Ha rám tör az „ennék valamit de, magam sem tudom, mit” (nem főtt étel, nem is kaja, nem is csokoládé, nem is tömény édesség, de azért valami tartalmas, és rögtön ide nékem a pikantériát, de gyorsan), na akkor állok neki az almafelfújtnak.
A hozzávalók majd kiderülnek menet közben. Minden fázisnál fényképeztem, ezzel is illusztrálva a gyors és könnyű elkészítést.
4-5 szem almát meghámozok és feldarabolok, majdnem egy egész teavajat (egy kis darabot meg kell hagyni a tepsi kikenéséhez) 5 evőkanál porcukorral elkeverek egy serpenyőben, rádobálom az almadarabkákat, és fedő nélkül (ez fontos!) 8-10 percig párolom a vajas cukron.
Amíg az alma puhul, összedobálom a masszát:
4 tojást (ha kicsi, lehet 5 db is), egy csipet sót és 5 evőkanál porcukrot habosra keverek a szép nagy barna tálamban, utána belezúdítok 10 evőkanál lisztet, megint keverek egyet, aztán ráöntök kb. fél liter tejet és egy kis doboz tejszínt (Toma és Beni többszöri figyelmeztetése miatt csakis habtejszínt használok). Ezt az egészet jól kikeverem – olyasmi lesz, mint egy híg palacsintatészta. Nagyon erősen kivajazom a tepsit, beleteszem a párolt almát a levével együtt, ráöntöm a masszát, majd a tetejét bőven megszórom mandulaforgáccsal (ettől lesz olyan kis pikáns). A tepsit berongyolom a sütőbe, és nagy lángon kb. 45 percig sütöm (még sose mértem le az időt, általában ránézésre döntöm el).
4 tojást (ha kicsi, lehet 5 db is), egy csipet sót és 5 evőkanál porcukrot habosra keverek a szép nagy barna tálamban, utána belezúdítok 10 evőkanál lisztet, megint keverek egyet, aztán ráöntök kb. fél liter tejet és egy kis doboz tejszínt (Toma és Beni többszöri figyelmeztetése miatt csakis habtejszínt használok). Ezt az egészet jól kikeverem – olyasmi lesz, mint egy híg palacsintatészta. Nagyon erősen kivajazom a tepsit, beleteszem a párolt almát a levével együtt, ráöntöm a masszát, majd a tetejét bőven megszórom mandulaforgáccsal (ettől lesz olyan kis pikáns). A tepsit berongyolom a sütőbe, és nagy lángon kb. 45 percig sütöm (még sose mértem le az időt, általában ránézésre döntöm el).
Az almafelfújt kizárólag házi tejszínnel fogyasztható (szentségtörés enélkül lenyelni akár egy falatot is)!
Házi tejszín készítése: kis doboz tejszínhez pici só, picit több cukker, és a gép 5 perc alatt tökéletesre felveri helyettünk.
Akkor jó a felfújt, ha úgy érzed, mindjárt kifolyik a tepsiből. Na, erről a fázisról nincs kép, hiszen törvényszerűen vendégek érkeztek, és én már feledtem mindent, de főképp a fényképezést... A tepsi sütit kitettem, az éhes szájak pedig felfalták. Aki még nem csinált felfújtat, az se ijedjen meg, felvágás után szinte azonnal összeesik, de ez természetes!
Az utolsó szeletet megmentettem nektek…
Az utolsó szeletet megmentettem nektek…
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 03:49:08
pálci
bocsi hogy nem úgy tettem be a képeket ahogy bejelölted, de nem akartam annyira széttördelni a szöveget. szerintem így is követhetőek a fázisok:))
amúgy nekem bejön ez süti, és bár nem szoktam süteményt sütni, ezt ki fogom próbálni:))
...akkor én most lefekszem, mert idáig festettem...
spájdernecc 2008.03.03. 05:05:13
Jó kávét!
Friss sütit!
spájdernecc 2008.03.03. 07:36:52
Nadine, nézzél majd emilt, ha látsz!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:40:52
Pálcika, ez olyan egyszerűnek tűnik, hogy még én is ki fogom próbálni.
Spájdi, látok, nézek - és nem látok semmit!:)
Jó reggelt.
spájdernecc 2008.03.03. 07:41:47
de már ott is van!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:43:46
tistedur 2008.03.03. 07:45:50
Pálcika 2008.03.03. 07:54:07
rohanok dolgozni,este leszek csak,
Toma,hihetetlen aktív vagy éjszaka:)))Köszi!
recept info:a porcukor csapott evőkanél,a liszt púpos evőkanál( ezt este kifelejtettem:)és a végéről egy fontos infó:isteni süti illat lesz a lakásban!!!!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:54:26
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 07:55:04
Pálcika 2008.03.03. 07:55:09
spájdernecc 2008.03.03. 07:57:06
Pálcika 2008.03.03. 07:59:03
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 08:13:13
maybach 2008.03.03. 09:00:18
Meg ilyen felfújtat.
