Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Báránysteak mentás zöldborsópürével

2009.03.01. 05:00 Bombadil Toma

 

 
Ritkán készítek bárányhúst, pedig nagyon szeretem. Sajnos, nálunk nem nagyon kapni jó minőségű, friss bárányhúst, ráadásul „aranyárban” mérik, ezért nem túl gyakran kerül az asztalra. Van ugyan egy másik lehetőség is, az új-zélandi fagyasztott bárány, ami  jó minőségű ugyan és mindig kapható, de ez talán még drágább, mint a magyar bárányhús.
Ezért ritka csemegeként kezelem, és ha nagy ritkán veszek bárányhúst, jól átgondolom, mit is készítek belőle.
Most éppen gyönyörű combszeletekhez jutottam, amit csonttal együtt vágtak. Ez nagyban megkönnyítette a dolgomat, mert nem volt kérdés, hogy mi legyen belőle. Egyszerűen kisütöm szeletben. Már csak a köretet kellett kigondolnom hozzá, és össze is állt az alábbi étel…
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
·        2 szelet báránycomb kb. (csontosan, ujjnyi vastag, kb. 35 dkg)
·        1 ág rozmaring
·        fél gerezd fokhagyma
·        só, bors
·        olívaolaj
A zöldborsópüréhez:
·        40 dkg mirelit zöldborsó
·        1 közepes burgonya
·        2 ek. vaj (4 dkg)
·        1 ek. apróra vágott friss menta
·        1 ek. frissen reszelt parmezán
·        2 dl alaplé
·        fél gerezd fokhagyma
·        só, bors
 
Előkészületek:
 
Elkészítem az alaplét. A burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom, és félpuhára főzöm (5 perc főzés).
A fokhagymát megpucolom.
A báránycombszeleteket mindkét oldalukon sózom-borsozom.
A mentát megmosom, apróra vágom.
 
Elkészítés:
 
Először a borsópürét készítem el.
1. Egy edényben a vaj felét egy kevés olajjal felhevítem, és rászórom a mirelit borsót.
2. Amikor kezd kiengedni és már párolódik, sózom, borsozom, hozzáadom a fél fokhagymát, és rászórom a mentát, és így párolom egy-két percig.
3. Felöntöm annyi alaplével, amennyi éppen ellepi, beledobom az előfőzött krumplikat, és lefedve, alacsony fokozaton tovább párolom, míg a borsó teljesen meg nem puhul. Ez 5-10 perc.
4. A kész borsóról leöntöm a lé nagy részét, rászórom a parmezánt, a vaj felét is hozzáadom, majd egy botturmixszal pürésítem. Nem turmixolom teljesen simára, hagyom egy kicsit darabosan. Ha kell, utánafűszerezek/sózok.
A mentás zöldborsópürét tálalásig melegen tartva, félreteszem.
 
Elkészítem a báránysteaket.
5. Egy serpenyőben közepesnél erősebb fokozaton olívaolajat melegítek. Az olajjal együtt hevítem a fél gerezd fokhagymát és a rozmaringágat is, hogy az olaj átvegye az ízeit.
6. A báránycombszeleteket oldalanként 2-4 percig sütöm (vastagságtól függően). Én rozén szeretem, ezért nem sütöm át teljesen, hagyom, hogy a belseje rózsaszín maradjon.
 
Tálalás, tippek:
 
Tálaláskor egy adag borsópürét a tányér közepére halmozok, és egy szelet báránysteaket helyezek rá. A tetejét megszórom kevés, apróra vágott friss rozmaring és menta keverékével.
Borsópüré helyett, készíthetünk hozzá rozmaringos tepsis krumplit vagy pesztós/petrezselymes burgonyapürét is.
Ezt mindenképpen érdemes kipróbálni. A finom szaftos, zamatos bárányhús a maga jellegzetes, karakteres ízeivel, kiválóan illik a friss, üde, enyhén mentás, édes, „igazi zöldízű” zöldborsópüréhez. A puha, omlós hús a krémes pürével, nemcsak ízben, de textúrában is a verhetetlen kulináris élmények közé tartozik.
 
A borválasztás egy kicsit nehéz volt, mert a borsópüré miatt először egy fehérbort próbáltam, de nem vált be. A bárány íze letarolta a rozét is, ezért kénytelen voltam a vörösboros rekeszeket átvizsgálni. Mivel én nem szeretem sem a pinot-t, sem a merlot-t, így nem tartok otthon, pedig bárányhoz talán ezek illenének. Ezért bontottam egy palack ausztrál Syrah-t, ami nagyon jó választás volt. A bor fűszeres-borsos, kicsit animális jellege miatt, remek kísérője lett ennek a pompás ételnek.
 
