Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Születésnapi menü 3/2.

2008.04.22. 06:00 Bombadil Toma

Miközben az előételen gondolkodtam, végig Tóth István 1999-es bikavére járt a fejemben. Valami olyasmit kerestem, amit ehhez a borhoz tálalhatnék. Mivel mindenképpen rukkolasalátát szerettem volna valamilyen hússal, először hátszínt kerestem, de végül egy szép kacsamell csábított el a hentespultnál. Jó döntés volt. 
Sült kacsamell rukkolasaláta-ágyon
 
Hozzávalók:
 
·        1 kacsamell (35-40 dkg)
·        1 doboz (125 g) rukkola (borsmustárlevél)
·        2 közepes fej lilahagyma
·        2-3 ág kakukkfű, egy-két ág rozmaring
·        3 gerezd fokhagyma
·        málnaecet
·        extraszűz olívaolaj
·        ecetes torma (csemege)
·        só, bors
·        étolaj a pácoláshoz
 
Előkészületek:
 
A kacsahúst bepácolom. A kacsamell bőrét egy éles késsel, rombusz alakban bevagdosom, vigyázva, hogy csak a bőrét és a zsírréteget szeljem át, a húsba ne vágjak bele. Ezután mindkét oldalát sózom, borsozom. Egy edénybe beletépkedem a rozmaringot és a kakukkfüvet, rászórom a szeletelt fokhagymát. A melleket bőrrel lefelé ráfektetem a fűszerágyra, és annyi étolajat öntök a tetejére, hogy ellepje a húst. Két-három napra, de minimum 24 órára a hűtőbe teszem.
 
Ha kell, a rukkolát megmosom, megszárítom. A hagymát hajszálvékonyan félfőre szeletelem, és összeforgatom a borsmustárlevéllel.
 
Elkészítem a salátaöntetet. Egy (2 dl-es) csavaros tetejű üvegbe egyujjnyi málnaecetet, feleannyi vizet, kétujjnyi olívaolajat öntök, sózom, két teáskanálnyi ecetes tormát teszek hozzá. Rácsavarom a tetőt, és alaposan összerázom (emulgeálom), majd a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
 
 
Elkészítés:
 
Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítek. A kacsamellet kiveszem az olajból és lecsöpögtetem. A forró serpenyőbe teszem bőrével lefelé, és kb. 7-8 percig sütöm, míg a bőre barnára nem pirul.
Ezután megfordítom és a másik oldalát kezdem sütni, kb. 5 percig. Közben egy fogóval (nem húsvillával) forgatom, az oldalait is megpirítom, hogy mindenhol kérget kapjon. Ha esetleg kicsit jobban átsütve szeretném (teljesen nem szabad átsütni!), akkor ezután még 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 5-6 percre, a hús vastagságától függően. (Ha műanyag nyele van a serpenyőnek, akkor előtte betekerem alufóliával.) Amikor elkészült, a hús kiveszem és hagyom szobahőmérsékletre hűlni.
Tálalás előtt ferdén vágva (bőrét rajta hagyva), vékonyan felszeletelem, majd a szeleteket hosszában kettévágom, így csinos kis csíkokat kapok, amiknek a végén ott a fűszeres, finom ropogósra sült bőr.
 
Tálalás:
 
A rukkolalevelek és a lilahagyma keverékét a tányérra halmozom, ráfektetem a kacsamellcsíkokat, és meglocsolom a málnaecetes öntettel. Durvára tört fekete borssal szórom meg a végén.
A szaftos-rózsaszínűre sütött kacsamell karakteres zamata és a rukkola borsos-diós íze remekül passzol egymáshoz, kiegészítve a málnaecetes-tormás öntettel, ami finoman összefogja az egészet, szépen harmonizálva a bor ('99-es Tóth István egri bikavér) illataival és zamatával…
 

94 komment

Címkék: saláta gasztro kacsa recept toma előétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.04.22. 06:25:47

azannya!
kedvelem a kacsát
és ez nem kacsa

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.04.22. 07:06:17

Jó reggelt! :-) De jól néz ki ez a kacsasült. Nyámi. A vinaigrette öntetbe ecet helyett citromlevet teszek, szerintem jobban passzol a rukkolához.

