Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.06.05. 07:22

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

Kinézett a kerek ablakon, föl az emeletre, hogy nem füstölög-e a Fiatalok lakása. Nem füstölgött. Pedig Misu szívesen eloltotta volna, ha egyszer mégis kigyullad, mert akkor a Fiatalok biztos nem rohannak el mellette, hanem megállnak és megköszönik.
     Annyit már tudott a Fiatalokról, hogy színészek. És azért rohannak folyton, mert a színház, ahol játszanak, mindig másutt tart előadást, egyik nap itt, másik nap ott.


    Misu borzasztóan szerette volna egyszer a színházban látni a Fiatalokat. Amikor nemcsak azt mondják, hogy becsuktad, lecsavartad, eloltottad, hanem valami mást is, és ahol egy helyben kell ülniük vagy állniuk, mert mondjuk királyok meg királynők, és nem rohangálhatnak a kockás táskáikkal.
    De hiába kérte Dezső bácsit, hogy menjenek el abba a színházba, Dezső bácsi azt mondta, hogy a Fiatalok olyan színdarabban játszanak, amit Misu úgysem értene, és még ahhoz is vonaton kellene odautaznia, hogy ne értse. Így ház ez elmaradt.
    Csuda egyformán teltek itt a napok, szinte kár volt közben aludni egyet. De azért nem volt unalmas. Mindig ki lehetett találni, hogy legközelebb mi fog történni, ha az ember odafigyelt, és volt órája. Misunak nem volt ugyan órája, mégis tudta, hogy mindjárt Poldi bácsi mély hangja az udvarból.
   Poldi bácsi nagyon hangosan beszélt, ezt a parkban szokta meg, ahová csupa nagyothalló gyerek járhatott, mert csak kiabálva értették meg, hogy a labdát nem szabad a virágok közé rúgni.
    Kár, hogy Misu senkivel sem fogadhatott, hogy Poldi bácsi azonnal itt lesz, mert megnyerte volna.
      − Szép jó estét kívánok! – harsant föl a kapualjból, mert Poldi bácsi minden délután szép estét kívánt, akkor is, ha még sütött a nap.
     − Csakhogy itt vagy, drága Poldikám! Már el sem tudtam képzelni, hogy hol lehetsz! – Poldi néni is mindennap ezt mondta, pedig Poldi bácsinál pontosabban senki sem jöhetett haza. Hozzá lehetett igazítani az órát, hat óra tíz percre.
  Misu úgy vágtatott le a falépcsőkön, hogy azok recsegni sem értek rá a meglepetéstől. Mert most jön az összenézés, és annál mindenképpen jelen akar lenni. Ez is a titokhoz tartozott.
      Poldi bácsi ugyanis ilyenkor leül a lócára, és azt mondja:
    − Hiába, mindenütt jó, de legjobb itthon. Csak az a gyep! Csak az a szép zöld gyep fog nekem hiányozni, semmi más.
     És akkor Poldi néni kuncog egyet, és Dezső bácsira pillant, Dezső bácsi krákog, Misu pedig leszegi a fejét, és úgy pislog egyikről a másikra.
     − Tudod-e, Poldikám, hogy már csak hetet kell aludni a nyugdíjazásodig? – húzódott hozzá közelebb a lócán Poldi néni. – Meglátod, milyen gyorsan elrepül ez a hét nap.
     Poldi bácsi bólintott, és Dezső bácsi is bólintott, és Misu is bólintott. Ahogy ott ült az öregek mellett a lócán, elképzelte a hét kedves, egyforma napot, amint szép sorban elrepülnek, mint a vadlibák.
      Pedig ez a hét nap egészen másként repült el, és nem is volt egyforma.

