Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

A belső hang kertje 5. - lila

2008.07.07. 05:00 Nadine

A feledés (kék), a derű (sárga), a tisztaság (fehér) és az álmodozás (rózsaszín) kertje után eljött a nálam fellelhető utolsó szín bemutatásának ideje. Talán nem véletlenül maradt utoljára a régi nagy kedvenc. Egyesek szerint az érzékenység, mások szerint a misztikum, a spiritualitás, szerintem pedig a befelé figyelés szelíd szolgálója ez a szín. Engem mindig elmélyülésre, csendes gondolkodásra ösztönöztek a lila virágok, melyek árnyalatainak, formáinak és hangulatainak száma szinte végtelen…

 

Márciusban, az első meleget adó napsütésre megjelenik az első lila hírnök, a krókusz. Mutattam már belőle gyönyörű fehéret, mélységes sárgát, de ezekkel a ragyogó lila csapatokkal egyikük sem szállhat versenybe. Egészen más színük van bimbóként, mint kinyílva, amikor átjárják őket a kora tavaszi sugarak… Ilyenkor kezdem elhinni, hogy lesz még szép idő.

 


 
 
 
Őket nagyon gyorsan követik a törpe íriszek, akik körülbelül tíz éve nyílnak megbízhatóan a hóvirágok nyomában. Kicsikék, csodálatosak és – éves szinten – rövid életűek, de virágzásukat nem mulasztanám el soha.
 
 
 
 
Aztán felpörög a tavasz, és szinte egy időben képeznek szabályos mezőket a már jól ismert (nem kék!) ibolyák, illetve évről évre növekvő kupacokat a valaha áruházban vett, aztán kiültetett kankalinok. Utóbbiak tavaszi virághoz képest meglepően sokáig, hetekig nyílnak.
 

 

 

 

 

 

 

Őket egy hét késéssel követik a gyöngyikék, akik két csomagnyi hagymácskából pár év alatt ellepték a rózsatövek környékét. Persze, van közöm hozzá, de akkor is lenyűgöző, milyen hálás és egyszerre igénytelen kis növényke ez. Hogy le ne maradjon, ilyenkor belehúz a télizöld meténg is, amit szintén körbehurcolásztam a kertben, így már gyakorlatilag minden árnyékos – más növénynek szinte kibírhatatlan – helyen elburjánzott. Illata ugyan nincs, de bájos és ritkításon kívül semmi más gondozást nem igényel. Igaz, ezt sem ő kéri, hanem a környezetében élő többi növény.

 

 

 

 

 

 

 

Nagy kedvencemből, a harangvirágból többféle lila fajtát is sikerült begyűjteni az évek során. Kezdjük a legkorábban nyílóval – róla egyszerűen nem hiszem el, hogy nem papíron tervezte egy sztárdizájner (a Jóisten)… Rózsaszínben már találkoztunk vele, de ez a lila is páratlan… A bukszusok elé ültettem, minden évben jön, lát, győz, pedig nézegetésen és mulcson kívül semmit nem kap. (Ráadásul nem is harangvirág, hanem harangláb, csak tegnap este már nagyon fáradt voltam...:))

Május környékén már vidáman virágoznak az árvácskák is, a kertészetből hozottak és a széllel érkezettek is. Hát nem zseniális az az erő, ami ezt a csöpp kis növényt a számára legideálisabb környezetbe, a hozzá illő szomszédok közé fújta? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aki azt hitte, hogy íriszből csak hagymásom van, az nagyon téved, mert ültettem ám évelőt is! Míg a törpék nevükhöz méltóan rövid száron hordják kissé buci fejüket, levelet pedig csak virágzás után hajlandóak felmutatni, addig az évelő fajta karcsú, légies száron ringatja kecses fejecskéjét május végén. A spirálfűz alatt gyűri szegény az agyagos talajt, de nem mutatja, hogy szenved. Igazi nemes hölgy.
 

A június felébreszti a következő két évelő harangvirágot, egyiküket baracklevelűnek, a másikat balkáninak hívják. Szerintem a barack levele egyáltalán nem így néz ki, de nem vitatkozom. Ha eltávolítom az elnyílt fejecskéket, botor módra, hetekig „kényszernyílik” őkelme, naná, hogy eltávolítom! A balkáni harangvirág pedig – talán névadóitól örökölt virtusból – lassan meghódít minden szabad négyzetcentimétert az eredeti helye közelében. Azért ilyen kicsi mértékegységről beszélek, mert maga a növény is alig éri el a nyolc centiméteres magasságot. Széltében viszont terjed, lépcsőhasadékban, ereszcsatornában… Megállíthatatlan, vad harcos(ka).


 

 

 

 

 

 

Az első nyári hónap ébreszti fel a lila klematiszokat is, van köztük Lila Csillag (Étoile Violet), és idén nem nagyon hajtott ki egy másik, biztosan azért, mert nem emlékszem a nevére… De a képét megmutatom, hátha megbékél, és jövőre nyílik újra.

