeden van.

nadine
az annyira szar paróka, hogy...:))

jaa, tettem fel újat a festős blogomra! :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:48:05

Toma!
Nekem nagyon kínos, de megtalálom valahol?
Köszi, Pálcika! Még csak annyit kérdeznék, hogy az alma inkább édes legyen vagy savanykásabb?

Benikuty 2008.03.03. 20:48:19

Mariss, a jelenlévők kivételek, meg nyilván figyelmetlen voltam. Nem vettem, hogy nem eszel húst, amit természetesen tiszteletben tartok. Jövőben tartózkodom a táplálkozási szokásokra, valamint filozófiákra vonatkozó sommásnak tetsző kinyilatkoztatásoktól. Tényleg bocs, Marisell:()

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:53:11

Kedves Toma!

Kívánom, hogy jó sok turista "legyen képben" Pécsett! Kiváncsi vagyok, hogy mi módon tudatod még a világgal, hogy vagy és alkotsz?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:56:59

Ez a kérdés lemaradt, Toma: segít Téged menedzselni valaki vagy ezt is magadnak kell megoldanod, az időt elvéve az alkotástól?

Pálcika 2008.03.03. 20:59:10

szijjjjja Beni!
fiam,amelyiket jobban szereted,én csináltam már ígyis meg úgyis(ami éppen van itthon)
érdekesség:kutatást végeztem(na nem szonjácskáról:)és 20ból 19en nem tudják hogyan kell házi tejszinhabot csinálni(pedig milyen egyszerű)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:00:31

Én is egy híján húsz vagyok, úgyhogy, ha kérhetnélek, Pálcika!

Benikuty 2008.03.03. 21:02:19

Az almával az a gond, hogy eltüntek a régi fajták. Jöttek az édes mindenféle hibridek, lassan a savanykásnak nevezhető jonatán is ritkaság. Kár, ez van. A jó öreg cirmos héjú rétesalma, az a lapos végképp a múlté:(

Pálcika 2008.03.03. 21:02:24

fiam,benne van a posztban:))))

tistedur 2008.03.03. 21:02:55

csodás találmány a habszifon :P

tistedur 2008.03.03. 21:06:54

Beni!
piacozni kell..meg oltóágat szerezni megbízható helyről :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:10:48

Pálcika! Azt olvastam!!! Azt hittem, van még valami trükk :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:15:17

Kedves Mindenki!

Ahogy nem értek a windows operációs rendszerekhez /de majd fogok!6, úgy nem tudom igazán, mi a különbség a felfújt és a puding között. Kérlek Benneteket, világítsatok rá a dolog lényegére, mert már szeretnék pudingot /vagy felfújtat/ készíteni pudingpor nélkül. A Pálcika-féle almafelfújtat tekintsük kiindulási alapnak!

És, ha már lúd, legyen kövér, szeretnék fagylaltot is készíteni, szintén por és /hamu/ fagyigép nélkül! Poszt pont jó lesz!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:16:11

fiam
sem nem reklámozom magam, sem nem menedzselem. egyszerüen festek, és a galériások, ügynökök elviszik, és eladják. :))) így jó nekem. nyugis.

Benikuty 2008.03.03. 21:18:42

Hol, Tisti?
Én piacozok a Lehelen, Óbudain, Egerben, Szentendrén, Békéscsabán, Békáson, Verpeléten, Gyulán. Gyengém a piac.
Lassan minden jó anyagot megtalálok, de ez alma ügy kifog rajtam:)
Oltóággal mit kezdjek az ötven nm udvaron?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:28:46

Toma!