Másnap reggel ugyanúgy kelt föl a nap, mint eddig, csak néhány perccel korábban, és Misu ugyanúgy kelt föl, mint eddig, csak néhány perccel későbben. Dezső bácsi már lement a műhelybe, a szürke macska már fönt ül a háztetőn, arra várva, hogy Kamilla kisasszony – kalappal a fején – munkába induljon. Csakhogy ma reggel Kamilla kisasszony késett, és a szürke macska nyugtalanul fészkelődött a helyén.
    Az udvarra mindig érdemes volt lenézni, de ma reggel különösen. Misu szeméből egyszeriben kirepült az álom.
    Mert Kamilla kisasszony kalap nélkül, kezében egy tejeskannával kopogott végig az udvaron, és nem tette föl a vaspántot az ajtára, csak az alsó meg a felső zárat zárta be. Az ablakon sem volt faspaletta, a fehér vasrács mögött látszott a függöny.
    Kamilla kisasszony szokatlan reggeli távozását nemcsak a szürke macska figyelte a háztetőről és Misu az emeletről, hanem Poldi néni is a virágos ablakból, és Dezső bácsi is a műhely ajtajából.
     − Jó reggelt kívánok, Kamilla kisasszony! – köszönt Dezső bácsi. – szép időnk van ma ugyebár.
    Ezt valószínűleg csak meglepetésében tette hozzá, mert egyébként Dezső bácsi se próbált Kamilla kisasszonnyal beszélgetni. Most is hamar megbánta.
    − A rádió szerint borulás és erős, majd viharossá fokozódó északnyugati szél várható – mondta Kamilla kisasszony, és Dezső bácsi arcáról lehervadt a mosoly. – Még jégeső is jöhet!
    − Hihetetlen, hiszen olyan szépen süt a nap – ingatta fejét Dezső bácsi, aki mindig hajlott arra, hogy inkább a szemének higgyen, s ezért néhányszor már megázott.
    − Látta ezt, Dezső úr? – kérdezte Poldi néni egész fölöslegesen, amikor Kamilla kisasszony után becsukódott a kapu. – Tejet hoz! Pedig sohasem iszik mást, csak csipkebogyóteát! Hányszor elmondta, hogy a tej könnyen romlik, hogy nyáron kész betegség!
    − Talán a macskának hozza – mondta Dezső bácsi –, sehogy sem szíveli szegény jószágot.
      Poldi néni reggel sosem értette a tréfát. És még nyolc óra sem volt.
    − Az igaz, hogy Kamilla kisasszony szúrós a természete, de azért a légynek sem tudna ártani. Nemhogy egy macskának. Szerintem itt valami titok lappang.
      − Még egy titok? – ijedezett Dezső bácsi, akinek az utóbbi időben tüstént hasogatni kezdett a dereka, mihelyt valaki titkot emlegetett.
     S ebben a pillanatban, csak úgy papucsban, pizsamában, ott termett köztük Misu is.
     Ő ugyanis gyűjtötte a titkokat.
     − Tessék gyorsan mondani! – sürgette Poldi nénit. – Hol lappang?
     Poldi néni jelentőségteljes pillantást vetett Kamilla kisasszony ajtajára.
     − Ma éjjel lépteket hallottam az udvarról. De nemcsak lépteket, hanem kulcszörgést és sírást is! A kulcsokat csak Kamilla kisasszony zörgethette, de vajon ki sírt?
     Dezső bácsi elgondolkozott.
     − Az nem lehet, hogy Kamilla kisasszony zörgetés közben még sírt is?
   − Az nem lehet – mondta Poldi néni. – Mert Kamilla kisasszony zörgetés közben valamit suttogott annak, aki sírt. Nem mertem lámpát gyújtani, mert ha éjszaka lámpát gyújtok, az én drága Poldim azonnal öltözködni kezd, és munkába indul.
   Misu megpróbált Kamilla néni ablakán belesni. Leselkedni csúnya dolog, és Misu igazán megérdemelte, hogy ne lásson semmit.
    Nem is látott.

123 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2008.06.05. 07:46:29

Jó reggelt kívánok!
Ez továbbra is aranyos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 08:23:53

Jó reggelt. Éppen ezt akartam mondani. Hogy nem véletlenül szeretem olyan nagyon. Bánatosan, kialvatlanul is mosolygásra fakaszt.

