Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Spájdernecc: Irodalmi evészetek 3.

2008.03.12. 08:32 vendég blogger

Korovjov meg a Behemót azonban mindeme kincsekre ügyet sem vetve, megindult a cukrászati és élelmiszerosztály felé. Ott tágasabb volt a hely, a pultnál nem tolongtak a svájcisapkás, fejkendős nők, mint a cipők körül meg a szövetosztályon.
Egyetlen vásárló állt csak a pultnál, alacsony, tagbaszakadt, kékre borotvált arcú férfi, orrán csontkeretes pápaszem, fején újdonatúj, gyűretlen kalap, melynek szalagja sem volt elzsírosodva, kezén rozsdavörös szarvasbőr kesztyű. Orgonaszínű felöltő födte termetét. Parancsolóan morgott valamit a fehér köpenyes, kék sapkás eladónak, aki kiszolgálta. Az eladó most éles késsel (feltűnően hasonlított ahhoz a késhez, amelyet Lévi Máté lopott a péktől) leválasztotta egy zsírtól csöpögő, rózsaszínű lazacról kígyóbőrhöz hasonlatos, ezüstös bőrét.

 

 

– Ez az osztály is kifogástalan! – jelentette ki Korovjov ünnepélyesen. – És ez az idegen is roppantul megnyerő – tette hozzá, ujjával az orgonaszínű hát felé bökve.
– Nem, Fagót, ebben tévedsz, barátocskám – válaszolta a Behemót elgondolkozva. – Az orgonaszínű úrnak az arcából valami hiányzik, legalábbis szerintem.

 

Az orgonaszínű hát összerezzent, de valószínűleg csak véletlenül, hiszen külföldi lévén, nem érthette, hogy mit beszélnek oroszul a háta mögött.

 

– Jó lenni lazác? – kérdezte szigorúan a külföldi.
– Párja nincs! – válaszolta büszkén az eladó, és kecsesen kapirgálta a kés élével a lazac bőrét.
– Jót szeretek, rosszat ne! – folytatta éppoly szigorúan a külföldi vásárló.
– Hogyne, mi sem természetesebb! – helyeselt az eladó lelkesen.

 

Ismerőseink ekkor otthagyták a lazacvásárló külföldi urat, és elsétáltak a cukrászati pult sarkáig.

 

– Fülledt nap van ma – fordult Korovjov a fiatal, pirospozsgás eladónőhöz, de választ nem kapott. – Hogy a mandarin? – tudakolta ezek után.
– Harminc kopejka kilója – válaszolta az eladónő.
– Borsos ár, mi tagadás... hm, hm... – hümmögött, sóhajtozott Korovjov; egy pillanatig gondolkozott, majd társához fordult: – Egyél, Behemót.

 

A kandúrképű a hóna alá fogta a benzinfőzőjét, levette a piramisról a legfelső mandarint, héjastul befalta, és nyomban hozzálátott a másodikhoz.

Az elárusítónőt halálos rémület fogta el. Arcából elszállt a pír.

 

– Megőrültek? – sápítozott, és kiejtette kezéből a süteményfogó csipeszt. – A csekket! Adják ide a csekket!
– De, lelkecském, aranyom, szépségem! – hízelgett Korovjov a pultra dőlve, és az eladónőre kacsingatva. – A jelen pillanatban elfogyott a valutánk, ejnye, no, mit csináljunk! De esküszöm, hogy legközelebb, de legeslegkésőbb hétfőn, mindent megfizetünk teljes értékben! Itt lakunk nem messze a Szadovaján, ott, ahol a tűz ütött ki...

 

A Behemót eközben felfalta a harmadik mandarint, aztán bedugta mancsát egy csokoládétáblákból feltornyozott ravasz építménybe, kihúzta az egyik legalsó táblát, amitől persze az egész összedőlt, és bekapta a csokoládét, sztaniolburkolatával együtt.

 

Az eladók a halaspultnál sóbálvánnyá meredtek, késsel a kezükben, az orgonaszínű külföldi a betolakodók felé fordult, és abban a minutában kiderült, hogy a Behemótnak nincs igaza: az orgonaszínűnek semmi sem hiányzott az arcából, ellenkezőleg, még sok is volt belőle – két orcája hájasan, petyhüdten csüngött le. Tekintete riadtan ugrált jobbra-balra.