Gasztrokiállítás megnyitójára megyek. Három napig tart, lesz mit élvezkednem :-))

spájdernecc 2008.04.22. 07:27:16

A megnyitó?
tartalmas kiállítás lehet ilyen hosszú megnyitóval :))

maybach 2008.04.22. 07:27:24

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Ez megint remek.
A tormát én szeretem lereszelni. Nem pont a sírás miatt, hanem mert akkor nem olyan pempő lesz, mint a boltban vásárolható.

spájdernecc 2008.04.22. 07:28:35

nem beszélve az inygyen légúti tisztítókúráról :))
a torma jó!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 07:53:54

Jó reggelt. Toma úgy látszik, nem járt már a Kifőzdében tegnap este, még mindig "rukkulasaláta" van a képen - nem tudom javítani.

Spájdi, mi az, hogy ez nem kacsa? Egyébként én is imádom, de számos okból kifolyólag sosem készítek. Nevezetes napokon étteremben eszem, ha tudom, hogy jól készítik.

A galamb túlélte a vihart. Legalábbis a tojó. Bár a hím is, mert valahonnan messzebbről hallom a hangját. Remélem, nem egy másik nőnek csapja a szelet...:)

maybach 2008.04.22. 07:57:29

Hehe. Nadine féltékeny.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 08:00:48

Egy hím galambra... A tojója helyett. Ennyi jutott:)

spájdernecc 2008.04.22. 08:01:44

Az, hogy nem kacsa, azt jekenti, hogy a megelőző kijelentés lem légbőlkapott koholmány, hanem tényvaló.
Az étel természetesen kacsa, a kacsát meg szeretjük, még ha úszik is a vízen, mint a boszorkány. Vagy pont azért :)
Galambok hűségesek. Jobbára.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 08:03:11

Spájdi, már azt hittem, Toma lebukott, és valami egészen más húsfélét akar nekünk kacsaként beadni:)

A galambokkal kapcsolatban meg jó hír.

Pálcika 2008.04.22. 08:45:59

Szép reggelt!
lefőtt a második kávém,szívesen kiporciózom ha igény van rá
megígértem magamnak,hogy ma nem gépezek estig,eddig bírtam:)
tojásoslecsót reggeliztem!!!!!!nagyon finomra sikerült enyhén csípős:)

spájdernecc 2008.04.22. 08:59:46

Hiába Pálcika, Ön egy jellem :))

Pálcika 2008.04.22. 09:07:40

Spájdi,kávét adagolni.....
nem gépezni......
hajnalban lecsót rittyenteni.....
de a jellem csakis a csípősre érthető:)

cyan 2008.04.22. 09:10:48

reggelit!
Pálci, nekem porciózhatod a kávét :))

Pálcika 2008.04.22. 09:13:52

szia,Cyan!!!
olyan ritkán tudlak elkapni mostanában:(
kávét duplát küldök+tejszínhabbal!

cyan 2008.04.22. 09:17:15

köszi :)) többnyire üresen iszom, legfeljebb begyorsítja a reggeli emésztésem a tejszín :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 09:37:12

Mindjárt táncikál a barátnőm a Csak csajokban. (RTL Klub)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 09:44:04

...boogie-woogie-t, nem Bangó Mária előtt-mögött:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 09:55:18

Látom, pusztába kiáltott szó volt...:) Nem baj, én láttam. Csak ez a büdi Bangó Hamis Meleg Levegő Mária - akit amúgy bele sem írtak a műsorba -, ellopikálta az időt a gyors boogie-tól, pedig az az igazi királyság. Na mindegy.

spájdernecc 2008.04.22. 09:56:36

az bezony
a bugivugi, meg a dzsájf :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 10:00:54

Spájdi, én imádom! Zenében is, táncban is. A barátosném meg tánctanár, aki már nem egy boogie-woogie- vagy formációstánc-világbajnok csapatot nevelt. Ez most konkrétan dicsekvés volt, mert nagyon büszke vagyok rá:)

spájdernecc 2008.04.22. 10:32:16

Nadine, valamikor egészen jó rythm & blues gitárosnak számítottam, és ugye a rokon stílusok...
ma már sajna a fejem többet tud, mint a kezem...

tistedur 2008.04.22. 10:37:26

jó reggelt,jó kávézást :)
végre husi :)

Benikuty 2008.04.22. 10:56:10

Sziasztok, nekem a kacsát agyon kell sütnöm, vagy egyedül eszem meg:(

maybach 2008.04.22. 11:07:27

Pedig, ha kívül ropogós, belül rózsaszín, de nem nyers, akkor az pazar.

Benikuty 2008.04.22. 11:09:30

Toma, 99-s Tóth István Bikavér kétféle van. A standard, és a dűlő szelektált. Többszöri összekóstolással sem tudtam eldönteni, melyik is a szebb. A standard lányos, a válogatás fiús, olvastam valahol, engem mindkét verzió csodálattal tölt el. Még szerencse, hogy lapul mindkettőből néhány a pincében, és hogy a borásszal sűrűn tudok találkozni, jót beszélgetni.