Mindjárt szedelőzködöm, és indulok az első rutinpályás órámra. Szakad az eső. Ez a kutyát sem érdekli vezetési szempontból, ugye?

maybach 2008.06.05. 08:38:17

Nadine!
Ez Bushido alapszabály. Kezdd keményen majd folytasd erősebben.
A következőre kérj havasesőt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 08:40:22

Maybach, és bekötöm a fél szemem is. Keménységből.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 08:41:08

Most jól lehet látni őket cincogás közben:
kki-darany.hu/

cyan 2008.06.05. 09:18:09

reggelit!
Nadine örülj az esőnek! most komolyan. én télen tanultam vezetni, jeges, havas úton. meg is tanultam, mit hogy kell csinálni. akik nyáron tanulnak vezetni, nincs tapasztalatuk a csúszós útra. szóval örülj! az ilyen helyzetekben a legjobb. első órán úgyse visz ki az oktató a nagy forgalomba.

muskotály küvé 2008.06.05. 09:54:20

Hú, ezt most nem olvasom végig, de szép napot mindenkinek.
Követelem, hogy nálunk is essen végre az eső.

tistedur 2008.06.05. 10:39:49

jó reggelt,jó kávézást :)

maybach 2008.06.05. 12:52:36

Lehet Nadine kalóz szeretne lenni?

maybach 2008.06.05. 13:03:49

dehogy hétfő. Csak mindenki a foci EB-re készül.

tistedur 2008.06.05. 13:19:37

lesz foci EB?! mit nem mondtok :P
itt munka van ezerrel otthon meg kék halált halt a gépem..:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 13:25:03

Megjöttem. Cyan, még szó sincs forgalomról. Tanpálya. Ahol megmutatta a négy kötelező feladatot az oktató, és negyvennél halálfélelmem volt. Jaj nekem.

muskotály küvé 2008.06.05. 13:39:07

Nadine, ne ilyedj meg...
Tízből tíz ember megtanul vezetni, csak idő kérdése.

tistedur 2008.06.05. 13:47:08

engem első órán az oktatóm kivitt a forgalomba..nagyon utáltam érte,de igaza volt..:)

maybach 2008.06.05. 13:52:41

Nosztalgiázgatunk?
A gyakorlati vizsgám este sötétben zuhogó esőben volt a Népliget mellett. Első akció villamos sineken keresztül balra kanyarodni, majd egyirányú utcából újra balra.
A többségnek ez volt a kegyelemdöfés.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 14:03:07

Maybach, én ehhez hozzá sem tudok szólni. Nem tudom, nehéz-e, bonyolult-e, most minden annak tűnik. Egyáltalán: bármit csinálni (nem autóval).

maybach 2008.06.05. 14:09:47

Nadine!
Nem nehéz, csak kezdőket megzavarhat az ilyesmi.
A vezetés sem. A közlekedés inkább okoz gondot. Hogy kedvencektől is lopjunk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 14:13:00

Kétségtelenül nem vagyok rutinos. Főzök egy kávét, az még megy.

maybach 2008.06.05. 14:34:52

Ha rögtön az első óra után rutinos lennél vagy éhen halnának az oktatók, vagy egy óráért fizettetnének nagyon sokat.
Vagy nagyon más lennél, mint a többiek. Erre van esély.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 14:59:54

Én másban (is) gondoltam a rutintalanságra. De így is megállja a helyét a válasz.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.06.05. 15:43:15

jó reggelt!

na most én jól el is megyek a moziba, és megnézem az indiana jonest:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 15:56:01

Toma, közben kezedbe paletta és ecset, igaz?;)

Mormogi Papa 2008.06.05. 16:02:49


www.webkresz.hu

Jutányos áron tesztelheted az elméleti tudásodat. Ha innen átklikkelsz a zene.hu-ra, és eltöltesz ott 5 percet, karitatív tevékenységet is végzel. Nem is olyan rossz az a .huhu…

Bármilyen kategóriában! (Ez itt nem a helye, ez maga…)

Üdv

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 16:55:10

Szia, Mormogi! Már volt szó erről (vagy egy hasonló) az oldalról, amikor belekezdtem a KRESZ-tanulásba... Mintha Cyan azt mondta volna, ingyenes.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 17:34:43

Végre kiporszívóztam és kitisztítottam a vaterás kék kanapét. Rendezgetem a nénim régi szobáját, és roppant hülyén érzem magam.