Nem azért írtam, mert kételkednék abban, hogy ismernek, mint művészt, csak annyit hallani arról, hogy nem olyan könnyű a festőművészek élete sem manapság. Annyira közelről nem ismerem ennek a mechanizmusát, inkább a könyvkiadások anomáliáit láttam kicsit közelebbről, s hát, szeretném tudni, más művészeti ágakban hogy történik az, milyen az út az alkotótól a vásárlóig ill. műélvezőig.

tistedur 2008.03.03. 21:29:52

Beni!
azon már elfér egy kis almafa :) nálunk-kanizsán-lehet a piacon is kapni..lehet,hogy a szőlők környékén kellene megnézned,vagy szentendrén valamelyik ház udvarán..szerintem még találnál borízű almát..nálunk úgy hívják :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 21:31:15

Elnézést kérek mindenkitől, aki hozzám küldött posztot, de nem látja viszont, egyszerűen nincs időm, energiám, idegem pillanatnyilag.
Ha valaki jogosult (Jé, Toma) nagyon szeretné őket, sikítson, átküldöm, de őket sem szeretném állandóan terrorizálni.

Benikuty 2008.03.03. 21:35:01

Tisti, ezt a szót nem találtam!
Kanizsán az Ady u. 2-ben laktam négy évig:)

tistedur 2008.03.03. 21:40:59

Beni!
:DD és jó volt? :P

Benikuty 2008.03.03. 21:50:37

Az olajipari szakközépbe jártam. Egerből. Vegyes érzelmeim vannak a régmúltból, bár kétségtelen pozitívum, hogy ott ittam először tikettes sört, nova bort, meg láttam valakit rókázni a kiskanizsai jellemvesztő felső lépcsőjéről az út közepére. Amúgy, akkor még volt Sneff tér:)

tistedur 2008.03.03. 21:53:33

sneff tér még az én boldogult gyermekkoromban is volt :) és noha bor a mai napig is van..én enni szeretem-szedni már kevésbé-borként meg nem bor :)
és akkoriban még volt sörgyár..azt megszüntették,és már a balatoni világos sem olyan mint régen(nemrégen fedeztem fel,hogy megint van balatoni világos)

Benikuty 2008.03.03. 22:10:05

Valóban, noha, ott így mondják. Négy szüreten vettem részt a Szent-György vári hegyen a Hencz Feri bácsi szőllejében.
Útálatos szőlő, egy érintésre ott röhögött az összes szem a tőke alatt, aztán lehetett kivakarni a sárból:)
A tikettes sör kettő lityis csatos betét díjasban lakott, jó be lehetett ócsón baszikálni. Árulták a tikettet sörgyári kapricskák, tán kettő forintért:) Per liter! Nekik ellátmány volt.

spájdernecc 2008.03.03. 22:12:10

a sneff téren volt a munkahelyem központja :))
Zala, mi?
'stét!

tistedur 2008.03.03. 22:12:45

tudom,nálunk is mindig volt otthon..sok sörgyári ismerősünk volt :)
a nohát úgy a legkönnyebb szedni,hogy alátezsel egy ruhát,és megrázod a tőkét..:)

spájdernecc 2008.03.03. 22:14:26

belerúgsz!
autentika!
De mosz inkább autentike :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:16:49

tikettes sör pécsett is volt. (szalon) csatos üvegben adták. a sörgyárban lehetett beváltani. kis sötétbarna, műanyag korong volt, akkora mint egy tantusz. érdekes, akkoriban senki sem akarta hamisítani...

tistedur 2008.03.03. 22:17:12

én gyengéden és nőiesen szoktam bánni a szőlővel..és kinek van kedve akácfakarókat rugdalni?!
az a szobor ott a sneff téren..érdekes egy alkotás :)
szép álmokat :)

spájdernecc 2008.03.03. 22:19:47

ja, úgy tűnik már nem csak a kakast ébresztem, hanem az álommanót is :)
szolg közl:
takarodjatok át a blogomra, mert épp szerelmet vallok nektek :)

Benikuty 2008.03.03. 22:22:19

Spájdi, ott szocreál házak voltak, balról elsőben lakott a Kocsi Tibor, ofőm, aki sikerrel itta magát halálba. Nagyon szerettem, jó ember volt. Akire még igen jó szívvel, Jászberényi Zsombor, Adlovits Pál, Küronya István, az öreg morgós.
Meg a Mini koncertek, talán keddenként?

