Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Kacsamell párolt fehérrépával (sous vide) és karamellizált sárgarépával

2008.11.30. 05:00 Bombadil Toma

Szerintem a kacsamell az egyik legízletesebb húsféle. Sajnos, elég drága, így nem eszem annyiszor, mint szeretném. De most szerencsém volt, kaptam egy rakás kacsamellet, mert egy barátom tanyáján felszámolták az állományt.

Habár tucatnyi kacsás recept kavargott a fejemben, abban biztos voltam, hogy először egy egyszerű sült kacsamellet készítek. Már csak a köretet kellett kitalálni hozzá.

 
A „Szakácsok könyvét” lapozgatva leltem rá a „sous vide” (ejtsd: szú vid) eljárással készült fehérrépára. El is határoztam, hogy ezt ki próbálom, de azért gondoltam, biztos, ami biztos, készítek még egy kevés, a kacsához már sokszor jól bevált, párolt/karamellizált sárgarépát. Íme!
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
·        1 kacsamell (kb. 30 dkg)
·        6-8 db kisebb fehérrépa
·        3-4 db sárgarépa
·        1 dl kocsonyás, sötét alaplé
·        2 zsályalevél
·        1 ág kakukkfű
·        olívaolaj
·        só, bors, cukor
A kacsamell pácolásához:
·        1 ág rozmaring
·        2 ág kakukkfű
·        2 gerezd fokhagyma
·        só, bors
·        napraforgóolaj
 
Előkészületek:
 
Először is, bepácolom a kacsamellet. Egy kisebb jénai tálba friss rozmaringot tépkedek, beledobok két, a kés lapjával szétlapított fokhagymát, és durva tengeri sót szórok rá.
A kacsamell bőrét rombusz alakzatban bevagdosom, vigyázva, hogy a húsba ne vágjak bele, csak a bőrét vágjam át. A húst bőrével lefelé az edénybe teszem.
Megszórom friss kakukkfűvel, tekerek rá borsot, és annyi olajat öntök rá, hogy teljesen ellepje a húst, és ne érje levegő. Két-három napra hűtőbe teszem.
 
A fehérrépákat meghámozom, a csúcsait levagdosom, majd egy késsel bébirépa nagyságúra és formájúra faragom (csak esztétikai okból...).
A sárgarépákat először 5-6 centis darabokra vágom, majd hosszában is kettévágom. Egy késsel ezeket is bébirépa formájúra faragom. Forró vízbe dobom, öt percig előfőzöm, majd leszűröm és félreteszem.
 
Elkészítés:
 
A „sous vide” eljárás lényege, hogy vákuum alatt, alacsony hőmérsékleten (67◦C), hosszú ideig „főzzük” a zöldséget vagy húst. A profi éttermi konyhákon ehhez speciális konyhai eszközöket használnak, de nagyjából házilag is reprodukálható az eljárás. Ezt a módszert, a „Szakácsok könyvében” javasolja Charlie Trotter, Michelin-csillagos chéf.
Egy villámzáras tasakba teszem a fehérrépákat, melléteszek egy ág kakukkfüvet, két zsályalevelet, majd egy evőkanálnyi extraszűz olívaolajat és három kanálnyi alaplevet öntök rá. Lezárom a zacskót úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt préselem ki belőle. Ha van vákuumos fóliázógépünk, az még jobb.
Egy lábosban vizet melegítek, 65– 67 Celsius- fok közé (hőmérővel folyamatosan ellenőrizve) belehelyezem a zöldséges tasakot, és három-négy órán át „főzöm” ezen a hőmérsékleten. Fontos, hogy a megadott határok között maradjon a víz hőmérséklete. Az így elkészített zöldségek az oxigénszegény/mentes, zárt közegnek és az alacsony hőfoknak köszönhetően, minden ízüket megtartják, sőt, még koncentráltabb ízt nyernek. Ez a sous vide eljárás lényege.
Amikor kész (az ízlésünknek megfelelően megpuhult), kiveszem a tasakot, és tálalásig félreteszem.
 
A kacsamellet kiveszem az olajból, és szárazra törlöm. Közepes fokozaton felmelegített serpenyőbe teszem, bőrével lefelé, és kb. 8-10 percig sütöm (méretfüggő), amíg a bőre ropogósra nem sül. Megsózom, borsozom, és megfordítom. 3-5 percig sütöm így is, sózom, borsozom.
Ha véresebbre szeretném, akkor ennél a pontnál félreteszem tálalásig. De ha rozéra, szaftos rózsaszínre akarom sütni (lásd az első képet), még 4-5 percre beteszem a 180 fokos sütőbe, és utána teszem félre pihenni.
A kisült kacsazsír egy részét kiöntöm a serpenyőből, de kb. két evőkanálnyit hagyok benne. Beledobom az előfőzött sárgarépákat, megsózom, tekerek rá borsot, és egy teáskanálnyi cukrot is szórok rá. Közepesnél erősebb fokozaton, folyamatosan dobva-rázva, pirítom/párolom a répát 2-3 percig, míg meg nem puhul, és egy karamelles máz nem alakul ki a külsején. Kész.
 
