Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Kerti sütögetés III.

2008.05.19. 05:45 Bombadil Toma

Ezzel a poszttal még tartoztam. A pünkösd hétvégi kerti sütögetés második része.

 
 
 

Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből…



Megint kerti sütés. Most is az egyszerűségre törekedtem. Nem érdemes bonyolult fogásokkal kísérletezgetni a szabadban sütéskor, mert csak a saját dolgunkat nehezítjük meg feleslegesen. A legrosszabb, amit ilyenkor tesz az ember, hogy ezerféle salátát készít, többféle húst és zöldségeket süt, hogy mindenkinek a kedvében járjon, és mindenkit lenyűgözzön a szakácstudományával. De ezzel csak azt éri el, hogy az egész parti csak rohangálásból és stresszből áll, a barátokra meg nem jut semmi idő (én is estem már ebbe a csapdába). Ennek jegyében most is egy egyszerű szalonnás-hagymás-csirkecombhúsos nyársat készítettem...
 
 
Hozzávalók (4 személyre):
 
·        8-10 db csirke-felsőcomb
·        kb. 30 dkg füstölt szalonna
·        4-5 kisebb fej hagyma
·        3 gerezd fokhagyma
·        friss rozmaring
·        olaj
·        só, bors
·        8-10 db bambusznyárs
 
Előkészületek:
 
A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, és nagyjából 3-4 cm-es kockákra vágom. A szalonnákat vékonyan felszeletelem (kérjük meg a hentest, hogy a szalonnából egy kb. 3 cm széles szeletet vágjon, és abból szeljünk vékony lapocskákat).
A fokhagymát és egy rozmaringág leveleit mozsárban pépesre töröm, reszelek rá egy kevés citromhéjat, és az egészet 1 dl olívaolajjal elkeverem. A fűszeres olaj kétharmadát a felkockázott húsra öntöm, és alaposan elkeverem, majd félreteszem egy fél órára, hogy a fűszerek átjárják (előző nap is elkészíthetjük). A hagymát nyolcadokra vágom.
 
A kerti sütőben tüzet rakok fahasábokból, meggyújtom, és hagyom parázsra leégni (használhatnék készen kapható grill faszént is, de én nem szeretem, mert csak vegyszerekkel lehet jól begyújtani, és azok használatát igyekszem elkerülni. Különben is, mivel fával fűtök télen, mindig van otthon hasábfa, amiből remek parázs készíthető.) A parazsat egyenletesen elterítem és fölé helyezem a grillrácsot, amit közvetlenül a sütés előtt bedörzsölök egy darab szalonnabőrrel.
 
 
Elkészítés:
 
Fogom a bambusznyársat, és először egy negyed hagymát szúrok fel rá, majd felváltva a hús- és szalonnaszeleteket. A végét megint egy negyed hagymával zárom le (közé is tehetünk egy-egy hagymaszeletet).
A nyársakat izzó faszénparázs felett, gyakori forgatással megsütöm, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetem, amibe előtte egy teáskanálnyi sót kevertem. 
Az izzó parázsra szórjuk rá a maradék rozmaringot, hogy a füstje átjárja a húst a sülés közben.
 
 
Tippek, trükkök, tálalás:
 
Természetesen még fel lehet turbózni a nyársat sok mindennel. Ízlés szerint gombát, paprikát, cukkinit vagy más zöldséget is tűzdelhetünk a húsok közé. De akár kolbászkarikákat vagy ananászt is lehet közé tenni.
Sütéskor a legszélső húsnál ellenőrizzük, hogy átsült-e (egy éles késsel vágjuk át és nézzük meg, hogy nem rózsaszínű-e). Ha a szélső hús megsült, a közepén lévő hús is biztosan jól átsült, mert ott jobban éri a hő. A csirkehúst minden esetben jól át kell sütni!
 
A nyársakhoz focacciakenyeret sütöttem (szokás szerint), paprikát, paradicsomot és újhagymát tettem mellé az asztalra. De készíthetünk belőlük salátát is valami egyszerű dresszinggel, mondjuk, vinaigrette-tel.
Üde, gyümölcsös rozé borból készült fröccsöt ajánlok hozzá, vagy egy pohár, jól lehűtött zöldveltelinit.
 

