Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi bölcsesség

2008.07.18. 05:00 Pálcika

A szépség égi adomány,

a jókedv egyenesen az Istené!

139 komment

Címkék: bölcsesség pálcika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 15:20:08

cyan
ezt mindenki elmongya es eddig haromszor probalkoztam sikertelenul
de lehet a kaposztas babot nem kell
talan zuzu majd jon, mer ez specko egri kaja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 15:27:35

macsek
hat nem orom
de u mekkivantam, hogy belevagok
meg a mennyiseggel van gondom, mint mindig
11,4 literes a fazekam, hogy ugy mennyi babot meg csulokot vegyek?
meg ugye a vegen megy bele a kaposzta...
mer a bab az gondolom megdagad meg ilyenek
de szeretnem ha leve is lenne

cyan 2008.07.18. 15:31:22

hagyma, nagylábosban is lehet keveset főzni. fordítva már kicsit necces a dolog :P
Zuzuka eltűnt, sztem gyalogol hazafelé, majd biztos jön és megmondja az arányokat

cyan 2008.07.18. 15:36:51

Mormogi Papa 2008.07.18. 15:05:12
akkor erre:
Mi az ellenállás mértékegysége?
.
.
.
.
.
.
.
Partizán per négyzetkilométer

tistedur 2008.07.18. 15:37:11

már megint az a főzés :)
én elköszönök hétvégére..mindenki legyen jó és érezze jól magát :)

cyan 2008.07.18. 15:39:56

jó 7végét tist! haza mész?
ja és mindjárt jön a szex is, csakis Pálci kedvéért :PPP

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 15:43:09

cyca
en ha belekzdek akkor mindig annyit csinalok amekkora afazekam
nahat
cex is szokott itt lenni:)?

Zuzuka 2008.07.18. 15:46:47

Szia hagyma!
A szárazbabot áztasd be mindenképpen 1-2 órára, a káposztát pedig mosd át ha nagyon savanyú. Előtte nyomkodd ki a levét és tedd el, hátha később kell még savanyitani a levesbe.
Mi volt még? Ja, ekkora fazekam nincs is, nem tudom az arányokat:S

cyan 2008.07.18. 15:48:43

hagyma, itt csak amolyan nagyon enyhe utalások szoktak lenni (vagy még az se), akkor jön Pálci, h : Ti már megint a szexről írtok???
:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 15:52:14

Nademosmá téllegelmenekenni.

Zuzuka, Menta Emil.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 15:56:21

thx zuzu
a reszletekrol majd ha visszajotem a boltbol es otthon a bagzon
ojat akarok amijet a kodmonben ettem
enyhe utalasok?

az olyan, hogy
-mit csinalsz ma este? el jossz vacsorazni?
-nem
-akkor most kerdezd meg tolem

spájdernecc 2008.07.18. 16:01:01

hagyma, szereztél odakinn savanyúkáposztát?
a babot, ha leforrázod nem kell sokáig áztatni
fölrakod a vízzel. durván 2:1-es arányban a káposzta javára

Zuzuka 2008.07.18. 16:01:17

OK, rögtön leszaladok a Ködmönbe, beszélek a szakáccsal:)

spájdernecc 2008.07.18. 16:02:14

Hozzávalók:
egy jóra húsos füstölt csülök (esetleg más füstölt hús
fél kiló tarkabab
1 kiló savanyú káposzta
olaj
1-2 kanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a babot, és a füstölt csülküt is. Másnap kuktában majdnem puhára főzzük a csülköt. (A levét ki ne öntsük!) A csülköt kockára vágjuk. A babot a csülök főzővizében főzni kezdjük félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát is. Ha megpuhultak, beletesszük a húst is, és berántjuk. A rántásba teszünk kis kockára vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát, pirospaprikát. Jól összeforraljuk. Tejfölt kínálunk hozzá.