Nadine!
Nem merek a bokrok mögé nézni, hátha jegesmaci ül ott.
spájdernecc 2008.03.03. 09:28:20
és már nagyon várja,
a tavaszi naptól
olvadjon a hája.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 09:49:26
Benikuty 2008.03.03. 10:32:34
Pálci, ügyi vagy:)
Küvére pár nap ne számítsatok, vaj pedig 10 vagy 25dkg-s.
cyan 2008.03.03. 10:34:21
sütit lehet kiprobálom.
cyan 2008.03.03. 10:35:17
maybach 2008.03.03. 10:44:38
Megemelem. Ha elbirom nyúl, ha nem enged el medve.
spájdernecc 2008.03.03. 10:45:27
egyben igen elegáns is
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 10:45:58
maybach 2008.03.03. 10:59:01
És akkor még a vérnyulat nem is említettük.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 11:08:19
spájdernecc 2008.03.03. 11:23:06
Sőt, ha mackóban műveli a búvárkodást, més stílusos is:)
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 11:45:19
remélem addigra jó idő lesz.
Ja, igen, szép napos napot mindenkinek.fejfájás, fronthatás nélkülit:)
ma mindenki lemondta az óráját.vigyáz rám a sors, nehogy a sok pénztől elveszítsem a belső értékeimet:)))végre befejezem a könyvemet saknos nem írom, olvasom, és újra nekifutok a fürdőnek, ami kicsi, de annál problémásabb.múlt héten befulladtam a sok vízkőoldó stb. csodától, és feladtam.
spájdernecc 2008.03.03. 11:50:27
vedd rá a "Férfit a házból" és akkor kaphat sonkát :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 12:05:36
Almafelfújtad nagyon ünnepi eledelnek néz ki! Lehet-e hétköznap is csinálni vagy csak vasárnapi ebédmegkoronázásnak szántad? :)
Alma milyen legyen? Édes vagy savanykásabb?
Marisell! Főtt sonka nem szárad ki, ha a főzőlevében hagyod kihűln - bocsi, ha ezt már tudtad!
Gratulálok Pálcika és Toma példamutató együttműködéséhez, Maybach medvemegvető bátorságához, Nadine csalóka természeti tüneményeihez, Spájdernecc rímképességéhez, s mindenkinek, aki elűzte a felhőt a házunk feje fölül! Itt-ott süt a Nap, bár egy helyen kéne csak sütnie. Nem tudom, hogy tud ennyire osztódni...
maybach 2008.03.03. 12:10:14
De visszatérve a búvárokhoz. Én ragaszkodnék hozzájuk, mert aranyos kacsázó járásuk van, meg nagy csodálkozó szemük. Ami egyrészt kedves, másrészt lehet a szemüvegük nagyításától, vagy attól, hogy nem kapnak rendesen levegőt.
Viszont vízkövezni is tudnának, épp az említett felszerelésük kiatt.
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 12:18:41
De abban teljesen igazad van Maybach, hogy sonka nélkül tényleg nem az igazi.én sajtot, és rengeteg majonézes, céklás, tejszínes tormát szoktam enni, főt tojást is, de azt nem bírja a gyomrom, ja és az újhagyma, retek stb.az nálunk is fogy.
én nem sütök, ahhoz harmonikushoz közeli lelkivilág kell, különben csak halálos fegyverként használhatod a "sütnivalódat".
tistedur 2008.03.03. 12:22:58
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 12:34:27
én is éhes vagyok, de bármit eszem 10 perc után még éhesebb leszek.megyek és ,megtámadom az apadó félben levő ásványvíz készletet.azonkívül elmegyek olvasni, miegymás.utálom, ha elképzeltem, nem, megterveztem a napomat, és teljesen másként alakul.
majd még jövök:))))
maybach 2008.03.03. 12:47:58
Napi 5 perc és olyan izmos hátsónk lesz, mint egy lónak. S mindezt szinte észrevétlen.
spájdernecc 2008.03.03. 12:49:26
maybach 2008.03.03. 13:36:06
spájdernecc 2008.03.03. 13:38:42
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 14:06:20
Nem is tudtam, hogy ilyen zordan ítéljük meg a vegetáriánusokat! Vajh miért?
Egyszer-kétszer nekem se jött be a húsétel, példul egy útmenti büfében hamburgert kértem. Kétszer voltunk köszönő viszonyban...
Egyelőre kitartok a vegyes táplálkozás mellett.
Ha jól tudom, a vegetáriánusság nem csupán étkezési, hanem filozófiai kérdés is. A filozófiai miatt azért van lelkifurdalásom egy kicsit, de túl hedonista vagyok ahhoz, hogy megtagadjam a húst magamtól.
Ha van kedved megírni, szívesen olvasnék arról, Te mióta és milyen indíttatásból vagy vegetáriánus!
spájdernecc 2008.03.03. 14:47:20
ha valaki filozófiábol eszik, éhes marad
spájdernecc 2008.03.03. 14:48:48
maybach 2008.03.03. 15:12:02
Több bélszín marad nekem.
