Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.08.04. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

− És miről panaszkodnak az emberek annyit, hogy naponta tele lesz vele egy autó? – kérdezte végül.
Ezt Poldi néni sem tudta, mert nem volt panaszkodós természet, de azért megpróbált visszaemlékezni arra, amit hallott.
− Hát arról, hogy öregek, betegek, kevés a pénzük, hogy becsapta őket a boltos, hogy elszakadt az új cipőjük, hogy nem állt meg a villamos a megállóban, hogy beázott a konyhájuk, hogy nem jár a liftjük, hogy összevesztek a szomszédjukkal, hogy betörték a gyerekek az ablakukat…
Ennél több baj nem jutott Poldi néni eszébe, de Misunak ez is elég volt. Majdnem olyan szomorú arcot vágott, mint Kamilla néni. És mekkorát sóhajtott! Valószínűleg a sok panaszkodó ember bújára-bajára gondolt, de csak annyit mondott:
− Tessék a Síróbabának is egy lekváros kenyeret csinálni.

Aztán fogta a kenyeret, és megállt Kamilla néni ablaka alatt. Síróbaba még mindig csuklott odabent.

− Még mindig csuklasz? – szólt be Misu, mikor már nem bírta tovább hallgatni.
− Még mindig – csuklotta Síróbaba.
− És meddig szoktál? – kérdezte Misu.
Síróbaba most odajött az ablakhoz, de nem állt fel a párkányra, csak éppen kinézett a függöny mögül.
− Amíg abba nem marad – mondta.
− Jó, akkor megvárom – egyezett bele Misu, és benyújtotta Síróbabának a kenyeret. – Edd meg.
Síróbaba megette a kenyeret, és abbahagyta a csuklást. Úgy látszik, nem tudott egyszerre csuklani és enni.
− Gyere ki az udvarra! – hívta Misu a kislányt.
− Nem szabad – rázta Síróbaba azt a piros fejét. – Kamilla néni bezárta az ajtót, és beletette a kulcsot egy borítékba, amit leragasztott. Azt mondta, hogy csak akkor vehetem elő, ha tűz üt ki a lakásban, vagy reng a föld vagy ilyesmi.
− És ha csak árvíz lesz? – érdeklődött Misu.
− Azt nem mondta – gondolt utána lelkiismeretesen Síróbaba.
− Szóval nem jössz? – Misu nagyot sóhajtott. – Kár, pedig elmondtam volna neked egy titkot.
S hogy a kislány erre sem mozdult, Misu hátat fordított az ablaknak.
− Különben jobb is, ha kevesen tudják. Akkor többet ér – mondta, és elindult a kapu felé.
− Nagy titok? – kiabált utána Síróbaba.
− Hű, de mekkora! – szólt vissza Misu, de csak félvállról, mert valóban kiment a kapun.

Azért ment ki a kapun, mert a titokról eszébe jutott Oszkár, meg az, hogy talán sikerül még egy titkot összehozni. Mert micsoda titokgyűjtemény az, amiben csak egy titok van?

Misunak szerencséje volt, mert Oszkárt még lent találta a szenespincében. Menni készült, de ahogy meglátta Misut, mindjárt meggondolta magát, és előhalászta a sarokból a táblát, amin ez állt:

EGY ÓRA EBÉDIDÓ
NEKEM SOKAT KELL ENNEM

Kiakasztotta az ajtóra, aztán hellyel kínálta vendégét. Misu nem sokat kertelt, a közepén kezdte.
− Kamilla nénihez jött egy kislány. És folyton bőg, mert fél. Tegnap azzal ijesztgették, hogy te el fogod őt vinni.
Oszkár megtömte a pipáját, és rágyújtott.
− Képtelenek leszokni róla – csóválta a fejét. – Mintha egy szenesember nem cipelne amúgy is eleget. Némelyik elvárná, hogy még a gyerekét is én vigyem el, ha ő már nem bír vele. Még mit nem!
A pipa ingerülten pöfögött.
− Kíváncsi vagyok rá, hova vinném azt a sok gyereket! A szenespince, az nem óvoda, otthon meg örülünk, ha kettesben valahogy elférünk a mamámmal.
− Nincs neked véletlenül valami gondod? Vagy panaszod? Amivel a PAGOBAJ-hoz lehetne fordulni? – kérdezte reménykedve Misu.
− Hát van éppen – mondta a szenesember. – Például ez a pipa nagyon rosszul szelel. Csakhogy nem szeretek sehová se fordulni. Egyszerűbb, ha kipucolom. De mi dolgod neked a PAGOBAJ-jal?
− Hát arra gondoltam – bökte ki Misu –, hogy meg kellene ismerkedned Kamilla nénivel meg Síróbabával. Azt a lányt hívják így, aki folyton bőg. Mert akkor nem félne tőled. De Kamilla nénivel csak úgy lehet megismerkedni, ha panaszkodik az ember. Mert akinek nincs semmi baja, azzal nem áll szóba. És akinek van baja, annak is előbb le kell írni, hogy ő elolvashassa. Találj már ki valami bajt, amit meg lehetne neki írni. Valami jó nagy bajt!

Oszkár elgondolkozott. Nem volt éppen gyors észjárású ember, de annál alaposabb. Misu már öt szúnyogcsípést felvakart a lábán, mire Oszkár megszólalt:

− Sajnos semmi baj nem jut eszembe. De ha akarod, megkérdezem a mamámat. Ő majd kitalál valamit.
Misu megnyugodott, mert ismerte Bertamamát. Igaz, csak kétszer találkozott vele: először a szenespincében, amikor Bertamama elhozta az uzsonnát, amit Oszkár otthon felejtett, másodszor meg akkor, amikor vendégségben voltak náluk.
Misu nem szerette az olyan öreg néniket, akik úgy versenyeznek a gyerekekkel, hogy szántszándékkal hagyják őket nyerni. De Bertamama nem ilyen volt.
Stopperórás málnaszörpszívó-versenyre hívta ki Misut, és egy teljes poharas elsöprő győzelmet aratott fölötte. Az eredmény pontosan három és fél pohár : két és fél pohár lett Bertamama javára.
− Másra nincs szükséged? – kérdezte Oszkár. – Csak bajra?
És milyen jó, hogy megkérdezte! Misunak mindjárt eszébe jutott a titok meg az, hogy éppen ideje Oszkárt is beavatni.
Előbb felszaladt a pincelépcsőn, megnézte, hogy jól be van-e csukva az ajtó, aztán a szenesember fülébe súgta a titkot.
− Nagyon szívesen – csapott Misu vállára Oszkár. – Hát mért is nem szóltatok hamarabb? Már indulok is, és hazazargatom szegény Dezsőt!
Amilyen nagydarab ember volt Oszkár, olyan fürgén mozgott. Most is olyan váratlan lendülettel húzta ki a szénkupac közepéből a lapátot, hogy a szétguruló szénnel együtt Misu is a földre csúszott.
Aztán megfordította a kilincsre akasztott táblát. Egy pillanatig gondolkozott, majd szép betűkkel ráírta a hátsó oldalára:

ELMENTEM DOLGOZNI!

 

Misu pedig, mint aki jól végezte dolgát, szaladt haza.

119 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.08.04. 05:13:09

Jó reggelt!
Sok kávét!
esőt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 06:23:19

Jó reggelt. Egész éjjel nem aludtam. Este még volt egy menetem Kennyvel. Tíz óra után, sötétben, hokedliról irtotta a borostyánt a fal felém eső oldalán. Beszéltem a rendőrséggel, azt mondták, ha tényleg elmebeteg (márpedig az), akkor csak olajat öntök a tűzre, ha kijön a járőr. Teljesen kiszolgáltatottnak, tehetetlennek érzem magam. Hiába engem zaklatnak, az én birtokomat rongálják, engem idegelnek. Valakinek van valami értelmes ötlete?