 

 

 

 

 

 

 

 

És persze, ne feledkezzünk meg a szépséges, dús, hihetetlen virágú szarkalábakról sem, nemhiába utaztak velem valami vidéki vásárról (hehe, alliterálunk is) az ölemben, a szélvédő alá hajtogatva…


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most nyilván mindenki azt hiszi, hogy a lila kert nélkülözni kényszerül Nadine örök birkózótársát, a rózsát. Nagy tévedés! Egy gyönyörűséges lila rózsát sikerült beszereznem az évek során, bár a fotók nem adják vissza hitelesen a bimbótól a kinyílt állapotig halványuló-szelídülő csodálatos színét. Sebaj, azért megmutatom, hogy lássátok, nem csalás, nem ámítás a lila rózsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyitott ablakon bekúszik a nehéz, fűszeres illat, hát persze, hiszen most virágzik a levendula… Két öreg tő nyílik a sárga rózsák közt, a szórakozott kertész minden elfelejtett metszése ellenére. Én pedig nagyon hálás vagyok minden egyes szálért. Pláne, hogy mostanában még a dobozolásba is beleszőtték magukat, potpourris ládikókba kerülnek megszárítva.

 

Nicsak, még egy harangvirág! Talán a legszebb, ha lehet ilyet mondani… Engem minden évben lenyűgöz formájával, élénklila színével, azzal az utánozhatatlan bájjal, amit maga körül áraszt.

 

 

 

Vele párhuzamban nyílik (és terjed, már a kert összes pontján felbukkant) egy „réties” zsályafajta. A legelők, a vadvirágos mezők jutnak eszembe erről a növényről. Némi virágzás utáni vagdosással őt is újra lehet virágoztatni. A méhek is rajonganak érte... meg a nyulak is.

 

Vonzalmam a szín iránt természetesen többször csapdába csalt. Ugyanis, ha kimondom, „lila”, minden kertész mást ért rajta. Évek óta szerettem volna mélybíbor, egészen sötétlila nyári orgonát ültetni, mondanom sem kell, először lett egy halványlila, aztán egy fehér, míg végül, végre tavaly megérkezett Ő. Aki tényleg mélybíbor, aki tényleg sötétlila. Fehér, égbe törő rózsabokor mellé ültettem, elmondhatatlanul szépek együtt. A legtöbb pillangót is ő csábítja a kertbe.

A felsorolásból nem maradhat ki egyik kedvenc bokrom, a kékszakáll névre hallgató, valójában halványlila virágú Caryopteris cserje. (Úgy látszik, odafent nagy bajban vannak a színek felismerésével:)) Nem elég, hogy igénytelen, kártevője nincs (ezt roppant kevesen mondhatják el magukról), metszhető, gyönyörű ezüstszínű lombozata van, magától szaporodik a kertben… Minden évben csutkára nyírom, ő pedig körző és vonalzó nélkül felveszi nyár végére a tökéletes gömb formát. Az ászt a végére hagytam: árnyékban is virágzik, csak később, ősszel.
 

Nem lenne igazságos kihagyni azt a növényt, ami ahogy megismertem, minden korábbi növény iránt érzett rajongásomat egy pillanat alatt félresöpörte. A mi éghajlatunkon nem nevelhető, de vágott virágként árusítják. Idén láttam először cserepes növényként, rögtön vettem is belőle egy szépséges lila példányt. Úgy hívják Lysianthus, a virágboltosok csak Lizikének szólítják. Cserépben kis tömzsi marad, pedig az üzletekben hosszú, elegáns szárral, rajta több kecses fejecskével kapható. Ismerem jól, valaha, egy másik időszámításban Lysianthusból kötötték az esküvői csokrom. Sosem felejtem el, mindig emlékezni akarok rá.

 

S hogy miért a „belső hang kertje” lett a lila? Mert július van, és én több hónap tarka virágözöne és síri csendje után, kedvenc liláim láttán hallom először újra a belső hangot. Azt súgja, van élet a boldogság után. Van nevetés a fájdalom után. Van remény, van szeretet, csak menni kell tovább, rendületlenül. És tudom, hogy hinnem kell neki, bármilyen halkan suttog.

125 komment

Címkék: mánia kert nadine

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.07.07. 05:16:15

Ez remek
A virágok is, a kert is.
és a konklúzió is
jó reggelt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.07. 05:56:19

Jó reggelt!

Az a belső hangocska egyre erősödni fog és nem is olyan sokára szép, erőteljes hang lesz belőle!

Szép napot mindenkinek!

maybach 2008.07.07. 07:51:35

Jó reggelt kívánok!
Hajrá Nadine!

A lila szép.
Mikor még volt magyar foci, évekig lila volt a nyerő szín.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 07:51:48

Jó reggelt. Ma délelőtt mennem kell a könyvelőhöz, utána vár kipihenten vár Mónika, tehát kb. 2-3 óra lesz, mire hazaérek. Tudom, hogy hétfő van, de azért csicseregjetek, legyen mit olvasnom megtépázott aggyal:)

cyan 2008.07.07. 07:52:50

reggelit!

nálam csak ibolyka van, az is magától nőtt ide, tavasszal vettem észre. viszont jó sok, egy kisebb szőnyegnyi (ágykilépő vagy minek hívják azt a méretet, esetleg fürdőszoba szőnyeg méretű)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 08:10:23

Cyan, ha jól érzi magát, lesz abból még igazi mező is!:) Én is csak egy-egy tövecskét tettem az alapból meglévők (szélhordta) közül a kert egy-egy pontjára, aztán ne tudd meg, mi lett belőle. De azért is szeretem, mert ahogy terjeszkedik, teljesen kiszorítja a gazt.

