Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.04.30. 06:40

A. A. Milne: Micimackó (részlet)


Ötödik fejezet,

amelyben Malacka egy Elefánttal találkozik


Egy napon, mikor Róbert Gida és Micimackó és Malacka egyszerre beszéltek összevissza mind a hárman, Róbert Gida lenyelte a falatot, amivel tele volt a szája, és egész közömbösen megjegyezte:

– Ma láttam egy Elefántot, Malacka.
– Mit csinált éppen? – kérdezte Malacka.
– Csak úgy kószált – mondta Róbert Gida. – Azt hiszem, nem látott meg.
– Én is láttam egyszer – mondta Malacka –, legalábbis azt hiszem, ő volt az. De lehet, hogy nem ő volt.
– Én is – jegyezte meg Micimackó, és azon tűnődött, mi lehet az, hogy Elefánt.
– Általában ritkán látható – mondta Róbert Gida könnyed modorban.
– Mostanában – tette hozzá Malacka.
– Ebben az évszakban – fejezte be Mackó.


Aztán másról beszéltek, míg csak el nem érkezett az ideje, mikor Malacka és Mackó haza szoktak menni. Előbb együtt talpalták végig a Százholdas Pagony szélén kanyargó ösvényt, s nem sokat beszélgettek; de mikor a patakhoz értek, s átsegítették egymást a köveken, s a sövény szélén egymás mellé kerültek, barátságos eszmecsere indult meg erről, amarról, s ennek során Malacka így szólt :

– Te bizonyára meg fogsz engem érteni, Mackó. – És Mackó felelte:
– Magam is azt vélem, Malacka. – És Malacka folytatta:
– De másrészt, Mackó, ne felejtsük el... – Mire Mackó:
– Igazad van, Malacka, én is csak egy pillanatra felejtettem el.


S ahogy így elérték a Hét Fenyőfákat, Mackó körülnézett, hogy vajon nem hallgatózik-e valaki, s aztán ünnepélyesen megszólalt:

– Malacka, elhatároztam valamit.
– Mit, Mackó?
– Elhatároztam, hogy fogok egy Elefántot.


Mackó többször, önérzettel megbiccentette a fejét, míg ezt mondta, s arra várt közben, hogy Malacka megkérdi: „De hogyan?” – vagy kételyeinek ad kifejezést, vagy egyáltalán, szól valamit. De Malacka nagyon restellte, miért nem neki jutott először eszébe ez az ötlet.

– Én megteszem – mondta Mackó egy idő múlva, miután hiába várt. – Mégpedig Csapdával. S mert nagyon furfangos Csapdára gondolok, segítségemre kell lenned, Malacka.
– Mackó – mondta Malacka, most már megint egészen boldogan. – Én segíteni fogok! De hogy fogunk hozzá?
– Azám, hogyan? – mondta Mackó, és most leültek gondolkodni.


Mackó első ötlete az volt, hogy mély gödröt ásnak, és az Elefánt, mikor arra jár, beleesik a gödörbe, és...

– De miért? – kérdezte Malacka.
– Mit miért?
– Miért esne bele?


Mackó az orrát dörgölte, és azt állította, hogy az Elefánt majd arrafelé sétál, dúdol magában, közben az eget nézi, hogy vajon hoz-e esőt a felhő, így hát nem látja meg a mély vermet, csak mikor már a szélére lépett, és akkor már késő.

Malacka megjegyezte, hogy a Csapda nem rossz; de mi történik, ha tényleg esőt hoz a felhő?

Mackó megint az orrát dörgölte, és elismerte, hogy erre bizony nem gondolt. De aztán felragyogott és kijelentette, hogy amennyiben éppen esne akkor, az esetben az Elefánt azért nézné az eget, hogy mikor fog kiderülni, és ezért nem látná meg a vermet, csak amikor... és akkor már késő volna.

Mikor ezt így elmagyarázta, Malacka kénytelen volt elismerni, hogy ez bizony jó Cselfogás.

