Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.09.25. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)

 

A kapualjból olyan volt a sárga kőkockás udvar, mintha egy nagy látcsövön át nézné az ember.

Síróbaba még mindig ott állt az ablakban, és Poldi nénit hallgatta, aki a lócán ülve beszélt hozzá:

− Nem zárnak azok senkit be, kislányom, illetve csak az ajtót, de többnyire azt is nyitva felejtik, hát nem láttad, hogy milyen rohanósak?

Ebből mindjárt lehetett tudni, hogy a Fiatalokról van szó, akik nyilván most viharzottak le az emeletről.

Misu nem ment oda a beszélgetőkhöz, szép csöndesen föllopakodott a kapualjból a lépcsőfordulóba. Nagyon vágyott már az oroszlános pad után. Nem csoda, az elmúlt héten összesen nem akadt annyi gondolkoznivalója, mint ma. Ugyan mit fog kitalálni Bertamama? Jaj, csak eszébe jutna valami jó nagy baj, amire Kamilla néni is ráharap! És sikerülne őket összebarátkoztatni! Hogy ez a buta Síróbaba ne féljen többé Oszkártól, se mástól.

Se írni, se olvasni nem lehet olyan gyorsan, amilyen gyorsan Misu gondolkozott. Holnapra meglesz a második titok is, s ki tudja, ahol két titoknak van hely, ott elfér egy harmadik is.

A nagy gondolkozásnak a Ráró rekedt csengetése vetett végett, s Misu látta a kitört ablakon át, hogy Dezső bácsi bekarikázott az udvarra.

Poldi néni lelkendezve szaladt elé.

− Hogy maga milyen áldott jó ember, Dezső úr! – kiáltotta már messziről, amitől Dezső bácsinak azonnal emberevő kedve támadt.

− Hol csavarog megint az a haszontalan? Csak kerüljön a szemem elé! – mennydörögte, és nagy dühösen lecibálta a műhelyajtóra akasztott táblát.

Alig várta, hogy belül kerüljön az ajtón, de akárhogy is igyekezett, Síróbaba megállította.

− Jaj, ne tessék bántani azt a fiút! Ő nem rossz! – zokogta.

És annak a fiúnak az oroszlános padon menten fülig szaladt a szája. Száguldott is le a lépcsőn, s majd kidöntötte a műhelyajtót, amely mögött a félelmetes Dezső bácsi csapkodott, mennydörgött. Hadd lássa Síróbaba, hogy ő milyen bátor! Még az sem baj, ha kicsit aggódik érte.

Dezső bácsi azonban tüstént abbahagyta a csapkodást, mihelyt meglátta Misut.

− Ebédeltél? – kérdezte aggódva, mert Misuról eszébe jutott, hogy mindig is ilyen unokára vágyott, és hogy egy nagypapának gondoskodnia kell az unokájáról.

Misu bólintott, és Dezső bácsi, aki lovaskatona-kora óta hideg koszton élt, arra gondolt, hogy persze, biztosan hagyott itthon pénzt, és megmondta a gyereknek, hogy menjen el a vendéglőbe ebédelni, csak aztán kiment a fejéből az egész.

− És mit ebédeltél? – érdeklődött, mert most már az is eszébe jutott, hogy a gyerekeket nem árt ellenőrizni.

− Amit szoktam – mondta Misu, és ez igaz is volt, mert tegnap is lekváros kenyeret ebédelt. Poldi néni ugyanis, hogy ne kelljen a pálmákat gyakran bolygatnia, csak szombaton és vasárnap főzött. De akkor mindenkinek.

Dezső bácsi ezek után nyugodt lelkiismerettel hallgatta végig Misu hadarását a PAGOBAJ-ról, a szenesemberről, a kutyákról meg mindenről, ami történt. És nem fukarkodott a dicsérettel.

− Micsoda ügyes unokám van nekem! – mosolygott Misura, és ez nem olyan volt, mint a fel a fejjel, ettől nevetni kellett, akár akart az ember, akár nem.

Misu kiszalad az udvarra, hogy jókedvéből Síróbabának is jusson. A kislány még mindig ott állt az ablakban, és a kaput leste. Kamilla néninek már itthon kellett volna lennie, de ma késett.

− Én már az első nap is szerettem itt lenni – kezdte a beszélgetést Misu. – Nagyon jó régi ház ez, majd meglátod.

Síróbaba nem válaszolt.

− Csak főzni nem szeretnek benne – folytatta Misu. – Lehet, hogy én szakács leszek, ha megnövök. Vagy detektív.

− Te a kutyáktól sem félsz? – kérdezte Síróbaba, de most már nem a kaput nézte.

− Én is szeretek játszani, meg a kutyák is szeretnek játszani – mondta Misu. – És biztosan te is szeretsz játszani.

Síróbaba bólintott, aztán olyasmit mondott, aminek semmi köze sem volt a kutyákhoz:

− A fiúkról is azt mondják, hogy verekedősek, pedig…

− Pedig? – kérdezte Misu, de Síróbaba nem folytatta.

Poldi bácsi lépett be a kapun, és már a kapualjból szép jó estét kívánt mindenkinek.

Nemsokára ott ültek mindnyájan a lócán, éppúgy, mint tegnap vagy tegnapelőtt, azzal a különbséggel, hogy most egy nagyon piros kislány bámulta őket Kamilla néni ablakának rácsai mögül. S mintha Misu is fél szemmel a kislányt nézte volna, amikor Poldi bácsi belekezdett, hogy mindenütt jó, de legjobb itthon.

Pedig ma kétszer is el kellett mondania, mert Kamilla kisasszony éppen a zöld gyep emlegetésekor futott be, kipirulva, kezében két bevásárlószatyorral. Amikor meglátta az ablakban Síróbabát, csak azért nem csapta össze ijedtében a kezét, mert mindkettő tele volt.

− Jaj, hogy erre nem gondoltam! Hogy is nyithattad ki az ablakot?! Hát megfázol ott nekem, és bemennek a legyek, a pókok, a szúnyogok! Várj csak, majd elmesélem neked, hogy milyen beteg lett egyszer egy néni a pókcsípéstől!

