Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2008.12.10. 05:00

Második fejezet,
amelyben Micimackó látogatóba megy és beleszorul


Medveczky Medve, baráti körben a Micimackó néven is közismert, egy napon az erdőt kerülte éppen, gőgösen dúdolva az orra alatt: „Tralala, tralala, pritty, pretty, prütty.”

Reggel fogyókúrát tartott a tükör előtt. A Tralala-nótát énekelte talpára egyenesedve, hogy aszongya: tralala így, tralala úgy, aztán lehajolt nyögve néhányszor, hogy a mancsával elérje a lábujját. Reggeli óta párszor elmondogatta a Tralalát, míg kívülről nem ment.

Így dúdolgatott, csak úgy magának, közben kiment sétálni a kunyhó elé, azon tűnődve, vajon mivel foglalkoznak ilyenkor mások, és általában milyen lehet az, másvalakinek lenni, mint ő.

Tra-la-la, tra-la-la,
tra-la-la, tra-la-la,
pritty, pretty, prütty.
Tra-la-la, tra-la-la,
tra-la-la, tra-la-la,
pritty, pretty, pritty.

Egyszerre csak egy homokbuckához ért, és ebben a homokbuckában nagy lyuk tátongott.
– Aha! – mondta Micimackó. (Pritty, pretty, prütty.) Ha hézagos műveltségem nem hagy cserben, akkor ez a bucka Nyuszit jelenti, a Nyuszi pedig Jó Társaságot és valami harapnivalót jelent. Tehát:
Lehajolt, bedugta a fejét, és kiáltott:
– Itthon vannak, kérem szépen?
Horkanó zaj támadt belülről, aztán csönd lett.
– Azt kérdeztem, kérem szépen, hogy itthon vannak-e – ismételte Micimackó hangosan.
– Nincsenek! – válaszolt egy hang, és még hozzátette: – Ne tessék úgy ordítani! Nem vagyok süket!
Micimackó tűnődött.
– Senki sincs odabent? – kérdezte.
– Senki.
Micimackó kihúzta a fejét a nyílásból; kicsit gondolkodott.
„Ez sem stimmel. Valaki csak van bent, ha egyszer azt mondta, hogy senki. Senki nem mondhatja azt, hogy senki, anélkül hogy valaki lenne. Aki senkit mond, annak valakinek lennie kell.”
Így hát újra bedugta a fejét, és folytatta a társalgást:
– Hé, Nyuszi! Te vagy az?
– Nem – mondta Nyuszi megváltoztatott hangon.
– Ez nem a Nyuszi hangja?
– Nem hiszem – mondta a Nyuszi. – Legalábbis nem annak volt szánva.
– Vagy úgy – jegyezte meg Mackó.
Kihúzta a fejét, gondolkodott, megint visszadugta.
– Volna-e olyan szíves tehát megmondani, hol van Nyuszi?
– Micimackó barátját látogatta meg...
– De hisz az Én vagyok! – mondta Mackó nagyon csodálkozva.
– Ki az az Én?
– Micimackó.
– Bizonyos ön ebben? – kérdezte Nyuszi, maga is elbámulva.
– Egész bizonyos – mondta Micimackó.
– Akkor hát bújjon be!
Micimackó néhány erőteljes tekergéssel benyomult a helyiségbe.
– Megállapítom – mondta a Nyuszi, végignézve barátján –, hogy úgy van, ahogy mondja. Ez csakugyan te vagy. Szervusz! Örülök a szerencsének.
– Hát mit gondoltál?
– Tudod, sohase lehet biztosan tudni. Ismered az Erdőt. Az ember nem bocsáthat be mindenkit a lakásába... Nem árt egy kis elővigyázat. Parancsolsz valami harapnivalót?
Micimackó ilyenkor, reggel tizenegy óra felé, mindig parancsolt valami harapnivalót, így hát jólesett látnia, hogy Nyuszi tányért és bögrét szed elő, s amikor megkérdezte: – Mézet vagy tejet? – gyorsan és izgatottan megjegyezte, hogy mindkettőt, aztán hozzátette, nehogy túl mohónak gondolják: – Kenyér nem kell. – Most egy darabig szót se szólt... Végül elégedetten dúdolva felállt, barátságosan parolázott Nyuszival, és kijelentette, hogy mennie kell.
– Ilyen hamar? – kérdezte Nyuszi udvariasan.
– Még maradhatnék éppen, ha te... – habozott Micimackó a zsírosbödön felé pislogva.
– Ami azt illeti – mondta a Nyuszi –, magam is indulóban voltam.
– Akkor hát megyek. Isten áldjon meg!
– Isten veled! Remélem, jóllaktál.
– Mér, van még valami? – csúszott ki Micimackóból. Nyuszi elrakta a terítéket, és kissé hűvösen csak ennyit mondott:
– Nincs.
– Nem úgy gondoltam – mondta gyorsan Mackó. – Hát akkor szervusz. Most már sietnem kell.
És már lódult is neki az ajtónyílásnak. Mellső lábait kidugta, a hátsókkal nekifeszült, s egy percre az orra ki is került a szabadba.
Aztán a fülei... aztán a két mancsa... aztán a vállai... aztán...
– Segítség! – ordított Micimackó udvariasan. – Azt hiszem, jobb, ha visszafordulok.
– Annál is inkább – mondta Nyuszi –, mert magam is szeretnék kijutni.
– De nem megy ám! – mondta Micimackó. – Teringette!... Illetve azt akartam mondani: segítség!
Nyuszi hirtelen meggondolta magát, s mivel lakásának volt még egy másik kijárata, gyorsan kiosont rajta, megkerülte a buckát, odaugrált Mackóhoz.
– Bennragadtál? – kérdezte.
– Azt éppen nem – vetette oda Micimackó fölényesen. – Csak pihenek itt egy kicsit... Tűnődöm és dúdolászok.