tistedur 2008.03.03. 22:22:26

a kutyának meg tessék,mi?! :P

cyan 2008.03.03. 22:39:32

'stét!
én is jártam nálad spájdi (ugyanis elolvastam elöbb, miket írtatok ide, amíg nem voltam, és 1000L takarodtam a pókhálóba)

tistedur 2008.03.03. 22:46:27

én viszont most randizom egy álommanóval :) legyetek jók

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 22:48:03

Tist, szép álmokat és kellemes randit!;)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:51:29

a főzős blogomon lassan megjelenik a tizezredik látogató, (anélkül, hogy reklámoznám valahol) gondolkodok valami ünnepi poszton:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 23:02:01

spájdi
ha nem voltam érthető, a linkajánlóval, szóljál, és leírom lépésről, lépésre, és elküldöm emilben:))

na most ecsetelek egy kicsit. pááá:)))

cyan 2008.03.04. 01:04:50

huhh, betáraztam 3 posztot magamnak. még nem tudom, h csalogatom elő, de majd rájövök. most inkább alszom :))
jóéjt

spájdernecc 2008.03.04. 05:04:07

Jó reggelt!
Sok kávét!
napot, most!

tistedur 2008.03.04. 07:22:25

jó reggelt,jó kávézást :)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 09:07:29

Tegnap henyéltem, ma meg "asse" tudom, hogy hova rohanjek, és mihez kapkodjak először.jó lenne beiratkozni egy time management tanfolyamra, de ezek a tanfolyamok aranyáron vannak, szóval azt teszem, amit anyám javasolt, keezdj neki, aztán minden megy magától.
Spájdi én már tegnap olvastam, de nagyon veszélyes nekem a te oldaladon járkálni, mert a múlt héten is rendeltem(a te ráhatásodra)egy-két könyvet, oszt a vízdíj meg csak irr vigyorog rám a csekkről.gondolom ezzel nem vagyo egyedül.a fűtés sem lesz semmi(((de most aztán már tényleg el.
millió puszi Mindenkinek:)

maybach 2008.03.04. 09:11:34

Jó reggelt kívánok!
Mivel amúgy is vacak idő van, este lehet focit nézni. Hehe.

spájdernecc 2008.03.04. 09:18:33

na ezt sem mostanában hallottam...
bizony Maybach lehet :)

maybach 2008.03.04. 09:41:40

Az a nagyon jó, hogy valami teljesen idióta elképzelések alapján évről évre más adókon lehet normális műsorokat(foci)nézni. Pontosabban mindig új csatornára kéne előfizetni.
Várom a szép új világot, ahol csak azt és annyi ideig fizetem, amit és ameddig nézem.

spájdernecc 2008.03.04. 09:50:18

ügyes:)
van ugye a viasat...
namost valami tv 6-ra költözködnek, a helyi UPC meg szarik rá. grrrr...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.03.04. 09:55:57

Süt a nap! Szép Nap. Szép napot :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 09:58:45

Jó reggelt. Itt nem süt, úgyhogy nézem a sütkérező, álmos tigriskéket egy kupacban.

maybach 2008.03.04. 09:58:59

Bizony. Kezdetben volt a királyi tv., majd Sport1. Aztán már Sport2. Majd viasat. Most ez a tv6 vagy mi a szar. Közben a Sport1-ről Eurosport2-re ment az angol foci. Stb.
Csak az ad némi vígaszt, hogy a sorozatokkal is hasonlókat követnek el.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 10:07:59

A tigrisek mindig ugyanott nézhetők! Ingyen!

tistedur 2008.03.04. 10:12:17

a tigrisek csak akkor lennének érdekesek,ha lenne náluk labda..:)

maybach 2008.03.04. 10:13:33

Vagy tévés marketinges

maybach 2008.03.04. 10:31:43

Szegény macik. Kilakjuk öket.
Kanadában nem az oroszok, hanem a macik vannak a spájzban.