Elkészítési idő: 40 perc
Költségek: kb. 1100 Ft/adag
A bor: 1200 Ft

98 komment

Címkék: gasztro bárány recept zöldség főétel toma köretek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2009.03.01. 10:06:26

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Ezért kell pár birka tulajdonos ismerős.
Felénk van pár és a birka, bárány kajákat nagyon tudják.
Ez is jó, bár én a borsót átengedem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 10:45:48

Jó reggelt. Hű, de nagyot aludtam!

Bár rendkívül gusztusosan néz ki, azt hiszem, ez nem az én kajám. A borsót szeretem, de más fűszerezéssel. A húst meg kizárólag jól átsütve. De attól ez még pazar fogás lehet a steak kedvelőinek...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 10:50:56

Jó reggelt!

Tegnap délutántól mostanáig nem volt netünk.
Most megyek főzőcskézni. Majd olvasom Tomát később.
Pusszancs!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 11:05:41

Azon gondolkodom, ettem-e valaha bárányt. Azt hiszem, nem...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 11:22:23

Nem tudom, egyszerre ugyanazokat a kajákat látjuk-e jobb oldalt, de az á la beck ma olyat főzött, ami biztosan az én kajám. Csirkecombika, fokhagyma, krumplipüré tökmaggal, majonézzel, még fokhagymával, pff... Persze, most semmi nincs itthon hozzá, de jussak csak el egy normális bevásárlóhelyre!:)

Retexis 2009.03.01. 12:18:22

Fincsi. De hol van egy home link?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 12:25:25

@Retexis: A szerző biztosan érti, amit kérdeztél, de ha lefordítod a laikus számára, talán én is tudok válaszolni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 13:12:40

@Nadine: te csak ne kacsingass ki oldalra, mikor ilyen remek házi szakácsod van mint én!:))) tessék bárányt enni, és nem holmi fokhagymás csireket kp.-vel...

gondolom retexis arra gondolt, hogy nem tud a címlapképre kattintva, a főoldalra belépni, hogy a régebbi posztot is láthassa. biztos egy linkről jutott egyből erre az posztra...
@Retexis: orvosolom a problémát!:)

azt hittem ma már nem leszek, de a haverom felhívott, hogy használhatom a modemjét tovább is, addig, míg le nem merül. még egy giga adatforgalom van rajta, így egy pár napig még itt leszek köztetek:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 13:25:23

@Bombadil Toma: Tudtam, hogy erre ugrani fogsz:)))

Most sem igazán értem, de sebaj, ha Te igen:)

Ez jó hír, Toma!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 13:37:29

@Nadine: amikor úgy lépsz be egy blogra, hogy csak azott oldalra lépsz egy másik blogban lévő linkről, akkor úgy tudod megnézni a többi posztot, hogy a blog címlap képére kattintasz, és akkor a főoldalra tesz. mikor itt a képet kicseréltem, ez a funkció elveszett. ezért kellet egy külön "gombot" betenni, hogy visszavigyen a főoldalra. ez a home link.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 13:42:02

Toma, nekem azt a csokis dolgot léci a blogodról, jó?:D

Fahéj nélkül, mert azzal mostanában szagilag nagyonnagyon rosszban vagyok..
Viszont sok habbal:P

Na az végre egy nekem való dolog:)
régen nagyon szerettem, most annak sem bírom a szagát, steaket meg ugye jelenleg csak jól átsütve ehetek, azaz semmi értelme az egésznek, nade majd bepótolom..

Ez a borsós dolog nekem kicsit vad, olyan radioaktív..:P
A bárárnyt

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 13:44:45

hm..

Elég érdekes lett ez a kommentem, kicsit szétugrottak a szavak, meg máshol van a sortörés.. O.o

Szóval a forró csoki nekem való, és a bárányt szerettem, és ez középre tartozik és nem alulra.. O.o

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 13:49:38

home link amúgy kb sosem volt.. vagy az ősrég lehetett, nekem nem működik, minidg beletöröltem a címbe..