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.03.03. 15:31:25
A ma reggeli újságban "Osztrák gulyáslevest" - persze csak a porát - hírdetnek. Azt a monarchiás, K.u.K. mindenit! Még ma este összecsapok egy tiltakozó bejegyzést :-))
Benikuty 2008.03.03. 15:55:07
A vegák hittérítők?:)
Több kérdésem nincs. Egyenlőre.
spájdernecc 2008.03.03. 15:56:15
cyan 2008.03.03. 15:59:27
blogspoton is lehet időzíteni posztot? ma kicsit körbemásztam a falut, 3 témát is lőve fényképezőgéppel, és jó lenne megírni, amíg tudom, hova mentettem el a képeket :D
spájdernecc 2008.03.03. 16:00:48
spájdernecc 2008.03.03. 16:01:27
Benikuty 2008.03.03. 16:07:25
spájdernecc 2008.03.03. 16:09:58
Szerveztem provizórikusan nagyot / Bozóky / közepest / Lincz / meg kicsit /titok/
cyan 2008.03.03. 16:13:27
Benikuty 2008.03.03. 16:14:27
spájdernecc 2008.03.03. 16:14:41
Benikuty 2008.03.03. 16:26:16
cyan 2008.03.03. 16:35:04
spájdernecc 2008.03.03. 16:38:50
ő az "ifjú" feltörekvő
Benikuty 2008.03.03. 16:51:58
spájdernecc 2008.03.03. 17:06:49
van még néhány ifjú titán, Kamocsay gyerek, Varga Máté... rendes múlttal, komoly háttérrel...
Benikuty 2008.03.03. 17:14:21
spájdernecc 2008.03.03. 17:26:30
Benikuty 2008.03.03. 17:26:45
Benikuty 2008.03.03. 17:29:19
Meg aztán mindenki estére jegyzetel:D
Benikuty 2008.03.03. 17:35:43
Nyáron volt egy buli Dunán, hajón. Ilyesmi silókkal, aztán még jó, hogy háttal ültem a nyitott ajtónak, vállam fölött katapultálhattam a halaknak. A pezsgő viszont hideg és száraz, jó be lehetett bombizni. Naná, volt spiritusz:))
spájdernecc 2008.03.03. 17:37:40
/a Temesi meg a rejtőzködő miatt veszem,a szombati számot, még mielőtt bárkinek téveszméi támadnának / Meg a gasztro sorozata érdekes
betarthatatlan, de érdekes...
spájdernecc 2008.03.03. 17:40:58
de nekem köztudottan provinciális gyomrom, és üzemikonyhán iskolázott gasztro-esztétikai érzékem van, ezért valószínű, hogy nem vagyok kompetens az úri divatot illetően :))
Benikuty 2008.03.03. 17:46:02
Benikuty 2008.03.03. 17:47:46
spájdernecc 2008.03.03. 17:50:42
hej, pedig valamikor komolyan meg kellett vesztegetni az újságost, hogy tegyen félre ÉS-t, Mozgó-t, meg Új Írást... daliás idők :)
Benikuty 2008.03.03. 17:59:13
Megyek, keresek egy kis hideg rozét:)
Basszus, hiányzik a nagylány, de olyan jó volt, ma felhívott. Amerikai gyerektábor tulajokat hurcolászott a városban, és hogy hova vigye őket ebédelni, aztán milyen bort igyanak? Má avendégek:)
spájdernecc 2008.03.03. 18:03:11
majd estére én is előkaparom a maradék pinot noir-omat. de az még odébb lesz...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:11:05
cyan
még nem jöttem rá, hogyan kell (ha lehet) időziteni a posztokat a blogspoton. én be szoktam tárazni, elmentem piszkozatként képekkel együtt, és amikor kell, csak aktiválom.
spájdernecc 2008.03.03. 18:13:07
ha már itt tartunk, valaki elárulhatná, mi a trükkje, ha blogajánlókt szeretnék fölrakni az oldalamra...
Benikuty 2008.03.03. 18:16:08
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:21:05
wordben ird meg a az ajánlott blogok nevét, linkként csatold az http címét, másold be a posztablakba, válts át htlm-re, jelöld ki (ctrl c+v) a htlm kódot, és másolt be egy htlm oldaldobozba. ilyen egyszrű:))
szia beni:)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:21:53
Azért nem ér, hogy olyanokról is foly a beszéd, amit nem értek...! :)
Mondjuk ezt sem értettem: imádott édesapám épp azt mesélte, hogy beszélt az unokatesójával /83 éves/ telefonon és elmesélte azt a viccet, amit "Te is ismered,nem?" Ráztam a fejem. "Dehogynem, hát tudod." Mondom nem tudom. "Hát tényleg nem ismered?" Nem.
Erre végre elmondta. Akkor szóltam, hogy mégis ismertem. Apukám csak annyit mondott: "Én mondtam, hogy ismered!" :)))
Csak szólok, hogy hétkor Alaszka!