124 komment

Címkék: csirke gasztro recept toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2008.05.19. 12:13:51

Azért lássuk be egyszerűbb galambfiókából levest, mint orrszarvú szarvból örleményt.
Bár egyiket sem támogatom.
Az eszem megáll.

muskotály küvé 2008.05.19. 12:38:31

Sziasztok

beni, a mártásból nem lett semmi, mert a sziklakertépítés elég lassan ment...
viszont az angliai salátamagból nagyon finom növények lettek, azt ettem.

tűzanyagból én a faszénre szavazok, mert egyenletesen és hosszabb ideig meleg. Vegyszert soha nem használtam, némi aprófával könnyen begyullad.

ekkerjoz 2008.05.19. 13:30:09

Bocsánat mindenkitől, kedves Nadine, igaza van, nem kellett volna. Ha lehet, kérem moderálni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 13:42:49

Ekkerjoz, azért még egy kicsit dolgoznod kell...:)))

maybach 2008.05.19. 13:43:23

A faszénnek jó esetben kevesebb a füstje.

ekkerjoz !
Szerintem ennyire komolyan senki sem vette. Amúgy is a macskák előbb érnének oda.

ekkerjoz 2008.05.19. 13:53:10

Akkor jó, írtam egyszer a birkáról, hogyan készül, beleértve a dimenzióváltást is, még anyámat is szidták a kommentelők...
Önreklám teljes hiánya nélkül:
anyafold.blog.hu/2008/02/27/birka

maybach 2008.05.19. 14:22:30

Pirkapöri finom.
Én egyszer az otthonkám miatt kaptam. Vagy a hajcsavarók miatt?
Vagy ilyesmi.

muskotály küvé 2008.05.19. 14:24:14

ekkerjoz,
jó a birkás cikked...
van egy Nagykunsági ízek című könyvem, ahol a szerző a karcag környéki módozatokat ismerteti, hasonló a te receptedhez...
egyszer össze kéne hozni egy ilyen egész birkát főző alkalmat, azok kedvéért, akiknek nem volt szerencséjkük még hozzá (pl. én).

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:27:37

nadine
egyáltalán nem használok ló betűket. tizenhármas betümérettel írom a posztokat. a böngésződben állítsd be az a funkciót, hogy az oldal eredeti betűtipúsát és méretét használja. meg fogsz lepődni:))))

faszenet csak akkor használok, ha nagyon sokat kell sütni, mert az valamivel tovább izzik.
de körülbelül ugyanannyi ideig tart hasábfából parazsat csinálni, mint a faszenet beizzítani.

ekkerjoz 2008.05.19. 14:27:57

Most volt a Juhászfesztivál Túrkevén, teljesen jó buli, tényleg.
Június 6-7-8.-án főzök legközelebb, a barátaimnak, Óballán.
Ilyenkor még jó a birka, télen már faggyús, más az íze.
A legjobb a bárány, 12 kg alatt, olaszosan, sok paradicsommal, zöldséggel, csak nálunk nem szeretik.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 14:40:16

Toma, most nagyon sietek, majd este megnézem, amit mondasz. Különben is születésem óta hiszek Neked. Csak az eddigiekhez képest tűntek irgalmatlanul nagynak a betűk, és vannak nehezen silabizáló törzsvendégek:)

Ekkerjoz, Te TÉNYLEG elnézést kértél? Legközelebb ezer szmájlit teszek, hogy nyilvánvaló legyen a csipkelődés:)))))))))))))) Így ni.
Különben is, a Kifőzdében nincs OFF. Minden ON.

maybach 2008.05.19. 14:40:29

Solt és környéke is jó birkapörköltben.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:49:57

ekkerjoz
elolvastam a posztot, és összefutott a nyál a számban:)) szegény apám tudott nagyon finom birkapörit készíteni, de már sajnos már nem él.
még a pirosarany ellen sincs semmi kifogásom:))
elolvastam a kommenteket is, elég érdekes reakciók voltak.
jómagam abba a kategóriába tartozom, akik átalusszák (vagy legalábbis úgy teszek) a disznóvágáson az állat leölését, és csak akkor jelenek meg mikor már meg van pörzsölve:) ha nekem kéne megölnöm az állatot, valószínüleg vega lennék. de nincs kifogásom az ellen, hogy a haszonállatokat leölik. szerintem inkább az a fontos, hogy az milyen élete volt az állatnak, mielőtt levágták.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 14:55:46

Toma, én már megint egyetértek veled. Annyi módosítással, hogy még csak a közelben sem legyek, amikor gyilkolászás van. Most pedig elszáguldok tanfolyamra. Egyelőre lábbal.

spájdernecc 2008.05.19. 14:56:34

ez kérem diszkrimináció :))
én meg mit kaptam egy kis Vegeta miatt....