Ettől Mackó nagyon büszke lett, s már a zsebében érezte az Elefántot, és már csak egy kérdés volt hátra: hogy hol ássák meg ezt a Nagyon Mély Vermet.

Malacka azon a nézeten volt, hogy bizony legjobb lesz arrafelé megásni, ahol az Elefánt tartózkodni szokott, legfeljebb néhány lépésnyi távolságban.

– De akkor meglát bennünket, miközben ásunk – vetette oda Mackó.
– Ha az eget nézi?!
– Mégis gyanakodni talál – mondta Mackó. Hosszasan eltűnődött, aztán búsan kijelentette egy sóhajjal, hogy: – Mégse olyan egyszerű a dolog, mint amilyennek gondoltuk. Igazában nem is tudnám megmondani, fogtak-e már egyáltalán Elefántot.
– Nem merném állítani.


Sóhajtottak, felálltak, kiszedtek bundájukból néhány rekettyetüskét, megint leültek, s közben Mackó folyton azt hajtogatta:

– Legalább gondolni tudnék valamire! – Mert azt homályosan sejtette, hogy egy Nagyon, Nagyon Okos és Ravasz Agyvelőnek bliktri az egész, egy ilyen kérdés.
– Tegyük fel – mondta Malackának –, hogy engem akarsz megfogni. Hogy fognál hozzá?
– Nagyon egyszerűen. Csapdát csinálnék, egy csupor mézet tennék bele, te megszagolnád a mézet, bemásznál a Csapdába...
– Be én! – mondta Mackó mohón és izgatottan. – De nagyon óvatosan, ügyesen, hogy ne érjek hozzá semmihez, s mikor elérném a csuprot, először lenyalnám a szélét, aztán azt hinném, nincs több, aztán elmennék és gondolkodnék, és eszembe jutna, hogy biztosan van még ott, és visszamennék, és megtalálnám a csuprot, és kezdeném kiszopogatni belőle, és...
– De nem erről van most szó. Arról van szó, hogy bent lennél a Csapdában, és én megfognálak. Tehát elsősorban azt kell megtudni: mit szeret az Elefánt úgy, ahogy te a mézet szereted. Biztosan a kukoricát szereti úgy. Tehát össze kell szedni egy tányérra valót... Hé, Mackó, elaludtál?


Mackó, aki boldog álmodozásba merült, rögtön felriadt, és sietve megjegyezte, hogy a méz minden csaléteknél különb. Malacka nem osztotta a nézetét, és ezen vitatkoztak egy darabig. Szerencsére Malackának közben eszébe jutott, hogy ha a kukoricában állapodnak meg, akkor neki kell adni a kukoricát, míg ha a méz mellett döntenek, Mackó lesz kénytelen feláldozni magát, így hát hirtelen megadta magát, és azt mondta: – Jó, nem bánom, legyen méz – ugyanabban a pillanatban, amikor Mackónak is eszébe jutott a fenti okoskodás, és éppen ki akarta bökni: „Jó, hát legyen kukorica.”


De most már késő volt.

138 komment

Címkék: könyv micimackó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.30. 19:52:11

Fiam, kedvet kaptam tőled a tanulásra (egy frászt), jövő héten belevágok a jogosítványba. Még nem tudom, miből fogok fenntartani egy autót, de mivel muszáj, kineveztem befektetésnek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.30. 19:59:10

Nadine!

Ha nincs jogosítványod, hogyan tudsz belevágni? :)

Válasz ment. :)

Egyébként ahol jogosítvány van, ott autó is terem. Ahol autó is van, ott benzinre is lesz money. Ahol money van, oda megyek kölcsön kérni!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.30. 20:07:57

Az én felfogásom szerint így hangzik a mondókád: ahol jogsi van, ott lesz autó is. Ahol autó is van, ott lesz olyan álláslehetőség, amihez ez kell. Aztán már pénz is lesz. Autóüzemeltetésre. Viszont marhára megizmosodik tőle az önbizalmam. Vagy nem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.04.30. 20:44:12

Nadine! Magam is úgy vélem, hogy a felfogásod kitűnő, így is-úgy is :)))
Az önbizalmad pedig marhára izmosodjon, mert megérdemled!

