Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Kínai gyorskaja – csípős marhahús, tojásos rizzsel

2009.03.25. 05:00 Bombadil Toma

 

Igazi gyorsétel. Ha például, váratlanul betoppannak hozzánk a barátok, és valami kaját gyorsan össze akarunk dobni, keresve sem találhatunk jobbat ennél. Persze, ilyenkor egy olasz tészta is szóba jöhet, de ha valami különlegeset, „egzotikust” szeretnénk készíteni, akkor a „kínai” a megoldás.
A csípős marhahússal, és tojásos rizzsel nem nyúlhatunk mellé, mert ez általában azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak a kínai konyháért. Minden, az ételbe kerülő hozzávaló íze ismerős a „hazaihoz” szokott ízlelőbimbóknak, nincs benne szójaszósz, gyömbér, különleges fűszerek, stb… de az elkészítés módja miatt, mégis megvan benne a távol-keleti ételek varázsa.
 
 
Hozzávalók (2 személyre):
 
·        25 dkg marhahús (comb, rostélyos, felsál stb…)
·        1 csokor újhagyma
·        5-7 gerezd fokhagyma
·        fél sárgarépa (elhagyható)
·        1 csésze jázmin rizs
·        2 tojás (bio)
·        2-3 ek. csípős chiliszósz (vagy csípőspaprika-krém)
·        só,
·        1 tk. porcukor,
·        napraforgó- vagy mogyoróolaj
·        étkezési keményítő
 
 
Előkészületek:
 
Először is, a húst vékony lapokra vágom, egy tálba teszem, szórok rá egy evőkanálnyi keményítőt, egy csipet sót, és két-három kanálnyi vizet adok hozzá. Alaposan elkeverem, hogy a keményítős pép, mindenhol bevonja a húst. Felhasználásig félreteszem.
Az újhagymákat feldarabolom, a sárgarépából egy zöldséghámozóval, vékony lapokat vágok, a fokhagymát vékonyan felszeletelem.
A rizst, bő sós vízben, mint a tésztát megfőzöm, és egy szűrőbe téve félreteszem a felhasználásig.
 
 
Elkészítés:
 
Először a tojásos rizst készítem el.
1. A wokba olajat öntök, bőségesen, legalább egy újnyit, és felforrósítom.
2. A lazán felvert tojásokat az olajba öntöm, és közben folyamatosan forgatom egy evőpálcikával, hogy kellően habosra, levegősre süljön.
3. Mielőtt megbarnul a tojás, kiveszem a wokból, az olajat kiöntöm, és visszateszem a tojást.
4. Hozzáadom a rizst, és pálcikával, vagy villával átforgatom, hogy a tojás elkeveredjen a rizzsel. Tálalásig félreteszem a tojásos rizst, és a wokot, egy papírtölővel tisztára törlöm.
5. A wokba olajat öntök, úgy három-négy evőkanálnyit, és felforrósítom.
6. Beledobom a húsokat, és folyamatos keverés mellett átpirítom.
7. Hozzáadom a chili krémet, egy csipet cukrot és elkeverem. Megsózom (a kínai szakács, ennél a pontnál, egy hanyag mozdulattal még egy adag nátrium-glutamátot is szórna hozzá, ehelyett lehet egy borsónyi szardellapasztát, vagy egy kanálnyi halszószt adni az ételhez, de akár mindez el is hagyható), és dobva-rázva keverem egy pár pillanatig.
8. Ezután jön bele a répa, párszor átkeverem, majd a legvégén megy bele a hagyma, de azt már csak éppen átmelegítem, hogy ropogós maradjon, és tálalom.
 