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 14:59:59

maybach
debizonyám! solt mellet, egy kamionos csárdában ettem remek kis birkaperkeltet:)) na meg babgulyásban is otthon voltak...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 15:02:25

spájdi
a vegeta a hét gasztro-főbűn között van:))))
a pirosarany, a bocsánatos bűnök között...

spájdernecc 2008.05.19. 15:06:03

Toma, az sajnos a múlt :(
az volt a kötelező megállónk az alföldi utak alkalmával, de amióta az öreglányok nyugdíjba mentek nem az igazi.... olyan steril lett.
____Főbűnöző____

ekkerjoz 2008.05.19. 15:17:38

A Solt és Dunaföldvár közötti csárda, arra emlékszem, nagyok voltak, belsőség pörköltekkel, egytál ételekkel. Ha mentünk a Balatonra, mindig ott éheztünk meg.
Igazán jó volt egykor a nagylaposi birkacsárda, Mezőtúr és Endrőd között, a kanyarban.

A pirosarany csak a szín miatt kellett, de már leszoktam róla, mióta saját paprikát használok. Olyan a színe, hogy alig jön le a tányérról. Egy másik fajta pedig ízt ad, egy üstbe elég két akkora cső, mint egy ceruzavég, indián nyílméreg erősségű szer.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 15:28:21

azaz, akkor egy helyről beszélünk:)) én véletlenül ettem először ott, mert pont a nem messze lévő vasuti átjáróban romlott el a kocsim (elszakadt a vezérműszíj), (szerencsére nem jött a vonat) és a kajálda pihenőjébe vontattak be. azután, már akárhányszor arra jártunk, ott ettünk.
de utoljára vagy hat éve voltam ott.

Benikuty 2008.05.19. 16:32:24

Műsz@rokat benke lacibá használ. Már bocs!:)
A tenyésztett állat meg azé van, hogy megegyük. Akit pedig nem moderáltál EJ, az egy bunkó. Nem vega.
Spájdi,
alkoholista.blog.hu/2008/05/19/erettsegizoknek

ekkerjoz 2008.05.19. 16:56:09

Jóvanna, én legalább nem tagadom le, ha trükközök. 30 kila pörköltben elfért egy tubus pirosarany, sose titkoltam el, na. Semmi másba nem tettem, de a birka jellemzően kisárgul, és ha nem volt benne pirosarany, nem ették meg a kedves vendégek.

Amúgy nem moderálok senkit, a vélemény szabad. Csak néha nem esik jól.

muskotály küvé 2008.05.19. 18:14:07

Legközelebb, ha boltba vetődök, megnézem, mi van a pirosaranyban... Én már évek óta teszek el magamnak ilyesmit, de a Pistában is leginkább csak a tartósítószer zavart. Nem egy kreatív dolog, de ha jól emlékszem nem víz+keményítő+ízfokozó adják a gerincét. Tehát (mongyuk a tartósítószert leszámítva) nem tűnik cuccosabbnak egy szardellakrémnél vagy tabasco-szósznál. (Igaz, nem is érlelik tölgyhordóban, mint a tabasco-szószt.)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.19. 18:22:52

"H.Sz.!
Hogy bírjátok ezt a hirtelen melegfrontot?"
Bocsi, maybach, dolgoztam, és csak most kerültem gép mellé: Hát, nem könnyű :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 18:24:14

-nyers fűszer- és pritaminpaprika
-só
-módosított kukorica-keményitő
-sűritőanyag (xantán)
-citromsav
-tartósitószerek (kálium-szorbát, nátrium benzoát)

ez van! de ha egyszer javítja az ételt, akkor jó, és kész:))) nem lehet mindig puristának lenni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 18:35:45

én úgy vagyok ezekkel a szerekkel, hogy ha lustaságból vagy igénytelenségből használják, lásd: fokhagymakrém az igazi, vagy vegeta a zöldség helyett. alaplé kockából, vagy gulyáskrémből tésztaszószt, akkor totálisan ellenzem.
ha viszont egy-egy kis adag javít egy ételen, akkor nem kell örödögtől valónak tekinteni a pirosaranyat, ketchupot, vagy erőspistát. a lényeg, hogy mértékkel. nekem fél évig elég egy kis tubus csípős pirosarany. nem használom orba-szájba, ezért nem is állnék neki házilag megcsinálni, csak hogy ne használjak műcuccot:))

maybach 2008.05.19. 19:43:01

Jó estét kívánok!
Cseresznye érik ezerrel.
Sokat le kellett tesztelnem.