spájdernecc 2008.03.04. 10:41:44

de már az oroszok sincsenek messze...

maybach 2008.03.04. 10:48:13

Ők már rég nem a lekvárt, vagy a tonhal konzervet viszik.

cyan 2008.03.04. 10:54:50

reggelit!
napocskát!
tavaszt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 11:05:06

Hú, Spájdi, ez a kistigrises videó merénylet volt a kockások ellen... Jaj, de megnyomogatnám:)))

maybach 2008.03.04. 11:05:20

Nyáron lesz a M.szigeten Vaya Con Dios. Csak mondom, mert most olvastam.

maybach 2008.03.04. 11:54:27

Visszaviszem az üvegeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 12:18:38

Hú, beletettétek teljesen a bogarat a fülembe. Azóta Vaya con Diost hallgatok:)

maybach 2008.03.04. 12:29:01

Már jó napod van.
Én kicsit sem vagyok elfogult velük. Mint már bevallottam: Dani hangja őrület.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 13:03:10

Egyetértünk, Maybach. Jók legyetek, én csak este leszek megint...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 14:28:30

Szervusztok!

Most jöttem a munkaügyről és örömmel tudatom Veletek, hogy az Új Magyarország és az Európai Unió által megszabott öt szempontból egyet bírtam produkálni: hat hónapnál régebb óta vagyok állástalan. Nem gondoltam eddig, hogy ennek ennyire kell örülni. Így van esélyem arra, hogy támogatott tanfolyamon vehetek részt, mert különben irgumburgum, letagadhattam volna tanító-népművelői-semmiesélyemvelesemmire képesítésemet.
Nagy boldogságomban, hogy még minimálbért is kapok hozzá, ha az alkalmasságin megfelelek, vettem négy egész kacsacombot. Lehet, ezzel felborítom a márciusi költségvetésünket, de egyszer produkál az ember pozitívat a Wassermann-teszten kívül!
Úgyhogy most kérnék szépen Tőletek jó kis recepteket, mivel kényeztessem a kacsacombokat és végső soron magunkat, fogyasztókat???!!!!
Előre is köszi és bocsi a fergeteges jókedvemért!

maybach 2008.03.04. 14:42:56

Szerintem só, bors, fokhagyma, oregánó, kacsazsír és némi vörösbor társaságában párold a sütőben lefedve, majd süsd ropogósra.
Krumplipüré és ecetes szilva.
Aztán dőlj hátra elégedetten.

spájdernecc 2008.03.04. 14:45:25

kenegesd néha sörrel :))
szép lesz és porhanyós

maybach 2008.03.04. 14:45:46

Hehe. Közben megtaláltam a pontos leírást is.

"4 db kacsacomb, 100 g kacsazsír,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml vörösbor,
2 db alma, oregánó, friss rozmaring, őrölt bors, só,
Elkészítés:
A bőrös kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd meghintjük borssal és oreganóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és forróra hevített kacsazsírral meglocsoljuk. Rozmaringágacskát helyezünk rá, közéjük almagerezdeket és a cikkekre vágott hagymát teszünk. Ráöntjük a vörösbort, alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 °C fokos sütőbe rakjuk, kb. 45 perc elteltével levesszük a fóliát, a combokat megfordítjuk, a levével többször meglocsoljuk, és ropogósra pirosra sütjük. Krumpligolyóval és ecetes szilvával tálaljuk."

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:06:14

Maybach, Spájdi!