Mielőtt felhőtlenül örülnél, közlöm: válaszoltam.

Most kicsit elmegyek tévét vacsingolni.
Nem tudom, visszajövök-e. Ha igen, találkozunk még, ha nem, mindenkinek minden jót!
Róbert Gidás szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.04.30. 20:50:39

Én is éppen elköszönni készültem. Itt a vég: James Bondot fogok nézni. Meg a szemhéjamat belülről, mert kissé kimerített a fűnyírás. Jó éjt és kellemes csevegést a később benézőknek.

maybach 2008.04.30. 21:33:36

Csak mondom, a mai nem olyan szar bunkerfoci, mint a tegnapi.
Drogba zseni.

maybach 2008.04.30. 23:13:06

Csak a kiváncsiaknak: jó kis meccs volt.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.01. 07:32:22

Éljen Május 1, a kikelet és a hazaszeretet ünnepe!

(Ki kellett vonulni, pedig mindenki haza szeretett volna menni.)

Esik, csúnya idő van. :-(

Jó az az ovidonbajuszos mondat :-)))

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.05.01. 08:53:48

na hello gasztrotársak:))
jó pihit mindenkinek, én még ma melózom, de holnap eltáv Szeged....ehhh...már csak testben vagyok itt:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 09:00:56

Jóreggelt:)
Ma nagyon sokig akartam aludni, így eshetett, hogy már fél hétkor kint szöszöltem..

Nem merek kávét inni, így ideges vagyok, és nyomorultul érzem magam, vajon mi a kevésbé rossz?:D

Holnap elmegyünk a hétvégére, párom remélem, pihen picit, én remélem, tnaulok sokat, de akkor ma egésznap jól-szállítható kencéket fogok gyártani a társaságnak.. Meg talán még sütök is:)

spájdernecc 2008.05.01. 09:09:32

'napot!
konkretice is, mert olyan búvalb@szott az idő, hogy depressziós rohamokat kapok...

tistedur 2008.05.01. 09:18:05

jó reggelt,jó kávézást :)
itt süt a nap :)

spájdernecc 2008.05.01. 09:23:03

holitt?
pmáz vagy kanizsa?
csak a szélirány miatt :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 09:34:24

Szervusztok!

Hobbiszakács! Én szerettem felvonulni, igaz nem Budapesten lakom és a politika szele sem nagyon csapott meg bennünket. Inkább olyan viháncolós buli volt az egész és még annak a réme sem fenyegetett, hogy bekerülünk az Önök kérték-be.
No és még volt igazi virsli, nem ez a mai kalandféreg-vastagságú-bőreisölvadaszádban borzalom.

Nyuszómuszó! Tanulni márpedig muszáj, én mondom! :))) Meg persze enni is!

Spájdi! Itt lóg a Nap sugarának lába. Remélem ellóg felétek is.:) Tényleg, ha itt látom a Napot, látszik az máshol is?

tistedur 2008.05.01. 09:34:56

békás :) tegnap leadtam a kutyákat,és visszajöttem ide :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 09:55:29

Szia tist, látlak-e vajh' az ablakomból?:P

És tényleg süt a nap, és eszméletlen a csivitelés:D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 09:57:50

Help! S.O.S.