H.Sz.!
Köszi öszinte, férfias vallomásod.
Sejtettem ám, hogy nem nyápicoknak való.

És az a jó kis solti csárda. Bizony, hogy bizony. Sajnos már nem a régi.
De helyi erők is igen jók pörköltben.
Háznál is ettem párszor ütőset.

tistedur 2008.05.19. 19:44:47

a solti csárdát sajna nem ismerem..de a cseresznyét én is szeretem meózni :)

Benikuty 2008.05.19. 19:49:05

Toma, nincs ördögtől való, de évek óta nem használom ezeket, hiányukat nem érzékelem. Mindegyiket ki tudtam "váltani". Elsőként az agyrém majonézt.Aztán szépen sorban a többit.
A szardella filét viszont mióta idejárok, használom.Köszönet érte:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 20:11:49

a szardella a bizonyték arra, hogy isten szeret bennünket:)))

én már túl vagyok egy bödön csersznyén. két napja csak azon, és esküvői tortán élek:)))

tistedur 2008.05.19. 20:23:19

legalább ne beszélnél róla :) a miénk később kezd majd el érni..arra az időre tervezem a hazautam :D

maybach 2008.05.19. 20:36:19

Pelyhes koromban mindig a germensdorfi érésére vágtattam falura.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 20:39:42

nekem nincsen cseresznyefám, de az összes szomszédomnak van. és tudják mennyire szeretem. mindig beállítanak egy vájling cserkóval, ha maguknak is szednek:)) a szembeszomszédnak most érett be a korai nagyszemű ropogos cseresznyéje. finom:))

tistedur 2008.05.19. 20:44:54

Toma,én megöllek egyzer..:D de csak picit :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.19. 21:29:39

a halott toma, nem jó toma:)) mégha csak picit is...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 21:33:24

Csak a kaja állandóan!
Ki sem hevertük a rokonlátogatást, kert nélküli kerti sütögetés kellős közepén találtuk magunkat.
Felháborító!!!
Viszont jót tett apu emésztőrendszerének :)))
Viszont én nem tanultam.
Viszont öcsémnek részleges izomszakadása van a bal karjában.
Toma! Megy Hozzátok, Pécsre kórházba. Meg mi is látogatóba. Még megérjük, hogy egy tálból fogunk cseresznyézni...:)

Benikuty 2008.05.19. 21:37:13

az egri ház kertjében a germersdorfi lefagyott, csak mutatóban lesz. gyümölcs. legalább nem töri gerincit tesó, mikor lebucskázott létra tetejiből. öt éve:( de túlélte:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 21:53:24

Látom, már sehol senki, így a kockás abrosznak mondom el, hogy folyamatosan átmegyek a tesztvizsgákon. Csak így maradjak.

Benikuty 2008.05.19. 21:58:16

a senki mondja, ügyicica vagy:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:00:03

Bocs, csak elfelejtettem frissíteni, és azt hittem, egy órája némaság honol...:)

tistedur 2008.05.19. 22:02:07

nálunk áramszünet honolt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:03:24

Az oktató is erősen csodálkozott a korábbi órákon feltett kérdéseim alapján:)))

Tist, az is lehet jó valamire;)

Benikuty 2008.05.19. 22:06:49

ebbe a hibába néha én is esegetek:)
Spájdi, ezerjó ügyben asszem nem történt vérontás az alkeszen.szerencsére. további levonásokra igény lenne.

tistedur 2008.05.19. 22:08:53

Nadine!
igazad van..:) de sajna nincs megfelelő társaság :)
(vagy az alvásra gondoltál?! :P )

Benikuty 2008.05.19. 22:09:51

Szép álmokat, rózsás csókokat:)
Én alszom inkább:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:12:32

Tist, egy kis zugevésre:))) Bevallom őszintén, nekem holmi pirosaranyas-vajas kenyerek járnak az eszemben (görög kórus most infarktust kap), de pár napja olyan rosszul voltam éjjel pár szem sós mogyorótól, hogy nem merek ilyen későn enni. Sajnos.