– No, add ide a mancsod!
Micimackó kinyújtotta a mancsát, és Nyuszi rángatta és rángatta és rángatta.
– Bu! – mondta Micimackó. – Ez fáj.
– A dolog úgy áll – állapította meg Nyuszi –, hogy be vagy szorulva.
– Ez mind attól van – jegyezte meg Micimackó kissé idegesen –, hogy ezeknek a modern lakásoknak nincs elég széles kijáratuk. A bejáratok jók, de a kijáratok nem elég szélesek.
– Ez attól van – mondta Nyuszi kereken –, hogy telezabáltad magad. Akartam is mondani, csak nem szeretem figyelmeztetni a vendéget, hogy egyikünk túlságosan sokat eszik. És az az egyikünk nem én voltam. De ezen most kár vitatkozni, elfutok Róbert Gidáért.
Róbert Gida az erdő másik sarkában lakott, s amikor Nyuszival megérkeztek a tett színhelyére, csak annyit mondott magában:
„Csacsi öreg medvém!” – De annyi szeretettel, hogy mindenki reménykedni kezdett.
– Azon tűnődöm – fogadta őt Mackó, erősen szuszogva –, hogy Nyuszi barátunk soha nem használhatja többé ezt az ajtót. Őszintén szólva ez nagyon rosszulesne nekem.
– Nekem is – tette hozzá Nyuszi.
– De igenis – jegyezte meg Róbert Gida. – Használhatja.
– Annál jobb – mondta Nyuszi.
– Ha nem tudunk kiráncigálni, vissza fogunk tolni.
Nyuszi gondolkodva simogatta pofaszakállát, aztán kifejtette, hogy amennyiben Micimackót sikerülne is visszatolni, ő a maga részéről, természetesen, mindig szívesen látja barátját házában, de hát mégis... úgy van az a világban, hogy egyik ember a fák tetején lakik, a másik pedig a föld alatt, ez a dolgok szabályos rendje, tehát a maga részéről...
– Úgy érted, hogy sose kerülök ki többé? – mondta Micimackó sértődötten.
– Úgy értem – mondta Nyuszi, és Róbert Gida is helyeslően biccentett.
– Akkor csak egyet tehetünk. Meg kell várnunk, amíg újra lesoványodsz.
– Meddig tart az? – kérdezte Micimackó szorongva.
– Gondolom, egy hét elég hozzá.
– Csak nem akarjátok, hogy egy hetet töltsek ebben a helyzetben?
– Mit tegyünk? Nem megy másképp.
– Majd felolvasunk neked – mondta Nyuszi gyöngéden. Remélem, nem áll be közben a havazás. És miután ilyenformán hosszasabban időzöl vendégszerető házamban, remélem, nincs kifogásod ellene, hogy hátsó lábaidat törülközőtartónak használjam, közben úgyse használod őket semmire, nekem meg nincs hová akasztani a törülközőimet.
– Egy egész hét! – mondta Micimackó bánatosan. – És mi lesz a koszttal?
– Attól tartok, erről szó se lehet – mondta Róbert Gida –, hiszen éppen arról van szó, hogy lefogyj... De majd felolvasunk neked!
Szegény Mackó sóhajtozni kezdett, de nemigen tudott, mert be volt szorulva, és egy könny gördült ki a szeméből, de csak annyit mondott:
– Igen ám, de van-e olyan könyved, amelyik meg tud vigasztalni egy „Beékelt Mackót az ő Nagy Megszorultságában”?
Így hát egy héten át Róbert Gida effajta könyveket olvasott fel szegény Micimackó észak felé néző mellső felének, miközben Nyuszi nemcsak törülközőt, de mindenféle más kimosott holmit rakott a dél felé néző hátsó lábaira.
Micimackó szegény már olyan karcsúnak érezte magát, mint egy núbiai táncosnő. És a hét végén egy este Róbert Gida így szólt: „Gyerünk!”
És megragadta Micimackó mellső mancsait, és Nyuszi megragadta a hátsókat, és Nyuszi minden rokona, barátja és üzletfele segített, és mind együtt rángatták és húzták és tolták.
És hosszú ideig Mackó csak ennyit tudott mondani:
– Bu!
És egyszerre csak ezt mondta:
– Jaj!
Aztán még ennyit mondott: – Hopp! – Mint mikor a dugó kijön a palackból.
És Róbert Gida és Nyuszi és Nyuszi barátai, rokonai és üzletfelei hátrabuktak... És Micimackó hegyükbe esett, szabadon.
Gyors és határozott köszönetet biccentett, aztán nyugodtan folytatta sétáját az erdőn keresztül, elégedetten dudorászva:

Tralala, tralala, pritty,
pretty, prütty.

De Róbert Gida szeretettel nézett utána, és csak annyit mondott:
– Csacsi öreg medvém!

137 komment

Címkék: könyv micimackó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.10. 20:14:56

:DDD Nadine, ilyen testre V.B.-frizura. Na, most lesz vakbelem a röhögéstől!

Jé, falusi áron izé nélkül 2.500 Ft volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 20:21:37

Menőzzél csak, figyeld meg, egy héten belül egész Nagymányoknak ilyen sérója lesz!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.10. 20:25:28

Na, ha valaki nem tudná, hol ijesztgetem halálra a kisdedeket, most már tudja.
Emlékeztek? Volt egy mese, talán épp Lázár Ervin meséje, amit megfilmesítettek. Abban volt egy Ló Szerafina. Na, pünkt úgy nézek ki. Is.
Egyébként szerintem is így születtek a divatdiktátorok. Elcseszerintették a ruhájukat, frizurájukat stb,. Így lett Ármány Györgyből Giorgio Armani :DDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 20:30:51

Minden menő, ha tudod viselni!:) Csak bátran, fel a fejjel, akár nyihoghatsz is!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.10. 20:35:51

Nekem az a gyanúm, hogy ugratsz, Nadine. Majd jól beidézlek a Mónika show-ba kibékülni! :)

maybach 2008.12.10. 20:41:41

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy hülye frizurás német focistát talán láthatunk most.
BL!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 20:44:17

Fiam, hát focizol is magas szinten?:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.10. 20:51:57