Ha tudtok tuti fokhagymamártás receptet, kérlek osszátok meg velem! Köszi!

tistedur 2008.05.01. 09:58:26

nyuszó!
fogalmam sincs :)de nincs kizárva

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 10:19:11

mi9 a Duna felőli oldalon tanyázunk:)

tistedur 2008.05.01. 10:25:45

én is :) a hév-állomástól pár utcával a duna felé :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 10:29:43

najó, Hímző utca:D

nem bírtam ki:D

tistedur 2008.05.01. 10:32:49

akkor lehet,hogy tényleg láthatsz engem :) mert mi meg a boglár :P

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 10:38:37

Dejó, dejó:)

Pont arra néz az ablak:)

az élet apró(?) örömei:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 10:39:35

kikukkantottam a függöny mögül:) csöppet gyermeteg vagyok:D

tistedur 2008.05.01. 10:41:25

ezzel nem vagy egyedül :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 10:41:35

Tist, Nyuszó, helyesek vagytok!:)

Jó reggelt. Hétkor felvert a hisztis macskám, nagy nehezen lebotorkáltam, és kiraktam. Helyette bejött az idegesen alvós, de úgy látszik az álmosságom őt is elnyomta, most ébredtünk.

Fiam, nem tudok fokhagymamártást. Ha fokhagymás ízt akarok, teszek bele, oszt jónapot.

És itt is fura idő van, amiből még bármi lehet. Belőlem is lehet még bármi?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 10:44:37

Cyan, ha tévé közelében leszel ma: 12.40-kor Agatha Christie az RTL-en.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 10:45:38

Tist, Nyuszó, akkor most már csak valami ismertető jellel kell még egyszer kikukkantani. Mondjuk, hajba tűzött porszívócső, olyanból biztosan nem lesz több is egyszerre.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.05.01. 10:46:17

Most nem tudok randizni, mert mindjárt elszaladok az oskolába.
Úgy meglesni sem lehet, mert nem arra megyek:P
Felelőtlen integetésbe meg most nem kéne kezdeni, mert az, hogy a párom sandán pislog ide néha, hogy mi ez a báryú vigyor a képemen, az még rendben van, de mi lesz, ha így megyek ki az utcára:D

De akkor már biztosan láttuk egymást:D

Vagy a párom, mert ő lakik itt 30 éve, én még csak 4:P

tistedur 2008.05.01. 10:48:01

én csak december óta lakom itt :) de majd egyszer lemehetünk egyszerre vásárolni hajba tűzött porszívócsővel :P

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.05.01. 10:55:11

cépek lesztek...elképzelem a picinőt a porszívócsővel...:))))))

tistedur 2008.05.01. 10:55:59

Nadine!
fotó nem lesz róla :)

svati!
már tűkön ülsz mi? :P

tistedur 2008.05.01. 10:56:51

mondjuk nálunk most nincs porszívó..:)
marad a seprűnyél :D

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.05.01. 10:58:20

ne is mondd.....lelkem a Dóm téren seggel....
közben főzök itt valamit...:)))))))

tistedur 2008.05.01. 11:00:42

én a takarítást húzom-halasztom..pedig muszáj lesz megcsinálni

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.05.01. 11:03:03

Szeged két nap, utána talán még Pesten egy nap....szóval holnap eltáv és vasárnap ide vissza...de még alakulhat.
a lényeg: NEM LESZEK ITT:DDDDDDDDDDDD

tistedur 2008.05.01. 11:07:18

az élet apró örömei :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 11:07:41

Remélem, jó hosszú időszakra feltöltődsz:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 11:10:49

Tist, én sem véletlenül porszívócsövet vizualizáltam a hajatokba... De marha nehezen szánom el magam rá, ha a kertben is csinálni kell valamit (mindig kell), akkor ha éppen nem esik az eső, inkább odakint vagyok. Persze, az első tucci-tucciig.
Megyek állatokat etetni, mert ezek már elsejei felvonulást rendeznek itt nekem, éhükben.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.05.01. 11:11:15

jó lenne Nadine....nem hiszem...ami itt van....pfff...ggrrrr...brrrr......
majd meglátjuk. lesz három jó napom végre...ennyi.

tistedur 2008.05.01. 11:27:46

én most takarítani el..jó étvágyat mindenkinek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 11:44:47

Hajrá, Tist, irigyellek az önuralmadért. Nekem heti 2 depis nap elég ahhoz, hogy úgy felgyűljenek a tennivalók, hogy azt sem tudom, mibe van értelme belekezdeni.