Benikuty 2008.06.05. 17:48:05

Néni? olyanod is van, Nadine?

Benikuty 2008.06.05. 17:49:17

'stét' amúgy aranyoskáim:)

Mormogi Papa 2008.06.05. 17:56:32

Nadine !
Nem véletlen, neki is én mondtam. Sajna már nem ingyi, 1 db emeltdiafilm samesz a kőccség… Cyan kipróbátta, aszondi, nem könnyű.
Vótam a világodba, csak nem hagytam gyomot. Sok teccett csak nincs hozzá tehetségem :-(( Nagy kalap sz…… amócát mindenkinek, aki vizsgázik ésvagy érettségizik-tet. Merazsekönyű. Mégavillámszakonse.
Maybach, van halevőknek valami Sushido alapszabál? Algabőrbe kötve?
Degyorsanám mermingyáelmegyek haza. Ott meg egy a zinternet és nincsmegosztó az ő próblémája :-((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 18:09:47

Szia, Beni, csak volt... Tavaly márciusban halt meg.

Aha, már beugrott, hol láttam a neved, Mormogi! Hát Cyannál!:))) Tudtam én, hogy ismerős valahonnan...
Örülök, hogy jártál nálam.

Mormogi Papa 2008.06.05. 18:14:52

Köszike, Nadine!
Most "udvarképessé" tettél a többiek elött is… Megjegyzem páran azé' tutták :-))
Cyan rágatott bele vénségemre ebbe a blogolósdiba, bár agymenésem elötte is sűrűn volt. Csak lusta vagyok családregényt írni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 18:30:29

Mindannyiunk nevében üdvözöllek a Kifőzdében! Cyan jól tette, hogy belerángatott:)

maybach 2008.06.05. 18:31:59

Mormogi!
Halevésre mindenféle szabály van. Azt tartod be, amelyiket akarod.
Jelzem én nem nagyon ismerem ezeket, sőt halat fogni sem mindig tudok, mikor megpróbálom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 18:33:24

Maybach, rá kéne beszélned a halakat. Hátha úgy jobban megy. Esetleg angolul.

Mormogi Papa 2008.06.05. 18:45:08

Nem vagyok nagy halfal. Half of my life for 1 Hering? Még ha Frauing lenne … Csakis a szójáték kedvéért ugrattalak. Halkés, halvilla - Mac Erának való. Bár akadt már kezembe - ha nem is számtalan.
Azért 1 kivétel akadt: a Szalajka patak mellett én beszéltem rá - az egyébként halbarát - hölgyeinket a pisztrángra. Meg is köszönték. Kóstolás után. Elötte kicsit húzódoztak: füstölt? Akkor majdnem nyers… Végül a pisztráng (szólóban, nem zenekari kísérettel) kiütéses győzelmet aratott. Nem minket ütött ki :-)))

maybach 2008.06.05. 18:46:06

I'm thinking about buying a fish-maybach dictionary.

Benikuty 2008.06.05. 18:56:19

A pisztráng az ötös. Ha jól emlékszem Schubert:)

Benikuty 2008.06.05. 18:58:03

A-dur zongoraötös:) Beugrott.

cyan 2008.06.05. 19:04:14

tiszta vizet öntök a pohárba:
Mormogi Papa az unokabátyám. először csak a kőkeresztre írkált, aztán elküldtem neki a krakkói poszt linkjét. azóta ide is kukkol. örülök, h megszólalt itt is :))

Mormogi Papa 2008.06.05. 19:04:47

Naccerű, akkor nem kerülhetsz maybach… Erről beugrott a "Wallaby song" kezdő (prózai) része:
"There's an old Australian statement: Lying - Dying." Ezért ugrl, ha üres is az erszénye! (Lévén ő egy kenguru - többese: kendtek gurúnak.)

Egyébként tetszett a pólóra nyomtatott kengurus tábla bécsben:
"There are NO kangaroos in AUSTRIA!"
Roo = Zsebibaba :-)))

Tiszteltetem az összes hengeredet - párosan szépek!