cyan 2008.07.07. 08:18:28

nem merem bántani, nálam csak a bokrok, fák nem puszulnak ki. na meg a gaz

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 08:23:47

Az nem bántás, ha egy-egy - már önálló gyökérkével bíró - tövecskét leszakítasz a kupacról. Ilyen kis indákkal terjed, amik legyökereznek, akár a borostyán. De nem akarlak rádumálni, nem mindenkinek mániája, hogy ibolyát termesszen:))) Csak hát az az illat tavasszal...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.07.07. 08:34:08

Köszi a megszépített, színes hétfő reggelt :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 08:37:19

Hobbiszakács, Te csak hallgass, a blogod miatt tegnap odaégettem az ebédem:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 08:59:02

Útnak indultam. Szép napot mindenkinek!

tistedur 2008.07.07. 10:06:51

Nadine!
ez gyönyörű..szép kert-szép lélek :)

maybach 2008.07.07. 13:35:12

A nagyobbik gond, hogy fantasztikus sorozat szakadt meg tegnap. Valami hihetetlen csatában Nadal nyert Federer ellen. Aki nem látta bánhatja.
Jelzem a lila relaxáláskor is használatos szín.
Meg box után is gyakori.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.07. 13:46:22

jó reggelt!
na végre! ideje volt már, hogy elkészüljön ez a poszt! (különös tekintettel az utolsó bekezdésre:))
nadine, az állásajánlatomat tartom.
...ja, egy kicsit belekontárkodtam a posztodba:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.07.07. 14:08:33

(Csak most olvastam el a tegnapi bejegyzéseket)

Fiam: köszi :-) Ízleni ízlett, csakhogy elsőnek kezdeni nem jó. Az elején óvatosan duhajkodnak a jegyekkel-pontokkal, mert arra gondolnak, hogy lesz jobb-finomabb is. Aztán lőn is. Vagy nem lőn, dehát feledni emberi dolog.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.07.07. 14:11:59

Nadine: nagyra értékelem az odaégető önfeláldozásod :-)

Toma: a maradék anyagból szerdán jön egy rész...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 14:36:07

Nna, visszatértem. Azért is jó kánikulában gyakorolni, mert ha az ember kiszáll a kocsiból, ami azonnal elhajt, akkor éppen úgy néz ki, mint aki felnőtt létére minden apropó nélkül be- és felpisilt. Az oktató megmutatta, hogy nem fogok tudni felhajtani és megállni az emelkedőn. Ő állítja, hogy menni fog, de nem hiszek neki. Viszont már profin szlalomozok, tolatok, és beállok 30 centire a járdaszegély mellé, már csak az átkozott 90 fokban kanyarodva parkolásokat kellene abszolválnom. Ami nem lenne nehéz, ha nem telne el két oktatás közt két hét. Ja, és péntekre beírtak tévedésből vizsgázni:) De nem ám oda Buda!

Toma, vigyázz, nehogy egyszer beállítsak egy autónyi ződdel:) Ja, és köszi a linkeket!
Figyi, szeretnék egy kicsit variálni a blogomon, a fejlécben. Ha küldök egy fotót, megmondod, hogy alkalmas-e arra, hogy erre cseréljem a sárga boglárkákat?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.07. 14:37:54

Szervusztok!

Én nem tudom, ki találta ki, hogy egész nyáron járjunk suliba!?
Ez maga a pokol!
Ráadásul jövő csütörtökön access modul-vizsga, húsz óra után...
Aztán aug. 9-én Power Point és IT.
Szept. 20 és 27.: angol alapfokú nyelvvizsga, nem egészen három hónap után...

Még jó, hogy felüdülhetek Nadine kertjében! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 14:45:33

Bizony ám! Arra nagyon büszke vagyok, hogy az összes fotó saját növény, saját kert.

tistedur 2008.07.07. 14:51:25

Nadine!
a végén csak meglesz az a jogsi :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 14:54:27

Remélem, Tist, remélem. Mondjuk, ma megint halálfélelmem volt az emelkedőn gázadásnál, és kevésnek éreztem a végtagjaim számát, annyit mindent kellett tekerni, nyomni, húzni, kiengedni... De állítólag nekem megy:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 14:58:52

Fiam, a latint is általában, csak a korábbi színváltozatoknál már ott szerepel, lusta voltam még egyszer mindenhová leírni:)

spájdernecc 2008.07.07. 15:03:51

komment-tenger
a sok unatkozó naplopó :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 15:05:14

Na, akkor én most ledinnyézem magam.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.07. 15:09:31

Spájdi!
Bárcsak naplopók lennénk! Akkor most nem lenne ilyen meleg és nekem nem lenne ilyen melegem! :D

tistedur 2008.07.07. 15:13:02

szeretnék napot lopni..ledinnyézni magam és egy könyvvel heverészni :)

spájdernecc 2008.07.07. 15:18:12

legalább az élet jelei mutatkoznak :)
Nadine, ha az oktató azt mondja, hogy képes vagy rá, akkor az úgy is van:)
semmi kishitűség!
Fiam, a PP meg az IT játék
az accest viszont piszokul nem vágom, pedig állítólag baromi jó

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 15:44:44

A ledinnyézést inkább bedinnyézésnek nyilvánítom. Mintha kissé erjedt lett volna a közepe. De kisfogyasztó csak szelet dinnyét tud venni, így hamar meg is romlik a dög. Most mi lesz velem, begyorsulok egy bizonyos irányba?