Svati, akkor meg élvezd ki azt a három napot fenékig. Úgy ni.

nyuszómuszó 2008.05.01. 11:59:19

Na, suliból:)

porszívóm nekem sincs, csak partvis, nem szeretem a zajos masinériákat, bántják a fülem.. Ezért pl hajszárító sincs, csak azért mondom, hogy azt sem tudok lóbálni ismertetőjegyként..

És mi kb egy hónap múlva, -vagy kettő- elköltözünk, úgyhogy addig ki kell dolgozni egy akciótervet:P

Kihőzdetalálkozó a Duna parton:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 12:18:24

Nyuszó, hová költöztök? Ki a zöldbe?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 12:21:33

Végiggondolva a jövő heti kezdést jogosítvány-ügyileg, azt hiszem, a legokosabb, ha baromira nekiállok dobozolni.

nyuszómuszó 2008.05.01. 12:43:26

Á, Nadine, fenét..
Beköltözünk a beváros legótvarabb részébe, mert valami barom kitalálta, hogy szocpolt csak újépítésű lakásra lehet felvenni, nekünk meg van egy fülesünk, hogy ez csak az első lépés volt, hogy mint olyat a szocpolt megszüntessék.
Ez esetünkben kétésfél milió forintot jelent, úgyhogy nem hagyjuk a közösben, meg amúgysem volt saját lakásunk, hát most legalább lesz..:)
Aztán majd egyszer megyünk ki a zöldbe:)))

Sőt, tegnap láttunk egy haciendát, Tarcsa környékén, hát az kész volt, egy hegyoldal, meg egy naggggyon durva ház, meg pálmafák, meg tó, meg medence, meg teniszpálya, meg mittomén..

Na, meg is beszéltük, hogy majd olyanunk lesz:D
Csak bizisten jobb helyen:P

És hajrá a jogsihoz:)
Nekem 7 éve van, rögötn, ahogy lehetett, lett, de nemigen vezetek, mert utálom a várost, csak végszükség esetén óvakodok be, így viszont nincs rutinom, és félek, hogy összetöröm a kocsinkat..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 12:46:34

Nyuszó, én szurkolok, amire nagyon vágyik az ember, azt meg is kapja.

Szívem szerint nem vezetnék, de a mostani helyzet azt diktálja, hogy magamnak teszek jót vele, még akkor is, ha egyetlen porcikám nem kívánja az egészet. Vészhelyzetekre tartogattam ezt a dolgot magamban, hát ez most az mindenféle értelemben. De ahogy ismerem magam, a kertek alatt fogok járni hússzal:)))

nuszómuszó 2008.05.01. 12:51:14

Hát, Nadine, szerintem a jogsi az amúgyis a muszáj kategória.
Tényleg nem vezetek, de ha kell(ett volna) akkor tudtam volna.
Vagy, ha pl páromnak olyanja van, ihat, mert akkor haza tudok én vezetni.
Jobb félni, mint megijedni, asszem, meg, hátha ez segít tényleg, erősíti az önbizalmat, hogy ilyen értelemben függetlenedni tudsz másoktól, drukkolok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 12:57:25

Igen, én is utóbbi miatt vagyok kénytelen. De az a helyzet, hogy én még gyalogosnak is ijedős vagyok. A bicikliről leugrálok, ha valami közeledik a hátam mögött. És még akkor is kivárom a zöldet a lámpánál, ha az egész látóhatáron nincs közlekedő jármű. Manapság ezek nem túl biztató tulajdonságok:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 12:58:29

Svati, repedezik a tálcád. Gondoltam, szólok, hátha örülsz egy kicsit.

nyuszómuszó 2008.05.01. 13:01:04

Tuti simán menni fog:)

És akkor most Budapesten keresel munkát?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 13:15:21

Nem tudom, most mindenféle kavarás van a portálnál, ahol dolgozom, lehet, hogy megmarad, de az ellenkezője is előfordulhat. A hétköznapi dolgaimat nem tudom megoldani autó nélkül. Állatorvos, kutyakaja-vásárlás, zöldhulladék-szállítás és tsai... De ha úgy alakul, hogy melót kell keresnem, akkor feltétlenül előny lenne, ha tudnék vezetni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 17:32:44

Ezek szerint én vagyok az egyetlen elmebeteg, akinél május elsején megy a számítógép. Sejtettem.