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 13:57:24

@nyuszómuszó: volt home link, csak oldalt a lap tetején. valamikor törlődött, és aztán nem lett javítva. de most visszatettem:))

látom a borsópüré nem mindenkinek jött be. pedig érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. bármilyen húshoz, de halhoz, pl. fishandchipshez is király. a mentától sem kell megijedni, mert nem lesz attól fogkrém íze, csak a frisseségét dobja fel a borsó ízének...:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 14:03:02

Toma, a borsópürét megkóstolnám, de el nem készíteném kóstolatlanul. Ahogy olvasgatom a kommenteket, ez valami ősi, egyetemes irtózás lehet a cukorborsó pürésített változatától :D
A bárányt csak 2-4 percig sütöd? Nem tudom miért, nekem mindig sokkal tovább tart a hús sütése, mint Neked, meg úgy általában bárkinek. Ez miért van?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 14:22:23

Mert nem mered előbb abbahagyni:D
Jó lesz az pár perc alatt is, és egészen más, mint ha tovább sütöd..

Nálam is mindenki megjegyzi, hogy ő sosem merné ilyen hirtelen sütni a húsokat, de azért nálam bevágják kétpofára..:Ő

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 14:24:18

Toma nem a püré a gond, nálam alapból van minidg valami mártás a húshoz, akár ilyen is lehetne.. De ez nekem nem köret..

Nézem a fotódat, ami nekem steak pürésített borsómártással, de nem tudnék nyammogni rjta és aztán úgy érezni, hogy rendes korrekt ebédet ettem, nem tudom, érted-e, gondolom ez szoktás kérdése csak:D

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.01. 14:26:24

fiam, mikor lesznek új gyönygök a blogodon?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 14:35:19

@fiam: pedig ha belegondolsz, az egész borsópüré vagy háromszáz forinból megvan, még ha a drágább iglót veszed is. így ha nem ízlik, legfeljebb nem eszed meg, nem ér nagy kár anyagilag. meg időben sem, mert negyed óra alatt megvan :))
a húst meg sajnos sokan tovább sütik a kelleténél. a csirkénél és sertésnél mondjuk nem árt ha átsül, de a többi húst nem kellene agyonsütni, mert nagyon jó ízekről maradunk le. magyarországon ezért nem nagyon esznek marhát, mert a túlsütés miatt ízetlennek tartják, meg keménynek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 14:45:03

@Bombadil Toma: Na, így már értem. Én általában nem a képre kattintgatok, hanem fent visszatörlöm a címsort (nem tudom, ezt így mondják-e).

Utolsó kommentedre: meg azért, mert elég sok helyen olvasni, hogy veszélyes lehet az egészségre.

Nekem a püré jelleggel nincs bajom, de azért szeretek rágicsálni, különösen roppanós borsókákat.:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 15:48:02

@Nadine: az ember, akár a nyers húst is meg tudja emészteni, hozzászokott a szervezetünk. a veszély, a csirkéknél a szalmonella, ami csak magyas hőmérsékleten pusztul el, a sertéseknél meg az esetleg előforduló élősködők petéi miatt kell átsütni. a marhahúst, elvileg a hentesnek, két-három hétig kellene érlenie, egy hűtőkamrában fellógatva, így teljesen biztonságos (és finomabb)mert lebomlik a húsban a felgyülemlett tejsav, és a víztartalmának egy részét is elveszítí. sajnos nálunk az ántsz ezt nem engedi, ami röhej, bár gyanítom sok hentes visszaélne vele, mondván a hűtőjében rohadó húsról, hogy csak érleli:)

Halvány Görény 2009.03.01. 16:09:58

mentás zöldborsópüré, nagyon kemény. az a baj, hogy csak krumpliból szeretem a pürét, abból viszont nagyon. az összes többiről a bébiétel jut eszembe, arról meg valamiért, hogy előrágott/előemésztett :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 16:22:11

@Bombadil Toma: Marhahúsban nem vagyok járatos, mert nem szeretem.

@Halvány Görény: Én ettem Norvégiában olyan köretet, ami karfiolból és krumpliból volt összepürésítve tejjel-vajjal, hát az valami mennyei volt. De a látvány kétségtelenül bébipapis:)

Zuzuka 2009.03.01. 17:04:30

jóregg!

egy életem, egy halálom, kipróbálom!
bár nagyon ződ:) de biztos finom.
bárányt nem tudom... azt hiszem még nem ettem, emlékeznék rá:S

örülök, hogy van home link, de melyik az?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 17:14:33

@Nadine: Félálomban válaszoltam...