Tippek, tálalás:
 
Tálaláskor a húst ferdén vékonyra szeletelem a bőrével együtt, és a tálra helyezem. Mellé halmozom a karamellizált répát és a „sous vide” fehérrépát. A zöldségeket meglocsolom a tasakban lévő olívaolajos-alapleves lével.
Ehhez az ételhez feltétlenül csak friss, nem „fás” zöldégeket használjunk. Legjobb a saját termés vagy a tavasszal a piacon vett zsenge „első zöldségek”.
A többnapos pácolástól a fűszerekkel finoman átitatódott kacsamell szaftos, a szájban szinte elolvadó húsa, rajta a vékony csíknyi, tepertőszerű/ízű, ropogós bőre, a kacsa zsírján karamellizálódott, édes, ress sárgarépa, és a különleges eljárásnak köszönhetően, koncentrált ízű édes-zamatos és finoman roppanós állagú fehérrépa… mit mondjak még? Ki kell próbálni!
 
Egy pohár chiantit (Ponte ai massi) ittam mellé, ami jó választásnak bizonyult, a közepesen testes vörösbor szépen simult a kacsához.
 
Elkészítési idő: 30 perc + 3-4 óra a sous vide zöldségeknek
Költségek: kb. 720 Ft/adag
Bor: 1600 Ft (Metro)

 

További recepteket, az alábbi oldalon találsz.

164 komment

Címkék: gasztro kacsa recept toma köretek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 09:31:09

Jó reggelt!

Tomaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Neméééééééééééééér!

(Azt írtad, hogy a pácba lehet sót tenni. Úgy tanultam, hogy azt nem szabad, mert megkeményedik a hús, inkább mindig valami savasat öntsünk hozzá. Citromlevet szoktam. Szóval akkor lehet mégis sózni?)

ekkerjoz 2008.11.30. 09:43:41

Nekem sosem lesz ropogós a kacsa bőre, ha előre sózom, a liba bőre sem. Mit csinálok rosszul?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 10:13:01

Jó reggelt! Atyavilág, nem emlékszem az idejére, mikor aludtam utoljára reggel tízig! Még gépelni is alig tudok...:)

Toma, vigyázz, mert itt figyelnek ám arra, mit beszélsz:)

Ekkerjoz, Toma három-négy-öt óra előtt nemigen kel fel, úgyhogy leghamarabb is délután kapsz választ a kérdésedre.

Lehet, hogy csak beugratás volt, hogy résen vagytok-e a sóval:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 10:29:04

Toma, egyezzünk ki: nagyon szívesen megkóstolom a karamellizált répát (tényleg!), de nem lehetne ott a tányér sarkában eldugni egy kis répa formájúra faragott krumplipürét?;)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.11.30. 11:22:09

igenigen, én is a krumplipürén filóztam, csak nem mertem már mondani:D

fini a párolt/akármilyen zöldség, én szeretem, de egyszerűen magában nekem nem köret értékű sajna..:(

Bár a mai reggelim nem a megfelelő helyen végezte, úgyhogy azt hiszem, én mostantól kekszen élek amúgyis..:(


jaaaj, pedig ez a husika nagyon guszta..:D

Ma elmegyünk vársobankóricálni, este meg vendégek jönnek, úgyhogy nem leszek, de nektek finom kávét, ebédet, meg ami kell..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 11:35:32

Nyuszó, a krumplifüggés nem szégyen, én pl. ezzel a defekttel születtem:) A zöldségeket imádom, csak az a baj, hogy ha köretként eszem, fél óra múlva újra éhes vagyok.

Neked meg jó kóricálást, ma legalább kellemesen enyhe az idő...

ekkerjoz 2008.11.30. 13:13:30

Volt egy lengyel barátnőm, nagyon régen, vaságyastól 50 kg, mindent megevett, szerettem neki főzni, de sosem lakott jól, ha nem kapott krumplit.
Lengyelek még a krumplihéjból is finomakat főznek, haséhoz használják, ők aztán krumplifüggők.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 13:22:55

Bakker, ma van az advent első vasárnapja, aztán se koszorúm, se kedvem, hogy készítsek...

Most nem azért, Pálcika, de igazán írhatnál-fotózhatnál egy adventikoszorú-készítős posztot! Szerintem mindenki örülne neki, Te meg konyítasz egy cseppet a dologhoz:)

Már ha a történtek után lesz egyáltalán kedve valakinek a Kifőzdébe járni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 13:24:42

Te szent ég, lehet, hogy valójában lengyel vagyok, csak nem tudok róla???:)

Nagyon régen, egy másik időszámításban én is csak vasággyal együtt értem el az 50 kilót, de rám sosem akart főzni senki. Lehet, hogy egy szakáccsal kéne megismerkedni?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 13:38:10

ekkerjoz
sütés előtt én sem sózom, pont azért, hogy ropogós legyen a bőre. csak közvetelen a megfordítása előtt sózom meg.

a "pácba" is csak egy csipetnyit szórok, hogy a zöldfűszerek és a fokhagyma ízeit jobban kihozzam, és könnyebben beleivódjanak a húsba.

nadinsky
egy kis sima, tejes/tejszínes krumlipüré, mondjuk jól illik ehhez az ételhez...:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 13:50:18

Toma, szívemből szóltál!:))) Krumplika:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 13:51:59

Most veszem észre: "...nadinsky" - :DDD ez jóóóóóó:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 13:59:22

egyébbként, lesznek majd még kacsamelles receptek, mert tele van a hűtőm vele:)) kaptam 15 darabot...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 14:06:25

Hű, Toma, ez karácsonyiajándék-számba megy... Az valóságos vagyonka!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 14:37:10

jaja!:)) egy részét lefagyasztottam, egy része meg fűszeres olajban úszik, a hűtőben. csak győzzek újabb recepteket találni hozzájuk...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 14:37:44

Szerintem most kapj egy szarvasgomba-szeretetcsomagot, és kombináld a kettőt!:)

ekkerjoz 2008.11.30. 14:57:49

Amerikai barátném azt a nyomorult pulykát imádta, pláne ilyentájt, de nem készen vette a bepácolt-előpuhított-mikrózható csomagot, hanem farmról, ahogy illik (persze felpucolták neki, meg minden), és injekcióstűvel szúrta a sós olajat a bőr alá sütés előtt a jószágnak, ropogós lett és kellőképpen sós.