Benikuty 2008.04.22. 11:10:49

Maybach, nem engem kell meggyőzni:)

Benikuty 2008.04.22. 11:13:32

Kedves lányok, kedves fiúk, na mi virít a blogajánlóban?
Hogy bírt az odakerülni?:((

Benikuty 2008.04.22. 11:15:11

Hűha, folyok a csapbó!

spájdernecc 2008.04.22. 11:20:25

nem baj :))
a blogajánló randomgenerátorral küzd a jobb meggyőződés ellen :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 11:24:22

Puszta véletlen, mit dob a gép, nem?

Benikuty 2008.04.22. 11:50:37

Már attól féltem, valakinek itten benne a mancsa...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 12:05:18

Sztem a Kifőzdében senki nem szeret politizálni. Úgy értem, EZ egy politikamentes hely, amit jó volna megőrizni, nem?

maybach 2008.04.22. 12:15:35

Tudom, hogy kisebbségben vagyok, de akkor is, mint egy fáklya a sötétben, utat mutatok.(csak, hogy politikamentes legyek)
Ma este BL forduló.
Pool vs. Chelsea
Még van idő a sört betenni a hűtőbe.

spájdernecc 2008.04.22. 12:19:56

Nadine, de.
Maybach, hajrá Pool!
és nem udvariasságból...
a sör a hűtőben :)

Benikuty 2008.04.22. 12:20:14

Szőkenőcis volt az ajánlott blog.
A polotika mentesség elkötelezettje vagyok, komment tőlem sosem szólt erről, poszt főleg, melynek írásáról le lettem szoktatva.

Pálcika 2008.04.22. 12:28:38

Maybach,én kinek is szoktam drukkolni?????

maybach 2008.04.22. 12:32:38

Pálci!
A BL-nek.
De ma valamelyik angol csapatot bíztasd!
Szemben a holnapi nappal, ahol bár szimpatikus csapat lesz az angol, de Barcelona forever!

Pálcika 2008.04.22. 12:41:20

hö-hö,már nagylány vagyok és tudom mit jelent a BL:))
ma szeretnék biztosra menni, fölöslegesen nem drukkolok,
ki nyer ma???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 12:49:10

Maybach, már túl kell lenned egy csukláson, mert reggel átnéztem az esti tévéműsort, és láttam a BL-t.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 13:37:26

bakker! valaki megette a kommentemet...namégegyszer

jó reggelt!

hobbiszakács
lehet hogy a rukkolához jobb a citromos vinegrett, de a kacsához (és a borhoz) jobban illik a málnaecetes öntet szerintem:)

beni
nagyon sajnállak azért, hogy át kell sütnöd a kacsát. nekem is győzködnöm kellett pár embert, mert átsütve szerették volna. de én nem voltam hajlandó meggyalázni szerencsétlem madarat, és azt miondtam, lehet félre tenni a tányéron, ha nem ízlik. mind elfogyott:))
a bikavér standart volt, a monarchia válogatásból. még van három palack belőle. hamarosan meg is kell inni őket, mert jönnek a nyári nagy melegek, és nincs borpincém.

maybach 2008.04.22. 13:48:44

Nadine!
Gyanus voltál nagyon. S lám.
Pálci!
Angol győzelmet várok, de lehet döntetlen is.
Hajrá Pool!

Toma!
Elsőre nekem is meglepő volt a rozé kacsasült. De megérte bátornak lenni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 13:59:24

rozé kacsamell, és az átsütött között van egy olyan fokozat, amivel "át lehet verni" azokat akik nem hajlandóak kipróbálni rozét. csak nagyon nehéz eltalálni, azt a pillanatot, mikor a hús már nem tűnik véresnek, de még nem is sűlt át, hanem finom szaftos, a hús színe átsültnek tűnik, és csak nagyon világos rózsaszín húslé folyik belőle miközben vágod. és legalább negyedórát kell pihentetni, mielőtt felvágod.
nigella lawson mondta egyszer, hogy a húst csak annyira szabad átsütni, hogy egy jó állatorvos, ha kell, még talpra tudja állítani az állatot :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 14:10:57

Toma, javítsd már ki, légy szíves a képeken a "rukkulát"! Úgy báncsa a szemem:)

maybach 2008.04.22. 14:29:21

Ráadásul vagy barlangrajzokat vagy grafittiket csináltak.

muskotály küvé 2008.04.22. 14:53:40

Sziasztok!