Jó éjt, Beni!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:13:49

Megyek aludni én is, mert holnap negyed hatkor ébresztő és suli. Utána vizsga, hja.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:15:11

Aztán egy poszttal szeretnék beszállni én is, ha antigasztro és antikertész szakértelemmel lehet.

tistedur 2008.05.19. 22:15:58

szép álmokat a távozóknak :)

Nadine!
én zugban sosem eszek..az olyan megalázó..ha már enni kell,akkor enni kell,büszkén és méltósággal :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:16:34

Fiam, szorítok Neked a vizsgához! Persze, hogy lehet, tudod jól. Ha kibírod csütörtök estig, nekem is küldheted. Ha sürgősebb, akkor Jének vagy Tomának. Mi több, már Cyan is felrakóképes:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:17:18

Tiste!
Talpra, magyar, ha kell éjjel is, egy zsíroskenyérért is! :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:17:22

Tist, sötétben nem látszik a méltóság:))) Csak hallatszik.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.19. 22:19:15

Köszi, Nadine! Kibírom csütörtökig!
Olyan nehéz elszakadni Tőletek, főként, hogy már olyan sokan felrakóképesek is vagytok!
De most tényleg megyek, mert múúúúúúúszájjj!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.19. 22:20:25

Aludj jól, álmodj szépeket! Én is felborulászok, mert olyan fáradt vagyok, hogy csak na.

tistedur 2008.05.19. 22:26:03

én is lassan letámadoma párnát :)

spájdernecc 2008.05.20. 05:17:40

Jó reggelt!
Sok kávét!

tistedur 2008.05.20. 07:10:29

jó reggelt,jó kávézást :)
itt esik az eső..

spájdernecc 2008.05.20. 07:19:27

itt pediglen zuhog, villámlik és dörög
nyertem? :))

tistedur 2008.05.20. 07:22:59

igen :) itt csak szép csendesen eseget :)

tistedur 2008.05.20. 08:59:05

és ki kell mennem az esőbe és a hidegbe..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 08:59:31

Tist, ami most Nálad garázdálkodik, az nálam kezdte hajnalban. Csak átzavartam. Hogy nyerhess:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 09:00:20

Ezt természetesen Spájdinak akartam írni, de még nem kortyoltam bele a kávémba. Mert a beszabadult három ázott macska elveszi az eszemet.

spájdernecc 2008.05.20. 09:47:18

Köszi Nadine...
húzok egy strigulát

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 09:59:10

:DDD, hízik a leendő betonkockám, Spájdi?

spájdernecc 2008.05.20. 10:18:13

az oszlopot még nem döntöttem el :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.05.20. 10:20:49

Sziasztok :-)

Nadine: Táblán: jobbra kanyarodó nyíl, ferdén áthúzva. Mit jelent?

Megsúgom: Kanyar jobbra... megszűnt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 10:32:16

Hsz., még abban az állapotban vagyok, hogy el is gondolkodtam rajta:)))

muskotály küvé 2008.05.20. 11:45:58

Sziasztok!

toma,
hidd el, nem egy nagy munka fél kiló pritamin/cseresznyepaprikát megmosni, felvágni és megdarálni... egy kis üveg egy évre elég, és egy lépéssel közelebb vagy a módosítottkukoricakeményítő- és xantánmentes világhoz... ha nem tudnám, hogy szeretsz ilyesmivel bütykölni, nem próbálnálak győzködni.
Egyébként a dolgot lehetne fejleszteni: fokhagymát, gyömbért, stb. keverni bele. Én még nem próbáltam, de már gondoltam rá :)
Nyáron szoktam olyat is, hogy sertéstarja-szeleteket a saját pistával, fokhagymával és borssal bepácolom, nyársra szorosan felhúzom és parázs mellett forgatva sütögetem. A sült részeket tálba vagdosom és lehet enni. (Vízszintes döner, gyaur módra). Érdekes módon nem lesz túl csípős, a gyerekek is meg bírják enni. (A cseresznyepaprika nem is csíp annyira, mint a csípős fűszerpaprika.) Ehhez már kell annyi paprikakrém, hogy nagyon előjön a különbség a bolti és a saját között.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 13:47:51

Látom, mindenki a KRESZ-vizsgámra tanul. Nagyon helyes.

tistedur 2008.05.20. 14:01:17

csak az ebédszünet :)

tistedur 2008.05.20. 15:44:55

és mert hétfő is van :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 16:07:46

jó reggelt!

nadine
nekem is eltünt az összes blogomról a számláló. az mystat oldal sem jönbe. úgy látszik valami gond van az oldallal.