Zörgött a kulcscsomó, és a földszint három ajtaja-ablaka bezárult. Misu keresett egy pici pókot Poldi bácsiék repkényének levelei között, és oda súgta neki:

− Ne is törődj vele!

A lócán újra elhangzott a mindenütt jó meg a szép zöld gyep, de összenézésre már nem került sor, mert Poldi bácsi mindjárt előhozakodott a nagy újsággal, hogy holnapra magához rendelte őt a főparkigazgató.

A főparkigazgatónak ugyanis az volt a szokása, hogy minden nyugdíjba készülő dolgozóval megismerkedett, azért, hogy eléggé tudja sajnálni, hogy most már el kell búcsúznia tőle.

Poldi bácsi tudta, hogy a főparkigazgató ilyenkor mindenkitől megkérdezi, hogy van-e valami kívánsága, amit teljesíthetne. Akár a mesékben.

Csak annyiban különbözött ez a kérdés a mesebelitől, hogy itt nem illett semmilyen kívánsággal előhozakodni, mert a főparkigazgató úgyis mindenkinek egy kerti törpét ajándékozott nyugdíjba vonulása alkalmából.

De nem akármilyen kert törpét, hanem szép nagyot, és a talpára rá volt írva, hogy hány éves hűséges szolgálata jutalmául. Poldi bácsinál negyvenkét év lesz ráírva, de sajnos az sem fog látszani, mert a kerti törpét ritkán állítják a fejére.

Poldi néni nagyon izgatott lett a hírre, és szaladt kivasalni Poldi bácsi díszegyenruháját.

Dezső bácsi pedig bement a műhelybe pórázt fonni, így Misu kettesben maradt a lócán Poldi bácsival.

Igazán furcsa, hogy az ember csak végighallgatni unja többször ugyanazt a történetet, de elmesélni nem unja, sőt minél többször meséli el, annál jobban tetszik neki.

Így volt vele Misu is, mert alig várta, hogy Poldi bácsinak elmondhassa, amit Síróbabáról, Kamilla néniről meg a PAGOBAJ-ról megtudott.

És Poldi bácsi türelmesen végighallgatta, pedig biztos lehetett benne, hogy Poldi nénitől ugyanezt fogja hallani, mihelyt kivasalta a díszegyenruháját.

− A szabad levegő meg a szép zöld természet, az hiányzik mindkettőjüknek – vélte Poldi bácsi. – Ha én egy olyan csúnya, sötét épületben volnék reggeltől estig, mint a PAGOBAJ, ahol csak sírnak meg panaszkodnak, és nem nézhetnék a szép zöld gyepet, és nem kiabálhatnék rá azokra a haszontalanokra, akik berúgják a labdát a virágok közé…

Misu megijedt, hogy Poldi bácsi ilyen hamar visszakanyarodott a szép zöld gyephez.

− Én azt szeretném – mondta egész halkan, mert már sötétedett az udvarban, és ilyenkor nagyobb lett a csönd –, hogy ne sírjon, hanem nevessen.

Poldi bácsi bólogatott, de valahogy úgy, mint akinek másutt járnak a gondolatai. Pedig nagyon is ott jártak, mert egyszerre csak a térdére csapott.

− Majd csinálunk valamit. Bízd csak rám! Már azt is tudom, hogy mit.

− Mit? kérdezte Misu, és egészen odabújt Poldi bácsihoz.

De Poldi bácsi csak mosolygott, és megrázta a fejét.

− Az titok.

Misu először kicsit megsértődött, de aztán belátta, hogy Poldi bácsi is megérdemel egy külön titkot. Negyvenkét éves hűséges szolgálata jutalmául. Hiszen a másikból, ami neki készül, úgyis kimaradt.

És azt is lehetett Poldi bácsi arcán látni, hogy ez valami nagyon jó titok, ami hamarosan ki fog derülni.

De másnapig azért várni kellett, mert ebben a régi házban mindenki korán fekvő volt, és este kilenckor a földszinten és az emeleten egyaránt eloltották a lámpákat.

Misu máskor mindig beszélgetett még a sötétben Dezső bácsival. Ahogy ez már a nagypapák és az unokák közt szokás. De ma, alighogy ágyba került, egy hatalmasat ásított, és rögtön pödörni kezdte a párnája csücskét.

− Nem is úgy repült el, mind egy vadliba – mondta nagyon álmos hangon.

− Tessék? – ült föl az ágyban Dezső bácsi.

De Misu már aludt.

 

 

 

140 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2008.09.25. 05:25:45

Jó reggelt!
reggeli italokat, szalonnás rántottát!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 07:26:45

Ó, még leragadtam tegnapnál.
Akkor issoráz és nohhejmál:
Jó reggelt!
Italokat!

Szia, Spájdi, hát mégis megvagy! :)

Janikovszky Évát csak imádni lehet.
Köszi, Jé!

Az az érzésem, hogy kerti törpét ki minimum, ki maximum megérdemel nyugdíjba vonulásakor. :)

Pálcika 2008.09.25. 07:45:07

Szép reggelt!
kávééééét!!!!
nehezen telnek az éjszakák:((((

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 08:44:34

Spájdernecc Nagyuram, a szalonnás rántotta olyan jól hangzik, egyből éhes lettem ! (Persze egy kis gomba még tovább javítana rajta:-) Hálás köszönet ! Ha időd engedi, nézd meg H-Sz- új posztját - vidulni fox :-)

Fiam, mi az a Nohhej ? És mi kékül a máljából? (Ez a bugyuta helyesírás-ellenőrző nem ismeri a mál szót, én meg jót röhögök rajta!)

Hogy az ember mit érdemel a nyugdíjazáskor, az eléggé hidegen hagy. A dolgok jelenlegi állása szerint a korosztályunknak nem lészen benne része...
És még csak nem is arra célzok, hogy nem érjük meg azt a kort. Minket abba ringattak, hogy az Állambácsi mindenkit ellát majd, ezért nem is fontos, hogy a majdani (akkor még így volt) gyerekek keressenek annyit, amiből eltarthatják az öregeiket... Vagy hogy mi annyit kereshessünk, amiből félretehetünk öreg napjainkra... Aztán most begyűrűzött a más világ, oszt 2 szék között az asztal alatt találjuk magunkat. Kimászni reményünk sincsen.