A kacsa sokmindent visz.
Leginkább almát párolok hozzá, kicsit lekozmálom, hogy édesen karamelles legyen, vagy vékony birset grillezek mellé, enyhe fahéjjal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 14:59:09

Ekkerjoz, miért nyomorult a pulyka? Inkább szerencsétlen:) Nem szereted? Vagy nem jó úgy, ahogy amerikai barátnőd készítette?

ekkerjoz 2008.11.30. 15:11:26

Nem szeretem a pulykát, gyerekkoromban nekünk sok volt, nehezebbek, mint én, fellöktek, disznót sem kedvelem, mindet nekem kellett etetni.
De a pulyka utálat nemcsak emiatt van, egyszerűen nincsen íze, a combja tele szálkával, száraz, kopár egy állat.
Ani nagyon is híres a környéken a pulykájáról, de akkor is csak pulyka, vaczak egy szárnyas.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 15:17:16

én sem rajongok a pulykáért. csak valami szaftos, szószos cuccban tudom elképzelni...

nadine
kerestem a házikót ami tavaly kint volt a blogon, nem igazán találom. egy hasonlót leszedtem, mindjárt be is teszem. ha van kedved nézegesd, én 150 oldalt bírtam átnézni a 700-ból. ha megtalálod jegyezd meg az oldalt, és sikíts:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 15:28:00

Toma, ez volt az!!! Köszikösziköszi!!!:))) Nagyon szeretem nézni, ahogy körülötte hullanak a pelyhek, bent meg barátságos fények hívogatnak...:)

Érdekes, én szeretem a pulykát rántva, kijevinek, míg a csirkemelléből ugyanezt kevésbé, mert száraz. Tudom, tudom...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 15:33:53

Pulykamellett pácolás után egyben sütöm meg. Meglepően finom és omlós. A combját is szeretjük, igaz, a lehető legegyszerűbben készítem: sózom, lassan sütöm. A "szálkáit" azért mi sem szeretjük :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 15:35:14

A csirkemell nem száraz, abszolút nem, Nadine, ha úgy készíted, ahogy én :)
A kép jó. Olyan decemberes-Hófehérkés.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 15:36:56

Fiam, a combikához képest mindenképpen szárazabb, nem? Márpedig én combikapárti vagyok erősen:)
Mostanáig mosogattál?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 15:57:06

Majdnem, Nadine. Mivel ügyes voltam, délelőtt már készen voltam. Délben lejárt Neoex kiváltsága: az ebéd utáni csetres eltüntetése már az ő feladata :)
Pihentem és alvást színlelve szórakoztam az exünnepelt másnaposságán.
És, képzeljétek! Elromlott a tévénk. Ez akár szórakoztató is lehet, mert magától bekapcsol és két másodpercenként csatornát vált. De már nem olyan vicces. Nagyon idegesítő, hogy tévénézés helyett velem akar foglalkozni Neoex.
:DDD

Zuzuka 2008.11.30. 16:10:08

sziasztok!
fiam, nálatok mindig ilyen fura dolgok történnek:) gyanús, nagyon gyanús!
szép látvány ez a téli kép, de azabaj, hogy leragadok percekig és csak nézem...nézem...
úgy olvastam nincs két egyforma hópihe - nehéz lehetett bevizsgálni:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 16:19:08

Zuzu, hát ez meg hogy jutott eszedbe?...:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 16:20:10

Nadine, nem olyan sürgős :)

Zuzuka, nálunk az a fura, ha valami nem fura.
Hópiheanalitikus sem lennék. Bár, ha nincs két egyforma, akkor azért elég változatos meló lehet :)

Zuzuka 2008.11.30. 16:27:33

közben csalok is, mert egyik szememmel a havazást nézem, másikkal pedig a finom kacsasültet:) mint a jó postás - csak engem még nem vert meg a plébános úr - hihhihi

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 16:29:52

Én meg marhára nem találom az ideális karácsonyi készülődős képet a blogomra. Nem akarok rá angol nyelvű (meg semmilyen) feliratot, nem kérek rá Johnny Deppet és Elvist, nem könnyű az élet!:)

Zuzuka 2008.11.30. 16:33:28

Brad Pittet se? Ő azért jól mutatna a magnoliák között!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 16:37:04

:DDD Mikulás-sipkában:)))

Valami szép klasszikusat szeretnék, ahol havazik, de nem giccses, és még nem konkrétan karácsonyi, csak hangulatában...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 16:51:20

Én feltettem egy egyszerűt a Gyöngy-házba.
De nagyon sok szépet találtam.
Sőt, van egy Szent karácsony klubom is. Meg, ha romantikázni szeretnétek, egy Romantika klubom, ha nevetni, egy Csak vidáman! klubom. És még rengeteg. Csak időm nincs karban tartani szegénykéimet. Legtöbbször videókat meg képeket töltök fel.
Na, ez volt a reklám helye, ha már reklámozhatunk :)