Az elárusítónő arca elsárgult ijedtében, torkaszakadtából felvisított:

 

– Pal-oszics! Pal-oszics!

 

A kiáltásra a szövetosztályról is odacsődültek a vásárlók, a Behemót pedig otthagyván a cukrászat csábító remekeit, mancsát a "Minőségi kercsi hering" feliratú hordóba mélyesztette, kiemelt két heringet, és elnyelte, csak a farkát köpte ki.

 

– Paloszi-i-cs! – hangzott fel ismét a kétségbeesett segélykiáltás a cukrászpult mögül, a halaspulti eladó pedig felhördült:
– Mit művelsz, te disznó?!

 

Pavel Ioszifovics máris a helyszínen termett. Tiszta, hófehér köpenyben feszített, akár egy sebész; zsebéből ceruza kandikált elő. Láthatóan tapasztalt férfiú volt, mert amint meglátta a Behemót szájában a harmadik hering farkát, egyetlen szempillantás alatt fölmérte a helyzetet, s erélyes kézmozdulattal kiadta a vezényszót:

– Fütyülj!

 

És a portás a kettős üvegajtó közéből kipenderült az utcasarokra, és máris felsüvített a baljós fütty. A vásárlóközönség ezalatt körülvette a két mihasznát, és Korovjov akcióba lépett.

 

– Polgártársak! – kiáltott fel vibráló, vékony hangon. – Micsoda dolog ez? Ki hallott ilyet? Ez a szegény ember – Korovjov itt még érzelmesebben rezegtette a hangját, és a Behemótra mutatott, aki haladéktalanul sírós ábrázatot vágott –, ez a szegény ember naphosszat gyorsforralókat javít. Megéhezett... és honnét vegyen valutát?

 

A máskor higgadt Pavel Ioszifovics elveszítette önuralmát, szigorúan rárivallt Korovjovra:

 

– Fogd be a szád! – És újra, még türelmetlenebbül intett, mire odakinn még vidámabban süvítettek a füttyjelek.

 

Korovjovot azonban nem hozta ki a sodrából Pavel Ioszifovics közbelépése. Rendületlenül folytatta:

 

– Igenis, fölvetem a kérdést: honnét? Éhség, szomjúság gyötri a szerencsétlent, melege van, hát megkóstolt egy mandarint a szegény éhenkórász! Az ára három kopejka. És tessék, máris fütyörésznek, mint a csalogány tavasszal az erdőn, felabajgatják a rendőrséget, elvonják fontosabb dolgaitól. És neki mért szabad? – Azzal Korovjov az orgonaszínű, tagbaszakadt alakra mutatott, amitől annak arca eltorzult rémületében. – Mi fán terem? Honnét jött ide? És miért? Talán unatkoztunk itt nélküle? Mi hívtuk meg? No persze – és a volt karvezető gúnyosan húzta el a száját –, amint látják, elegáns orgonaszínbe van öltözve, meghízott a sok lazachúson, dagad a valutától, és nekünk, minekünk mi marad?! Ez nekem fáj, fáj, fáj! – üvöltött, jajveszékelt Korovjov, mint régi esküvőn a vőfély.

 

Pavel Ioszifovics haragosan megrázkódott e tapintatlan, ostoba és alighanem politikailag kártékony beszédek hallatára, de – akármilyen furcsa – az összesereglett közönség szeméből kitetszett, hogy sokan egyetértenek vele. S mikor a Behemót rongyos, koszos kabátja ujját szeméhez illesztve, tragikusan felzokogott:

 

– Köszönöm, hű barátom, hogy szót emeltél értem! – akkor csoda történt. Egy szegényesen, de tisztán öltözött békés, csendes öregecske, aki három darab mandulás kiflit vásárolt a cukrászosztályon, hirtelen átváltozott. Szeme harcias villámokat lövellt, arca elvörösödött, földhöz vágta a süteményes zacskót, és vékony gyerekhangon elordította magát:

 