Zuzuka 2008.07.18. 16:13:05

Köszi spájdi, legalább már én is tudom.
hagyma tudománya már ott megáll, hogy hozzávalók:)
De átsegítjük a nehézségeken, és több órás együttműködéssel mindig sikerül megfőznie amit szeretne:)
Mostanában nem ügyködtem ilyen finomságot, és már alig emlékeztem rá.

spájdernecc 2008.07.18. 16:18:07

a jó baboskáposzta isten ajándéka
mondjuk nem az a kimondott könnyű nyári vacsora három perc alatt, de megéri a bíbelődést.
igaz, inkább időigényes, mint tökölős

Benikuty 2008.07.18. 16:47:09

Jáj, meg a káposztás pacal!! Főleg, ha hömbölítünk bele némi csabai házi vékonykolbászt. Ollat, amilyenbe itt néhányan jó rég beleszaladtak:)

Benikuty 2008.07.18. 17:01:16

Cyan, én a rántás elkészítésével kezdem a főzést, így mikor kell, már hideg. Aztán lehet belelapátolni a kondérba, nem lesz csomós.
A de la Motte kastélyon kívül fontos látványosság még a Thummerer Vilmos pincéje is. Noszvajon.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 17:09:53

Igaz, nagyon igaz Beni - csakhogy kocsival voltunk négyen, bár nem én vezettem :-) (Mint írtam, sosevolt jogsim.)

2008.07.18. 17:14:13

sziasztok!
én a bab-káposzta kombóba biztosan belehalnék, de isteni lehet... :)))

szolgálati kérdés: mikorra kerüljön fel Mormogi úr posztja? holnap? holnapután?

Zuzuka 2008.07.18. 17:18:48

Akinek a leánya a barátnőm, ezért kóstolgathatunk finom borokat. Kedvencem: "Vili papa" bora!
Abba a betonszörnyetegbe járunk mi továbbképzésre egy kis hajnalig tartó mulatsággal összekötve.

Zuzuka 2008.07.18. 17:21:25

Szia Jé!
Dehogy halnál bele, fejedelmi étek!
Szolgálati közlemény: én nem tudom:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 17:30:01

Kedves Jébetű,
Ha nincsen jobb és sürgősebb, talán holnap reggel, akkor talán lesz idő elolvasni. Hogy én hogyan és mikor leszek a hét végén, azt még nem tudom - sőt, a mai nap is kétes, amint kiteszem a lábomat.
(Reményem szerint hamarostos üdítő-dühítő.)
Mondd, mennyi anyagot küldött át Nadine? Én előszörre csak a szöveget Emileztem át, kért képeket, erre küldtem egy halommal. Aztán külön átküldtem 3 kiválasztottat, mert sokallta - és igaza is volt. Csakhát ha az emlékek elszabadulnak :-)

2008.07.18. 17:30:11

Zuzuka, fogadjunk? Már külön is rosszat tesz, együtt meg...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 17:30:24

thx evribadi
hat elozo este nem lesz beaztatva, de ost beaztatom es vacsora lesz belole
hat olyan igazi fustoltcsulok nincs sok kis ilyen fustolt izet vettem, meg fustolt kobaszt
megyek is beaztatom
savanykaposzta az van azt szeretik errefele
csak haraszt nincs
ebedre osszedobok egy borsostokanyt
most meg reggelire egy rantotta
egesz 7 ven nem dolgozom:)
hehe:)

2008.07.18. 17:36:21

mi a búbánat az a haraszt, és miért kell kajába beletenni???

2008.07.18. 17:37:11

MP, mindenem van (kép és szöveg), dolgozom a problémán

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.18. 17:39:15

Szervusztok!


Reggel írtam jó reggelt, hova tűnt?

cyan 2008.07.18. 17:41:31

Jé, a haraszt az az egész fej káposzta savanyítva. torzsa persze kivágva

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.18. 17:42:28

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Innen származik? Vagy külföldről?

2008.07.18. 17:43:09

hűű, miket nem tudok. látszik, hogy nem szoktam káposztázni :)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 17:46:31

Köszönöm szépen, Jébetű ! De tényleg :-)
A harasztkérdést már kitrágyalták egyszer másutt, c sak én nem emlékeztem rá - jellemző.
Ez lenne az ipari szenet megelőző De Mancija?

Zuzuka 2008.07.18. 17:48:57

A harasztba tekerik bele a töltöttkáposzta töltelékét. Nyersen is nagyon finom!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.18. 17:49:35

De szétszórt vagyok ma!

Jó kis receptet írtatok!

Nálunk is tetőzik a tök, meg a fasírozott is. Én gyakran készítek egybefasírtot is. Tejfölös uborkasalátával mindent visz.

2008.07.18. 17:55:28

Mormogi, még egy kérdés! a képeket hova? nincsenek istrukciók. rám bízod, vagy mondol valamit?

Benikuty 2008.07.18. 18:02:49

Az Alföldön a harasztot szármának híjják:)
Egyszer disznóöléskor engem kűttek érte, a káposztás meg rosszul értette, aztán:"mit parasztozik, maga bunkó"...