@Bombadil Toma: Köszi a tanácsokat. A marhát szeretem. Apu kedvenc levese is marhából készül. A húsológiai bejegyzésed némiképp elkedvetlenített, de majd visszajön az étvágyam :) Nincs kizárva, hogy az idén exanyósom terciáján neoex és leányza zöldséges kertet telepít valamint pipiket, kacsákat és nyuszikat is fogunk tartani önétkeztetés céljából.
Meg málnát is szeretnénk, meg epret is. Remélem nem járunk úgy, mint egyszer. Majd kiírjuk a kapura, hogy kísérleti telep, életveszélyes a belépés :DDD

@nyuszómuszó: Szerettem volna nyakmodellen bemutatni az új láncokat, de szegénykém már egy hete lázas. Lehet, hogy hagyományos módszerrel fogok fotózni, bár az nem olyan mutatós. Na mindegy. Köszönöm, hogy érdeklődtél :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 17:26:38

@Nadine: Vigasztalásul bütykös kalácsot eszem. Leendő nászék hozták. Finom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 17:41:18

@fiam: A neve nagyon fura. De csak akkor írj róla részletesen, ha posztban teszed!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 17:42:57

@Nadine: Jó, lesz majd egy poszt, mert megérdemli. Meg Ti is, hogy kipróbáljátok :)
Annyit azért elárulok, hogy nem lábbütykön kell keleszteni, nem azért az a neve... :DDD

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 17:45:30

Toma, most megy a TvPaprikán annak a feketének a műsora, akit csípek. Közben rájöttem, hogy van még egy fekete. Na, őt én sem szeretem. De ez olyan édes! :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 17:59:36

Sikeresen lehúztam a redőnyt az ablakon. Láttam néhány járókelőt az utcán. Ők meg láttak egy Mikulást, aki épp szökni akart kifelé, ugyanis elfelejtettem, hogy bajusztalanítok és pirosban vagyok, de alkatomnál fogva inkább vagyok Télapó, mint Piroska...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 18:31:53

@Nadine: A főzős hapsi nem tetszik vagy én?

2009.03.01. 18:58:03

én a bütykös beszólásra tippelek :)))

sziasztok egyébként.

még sosem ettem bárányt, nem tudom, hogy ízlene-e... de ez szép, még akkor is, ha a borsó jóformán világít :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 19:01:21

@Jé: Szia, Jé! Ha úgy vesszük, ez egy divatos, retró disco-s hami :)

2009.03.01. 19:04:11

aham, olyasmi. azért, ha Toma ezt itt nálam a konyhában elkövetni, valszleg nem tolnám félre.
én ma fügés csirkét csináltam, és az is nagyon finom volt.

2009.03.01. 19:04:57

már úgy értem elkövetné...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 19:25:27

@Jé: Szia!:) Elég viccesen írsz, Betűke:)

@fiam: A bütyök-hasonlat...

2009.03.01. 19:33:18

pedig tanultam gépelni, oskolában. még érettségiztem is belőle, bár az már elég régen volt...

2009.03.01. 19:43:51

mennem kell, mert a lánynak hajat mosunk. ez elég fárasztó, mondhatni megerőltető tevékenység.

nyuszónak üzenem, hogy raktam be hörcsögöt, kedden jelenik meg.

pusszantás!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.01. 19:56:09

@Nadine: Mecsoda kő gördült le a szívemről! :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 20:26:08

@fiam: én egyik fekete műsorát sem kedvelem a paprikán. semmi rasszizmus, csak egyszerűen az egyik (a barbecues pasas) az erőltetett, ripacskodós jókedvével megy az agyamra, a másik a "nagy lángon" című meg azért nem tetszik, mert a faszi szinkronhagjától kiütést kapok, és nincs a paprikának angol hangsávaja, így nem nézem. :))

@Jé: a borsó azért világít iylen neonosan, mert a képjavító program tulzásba vitte a szaturációt:)) amúgy normális borsó színe volt...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 20:32:37

@Bombadil Toma: Tényleg kicsit űrkajának néz ki ezzel a neonzölddel:DDD

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.01. 20:53:50

a kis képeken jobban látszik az eredeti színe:)) néha ha este fotózok, vakut kell használnom, de ilynekor van, hogy bele kell nyúlnom egy képjavító programmal...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.01. 20:56:40

@Bombadil Toma: Gyanús ez így is, úgy is. Egy wukitól minden kitelik:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.01. 22:09:17