– Igaza van! – Aztán felkapta a keze ügyébe eső tálcát, lesöpörte róla a Behemót által lerombolt csokoládé Eiffel-torony maradványait, baljával lekapta az orgonaszínű külföldi fejéről a kalapot, jobbjával pedig lendületesen fejbe vágta a tálcával. Akkorát szólt, mint mikor teherautóról bádoglemezeket dobálnak le a földre. Az imigyen fejbe kólintott kopasz külföldi úr elsápadt, megtántorodott, és estében beleült a heringeshordóba, sós levet fröcskölve maga körül szökőkút alakjában. És ekkor történt a második csoda. A kádba pottyant külföldi tiszta orosz nyelven, a legcsekélyebb idegen akcentus nélkül ordítani kezdett:

 

– Segítség! Megölnek! Gyilkosok! Banditák! – Nyilván a sokk hatására hibátlanul beszélte az addig ismeretlen orosz nyelvet.

(Részlet Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita – Korovjov és a Behemót utolsó kalandjai)

124 komment

Címkék: irodalom spájdernecc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 08:33:01

Spájdi, ne fáradj, már kikerestem. Viszont marha hosszú... így reggel...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 08:38:18

Mégsem olyan hosszú, elolvastam és tetszik. Újabb könyv került az el- vagy újra olvasandók listájára.

spájdernecc 2008.03.12. 08:51:16

hát igen...
mentségemre legyen, hogy baromi álmos is :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 08:53:52

Én sem nevezném magam kipihentnek ezzel a két fekete karikával a szemem helyén. A napsütés sem volt túl hosszú életű...:(

maybach 2008.03.12. 09:17:27

Jó reggelt kívánok!

Spájder!
Ez nem annyira evészet, de persze jó.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 09:47:54

Jóreggelt!(nálunk ronda esős)

Az éjszakám katasztrofális volt..
Délután unatkoztam, rajzolnom kellett volna - nem ment..
Jó, másnap korán megyek, lefekszem..
Életem párja valami autókat néz a neten..
Egy hete vettünk új autót, szal valahogy nem tudomátérezni az üy komolyságát, de okéoké, azért az itteni hímneműek ne moderáljanak ki rögtön..:D
Én ilyen gyártási hibás vagyok, csak sötétben tudok aludni, kínos..
Szóltam 20 percenként; mindjárt jön.. Ahham..
Fél háromkor bekecmereg, gondolom boldog a sok autótól.
Én addigra már kicsit sem vagyok boldog, sőt eddigre már a legsötétebb kétségbesésben leledzettem, miszerint:
a)ugye miért nem lehet rám tekintettel lenni
b)különben is, meg egyáltalán
és nem is szeret, meg nem is úgy, ahogykéne, meg őőő, hát tegnap éjjel, alváshiányosan ezek ugye jobban hangzottak, sőt, mi több, kifejezetten megalapozottnak, hogy a legsötétebb kétségeesésbe zuhanjak házasságom kimenetelét tekintve :D
Azért igyekszem reálisan szemlélni női természetem ezen tragikus beütésű vonását, el is határoztam,hogy azértsem foglakozom ezzel, hanem hagyom a fenébe..
Hozzá kell teni, hogy megragadtam gyerekszinten: ha nem alszom api 9 órát egyhuzamban, hulla vagyok, használhatatlan, meg egyáltalán.. Nappali alvás ugye kizárva..
Párom bejtt, lefeküdt, és - volt képe 2 perc múlva édesdeden szuszogni.
Na it elszállt minden reális érv, hogy miért is nem kéne szemrehányást tenni, úgyhogy tettem.
Aztán ő visszaaludt, én meg nem..

De regel hozott nekem kávét, azt hiszem, jól választottam:)

Amúgy rettentő szórakoztatóakat tudunk veszekedni, de tudja, hogy ha alvásról van szó, akkor tényleg miden hiába, ezt gondolom, csak az érti, aki szintén nagyonrossz alvó, és nagyon sok alvásra van szüksége..