Ezer köszönet!
A vörösbor és a sör nem fognak verekedni egymással?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:09:48

Most nézem a receptet közelebbről. Maybach! Az ecetes szilva mi fán terem?
Másrészt pároltkáposztás vízióim voltak, de az alma-hagyma kombináció is fenségesnek tűnik. Nem is tudom, jókedvemben lehet, hogy a Te és a Spájdi változatát is megcsinálom, max. 2-2 combot eszünk majd négyen. Ihaj-csuhaj újra embernek érzem magam!

maybach 2008.03.04. 15:32:10

Ecetes szilva savanyúság álnéven helyenként kapható és finom. Nálunk házi formája van. Még finomabb.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 15:32:24

a párolt káposztáért egyenesen rajongok, szigorúan lila káposztából, és az egész lábos kaja az enyém!ezért szoktam két,méretes lábossal készíteni.
Elszállt a hsz-em, vagy valaki gonosz kimoderált, de nekem is jó nap ez munkaügyben, újabb órák csatlakoztak a meglevőkhöz, szóval én is örülnék, ha nem fájna ennyire a fejem.Persze tudom én, hogy minden nem lehet tökéletes.naná.

spájdernecc 2008.03.04. 15:40:33

Marisell, téged senkisem mer kimoderálni, csak szerintem időnként előbb frissítesz, mint a komment küldése.... jártam már így én is :((
Fiam, próbáld ki, a sörrel való kenegetés már a pirítási fázisban van, addigra a vörösborban szépen átpárolódott sz uzsonyoslábú iszonyatosanfinom...
a pároltkáposzta természetesen vörös :))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:50:39

jó reggelt!

fiam
kacsasülthöz, hagymalekvárt kell csinálni. a combok elkészítésénak módjával, egyetértek maybach kollegával:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:51:03

Megmondom, most mit teszek. Általában is így szoktam sütni főzni - félrevonulok egy olyan helyre, ahol nehezen tud megközelíteni a család többi tagja /na, nem oda!/ és ELKÉPZELEM azt az ízorgiát, amit itt lefestettetek nekem, igen érzékletesen. Lépésről-lépésre megtervezek minden mozzanatot, s elképzelem, ahogy locsolgatom már a combikat, ahogy az illat elárasztja a konyhát. Jaj, de szeretlek Benneteket!
Szóval, ha a fejemben kész az étel, akkor már csak a hétvégét kell megvárnom, hogy a négyfős, hatfelé szakadt családunk egyszerre ülhessen asztalhoz és lássam a kis pofijukat!
Azért az élet szép!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 16:04:41

fiam
a maybach által leírt recept kiegészítése:))
kifozde.blog.hu/tags/hagymalekvár

...neki kéne állni takarítani...:((

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 16:07:36

Spájdi, ezen nagyon nevetek, mármint senki nem mer kimoderálni engemet:)))ez tökjó,sőt síííííííííírály:D

spájdernecc 2008.03.04. 16:35:53

na ugye:)
Toma,
megpróbálom a módszert, de ha megakadok jól zaklatni foglak mindenféle emilekkel. ezt akár fenyegetésnek is felfoghatod :)
és persze köszi:)

Benikuty 2008.03.04. 17:02:48

Sziasztok!
Spájdi, írtam.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:04:45

most nézem a tv2-ön a főzős-celebes katasztrófa műsort. ez a hargitai bea, ki a faszom??? ez egy akkora tuskó...

spájdernecc 2008.03.04. 17:06:11

Ja tózse :))
Toma, te meg ne tedd ki magad ekkora stressznek !!

Benikuty 2008.03.04. 17:08:29

Toma, nem kellene ennyire túlértékelni ezt a némbert:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:25:19

elnézés kérek:)) ha kell, ki is moderálom magamat, de nagyon felhúztam magam. ha valaki így viselkedne nálam vendégségben, úgy kivágnám a házamból, hogy a lába nem éri földet...
néha-néha átkapcsoltam a rtl-re is, az még borzasztóbb volt. ott meg igazi hülyepicsa van aki vega. természetesen nem az baj hogy vega, hanem az hogy mi a fenének vállal el egy ilyen műsorba való szereplést, amikor nagyon jól tudja, hogy mindenki húsételeket főz. ott turkálja a kaját, és külön főzet magának...