Zuzuka 2008.07.18. 18:03:17

Remélem már nekünk is van tökünk a telken, de a héten nem tudtam lemenni a sok eső miatt. Hadd nőjön szép nagyra! Aztán jöhet a főzelék, csiktökből:)

Benikuty 2008.07.18. 18:06:46

Nálunk a tökfőzelékhez nem kell semmi feltét. Lányok úgy lapátolták régen, még levegőt sem vettek, aztán csuklottak...:)

2008.07.18. 18:08:48

én a tökfőzeléket megutáltam a menzán. meg a parkápot és a finomfőzeléket is. meg a resztelt májat. brrr!

Zuzuka 2008.07.18. 18:11:00

Ezek közül csak a finomfőzeléket útálom! Miért "finom" a neve, mikor olyan rossz!
A többi jöhet:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 18:16:23

gyerekkent en is utaltam a tokot a napejban, meg otthon is
aztan egyszer angyam megetett, hogy ez nem tok hanem finomfozelek
en meg megettem
de igazabol felnottkent szerettem meg a csiktokot
jo szaftos purkulttel a tetejen szeretem

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 18:19:33

Béke legyen veletek meg a menzával… (Latinul mensa: asztal.)
Szóval mióta tudom (és eléggé régóta) hogy másképpen is lehet főzni az általatok említett étkeket, nekem nemmegutáltak.
Még a finomfőzelék sem - bár ahogyan én szerettem, úgy már nem főzi senki.

Benikuty 2008.07.18. 18:24:50

Azért a menzai, és az én tököm az út két szélén megy egymással szembe,meg köszönőviszonyban sincsenek egymással.
Vonatkozik ez minden főzelékre. Mert ugye ott azt nézték, mit lopjanak ki belőle, itthon meg mindent bele!

2008.07.18. 18:25:26

jelentem, poszt holnap pitymallatra beélesítve. MP, remélem tetszeni fog :)
Ja, újabb szolgálati: aki tudja, legyen oly bűbáj, és állítsa át vendég bloggerre, mert nekem nem hagyja ez a nyüves admin.

2008.07.18. 18:27:29

Beni, bocsi, de röhögök :))) a te tököd meg a menzai... tudom, nőjek már fel. De péntek van, és én megkóstoltam a spanyoloktól hozott sangriát és igen ízletesnek találtam ;)

Zuzuka 2008.07.18. 18:28:51

A puliszkaliszt ugyanaz mint a kukoricadara?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 18:34:42

Szerintem a különbség az őrlés finomságában van.
Puliszka!
Tejes puliszka!
Juhtúrós puliszka!
Balmos!

Juliszka - mikor ettem ilyet utólszor…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 18:36:09

Jébetű,
feltétlenül meglesem - ha nem is feltétlen (vagy feltéttel?) pitynek a mallatján…

2008.07.18. 18:38:02

ha nem tetszik, akkor írd meg bátran és orvosoljuk. bár én olyan korán még nem leszek ébren, mert a szombat azért jó, mert lehet aludni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 18:40:16

No meg unokázni, olvasgatni - ha nincsen éppen házimanózni való.
(Ritka eset.) Különösen jó ilyenkor hajnalban ébredni frissen, pihenten (nehéz ügy), mart akkor csend, nyugalom, béke - tiéd a pálya!

Benikuty 2008.07.18. 18:42:18

Mormogi, a számból vetted ki. Ne kotorássz!:)

Benikuty 2008.07.18. 18:43:51

Jé, az a blog kutya jó, nem csak puliszkailag:)

2008.07.18. 18:47:39

én még csak most találtam, pedig ottan figyel a jobb szélen...

Benikuty 2008.07.18. 18:51:12

rendszeresen olvasom, néha még kommentelésre is ragadtatom magam:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 18:51:59

Benike, azért ne harapj :-)
Ami a kezünk ügyében van arról gyakran megfeledkezünk, úgyám!
A zember (+ a zasszony) elmegyen párizsiába meg londoniumba múziumot vjúvolni, de nem tér be a Soams-édban lévő Galeri-ába példának okájért Gulácsy kiállításra.
(Nem a reklám helye: maga a reklám - mert életműkiállítása most van először: Kogart - volt Fiatal Művésze Klubja az Andrássy út-Munkácsy sarkon.)

Benikuty 2008.07.18. 18:57:13

Mormogi, csak miheztartás végett, 31 makkegészséges fogam van. Manócska szerint egyetlen említésre méltó testrészem:D

Zuzuka 2008.07.18. 19:01:33

Beni :DDD
A mi kis városunkban pedig Victor Vasarely kiállitás nyilik éppen holnap!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 19:02:13

No, akkor menekülök is házoárd!