Ő bezzeg bárhol, bármikor képes elaludni, de így kicsike pihenés után valahogy ez már nem is zavar annyira..:)
Estére viszont valószínűleg fáradt és veszekedős leszek.. pedig nem szeretnék, igazán..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 09:53:19

Nyuszómuszó, nekem is kell az adagom, hogy ne legyek szociopata, de még egy fontos kritérium van, magamtól kell ébrednem. Ha csak negyedórával korábban, de órára kell kelnem, zizi vagyok egész nap. Úgyhogy inkább este, lefekvéskor szoktam magam beprogramozni, hánykor szeretnék ébredni, és az órát inkább pár perccel későbbre húzom. Hülye vagyok nagyon?:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 10:05:20

nem:)

és nem is mentem ma be:( és akkor legalább hoznám kicsit be magam, majd megpróbálok nekiállni:D

spájdernecc 2008.03.12. 10:07:13

Maybach, dehogynem :))
két pofára zabálja a déligyümölcsöt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 10:08:04

Gyanús, hogy új autóval a háznál kocsikat nézeget. Lehet, hogy nem elégedett az újjal? Akkor lesz még néhány álmatlan éjszakád...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 10:11:12

á, nem, elégedett:)
Csak gondolom rájött, vagy miaszösz..:D

Nyilván, sőt kétségbevonhatatlanul sokkal több ételme van, mikor én hirtelen minden ok nélkül babaruhákat, meg babakocsikat nézegetek órákig a neten, de azért igyekszem megértő lenni..:PPPPPPPPP

Más kérdés, hogy ő megkapta a hülye kocsiját, de hol az én kisbabám? O.o

:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 10:12:37

Nincs is több értelme!... Te vágysz valamire (anyaság), és ez minden formában megnyilvánul. EZ teljesen normális.

spájdernecc 2008.03.12. 10:13:08

én is autókat nézegetek két napja...
de nyomós okom van rá :(
és alig alszom...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 10:19:21

Spájdi, lopni vagy venni készülsz egyet? Ha előbbi, akkor értem az álmatlanságod. Ha utóbbi, akkor is.

maybach 2008.03.12. 10:36:08

nyuszómuszó!
Vegyél apának könyvet E.Aronsontól.
Ő azt írja, hogy döntés előtt kell válogatni. Az okos ember azután nem nézegeti a reklámokat, mert még kiderül, hogy rosszul választott.

Spájdi!
Valóban zabál.
Az autó nézegetés fárasztó. Hónapok óta napi több órán keresztül csinálom. Nem cserélnék magammal.

cyan 2008.03.12. 10:43:42

reggelit..
ez katasztrófa. igaz, h éjfél után feküdtem, de most keltem. cc 10 órát aludtam...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 11:00:39

hát pukkadj meg, na:P
hümm, reggeli nekem is kéne, de tegnap este rámjött a hűtőkifosztás..:S

spájdernecc 2008.03.12. 11:03:19

rá kellett jönnöm, hogy egyszerűbb vennem egy másik roncsot, mint a mostanit formába lendíteni.
szívóág.
még érdi is került a szórásba :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 11:06:12

Összetörték?
Mi is azért vettünk újat..

Vagy bemondta magától az unalmast? O.o

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 11:07:21

Spájdi, vegyél érdi autót, és jutalmazd meg magad egy aszalógéppel. Szigorúan gombához;)

Benikuty 2008.03.12. 11:10:54

Nadine, hogyé adod?

spájdernecc 2008.03.12. 11:20:12

hosszú és elkeserítő történet, benne foglaltatik a magyar rögvaló a kereskedelmi etikától a hivatali, hmmmm, emésztési salakanyagrágásig...
de sebaj, megoldjuk..

cyan 2008.03.12. 11:30:45

nekem van egy roncsom, lejárt forgalmival, el akarom adni, de úgy, h egy másik roncsot vennék. mivel nincs egy vasam se, ez nem mostanában lesz...

cyan 2008.03.12. 11:50:53

spájdi rosszul járnál. alsó hangon egy 100-ast rá kéne költeni :(

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 12:11:51

mmmm, csináltam fini mivanahűtőben ebédet:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 12:22:24

Ó, én hónapok óta azt csinálok:))

maybach 2008.03.12. 12:29:17

Nadine!
Mekkora hűtőd van?