Mormogi Papa 2008.06.05. 19:08:43

Tiszta vizet öntök a nyílt kártyák közé - ismét klasszikus. Szia Cyan! Már majdnem hazentem (tógába), most maradok kicsinyég. Dehogy akartam megszól(al)ni, csak nem bírtam ki.
Amúgy a Pisztráng valóban jeles, de éneklik is zongarakísérettel vagy csak úgy… arra gondoltam. "A csermely halkan…" - a többit már tudod…

cyan 2008.06.05. 19:15:34

hali!
egész nap nem voltam gépközelben. Gyuri ma utazott el, délelőtt még berongyoltam a városba venni neki ezt-azt, délután a reptérre ki, aztán haza. Alaszkára estem be a szobámba. cserébe hó végéig enyém a nissan :D na meg a tankolás is :(

Mormogi Papa 2008.06.05. 19:22:29

Cyan, olvastam erről a barterről… Mogyorót vittél? Meradiesel nagyondrága bárkapnia miuccánkba - olvastam, h 4 dolcsi felett a gallonja. 1 US gallon (nem Imperial) 3,785411784 lityi, az mai MNB árfolyamon 165,44 Ft. Hát… vóna mit lefaragni. (Imperiál: 4,54609 liter)
Külön köszönöm a kettős állampolgárságról szóló infót, már tovább is copypaste-oltam egy friss érintettnek. Érthetetlen okokból ragaszkodik hozzá, h Londonban született fiacskája magyar is legyen… A zannya nyelve!
Nézd meg a levelesládádat lécci, küldtem sok szép üveggyöngyöt! Kinnszülöttektől! Remélem, elleszel vele egy darabig…

cyan 2008.06.05. 19:31:29

Mormogi, ne keverd a blogokat :)) nem értik itt a népek :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 19:47:28

Mormogi, tisztára, mintha Fiamat olvasnám pasiban:)))

Maybach, szabadalmaztatnod kéne ezt a szótárt!:)

Mormogi Papa 2008.06.05. 19:53:37

Szóval megblogondúltam h itt dúltam?
Megyekismá Házoárd. De nem a Házoárdi temetőbe - leglábbis remélem. Mit lehet azt tudni manapság?
Útközbe tán hívlak mer neménvezetek :-))
Különbe' nem csoda, ha keverem: bloghosszatt futok utánad, talpalok URL-ről URL-re-arra… de ha Te egész éjjel mustár után rohangálsz… (remélem, ismered!)

Benikuty 2008.06.05. 19:57:06

Bezzeg engem ujszülött koromba csesztettetek, hogy érthetetlen vagyok:))
Asszem, ujra ki fogom gyomlálni az alanyt, állítmányt, meg amit akarok!
Persze előbb harmincadszor elolvasom a 22-s csapdáját. Lukullusz paradicsommal a számba, Nately kurváját nagy ívben kerülve, mert útálom a tűsarkat. Meg ahalott embert a sátorban:)
Mentem bevetésre:)

Mormogi Papa 2008.06.05. 19:59:27

Nadine, most nem tom, örüljek-e? Fiamtól olvastam már, de pijazapasi?
(Tudom, japán blogger.) (Bu Shon Go vagy mifene)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 20:01:21

Beni, ezt már nem is mertem mondani:)))) Hogy még egy, akihez kódfejtő kell:)))

Mormogi, Fiam a nagy szófacsaró terminátor fáraólány. Hogy mi az a "pijazapasi", nem tudom:))))

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:07:16

Bocsánatot kérek, gépelési hibuci. Eredetileg "mijazapasi"-nak készült, csak néha melléütök. De legalább nem fogom a gyuszira.
Beninek hála a linkelésért - erre gondoltam. Ti gyorsak vagytok, émmeg úgygépelek mintavillám. Tudjátok: néha-néha lecsapok. (A lesből támadó esete, csak nem fütyülnek. A bírók.)
A tréfacsarás trágyában meg kérdezzétek Cyánt - meg se merem mondani, mióta ismer…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 20:08:27