Ezt eddig nem tudtam. De a kaput kitölteném, úgyhogy főnyeremény lennék, bármely csapatnak. És ezzel a frizurával biztosan a magyar adók is közvetítenék a meccseket. Rengeteg reklámozót vonzanék a tetűirtó szertől a lábujjgomba elleni pacsuliig, nem beszélve a kettő közötti testfelületemen potenciálisan jelen lévő gombák kiölésére alkalmazandó szerekig. Meg valami antigrafomániásantidepresszánsantihosszúmondatantiig :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 20:57:55

:DDD és akkor még nem beszéltünk a lóápolószer-piacról!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 21:53:41

Ez a Toma bátyó tényleg dolgozik. Vagy sportközvetítést néz a tévében. Vagy Mázli kirakta a házból.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.10. 22:13:10

Jó éjt, szép álmokat! Milyen jó, hogy Micimackó szerencsésen kiszabadult...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.10. 22:20:57

Csicsíjababája mindenkinek!
Még fűzök egyet a sötétben.

spájdernecc 2008.12.11. 05:10:57

Jó reggelt!
Sok kávét!
a fodrász bizalmi ember, mint a fogorvos, meg a könyvelő

maybach 2008.12.11. 07:49:00

Jó reggelt kívánok!
Én bármikor elverhetem a fodrászomat.

Tegnap jó kis foci volt. Sajnálhatja aki kihagyta.

Zuzuka 2008.12.11. 08:16:45

jóregg!
kávét kérek szépen - köszönöm szépen

kézit néztem, jól bedaráltak minket a norvégok!

maybach, én is bármikor:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 08:33:23

Jó reggelt, laza és rugalmas vizsgabiztost!:)

Zuzuka 2008.12.11. 08:40:11

Nadine, egy kalappal!
legyél laza:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 09:10:41

Csak ne beszéltessen a vizsgabiztos, mert akkor szoktam hülyeségeket csinálni. Tudom, miért erőltetik, de ha végre meglesz a jogsi, én úgyis egyedül fogok üldögélni az autóban, teljesen felesleges tesztelni, hogy meg tudom-e osztani a figyelmemet...

maybach 2008.12.11. 09:15:45

Nadine!

Csak ügyesen!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 09:56:17

Jó reggelt, jó reggelt!

Maybach, nagyon sajnálom, hogy kihagytam tegnap a
meccset!

Nadine, óriási kalappal! És beszéltesd a vizsgabiztost :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 10:01:16

Örülnék, ha ma nem Télapót, hanem Gandhit kapnám hátulra. Hátha nyugodtabban vezetnék:)

Fiam, olvastad a mailt?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 10:13:31

Nadine, válaszoltam is :)
Nekem sem mindegy, ki van hátul :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 11:00:17

Kérném szépen a nekem szurkolókat, hogy egy órától ökölbe szorított lábujjakkal küldjenek energiát. Lehetőleg ne rombolót!:) Köszi!

Zuzuka 2008.12.11. 11:04:41

OK, kéz-láb csűrben, a könyökömmel fogok billentyűzni, vagy az orrommal:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 12:27:39

Osszátok meg a drukkolásotokat, legyetek szívesek. Egytől fél kettőig. Köszi.
Persze Nadine-nak jobban is szurkolhattok. Én majd bedobom az új sérómat :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 16:15:33

Ééééééééééééééééééééééés: IGEEEEEEEN!!!:))))))))) Most eszem, mert elájulok, utána jövök!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 16:36:05

Nadine, gratula!!!!!!!!!!!!!!
Nekem is lehet :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 17:02:16

Fiam, gratula, de mihez is? Egyébként itt a szajré, mailben folytatom...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 17:23:17

Köszi, hosszú. Röviden: kiállítási és árusítási lehetőség májusban nagyrendezvényen bemutatózásért cserében.
Levelet repesve várom :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 17:24:06

Mindjárt, csak gyorsan korrektúráznom is kell...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 17:47:13

Ráérek, ma már nem szándékozom kimozdulni.

Zuzuka 2008.12.11. 18:00:15

jajj, de jóóóó! gratulálok mindkettőtöknek!!!
kiengedhetem a szorítást? mert már görcsben vagyok:)
Nadine, hogy ment?