Az autókhoz:
Nemrég olvastam, 4-5 év körüli autókat kell venni.
A kezdeti bajaikon túl vannak, az értékük rendesen leesett, a maradékot meg már tartani fogják.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 12:34:03

Maybach, elég nagy, de nem akkora, mint ahogy Te gondolod...:)

maybach 2008.03.12. 14:13:17

Lefagytak

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2008.03.12. 14:33:01

jó reggelt!

hmmm! mester és margarita, örök kedvenc:))

hogy egy barátomat idézzem, aki az új autó vásárlás híve: egy autó akkor jó ha én fingok benne először.

spájdernecc 2008.03.12. 14:43:41

Toma, ez így igaz...
de miiliónyi érvem van ellene
ill. nincs :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 14:48:58

:DDDD, látom, Toma, kialudtad magad...:)))

toma a galériából · http://tomakonyha.blogspot.com 2008.03.12. 15:11:14

spájdi
nem kellenek ahhoz milliók, csak egy el kell adósodni egy életre:)) mi menő újautótulajdonosok, így csináljuk!

spájdernecc 2008.03.12. 15:15:42

nem leszek adósrabszolga ( jobban )
szagolgatom mások levetett autóját

cyan 2008.03.12. 15:23:21

spájdi, az én matizom majdnem 10 éves, eszi a rozsda, valszeg karambolos volt az előző tulajnál, de eltitkolta, én meg naív pics, meg se kérdeztem. forgalmi lejárt 9-én, új gumik kellenek, tavaly lekoptattam őket, olajcsere, fékcsere, egyik hátsó lámpán van egy lyuk (nekiugrott a diófa, van ez így :D). motorikusan rendben van, fogyasztása kicsi (kb 6 lityi), nagyon szerettem, fürge, kis helyen elfér, súlyadó nem csap földhöz, biztosítás sem. szívem szakad meg érte, de sajna nincs pénzem, h megcsináltassam.

cyan 2008.03.12. 15:27:35

most pedig ellibenek ikonfestésre bkv-val. ma aranyozás is lesz, bearanyozom svati képét :D
jó későre fogok hazaérni....
kiteszem a köv fejezetet is, mert kislányom olvasni akar, amíg hazaérek :D

tistedur 2008.03.12. 16:25:23

cyan!
igencsak elfoglalod magad..:)
az új autó-használt autó vitához nem tudok hozzászólni...sosem volt új autónk :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 16:33:21

Őőőő ezt autóra még nem hallottam..
Amúgy is csak egyszer, párom egyik ezerévben egyszer szóbaállunk vele, ha muszáj tapló ismerőse (najó, legyen antiszociális, meg nője se volt még kb, de a szája nagy) jósolgatta egyszer még az esküvőnk előtt - az, hogy én is ott voltam, nem zarata, hiába no, gondolom anyucija nem volt érző lény, vagy mittomén - , hogy kér ezt páromnak így elsietni, mert mit fog csinálni, ha majd rájön, hogy más nőket kíván, és akkor majd ha megdugja őket, én hisztizni fogok.. hangsúlyozom, jelen voltam..:D

Srác tényleg maximum a plüssmacival volt szorsabb kapcsolatban ezidáig, de elég érzékletesen részletezte ki a dolgot, aztán már mikor mindkettőnknek nagyon elege volt, hogy csak nem áll le, párom azt mondta, hogy tudod, XY, majd te is rájössz, hogy minden új nő csak addig izgatóbb, míg nem hallottad fingani..

Hát nemtom, ez most akkor bók volt-e vagymi, így nekem még nem vallottak szerelmet eladdig, de tény, hogy bejött, mert úgy látszik, ez kellőképp megütötte az illető értelmi-érzelmi színvonalát, megértette, és elhallgatott..
vagy épp ellenkezőleg: nem értette, és akkor azért hallgatott el, mert rágódott rajta..
nemtom

:D

spájdernecc 2008.03.12. 16:35:43

tetű blogmotor, tetű kommentkukucskáló...
azt hittem üres termekbe nyitogatok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 16:35:55

Nyuszómuszó, igen szimpatikus pasi lehet...:))) Nemcsak jóérzésű, de tapintatos is.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 16:58:11

Jaja, bár kötve hiszem, hogy bármit is mondanak neki ezek a fogalmak, tényleg amolyan vértapló..
De mondjuk, tényleg 3 évben egyszer, ha előkerül, hogy megossza az emberrel, éppen miért rossz, amit csinál:)

Amúgy, bocs, az illetlen történetért, ha nem alszom ki magam rendesen, minden gazságra képes vagyok:P

spájdernecc 2008.03.12. 17:03:32

Nyuszó, valahol a történelem kezdetén van erről poszt...
megkeresem, pillanat!