Tudom, ilyesféle keservekre errefelé nem szoktak reagálni, de emlékeztetnék valamire (ha eddig még nem írtam volna meg):
1971 nyarán néhány osztálytársammal és francia vendégeinkkel (a már említett UNESCO csereakció keretében) üldögéltünk talán a Liszt Ferenc téren egy kávézó teraszán. A franciák persze kérdezősködtek - olyasmikről, amik számunkra nem tűntek akkoriban fontosnak, mert secko jedno volt, ki a kormányfő, a belügyminiszter - annak pedig, hogy melyik párthoz tartoznak, egyáltalán nem volt értelme.
Az egyik buzgó mócsing (vesztére franciául) benyögte ekkor az otthon minden családban számtalanszor elhangzott jelmondatot:
(Ó, az a csengőfrász! A nyílt utcán is csak gondolatban elhangzó mondatok!)
- Gyerekek, ne politizáljunk!
Erre az egyik külföldi felkapta a fejét.
- Te komplett hülye vagy??? Hogyhogy ne politizáljuk? Ha a kenyér árát kérdem, már az is politika!
Nem is tudta, mennyire igaza van az évek óta háromhatvanas országában... (És akkor még mi se tudtuk - eléggé.)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 08:51:13

Pálcika, hogy érzed magad? Aggaszt, hogy nem válaszoltál, pedig Fiam oly szépen kérdezett...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 09:19:56

Úgy látom, már megint túl nagy követ dobtam... de csak nem akarik csobbannyi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 09:23:58

Jó reggelt! Köszi, Jé, egyből mosolygós lett...

Fiam, Pálci biztosan a fránya szex miatt tartja hosszúnak az éjszakákat.

muskotály küvé 2008.09.25. 11:20:31

Sziasztok, még egy kávét

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 11:22:55

Küvé, egyetértek. Utána kicsomagolom a hálószobát, és megnézem, milyen a végeredmény.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.09.25. 12:02:07

Sziasztok,
Fiam, ne haragudj rám, de nem találtam meg a tanácsot kérő hsz-t. ha még mindig érdemesnek tartasz arra, hogy tanácsokkal lássalak el, akkor kérdezd még egyszer. remélem nem gyakorlati, és pasi ügyekkel kapcsolatos, mert ahhoz én nagyon nem értek:))))meg hát tudod, öreg vagyok....:)

Pálcika 2008.09.25. 12:11:46

kávé szünet!
a szex miatt átvirrasztani az éjszakát izgis dolog:)
fájó könyöktörés miatt utálatos:(
és ha az éjszaka közepén Toma intelmein rágódom az már egyenesen bosszantó::))))
Szia Mariss!!:)))

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.09.25. 12:19:48

Szia Pálci, mondd, hogy pihizel!:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 12:32:18

Pálci, pedig Toma nem beszél hülyeségeket. Rágódj csak az intelmein...

Benikuty 2008.09.25. 13:11:33

Mintha valaki azt írta volna, hogy a gipsz védi a törést. Ha jól emlékszem, én bepisilést vagy mit emlegettem.:(
Sziasztok, mentem a kórbonctani klinikára, remélem még nem fognak ott:)

2008.09.25. 13:22:16

Pálci, mintha azt is mondtad volna, hogy nem törés...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 13:26:38

Sztem, azóta Pálcika revidiálta az álláspontját. Már csak a csinos doktor végett is...:)

2008.09.25. 13:29:40

hmmmm... talán a doki kedvéért nyugton maradna. Mármint ha kapna tőle egész napos személyes felügyeletet :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 13:32:24

Ahhoz csak el kéne törni a kezét tisztességesen...:))

Pálcika 2008.09.25. 13:39:35

ebédeltem,bablevest:)
igen,sokat pihizek(magamhoz képest)
a bal kezem egyre ügyesebb de még így is vannak korlátaim
igen Beni a gipsz védi a törést,de ha nem mozgatom a kezem akkor mivel nem mozdult el a csont akkor gipsz nélkül is összeforr.csak hát ugye TILOS mozgatni(ezt igen nehezen állom meg,de a sajgó fájdalom mindig figyelmeztet ha rosszalkodni akarnék)
a nappalokkal nincs is nagy baj mert így-úgy elvagyok a tapasszal+fáslikkal+felkötéssel,
de az éjszaka, a fekvő helyzetben nem tudom úgy rakni vagy polcolni a karom,hogy ne fájna.sokszor inkább ülök az ágyban:(
na de ennyit a siránkozásról!!!
Jé:sajnos csak én állítottam,hogy nincs eltörve.a röntgen és az orvos az eltörtre szavazott.csak azért tudtam kisírni a gipsznélküliséget mert nem mozdult el a csont,és megígértem,hogy jó kislány leszek:))
Nadin,kicsomagoltad a hálót??

2008.09.25. 13:43:48

hát Nadine, akkor lécci! úgyis ajánlgattad ezirányú szolgáltatásaidat :)

Pálcika 2008.09.25. 13:46:38

Nadine,te egyre jobban a vesémbe látsz azzal az éles kukkeroddal:))én viszont akárhogy keresem nem látom-találom a blogodon a "várakozás nélkül vihető"
rovatot.pedig most igen csak van időm alaposan megnézni a szépségeket:)))

Pálcika 2008.09.25. 13:50:21

Jébetü,jól értem? Te arra biztatod Nadint bátran intézkedjen az "ügyemben"???:))))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 14:03:28

Pálcika, mert most rendkívüli állapotot hirdettem. Ha oldalt ráklikkelsz a "januárra", a legutolsó könyvtár lesz a Várakozás nélkül. De alig van benne valami.