2008.11.30. 17:16:44

jó estét!
15 kacsamell, atyaisten!!! Toma, ha most nem fogadsz örökbe, akkor öri hari! :)))
ma mi is hápit ebédeltünk: rozmaringos-vörösboros szósszal

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 17:30:08

De tudtok élni!:)

Én most kajáltam a tegnapi milánói/bolognai spagettit, és ma még finomabb volt, vagy éhesebb voltam:)

2008.11.30. 18:08:19

az apuéknál ettünk. tudják, hogy nagyon szeretem. és mostanában ez a specialitásuk :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 18:21:54

Hú, megúsztam a mai napot, no more megrendelés idén!!! Ki is írtam, punktum!:) Virgonc vagyok, mert már nagyon necces mennyiség gyűlt össze. Úgyhogy most megyek is lakkozni.

Fiam, válaszoltam.

Jé, neked dobok egy rövid mailt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 19:13:07

engem meg megcsípett a cecelégy. le kellet feküdnöm egy órácskára (kettő lett belőle) mert szétásítottam a fejem délután...


abból már négyet abszolváltam:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 19:14:40

Toma, én reggel voltam így... De nagyon kellett is már.

Pálcika 2008.11.30. 19:43:39

Szép estét!
húhhh,mennyi mondani valóm van!!!!!!!
Toma!!köszönöm a hóesést!!!!:))))))))))
Zuzuka,kollégám hosszú hétvégét töltött Egerben és annyi de annyi mesélni valóm van:)))
Nadine,minden eddig elkészült adventimet elvitték már,de jövő héten újakat csinálok,megpróbálom nem elfelejteni lefényképezni.és akkor rittyentek hozzá pár sort:)
mindenki,írnék pár sort adventről úgy mint húsvétkor,akit érdekel olvassa el,akit zavar kérem ugorja át a következő kommentemet

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 19:49:03

Pálcika, húsvétkor nem az adventről írtál... :)
Engem nem zavar, örömmel olvaslak!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 19:50:32

És a többi mondanivalódat se tartsd magadban!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 19:57:50

Gratulálok a koszorú-eladáshoz. Azt a posztot is várom! Úgyis annyit hiányoztál, most végre Pálcikázhatunk :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:01:20

Pálcika, nem volt kétséges, hogy viszik majd, mint a cukrot!:)

Akkor írd csak meg azt a posztot, szerintem bármikor örülünk neki, ha látunk egy klassz koszorút, amit Te készítettél. Szeretném, ha az egyik fotón az alkarod is rajta lenne, mert csak akkor hisszük el, hogy Te csináltad a koszorút, ha olyan kar látszik majd, mint Popeyé:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.11.30. 20:03:50

És rá van tetoválva, hogy "I love Csinidoki" :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:08:54

:DDD Neeem, Csinidoki love Pálcika!!!:)))

Pálcika 2008.11.30. 20:15:56

inkább csinidoki&pálcika (na és persze apci:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:18:40

Pálcika, nehogy gipszre legyen szükség, és Csinidoki belekarcolja...:)))

Pálcika 2008.11.30. 20:29:18

ha ennyit nevettettek nem tudom összeszedni a komoly adventi gondolataimat:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:34:29

Ugyan Pálci, valld be, eljátszottál a gondolattal...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:45:13

Mármint egy dömdödömös tetkóval:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 20:51:34

Miért van az, hogy délután ötkor rettentően jóllakom egy adag spagettivel, ilyenkor meg majd megzavarodom, hogy ehessek egy zsíros kenyeret? Biztos, mert nem krumplit ettem:)

Pálcika 2008.11.30. 21:03:20

Advent:Úr eljövetele
A keresztény egyház egyik jelentős ünnepe dec.24 Jézus születésének napja.Szenteste előtt négy vasárnappal elkezdünk készülődni,és megpróbáljuk minél több szeretettel a szívünkben várni az ünnepet.
A mai nappal, advent első vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év, s megkezdjük négy hétig tartó készülődésünket karácsony ünnepére.Minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát,az első három lila színű a negyedik rózsaszín.A színek jelentése:hit,remény,szeretet és végül öröm.Jézus eljövetele sokféle értelemben leereszkedés.Jézus leereszkedése, földre jötte azért történt, hogy minket felemeljen. Isten azért lesz emberré, hogy megmutassa nekünk, hogyan kel emberként élnünk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 21:23:56

Nahát, a gyertyák színéről sosem hallottam... Illetve arról, hogy három lila, egy rózsaszín. Annyira elterjedtek a mindenféle színűek, én ilyet még sosem láttam, kivéve Fiam blogját ma délután. Hm.

Igen, Pálci, kösz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.11.30. 22:24:02

Én is, és most gyorsan elköszönök, amíg még lehet kommentelni. Jó éjt, szép álmokat!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 22:29:57

valami miatt, nem jelent meg nekem a kommentablak, de ahogy értesültem róla, mások sem tudtak belépni. WTF?? valaki belepiszkált a blogba??
na mindegy, sikerült valahogy rendbehozni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 22:32:25

emilben jelezze az, aki nem tud kommnetelni!!

cyan 2008.11.30. 23:08:51

a blogmotor sz@rt be, nekem összevissza adja kommentablakot. az előbb pl nem volt. ja és dobál le az inda is....