spájdernecc 2008.03.12. 17:08:02

Na, mivel ez a tetvedék csak nem akarja behozni, ha megkeresed itt oldalt a címkék között az ikonfestés kifejezést, és rákattintasz, olvashatos a posztot...

tistedur 2008.03.12. 17:16:38

pedig spájdi mindent megpróbáltál..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 17:18:37

Lökje már ki valaki valahová Cyan libbenős "friss" kommentjét!...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 17:19:50

:DDD - hát csak én kellettem ide, kezemben egy vértől csöpögő lófejet himbálva

spájdernecc 2008.03.12. 17:29:44

Nadine, ezért kár volt megjavítanod :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 17:32:31

Spájdi, dobozolok, és egy-egy munkafázis közben ideszaladok rendet rakni:)

spájdernecc 2008.03.12. 17:42:51

persze, tudom :)
nos, valaki vegye ki a csákányt a kezemből, haza kéne mennem :)

tistedur 2008.03.12. 17:47:48

akkor indulj gyorsan,mielőtt még ott tartanak..:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 17:49:43

Még a végén kiderül, hogy Te vagy a dagi törpe a lámpással...:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 18:17:44

milyen büdös egy kutya szája?
:D

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 18:18:34

és köszi a linket, megtaláltam:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 18:22:44

Ez a tűzoltó egy hős. Az én kisebbik kutyám minden nap jót falatozik a macskaszarból. Őt biztosan nem lélegeztette volna...:)

tistedur 2008.03.12. 18:23:10

nyuszó!
nem hiszem,hogy érezte..:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 18:28:32

Ugyan, Nadine, most miért becsülöd le a száraztáp okozta, semmivel nem helyettesíthető szájszagot?:D
És lehet, hogy azon a környéken is voltak macskák..
Egy halom macska.. O.o

Benikuty 2008.03.12. 18:34:38

Kíváncsi vagyok, az áradt Dunába beleugrott volna-e a Kisoroszi kikötő partfaláról. Márciusban talán. Egy kutya után. Szájszag ide vagy oda.

tistedur 2008.03.12. 18:37:57

Beni!
ezt nem tudhatjuk meg-de én ezt nem várnám el egy tűzoltótól :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 18:45:29

Hát, itt nemis, de lehet Áámerikában, ő lesz az év embere, mert lesmacizott egy büdösszájú félholt kutyulimutyulit.
Majd meginterjúvolják, és csinálnak róla címlapfotót, amit aztán mutogathat a csajonak a hamburgeresnél..:D

És amúgy tudom, hogy rosszindulatú vagyok, mert ha az én kutyám lenne - nincs kutyám - akkor milyen jó érzés lenne, hogy vannak ilyen kedves emberek:)

Sőt, kétsgbeesett idős ember rám is olyan hatással tud lenni, hogy újraélesztem a dögöt, akármilyen büdös..

Talán még a színesmailapba is bekerülhetnék.. XD

Benikuty 2008.03.12. 18:46:56

Tist, nem is vártam-el-, ugrottam. Gyenge úszó vagyok, főleg téli cuccban. Miután Benit kihajítottam, határozottan éreztem, hogy valami láthatatlan erő emel, a felém nyúló kezeket elérni segít. Kiscic rajzolt nekem életmentő érmet, a Respublica csapat pedig oklevelet.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 18:52:45

óóó O.o
ez tényleg nagyon szép dolog..
és tényleg veszélyes..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 18:56:58

Beni, ez filmbe illő cselekedet volt!

Nyuszó, a kétségbeesett idős embert nevezted "akármilyen büdös" dögnek?:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 19:00:16

neeeeem!
Dehogyis:)

Az idős ember által birtokolt szemefénye-életeértelme kutyulit/ciculit/törpepapagájt/tengerimalacot.

És igazából senkit sem birok otthagyni, ha ktésgébe van esve, és ettől ott van szegény egyedül, és magányosan..