@Bombadil Toma: Tapasztaltam, hogy az Algérok (ahol persze a disznó szóba sem jöhet) feltételezésem szerint a jócskán meleg éghajlat miatt a húsokat annyira túlsütik, hogy a szó legszorosabb értelmében szénné ég és alig harapható. Az ízéről ne is beszéljünk...
Pedig én sokmindent a "jól átsült"-nél is sültebben szeretek - kivéve a steak-et, amit viszont saignant kedvelek. Meg persze Verne Gyula találmánya, a Tatár beefsteak is nyers és kedvenc - lenne, ha még mindig 80,- Ft lenne egy adag 3 szelet pirítóskenyérrel :-) (A kenyér jól megsütve!)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 08:38:01

Jó reggelt! Ez már a tavasz, én mondom!:)

maybach 2009.03.02. 08:45:57

Jó reggelt kívánok!
Bizony, a kutyák szerint is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 08:46:47

@maybach: Ha azt mondod, hogy Buksi már udvarol valahol, megeszem a kalapom.

Zuzuka 2009.03.02. 08:52:33

jóregg!
jó hetet!

itt borongós, de legalább már plussz van!

két egér beszélget a kamrában:
vigyázz, rád fog esni a margarin!
rámamargarin?

maybach 2009.03.02. 08:55:54

Nadine!
Buksi még nem. És a korhatáros akciókat sem nézheti.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 09:02:29

@Zuzuka: :DDD Jaaaj nekem!:)

@maybach: Nagyon helyes, vigyázz csak a kutyabébi erkölcseire. Amíg még lehet:)

Itt is borongós az idő, de nagyon enyhe. És ezt értékelem, már csak a gázsszámla miatt is. De főleg a mindenütt kibújó virágok miatt:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 09:50:35

Jó reggelt!

Van netünk. És jó nagy fene köd van vagy feneköd :)

Nálunk a macska nem fér a bőrébe. Alaposan lefogyott, de továbbra is fut a kandúrok után. Totál szégyentelen. Akkora bakmacskák jönnek, szabályosan félek tőlük! Így megy tovább, bárcát kell kiállítani a Macskának. Ez a neve a macskánknak, hogy Macska. Meg olykor Dundika.

Virágok nálunk is bújnak. Szép óvatosan.

@Bombadil Toma: Értem.

maybach 2009.03.02. 09:55:39

Ez a jó a lány macskákban. Lesznek pici cicák. Ha akarod, ha nem.
Meg persze a lány kutya is nagy kihívás.
Maci eseteiből tanulva az előző Buksival óvatosak voltunk. nem is tekergett sosem. Az utódra is ez a sors vár. Ha sikerül. Bár lehet nem szép dolog kicselezni a természetet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 10:03:04

@fiam: A bakmacskát nem úgy hívják, hogy kandúr?

@maybach: Megszabadítjátok a férfiasságától?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 10:09:19

@maybach: Felkészültünk bábával és egyebekkel. Gazdikat keresünk ezerrel, mert nem tudjuk eltartani a szaporulatot. Arra nem gondoltam, hogy a Macskát meg kéne kötni. Vagy elzárni. Nem szerettük volna, ha a testi öröm kimarad az életéből :)

@Nadine: De, úgy hívják. Használtam is mind a két kifejezést. A kandúr nekem szimpatikusabb. Csizma nélkül is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 10:15:14

@fiam: Igen, láttam, csak éppen ezért azt hittem, ez mányoki tájszó, vagy mást jelent, mint a kandúr. Nálad sosem tudni:)

Zuzuka 2009.03.02. 10:28:20

Micsike sem Mihály már, de azért nagyon büszke!
@nyuszómuszó: nem egér?:)

maybach 2009.03.02. 10:40:46

Nadine!
Dehogy, az fel sem merülhet. Csak már az elején nem engedjük elszökni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 10:55:35

@Nadine: Tök jó érzés ilyen kiismerhetetlennek lenni :D Akkor most olyanokat fogok kitalálni, hogy ihaj és ráfogom, hogy itt helybefaluba így monják :DDD

@Zuzuka: Volt sikere a nyakbafüggőnek?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 11:04:05

@maybach: Már megijedtem...