Igen, kicsomagoltam, sőt, az apró javításokat is elvégeztem. Úgy tűnik, már sziloplasztozni is tudok. Erre mondta egy ismerősöm, hogy most már halászhatok a barkácsügyileg analfabéták közt is...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 14:10:47

Pálcia, szerintem, Te akármilyen szépen pillogtatod a szempilládat, itten már senki sem hisz a jókislányságodban! Nadine-on a sor, hogy ezt a dokik tudomására hozza. Nem akarlak fenyegetni, de megvannak a módszerei hozzá!

Mormogi, a Nohhej nagyon régi norvég férfinév. Az újév hajnalán hejegetés közben magasra emelték a fiúgyermeket egyszer, aztán még egyszer meg még egyszer, megmutatva így őt a csillagoknak, a Holdnak és millió évenként egyszer a Napnak, amikor egymás melett áll a Hold és a Nap. (Norvégiában ez nem ritka egyébként, 500 000 évenként is előfordul!)
A Nohhejnek a málja az a málnavesszőből készült saru, amit hagyományosan a norvég nagymamik készítenek a norvég unokáknak, ami megvédi őket a rosszindulatú istenségektől. Nagyon fontos, hogy kizárólag csak nagymamák készíthetik a mált. Ezért, ha valamelyik unokának már nem él a nagymamája, akkor a családba fogadnak egy nagymamát, érdekes rituális keretek között (erről majd egy posztban, ha érdekel Benneteket, külön írnék). Ez a nagymama élete végéig a család nagymamája marad. Nagy tissztelet övezi.
Szóval Mormogi, a mál nem kékül, hanem készül.
A Nohhejmál pedig azt jelenti, hogy Nohhejnek a málja.
Röviden ennyit. :)

Marisell, mindjárt nézem, miben voltam bizonytalan a gyakorlati és a pasi ügyeken kívül. Már nem először mondom, hogy hasonlóságot fedezek fel magunk közt. Jó lenne, ha az angol nyelv bírásában is hasonlíthatnék egyszer Hozzád!

Jé, ja! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 14:27:45

Marisell, megtaláltam.
Ilyen szép mondatot állítottam össze:
I am very happy because you wrote English language to (or for) me.

Jé szerint ... you wrote in English ...
Mindketten Benned bízunk. Nem szeretném, ha a helytelen rögzülne. Olyan kevés marad meg, de az nagyon makacsul. Akkor már a jó legyen az :)
Előre is köszi!!!

2008.09.25. 14:47:33

Pálcika, én kibic vagyok, és annak ugye semmi se drága. azért uszítottam rád Nadine-t, mert olyan kis izgága vagy :)

maybach 2008.09.25. 14:50:30

Jó napot kívánok!
Itt szeretném megjegyezni, hogy egy jól felrakott gipsz a vonakodó jóképű dokit is jobb belátásra bírhatja.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 14:53:46

Maybach, emlékeim (és Pálcika beszámolója) szerint nem volt éppen az a kifejezetten Huzi-Voni tipus…
(idézet valami Loft könyvből, amit Hollywood sikeresen kiforgatott…)

maybach 2008.09.25. 14:58:27

Még számos alkalmazási terület lehetséges.
Már ha a dokit nem kell győzködni. De ezt Pálci tudja.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 15:12:09

Fiam, én közben azt is megtudtam, hogy a gyeröknek vagyon édestestvére is.
Úgy híják, hogy Röhhej… és ő találta fel a nevezetes verstani figurát, a norvég sorvéget!
Könnyű felismerni, mindig norvégmintás kötött pulóverbe jár. Meg paláverbe. Hogy aztán kinek, azt meglátjuk…
Esti altatónak meg elénekli Norvejg dalát. (Bocsi.)
De vagyon svéd rokonság is: Szörenszen(dett) Ivar.
Az izlandról származott mamájiuk meg Margarethesdottir… meg olvas is, ma már.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 15:53:56

Szerintem
I am very happy because You wrote me in English…

Én nem emlékszem rá, hogy ciánoztam volna - ugye, unokahugi?

Benikuty 2008.09.25. 16:46:28

Hú, ez meleg volt, úgy kellett menekülnöm a vérszomjas boncmesterek elől! Nem tudom, miért nem szeretek ott kezet fogni senkivel?:))
Most mennem kell, este körmél, előtte utolsó publikus közlemény.

2008.09.25. 16:48:58

Beni, majd azt is meséld el, hogy mit kerestél a kórbonctanon vagy hol...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 18:10:35

Jé, mit keresett volna? Egy igen koros bonczot. Vagy Bonczot.

Pálcika 2008.09.25. 18:36:52

Bonczot szeret(t)em:))lehet a boncmestereket is kedvelném hiszen elég misztikusak(nekem)
befűztem gyermekem és feltette a falamról a fényképeket:)ha valakit érdekel itt meglesheti:
kep.tar.hu/tar/galeriaim/50606448#2

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 18:39:02

Látom, Mormogi, ott honos vagy a nor vég mond a körben! :)
Az már modern történet, hogy egy családi vállalkozás, a Tohhtterr&Vatterr&Mutterr Tutterr-Frutterr Show nagy nézettséggel ment a Norr+-on. Ez egy felöltözős show volt. A legnagyobb szponzoruk az Amundsen Foxtrott-Frottir&Sons törülközőgyártó cég volt. Tőlük koppintották aztán az olaszok a Tutti Fruttit. Per is lett belőle; ha jól emlékszem, Te is forgattál egy dokumentumfilmet erről. Az olaszok megnyerték azzal, hogy a cím is más, meg a koncepció is, mert náluk vetkőznek a lányok és nem öltöznek.

Aj, mennyi mindent tudnék még mesélni a norvégokról! Ha nem mennék holnap angolból vizsgázni. Szóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 18:42:26

Azt elfelejtettem, hogy a kétséges angol mondattal azt szerettem volna kifejezni, hogy boldog vagyok, mert angolul írtál nekem.

Úgy tudom, Toma, hogy csak az I-t írjuk nagy kezdőbetűvel (nincs is több tuána, ugye), a többit kicsivel kell. Jól belegondolva Én(rajtam) kívül mást ez a kitüntetés nem is illetheti meg! :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:05:48

No, akkor bevetem újra a nagy kalap sz……amócát!
Biztos, ami biztos. (A sarki rendőrre gondolék, ámbár ő Biztos Úr.)