Benikuty 2008.07.07. 15:52:34

Dinnye Beszerző Szövetkezet a megoldás! Talán a szomszédokkal kéne összeállni:)
Amúgy szép napot!
Remélem, végre tartósan lesz netem, a routert kellett cserélni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 15:57:46

Á, nem vagyok akkora dinnyefogyasztó, hogy megérné a szervezést... Egy kis szelettől úgy érzem magam, mint egy felfújt strandlabda.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 16:27:44

Vajon a kígyónak is viszket, amikor ledobja a bőrruháját? Ő hogy vakarja meg a háta közepét?

Benikuty 2008.07.07. 16:30:26

A farkával:)
Miért nem kened be magad valamivel, pl. hidratálóval?
A virágok csodásak:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 16:36:17

Azt olvastam, hogy hámláskor jobb nem kenegetni, mert csak visszaragasztja az ember magára, ami le akar jönni róla. Már nem fáj, csak kissé kitartóan viszket. De most megfürödtem, most sokkal jobb.

Köszi:)

tistedur 2008.07.07. 17:09:44

Nadine!
hát+ajtófélfa :) az is lehozza azt,aminek le kell jönnie :)
nem tudok dolgozni-és ez kissé frusztrál..teljesen feleslegesnek érzem a mai napomat

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 17:22:26

Tist, miért nem tudsz? Amúgy mi vagyok én, Balú?:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.07. 17:32:11

Spájdernecc Úr, én szerettem volna napot lopni, de nem jött össze :-((
Még elolvasgatni sem volt időm és ebédelni is 4 után jutottam… most részben pótoltam. Fiam, tegnap negyedórát vártam a válaszodra, aztán kikap. Hát tehetek én róla??? De nem volt se kedvem, se erőm tovább várni…
Nadine, medvézni néha jobb! Nekem legalább ez jutott eszembe, mikor egy tizenéves srác (ám nem kis darab) a lánnyal vakartatta a hátát. Mindezt a 76-os trolin, állva, a tisztelt utazóközönség bámészkodása mellett. A lány meg pofákat vágott. Röhögni meg senkinek se volt kedve. Nekem is csak az járt h a mackók jobban csinálják.

tistedur 2008.07.07. 17:50:23

Nadine!
mert nem érem el a szerverünket:oda kell "feltöltenem az új könyveket..5-10 perc várakozás után közli velem a gép,hogy időtúllépés miatt megszakadt..ilyenkor minden adatot elvesztek,és kezdhetem előlről..ez nagyon gyilkos dolog..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 18:05:18

Hú, Tist, én biztosan kitépném valakinek a haját...:)

Mormogi, eszembe sem jut mással vakartatni, ne aggódj!:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.07. 18:13:08

Nem aggódom, fel sem tételeztem - éppen arra mutattam rá, hogy a fatörzs sok szempontból jobb :-))

Egyébként Nálad is jelentkezett az automata szmájli beillesztésénél a monitor+teéefon+ívelt_bezárójel szindróma. (Kékszakáll - nem a darab :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.07. 18:14:10

És köszönet a virághegyekért - most el kell mennem hamarosan :-((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 18:21:46

Mormogi, ezt már a múltkor sem értettem... Nem, nekem olyan nyomtatott J-szerűség keletkezik, de aztán átírom :)-re.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 18:55:14

Üdv Mindenkinek,
szép a poszt, pláne hogy szeretek foglalkozni színszimbolikával. :)

Mormogi Papa,
mail ment privátban, eg ymegkésett válasszal.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.07. 19:01:32

M. P.!

Azt írtad tegnap, ogy államtitok és, hogy, elfordulsz 90 fokkal.

Erre én írtam, hogy akkor ma feltétlen kérem, ami szerintem kijár :D

Aztán már csak Nadine-nal váltottunk pár szót vagy csak én.
Úgyhogy most nem értem!
Légy szíves gyújts fényt sötét elmémben! :) Köszi!


Itt olyan, de olyan zutyi volt méretes jégesővel, hogy még.
Én meg szaladgáltam hősiesen apuhoz meg vissza. Úúúúútálom a dörgést és a villámlást! Most meg olyan párás a levegő, hogy becsukom a szemem és máris valami monszunos országban érzem magam, ami azt jelenti, hogy az idei egzotikus nyaralás letudva.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 19:14:11

Itt meg egyfolytában csak riogat az ég. Aztán eső csak alig vagy semmi.

Szia, Gasper! Te mit tudsz a lila szín mágiájáról?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 19:23:38

Szia Nadine,
nemrég megnyitottam egy fotókiállítást, melynek egyik legfőbb koncepciója az volt, hogy hat fotós egy-egy színt kiválasztva fotózott színek alapján.
Volt köztük lila is. A megnyitó szövege, -mely részben a színek szimbolikájáról szólt-, illetve a fotósok két-két munkájáról írtam a blogomon. Itt olvasható, ha érdekel a dolog:

tajkep.blog.hu/2008/05/22/instant_6_in_1_kiallitas_a_tandem_cafeban

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.07. 19:28:34

Szia, Gasper!