@fiam: Én meg simán bekajálom mind:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 11:15:08

A mondjákot nálunk monjáknak mondják, de főleg monjáknak írják :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 11:30:32

@fiam: Nem állhat ott mindenki mellett egy korrektor:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 11:34:07

@Nadine: Ha jól számolom, itt helybefaluba nincs egy sem. Az én különbejáratú virtuálisom nem számít :)

Zuzuka 2009.03.02. 14:20:02

@fiam: jajj, a bálban nagy sikere volt a gyönyörű láncomnak, mutogattam is mindenkinek! vasárnap hajnalban értünk haza, de még most sem pihentem ki a fáradalmakat.
cowboyok sajnos nem voltak:)

spájdernecc 2009.03.02. 15:23:42

Jónapot!
monnyák az kérem, monnyák :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 17:53:33

@Zuzuka: Óóóóóóóó, örülök. Ilyen kis gyarló vagyok, látod!? :)

@spájdernecc: Szia, Spájdi! A monnyák sem rossz változat :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 18:32:52

Úgy vágytam egy kis édességre. Gondoltam, alkotok egyet. Volt itthon háztartási keksz, kávé, mazsola, tej, pudingpor és nem tudom már hogy, pálinka. A kekszeket belemártottam a kávéba, jénai tálba rakosgattam, rászórtam a pálinkába áztatott mazsolát, meglötyköltem hígabbra főzött pudinggal és ezt addig ismételtem, amíg el nem fogytak a hozzávalók. Nem volt türelmünk megvárni, amíg kihűl. Most kóválygunk szanaszét. És igen jó a kedvünk. Gasztróposztot meg írjon a hozzáértő... :DDD

Zuzuka 2009.03.02. 19:00:26

@fiam: :DDD hány csomag mazsolát nyomattál bele?
itt máglyarakás készült, de elfelejtettem beáztatni a mazsit... ha egy kicsit eőbb írtad vón, együtt kóvályognánk:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 19:17:47

@Zuzuka: Nem a mazsolából volt sok :DDD
Vállt vállnak vetve, nincs is annál szebb, Zuzuka!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.02. 20:01:11

@fiam: Tutira jobb, mint számkivetve :-) A kártya kivetését meg hagyjuk…
@Zuzuka: Népitáncos a párjának a lábbelijére kenegeti a margarint, s közben énekli, hogy:
Rámás csizmát…

Zuzuka 2009.03.02. 20:13:37

@Mormogi Papa: fiam, hozzál hurkát a boltból, de ne véreset!
Denevéreset???

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.02. 20:17:24

Éppen ma nevettettem meg valakit ezzel a poénnal :-)))
Legközelebb saját termést hozok, remélem :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.02. 20:31:19

Egy napon hazamegyek… de addig is: hazatérek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 20:39:36

@Mormogi Papa: Hű, de sokat dolgozol mostanában! Csak itt-ott látlak kommentelgetni...

@Zuzuka: Így sosem fogok kijózanodni a mazsolából! :D

Zuzuka 2009.03.02. 20:53:47

vacakol a freemailem és ez marhára idegesítő!
bocs akinek hibás üzenetet küldtem:( majd pótolom

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 21:26:18

@Nadine: Igen, vissza is írt, úgyhogy rendben a dolog, köszönöm szépen!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 21:58:04

Basszus, a pálinkás mazsolás kutyulékra bioszalonnát ettem lilahagymával. Közben fogyókúrás kajákon eszeltem. Szóval az agyam már kezd átállni egészségesebb ételekre. Csak a számnak és a nyelvemnek nem tudok parancsolni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.02. 22:21:20

@fiam: Szóval kutyát is ettél. Hát ez nem szép dolog.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 22:32:05

@Nadine: Az alkohol fertőtlenít, öl, butít és nekem a kevés is naggggyon megárt!
Fruzsi szerelme Anyukának hívott. Ezt csak pálinkával lehet feledtetni. Most mindjárt eszem is egy-két szem mazsolát.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.03.02. 22:53:43

Szép álmokat kívánok minden kedves lepihenni térőnek!
Holnap, ha megérem, jövök :)

Halvány Görény 2009.03.04. 15:36:05

még itt egy pillanatra a kismacskákról, kiskutyákról.
nem szép dolog elütött állatokat látni az úton, és nem jó dolog zsákba tett kölykökről sem hallani. a gazdi legyen felelős(ségteljes). ivartalanítás mellett vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.04. 17:00:46

@Halvány Görény: És ez a báránysteakről jutott eszedbe? Netán a világító zöldborsópüréről?:))))

Halvány Görény 2009.03.05. 13:16:42

a kommentekről, okoska :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.05. 13:29:20

@Halvány Görény: Bakker, hol vagyunk már attól... Mi mindig a napi posztnál társalgunk, egyedül a Te kedvedért járok vissza ide, különben az üres szobában beszélgetsz egyedül:)))