Zuzuka 2008.12.11. 18:01:45

jajj, de jóóóó! gratulálok mindkettőtöknek!!!
kiengedhetem a szorítást? mert már görcsben vagyok:)
Nadine, hogy ment?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 18:09:35

Na, itt vagyok...:)

Zuzu, szerintem ügyes voltam, de kétségtelen, hogy a megolajozott vizsgabiztos sem akadályozott az odafigyelésben.
Egyet megtudtam, a múltkor Mikulást, aki meghúzott Tibornak hívják...:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 18:15:25

Szerintem így egyszerűbb az autós cégnek, legalább meg tudja jegyezni a munkatársai nevét. Tiborlandban hívhatnák a lányokat Tiborának :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 18:17:09

Tiborland nem az én országom...:)

Küldtem mailt, szaladj a postaládádhoz!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 18:19:30

Zuzuka, köszönöm az aggódást. Nagyon szépen mosolyogtam, keveset beszéltem és próbáltam Viktória Bekemként nem viselkedni. Magam voltam a megtestesült Fiam's Secret :) Ja, Beus's Secret. Identitászavarom van ezen az oldalon :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 18:29:53

A Kifőzde nyilvánossága előtt jelentem ki, Nadine, hogyha találkozunk, arról fogsz felismerni, hogy sodrófa lesz a kezembe és azzal foglak simogatni :)

Zuzuka 2008.12.11. 18:43:34

az előbb meg repléztem - bocs
nem ment, nem ment, aztán idegbeteg módon nyomkodtam megint:) legalább 2x gratuláltam

én meg okleveles lovagina vagyok, eskü!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 18:44:55

Fáraókám, Te most fenyegetsz?:))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 18:50:31

Fenyegetni szerettelek volna, de túl finomra sikeredett, az egy "kezembe" kivételével.

Ezért ez nem fenyegetés, hanem ígéret :DDD

Zuzuka! A dupla gratulációnak duplán örülök!

Zuzuka 2008.12.11. 19:12:16

igaziból lovaginává ütöttek a várban egy péklapáttal! kint van a falon az oklevelem:)

a sodrófás fenyegetés nem jött be - hihi
erről jutott eszembe, hogy amikor kiszuzu kicsi volt, én pedig kiakadtam valami hüleségen, megfenyegettem: most már előveszem a fakanalat!
erre Ő: miért, mit főzünk?
na itt mondott csődöt a kemény nevelésem:)))

Metzger 2008.12.11. 19:13:21

Szép estét a hölgykoszorúnak!
Jó itt olvasgatni, már csak egy kandalló, körülötte bőrfotelek, szivar, s némi konjak hibádzik.
Alkalmi látogató voltam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 19:22:50

Zuzu, úgy látszik, ma a péklapátok napja van. Láttam egy könyvet, azt hiszem, Fiala írta (keverem azt a palit valakivel), és az a címe: Mindenki lehet péklapát:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 19:39:46

Melyik lovagrend tagja lettél Zuzuka?

A péklapátról jut eszembe, hogy általános iskolás korunkban elmentünk megnézni, miként dolgoznak a pékek. Akkor kaptak egy újdonságot: keverőgépet. Ez úgy harmincegykét éve volt :( Mivel én rendes kislány voltam, nem tartottam a többiekkel, amikor zsákmadzagot kevertek a kenyértésztába. De az unokáimnak már úgy fogom mesélni, hogy én is :)

Most is működik pékség a falunkban. Finom mindenféle kenyereket sütnek. A kedvencem a sokmagvas. Egyszerűen imádom kakaóval :)
Persze sütnek péksüteményeket, pogácsákat stb. Ha kérünk, este készítenek hatalmas fokhagymás lepényt vagy pizzát, de lehet süttetni egészben malacot is. Szóval jó, hogy vannak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 19:42:43

És milyen áron dolgoznak? Pl. egy sokmagvas kenyér mennyibe kerül felétek?