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 23:12:31

nekem is hol van, hol nincs kommentablak. nem tudom, hogy más blogban is így van-e, vagy csak a kifőzdében...??

cyan 2008.11.30. 23:16:10

nem csak itt, nyugi. máshol is ez van....

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 23:18:06

remélem holnapra megjavul! na én most el...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 23:19:28

akkor jó, megnyugodtam. azaz nem jó, de...:))
na most tényleg balra el...

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.11.30. 23:29:30

A nyálam is elcsöppent, de 3-4 óra a zöldségeknek...

Ennyi időt még a húsra is sajnálnék...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.30. 23:45:43

csurtus
el van az ott magában három órát, nem kell babusgatni. néha ránézel, hogy megfelelő-e a hőfok, azt kész:)) sok munka nincs vele...

nadine
feltettem még egy receptet, majd fésüld át. másodikára időzítettem, ha valakinek van posztja, beelőzhet:)

namosmár tényleg el...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 00:08:16

Na, most tudok kommentelni. De most már kinek?

Szép álmokat!

spájdernecc 2008.12.01. 05:15:25

Jó reggelt!
Sok kávét!
Mikulást! Most!

maybach 2008.12.01. 07:53:03

Jó reggelt kívánok!
Voltam közkívánatra Mikulás. Jobban bevoltam, mint a gyerekek.

2008.12.01. 07:58:26

jó reggelt!
én még sosenem találkoztam egy Mikulással se... :(
pedig szívesen az ölébe ülnék, lennének kívánságaim :))

maybach 2008.12.01. 08:14:53

Nekem egy aranyhal is megtenné.
Igaz a Mikulást is bedobhatom a vízbe, ha felmérgel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 08:24:41

Jó reggelt!

Maybach, és vizsgáztattál is forgalomból jogosítványra vágyókat? Mert ha igen, az már több mint gyanús...

Jé, ez nagyon erotikusan hangzott így reggel. Vagy csak én találtam annak?;)

Tegnap este fél szemmel néztem a 300-at az HBO-n, és teljes megdöbbenésemre, egy trollszerű lénnyel küzdött a spártai vezér. Lemaradtam valamiről?:)

maybach 2008.12.01. 08:31:11

Nem vizsgáztattam, csak riadtan vártam, hogy énekeljenek, meg verselgessenek.
Jé engem is meglepett, de nem akartam szóvá tenni, nehogy az legyen, hogy nekem folyton az jut eszembe.
A 300-ban valóban van egy-két izé, de azért még jó kis film.

Zuzuka 2008.12.01. 08:39:20

jóregg!
Jé, sajnálom:( én már találkoztam az IGAZI Mikulással - azt mondta ő az:) krampusz pedig többször is voltam, mit tegyek(?) jól illik hozzám:)

kacsamellet szeretnék reggelire, jépával!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 08:40:50

Na jól van, akkor nemcsak nekem támadtak vízióim Jéről és a Mikulásról:)))

Maybach, az ilyen típusú filmet nem lehet dobozolás közben nézni. Gyakorlatilag annyit láttam belőle, ahányszor felnéztem, hogy átszúrja, ledöfi, kivágja, lehasítja, szakadékba dobja... valószínűleg azért a film tartalmasabb volt ennél.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 08:48:45

"...azt mondta, ő az" - Zuzu, nagyon megnevettettél...:DDD

2008.12.01. 08:49:11

nahát, kikérem magamnak!!! :))) Nem erotikásan gondoltam, de tényleg úgy hangzott
majd jön Pálcika, és jól kioszt :)

maybach 2008.12.01. 08:53:33

A film jóval tartalmasabb. Van benne még sok harc és gyilok is. Meg intrika, árulás és szex. Meg gyilok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 09:02:55

Na, Maybach, ez a gyilok, ez az, amit nem nagyon tudnak a nyulak hosszan nézni. Bezzeg a loknisok!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 09:03:59

Jó reggelt!

Jé, ha úgy fogalmaztad volna, hogy a Mikulás ölében ülve lennének kívánságaim, hmmmmmmmmmm...,
akkor azt nem értették volna félre. Mert látom, itt sokan nem biztosak az erotikus felhangban :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 09:15:29

Örömmel jelentem, tudok olaszul. Is.
Mint mondtam, a tévénk önmagától vált csatornát (lehet, ezt szabadalmaztatni kéne), de Neoex úgy megjavította (oldalba verte), hogy most már csak ötpercenként csintalankodik (mint Jé, a Mikulás ölében). Nézem-nézem a BBC Prime-ot. Örülök, hogy értem (mint Fruzsi a partvis működési elvét). Aztán nézem a logót, mert, mintha már régen láttam volna néhány szereplőt. Nahát, ez olasz adó! - csodálkoztam (mint Berta néni, a Jóska bácsi ölében ülve).
Mondjuk azért ez nem olyan furcsa (mint exsógorom például), mert valaha leveleztem olaszul egy olasz leányzóval a La Spezia-ba való Manuela Paganini-vel. És, hát, egy olasz fiútól kaptam az első igazi csóksorozatot. Azt meg nem mondom, hány éves koromban, mert körbevihogtok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 09:28:36

Fiam, a partvis működési elve nem tűnik bonyolultnak:)))

Na, bökd csak ki, hány éves voltál?