Tök jók a képek! Meg a fiatalok is! :D
Olvasni még nem volt időm, de pótlom!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 19:30:05

Szia fiam,
okézsoké, csak nyugodtan. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 19:36:42

Gasper, én ezt már rég megsasoltam, de most megnézem még egyszer a lila miatt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 19:39:55

Lehet, hogy azért is vonz olyan nagyon a lila, mert a mértékletesség még hiányzik az életemből. Simán.

Benikuty 2008.07.07. 19:48:27

Képek tetszenek. Ég leszakadt, olvasni lehetetlen, a Beni annyira cirkuszol:(

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 19:49:04

Nadine,
a lányomat nem tudom levakarni a monitorról. Itt nézi az ölemből a virágaidat. Kedvence az a harngvirág a nagy fotón. Azt mondta, hogy hagyjam elől azt a fotót.
Azért most elviszem fürdetni. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 19:57:09

A "dupla soros"?:) Hát igen, az nekem is nagy kedvencem...:) Ha adsz egy e-mail címet, küldök neki róla több fotót.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 20:00:08

Hát azt megköszönöm, mert már azt mondta, hogy az a virág az övé.

a mélem: tajkep@vipmail.hu

köszönettel...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 20:07:11

Amit küldök, nem kicsinyítem, így lehet belőle szép nagy háttérkép:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.07. 20:22:16

nabakker! jól meglocsoltam a kertem növényet, tehát jöhet az eső!

gasper
ne irkáld ki így a cimedet, mert teleszpemmelnek:) a kukacot írd ki betűvel legközelebb.

nadine
küdd a képet amit a blogodra akarsz.

holnap reggel kilenckor jönnek a jupiszisok szerelni, a visszatekerhető-megállítható tányéros tévét:)))

Benikuty 2008.07.07. 20:35:04

Gasper, irigyellek, hogy füröszthetsz lánykát.
Mondjuk örülni mindig van minek, büszkének lenni főleg, még 22 és 20 éves lányok apjaként is.
Én ezeket a színeket sárgával próbáltam kombinálni, remélem elkerüli őket a jégverés.
Kiscic túl az első nyári munkanapján a Szamos marcipánban. Tíz óra, keményen.

Benikuty 2008.07.07. 20:39:02

Toma, nem akarlak hervasztani, de azok is csak egy lehúzós kóceráj. Én túl vagyok rajtuk, most a téonlájnnal fárasztjuk egymást. Tíz napja setup box, ma router csere. Nem hagyom magam:)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 20:39:43

Toma,
kössz, nem tudtam.

Benikuty,
majd később úgyis feszkózhatok az udvarlók miatt.
Ismerve magamat :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 20:46:22

Köszi, Toma, mindjárt. Nem biztos, hogy jó arra, amire szeretném, de nagyon tetszik.

Az előbb egy villámlásnál egyszer csak szellemképes lett a monitorom, jól betojtam és mindent kikapcsoltam. Aztán tisztába tettem magam, és most újra itt vagyok:)

Beni, mit csinál a lányod Szamoséknál? Bármit is, tíz óra nagyon kemény...

Benikuty 2008.07.07. 20:47:07

Gasper, az udvarlók nem zavartak, igaz nem volt raszta, narkós, fekete, és nem használták rendeltetés ellenesen a függönyt. Ja, meg előre köszönnek. Vagyis inkább azon nyavalygok magamban, ha épp hiány mutatkozik e téren:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.07. 20:50:12

beni
tíz éve van nálam jupiszi, eddig nem volt velük semmi gondom (lekopogtam), most "csak" annyit csinálnak, hogy lecserélik a beltéri egységet meg a tányért. a csatornák és az előfizetés marad, és még kevesebbet is fizetek havonta négyezerrel:))
majd meglátjuk!

gasper
az adathalász programok, ezeket a kiírt mailcímeket szedik le, és küldik a viagrás reklámokat:))

már kezd beborúlni...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 20:55:05

Benikuty,
én is megbízható udvarlókra fogok "hajtani" :)

Nadine,
megkaptuk a fotókat, nagy az öröm, mégegyszer hálás köszönet értük!!! (mélben is reagáltam)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 20:57:12

Toma,
mégegyszer kössz!!! Ilyesmire nem vágyok! :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 20:57:48

vágyom... úgy szebb és helyes, nem?

Benikuty 2008.07.07. 21:01:25

Toma, ez jó hír. Nekem az volt a bajom, hogy volt egy akcíójuk, mikor a második beltérit is adták egy előfizetésért. Olyan helyzetet teremtve, hogy ehhez a lehetőséghez régiek ne jussanak hozzá. No, ekkor váltottam téonlájnra, ahol most én is kevesebbet fizetek ötezerrel,a többért.
Nadine, diákmeló, de még ide is hátszél kellett.
Rendelést nem vehet fel, felszolgál, leszedi az asztalt, takarít. Fél nyolctól este hatig. Fél óra ebédidő, kaja vitt anyagból. Nyalakodás nuku.
Pénz nevetséges, mondjuk nézett a főnöke, mikor kiderült, oroszul vagy angolul beszélő vendégek igen kedvelik:) Fénykép a baromfiudvaros posztomban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.07. 21:10:54

beni
az én is baromira utálom, mikor meghírdetnek az új belépőknek valami jó akciót, és az a régi előfizetőknek nem jár. bosszantó! de sajnos minden cég ezt csinálja. legutóbb a panonnál jártam így. a hűséget nem jutalmazzák, csak az újakat csábítják.

na nézem a krimimet. csákó!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 21:18:57

Beni, és mi a jó neki ebben, ha ilyen spártai körülmények közt kell dolgoznia?