Benikuty 2008.08.04. 06:24:50

Jó reggelt! Pendülünk!
Maghalt Szolzsenyicin:( Mondjuk a Gulagot képtelen voltam elolvasni, de megpróbáltam.
Jéangyal, ez aranyos:)

Benikuty 2008.08.04. 06:29:54

nem véletlen a szólás,
"rossz szomszédság, török átok"
Nadine, erre nincs értelmes ötlet:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 06:33:36

Azt hiszem, semmit nem olvastam tőle. Ettől még béke poraira.

Igen, Égigérő megint bejött, kár, hogy nem szünteti a gyomoridegem. Már nem tudom, minek kéne kijönnie belőlem, mert tegnap nem sikerült ennem, de még mindig rohangálok a vécére.

Benikuty 2008.08.04. 06:36:03

Azt gondolom, nem megoldás a költözés, mert mindenhol kifoghatsz elmebeteget.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 06:45:39

Na látod, ebben nem vagyok biztos. Nehéz természet bárhol van, de komplett őrült talán nem mindenhol.

Benikuty 2008.08.04. 07:12:32

Nadine, szülinapos leszel? Mert akkor Istenkém éltessen:)
Cyan semmi gond, valamiért nem ért el Hozzád, egyébként is okafogyott már.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 07:17:28

Pár nap múlva. Mondjuk, nem tudom, mit ünnepelek...:(((

cyan 2008.08.04. 07:28:22

reggelit!
sok kávét!

maybach 2008.08.04. 07:53:54

Jó reggelt kívánok!
Janikovszky most is jó, köszi Jé!

Szolzsenyicin nem volt egyszerű eset, igaz az idő és a hely sem ahol élt.
"Ivan Gyenyiszovics egy napja" és a "A pokol tornáca" amit olvastam tőle.
Azért elég döbbenetes.

Nadine!
Ha nem tudod, kérdezz meg minket.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.04. 09:38:12

Szép napot!

A nemalvás nekem is bejött. :(

Sajnálom, Nadine!
Azt hiszem revidiálnom kell azt a nézetemet, miszerint az ember ne süllyedjen le a másik szintjére. Lehet, agresszióval kéne válaszolni. Egyébként fogalmam sincs, mit kéne tenni. Talán egy pszichológussal vagy pszichiáterrel kéne megtanácskozni a dolgot, hátha van valami kennykezelési ötlete. Tényleg nem tudom.

Jé, simogatod a lelkemet!

tistedur 2008.08.04. 10:37:07

Nadine!
ha átmegy a te kertedbe az jogsértés..hívd ki a járőrt..ha szerencséd van,akkor tartós pszichiátriai kezelés alá veszik.bemehetsz z önkormányzat szociális osztályára is-hátha ők tudnak segíteni.
egyébként jó reggelt,jó kávézást :)

maybach 2008.08.04. 12:32:57

Nadine!
Nem akarlak én is elkeseríteni, de sok eszközöd nincs.
A törvény nem véd meg. Akinek meg kéne, az lepattint. Úgy áll a helyzet, hogy akik kellemetlenkednek, nem tartják be a szabályokat, nem tisztelik mások tulajdonát, jogait, azok vannak előnyben.
Azaz vagy át veszed a stílust, vagy keresel valakit aki levágja Keny füleit.
Azt talán megértené.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 12:55:43

Kedves Tanácsadók!

Az a helyzet, hogy tegnap gyors egymásutánban végighívtam a bíró ismerősömet, a rendőrséget, és kb. ugyanazt mondták. Illetve majdnem. Feljelenthetem, mert amiket Kenny csinál, az tanúk nélkül is birtokháborítás, károkozás, zaklatás, rágalmazás, becsületsértés, de 1. ha az ügyészségen indított elmeorvosi vizsgálat dilisnek nyilvánítja, akkor nem jár érte büntetés; 2., ha nem adok be ilyen kérelmet, vagy nem ítélik közveszélyesnek, akkor simán kifizeti a bírságokat, és csinálja tovább az őrültségeit. Szóval, belemehetek egy csomó bürokratikus hadjáratba, szinte nulla eredménnyel... Nekem nem fog annyi ideig tartani, hogy nyugtatófüggő vagy öngyilkos legyek, ez tuti.