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.12.01. 09:34:23

'reggelt!

már csak ötöt kell aludni, és itt a mikulás :) gondoltam szólok :)

erről az igazi mikulásos dologról az egyik haver hétvégi csajozós szövege ugrik be:

"-Szia szöszi, hadd mutatkozzak be, én vagyok a Kis Herceg.
-...
-Nem hiszed? Nézd meg a rókámat, ott van a sarokban...
-O.o"

szóval ennyi, szép időnk van :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 09:59:10

És még mondja valaki, hogy kiveszett az udvarlás :D
Hú, Vinitor, kemény haverod van!

2008.12.01. 10:00:57

na persze, haver, mi? :D
azért jót röhögtem :))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 10:19:52

Jé, a rutinos!:)))

Hú, de jó, hogy tegnapi dátummal zártam le a megrendiket... Most hívogatnak zsinórban mindenfélékkel, de már nem-nem-nem, nem-nem-nem, nem veszek fel meg-ren-dit, tessék jóval korábban ébredni:)))

2008.12.01. 11:14:10

Nadine, te kis kegyetlen. mi van, ha valaki emiatt nem kap karácsonyi ajándékot? :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 11:16:00

Jé, az jövőre már májusban a karácsonyi ajándékokon fog gondolkodni:)))) Mert ugye, én szóltam!:)))

2008.12.01. 11:26:07

értem én
csak azért ekkora a szám, mert én már megkaptam, amit rendeltem. hihi :D

muskotály küvé 2008.12.01. 11:42:12

Sziasztok!

Kevés durva sót szerintem lehet tenni pácba - viszont szerintem felesleges olajban tocsogtatni, ill. olajat tékozolni :), én csak vékonyan beolajozom, legfeljebb celofánba betekerem, ha nagyon félek, hogy megromlik.

ekkerjoz, ha a lengyeleknél is olyan jó a bolti krumpli, mint a szlovákoknál vagy a cseheknél, megértem a függőségüket...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 12:02:21

Szia, Küvé:) Nálam a nem jó krumpli egyedül a hibás krumpli:)

Most viszont egy majdnem vega reggelit kebeleztem be rendkívül elégedetten. Sajtot, lila hagymával. Disznósajtot.

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.12.01. 12:20:16

Nadine:D

Ahogy a pasik el tudnak elmélkedni a hús készítésén, és a köretnek valón:)csajok felkészülhetnénk mi is valami műszaki okosságból, pl én megtanulhatnám, hogy a fogó és a csavarhúzó közt igen is van különbség, és ilyenek.
Nadine este nyolc után a kis bogaram - aki, nyelvpiercinget(le sem tudom írni) tetetett be, dohányzik, rendszeresen lopkodja az apja pálinkáját, saját és persze mások legnagyobb örömére, ezenkívül gyakorlatból osztályozó vizsgát kell tennie, mert a reggel fél hetes indulás szerinte nem embernek való, és emiatt nem is igen látogatta a gyakorlatokat a téeszcsében, mezőgazdasági szakközepes lévén ez egy kicsit se ciki, na nem?- szóval az én szőke angyalarcú szörnyetegem rögtön kitérne a hitéből, ha csak a számítógép felé közelítenék is.
Említettem már, hogy a karácsony is monnyon le? na, nem mindenkinek persze, csak nekem. bár idén tök jó lesz együtt lenni, hogy apukám is jól elvan a pészmékerével, és remélem jobb kedve lesz. ajándékok nem lesznek, na jó, könyvek és érzelmes kártyák, meg zabálás ezerrel, amihez az alapanyagot én fogom előállítani.
Utána 5 napos alvás.
Mindenkinek millió puszi:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 12:26:19

Szia, Marisell!!!:))) Gyorsvonatka, nagyon hiányzol ám innen...
Én az utóbbi időben nagyon jól kiképeztem magam a különféle szerszámok közt, mert a nevüket nem tudom, de ha valamelyiket kérik tőlem, akkor tudom, hogy már láttam olyat, csak egy kicsikét kell segíteni, hogy az amin a bizgentyű forog, vagy az, ami úgy néz ki, mint egy madár csőre (papagájfogó:)), és akkor megtalálom. Mondjuk, a kézműveskedéshez használt csavarhúzóimmal többször is kiröhögtek már, de ha egyszer lapátkezem lesz, majd veszek nagyobbat!:)

A lopkodóst meg néha (sűrűn) rúgd ki a géptől, hogy tudj velünk beszélgetni. Tartson cigiszünetet!:)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.12.01. 12:37:10

Nadine, mondasz valamit, ha már cigizik, akkor igyon is hozzá, csak elalszik tőle:))na ez nem vidám:((, de rájöttem, ha humorral próbálom elviselni, akkor előbb utóbb, úgy fogok vigyorogni, mint a kiskorú a fűtől. ja mer' az is van. az élet izgalmas, főleg, ha a
saját magam fiatalkori másával élek együtt.Jaj, mamám.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 12:42:01

Egek, nem lehet könnyű, de azért leírva igen vidám:)))) Már ne haragudj, de elképzellek, ahogy magadra ismersz:))) És nagyon kell nevetnem...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 12:55:16

Szia, Marisell! Erre mondta Anyukám, hogy úgyis mindent visszakapok a gyerekemtől.
Már előre röhögök, mekkorát fog nézni a Fruzsi anyaként!
Maris, tényleg gyere többször.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 13:19:19

Vágjatok orrba, ha még egy megrendelést felvennék a negyedik hétre...!