Gasper, igen, úgy szebb és helyesebb:) Én is válaszolnék mailben, de valamiért vacakol az Outlook. Egy dög.

Benikuty 2008.07.07. 21:30:07

Nadine, ezt én sem értem. Tavaly nyáron Rómain egy szállodában unatkozott, esemény annyi volt, hogy minden kan fel akarta szedni, év közben az egyetem mellett egy konditerem recepciója, hasonló felállásban. Itt állítólag van pörgés:) Meg szerintem már meg mer szólalni, bár ma még a németre nem volt szükség.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 21:32:04

Ezt akartam mondani, hogy biztosan tetszik neki a nyüzsi...:) Tapasztalatot mindenképpen szerez, és talán ez a legfontosabb mind közül.

Toma, küldöm a képeket, de egyelőre kínlódik az Outlook:(

Benikuty 2008.07.07. 21:46:24

Jég ezidáig elkerült, Beni evett némi sárgadinnyét, amitől nyugodni látszik.
Toma, krimitől én reggelig nem aludnék.
Nézegetem még a virágokat, aztán gyikó:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 21:50:28

Gasper, valamiért a Te címedre nem megy át a mail...:( Sebaj, csak annyit írtam, hogy örülök.

Beni, az én kutyám minap a meggy magjáért volt megőrülve. Majdnem kiborított a függőágyból, annyira meg akarta szerezni.
Jó pihenést, szép álmokat az elszenderedőknek...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.07. 21:54:46

Nadine,
semmi gond, úgy látom éppen betegeskedik errefelé a net, vagy az indamail.

Én is szép álmokat kívánok mindenkinek... leléptem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 22:00:59

Holnap még lila kert, aztán szerdán Fiam szösszenete a soros.

Benikuty 2008.07.07. 22:03:34

erről az estéről a 'boldog viharnapot' jut eszembe. Remélem, senkit nem mos el:) Szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.07. 22:05:46

Éppen most kezdett el másodszor is úgy szakadni, mint a trópusokon...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.07. 23:16:36

na nekem meg elszállt a szélessáv. most fapadoson nyomom. egy év mire betölt egy oldalt:(

nadine
megkaptam a képeket, és csináltam is pár tervet. ha lesz 3G elküldöm őket.

2008.07.08. 00:08:57

oh, ez de szép! már nagyon kellett egy ilyen is :)))
kár, hogy nincs több... :(

spájdernecc 2008.07.08. 05:27:32

Jó reggelt!
sok kávét!
sárgabarackot!

2008.07.08. 06:38:24

kávéra sárgabarackot? :)

spájdernecc 2008.07.08. 06:46:47

mindenre sárgabarackot :)
de nem lesz, mert tegnap a diónyi jegek leszüreteltek helyettem
nem örülök olyan nagyon

2008.07.08. 06:54:22

óóóóóóó, de kár érte! semmi nem maradt?

Benikuty 2008.07.08. 06:54:24

Jó reggelt, itt megúsztuk. A szomszéd barackjai remélem, mert tegnap rendeltem nála befőzni.

Benikuty 2008.07.08. 06:56:02

Spájdi, ha mind odalett, felajánlok egy üveggel.

spájdernecc 2008.07.08. 06:56:20

egy szem se.
két hete a szél lerázta a felét, a belső ágakon megmaradt. ezt viszont a jég elintézte. ettünk róla kb 8 szemet

2008.07.08. 06:57:23

nahát, ez tényleg nagy szívás!

spájdernecc 2008.07.08. 06:57:45

Beni, hálával és köszönettel :)

Benikuty 2008.07.08. 06:59:48

Ez nem egy jó hír így reggel:((

spájdernecc 2008.07.08. 07:01:15

a legnagyobb szívás az egészben, hogy a fát is ki kell vennem, mert a múltkori vihar akkorát csavart rajta, hogy berepedezett a töve, szép szálkásra, ahogy illik. nem tudok mit kezdeni vele, túl nagy a sérülés ahhoz, hogy kezelni lehessen. A többi meg még fiatal

spájdernecc 2008.07.08. 07:03:01

megyek is, valami reggelibe fojtom a bánatom :)

2008.07.08. 07:11:29

nekem meg mennem kell melózni :(

maybach 2008.07.08. 07:48:28

Jó reggelt kívánok!
Barack nálunk is kevés lesz. Pedig Amerikában leverte a H.Clintont.
De legalább a sok tegnapi eső hatására kellemes hűvös idő van.

cyan 2008.07.08. 08:19:13

reggelit!
barack nálunk se lesz.nincs barackfám :))))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.07.08. 08:29:03

Jó reggelt :-) 12 fok, a napnak nyoma sincs. Estére kisüt, aszonták.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.07.08. 10:40:27

jó reggelt!
az éjjel, ide is megjött a negy eső (naná, hogy locsoltam az este). most kellemes az idő, elmúlt a kánikula (HSZ! a 12 fok durva!).
jupíszis emberek elmentek, az új tévé beüzemelve. még tanulnom kell, a használatát.
most benyomok egy kávét, aztán elmegyek és véremet adom az orvosoknak.
a főzős blogomon, retro kaja.
hasta la vista

nadine
mailt küldtem:)

ja, barackot, én már leszedtem egy hete. már lekvár formában néz a polcon. :)) a maradékot feláldozhattam az eső/jégisteneknek...

tistedur 2008.07.08. 10:53:17

jó reggelt,jó kávézást :) a barackokért kár :(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 11:37:50

Szép jó napot mindenkinek ! (Tévedés ne essék: nem most keltem:-)
Fiam, úgy látszik, kergetjük egymást, mert napok óta elbeszélünk egymás mellett… A mesélést meg nem lehet erőltetni: vagy az eszembe jut valami, vagy mellé. Az utóbbiakat le sem merem írni.