muskotály küvé 2008.08.04. 12:58:32

Sziasztok!
Nadine, szerintem kérdezz meg egy ügyvédet, nincs-e valami lehetőség a kennyt vagy a hozzátartozóit beperelni, vagy elmebeteggé nyilváníttatni. Ha úgy néz ki, hogy nincs reális törvényes út, egyszer valószínűleg ki fogod rúgni alóla a hokedlit, de erre sem biztatni, sem lebeszélni róla nem akarlak...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 13:06:14

Küvé, ez több hónapig tartó művelet, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül. Viszont addig is itt kell élnem, mellette. Másrészt fal van köztünk, nem tudom kirúgni a hokedlit.

muskotály küvé 2008.08.04. 13:38:39

Nadine, ha dilisnek nyilvánítják, nem zárják be valahová?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 13:53:18

Természetesen az lenne az ideális... De el tudod képzelni azt a poklot, ami egy ilyen kétesélyes dolog előtt itt lenne?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 13:54:28

Azt is mondta a bírónő, hogy akkor van igazán nagy esélye egy ilyen kényszergyámságnak, ha a család indítványozza. Eddig még csak meg-meg említették fenyítés gyanánt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 14:17:44

Én azt hiszem, akkor járok rövid és hosszú távon egyaránt a legkevesebb idegeskedéssel, ha egyszerűen megpróbálom kiiktatni az agyamból: ha pusztít, pusztítson, végül is ezek csak növények, amilyen hamar lehet kifestetek, és a lehető leggyorsabban elköltözöm innen.

Benikuty 2008.08.04. 14:56:00

Akkor eladod a házat?:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 15:08:33

Igen, azt hiszem, ez lesz a legjobb.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.04. 15:18:19

Sziasztok! Ne szomorkodj, Nadine, csupán a sors cseszeget. Valamit tartogat a számodra, remélhetőleg jót, amihez az szükséges, hogy pozíciót változtass. Elég nem szép tőle - a Sorstól - hogy erre úgy vesz rá, hogy lehetetlenné teszi az életed. Őt is meg kell érteni - megint a Sorsra gondolok - annyi dolga mellett nincs ideje szép szavakkal meggyőzni .-))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 15:23:33

Hobbiszakács, ez a valami, amit a sors tartogat, most leginkább egy gyomorfekélynek néz ki:)
De persze, próbálom én is úgy felfogni, hogy új életet kezdek egy másik helyen, egy házassági emlékektől mentes házban. A hely értékét felbecsülhetetlenné teszi majd Kenny távolléte. Már csak az kéne, hogy villámgyorsan ki tudjam festetni, és még gyorsabban beleszeressen egy olyan család, ahol a férj minimum 110 kiló. Velük nem fog kekeckedni.

Benikuty 2008.08.04. 15:48:31

Nem csak Kenny ott a baj, de nem okoskodnék. Nagyon szurkolok, mert ez nem kis változás az életedben.

Benikuty 2008.08.04. 17:37:23

Na, megyek is lucsulni:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 17:49:44

Mindjárt jön a vihar! Itt már csupa felhő minden...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.04. 18:16:12

Valami készül itt is. Marha magas a páratartalom.


Mormogi Papa hol marad ilyen sokáig?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 18:19:16

Mintha elutazást emlegetett volna, meg hébe-hóba létet.

Benikuty 2008.08.04. 18:20:28

estét!
Szvsz. Mormogi nyaralódik:)
csupa piros aláhúzás!