Én tavaly ősszel ettem nagyon finom kacsamellet Hollandiában. Vaslapon sütötték, gyógynövényízű és puha volt. Próbáltam utánozni, de nhekem rágós lett, valószínűleg pácolni kellett volna.
Szerencsére nálunk a gyerekek még kicsik, így minimum 3-an vagyunk 1 ellen, ha a rózsaszín húsról van szó...

Pálcika 2008.04.22. 15:13:40

oké,Maybach,hajrá Pool!!!
(ez az angol győzelmet várok,gyanúsan beugratós...)
magán vélemény:szerintem ma nem lesz gól,mindenki veszettül védekezik és nem ér rá támadni:))))
nagyon ennék rukkolás kacsát

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.04.22. 15:25:00

Bontják a Jégszállodát. Egyelőre az oda vezető utat környező kerítést és oszlopokat.

www.webbkameror.se/webbkameror/icehotel/index.php

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 15:37:25

Hobbiszakács, ez szezonális hely? Úgy értem: olvad?

Pálcika, én is ennék rukkolás kacsát. Krumplipürével.

spájdernecc 2008.04.22. 16:05:25

tudom, hogy nem engem kérdeztél, de igen, szezonális.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.22. 16:06:20

Szervusztok!

Még a tegnaphoz: Isten őrizz, Benikuty, hogy 24 órás bizgentyűt tegyenek rám. Elég az, ha meg vagyok győződve /Figyeled, Nadine, mivé fejlődök!?/ az agytumoromról és a hasnyálmirigy-rákomról!!! :)

Toma! Attól tartok nálam az étvágy és az alkotókedv megvan, a pénztárcám meg üres. Basszus, csak csorog a nyálam!!! Egyszer kikényszerítem, hogy meghívj vendégségbe, bármelyik csodádra! Cserébe fűzök Neked szép nyakláncot! :)))

Ma voltam oskolában és csillagos ötös angol dolgozatot írtam. Ami csak a megírása után lett csillagos ötös. Hm. Már fogalmazni sem tudok.
Az angolról jut eszembe. Tudtok valamit Marisellről? Már napok óta nem ír ide. Remélem nincs nagy gond!?

Nadine és a többi kávéivó! Hogy én mi mindent vagyok kénytelen nélkülözni a magas vérnyomásom miatt! Példul a napi 6-7 kávét. Most egy is jól esne, de egyrészt nem merek inni, másrészt meg beremegek tőle, mint neoexem, ha számon kérem rajta a mosogatást!
Itt annyi madár csiripel. De sajna egyet sem ismerek fel, hogy melyik micsoda.
Fecskék Hozzátok már megjöttek? Az ereszünk alá még nem érkeztek meg. A falu gólyái már itt vannak. Tigriseink egyelőre nincsenek, de olvadni már felénktájt is olvad :)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 16:16:54

húúú küvé a vaslapos kacsamellnek a kínaiak a nagy tudorai. szétolvad az ember szájában:)) azt, aszem órákig főzik előtte egyben, valamilyen titkos fűszere, illatos lében, aztán levagdosák/tépkedik a húst, és utána hirtelen pirítják a vaslapon. az milyen nagy királyság!!!:)))

muskotály küvé 2008.04.22. 16:25:55

Ezt a szakácsot, bár nem volt tejfehér holland, nem nevezném kínainak... A kacsamell úgy nézett ki, mint a tiéd, csak még annyira sem volt megsütve. (Ott úgy látszik, így szeretik...)

muskotály küvé 2008.04.22. 16:27:57

Toma, írtam neked privátilag

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 16:40:47

Fiam, ha lehet, ne az agytumor felé fejleszd magad:)
Madárilag eddig vörösbegyet, cinegét, fakopáncsot és feketerigót láttam nálunk, nem számolva a seregélyeket, verebeket és természetesen új barátaimat, az örvösgalambokat. De úgy tűnik, vége lesz itt a jó világnak, mert a tucci-tucci szomszédok osztódással szaporodnak, és ma valami baromi nagy munkagéppel építkezésbe is kezdtek. Úgyhogy lőttek a reggeli madárcsicsergés-hallgatásnak...:((( Nem tudok annyi görbülő szájat rajzolni, amennyit gondolok.