Ami bíztató: ezexerint nem vagy a Veresegyházi Asszonykórusban…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.18. 19:04:05

Jé, Fittike megtette kötelességét.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 19:05:40

Vásárhelyi úrnak volt egykor gyűjteményes tárlata a Műcsarnokban.
Nálam azóta van hitele, hogy megláttam egy fiatalkori csendéletét, amin többek között egy fa bábú volt (olyan állítható, amit a képzőművészek használnak) és a fa erezete is fényképszerűen tökéletes volt…
Látszott, hogy nem kókler, nem azért nyomja a három- négy- és egyéb szögeket, mert csak vonalzó mentén tudna alkotni…
Szóval: gatyát felkötni :-)

2008.07.18. 19:06:26

Fittikét puszilom! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.07.18. 19:07:36

Mindenkinek köszönöm - mert ez a poszt nem jöhetett volna létra…

Üdv, most már tényleg mennem kell…

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.18. 19:28:47

Olyan jól elolvasgatlak Benneteket!
Ma valahogy nagyon lebegek, nem tudom, mi van a gyógyszereimben! :D

Zuzuka 2008.07.18. 19:33:49

Höhh!
Nagyi, nem láttál egy tablettát az asztalomon?
Azt neeem, de láttad a sárkányt a konyhában?:)

2008.07.18. 19:36:08

hehe, ez nagyon jó! :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 19:38:18

aze' az hihetetlen hogy a kedvenc kajam meg mindig az a fejemben, a santoferbol, hogy
"sargaborso fozelek feltet nelkul 5 kenyerrel
korso sor
/ar 8 ft korul/
es rendszeresen kuldetek othonrol kulonleges vagdalthust, bar mintha a doboza osszement volna

Zuzuka 2008.07.18. 19:41:51

Elfogyott hagyma? Mehet a következő adag?:)

Benikuty 2008.07.18. 19:42:36

Hagyma, az se most volt:) Úgy a hetvenes évek első felére saccolom.
Na, Zuzu, leesett végre:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 19:44:09

elso nap elfogyik
csomag odaert -e mar vagy fobelovom magam?
azaz 75-ol voltam a gardonyi ginazium eminense, es kozel volt a ent nevezett muintezmeny
Csak matematika tanar ur jart at neha razziazni a nagyszunetben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 19:46:51

akinek a legnagyobb poenja az volt hogy ha az elso szamot bemondjak a radioban lottohuzaskor , bizonyos esetben O tudja a tobbit, mar a negyet
es akkor meg annyit hogy Szekely kemia tanar Ur oraja alatt ki lehetett menni az ablakon a tetore, nem vette eszre, lemenni a santoferbe es ugyanezen utvonalon vissza
mongyuk egyszer megbuktam, de ez mar hosszu tortenet lenne

cyan 2008.07.18. 19:56:04

ha emelkedő számsorrendben mondják a számokat, akkor 1 variációban én is tudom az első szám után a maradék négyet :))
(megfejtés: 86)

Benikuty 2008.07.18. 20:00:21

Pakolok. Nem értem, mit keres a fehér gatyáim közt Manócska fekete tangája?
Segítsen valaki!:)

2008.07.18. 20:02:58

eltévedt, nálunk zoknikkal szokott megesni
egyszerűen utánozhatatlan a gyerek feje, mikor szemrehányóan az ujja hegyére biggyesztve hozza vissza a zoknikámat! mintha legalábbis fertőzne :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.07.18. 20:05:41

Zuzuka, :DDD

Megyek, belebegek az ágyikóba és akkkorát durmizok, hogy ihaj-csuhaj!

Hagyma!
Mi az a santofer?

Zuzuka 2008.07.18. 20:07:11

Segitsek-e már szétválogatni Beni?

A kisfiam zokniját (nem a tisztát) én ruhacsipesszel szoktam kivinni a szobájából, ha véletlenül megtalálom:)

Zuzuka 2008.07.18. 20:24:27

hagyma hagymát pucol:)
a Szantófer egy nagyon kiváló étkezde Egerben! Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki erre jár.
Régen borozó volt, vagy inkább kocsma, oda járt a fiatalság és a tanerő is:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 20:48:16

cyca
de akkor az istennek se jottunk ra mert azt nem mondta hogy bizonyos esetekben..
minden elso osztaly anak elso orajan bevetette, es 10 percig mindenki veresen komolyan meg akarta oldani hogy bevagodjon es utana benyogte a megoldast, valami 10 perc utan

zuzu
hat igen amikor me ge njartam arra inkabb kocsma volt de a Simon Atesz igen jol fozott, volt egy kis ablak ott adtak ki a kajat
big time

2008.07.18. 21:29:10

majd holnap innen folytatjuk, mert én álmos vagyok.