Azt azért tartsuk szem elött, hogy 2séggel nem lehet 1 lóra ülni!
(Ez több blogtársra is illik, nem pécézek ki én senkit:-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 19:12:39

Pálci, azt mondja, a kért képtár nem létezik!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 19:17:56

A leges-legmegfelelőbb pillanatban megtaláltam a csokikám!:)

Benikuty 2008.09.25. 19:23:02

Azt hiszem, nem fárasztom magam, tud mindenki a taliról. Mindenki tud mindent, telszámom is.

A kórbonctanra borzongni járok, meg egy kis pízé:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:23:02

Boldogsághormon a képek mellé - ez az igazi!

Tőlem a képgaléria jelszót meg egyebeket kért volna - lemondtam róla.

Benikuty 2008.09.25. 19:24:44

MP, én ezt a boldogsághormon dolgot nem mertem elereszteni, mer én sértésnek venném:))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:26:41

Az az igaz, hogy a csokoládét én is nagyon szeretem… a téglalapalakút, a kereket, a lóversenypálya alakút…

2008.09.25. 19:31:11

Pálcika, ezeket a köveket raktad most fel a falra?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 19:32:34

Pálcika, bankszámlaszámod is nyilvános?
PIN-kódok esetleg?
Haj,haj. Azt hittem nálam elővigyázatlanabb nincs is. De van! :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:33:21

Ezexerint nemcsak én vagyok kíváncsi… Én is csak három, részben klinkertéglás falrészletet láttam.
Pálcika, szép dolog a bizalom, de ha más is hozzáfér… én nem gondoltam, hogy erre a felületre lukadok ki!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:34:18

Fiam, megint kereszteírtunk egymásnak, bár az én megfogalmazásom tartózkodóbbra (misztikusabbra?) sikeredett…

2008.09.25. 19:34:33

gyorsan kiszedem azt a hozzászólást, jó?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:35:11

Pálcika, valóban látjuk így - a falat. Azt kell nézni?
Már elnézést, ha tudatlan vagyok…

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:35:54

Jé, a gyorsreagálású blogintéző :-)

Pálcika 2008.09.25. 19:37:02

hát szerintem semmi különleges fényképet nem talál ott senki,de ha szerintetek ezt így nem szabad akkor szedjétek(vagyis Jé)ki:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:37:21

Naszóval megnéztem három falat falat. Úgyhogy falni támadt keddvem, pedig csütörnap vagyon. Evégett hazamenek.
Pá!

2008.09.25. 19:37:31

az úttörő ahol tud, ugye... :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.25. 19:38:30

Pálcika, nem a jelenleg ott lévő képek miatt, csak ha más is feltehet oda akármit, összekavarhatja a dossziékat meg mittomén, az nem jó.

Pálcika 2008.09.25. 19:40:50

oké,MP.értem és igazatok van:))))köszi Jé!!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 19:40:51

Pálci, gratula a falhoz!
Kőmíves Kelemenné szül. Gipsznélkülihős Pálcika, Te, Te munkaholista! :)

2008.09.25. 19:41:01

Pálcika, nem csak mert belepiszkálhatnak, de jelszavakat ne adjál ki így interneten. még ha csak képtár, akkor se.

de a tégla nagyon szép, ilyen van nekünk is az étkezőben.

2008.09.25. 19:44:55

most mindenkit elijesztettem? :(

Pálcika 2008.09.25. 19:44:57

most mennem kell vacsorázni:krumplipüré+sajtos baconos karaj(éttermien:gordon blue)+cékla
vacsi után még jövök:)

Benikuty 2008.09.25. 19:46:12

Na, írtam, maj' válaszoljatok!:)
Pálci, akkor elmaradt a közös ásás?:))

Benikuty 2008.09.25. 19:48:50

...édes Pálci! Cordon bleu!!! :DD Bocsi, ugye nem haragszol?:)

2008.09.25. 19:57:48

én már réges-régen válaszoltam, Beni. elvégre én gyorsreagálású blogintéző vagyok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 20:04:37

Én most itt lemaradtam kicsit. Mit tett közkinccsé Pálcika a téglafalán kívül? Ami mellesleg remek.

2008.09.25. 20:10:32

hát a képtárhoz tartozó azonosítót-jelszót. de már kiszedtem...

Benikuty 2008.09.25. 20:13:35

Nézem mindjárt Jé, azt meg én sem értem, mit nem kellett volna Pálcinak:)
Édes Pálci, ne haragudj, hogy kijavítottalak! A kaja francia, jelentése: kék szalag.
Amivé lett, azzá a magyar vendéglátás degradálta:(

2008.09.25. 20:16:59

pedig nem bonyolult: Pálcika meg akarta mutatni nekünk a falat, ezért felrakta a képtárhoz tartozó linket. mivel nem láttunk semmit, illetve ahogy Nadine írta, nem létező képtárba vitt a link, ezért beírta ide az azonosítóját és a jelszavát. de mi nem szeretnénk, ha csúnya bácsik-nénik garázdálkodnának Pálci képtárában, ezért én kimoderáltam azt a hozzászólást.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 20:19:29

Ja, értem, köszi! Tényleg nem bölcs ilyesmit kirakni.

2008.09.25. 20:22:08

nincs mit.
Nadine, mostanában nem panaszkodtál Kennyre, lehet, hogy elvitték az ufók? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 20:25:59

Hát, vagy több gyógyszert vesz be, vagy nem tudom, de - lekopogom - most csend van. Látni látom, ahogy hordja a kutyákat a telekre, de most nem zaklat. Igaz, a héten megjött a határozat, miszerint kenje a hajára a feljelentését/eit; mint kiderült, kétszer is fizetett, hogy hülyeségekkel rágalmazzon, úgyhogy valamit biztosan kitalál majd a marhája... Engem meg lefoglal a festés, úgyhogy nem rohangálok minden kutyaugatásra az ablakhoz.