Benikuty 2008.03.04. 17:28:32

Toma, nyilván az ilyen faszságokra tódul a nép. Kár felhúzni magad!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 18:06:59

szerintem is Toma, ne idegeskedj, mert annyira árt a szépségednek.de ez az ennkő hihetetlen volt, a másik meg az oszkár, de hát biztos van nekije pénze mertmodellkedik. a tv2-es engem nem tudom miért, de idegesített, szóval nem láttam.
Beni írtam.(jaj, ezt úgy útálom, tudjátok.írjunk egymásnak, aztán jöjjünk ide és írjuk meg, hogy írtunk,mamám):))))

Benikuty 2008.03.04. 18:12:40

Köszönöm, megkaptam Maris:) egy s:)

Benikuty 2008.03.04. 18:16:42

Mónika show "színvonal"

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:04:39

Toma!

Köszi a kiegészítést!

Benikuty! Hogy Te miket nem nézel!? Mauni-ka show!
Nem tudtam, hogy ma kezdődik a két főzős műsor, megpillantottam volna egy kicsiny időre.
Amúgy akkorát sütöttem fejben elvonultságomban, hogy csak na!
Most pedig kezdődik az Alaszka, aztán visszajövök a Kifőzde séfjeihez és kuktáskodom picit. Aszalt a szilva, baby!

tistedur 2008.03.04. 19:07:16

de jó,hogy én nem tudom nézni ezeket a főzős műsorokat :)

Benikuty 2008.03.04. 19:09:15

Fiam, nem a képernyőről tudom, mi megy a Mónikán! Szerencsére:) Itt a dugó!

cyan 2008.03.04. 19:32:08

'stét!
az a dugó elég szar dugó, az összes ilyen mellékufircolás az

cyan 2008.03.04. 19:34:10

mondjuk, a második csaj, nyilván tudta, h épp baba születik a művész úréknál. na arról a némberről is megvan a véleményem, meg Kamarásról is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:53:00

nadine
holapra élesítettem a következő posztomat. ha més van jelenkező, akkor átütemezem.

na megyek vissza takarítani...még később leszek.

2008.03.04. 20:01:10

Toma, ha már így rákérdeztél, nekem lenne egy posztocskám...

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 20:05:07

fiam, állj át a sötét oldalra, együtt uralhatnánk a galaxist!

tistedur 2008.03.04. 20:05:16

Toma! te szegény takarító..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:17:17

Jó estét.
Toma, éppen azt akartam mondani, hogy ha nincs senki holnapra, beteszem Fiam posztját. (Pár napja még csütörtököt mondtál. Úgy értem a következő posztodra:))
NA, AKKOR MI LEGYEN?

De az a legkényelmesebb, ha megverekedtek Jével, én meg felteszem Fiam cikkét péntekre. Na?

tistedur 2008.03.04. 20:26:33

itt a tavasz,szépen nyílnak a posztok :P

2008.03.04. 20:29:11

oh, verekedésre nincs szükség. mivel én mostanában nem is jártam errefelé, a törzsvendégeké az elsőbbség :) kivárom a soromat

tistedur 2008.03.04. 20:32:06

Jé!
a tiéd igazolt távollét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:32:52

Akkor legyen - ha már felvetette - Toma, aztán Jé, aztán Fiam. Jó így?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:38:06

Szaros gerle!

Nagyon lenyűgöző elképzelni, hogy csak mi ketten vagyunk sötétek! Viszont nagy az igazságtartalma, ha meg nem sértelek :)))

Nadine! Egyetértek Jé-vel: a törzsvendégeké az elsőbbség, én, ahogy nálunk a moziban fenyegették a népet - "Későn jövők csak a szünetben foglalhatják el helyeiket!". Szóval én vagyok itt talán a legifjabb idős, türelmes is vagyok, emellett roppant kiváncsi a többiekre, tehát ahogy jónak látjátok!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:43:30

Benikuty! Honnan szerzel információkat Msó ügyben?

Nadine! Nekem megtiszteltetés, ha poszt lehetek. Igaz, vettem már részt posztgraduális képzésen, szedtem már Postinort és ... na a többiről néma csend!