küvé

meg vagyok győzve:) mikor el jön a szezonja, megcsinálom a saját pirosaranyamat:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 16:35:20

Toma, köszi a választ. Kár érte, nyilván nem fogja visszaadni az eddigi statisztikákat a nyomorult, pedig most már érdemes lett volna alaposabban tanulmányozni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:02:48

az eddigi adatok nem fognak elveszni, ha visszatér a számláló. csak a szünet alatt bejelentkezett emberek adatai nem lesznek meg.

spájdernecc 2008.05.20. 17:09:34

mármint a Zemberek elvesztésének?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 17:17:38

Nem, ha megmaradna a statisztika. Nem volt rossz érzés látni azt a számot pár hónap alatt:)

spájdernecc 2008.05.20. 17:25:32

most egy kicsiz megkönnyebbültem :))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:31:58

Szervusztok!

Mindig csak a KRESZ, meg a bolti meg a saját pista! A szövegszerkesztő meg operációsrendszerek vizsgáim smafu? Ilyen együttérzéstelen társaság hogy önt belém lelket meg tudományt? Hát kinek fogom én elsírni ma meg holnap meg azután a bánatom? Nagyon magányosnak érzem magam a WINZIP-jeimmel és a tabulátoraimmal...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 17:44:39

Fiam, mi volt azon a vizsgán? Bevallom férfiasan, elfelejtettem szurkolni. Elsodortak az események. És időcsapdába is kerültem. Bocs...:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:51:10

fiam
hamarosan te leszel a blog rendszergazdája. az új nicked pedig "fiam IT" vagy "kocka fiam" lessz:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 17:53:23

tettem fel új képeket a kertészetemről. a menta már lassan mindent elfoglal. a kakukkfű szépen virágzik.
picasaweb.google.com/artlobo/TavasziKertSzkedS

mekkora vihar volt hajnalban!! szegény drazsi ott reszketett a paplanom alatt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 18:14:50

Toma, nagyon klassz! Szeretnek nálad éldegélni, nincs kétség:)
Bakker, én is fotóznék, de szinte nincs olyan szög, ahonnan ne látszana az elcsúfított kerítésem...:( Amit azóta is pont javítanak, aha...

tistedur 2008.05.20. 18:42:46

tényleg nagyon gusztusos kis kerted van :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 18:58:13

Fiam, csak elégedetlenkedsz, aztán meg nem mondasz semmit?;) Most akkor búsulunk vagy örülünk?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.20. 20:11:34

na mára ennyi! engem most vár a folyamatos jelenidő tanulása, aztán egy kis festés. jó éjt mindenkinek:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 20:35:43

Jó éjt, Toma! Visszatért a statgép, és mindenki megvan!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.05.20. 20:36:31

Hű, de lassú ma a net!

Toma! Egyelőre nem értem, hogy dicsérsz-e avagy gúnyolódsz, de borzasztó köszönés vagy bosszú lesz a részed, ha már tudni fogom! :)))

Nadine! Ti csak örüljetek nyugodtan, én HOLNAP vizsgázom, kb. kettőtől hatig. Hacsak nem kettőtől kettő óra tízig. :(

2008.05.20. 21:02:16

Kedves Játszópajtásaim! :)
szeretném bejelenteni, hogy rittyentettem egy posztot holnapra, fogadjátok szeretettel. olvasni kell majd, az egyik kedvencem a sok közül.
most megyek kajálni, mert éhen halok.
jók legyetek!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 21:09:39

Fiam, akkor majdnem egyszerre, én egykor kezdem:)

Toma, nem gúnyolódott, hanem angolul tanul:)

Jé, rendifej vagy, de azt hiszem, erre már csak holnap délután leszek képes. Azért köszi mindenképpen! Jó étvágyat!

tistedur 2008.05.20. 22:01:41

én most tartok a vacsoránál :) de legalább leadtam az adóbevallásomat :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 22:05:17

Nekem még februárban kellett, de apukám nagy izgalommal minden májusban felhív, hogy ugye, már leadtam?

tistedur 2008.05.20. 22:17:33

nehéz a gyerekek élete a szülőkkel :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.05.20. 22:33:37

Felborulok, jó éjt! Holnap szorítsatok nekünk!:)

tistedur 2008.05.20. 23:02:17

én szorítani fogok,de tudom,hogy ügyesek vagytok :)

spájdernecc 2008.05.21. 05:19:35

Jó reggelt!
Sok kávét!
A vizsgázóknak kalappal :)