De az idős emberek sokkolni tudnak, tényleg, mint egy áramütés néha..
Nagyon megérintenek érzelmileg..

tistedur 2008.03.12. 19:01:25

Beni!
mert ez tényleg hősies volt :) és lehet,hogy a tűzoltó is beugrana a saját kutyája után..és talán vannak olyanok is,akik más kutyája után is beugranának..én-ha lesz kutyám,asszem újfunlandit veszek majd :)

Benikuty 2008.03.12. 19:09:56

Nadine, az irracionálisan szép élmények nemesülnek lelkünk táplálékává. Akkok még csak 11 éves cicám csimpaszkodott rám, vizes ruhámban vittem Őt. Vérszerződés volt ez a javából, kettős szülinap.:) Vagy inkább hármas.

Benikuty 2008.03.12. 19:36:29

Tist, mert jól úszik?

N.Zoli 2008.03.12. 19:38:48

Sziasztok megint csak bekukk, aztan meg lekocc, mert nezem az UEFA-t Tottenham-PSV. Lehet Dzsudzsak is jatszani fog. 1 golos lonye van a PSV-nek es most lattam a fogadoirodanal, hogy 10 fontra 210-et fizetnek, ha nyer a Tottenham.

Vasarnap meg meg neztem, hogy Geraek, hogy gepeltek le a Bristol Roverst 5-1-re. Sok meccset adnak a foldisugarzasu adok es ez kiraly. Tevem mar van, most lehet a laptopra sporolni, talan harom honap mulva meglesz es akkor majd rendes blogger, kommentelo es bongeszo leszek vegre ujra.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 20:04:33

atyavilág:)

Majd később jönni fogsz, és írsz.
A többit aligalig értem:)
de majd kérek telefonos segítséget a zuramtól.
:)

Pálcika 2008.03.12. 20:10:58

Szép estét!
Nyuszó,én sem értem az első sorokat,de remélem majd maybach lefordítja(Ő ért fociul):))

2008.03.12. 20:17:44

én nem értek hozzá, de asszem ez a Dzsudzsak nevű egy magyar legény, aki a ködös Albionban rúgja a bőrt

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 20:22:07

Na, akkor most azt mondja meg nekem valaki, hogy ha lemerült (valószínűleg) a távirányítóban az elem, de világít a digitális készülék számlapja, akkor manuálisan, a gépen mi a lószarért nem tudom bekapcsolni? Pedig ott is van on/off gomb, meg volume, meg csatornaváltó, de hiába nyomogatom, nem reagál. A csatikat is megnéztem hátul, nincs kicsúszva semmi.
A másik, fontosabb kérdés: HOL VAN A KÖZELBEN EGY S.O.S. SOMLÓIGALUSKA-BESZERZŐ HELY???

2008.03.12. 20:24:32

az első kérdésre a válaszom egy határozott dunsztom sincs. műszaki cuccokhoz nem értek.
a második kérdésre pedig a válasz egy éjjel-nappal nyitva tartó cukrászda.

2008.03.12. 20:27:00

előre is elnézést kérek mindenkitől.

A nyugdíjas

Szóval, egyszer a feleségemmel bementünk a városba, és bepillantottunk egy kis üzletbe. Öt percet sem voltunk benn, és kijövetkor láttuk ám, hogy egy közterületfenntartó írja vadul a büntetőcédulát. Már éppen rakta volna bele
a kis kék zacskóba, amikor odaértünk, és megszólítottam: 'Ne szívass már, köcsög, mi lenne, ha egyszer tekintettel lennél egy idős állampolgárra is...' - de csak szerelte be az ablaktörlő alá az üzenetét. Akkor lerohadtfasiztáztam, mire lila lett a feje, és írt még egy feljelentést, hogy a gumik is kopottak. Még le is fényképezte őket. Ezután szarjankónak
neveztem. A feje még lilább lett, a másik üzenetet is beerőltette az ablaktörlő alá, és elkezdett írni egy harmadikat, a fene tudja miről. Akkor
lebuzispicliztem. És ez így ment vagy húsz percig. A közterületes feje egyre lilult, a kék borítékok egyre szaporodtak.
Mindez egyátalán nem zavart engem és a feleségemet. Mi ugyanis busszal jöttünk be a városba. Minden napra kitalálunk valami izgi kis kalandot, hogy ne teljenek annyira unalmasan a napjaink. Nagyon fontos ez a mi korunkban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 20:27:39

Ilyet nem tudok gyalogosan megközelíthető távolságra:((( Azt reméltem, valaki eldugott egy kósza somlóit nálam, csak elfelejtett szólni.