Benikuty 2008.03.03. 18:22:38
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:26:20
Jó étvágyat! Én húsz éves koromig nem értettem, miért hívják apalének, amibe belefőzik a svártlit meg a hurkát.
Most már tudom. Mert svábok a szomszédaink.
spájdernecc 2008.03.03. 18:27:39
kisebb bűnökért akasztottak már embört :))
szia fiam:)
én vagyok a "hülyefelhasználó" és időnként rá kell kérdeznem a trükkökre.
/ azt a képzeletedre bízom, milyen üveges szemeket bírok mereszteni az ilyen szövegekre /
Benikuty 2008.03.03. 18:43:14
Megyek szerelmetes magzatommal sétálni!
spájdernecc 2008.03.03. 18:48:04
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 18:50:10
Nem létezik, hogy ne értsd, amit ilyen érthetően írnak le! :)))
Most már csak az a kérdés, hogy fotót miképp kell tömöríteni.
Nadine írt erre egy variációt, amit nem tudok alkalmazni. A lányom azt mondta, hogy nem tudunk tömöríteni, mert nincs a gépünkön tömörítőprogram. Kicsit szkeptikus vagyok, szerintem csak a géptő akar elhajtani... :(
Benikuty 2008.03.03. 19:00:52
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.03. 19:18:27
Benikuty, úgy ismersz, hogy én hittérítek? abszolút nem.csak nem gondolom, hogy ahhoz, hogy én éljek más élőlényeket le kell mészárolni.hangsúlyozom én, hogy más mit gondol és cselekszik, az már legyen magánügy.Sokféle húsi recept volt itt, és csak a sörösdobozon/ban trónoló csirkuszról mondtam, hogy perverz, bár lehet, hogy az megegyezett az étel elnevezésével.
Én is imádom, ha a lányom felhív.ezt naponta többször is megteszi, ha ráér.néha úgy érzem, hogy ő az én anyukám, és nem fordítva.
Pálcika 2008.03.03. 19:28:20
vissza kell olvasnom,hogy hozzá tudjak szólni a beszélgetéshez:))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:06:00
minden windowsban van paint, amivel szintén lehet tömöríteni a képeket.
pálcika
ez neked is szól:)) fél óra volt mire letöltögettem az 500Kb-os képeket amiket nadine átküldött:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 20:08:26
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:13:30
szerintem is a jobb filmek közé tartozik. láttam vagy háromszor:))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:23:55
Sutkai bajnokok | video Knjiga rekorda SutkeMacedón dokumentumfilm (2005) Rendező: Aleksandar Manic
Zene: Goran Bregovic, Nino Rota, Varhan Bauer
Operatőr: Dominik Miskovsky
Szereplők: Bajram Severdžan
Sutka egy olyan egyedülálló roma város Macedóniában, ahol senki nem akar lakni, csak élni és játszani. Éppen ezért olyan mint egy vásári búcsú, ahol mindenféle ember megfordul. A kelet-európai cigányok, nyugatimádó lúzerek, dörzsölt pitiáner üzletemberek, hamisított CD-árusok – Sutka olyan, mint egy karneváli kavalkád a Balkánon. Sutkában évente megrendezik a török zenei kalózfelvételek versenyét, itt még az öregek is diszkóba járnak. Főhősünk, akinek a neve szintén Sutka, a vékonydongájú cigányvajda, aki vagy 80 éves, de fiatal menyecskével bújik ágyba, s Goran Bregovic muzsikára táncol, miközben a legnagyobb üzleteket bonyolítja saját sutkai birtokán.
Szerintem ez sem lehet rossz, így, a leírtak alapján, a Macskajajra hajaz.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:25:53
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:28:32
Én amit ismerek, az a windows live messenger, ahol msn-ezni szoktam. Van másik windows is? /gondolom, különben nem különböztetné meg magát a live messenger.../
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 20:29:26
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:30:01
Működik a dolog úgy is, hogy előbb kikenem a tepsit és a megmaradt vajjal dolgozom vagy?
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:36:21
" A rendkívül érdekes dokumentumfilm a kommunizmus rejtett kulisszatitkaiba enged bepillantást." Nem tudom, hogy a kommunizmus nem való 16 éven aluliaknak, annak a kulisszatitkai vagy a balzsamozás látványa?
Pálcika 2008.03.03. 20:41:38
Toma,nem is értem miért bénázol,én 2perc alatt elküldtem a három emailt:)))))))
Fiam,a vajat úgy osztod be ahogy neked kényelmes!(jó ötlet és gazdaságos)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:43:30
a paint, része a windows operációs rendszernek, ami a gépeden van.
nadine
az annyira szar paróka, hogy...:))
jaa, tettem fel újat a festős blogomra! :))
tistedur 2008.03.03. 20:46:03
tistedur 2008.03.03. 20:47:34
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:48:05
Nekem nagyon kínos, de megtalálom valahol?
Köszi, Pálcika! Még csak annyit kérdeznék, hogy az alma inkább édes legyen vagy savanykásabb?