2008.08.04. 18:24:04

sziasztok!
én is nyaralásra emléxem

Benikuty 2008.08.04. 18:24:24

Okosok szerint ilyenkor az összegyűlt felhőktől a föld nem képes leadni a meleget, innen a fülledtség.
Mostani locsoláskor ismét láttam poszméhet:) Van még sansza a sárgolyónknak? Mert huszon éve nem láttam:(

Benikuty 2008.08.04. 18:26:58

na, jól megszórtam majdnem mindenkit emilekkel, Beni csóváli farkit:))
Itt az emeleten 40 fok, nem Fahrenfeit-ben!

Benikuty 2008.08.04. 18:32:06

Jó a vihar, ha viszi, aki megérdemli!

Benikuty 2008.08.04. 18:38:56

No, nekem csak a PEVDI ablakrendszertől van levelem, vagyis ajánlat a pincém ablakára, hát a víz kivert. Mondom én, meg kell kettővel szorozni a realitást. Nem tudok mit tenni, a húsz éves acélszerkezet megadta magát, olyan szinten ázik be, hogy tarthatatlan. Csomó mindent kellett kidobni a pincéből, engem nem:)
Majd próbálok alkudni!

2008.08.04. 18:39:13

de jó, hogy a kutyi jobban van!

sztem amilyen iramban pusztítjuk a földet, az unokáink már nagyon szívni fognak.

Benikuty 2008.08.04. 18:43:10

Neked is írtam, Jéangyal.
Amennyi szertetet, aggódást kapott Tőletek(is), a csóváli a minimum:))

Benikuty 2008.08.04. 18:50:23

Nadine, ha cinikus lennék (vagyok), akkor azt mondanám, hogy legalább nem lesz kiért aggódni. Bár ez fokozott szemétség tőlem.
Lehet, az emberiség megérett a kipusztulásra:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.04. 20:36:06

Jáááj, nyolc tigris egy kupacban! Na jó, 7 + 1!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.04. 22:33:32

Megyek alukálni!

Holnapra jó lenne egy kis lehűlés!

Éljen Gérard Philip! És Lollo!

spájdernecc 2008.08.05. 05:11:58

Jó reggelt!
Sok kávét!
a kollégák szabadságának azonnali felfüggesztését!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.05. 05:53:40

Jó reggelt!

Hűvösebbet!

Szia, Spájdi! Neked is hiányoznak? :D

spájdernecc 2008.08.05. 06:49:12

persze
rohangálhatok helyettük is, mint pók a falon...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.05. 07:08:20

Jó reggelt! Este jó nagy zuhi volt, úgyhogy végre kialhattam magam, mert nem volt éjfélig tartó óbégatás-zörgés a kutyáknál. Éljenek a záporok!

tistedur 2008.08.05. 07:45:39

és reggel kellemes hűvösség van :)
jó reggelt,jó kávézást :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.05. 08:26:34

Jó reggelt, sziasztok... brrrrr... 13 fok van, esti félhomály, és ömlik az eső. Második napja esik megállás nélkül. Vége Vígandrásnak :-( Vigasztávíratot a kiadóba várok .-)))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.05. 10:05:48

Csudaszép, művészi fényképeket nézegetek: www.gatifoto.hu

Zuzuka 2008.08.05. 10:18:42

jóregg! itt kellemes idő, kevés felhő, nem vészes.
végre Nadine, örülök, hogy kialudtad magad! nekem is túl jól sikerült, mert 6 helyett 8-kor ébredtem:)

Hsz, Te sem panaszkodhatsz, gyönyörűek a képeid!:)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.05. 10:25:07

Köszi :-) Örülök, hogy tetszenek :-)

muskotály küvé 2008.08.05. 10:53:06

Sziasztok!
Nálunk szűk 2 mm esett. Azaz semmi, összemaszatolódott a por itt-ott.
Szépek a fényképek. Különben milyen az a Kapolcs? Nekem eddig teljesen kimaradt, talán a tömegundorom miatt.

Benikuty 2008.08.05. 11:00:28

Szentendrén szélen kívül semmi. Nem bánom, mert megint beáztunk volna:(
Küvé, Spájdi nagy Kapolcs fan, biztos felvilágosít:))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.05. 11:21:29

Sajnos nem voltam még Kapolcson:-( Most, hogy elgondolom elég sok helyen nem jártam még. Egerben pl. és Tatabányán sem...