Fiam, igaziból Lányom, és nem az enyém, de majd ő bemutatkozik magától. Szerintem jóban lesztek:)

cyan 2008.06.05. 20:14:46

Mormogi, kb egyidős vagy Benivel. asszem. :D

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:15:01

Most magázódunk? :-)))
Velem nem könnyű jóba lenni, de rosszba meg nagyon nehéz…
Egy a hézag: a közös húrt kell megszerezni, amin pendülni lehet - és érdemes. Aztán már könnyebb.
(Hát még hatot, hogy gitárnak nevezhessük. A négy meg ukulele, basszgitár vagy az öt tenorbendzsó - még fokozhatom. De a komplett vonósnégyes is játszik. Piálás után elvonósnégyes.)

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:17:01

Maradjunk abba, h ismersz, mióta kétágú vagy. Inkább, mint én :-)))

Benikuty 2008.06.05. 20:19:26

Mormogi uram rejtőzködött Ön, aztán kitört. Mint a Halemaumau. Inkább Krakatoa.
Lesz még itt rívás:))

Benikuty 2008.06.05. 20:22:47

Benikuty 51, bár nem sokáig. Benike rég múlt tíz. A kettő nem össze, hanem ki. Vonandó. Szóval negyvenegy.

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:23:25

Akkor egyrívásuak leszünk, mint Cyan tételezte.
Viszlogen holnap, bezárom a boltot. (Látod, medve, ma se nyitottam ki.)

Utolsó szó Logan: Mi Kína államformája? Népi Demográfia.

Benikuty 2008.06.05. 20:26:15

Nem lőttek le. Hajnalban dísszemle:(

Benikuty 2008.06.05. 20:27:59

Hehh, Népi Pornográfia. Exportáljuk SzacsmóMarcsát:)

cyan 2008.06.05. 20:28:27

akkor Mormogi idősebb. de azért tegezhetitek :PPP

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:29:32

Dísszemlesütve jelentéstétel, jóvátétel, bételétel. Utóbbihoz vörösfog, nem kék. Hupi. Tiszta - na én megyek.

2008.06.05. 20:30:12

hűűűű, ezt így egyben végigolvasni :)

sziasztok!

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:32:23

Tegezhetőség jogos. Esetleg puzdra. Húzd rá… hogy a népszaporulathoz is kapcsolódjak. Pedig az olyan, mint egy jól sikerült forgatási nap eredménye: negatív. De ott az a jó…

Benikuty 2008.06.05. 20:39:43

Nem bírod kivenni a patád az ajtó meg a félfa közül? Szokok én is így):) Csak a rolót ráse. Ránts!

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:48:26

Roló itten lassú jármű, elektronyos. Kell neki vagy 1/2 perc. :-((
Nemisakartam eddigmaradni húarézangyalát!
(Jebuzeusát, Iskoláját - nem kívánt törlendő.)
Beni, eszerint kimégysz a Rántsra? Vaneottan bólogató szeszkabátor? Amija olajat síkvacsússza? Nem az Onedin Szagából, a másikból… A Mindvalódiéxerthordanak-ból. Merakkor Ihaj! Szüret! Aki opeckedik, azt letörjük!
Meg Mother's Butter Dagger Comes Out… minden árfelhajtót.

cyan 2008.06.05. 20:54:23

húúú, ezt már én se értem :DDDDD

Mormogi Papa 2008.06.05. 20:56:41

(Anya vaja tőr jön ki.) A másik meg a jó inges zsoké családja, ahol mindig történik valami. Már ha megveszed dvd-n.

Benikuty 2008.06.05. 20:58:07

Lassú vész jó művész, nem elkapkodi! Alaposan, nehogy má vacsora aztat, hogy vele a kutya szaladi tova! Neme?