Jó éjszakát mindenkinek!

Pálcika 2008.07.18. 22:02:08

Szép estét!
jaj de soká értem ide!!!és mán mögint lemaradtam a szexről:))))
káposztásbab lelke a füstölt íz!!!!(és köll bele rántás és punk-tum!)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.18. 22:27:32

OK gerenda teszek bele valahogy
szexrol en is mer nem is volt
most borsostokany keszulodoben, kicsit tul lottem a celon, mer nagyon csipos lesz de eccer elunk
voltam country konceten szerdan es vol t egy szam aminek a refrenje:
majd alszunk, amikor mar halottak leszunk
szabd forditasban persze

Pálcika 2008.07.18. 22:47:37

ha nagyon utálod(amit megértek)a csomós rántást tudok egy trükköt:fakanál helyett kézi habverővel kavargasd a lisztet,olyan sima lesz ,hogy ihaj!
és akkor keríts valakit akinek megmutathatod(nem a bélyeggyűjteményed)a tudományod:))))
line dancet imádom!!!!!!!!!!

Pálcika 2008.07.18. 22:59:43

álommanó ráült a szempilláimra!!!a kis huncut!
szép álmokat mindenkinek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.19. 18:54:48

nincs habverom
se kezi se gepi
eddig mindig olyan csomos lett hogy kiontotem a babot, na majd ma

Pálcika 2008.07.19. 20:39:17

szia Hagyma!
Rántás készítése:elő veszel egy serpenyőt(ha nincs jó a lábas is),
öntesz bele kábé féldeci olajat(volt régen az üveg kávéspohár a presszókban az egy decis,tehát kb a fele mennyiség)
és felforrósítod(bele szórsz csipetnyi lisztet és ha pattog akkor már elég meleg az olaj).
az egyik kezedbe fogod a fakanalat amivel majd nagyon kevergetni fogsz :)
a másik kezeddel beleszórsz a forró olajba kb 3evőkanál lisztet.
amíg az egyik kezeddel szórsz addig a másik kezeddel kevergetsz,olyannak kell lennie mint a vizes homoknak.
ha már két-kétésfél kanálnál úgy érzed "vizeshomok"állagú,ne szórj bele többet (elsőre inkább legyen híg a rántásod azzal könnyebben boldogulsz!)
addig kevergesd míg világosbarna színű lesz,mikor már jó a színe öntsd föl kb egy deci hideg vízzel és sűrűn kevergesd!!!
érezni fogod,hogy sűrűsödik egy-két perc alatt,akkor már öntsd is bele a káposztásbabba!!!
na ez egy alap rántás.
ha ez már profin megy,áttérünk a fokhagymás illetve pirospaprikás variációkra de most még ne bonyolítsuk:)))))))
mielőtt nekikezdel készíts mindent magad elé-mellé:
serpenyő,féldeci olaj,három evőkanál liszt,egydeci víz,fakanál!!!!!
ha jól sikerül büszke leszek rád:)))))))))))

Zuzuka 2008.07.19. 20:49:08

Pálci, elméletben tudja, csak gyakorolni kéne:)

Pálcika 2008.07.19. 20:53:21

meghagyhattál volna abban a hitemben,hogy érdemes volt ennyit írnom:)))))

Zuzuka 2008.07.19. 20:55:40

Höhhöhö, én már 101x leirtam:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.20. 16:32:17

szerintem most nem lett rossz
hala a segiccsegnek
de amerikaiak uccse tuggyak mi a rantas
az teny nem rontottam L most a rantassal a kajat
kicsit sos lett a cslok meg a kaposzta, pedig kimostam
no problem tobb sort isznak a rednekkek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.20. 16:33:27

karacsonyig nrm fozok a terveim szerint
akkor kocsonyat

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.07.20. 19:39:03

Hagyma, Te kivel beszélgetsz ebben az üres teremben? Gyere át a másik poszthoz, itt ez a szokás:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.22. 14:13:10

L vatyok en itt is
tudom nalunk is az a szokas a CSK-n:)