2008.05.01. 18:22:11

Nem, Nadine, már nem vagy egyedül :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 18:29:55

Nem, Nadine, már hárman vagyunk! És még ballagásunk is volt!

2008.05.01. 18:35:24

Szerintem maradtunk ketten :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 18:35:39

Sziasztok! Akkor már csak a Friss kommenteket kéne farba rúgni, mert mindig bedőlök...:)

Mizújs?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 18:36:58

...és még azt is megfejtettem, hol vannak a tigriskék, amikor látszólag nincsenek sehol. A buszban. Abban a félbevágottban. Onnan leselkednek kifelé:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 18:40:32

Ja, Nadine bedobozolta magát és most épp repedezik :)

Nálunk leszakadt az ég. Még jó, hogy épp aludtam, mert nagyon félek a dörgéstől!

Jót ettünk a ballagási ebéden, valahogy hazavonszoltuk magunkat és ma ébredtem rá arra, hogy miért nehéz nekem levegőhöz jutnom és úgy általában miért gáz a helyváltoztatásom: tele vagyok vízzel. Legalábbis a lábam biztosan. Eltűnt a bokám!!!
Azt hiszem, ebből megint doktornénijaj lesz! :(
Azérhátmá úgy elegem van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Csak egy jó fokhagymamártás recept segítene. Mert egy tűrhetőt tudok, szoktam is csinálni, de jóóóóóó lenne jó!

2008.05.01. 18:43:16

sose csináltam még fokhagymamártást, keress rá a neten.

mi császkálni voltunk ma. van egy hely, a kopaszi-gát, na ottan. sétáltunk, meg napoztunk, meg dobáltuk a kavicsokat a Dunába, és a végén állat nagyot sárkányoztunk! :) eregettünk sárkányt fölfelé, és annyira korrekt volt! ajánlom mindenkinek. mintha kutyát sétáltatnál, csak itt fölfelé kell nézni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 18:47:27

Érdemes megnézni, én most látok ilyen hancúrt először:
webbkameror.se/tigercam/tigercam_4_live.php

Sárkányeregetés jó, én nagyon szeretem nézni!

Fiam, ha megengedsz egy észrevételt: nézz utána a neten, milyen homeopátiás vízhajtók vannak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 18:50:16

Egyébként itt is gyanús színű felhők közelednek... De rajtunk általában csak átszáguld az ilyesmi.

2008.05.01. 18:53:36

helyesek a tigriskék :)
vajon hova mehetnek a busszal, haza? és mire kellhet nekik egy félreborított buddhafej? :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 19:00:10

Nadine!
Olyan megnyugtató, hogy mások gondolkodnak helyettem! Hiába, én még a régi rendszer szülötte vagyok, kell egy kéz, mely irányít! :)))
Köszi a tanácsot, megnézem. Remélem valami gusztusos dolog lesz, mert kamillára, mézre allergiás vagyok.