Benikuty 2008.09.25. 20:29:32

Ma reggel láttam araszolás közben a Szentendrei úton:
"Kenny autóalkatrész szaküzlet"
Csak nem ide költözött?:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 20:30:19

Nem is áll messze tőle a profil, a férjének karosszérialakatos műhelye van.

Benikuty 2008.09.25. 20:30:23

Jé, válaszoltam:)
Svatinak is:(

Pálcika 2008.09.25. 20:31:13

degeszre ettem magam:)
Beni,én úgy tudom mind a kettő elfogadott,és igaz ami igaz az eredeti az a francia Cordon Bleu,de mi itthon a hibás magyarosított Gordon Bluet használjuk,és azért írtam célzásként,hogy éttermi::)))viszont nem hogy nem haragszom, hanem kifejezetten jól esik,hogy figyelsz rám és arra amit írok.az,hogy tudod az eredetit az pedig csillagos ötös!!!

Pálcika 2008.09.25. 20:33:37

én itt válaszolok:igen megyek blogbulira!!!!!!
de a többiek miért nem jönnek???????????

Pálcika 2008.09.25. 20:37:42

óóó,Nadine,bekellet volna falaznom Kennyt:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.25. 20:38:32

Pálcika, megbántad volna százszor! Megenné belülről a téglát. Aztán egyszer csak látnád, ahogy randán néz a falból.

Pálcika 2008.09.25. 20:43:01

elbúcsúzom mára,na nem mintha már menni akarnék csak hát ugye fürödnöm kell és hajat mosnom,ehhez pedig férjes segítséget veszek igénybe,neki pedig most van rám ideje:)))
szép éjszakát mindenkinek!

Benikuty 2008.09.25. 20:57:33

Szép álmokat mindenkinek!
Pénteken és szombaton nem leszek gépnél, annál inkább darálónál és présnél. Aztán hozom a három éves eperhordós érlelésű cuccot a bulira:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.25. 22:33:20

Pálci, sikerült bekerülnöm az oldalra, de ott meg nem talállak. Hol keresselek? Majd holnap. :)

Jó éjt, szép álmokat!!!

spájdernecc 2008.09.26. 05:09:02

mindenképpen jóreggelt!
kávét-teát-bundáskenyeret!
csak, hogy érezzétek a törődést :)

Benikuty 2008.09.26. 06:45:12

Szép napot!
Spájdi, érzem az illatokat:)

Pálcika 2008.09.26. 08:07:32

Szép reggelt!
Kávét!csak nappalokat!
és mindent kérek amit Spájdi kínált!

2008.09.26. 08:10:34

én is! bundáskenyér-fan vagyok! :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 08:18:10

Jó reggelt!
Italokat!
Bundáskenyér jöhet nálam is :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 08:47:42

S.O.S!!!

Zabszemtelenítsetek, legyetek szívesek! Köszi!
Délben kell elindulnom, de csak fél hatkor kerülök sorra. Jaj, de izgulok!

2008.09.26. 09:05:10

fiam, nyugi! a szóbeli vizsga titka, hogy te irányítsd a beszélgetést. olyan dolgokról beszélj, amiről TUDSZ, ami megfelel a szókincsednek. meg az, hogy mutasd magabiztosnak magad, még akkor is, ha igazából nem érzed ezt. ha látják rajtad, hogy parázol, akkor ott kötnek beléd, ahol tudnak!

Pálcika 2008.09.26. 09:31:55

Fiam,nekem mindig bejön:szempilla rebegtetés,toporzékolás,és nagyon-nagyon mondom a "szerintem"helyes választ:)))
de mivel Te osztályelső vagy,lehet neked a tudásod is elég:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 09:36:15

Jó reggelt. A világ legnagyobb bundáskenyér-rajongója én vagyok, punktum, aki mást mond, kamuzik. Olyannyira, hogy mindjárt sütök is.

Fiam, egy kamionnal kívánok délutánra, bár úgyis brillírozol, azért mégis.

Pálcika, Te ilyeneket szoktál bedobni?:) Nekem ez még sosem jutott eszembe, érdekes. Ha tudom az anyagot, úgyis átmegyek/felvesznek/akármi, ha nem, akkor így jártam...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 09:39:01

A klasszikus a következő:

Tétel: tizenkettedik századi verses mesék.
Ajánlott reagálás:

Tisztelt vizsgabizottság! A tizenkettedik századi verses mesék legfőbb szakértője Jonathan Schwindler volt. Ő sokat foglalkozott James Wotan művészetével is. Wotan kedvence pedig köztudottan Swift Jeromos volt. Namármost a Suzuki Swift jellemzői...

Hát valahogy így kell ezt...

Pálcika 2008.09.26. 09:45:02

Nadine,szerinted miért nincs gipsz a törött kezemen??:))))
én már meg is ettem a bundást:)
MP.:D:D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 09:49:14

Bundáskenyér mellett (reszelt sajt, foghagyma nélkülözhetetlen!) ajánlott a "Huszárrostélyos" is.
A "Fogolysaláta" meg kiegészítő kérdés (mentőkérdés): ki ismeri még ezt a kifejezést?
(Segítség: Erdély, mint eredet, szóba jöhet.-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 09:54:18

Azt azért nem értem, miért kell a toporzékoláshoz gipszeletlen kéz?
Mit szól ehhez Jakab? (Azt sosenem sikerült kitudnom, honnan származik ez a szófordulat.)
És, kéremszépen, kéretik (distinguo, Altesse) tétessék különb ség a budás és a
Bundás között, akit (!) reggelente sétáltani kell...

Mert NEM mind1!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 10:17:45

Köszönöm a biztatást!
Most épp ott tartok, hogy ismételgetem, ki vagyok, mert már azt is memorizálnom kell!

Aztán meg állandóan ez a mondat ugrik be: One flew over the Cuckoo's nest. Na persze nem véletlen, hogy egyik kedvenc olvasmányom.