Gasper, menta méla - köszi.

Spájdernec Nagyuram - őszinte részvétem. Az a Barackfa régi jóbarát lehetett… az ilyesmi jobban fáj a tényszerűsíthető veszteségeknél, tudom magam is.

Cyanisszima Cycisszima - reggel benéz Kenéz - aztán ee'mész?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 13:03:36

Ha én 1x kinyitom a számat… mindenki elhallgat :-((

És a második emeleti gangon nem nő semmi - volt a földszinten egy nyamvadt ecetfa, azt is letörte a szél tavaly.

maybach 2008.07.08. 13:40:02

Valami nem stimmel a szólásokkal. A lila a befelé fordulás, spiritualitás színe. Relaxációnál a lila már az alfa.
Mégis ha a lila ködnek nevezett valami száll le, az valami más.

spájdernecc 2008.07.08. 13:40:44

a mi udvarunkban csak ecetfa nőtt :))

tistedur 2008.07.08. 14:07:10

és néha a háztetőn is nőtt ecetfa :)
mondjuk nálunk nem :) dolgozni még mindig nem tudok.bonbát a szerverünkre!!!!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 14:12:39

Léptem kontrasztanyagot tömni a bendőbe, még jövök.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.08. 14:38:16

Szervusztok!

Reggel nem tudtam köszönni, mert este a Fruzsi internettelenített a vihar újbóli feltámadása alkalmából és ő reggel fél hatkor csak az ágyon van fönn, ám nincs fenn.

Szóval újabb mozgalmas napnak vagyok a közepén.
Örülök, hogy az utóbbi napokban kilószámra ettük a barackokat, most hogy sajnálnám én is, hogy már nem igazán kapni.
Részvétem a termelőknek!

M. P.!
Kergetjük-kergetjük egymást, mint büdős banya Bedegúzt :D
Mesélni óriási tévedés, hogy csak önként és ihletre lehet!!! Én annyit meséltem gyermekemnek parancsszóra, hogy csak na! Napközben, vasalás közben még könnyű volt, de estére, totál sima agytekervényekkel!?
Amúgy jó étvágyat a kntrasztanyaghoz! :) Nekem erről mindig a gipsz jut az eszembe és az, hogy kontrasztanyag soha többé nem távozik a gyomorból, ha eyszer bekerült.
Ez olyan, mint a csőgörény. Csakis szorgalmatos, vízvezetékszerelői statusban tudom elképzelni, amint fürgén, hosszú, loboncos farkát tisztítóeszközként használva szaladgál egyik lefolyóból a másikba.

Maybach!
A lila mint köd, mely leszáll reánk, igazán befeléfordulóvá tesz bennünket, miután kitomboltuk magunkat. Tehát valahol valami mégis stimmel. Nem írtam lilaságot?

tistedur 2008.07.08. 14:41:31

a bonbonba nekem kellene megnyugtatna

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 15:04:57

Viszont a Bon-Bon-ba meglehetősen hízlal :-((

Fiam, lányom nem panaszmuki, sőt - sok-sok évvel azután, hogy legutolszor meséltem nekik esti mesét elmondta, hogy mennyire szerette, ha én meséltem…
- Tudod, apu, azért, mert akkor minden szereplőnek megvolt a maga hangja. Rögtön tudtam, ki beszél.

Nekem nem tűnt fel, így volt természetes - de már neki is az lesz, remélem :-)))
(És persze másfél kilósra hízott a májam - pedig nem is tömtek Eukonform ellenére.)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:22:33

M. P.!

Csak azt nem szerettem a mesélésben, hogy ha nem sajátot mondtam és a klasszikus meséket próbáltam megváltoztatni vagy a Grimm-meséket vidámabbá tenni, nem lehetett. Azokat úgy kellett mesélni, ahogy eredetileg íródtak. Fruzsi ebben könyörtelen volt, nem kreatívkodhattam. :)

Én is szerettem, amikor apu mesélt, olyan jó, megnyugtató, mély hangja volt. Kedvencem volt Tőle a kismalac és a farkasok.
S milyen érdekes, ezt a mesét Fruzsi is nagyon szerette, csak nem értette, miért mesélem sokkal mélyebb hangon, mint a többit...

Nagypapaként is gyakorlod a mesélés tudományát?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 16:17:27

Felolvastam pár könyvét, de azokban még csak egyszavas aláírások voltak, vagy vers. Lassan eljut abba a korba, mikor már végig tud hallgatni egy leporelló-verset - de még csak szavakat ért. Szóval nem holnap lesz az, de lesz :-))
Lányommal a kedvencünk a málnaszedős. Abban van, hogy:

- Mókus, mókus! Hol a málna?
Nem te vitted föl a fára?
- Málna ? Dió, mogyoró
Meg fenyőmag, az a jó!