Jé! Ha héliumos lufikat kötsz kutyára, az eregetés nem marad el akkor sem. Csak erősen szorítsd a lufik zsinórját, nehogy úgy járjatok, mint az a szegény pap, aki hamarabb került a főnöke közelébe, mint szerette volna.
Jaj, de gonosz vagyok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 19:03:01

Fiam, a homeopátiás golyócskák semleges ízűek, és semmilyen mellékhatásuk nincs, "normál" gyógyszerekkel együtt szedhetők. Csak ne fogmosás és kávéivás előtt-után szedd be őket, mert a mentol és a koffein rontja a hatásukat.

tistedur 2008.05.01. 19:07:08

visszatértem :) rend van és tisztaság..még a hajmosáson is túl vagyok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 19:15:10

Éljen Tist, a rendrakó és tisztaságfelelős!:) Nekem sem ártana ma egy teljes generál, mert kb. három kiló levéltetű potyogott a hajamba metszés közben.

tistedur 2008.05.01. 19:20:44

Nadine!
akkor katicákat kellene utánuk engedni :)
olyan jó azt olvasni,hogy Jé ilyen kellemesen töltötte a napját.megérdemelte..

2008.05.01. 19:22:03

de rendi tist, köszi!
most akkor már te is pihizhetsz, nem?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 19:22:10

Egyetértek, Tist, Jével kapcsolatosan.

A katicákat viszont nem terrorizálnám, különben is terített asztal fogadja őket odakint... Tetűinvázió van idén.

Ennek örömére el is megyek fürdeni.

tistedur 2008.05.01. 19:30:45

Jé!
igen :) mára befejeztem :) lesz még egy adag mosás holnap vagy holnapután,de azt már a gépre bízom..
holnap viszont vásárolgatni fogok :) és főzni :)
már alig várom :)

Nadine!
neked jó fürdést :) klassz dolog ejtőzni a kádban :)

fiam!
csak egy picit vagy gonosz..de polcold fel a lábad,és előkerül a bokád :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 19:36:39

Tekintve az emésztő telítettségét, ez csak zuhany lesz, de hajmosással egybekötve.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 19:41:25

Szia, Tist!

Nehéz felpolcolt lábbal közlekedni...:)

Nadine! Megnéztem. A zeller nyersen szimpatikus. Kár, hogy hagymát nem ír, mert azt nagyon szeretem!

Holnap nem kell főznöm, kaptunk ballagási maradékot! Hurrá!
Tanulhatok egész hétvégén.

A BBC Prime-on lesz a Jane Eyre. Ifjúságom egyik kedvenc olvasmánya volt a Monte Cristo grófja és a Nagy Indiánkönyv mellett. Meg még egy pár...
Ti mit olvastatok?

2008.05.01. 19:42:50

a Katedrális folytatását. egész jó

most megyek elfele, legyetek jók! :)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 19:44:16

Jó estééét!!!
Fiam, a Hasfelmetsző-ügyről olvasok egy könyvet. Illik a hangulatomhoz.

Benikuty 2008.05.01. 19:46:04

Jó estét, jó éjszakát, szép álmokat. Csókokról nincs mit mondanom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 19:49:05

Jé! Csak a Katedrálist olvastam, a folytatását nem.
Eszembe jutott még a Klastrom és tűzhely.

Hali, Amadea! Melyik Hasfelmetsző? Az eredeti vagy az újkori?

Beni! Ja, egy rózsaszál és egy csók szebben beszél... :)))

tistedur 2008.05.01. 19:50:14

én mangát olvastam ma :)

Benikuty 2008.05.01. 19:51:58

Tegnap végeztem a "Nyugaton a helyzet változatlan"
lélek gyilkossal másodszor. Utoljára.

Benikuty 2008.05.01. 19:54:32

A "Három bajtárs" egyik kedvenc könnyezős:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:01:46

Már talán említettem a Száll a kakukk fészkére-t.
Ez az éves kötelező olvasmányom.Felnőttkori felfedezésem volt Fekete István.

Gyermek- és ifjúkoromban a történelmi regényeket szerettem. Hegedüs Géza bácsit példul. Tőle az Előjáték egy önéletrajzhoz című könyve nyomán intenzívebben kutattam a családfát.
Mi még olvastunk Jókait. Mórát is nagyon szeretem.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 20:03:53

Fiam: www.konyvlelo.hu/index.php?id=termekek&art_id=120854&search_co=

Anyám lenyúlta Az idők végezetéig-et, nemtom olvasni. A katedrálist is el kellene olvasni, de anyám azt is lenyúlta. Párhuzamosan olvassa a kettőt.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:05:10

Próbálkoztam Graham Green-nel, már nagyon rég, akkor valahogy nem. Lehet, újból kéne.