Benikuty 2008.03.03. 20:48:19
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:53:11
Kívánom, hogy jó sok turista "legyen képben" Pécsett! Kiváncsi vagyok, hogy mi módon tudatod még a világgal, hogy vagy és alkotsz?
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 20:56:59
Pálcika 2008.03.03. 20:59:10
fiam,amelyiket jobban szereted,én csináltam már ígyis meg úgyis(ami éppen van itthon)
érdekesség:kutatást végeztem(na nem szonjácskáról:)és 20ból 19en nem tudják hogyan kell házi tejszinhabot csinálni(pedig milyen egyszerű)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:00:31
Benikuty 2008.03.03. 21:02:19
Pálcika 2008.03.03. 21:02:24
tistedur 2008.03.03. 21:02:55
tistedur 2008.03.03. 21:06:54
piacozni kell..meg oltóágat szerezni megbízható helyről :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:10:48
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:15:17
Ahogy nem értek a windows operációs rendszerekhez /de majd fogok!6, úgy nem tudom igazán, mi a különbség a felfújt és a puding között. Kérlek Benneteket, világítsatok rá a dolog lényegére, mert már szeretnék pudingot /vagy felfújtat/ készíteni pudingpor nélkül. A Pálcika-féle almafelfújtat tekintsük kiindulási alapnak!
És, ha már lúd, legyen kövér, szeretnék fagylaltot is készíteni, szintén por és /hamu/ fagyigép nélkül! Poszt pont jó lesz!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:16:11
sem nem reklámozom magam, sem nem menedzselem. egyszerüen festek, és a galériások, ügynökök elviszik, és eladják. :))) így jó nekem. nyugis.
Benikuty 2008.03.03. 21:18:42
Én piacozok a Lehelen, Óbudain, Egerben, Szentendrén, Békéscsabán, Békáson, Verpeléten, Gyulán. Gyengém a piac.
Lassan minden jó anyagot megtalálok, de ez alma ügy kifog rajtam:)
Oltóággal mit kezdjek az ötven nm udvaron?
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 21:28:46
Nem azért írtam, mert kételkednék abban, hogy ismernek, mint művészt, csak annyit hallani arról, hogy nem olyan könnyű a festőművészek élete sem manapság. Annyira közelről nem ismerem ennek a mechanizmusát, inkább a könyvkiadások anomáliáit láttam kicsit közelebbről, s hát, szeretném tudni, más művészeti ágakban hogy történik az, milyen az út az alkotótól a vásárlóig ill. műélvezőig.
tistedur 2008.03.03. 21:29:52
azon már elfér egy kis almafa :) nálunk-kanizsán-lehet a piacon is kapni..lehet,hogy a szőlők környékén kellene megnézned,vagy szentendrén valamelyik ház udvarán..szerintem még találnál borízű almát..nálunk úgy hívják :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 21:31:15
Ha valaki jogosult (Jé, Toma) nagyon szeretné őket, sikítson, átküldöm, de őket sem szeretném állandóan terrorizálni.
Benikuty 2008.03.03. 21:35:01
Kanizsán az Ady u. 2-ben laktam négy évig:)
tistedur 2008.03.03. 21:40:59
:DD és jó volt? :P
Benikuty 2008.03.03. 21:50:37
tistedur 2008.03.03. 21:53:33
és akkoriban még volt sörgyár..azt megszüntették,és már a balatoni világos sem olyan mint régen(nemrégen fedeztem fel,hogy megint van balatoni világos)
Benikuty 2008.03.03. 22:10:05
Útálatos szőlő, egy érintésre ott röhögött az összes szem a tőke alatt, aztán lehetett kivakarni a sárból:)
A tikettes sör kettő lityis csatos betét díjasban lakott, jó be lehetett ócsón baszikálni. Árulták a tikettet sörgyári kapricskák, tán kettő forintért:) Per liter! Nekik ellátmány volt.
spájdernecc 2008.03.03. 22:12:10
Zala, mi?
'stét!
tistedur 2008.03.03. 22:12:45
a nohát úgy a legkönnyebb szedni,hogy alátezsel egy ruhát,és megrázod a tőkét..:)
spájdernecc 2008.03.03. 22:14:26
autentika!
De mosz inkább autentike :))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:16:49
spájdernecc 2008.03.03. 22:17:06
tistedur 2008.03.03. 22:17:12
az a szobor ott a sneff téren..érdekes egy alkotás :)
szép álmokat :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:17:57
spájdernecc 2008.03.03. 22:19:47
szolg közl:
takarodjatok át a blogomra, mert épp szerelmet vallok nektek :)
Benikuty 2008.03.03. 22:22:19
Meg a Mini koncertek, talán keddenként?