Mormogi Papa: :D Ilyet gyakoroltunk mi is. Álmomban nagyon megy. :)

Bocsi, nem hisztizek, csak írtam már, hogy nagyon izgulós vagyok. Amikor először kellett tanítanom, halálfélelmem volt az elsőskék előtt. Leizzadtam, hogy ezt a rakás aranyoskát rám bízták és én képtelen leszek megtanítani őket írni, olvasni, pláne számolni.
Hú, most meg jó sokat írok, de talán így csökken a feszültségem.
Hívott az angol tanárnő is, hogy nyugi.
Tegnap szituációt meg mindenfélét gyakoroltunk a Fruzsival, de Ő inkább villogni akart a barátja előtt és jó nehezeket kérdezett, amire bezzeg ő tudta a választ. Meg hadart, meg mindenbe belekötött, szóval ültem és néztem, hogy ebből nem lesz vizsga ...
És ez még nem elég, reggel bajusztalanítottam és magamon felejtettem a trutyit és most van két piros csík az orrom alatt. Ennél azért kevésbé volt feltűnő a bajuszkám. Majd azt mondom, hogy amatőr színész vagyok és tegnap én játszottam Döbrögit.
Jajajjajj, nagyon felfokozott idegállapotban vagyok!!!!

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.09.26. 10:20:44

fiam 2008.09.25. 14:27:45
"Marisell, megtaláltam".I am very happy because you wrote English language to (or for) me.

Szia te kis anglomán(aminek nagyon örülök, és így egész biztos a siker is::))
I'm happy that you have written in English to me, ezt tudom javasolni, amennyiben a Present Perfect még nem volt a tananyagban-amit helyeselnék, nem kell ajtóstól a házba rontani- akkor maradhat a you wrote.
Mindenkinek minden jót, de legfőképpen napsütést, egy bejárónőt, és egy,(Hobby) szakácsot kívánok.Amennyiben a bejárónő nem vasal, akkor külön vasalónénit is.ebből is látszik, milyen hihetetlenül boldoggá tesz a hétvégi robot.bár amikor már kész és minden ragyog, akkor nem is esik annyira rosszul.barátnőm azt mondja, hogy neki pihenés a házi munka, akkor gondolkodik, járatja az agyát, meditál stb. na ez az, amit nekem jelenleg nem szabad, úgy érzem. mindig csak a következő percet akarom átvészelni.
miután jól kipanaszkodtam magam,megpróbálok örülni annak amim van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 10:36:32

Marisell, ismerős állapot. Mármint amit a végén írtál.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 10:36:41

Mint már írtam korábban, Marisell:
"Még a világ legszebb lánya sem adhat mást, mint amije van." Francia szólás-mondás.

Tekintettel arra, hogy az "extrém vasalás" műfaj már a honi képernyőkön is megjelent, (al)tudatom, hogy szerintem erre a legmegfelelőbb (brrrr, micsoda szó!) helyiség a mosókonyha lenne, amit sajnálatos módon a modern (?) lakóházakban mellőznek...

Pedig nem volt hüle 5let! És a - többnyire padlástéri - szárító sem!!!

Mert, kérdem tisztelettel, miféle wirtschaft az, hogy a feredőszobában kell mindezt végbevinni ?!?

És akkor a családtagok hol tisztálkodjanak? És miért kell mindig párás levegőben, lottyadt-nedves törülközővel bajmolódni???

Ha meg megkönnyebbülészeti körguggolda is csak abban az egy helyiségben vagyon, akkor bakfitty?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 10:40:42

Marisell, thank you, very much.

Na, ennyit az én angolomról :(

Viszont megpróbálok örülni annak, amim van és majd rábeszélni a vizsgabizottságot, hogy tegyen ő is úgy. :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 10:46:08

Cæterum censeo: a bigottság tegyen úgy, ahogyan mi gondoljuk :-)
És nagy (orbitális) kalappal!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 10:49:16

Sőt, kivételesen Tótkalappal - ami egy finom sütemény volt gyermekkoromban (szigorúan házilagos kivitelezésben), csak "elenyészett".
A házi túróssüteményt azért jobban sajnálom, az friss-puhán, meg megszársdt-ress-en is jó volt. Meg még teával is, ha az utóbbi stádiumon is túljutott...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 10:56:05

Mormogi, ó köszönöm.
Mindenkinek köszönök mindent; olyan jó, hogy vidámíttok és erőt adtok!!!
Most kikapcsolok és készülődöm "elfele".
Valamikor este jövök csak.

Szép napot Nektek!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 10:59:09

Azt azért megnézném, mikor Bornemissza Gergely Eger várfala mögött lekiabál, hogyaszongya:

- You, Murdzsák! (és közben rámutat az ujjával)
You're in the Army now...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 11:19:28

Elütésért ugye nem jár kiütés? Elég volt nekem a díványpárna-himlőből...
Természetesen "megszáradt-ress-en" lett volna a helyes...
("Kellemes kanyarót!" Jeanne Bendick Have a happy measle című könyvéből fordította Tótfalusi István.)

muskotály küvé 2008.09.26. 13:14:08

Sziasztok.

Beninek üzenem, ment neki mél.
Bár szerintem már csinálják a helyet az idei bornak :)

Pálcika 2008.09.26. 16:39:59

hahó,voltam a csini dokinál:)hangot adott csalódottságának miszerint várta ,hogy a héten valamilyen formában jelentkezek nála még a megbeszélt(azaz a mai)időpont előtt.válaszommal nyitva hagytam minden kaput(sose lehet tudni mit hoz a jövő:)és megígértem jó kislány leszek :))
gipsz továbbra sincs viszont újabb egy hét szoba és pihenő fogság:(
de most már tudom a hivatalos verzióm:-a jobb radius fejecs alatt dislocatio nélküli fractura látható.-
csak tudnám ez mit jelent????

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 17:01:41

Fractura: törés
dislocatio: itt a törött részek egymástól eltávolodása - mivel nélküli, annak hiánya: vagyishogy egyben maradtak a részek. Azaz egybeforrhat, aminek egyben a helye.
A radius meg nyilván az illető csont neve. Vagy mégse?