Köszi, Spájdi, azért olyan büdös nagy olvadás nem látszik még Hobbiszakácséknál.

muskotály küvé 2008.04.22. 16:57:33

Nálunk rozsdafarkúak meg szajkók szoktak lenni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 17:03:52

Szajkót ismerem, sokszor látok a városban közlekedve a vonatról, de a rozsdafarkút nem.

spájdernecc 2008.04.22. 17:06:09

minden rendes falusi háznál van rozsdafarkú :)
meg télen megszállják a kertemet az éhenkórász csonttollú madarak.
Viszont az utcabeli gólya idegesítő rendszerességgel szarta le egy időben a szélvédőmet

Benikuty 2008.04.22. 17:28:37

Fiam, napi 2-3 kávé nem oszt, nem szoroz!
Ja, én meg impotens vagyok, meg prosztata rákom van, a májam viszont még elfér!!:))
Küvé, legközelebb megpróbálom 7-10 napos fűszeres száraz pácban a mellet, aztán ezt a max. 15-20'-s hőkezelést, majd mindent letagadok, ha kérdéseket tennének fel! A 80 fokos báránycombnál sem kérdeztek, csak nyeltek:) Vagyis fény az alagút végén!

maybach 2008.04.22. 17:35:55

Ha már ilyen szépen összejöttetek.
Mi van a hipochonder sírjára írva?


Ugye megmondtam.

Benikuty 2008.04.22. 18:00:51

Szépségem, Ön itt:))

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.04.22. 18:04:17

ja. előfordulok néha:)
hello Beni:)))))

Benikuty 2008.04.22. 18:15:11

Írtam neki,az imént!
Maybach, mi az, hogy hipochonder?:)

Benikuty 2008.04.22. 18:17:03

Urak, frakciózgatunk?:)

Benikuty 2008.04.22. 18:19:03

Itt sötét és jég:(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.04.22. 18:41:29

Nadine, a Jégszálló szezonális, minden évben újraépítik. Áprilistől júniusig olvad... Van valahol fényképem a "romokról". Augusztusban 25-3o fok van, lehet úszni a Torne-folyóban.

Megyek nézni a színeket a TV-ben....

:-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 18:48:52

látod nadine, kérésed számomra parancs:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 18:50:36

aszem, most átmegyek a szomszédhoz, és egy bontókalapáccsal szétcsapom a fűnyíróját!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 19:28:51

Jöhetnél hozzám is zajmentesíteni:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.04.22. 19:33:24

Jó estééét!!
A nap egyetlen valamire való híre, hogy az egyik órán majdnem elaludtam.

maybach 2008.04.22. 19:41:28

Beni!
Hypochonder=viziló idomár

tistedur 2008.04.22. 19:50:06

Am!
némi gyakorlás után nyitott szemmel fogsz majd az órákon aludni :)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.04.22. 19:57:25

Tist, már tudok olyat, de itt egyszerűen nem bírtam magamal, olyan nehéz volt a szemhéjam hogy már a kezemmel tartottam.:))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.04.22. 20:32:18

nah, hazaértem..
Hát, nem tudom, finom a kacsa, és én nagyon kis madárétkű vayok, de ez így, ahogy tálalva van, nekem negyed előételnek volna elég:P

de azért csinos:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 20:38:55

Nyuszó, nevezzük kóstolónak:)

Kb. egy éve voltam egy étteremben, ahol kacsát kértem, ott akkora adagot adtak (isteni volt), mint amit Toma képen a serpenyőben látok. Simán beburkoltam.

Pálcika 2008.04.22. 20:42:55

óóóó,Maybach,ez a dalolás rohadt unalmas és hosssszúúúúú is

Pálcika 2008.04.22. 21:15:35

na eddig bírtam,nem akarom tovább nézni,nagyon nem köt le ez a foci engem

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.22. 21:20:59

Beleborulok a kórházsorozataimba, jó éjt!

maybach 2008.04.22. 21:33:40

Pálci!
Legalább látod, hogy én se szórakozni ülök a tv elé.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.04.22. 21:44:13

Maybach:D
Nadine, aludj jól, csak vigyázz, nehogy a műtőasztalon találd magad:))
Pálci, kiskoromban úgy vigyázott rám apám, hogy nézte a meccset, én ott játszottam a tévé előtt, mégsem lettem focidrukker, sz'al rokonlelkek vagyunk.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.22. 23:46:49

szilvásy judit volt a tévében (tőle tanultam feng shuit), meg a vágó mint a szkeptikus. nem tudom, de nekem az nem érv valami ellen, hogy vágó pista azt mondja, ez hülyeség. ennél azért többet vártam tőle:) tisztelem a faszit mint nagy tudású embert, de néha nagyon fafejűnek és szemellenzősnek tűnik.