Zuzuka 2008.12.11. 19:50:38

ezt nem kellett volna - megint éhezek! krumplistésztát főztem, most kénytelen vagyok szedni még egy tányérral.

ez egy titkos lovagrend fiam:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 19:50:39

Szerintem elfogadható áron. A sokmagvas azt hiszem 150 Ft körül van. Fél kiló. A Fruzsi és az Apu is szereti. Hármunknak csak egy napra elég a félkilós, mert nem tudunk ellenállni nekije.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 20:02:01

Az nagyon jó ár, Érden a félkilós sokmagvas is háromszáz fölött van...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 20:10:41

Zuzu, akkor most mit csináljunk, hogy megtudtuk, hogy egy titkos lovagrend tagja vagy? Nem kellett volna ezt eltitkolni előlünk?
:D

Istenem! Bezártam az Aput. Nem tudom, talán vadászpilóta-kiképzést kapott, de a tévéjét, ha bekapcsolja, egy hangrobbanással ér fel! Basszus, ha jövök haza, már a buszmegállóban tudom, mit néz. Pedig van az 250 méterre is a házunktól.
Persze, ha hangosabban beszélünk Vele, megkapjuk, hogy "Nem vagyok én süket, nem kell kiabálni!", meg a "Nem bírom, ahogy a Fruzsi olyan éles hangon nevet, nem bírja a dobhártyám!"-ot.
Nagy hajlama van az öngyógyításra. Fixa ideája, hogy huzatos a lakás és Ő a fülén keresztül fázik meg, ezért vattával bedugaszolja mind a kettőt. Szerintem egyszer feljelentenek bennünket csendháborításért és tiltott füldugók használatáért.

Nem tudjátok, mi van Nyuszómuszóval? Régen járt erre.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 20:12:28

Nem tudom, Fiam.

A bezárás mit jelent?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 20:20:05

Azt, hogy Neki különbejáratú lakrésze van (szoba, konyha (amerikai! egy svábnak!!!!), fürdőszoba. Este ilyenkor oxigénezik utoljára. Én meg utoljára nézem meg, hogy minden rendben van-e Nála és akkor bezárom a bejárati ajtaját.
Előtte megcsinálom a vacsiját, megágyazok (ezt Nepex is szokta), kiadagolom a gyógyszereit stb.
Szóval szépen ellátom. Ha van időm, beszélgetünk is.
Ma bevásároltunk Neki. Megvettük a meglepi ajándékunkat :) Apu már három napja kiírta egy reklámújságból, hogy mit szeretne venni a maga számára, azt beszereztük. Egyszóval szépen elvagyunk, örülünk, hogy van nekünk. :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 20:32:57

És Nepex mit szólt a vörös Beckham-frizurádhoz?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 20:41:45

A Nepex úgy hangzik, mint a napalmbomba és az antibébi tabletta fúziós neve :D
Vörös Ördög Bekamnének hív.
Megnézett elölről-hátulról :) és közölte, hogy a lófejhosszabbítóm nagyon kunkorodik fölfelé. A színe bejön Neki. Ja és reggel azt mondta, nagyon elfeküdtem a frizurám. Rohantam a tükörhöz, hogy az nem létezik. De létezett.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 20:46:56

:DDD Én azért iktattam ki az életemből a rövid frizurát, bár jól áll, mert minden reggel úgy ébredtem, mint aki egy kistányérral a fején aludt éjszaka. Olyan sábesz típusúval:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:01:23

A hasonlat jó és fedi a valóságot :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:03:22

Na, nekem pont olyan volt minden reggel. Márpedig én utálok hajat szárítani-beszárítani-csavarni-formázni, úgyhogy ezért hordok olyan semmilyen félhosszú frizurát. És mondanom sem kell, megint megszűnik az az árnyalat, amit kiválasztottam magamnak. A szokásos 3. festés után, bakker. Már el is tűnt az üzletekből...:(

Pálcika 2008.12.11. 21:09:35

Szép estét!
A Tigrisek tudnak a legnagyobbat ugrani a világon pont és különben is a Tigrisek tudnak mindent a legjobban a világon felkiáltójel és ebből nem engedek egy kosza betűt sem mosolygós smile

és én most krumplis tésztát eszek fulladásig:))
no meg persze uborkát:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:15:21

Az nem uborka, hanem ugorka! Szia, Pálci, jó étvágyat!
Ma már evett más is krumplistésztát.