Grimm meséket én nem meséltem soha. Magam se szerettem - ámbár meg kell hagynom, mikor kaptam egy kötetre való román népmesét rá kellett jönnöm, hogy azokhoz képest a Grimm fivérek: móka, kacagás…

Különben is csak Charles Perrault-tól kölcsönöztek… ő meg a népmesékből: Hófehérke, Piroska, A Kékszakállú herceg, Csizmás Kandúr, Hamupipőke és Hüvelyk Matyi (meg a Szamárbőr) - nemhiába írta róla Marc Soriano: Ő a legkevésbé ismert klasszikus…
Maurice Ravel baletté hangszerelt-bővített négykezes zongoradarabja is a Perrault mesekötet címét kapta: Lúd anyó meséi.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.08. 16:36:53

Üdv mindenkinek!

Mormogi Papa,
a kontrasztanyag nem valami gasztroenterológiai fogalom? :)

Én az Andersen meséket kedvelem, habár azok sem a könnyed gyermekkort idézik.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 16:49:58

Hááát, a gasztro nevet nemigen érdemli (a valódi kontrasztanyag), de az nyilvánvaló, hogy "enteriorizálódik" :-))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 16:56:18

Az úgynevezett gyermekmesék klasszikusan nem is szórakoztató jelleggel íródtak - Perrault is mindig tett egy morális összegzést a végére. Legyünk azonban igazságosak: ezeket a meséket divatos irodalmi szalonokban olvasták legelébb, és miért csináltak volna külön gyermekirodalmat, mikor a gyerekeket még miniatűr felnőttként kezelték, és úgy is öltöztették, viselkedtették, bíróság elé citálták és elítélték - horribile dictu: még halálra is…

Amúgy pedig a leghálásabb mesebúvárok között a mesekutatók mellett a pszichológusok tábora a legnépesebb. Nem véletlenül :-))

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.08. 17:01:37

Andersent én is azért szeretem, mert nagyon kedvelem a skandináv irodalmat, mint pl Ibsent, vagy a skandináv filmeket, mint pl. Bergmant.
Amúgy Andersen is meglehetősen felnőtteknek szóló munkássággal bír.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 17:19:56

Eladdig, hogy egyes "meséi" szigorúan 18 éven felülieknek szólnak, ha jól tudom… és ezzel korántsem áll egyedül :-)) Lásd Jean de La Fontaine-t - amikor éppen nem Ezopuszt verseli-fordítja.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.08. 17:29:58

Hát igen La Fontaine sem a gyermeki tisztaságról nevezetes. :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 18:06:49

Ezért is olvastam néhány klasszikus magyar, vagy magyarított ( :-) ) mesét… a Négyszögletű Kerek Erdőből, meg a Karinthyzált Winnie-ből :-)
És Kosztolányi "Évike csodaországban" átköltése 1936-ból jobb, mint a száraz utánferdítés :-)) (A Tükörországban-ból már csak az utóbbira számíthatunk.)
Egy lapos fordítás tönkreteheti egy mű hazai "karrierjét", és esetleg a szerzőt is jó időre diszkreditálja. Ebből nehéz kimászni! De ez már megint más téma…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.08. 18:38:58

Szervusztok feleim, elmentem mára…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.08. 20:53:09

M. P.!

Csak megkaptam a mi mesémet, mégha nem is Mátyásról és Beatrice-ről. De ez így igazságos! :D

Gasper!
Nekem Andersen gyerekként túl félelmtes volt, felnőttként meg szép és szomorú. Valahol megvan még az a mesekönyv, amelyben skandináv népmesék vannak. Gyerekként arra emlékszem, hogy olyan annyira más volt, mint a megszokott mesék. Több a manó, törpe a mesékben, hiányoltam a királylányokat is. Mégis kedvtelve olvasgattam.


Van egy Szamárbőr című kötetünk, amelyben középkori angol és francia fabulák vannak - jól elzárta az apu, nem csoda, enyhén szólva erotikus töltetű a legtöbb, vagyis tiltott olvasmány volt. Ám előlem könyvet nem lehetett eldugni. Amikor először olvastam, majd kiugrott a szívem a helyéről és akkor jöttem rá, hogy apu nemcsak édesapa, hanem férfi is. Tisztára kiakadtam.
Jah, veszélyes műfaj az irodalom! :DDD

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.07.08. 21:49:09

fiam,
a skandináv mesék -így Andersen is- pont azért nagyszerűek, mert olyan szférákban mocorognak, melyek leginkább a belső érzéseinknek tartanak tükröt. Én pont ezért szeretem Kierkegaardot is, aki az egziszencialista filozófia egyik előfutára volt és nagyon precíz látleletet ad saját énünkről. Na de ilyen mélységekbe nem akarok lemerülni, amúgy is mára elpilledtem. Holnap benézek, jóéjt mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.08. 22:19:06

Gasper!

Kierkegaard általában megosztja az embereket. Többen pont azért nem szeretik, amiért Te igen.
Azt hiszem, olykor nagyon nehéz, ha nem a legnehezebb szembenézni önmagunkkal.

Most viszont az ágyikóval nézek szembe és mély alvásba menekülök a világ elől. :D

Szép álmokat!
süti beállítások módosítása