2008.03.12. 20:28:28

pfff, nálam somlói nincs biztonságban...

tistedur 2008.03.12. 20:30:55

Beni!
igen..és ki tudna engen menteni a haragos habokból is :)

Benikuty 2008.03.12. 20:32:33

Jé, foskamoska.
Szép álmokat, Édeskék:)

2008.03.12. 20:39:08

mi az, hogy foskamoska? és mér mondasz rám ilyet???

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 20:40:16

Mivégre kell moströgtönazonnal a somlói? :)

Ilyen esetekben nálunk marad az aktuálisan közel eső hipermarket, más kérds, hogy amit ott süteménynek neveznek azt nemigen enné meg egyikünk sem..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 20:43:42

Nyuszó, amiről Te beszélsz, az tőlem 8 buszmegálló, de ilyenkor az már nemigen jár... Érd City.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 20:44:24

Jé, tényleg, miért mondhatta ezt Beni az ő angyalára???:)))

2008.03.12. 20:46:13

hát, ma ezt már ezt nem tudjuk meg... agyalhatok rajta holnapig :)

2008.03.12. 20:47:06

már úgy értem, ma ezt már nem stb...

egyébként nemsokára lesz készen barangoló, talán a hétvégére befér.

Benikuty 2008.03.12. 20:49:56

Jé, befoskamoskálok a nyugdíjas storytól:)Röhögésileg.

2008.03.12. 20:53:45

jaj, a jóistenke áldon meg Beni, hogy visszatértél! most már megnyugodtam. egyébként én is jót kuncogtam :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.12. 21:00:18

de tény, hogy tényleg itt vagyok.

szia jééé:))

Benikuty 2008.03.12. 21:01:18

Hogy kell angyalt rajzolni?:)

tistedur 2008.03.12. 21:02:51

befekszel a hóba és mozgatod kezed-lábad :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 21:03:28

Toma, mert láttad az arcunkon, hogy éppen Téged hiányoltunk:)

2008.03.12. 21:03:47

nagyon nagy odafigyeléssel :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.12. 21:04:43

én csak azt tudom, hogyan kell anygyalt faragni

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 21:05:00

Amúgy szólok, hogy holnapra senki sem jelentkezett. De ha mégis beesne vki, akkor az éppen erre járó Tomának legyen kedves küldeni, jó? Ő ügyel éjjel;) (Szonja szép ám!!!)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.03.12. 21:05:28

Párom a tegnap éjszakai nemalvást pótolta egy kiadós késődélutánival, miután hazaért..
Az a sanda gyanúm, hogy egy kicsit már a ma estit is megelőlegezte, mert irigylésreméltóan éber, úgyhogy tréningezek, hogy megoldjam ezt az alvás témát.

én mindenesetre asszem, lepihenek:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 21:05:37

...merthogy reggel nálunk nagy kutya- és macskaoltás várható, meg jelentős anyagi veszteség.

2008.03.12. 21:08:23

nyuszómuszó, csempéssz altatót az esti kakaójába :)

Toma, miért is forszírozod az angyal-témát?

tistedur 2008.03.12. 21:11:59

Nadine!
neked se lesz egyszerű holnap :(

Benikuty 2008.03.12. 21:14:05

Nálunk meg Beni megy kozmikushoz reggel Budakalászra, vagyis viszem, délután érte. Nehéz nap, ami közte.
Jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 21:14:44

Hát nem... A három macskát becsalni a lakásba úgy, hogy semmit se sejtsenek, a nagykutyám retteg a szuritól, Stefi meg örömmámorban úszik minden látogatótól, szép menet lesz...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.03.12. 21:15:34

Én is elköszönök, mert végem van, mint a botnak. Szép álmokat mindenkinek, Nyuszó férjének meg korait. Mármint álmot:))))

2008.03.12. 21:17:06

Nadine, Beni sok szerencsét az állatkákhoz. Meg jó éjszakát mindenkinek, megyek én is tentézni.

tistedur 2008.03.12. 22:02:10

én is megyek..mindenkinek szép álmokat :)

spájdernecc 2008.03.13. 04:59:45

Jó reggelt!
Jó kávét!
szélcsendes időt!
süti beállítások módosítása