Benikuty 2008.08.05. 11:29:03

Egyik veszteség, a másik nem:)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.08.05. 11:40:45

Tsókolom mindenkinek!
Na azért Tatabánya fölött, a turulszobor mögött nem szabad kihagyni a Szelim-barlangot. Az gyönyörű! Meg az egész táj nagyon szép, nemhiába volt Mátyás király egyik kedvenc vadászterülete. :)

ps: a Szelim-barlangról:

hu.wikipedia.org/wiki/Szelim-barlang

Zuzuka 2008.08.05. 12:28:27

spájdi, lehet, hogy találkoztunk már Kapolcson?:)
Füreden van nyaralóm és ha időben sikerült összehozni, hát meglátogattuk a fesztivált.
eleinte csendes törzstársaság volt, később egyre többen lettek, pár éve súlyos tömegek szállták meg a környéket - na azt már nem bírtam!
a szép emlékek megmaradtak, és örülök, hogy a rendezvény is!:)

muskotály küvé 2008.08.05. 13:58:48

Spájdi, kösz!
Valószínűleg a megismételhetetlenekről lemaradtam, de egyszer elnézek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.05. 17:04:26

Lehet, hogy már találkoztam azokkal, akik voltak Kapolcson? Bár a mi bázisunk Taliándörögd. Dörögdi elfogult vagyok! :)

Mindenhol vannak szép helyek. A mi falucskánk, bocs, nagyközségünk is szép. Most akarják egy bányával elcsúfítani. Állítólag ez nagyon jó lesz nekünk.

Zuzuka 2008.08.05. 17:24:19

Dörögd jó hely fiam, a szentbékkállai kőtengerben meg órákat el tudok pöszmötölni, annyira szeretem!

hogy-hogy, odavisznek egy bányát? mert a bánya az vagy van, vagy nincs:) fúrnak egyet azért is?
ha aranybánya akkor tényleg jó lesz:)

maybach 2008.08.05. 19:28:31

Jó napot kívánok!
A mi kis városunk is nagyin szép hely.
Most jól feltörtem kb. 3 köbméter betont. Aztán a helyére friss betont tettünk.
Ha kissrác koromban nem szállt volna le, most igen.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.08.05. 19:29:15

Sziasztok, lekéstem a vonatot, annyira ciki, most itthon fetrengek a lelkiismeret furdalástól, ahelyett, hogy pénzt keresnék a családomnak(((((
Szia Spájdi:)))
Én viszonylag sokat olvastam Szolzsenyicintől, a Gulágot nem, mert gyalázatos fordításban jelent meg először, azután meg nagyon drágáér' adták, de akit érdekel, ez a cikk, elég jó róla
Szolhvg.hu/kultura/20080804_szolzsenyicin_mnagymiklos.aspx

Nadine, hallgass Benikuttyra, tényleg nem véletlen, hogy tarthatatlan az életed a régi házban.én már csak tudom, még csak két hete sem lakozunk itt, de mindenki annyira más (jobb) lett. én mindenre készen állok, például. mi mindenre? azt én honnan tudjam?:))
Beni drága örülök, hogy minden OK:)))

muskotály küvé 2008.08.05. 19:54:47

A mi falunk is szép, bár szüreti felvonuláson, meg lovasbemutatón kívül más eseményen nem vettem részt.
Szolzsenyicint nem olvastam, de hasonló témában Varlan Salamov könyvét igen, az nagyon megfogott. Pont egy sorstárs magyar orvos története a legérdekesebb benne.
További szép estét.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.05. 20:33:30

Bocsi, hogy ilyen udvariatlan voltam Veletek, de állandóan leállt a gépem, hosszabb beírást nem kockáztattam meg.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.05. 20:34:47

Szóval örülök Gaspernek, Hobbiszakácsnak és Marisellnek, hogy a ritkábban jelentkezőket üdvözöljem először.
No és üdv a gyakrabban ittlévőknek is!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.05. 20:37:06

Ma sajna nem tudok maradni, mert elég rossz a közérzetem és inkább lepihenek.