(Eddig még nem szorulunk Beni szaktudására :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 17:06:06

Minden jót a 7 végére (meg közben is) - ha este nem tudok benézni (lásd: befordultam a kifőzdébe) akkor holnap biztos nem vagyok.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 17:08:33

pálcika
a jobb orsócsont (az alkar vékonyabb csontja, ami nem a sing) könyökizületi részénél, elmozdulás nélküli törés látható (zárt törés)
vágod??! :)))
bár speciel ilyen törésem nem volt, azért a témát kenem-vágom:))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 17:10:54

Remélem, nem vágja - legalább pár napig - oda mégegyszer :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 17:21:54

ma egy éves a főzős blogom:) írtam is oda egy ünnepi posztot... hamar elment ez az egy év. elhatároztam, hogy hamarosan angolul is megírok egy-két receptet (remélem marisell lektorálja majd:)) még egy kicsit kell hozzá tanulnom. tök szerencse, hogy jelenidőben, egyes szám, első személyben írom a recepteket:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 18:48:59

Na, ezt is jól megbeszéltük, akkor viszont bundás kenyérbe fojtom a bánatom. Mert reggel elmaradt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 19:00:01

itt vagyok, itt vagyok!!:) csak közben az addiktot és a cc:-t is olvastam.

levagyok lassulva, csak három órát aludtam. milyen hadbavonulásomra??

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2008.09.26. 19:32:57

Bomba-de-Dillo, megnéztem a szülinapos posztót.
Gratulálok! A folyamatos javításhoz is!
Most nem sok időm vagyon, Nadine is visszatér hamar, ki jól felcsigázott mindenkit reggel a bundáskenyér (elképzelt :-) illatával, aztán csak elcsigázottan valósította meg...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 19:45:27

Bakker, a kórházról beszélek. Állítólag már tudod a dátumot.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 20:03:55

jólvanna! azóta én is rájöttem mit kérdezel:) nagyon be vagyok lassulva, csak nézek ki a fejemből... kedden reggel kell megjelennem, előreláthatólag négy napig leszek bent. a laptopomat viszem, így nem szabadultok meg tőlem:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 20:06:27

Ez jó hír. Mármint, hogy viszel laptopot. Eszem ágában nincs nélkülözni a társaságod, ha nem haragszol:) Egész éjjel festettél?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 20:23:59

nem, csak szokásosan, hajnalig fentmaradtam, és mivel megigértem anyámnak, hogy hatkor beviszem a városba, mert elutazik, és nem akarja az autóját otthagyani napokig a buszpályaudvar parkolójában. ezért már le sem feküdtem négykor mikor szoktam. hazafelé meg megálltam a piacon, bevásároltam, így tízre kerültem ágyba. kettőre meg jött az angoltanár, ezért egy órakor fel kellet kelnem. hát ez a rövid történet. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 20:25:19

Fiam, Te már megint a csoporttársakkal sírdogálsz ahelyett, hogy beszámolnál a mai vizsgádról? Ejnye!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 20:26:09

Egek, Toma, azért ez nem piti. Én ilyen állapotban biztosan nem társalognék folyékonyan angolul:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 21:10:20

hát, nem is voltam a toppon:)) kevertem a szavakat rendesen...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 21:12:15

... mondtam is a lánynak, hogyha nem válaszolok, csak nézek rá mereven, akkor az nem azt jelenti, hgy nem tudom, hanem csak elaludtam nyitott szemmel.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.26. 21:17:06

Nadinekám és Mindenki:

SIKERÜLT!!!!!!!

Én olyan boldog vagyok! Most jöttem haza és első dolgom volt a család végigcsókolása után, hogy ezt közöljem Veletek.
A legeslegjobb pedig az volt, hogy az egyik csopitársam 100 km-et kanyarodott csak azért, hogy elhozzon, mert különben fél tizenegykor indultam volna Szekszárdról. Én nem akartam elfogadni a gesztust és törtem a fejem, mit adhatok, mert ugye pénzt azt nem tudok, de majdnem megette a fejem. Azt mondta, ő engem ennyire szeret.
Most mondjátok meg!!!????

A szomorú az, hogy 24-ből csak nyolcunknak sikerült.

Most többet nem tudok írni, mert azt is a lelkemre kötötték, hogy egy egész pohár pezsgőt meg kell innom és ne keseregjek azon, hogy a köménymagból rajtam kívül csak még egynek sikerült.

Most megyek pezsgőzni és köszönöm a kedvességeteket és éreztem, hogy gondoltatok rám.
Jaj, olyan rosszul voltam a vizsga után is!!!
Most kezdek kiengedni, jajajajajjj!

Megyek, mert várnak. Csókollak Benneteket!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 21:19:13

Fiam, nem okoztál meglepetést, bár igazság szerint arra számítottam, hogy szégyelled magad, mert csak csillagos ötös alára vizsgáztál...:) Gratulálok, most már lazíts!!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.26. 21:30:37

elfelejtettem mondani, hogy hajnalban partizánkodtam egy kicsit, és betettem az oldaldobozba két besenyőpistabácsit:)) ja, meg holnap kajaposzt lesz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 21:59:21

Na, nekem meg pont most nincs hangszóróm... Nem baj, később meghallgatom őket.
Toma, nem tudom, mit főztél, de lehet, hogy holnap késik a korrektúra...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.09.26. 22:17:40

Viszont a helyére került a - munkások által csak ólomkanapénak hívott - kanapém. A helyére emeltem-toltam a kartonpapírról. Holnap benevezek az Erős Emberek Versenyére. Simán dobogóesélyes vagyok. Ahogy a sérvbajnokságon is a nyertesek közt lehetek.
Jó éjt!

Pálcika 2008.09.26. 23:52:08

nem tudok aludni:(((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.09.27. 01:32:07

Szia, Pálci. Én sem. Hallgattam egy csomó zenét.
De most már én is megyek. Az egy pohár pezsgőből kettő és fél lett. Teljesen beparázott a család :D
Én meg csak vihogtam és hülyeségeket beszéltem. Hogy ez milyen jó volt! :DDD

Benikuty 2008.09.28. 07:41:36

Édes Fiam, örülök, hogy büszke lehetek Rád(is)!:))