tistedur 2008.03.03. 22:22:26
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:34:35
pont most jöttem tőled:)))
cyan 2008.03.03. 22:39:32
én is jártam nálad spájdi (ugyanis elolvastam elöbb, miket írtatok ide, amíg nem voltam, és 1000L takarodtam a pókhálóba)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 22:42:03
tistedur 2008.03.03. 22:46:27
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.03. 22:48:03
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:51:29
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 22:52:51
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.03. 23:02:01
ha nem voltam érthető, a linkajánlóval, szóljál, és leírom lépésről, lépésre, és elküldöm emilben:))
na most ecsetelek egy kicsit. pááá:)))
cyan 2008.03.04. 01:04:50
jóéjt
spájdernecc 2008.03.04. 05:04:07
Sok kávét!
napot, most!
tistedur 2008.03.04. 07:22:25
tistedur 2008.03.04. 07:22:58
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 09:07:29
Spájdi én már tegnap olvastam, de nagyon veszélyes nekem a te oldaladon járkálni, mert a múlt héten is rendeltem(a te ráhatásodra)egy-két könyvet, oszt a vízdíj meg csak irr vigyorog rám a csekkről.gondolom ezzel nem vagyo egyedül.a fűtés sem lesz semmi(((de most aztán már tényleg el.
millió puszi Mindenkinek:)
maybach 2008.03.04. 09:11:34
Mivel amúgy is vacak idő van, este lehet focit nézni. Hehe.
spájdernecc 2008.03.04. 09:18:33
bizony Maybach lehet :)
maybach 2008.03.04. 09:41:40
Várom a szép új világot, ahol csak azt és annyi ideig fizetem, amit és ameddig nézem.
spájdernecc 2008.03.04. 09:50:18
van ugye a viasat...
namost valami tv 6-ra költözködnek, a helyi UPC meg szarik rá. grrrr...
Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.03.04. 09:55:57
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 09:58:45
maybach 2008.03.04. 09:58:59
Csak az ad némi vígaszt, hogy a sorozatokkal is hasonlókat követnek el.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 10:07:59
tistedur 2008.03.04. 10:12:17
maybach 2008.03.04. 10:13:33
spájdernecc 2008.03.04. 10:23:37
tessék ez ezentúl itt látható
spájdernecc 2008.03.04. 10:25:19
és hogy Maybachnak se legyen hiányérzete
maybach 2008.03.04. 10:31:43
Kanadában nem az oroszok, hanem a macik vannak a spájzban.
spájdernecc 2008.03.04. 10:41:44
maybach 2008.03.04. 10:48:13
cyan 2008.03.04. 10:54:50
napocskát!
tavaszt!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 11:05:06
maybach 2008.03.04. 11:05:20
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 11:11:08
maybach 2008.03.04. 11:54:27
spájdernecc 2008.03.04. 11:59:47
addig is...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 12:18:38
maybach 2008.03.04. 12:29:01
Én kicsit sem vagyok elfogult velük. Mint már bevallottam: Dani hangja őrület.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 13:03:10
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 13:47:50
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 14:28:30
Most jöttem a munkaügyről és örömmel tudatom Veletek, hogy az Új Magyarország és az Európai Unió által megszabott öt szempontból egyet bírtam produkálni: hat hónapnál régebb óta vagyok állástalan. Nem gondoltam eddig, hogy ennek ennyire kell örülni. Így van esélyem arra, hogy támogatott tanfolyamon vehetek részt, mert különben irgumburgum, letagadhattam volna tanító-népművelői-semmiesélyemvelesemmire képesítésemet.
Nagy boldogságomban, hogy még minimálbért is kapok hozzá, ha az alkalmasságin megfelelek, vettem négy egész kacsacombot. Lehet, ezzel felborítom a márciusi költségvetésünket, de egyszer produkál az ember pozitívat a Wassermann-teszten kívül!
Úgyhogy most kérnék szépen Tőletek jó kis recepteket, mivel kényeztessem a kacsacombokat és végső soron magunkat, fogyasztókat???!!!!
Előre is köszi és bocsi a fergeteges jókedvemért!
maybach 2008.03.04. 14:42:56
Krumplipüré és ecetes szilva.
Aztán dőlj hátra elégedetten.
spájdernecc 2008.03.04. 14:45:25
szép lesz és porhanyós
maybach 2008.03.04. 14:45:46
"4 db kacsacomb, 100 g kacsazsír,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml vörösbor,
2 db alma, oregánó, friss rozmaring, őrölt bors, só,
Elkészítés:
A bőrös kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd meghintjük borssal és oreganóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és forróra hevített kacsazsírral meglocsoljuk. Rozmaringágacskát helyezünk rá, közéjük almagerezdeket és a cikkekre vágott hagymát teszünk. Ráöntjük a vörösbort, alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 °C fokos sütőbe rakjuk, kb. 45 perc elteltével levesszük a fóliát, a combokat megfordítjuk, a levével többször meglocsoljuk, és ropogósra pirosra sütjük. Krumpligolyóval és ecetes szilvával tálaljuk."
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:06:14
Ezer köszönet!
A vörösbor és a sör nem fognak verekedni egymással?