Apropó. Ki mit szeretne karácsonyra? Ajándékra értem.

Metzger 2008.12.11. 21:17:36

Elnézést, hogy ismét betolakodom, de a krumplis tészta lepirítva,borssal meghintve, kovászos uborkával, utolérhetetlen.
Nagyon köszönöm a tippet, holnap ezt főzöm.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:27:04

A Ki mit szeretne karácsonyra? kezdetű kérdés nem hordozza magában azt a hallgatólagos választ, hogy
azt meg is kapja tőlem. Hacsak nem pár perc figyelem itt, a Kifőzdében, az ünnepek alatt a kérés.
Ezt a félreértések megelőzése érdekében írtam :D
Szóval ki mit szeretne nem tőlem?

Pálcika 2008.12.11. 21:30:37

Sziasztok,közben elolvastam a mai napotokat(és a tegnapit is) hát látom a legfontosabb(egyik) hírt:GRATULÁLOK Nadine:))))))))))))))))))))))))))))
persze Fiam neked is,de tudod Tőled ez az elvárás:)
és igen,Zuzukával egyformát főztünk:))))
jól sejtem???Metzger=Benikuty????

Pálcika 2008.12.11. 21:33:41

Én világbékét szeretnék:)))))))))
ezt most nagyon komolyan és távolba nézően, kissé csipogó magas hangon, természetesen fürdés után is tűsarkúban és tökéletes sminkben mondom:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:33:46

Pálcika, ez olyan nagyon aranyos Tőled. Csak csendben jegyzem meg, hogy Nadine-t nem kéne burkoltan fontolgatva haladónak titulálni :)
Bár, ha meggondolom, a kitűnő teljesítmény elvárása valóban csak tőlem várható el :DDD
Pálcika, imádlak!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:33:48

Pálcika, köszi-köszi-köszi!

Fiam, nekem már nincsenek ilyen ábrándjaim.

Pálcika, megint: jól sejted. Nem is tudom eldönteni, hogy mit mondjak erre.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:34:35

Fiam, akárhogy nézzük, én két héttel ezelőtt megbuktam, szóval, mindenképpen Te vagy a csoportelső:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:35:39

Volt valaha a lábadon tűsarkú cipő, Pálci?
Én farmerban és pólóban képzellek el. De így is szépségkirálynő vagy a szememben :)

Metzger 2008.12.11. 21:36:07

Pálcika, metzger vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:38:38

Szerintem nem kéne megint mindenkit hülyének nézni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:41:11

Még jó, hogy csak kétszemélyes nagycsoportos oviba járunk :)

Nadine, Pálci világbékét szeretne. Ezt überelni csak űrbékével lehetne, de lehet, hogy a világba már azt is belekalkulálta Pálcika. Úgyhogy én azt mondom, szeretnék időutazó lenni és semmi miatt ne fájjon a szívem. Csak akkor ne legyek közömbös, ha nem akarok közömbös lenni. Milyen szomorú, hogy ennyire félek fájdítani a szívem.
Ez több mondat, de egy kérés. Mivel nem volt limitálva, akár többet is kérhetünk.

Pálcika 2008.12.11. 21:42:23

Fiam,ön nyert:)alapjáraton farmer-póló-rohangálós cipő a kedvenc ruházatom!!!!!!de azért néha(egyre ritkábban)szoktam alkalmi ruhát is hordani tűsarkúval.a szépségkirálynő titulus természetesen stimmel:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:46:03

Pálcika, előbb-utóbb találkoznunk kell! :D Nagyon irigylem a tőlem eltérő testalkatúakat :)
Most igen-igen hízelgően nyilatkoztam a derékbőségemről.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:48:07

Fiam, módosítanék: karácsonyra szerettem volna letenni a jogosítványt. Ez - úgy néz ki - meglesz:)

A mai estét pedig szerettem volna (és továbbra is szeretném) a barátaim körében örömködve eltölteni, úgyhogy megkérnék minden illetéktelent, aki azt hiszi, hogy két hét távollét eltünteti az Év Bunkóságát, hogy máshol legyen alkalmi látogató. Köszönöm.