2008.03.04. 20:48:28

Nadine, nekem így jó.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:50:52

OK. Akkor Tomát sem zavarjuk össze:)

Én el is köszöngetek mára, megpróbálom ledolgozni a tegnapi éjszakai korrektúrával szerzett alvásmínuszomat. Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:53:32

Jé! Ma nagyon jó a kedvem, míg el nem romlik, úgy hogy ne haragudj, hogy poénkodni fogok, de:
a., "Nadine, nekem így jó." - ne mozogj!
b., "Nadine, nekem így jó." - Nekem így jó, nekem így jó! - tök olyan, mint egy LGT-szám! Én nem tudom, mire vidámkodom annyira, szerintem érzem a vesztem :(

Tistedur! Hát ez nagyon tetszik: "Itt a tavasz, szépen nyílnak a posztok :P"

Nadine! Persze, mindent, ahogy jónak láttok!

tistedur 2008.03.04. 20:56:05

szép álmokat Nadine :)

2008.03.04. 20:59:55

fiam, örülök, hogy jó a kedved - maradjon így sokáig! :)

én is búcsúzom, sziasztok!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:01:17

Jé, Nadine, Lillák! Isten véletek! :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:05:22

Gerlécske! Na, ne légy sértődős! Akkor se, ha látszólag megsértettelek! Gyere, uraljuk a Galaxist!

Benikuty 2008.03.04. 21:06:16

Holnap nekem halaszthatatlan borkóstolási, és vásárlási rohamon lesz. Általam ismeretlen borvidéken. Pénz, paripa, fegyver, rendben! Ma nap folyamán előretolt ék, nem kis véráldozatokat elszenvedve, derekasan tette a dolgát. Köszönet érte!:))

tistedur 2008.03.04. 21:10:55

Beni!
de titokzatos vagy :)
fiam!
csak nehogy gerle elfogadja az ajánlatodat és indulhattok meghódítani a galaxist :DD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:13:29

Csak óvatosan a rohamokkal, Benikuty! :))

Hétvégére körvonalazódik az ebéd:
Leves: á la én
Sült kacsacomb: á la Maybach&Spájdi
Almafelfújt: á la Pálcika
Pihegés: á la Recamiére

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:14:43

Tistedur! Ha lefordítom szavaid, az kb. azt jelenti, hogy szegény Galaxis? :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:16:09

Nem is tudom, tele pocival tudok-e hódítani? Pláne Galaxist?!

Benikuty 2008.03.04. 21:16:19

viszek photoapparatovicsot:)

tistedur 2008.03.04. 21:17:34

Beni!
:DD kis felkészült

fiam!
üres hassal nem érdemes nekiállni meghódítani a galaxist :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:19:11

Ha valaki látta a BBC Prime-on a My Hero-t, az el tudja képzelni, milyen /noormális/ vagyok. Mint Tyler.
Ha nem láttátok, annál jobb nekem!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:27:06

Benikutyról és a fotóapparcsik/!/-ról az is jutott eszembe, hogy a Kifőzde ráneveli az embert, hogy mindenben posztot láss vagy legalábbis a poszt lehetőségét vagy vörös posztót és most nem párt-színre gondolok.
Szóval én eddig a foltvarrós munkásságomhoz minden rongyban megláttam a sok rongyot összevarrva. A gyöngyfűzős munkámhoz a színek kavalkádját /és ez most nem fürdőalkalmatosság/, tanító nénis munkámhoz minden gyermekben a potenciális zsenit, a népművelőségem miatt minden napban az ünneppé nyilvánítás és annak megrendezésének esélyét, néhány írás elkövetőjeként az életet, mint témát és most még néhány zöldségből meg nyers húsból meg darált búzából az ételkészítés fennforgását és ha még fényképezni is meg kell tanulnom, akkor itt van már a Kánaán + a galaxis meghódítása Gerlével - őrületes /hehe!/ perspektíva!!!
Na, ha ezt itt mind elolvastátok, magatokra vessetek! :)))
De jó, hogy Nadine visszavonult és csak álmában korrektorkodik egy picit! :))))))

tistedur 2008.03.04. 21:33:24

Beni!
mikor? én ritkán nézem az emailjaimat..