További szép estét mindenkinek!

Remélem Nadine is előkerül, s kiderül, hogy csak a sok munka tartotta távol a Kifőzdétől, nem más! :D
Ha jön, adjátok át üdvözletemet Neki! Köszi!

Sziasztok, mentem pihizni.

Benikuty 2008.08.05. 21:13:17

Mariss:)))Szivecskét hogy kell, már tudom. Küldöm:)
Fél délután posztoltam, world-ben, nincs kész. A tej túró tejfel, amit ígértem.
Hű, nagyon szuper, lányaim itthon, szervezzük konspiratíve Manócskának az ötvenediket.

Benikuty 2008.08.05. 21:26:57

Jó éjt, mindenki, mindenki, mindenkinek:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.05. 21:28:57

Jó estét! Most értem haza az egész napos rohanásból. Reggel Fittipaldi voltam (tényleg - meg is dicsért az oktató), utána meg több helyen is okos életvezetési tanácsokat szereztem, úgy ám. Ez a hülye meg egész nap az ablakom alatt bömböltette torzításig a magnóját, mert azt hitte, itthon vagyok, hehe!...

Benikuty 2008.08.05. 21:45:56

Nem égett le a tápegysége?
Itt még egy kicsi Ötös számú vágóhíd, Kurt papától, aztán ájulat.
Fittipaldina, jó csajszi:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.05. 21:47:56

Leégett az, Beni, már korábban - a fejében.

Ma simán vettem a körforgalmakat, a vasúti átkelőhelyet, szóval, egész jól ment.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.05. 22:17:49

Én még itt vagyok ám, mert korrektúrahegyek vártak... Neked mondom, Toma:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 05:03:23

Jó reggelt!

Nyavalyamenteset!

Szia, Spájdi!

Benikuty 2008.08.06. 06:55:51

Reggelt!
Fiam, kitúrtad Spájdit:)

spájdernecc 2008.08.06. 07:23:38

Jó reggelt:)
Teát!
Időt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 07:41:16

Jó reggelt. Azt már nem is mondom el, hogy negyed hétkor kezdtek a nyitott ablakom előtt valami géppel terméskövet vagdosni, a hátsó kert felől meg csattogott a szögbelövő. Korán kelnek ezek a fiúk.
De inkább a gépzaj, mint Kenny:)))

Viszont ez a kis vadgalambka azóta is benne ül a fészekben. Szerintem szaporodunk megint:)

maybach 2008.08.06. 08:19:12

Jó reggelt kívánok!
Legalább 804 izmom van. Ezt onnan tudom, hogy ennyi fáj.
A többsége a derekamban lehet.
Kenny-t simán be tudtuk volna betonozni a kocsibejáróba.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.06. 09:30:11

Jóreggelt :-) 11C-ra ébredtem :-( de már nem esik, csak fog. Akkor meg sokat. :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 10:11:26

Maybach, hogy én mennyire nem tiltakoztam volna!...:)

Hobbiszakács, akkor nálatok is igen szeszélyes az időjárás, igaz?

tistedur 2008.08.06. 10:15:22

jó reggelt,jó kávézást :)
szabadságot!!!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 10:20:29

Szervusztok!

Beni!
Én még aludtam volna, de nem tudtam.
Spájdi, ugye elhiszed, hogy nem vagyok túrós típus!? :)

Hobbiszakács!
Az svéd népi megfigyelés, hogy ha nem esik, akkor azért egyszer fog? :)

Maybach!
Szerintem bodybuilderként fényes jövő áll előtted! :)

Nadine!

A pénzszámláló automata csattogását szívesen hallgatnám, ha már gépek és ha már muszáj. :)
Sok cukrot kell enni, az kipárnázza az idegrendszert.