Pálcika 2008.12.11. 21:49:18

haza érkezett a zuram:)megyek adok neki enni aztán ezt a világbéke vágyamat előadom neki természetesen a hangsúlyt a tűsarkúra fektetve mert hát ugye :-boldogság gyere haza..........
mindenki gondoljon amit akar:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 21:53:20

Pálcika, vagy énekelj neki egy kis Marylin Monroe-t...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 21:58:29

Ó, Nadine :)
Ma nekem is örömködős-röpdösős-szószátyáros napom van :)
Most meg már pláne :D

Ezt is megértem, tanítom egy ismerősömet helyesen gondolkodni. Ráparancsoltam, hogyha ír nekem, a bánatát rövidre fogja és legalább három jó dolgot írjon, ami aznap történt vele vagy a dolgokat, amik történtek vele, pozitívan állítsa be (sic!, sőt, sicc!), különben nem tárgyalok becses személyével. Szegénykémnek nagyon nehezen megy. De én azt vettem észre, hogy nagyon jó hatással vagyok magamra :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 22:04:25

Fiam, ha egyszer egy üzlet beindul...:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:06:49

Ez még csak non-profit. Majd, ha yes-profit lesz! Az lesz a szép világ :D
Nem látom a számlálónkat. Eltűnt? Nem mindegy, hogy 30 vagy 300 embernek lesz meg a véleménye rólam! Ezt mindenképp tudni szeretném.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 22:08:14

Hm, tényleg. Toma a nagy rendezgető, biztosan elrendegette valahová, vagy Mázli keze, illetve mancsa van a dologban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:08:23

Komolyan mondom, nem tudom, mi van ma velem, de olyan jó kedvem van!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 22:11:14

Akkor elmesélem, hogy amikor eljöttem a vizsgáról, bementem egy vadiúj pecsenyesütőhöz, hogy hozzak magamnak ebédet. Beléptem, a kiszolgáló valahol hátul volt, és mivel azt hittem, egyedül vagyok, kiengedtem magamból a nyulat, és ugrándozni kezdtem örömömben, hogy megvan a jogsi. Aztán bal oldalról, az ajtó mögül megszólalt két falatozó munkásember: Baj van? Segítsünk valamit?
Én meg annyira örültem, hogy hirtelen nem is hagytam abba az ugrándozást, hanem még visongani is kezdtem, hogy nem, nem, csak megvan a jogsim!:))) Negyvenévesen.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:12:09

Nadine, nem ér dicsekedni a koroddal :DDD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:20:21

Most elárulom, hogy én nagyon óvatos duhaj vagyok. Ha nagyon örülök valaminek, örömömben elalszom. Most is ásítgatok, pedig még fűznöm kell.
Viszont, ha bánatos vagyok, olyan izgatott leszek, hogy nem tudok aludni napokig.

Neoex szerint fordítva működök.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:29:26

Ez a Nepex nekem is tetszik. Használjuk is, de mit fejezzünk ki vele? Ne Neoexet. Mert azt is szeretem :)
Meg Őt is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.11. 22:31:33

Engem az Anthraxra emlékeztet, jó, inkább hanyagoljuk. Itt is elköszönök, vigyorogva megyek aludni. Éjjel pedig kiválóan vezetem a franciaágyat. Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2008.12.11. 22:40:10

Fittipaldika rászolgált a nevére :)
Megyek én is, megfűzöm Neoexet, hogy hagyjon fűzni :)

Nepex!
És szép álmokat!

Metzger 2008.12.12. 06:36:35

Pálcika, ez a saját nickem, adatlapon olvasható mióta. A másik felvett, kutyám iránt érzett szeretet okán. Mindkettőt használom.
Nadine, senkit nem nézek hülyének. Pusztán a krumplis tésztáról írtam, nem másról.
A jogosítványhoz gratulálok. Egyébként.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2008.12.12. 07:31:02

Jó reggelt. Köszönöm a gratulációt. Ettől függetlenül - szerintem ez érezhető és érthető - nem vagy szívesen látott vendég a Kifőzdében. Sem ilyen, sem olyan, sem amolyan néven.