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 20:58:20

én-e meg má semmit.
de nem baj.
már egyszer köszöntem, de most akkor JÓESTÉT drágaszágok:))))

tistedur 2008.06.05. 21:00:21

tényleg csak fiam hiányzik :DDD

Mormogi Papa 2008.06.05. 21:00:39

Deme! -gyekénis, hátha maradt még valami a hűtőbe. :-((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:01:10

Jóesztét, Szvati! Szépszégesz hobbitka:)

tistedur 2008.06.05. 21:01:20

jó estét svati :)micsoda új nick :)

Benikuty 2008.06.05. 21:02:30

Jó magácskát itten, asztem csak odaát csacsikál, Svatka:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:03:47

Svati, nincs nála net hetek óta... SMS-en tudatta, hogy jól van.

maybach 2008.06.05. 21:03:49

Nekem se csak a hals szótár hiányzik.
Szia Svati.

cyan 2008.06.05. 21:04:52

szia svati! 2 hét múlva ikonszentelés. ha nővérem nem tud szerezni nyúlenyvet, akkor ősszel ezt kapod. ha sikerül neki, akkor festek egy újat, aztán ősszel soron kívül megszenteltetem, és azt kapod :))

Benikuty 2008.06.05. 21:05:44

Maris hiány, realitás:( Meglehetősen fokozottan erősen.

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:07:17

MA minden okom megvan,hogy totálisan depi legyek, tehát úgy döntöttem (3 perc bőgés után), hogy NEM LESZEK DEPI.
ja, odaát csacsikálok ippeg.

Benikuty 2008.06.05. 21:07:58

Cyan, nyúlenyv helyett macskanyelv? Esetleg:)

tistedur 2008.06.05. 21:08:27

svati!
támogatom a döntésedet..:)

Benikuty 2008.06.05. 21:09:23

egy perc is sok lett volna, Svati:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:10:27

aha. itt nincs gáz és lassan villany sem lesz.
addig élvezzétek a társaságomat.
a netet azé kifizettem:))))

cyan...nekem mindegy milyen, a lényeg, hogy VAN.

cyan 2008.06.05. 21:11:59

Beni nem jó. bár ragad az is bizonyos hőfokon (és főleg gyerekmancson), de kétlem, h jó lenne a krétaporba kötőanyagnak :)

cyan 2008.06.05. 21:12:48

mi van a költözéssel? mikor? és ugye még áll?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:13:04

Nyúlenyv??? Cyan, hevesen tiltakozom a nyulak bárminemű kizsákmányolása ellen!!

Svati, minden elalvás előtt képzeld el a vevőt, aki jön, és nem hónapok alatt, hanem sitty-sutty megveszi a házat.

cyan 2008.06.05. 21:15:30

Nadine, végelgyengülésben kimúlt nyulak bőréből kinyert enyv. csak megnyugtatásul :D

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:18:20

ház nem áll. költözés jelenleg nincs.
egyébként útirányváltás történt.
Székesfőváros lesz.

tistedur 2008.06.05. 21:21:08

svati!
csak nem?! csak ideköltözöl?!
(én örülök,de ha nem akarod,akkor nem-de csak miattad)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:25:12

tiste
ja, oda. elég volt itt.
egy perces családi megbeszélést tartottunk férjjel, és úgy döntöttünk, hogy irány székesfőváros, aztán majd meglátjuk.
bár egyszer úgyis szegedre költözöm:)))
aztán majd kell meló, meg minden szar. meg kevés pénzem lesz, veszek majd valahol kint a fenébe egy lyukat, de már nem érdekel, csak el innen. gyorsan.

2008.06.05. 21:30:45

svati, sok sikert, meg kitartást, meg mindent, amire szükségetek van!

pusszantás mindenkinek, dőlök elfele!

tistedur 2008.06.05. 21:31:16

svati!
remélem gyorsan megoldjátok..az lenne nektek is a legjobb..és majd egyszer szeged is eljön hozzád :P

tistedur 2008.06.05. 21:31:56

szép álmokat Jé :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:34:23

Svati, a barátnőmék Óbudán 83 négyzetméteres panellakást vettek 9,6 millióért. Két nagy szoba, egy kisebb szoba, konyha, étkező, gardrób, minden túró. Még ráköltöttek egy kicsit, és a gardróbból meg a béna fürdőszobából csináltak egy uszodát. Tiszta luxuslakás lett:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:34:28

tiste
eladni nehéz, venni már könnyebb lesz.
meg onnan Szögede is közelebb van ugye, csak 2ésfél óra...röhögve, bármikor.
ja, drágák, akarnak röhögni, iwiwen új képek vannak:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:35:02