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.01. 14:05:33

Hahó!

Próbáltam Tomának is levelet írni, de nem sikerült valami miatt, így Nadinenak szóltam.. szóval én sem látom, csak az oldalsó dobozkák egy részét.

Tettem fel firefoxo, most jó, de így más, mint ahogy megszoktam, nem beszélve arról, és jöhetnek a kövek, hogy én nem szeretem a rókát, maradnék az explorernél..

Szóval lehet vajon csinálni valamit? vagy ez most már így marad örökre? O.o

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.12.01. 14:10:20

Jé 2008.12.01. 10:00:57
na persze, haver, mi? :D
azért jót röhögtem :))


én kérlek szépen kapcsolatban élek, nem kell csajozással múlatnom az időt :)
és ha mégis arra vetemednék, azért ennél kicsit kreatívabb lennék... :)

marisell · http://kifozde.blog.hu 2008.12.01. 14:13:15

Fiam, akkor az anyukánk ezek szerint nem lehetett semmi:))))

2008.12.01. 14:17:57

Vinitor, rendben. hiszek neked :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 14:22:09

Maris, sajnos én túl jó kislány voltam, most próbálok rosszalkodni :)))
Anyu nagyon eleven és rosszcsont volt, ahogy mesélte. Illetve, ahogy kiszedtük belőle :)

Szerintem Vinitor kapcsolata ott áll a háta mögött... :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 14:30:56

Vinitor....:))) Duma, duma!:)

Nyuszó, milyen kövek? Pedig nem tudok más okosságot írni, mint a Firefoxot, de biztos lehetsz benne, hogy nem mi "rontottuk el"... Ha Toma előkerül, majd mond valami okosat. Sztem négy körül ennek már van esélye.

Fiam, :DDD

Zuzuka 2008.12.01. 15:08:47

nyuszó, lépni kell és rókázni!
na, nem úgy értettem, szóval fox...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 15:12:53

Rókázz, Nyuszó!:))) Úgy látszik, ez a mai nap mindenhonnan a hányás felé mutat:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 15:29:54

...ami igen nívós és kulturált...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 15:31:30

a firefox szar!:)) én sem szeretem mert nem szépek a betűi...

nyusszómusszó
most már elvileg jónak kell lennie, lépjél be IE-rel. ha nem jó, akkor telepítsd újra, a netről le lehet szedni...ha foxal működik, akkor csak az explorerrel lehet a baj.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 15:54:57

Foxszal tökéletes.

Fiam, Klára árakat vár tőled...

Toma, Küvé írt valamit az olajozással kapcsolatban:)

2008.12.01. 16:22:19

nekem explorerrel is jó

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.01. 16:47:04

Megnéztem, Toma, de most is ugyanaz van:(
szóval most van egy FFom a kifőzdének és IE minden másnak..:/

2008.12.01. 16:55:53

nyuszó, Ctrl+Alt+cipőtalp
vagy kalapács
másképp nem értenek ezek a szóból... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 17:00:19

Nyuszkó, a Kifőzde igazán megérdemel egy kis rókát:)

Jé, komolyan elgondolkodtam rajta, melyik billentyűt hívod cipőtalpnak:))) Állapotom rendben?:)

2008.12.01. 17:01:51

Nadine, ez így jó. és ahogy esteledik, egyre jobb lesz :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 17:35:17

Jé, jól mondod. És ha hallanád, miket mondok fennhangon...:) Az már alap, hogy a lábasokhoz való fedőt napok óta kupaknak hívom... Lassan elfelejtek beszélni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 17:36:53

Ennek biztosan sokan örülnek, Nadine :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 17:39:20

Fiam, nincs, aki örüljön a hallgatásomnak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 17:48:31

Nem azért mondtam, tényleg irreálisan sokat beszélek, de mostanság nem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 18:01:40

Nagyon tetszik nekem ez a házikó, meg a hulló havacska. Laknék ilyenben nagyon. Mondjuk, nem Hobbiszakácsék felé...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 18:32:40

Toma, küldj egy kis mediterrán fuvallatot, legalább szerdáig!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 18:37:22

Sikerülni fog neki, ha valami olaszosat eszik vacsorára...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 18:38:57

Fiam, az érdekedben megnézzem, mire vagyok képes a bolognai spagetti után? Bedobozolom, és elküldöm a gyöngyökkel...:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 18:42:24

Ó, nagyon kedves. Babot ne egyél, ha lehet :) Köszi!
Küldtem Neked szobabelsőt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 18:46:42

Ne haragudj, de ez a mediterrán fuvallat kifejezés megmozgatta a fantáziám...:))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 18:50:44

Na, majdnem megtudtam, hogy mennyire vagyok randizós. Addig eljutottam, hogy az ideális este nekem vacsorával telik és nem DISCO-val, meg mzival és kávézással. Valamint az elkötelezettségi szintem komolyabb, mint egy egyéjszakás kaland, alkalmi találkák, viszont nem kívánok eljutni a házasságig, maradjunk inkább barátok. a testalkatom se nem vékony, se nem piszkafa, se nem karcsú, hanem átlagos (ezek a tesztesek mást nem is ismernek!) és az éveim számát egész pontosan be bírtam írni. Na, azt üzenték, válasszam ki a csillagjegyemet, ami csakis az ötös lehet. Innentől várnom kellett, hogy kiderüljön, van-e bennem spiritusz. Aztán fondorlatos módon a mobilszámomat kérték. amit én nagyon fondorlatosan nem adtam meg. Hóóóóóóóóógyne, még a végén randira hívnak!
Szóval sosem tudom már meg, a teszt szerint randizós vagyok-e.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 18:51:35