Hemingway is csak válogatva.

Jaj, annyi minden volt, meg kéne nézni a könyvespolcot.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:11:34

Amadea4 Köszi a linket. A legújabb eredményekről nem tudtam. Vagy ez csak a krimiíró fantáziájában született meg? A könyv így is biztos jó!

Vagy húsz évvel ezelőtt olvastam a Bourne-rejtély trilógiát. Bár más volt a címe.

Szerettem Arthur Herzogot is, a maga műfajában.

Mostanában inkább dokumentum jellegű könyveket, lexinokat böngészek. Valahogy jobban érdekelnek most a szikár tények, adatok, nem tudom, miért.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 20:20:27

Fiam, Patty író, de szakértőnek számít, a richmondi vezető orvosszakértő hivatalában dolgozott szakíróként és számítógépes elemzőként. Regényei valósághűek, még helikoptert is megtanult vezetni ennek érdekében (!) És fantasztikus író, habár az ez előtti két regénye nem az igazi, de mindenki életében vanak hullámvölgyek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:28:08

Akkor igazi nyomozómunka lehetett!

Sokáig elvból nem olvastam krimiket, majd egyszer, próbaképp Agathe Christie-t. Egészen megtetszett. Öt vagy hat könyvét olvastam, de krimit mástól nem és most már őt sem olvasom.

A Discovery-n viszont nézem az ilyen jellegű sorozatokat. Ki érti az elmém működését? Én nem...

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 20:29:32

Fiam, miért?:o Félsz?:)
Szarvik cukik.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:32:46

Szarvasok láthatólag láthatóak. Már kérődznek, szerintem.

Nem, nem félek, Amadea. Csak hamar ki lehet találni, ki a gyilkos és utána unalmas. Inkább a nyomozás érdekel, meg a gyilkos pszichéje. Tehát mondjuk Columbo.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 20:47:40

Hát Fiam, ez igaz. De attól közben még lehet élvezni a történetet. Sőt, még pofára is lehet esni.
Na, ebben van psziché meg egy regiment fotó, igen, a szegény nőkről is, mire végzek ezzel, szakértő leszek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:49:18

Gondolom, most mindenki olvas.
Megyek én is. Felkészülök a Jane Eyre-re.
Ha érdekel még valakit: 21.00h, BBC Prime /sorozat, 1. rész/.

Szép éjszakát!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.01. 20:55:46

Amadea!
Ha lesz fölös pénzecském, megveszem a könyvet!

Úgy tíz évvel ezelőtt írtam egy húsz részes sorozatot egy városi újságba. A város híres bűnügyeiről szólt. Rengeteg időt töltöttem a kapitányságon, nyomozókkal beszélgetve. Még meg is bilincseltek. A publikus dolgokat írtam meg, igaz nem épp vérfagyasztó stílusban. :)
Viszont a nyomozók elbeszélései miatt hetekig szorongtam az utcán és zártam az ajtót, mint egy félnótás. De hát örökös félelemben nem lehet élni.

Búcsúzom Tőled is: viszlát holnap!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2008.05.01. 20:56:52

Nem, Fiam, én netezni, meg válaszolni a kommentjeimre.
Jó legyél!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.01. 21:09:49

Én meg csak keringek ide-oda, és nem jó dolgok jutnak az eszembe. Inkább el is köszönök, jó éjt!

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.02. 08:03:58

Jó reggelt :-)

Olvasni? Mindent. Kedvenceim Móra, Mikszáth, Gárdonyi, Kästner, May, Cooper, Remarque (igen, a Három bajtárs) Karácsony Benő (Napos Oldal - semmi sem történik, mégis...)... Biztos kihagytam egy tucatnyit :-(