Jé, köszi a gyógymesét, estére már hatott is:)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:36:20

Nadine
nekem max. 8,5 fél marad.
de ha szerencsénk lesz, szerintem találunk normálisat.
csak ezt vigye valaki. de gyorsan.

tistedur 2008.06.05. 21:36:46

én is lassan el..álmodjatok szépeket :)

sarasvati / sütifej (törölt) 2008.06.05. 21:39:58

jóccak mindenkinek.
én is megyek, mert kisebb kicsit beteg. és együtt alszunk.
puszka

Benikuty 2008.06.05. 21:40:10

,jó éjszakát gyerekek! meg rózsás csókokat
ha van rá igény:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 21:46:05

Svati, szerintem is találtok. Egyébként dögös az új séród, színre is, fazonra is. A lányod meg már nagyon-nagyon nagy. Tiszta nőci!:)

Jó éjt, szép álmokat minden felborulónak!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.06.05. 22:11:36

Szép estét!

Most értem csak ide.
Nem szeretem a konkurenciát, pláne, ha morog! :(
Tiste és azok, akiknek hiányoztam: :DDD Köszi!

Megígértem, hát nyilvánosan megdicsérem Fruzsina /20 éves/ nevű gyermekem, aki zsenge kora ellenére fantasztikus, sótlan gyorsrizst tud készíteni és még annál is finomabb zöldség levest, amibe szívét-lelkét beleadta és még a hajszálait sem spórolta ki! S mindezeket elnevezte "Mai ebéd"-nek.
Mivel megedtük, mondhatom, nem egy elveszett gyerek!

Ébren van még valaki?

Nadine! A Te szádból olyan szépen hangzik, hogy fáraólány!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.06.05. 22:13:27

Megedtük - ennél választékosabban már nem fogalmazhattam volna, csak helyesebben: megettük.
Valami megártott. /megártodt/. Talán a mai ebéd. :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.06.05. 22:15:22

Svati!
Szorítok!

Beni! Majd írok!

Jé! Most jöttem rá, hogy Te vagy Janikovszky Éva - J. É.!
De jó! Folytatást kérünk!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.06.05. 22:27:52

Úgy néz ki, én vagyok ma a sereghajtó. Üdv, Spájdi, mint seregelőző!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 22:40:21

Á, még én is itt gubbasztok ám! A konkurencia meg nem morog, hanem mormog, de nem értem minden szavát, kedves fáraólány:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 22:56:23

Megérkezett ostorát pattogtatva Indiana Toma?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 23:24:29

Ha most azt mondod, hogy nekiállsz festeni, elárulom, hogy éppen a Vaterán pihentetem a szemem:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.06.05. 23:59:21

Akkor nem mondom meg!:) Jó éjt, szép álmokat!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.06.05. 23:59:44

csak vigyázz, mert még költekezni kezdessz. úgy bekajáltam a plázában, hogy egyfolytában ásítozok. nem hiszem hogy festeni fogok. pedig kéne. az eheti ütemterv három kép. ebből eddig nulla kész.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.06.06. 00:00:33

natessék! mire begépelem, lelépsz aludni:)))

spájdernecc 2008.06.06. 05:22:42

Jó reggelt!
Sok kávét!
nyugit, nyarat!
ebben a sorrendben!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.06.06. 06:21:57

Jó reggelt!

Toma! Ha hárommal megszorzod az eddig elkészült képeid számát, akkor a szíved szerinti penziumot már teljesítetted is! :)))

A fene az excel-be! Azt hittem, matekra már a büdös életben nem lesz szükségem, oszt ni.
Máe pakolni tudok, csak a bőrönd üres. És Ödön is rajta ül. Nem lesz belőlem többmoduloskaratebajnokfáraólány. Pláne nem Nadine-é! :(

Viszont Nektek szép napot!

Spájdi! A sorrend nagyon fontos!
süti beállítások módosítása