Benikuty 2008.03.04. 21:35:32

Drágáim, ki gondol itt posztra? Elébb tessenek talán udvarolni! Öreg vagyok én már a hegyről való lerohangáláshoz:)
Előző soraim interkontinentális baromságok:D

Benikuty 2008.03.04. 21:39:19

Hűha, Tisti nem tudom mikor, privátban követtem el, cím hiányában. Annak az adatai pedig elérhetetlenek, számomra.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:47:42

Uralkodásban nem vagyok járatos. Hol, mivel és kivel kezdjük a Galaxison belül? Jó uralkodók leszünk vagy rosszak vagy vegyesen?
Még el sem kezdtük és már mennyi nyűg!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:49:40

Benikuty! Hát szerintem teljesen fölösleges bármit lencsevégre kapni, ha nem poszt lesz belőle! :)))

tistedur 2008.03.04. 21:50:16

Beni!
válaszoltam :)

gerle!
nem is volt nehéz téged meggyőzni :D

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 21:52:49

Szerintem használjuk az ökörszemes ördögiterv-generátort!

tistedur 2008.03.04. 21:54:50

lehetne gerle a jó galaxisszászára és fiam a rossz galaxiscsászára..az érdekes lenne :P

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:56:15

Gerle! Ugye ez saját fejlesztésed, mert én nem olvastam a H. Potter könyveket, ez a bigyusz meg egy kicsit hajaz arra, amit hallottam a történetekről. Szóval szerintem mi találjunk ki mindent. A spanyol viasz helyett, mondjuk a galaxsuvickot. Amivel, ha bekened az ökörszemes ördögiterv-generátort, máris jobban látod a múltat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:57:31

Tistedur! Most nagyon eltünődtem... :))

Benikuty 2008.03.04. 22:00:59

Szép álmokat, dőlök mint a Dél-pesti tűzfalak viharban. Urakat meg sem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:04:32

Úgy tűnik mára elmegyek nem hasadni tovább. Gerle! Azért együttműködésünk megbonthatatlan lesz és virágozni fog a Galaxisban, ugye?!
Legyetek jók, mert tudtok!

tistedur 2008.03.04. 22:04:57

szerintem meg tudnátok oldani :DD
lassan én is el..szép álmokat nektek

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:08:12

Hűha, Gerle! Erre holnap visszatérek! Muszáj ilyen rosszaknak lennünk? :)))

tistedur 2008.03.04. 22:16:34

ez a generátor tuti jó :) de már tényleg megyek

cyan 2008.03.04. 22:26:50

üzenőfalon találtam:
Gyurcsány felriad álmából, mire kérdi a felesége :
- Mi baj, Ferikém ?
- Jaj, ne is mondd ! Borzasztó álmom volt.
- Mi volt az ?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól
éltek ...
- És mi ebben a rossz ?
- Az, hogy már nem én voltam a miniszterelnök ...

cyan 2008.03.04. 23:02:52

spájdi mi van veled? nem szoktál te este netezni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 23:56:50

natessék! sikerült megkavarnom a dolgokat a posztommal, pedig csak egy töltelékanyag, amit a poszmentes időkre tartogattam:)) azért időzittem át, mert senki sem jelenkezett. erre kiderül, hogy több aspiráns is van. na mindegy, már nem állítom vissza.

beni
gondosan jegyzetelni, és fotózni! nekem szép kis poszt legyen a bortúrából:))

ez már kezd fura lenni. akárhányszor nekiállok főzni, automatikusan odakészítem a fotoaparátot...

spájdernecc 2008.03.05. 05:06:32

Jó reggelt, kellemes napot!
KÁVÉT!

spájdernecc 2008.03.05. 05:08:39

Ezt a poszthisztit meg nem is értem...
most van több. majd jönnek szépen sorban...
nem krémesek azok, hogy csak frissen jók :))
süti beállítások módosítása