Nadine, ha bármi mozog, akkor már odaért a fuvallat :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 19:00:17

Fiam, így lemaradtál egy csomó remek üzleti ajánlatról:))) Fúj, de utálom, amikor ilyenekkel zaklatnak mobilon (is)...:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 19:25:02

nadine
a beszélőkéddel nincs semmi gond. ezt én (és a mobilszámlám)tanúsítom:DDD

küvé felvetése jogos, de nekem egyszer tönkrement egy csomó húsom (avval a módszerrel), ezért maradadok a teljes olajban elárasttásnál, az teljesen elzárja a levegőtől. és erre jó a teszkós olaj is:))

bibibííí megvettem a késeket!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 19:29:29

Toma, Te is a nagy némaság áldozata vagy...:))) Mert ha egyszer kinyitom a csapot...:)))

Összeszedtél annyi pöttyöt? Vagy leszúrtad az eladót?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 19:29:54

Toma, gratula!
Ugye megígéred, hogy egyszer az egyikkel személyesen szelsz nekem egy szelet fenséges husikát!?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 19:42:05

nadine
nem gond, olyan tarifacsomagom van, hogy bírja a kinyitott csapokat:)))

összeszedtem annyit, hogy amit akartam, azt meg tudtam venni mind.
majd a főzős blogomra kiteszem, és akkor belinkelem.

fiam
nosza! nem laksz olyan messze...:))

a mediterrán fuvallatra várni kell. bár délután hétágra sütött a nap, estére beviharososdott.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 19:51:11

Csodálkoztam is, hogy nem szakítasz félbe...:))) De egy menő festőművész simán lehet ennyire gavallér;)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 20:06:30

azért van ilyen tarifacsomagom (300perc ingyéé) mert mikor indulok autóval a városba, felszoktam hívni egy barátomat, és míg autózok, közben dumálgatunk. ezek, laza fél-háromnegyed órák szoktak lenni:)) de van, hogy még egy órát ülök a kocsiban és dumálunk, mielőtt kiszállnék...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 20:19:31

nem tudom pontosan, mert az internettel egyben fizetem a számlát. de a pannon honlapján megnézheted. aszem "pannon 300" (vagy 30?) a neve...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 20:31:29

Toma, köszönöm az invitációt, tavasz körül elképzelhető, hogy rábeszélem a tesót, hogy vigyen el :) Előtte szólok, hogy mindenféle finomsággal készülhess! :DDD
Egyébként vezetés közben telefonálni veszélyes!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 20:44:26

nadine
bármikor átigazolhatsz a pannonhoz:)

fiam
ok:)
egyébbként kihangosítom a telefonomat:)

na és most eszek valamit, mert ma még nem ettem semmit...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 20:45:16

Toma, szinte mindenkim westeles, és így nem lenne túl kifizetődő pannonra váltani, ha jól tudom.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.01. 21:01:50

ennél a csomagnál, mindegy mit hívsz, vezetékes vagy t-mobilos, vagy vodás, egy tarifa van...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.01. 21:02:18

Olyan, hogy Westel, már nincs is. Nem?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 21:11:34

Jaj, Fiam, hát azt hiszed, én ezt tudom? Csak az biztos, hogy harmincassal kezdődik... Toma, majd utánanézek...

Pálcika 2008.12.01. 21:17:55

Szép estét!
IGENIS LÉTEZIK A MIKULÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!
aki nem hiszi nézze meg a csoda New Yorkban című filmet:)))))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 21:51:41

Pálcika, szia, tudjuk, Zuzu már mondta tegnap, hogy ő találkozott vele, és neki mondta, hogy ő az igazi:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2008.12.01. 22:03:27

Holnap reggel kell nekem borzasztóan drukkolni!!!
Megyünk az első UHra, tiszta ideg vagyok..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 22:11:15

Nyuszó, pont ezt az idegeskedést kéne elfelejteni, de nagyon... Arra gondolj, hogy minden rendben van, szépen növekszik odabent a picikéd, makkegészséges, és Te is az vagy... Közben képzelj magad elé, amint egy fényes tárgyat himbálok az orrod előtt, és közben áthatóan a szemedbe nézek...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 22:13:46

Ezt az oldalt nagyon szeretem, teljesen elalélok ezektől a képektől:
fekvovizsla.blog.hu/2008/12/01/218_fanny

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.01. 22:22:38

Bakker, elszállt a köszönésem: jó éjt, kikapcsolok.

Toma, megfésültem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.02. 00:50:01

Nnnnnnnna, majdnem készen vagyok egy nyaklánccal. Viszont totál készen vagyok a nyaklánctól.

Most megyek én is tovább álmodozni. Folytatom a tegnapi álmomat, mert az aránylag jó volt :)
Nektek is a legszebbeket!

Nyuszó, holnap vedd fel a szerencsehozó nyakláncok egyikét, s meglásd, minden rendben lesz!

Pálcika 2008.12.02. 06:20:37

Szép reggelt!
kávét,finomat és sokat!
Nyuszónak drukkolok!!!
süti beállítások módosítása