Halvány Görény 2008.08.06. 10:39:12

hejhó
éjszaka azt álmodtam,hogy bepisáltam. reggel meg arra ébredtem,hogy hogy-hogy nem, valahonnan egy pohár víz ráömlött a gatyámra. elképesztő, micsoda véletlenek vannak az ember életében.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2008.08.06. 11:01:39

Az időnél csak én vagyok szeszélyesebb: állandóan napfényre vágyom. :-))

A svéd népi megfigyelés ilyenképpen szól: Akármerről is fújjon, hideg az északi szél :-))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 11:07:24

Halvány Görény, hány éves is vagy?:)))

Hsz, ez igen bölcs mondás!:)

Fiam, meg a fenekemet is kipárnázza.

spájdernecc 2008.08.06. 11:40:37

Nadine, zaklathatlak megrendeléssel?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 11:52:51

Spájdi, naná, gombás mintám is van, vigyázz!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 12:14:35

Hűha!
Teljesen ösztönösen olvasok:
"... gombám is van, vigyázz!" :D

Nadine!
Olyan gyógyszer nincs, aminek ne lenne mellékhatása! :D

Hsz.! :DDD

Halvány Görény!
Hogy Te milyen őszintén kitárulkozó vagy! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 12:32:01

Fiam, ezt nem kürtölném világgá ilyen harsányan!:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 12:38:52

Nadine!
Szép jellemvonás az őszinteség és, mint Halvány Görénynél, a kitárulkozás! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 12:45:24

Ó, Görény nem egy szemérmes ember!:)

Halvány Görény 2008.08.06. 13:06:50

nohát kérem, aki nem hisz a véletlenekben, az nyilván összekombinálja valahogy a két eseményt. én azt mondom, nem kell mindig mindenhol összefüggést keresni. és igenis zárkózott és szemérmes vagyok, arról a múlt heti álmomról pl. egy szót sem beszéltem, ami után reggelre valahogy egy tábla megolvadt csokoládé ejtett foltot a lepedőn.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 13:25:33

Görény, engem a lenti frizurád komfortjának részletezése óta semmi sem lep meg. Mi több, valósággal számítok az ilyen részletekre.

spájdernecc 2008.08.06. 13:45:03

Nadine, írtam a korr-ra

spájdernecc 2008.08.06. 13:45:18

Nadine, írtam a korr-ra

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 14:29:24

Toma, megnéztem újra helyetted is a Bohém életet. Még mindig iszonyatosan tetszik.

spájdernecc 2008.08.06. 16:07:30

köszi, majd otthon megnézem :)

Benikuty 2008.08.06. 20:23:52

Nem. Főztem, locsoltam, képeket préseltem által. Kuty még hátra, én meg előre:)

Benikuty 2008.08.06. 20:37:29

Imént ugatásra ragadtatta magát:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 20:52:28

Szép estét!
Rám is csak a frászt hozza az orvosom4
Fáj a bal oldalam, görcsölök, hányingerem van, egyebek.
Erre azt mondja, ha hétfőig nem javul elküld vasagbél-tükrözésre.
Addig meg parázzak, nyugodtan.
De az is lehet, hogy csak vírus.
Anyunak vastagbél-daganata volt többek között.
Hogy én milyen nyugodt vagyok! :(
Bocsi, de ki kellett valahol önteni a félelmemet!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.08.06. 20:56:31

Beni, örülök, hogy a kutyus már ugatós kedvében van! :)

Nadine, legalább Görény halovány örömöt tud szerezni Neked. :) Ez is valami!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 21:01:39

Benikuty, ez nagyon jó jel!:)

Fiam, megértelek, nem irigyellek:( Öntsd csak!

Egyébként Görény valóban mindig felvidít. Olyan hülye:)

Benikuty 2008.08.06. 21:53:32

Meg a gyüttmenteket is szívesen látjátok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.08.06. 21:55:08

Most nem tudom, kire gondolsz, Beni, de elköszönök, mert alig látok... Jó éjt, szép álmokat!

Benikuty 2008.08.06. 21:56:33

Ki másra, mint..., magamra.
süti beállítások módosítása