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:09:48
Másrészt pároltkáposztás vízióim voltak, de az alma-hagyma kombináció is fenségesnek tűnik. Nem is tudom, jókedvemben lehet, hogy a Te és a Spájdi változatát is megcsinálom, max. 2-2 combot eszünk majd négyen. Ihaj-csuhaj újra embernek érzem magam!
maybach 2008.03.04. 15:32:10
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 15:32:24
Elszállt a hsz-em, vagy valaki gonosz kimoderált, de nekem is jó nap ez munkaügyben, újabb órák csatlakoztak a meglevőkhöz, szóval én is örülnék, ha nem fájna ennyire a fejem.Persze tudom én, hogy minden nem lehet tökéletes.naná.
spájdernecc 2008.03.04. 15:40:33
Fiam, próbáld ki, a sörrel való kenegetés már a pirítási fázisban van, addigra a vörösborban szépen átpárolódott sz uzsonyoslábú iszonyatosanfinom...
a pároltkáposzta természetesen vörös :))
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:50:39
fiam
kacsasülthöz, hagymalekvárt kell csinálni. a combok elkészítésénak módjával, egyetértek maybach kollegával:)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 15:51:03
Szóval, ha a fejemben kész az étel, akkor már csak a hétvégét kell megvárnom, hogy a négyfős, hatfelé szakadt családunk egyszerre ülhessen asztalhoz és lássam a kis pofijukat!
Azért az élet szép!
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 16:04:41
a maybach által leírt recept kiegészítése:))
kifozde.blog.hu/tags/hagymalekvár
...neki kéne állni takarítani...:((
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 16:06:33
kifozde.blog.hu/2007/11/20/reszletek_egy_soha_el_nem_keszulo_szakac_22
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 16:07:36
spájdernecc 2008.03.04. 16:35:53
Toma,
megpróbálom a módszert, de ha megakadok jól zaklatni foglak mindenféle emilekkel. ezt akár fenyegetésnek is felfoghatod :)
és persze köszi:)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 16:41:13
Benikuty 2008.03.04. 17:02:48
Spájdi, írtam.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:04:45
spájdernecc 2008.03.04. 17:06:11
Toma, te meg ne tedd ki magad ekkora stressznek !!
Benikuty 2008.03.04. 17:08:29
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 17:25:19
néha-néha átkapcsoltam a rtl-re is, az még borzasztóbb volt. ott meg igazi hülyepicsa van aki vega. természetesen nem az baj hogy vega, hanem az hogy mi a fenének vállal el egy ilyen műsorba való szereplést, amikor nagyon jól tudja, hogy mindenki húsételeket főz. ott turkálja a kaját, és külön főzet magának...
Benikuty 2008.03.04. 17:28:32
marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.03.04. 18:06:59
Beni írtam.(jaj, ezt úgy útálom, tudjátok.írjunk egymásnak, aztán jöjjünk ide és írjuk meg, hogy írtunk,mamám):))))
Benikuty 2008.03.04. 18:12:40
Benikuty 2008.03.04. 18:16:42
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:04:39
Köszi a kiegészítést!
Benikuty! Hogy Te miket nem nézel!? Mauni-ka show!
Nem tudtam, hogy ma kezdődik a két főzős műsor, megpillantottam volna egy kicsiny időre.
Amúgy akkorát sütöttem fejben elvonultságomban, hogy csak na!
Most pedig kezdődik az Alaszka, aztán visszajövök a Kifőzde séfjeihez és kuktáskodom picit. Aszalt a szilva, baby!
tistedur 2008.03.04. 19:07:16
Benikuty 2008.03.04. 19:09:15
Benikuty 2008.03.04. 19:19:10
cyan 2008.03.04. 19:32:08
az a dugó elég szar dugó, az összes ilyen mellékufircolás az
cyan 2008.03.04. 19:34:10
tistedur 2008.03.04. 19:35:03
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 19:53:00
holapra élesítettem a következő posztomat. ha més van jelenkező, akkor átütemezem.
na megyek vissza takarítani...még később leszek.
Jé 2008.03.04. 20:01:10
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 20:05:07
tistedur 2008.03.04. 20:05:16
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:17:17
Toma, éppen azt akartam mondani, hogy ha nincs senki holnapra, beteszem Fiam posztját. (Pár napja még csütörtököt mondtál. Úgy értem a következő posztodra:))
NA, AKKOR MI LEGYEN?
De az a legkényelmesebb, ha megverekedtek Jével, én meg felteszem Fiam cikkét péntekre. Na?
tistedur 2008.03.04. 20:26:33
Jé 2008.03.04. 20:29:11
tistedur 2008.03.04. 20:32:06
a tiéd igazolt távollét :)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:32:52
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:38:06
Nagyon lenyűgöző elképzelni, hogy csak mi ketten vagyunk sötétek! Viszont nagy az igazságtartalma, ha meg nem sértelek :)))
Nadine! Egyetértek Jé-vel: a törzsvendégeké az elsőbbség, én, ahogy nálunk a moziban fenyegették a népet - "Későn jövők csak a szünetben foglalhatják el helyeiket!". Szóval én vagyok itt talán a legifjabb idős, türelmes is vagyok, emellett roppant kiváncsi a többiekre, tehát ahogy jónak látjátok!!!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:43:30
Nadine! Nekem megtiszteltetés, ha poszt lehetek. Igaz, vettem már részt posztgraduális képzésen, szedtem már Postinort és ... na a többiről néma csend!
Jé 2008.03.04. 20:48:28
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.04. 20:50:52
Én el is köszöngetek mára, megpróbálom ledolgozni a tegnapi éjszakai korrektúrával szerzett alvásmínuszomat. Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 20:53:32
a., "Nadine, nekem így jó." - ne mozogj!
b., "Nadine, nekem így jó." - Nekem így jó, nekem így jó! - tök olyan, mint egy LGT-szám! Én nem tudom, mire vidámkodom annyira, szerintem érzem a vesztem :(
Tistedur! Hát ez nagyon tetszik: "Itt a tavasz, szépen nyílnak a posztok :P"
Nadine! Persze, mindent, ahogy jónak láttok!
tistedur 2008.03.04. 20:56:05
Jé 2008.03.04. 20:59:55
én is búcsúzom, sziasztok!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:01:17
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:05:22
Benikuty 2008.03.04. 21:06:16
tistedur 2008.03.04. 21:10:55
de titokzatos vagy :)
fiam!
csak nehogy gerle elfogadja az ajánlatodat és indulhattok meghódítani a galaxist :DD
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:13:29
Hétvégére körvonalazódik az ebéd:
Leves: á la én
Sült kacsacomb: á la Maybach&Spájdi
Almafelfújt: á la Pálcika
Pihegés: á la Recamiére
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:14:43
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:16:09
Benikuty 2008.03.04. 21:16:19
tistedur 2008.03.04. 21:17:34
:DD kis felkészült
fiam!
üres hassal nem érdemes nekiállni meghódítani a galaxist :)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:19:11
Ha nem láttátok, annál jobb nekem!
Benikuty 2008.03.04. 21:19:20
Benikuty 2008.03.04. 21:26:42
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:27:06
Szóval én eddig a foltvarrós munkásságomhoz minden rongyban megláttam a sok rongyot összevarrva. A gyöngyfűzős munkámhoz a színek kavalkádját /és ez most nem fürdőalkalmatosság/, tanító nénis munkámhoz minden gyermekben a potenciális zsenit, a népművelőségem miatt minden napban az ünneppé nyilvánítás és annak megrendezésének esélyét, néhány írás elkövetőjeként az életet, mint témát és most még néhány zöldségből meg nyers húsból meg darált búzából az ételkészítés fennforgását és ha még fényképezni is meg kell tanulnom, akkor itt van már a Kánaán + a galaxis meghódítása Gerlével - őrületes /hehe!/ perspektíva!!!
Na, ha ezt itt mind elolvastátok, magatokra vessetek! :)))
De jó, hogy Nadine visszavonult és csak álmában korrektorkodik egy picit! :))))))
tistedur 2008.03.04. 21:33:24
mikor? én ritkán nézem az emailjaimat..
Benikuty 2008.03.04. 21:35:32
Előző soraim interkontinentális baromságok:D
Benikuty 2008.03.04. 21:39:19
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 21:44:27
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:46:10
Pusssz!! :))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:47:42
Még el sem kezdtük és már mennyi nyűg!
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:49:40
tistedur 2008.03.04. 21:50:16
válaszoltam :)
gerle!
nem is volt nehéz téged meggyőzni :D
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 21:52:49
tistedur 2008.03.04. 21:54:50
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:56:15
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 21:57:31
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:00:27
Benikuty 2008.03.04. 22:00:59
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:04:32
Legyetek jók, mert tudtok!
tistedur 2008.03.04. 22:04:57
lassan én is el..szép álmokat nektek
Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2008.03.04. 22:06:22
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.03.04. 22:08:12
tistedur 2008.03.04. 22:16:34
cyan 2008.03.04. 22:26:50
Gyurcsány felriad álmából, mire kérdi a felesége :
- Mi baj, Ferikém ?
- Jaj, ne is mondd ! Borzasztó álmom volt.
- Mi volt az ?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól
éltek ...
- És mi ebben a rossz ?
- Az, hogy már nem én voltam a miniszterelnök ...
spájdernecc 2008.03.04. 22:40:56
spájdernecc 2008.03.04. 22:42:04
cyan 2008.03.04. 23:02:52
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.04. 23:56:50
beni
gondosan jegyzetelni, és fotózni! nekem szép kis poszt legyen a bortúrából:))
ez már kezd fura lenni. akárhányszor nekiállok főzni, automatikusan odakészítem a fotoaparátot...
spájdernecc 2008.03.05. 05:06:32
KÁVÉT!
spájdernecc 2008.03.05. 05:08:39
most van több. majd jönnek szépen sorban...
nem krémesek azok, hogy csak frissen jók :))