 
Tálalás, tippek:
 
A csípős marhahúst, a tojásos rizzsel tálalom. Kínai ételt evőpálcikával együnk, mert az is hozzátartozik feelinghez. Villával valahogy nem ugyanaz…
Ezt az ételt csak frissel elkészítve jó fogyasztani, mivel percek alatt elkészül, nincs értelme többet főzni és későbbre eltenni belőle.
Bármilyen fajta marhahús megfelel ehhez az ételhez, nem kell megvenni a drágább bélszínt, vagy hátszínt. Mivel szinte csak pillanatokig sütjük, a kevésbé nemes húsok is puhák maradnak. Természetesen nagyon fontos, hogy a hús jó minőségű legyen, és lehetőleg érlelt.
A csípős marhahúsnak, elég egyszerű ízei vannak, ezért is olyan nagyszerű. Semmi felesleges sallang, csak a marha jellegzetes finom íze, egy kis csípősséggel megtámogatva, és hozzá a hagyma-fokhagyma együttese adja a fűszerezettségét…
Mexikói kukorica sört igyunk mellé, pl. Coronitát
 
Elkészítési idő: 35 perc
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Sör: 470 Ft.
 
További recepteket, az alábbi oldalon találsz.
 

107 komment

Címkék: gasztro recept marhahús toma kínai kaják

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 00:15:41

mivel, hogy jé nem tette be freddy barátunk történetének folytatását, és más sem jelenkezett poszttal, folytatjuk a zabálást.
elnézést a fogyókúrázóktól!:)))

Zuzuka 2009.03.25. 07:46:33

jó reggelt!

ez betette a kaput indulás előtt, egész úton erre fogok gondolni.
egy fogyózó:)

maybach 2009.03.25. 08:20:46

Jó reggelt kívánok!
A fogyókúrát el lehet halasztani holnapra.
(ez általános szabály)
A szójaszósz ezt sem rontaná el.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 08:31:39

Jó reggelt. Megint kár volt kinyitni az Indexet, rögtön az arcomba csapott egy tragikus hír. Az ember nem is tudja, mit gondoljon, annyi fiatal sportolót veszítünk el mostanában...:(((

A kaja jó, kávét kell innom, de lehet, hogy ma kihagyom a fésűt.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.25. 09:02:52

Hát, a legtöbb ember pontosan tudja mit gondoljon effelől, az a helyzet..
Nem véletlenül halnak meg mind pont ugyanúgy..

2009.03.25. 09:25:10

sziasztok!
kaja szuper, nálunk bolondokháza és fejfájás...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 09:28:47

A kajáról: nagyon szimpi, de ezer százalék, hogy én "sirkéből", vagy sertéshúsból készíteném.

Toma, ezt a rizskérdést nagyon ellazáztad. Mit jelent pontosan, hogy megfőzzük, mint a tésztát? Mennyi vízben, mennyi ideig vagy milyen keménységűre, sózod, nem sózod?

2009.03.25. 10:27:49

nekem is van egy kérdésem: honnan lehet érlelt marhahúst szerezni?

maybach 2009.03.25. 11:20:35

Jé!
Jobb hentesnél.
Azt jelenti, hogy kb. 4 C fokon áll legalább 7-10 napig.
Ha más nincs a hűtődben is várhat.

2009.03.25. 11:45:42

öööö.... khm... ez érdekes. és amikor már majdnem elindul magától, akkor jó? :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 11:53:02

@Jé: A vadhúsokat is érlelni szokták, méghozzá szőröstül-tollastul. Meglövik a fácánt, fellógatják, aztán x nap múlva kezdik bontani. Szóval, lősz egy marhát, fellógatod (fél kézzel), aztán vársz pár hetet:)

maybach 2009.03.25. 12:07:17

Marhával annyival nehezebb, hogy hidegben kell álldogálni, míg a fácánnal lehet melegben is.
Vagy csak télen lősz marhát.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 12:10:45

:DDD Elképzelem Jét Pampalini-jelmezben, amint nekiáll beszerezni a vasárnapi menühöz valót...:)))

2009.03.25. 12:23:11

háhá, könnyű a kisebbet kinevetni! :)
azon tűnődtem, vajon feltűnne-e a népeknek, ha pár napra kicsapnék az udvarra egy fél marhát :D

maybach 2009.03.25. 12:23:55

Lehet a marhák is ezt szeretnék.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.25. 12:52:48

Azt a mindenit! Napok óta valami ilyesmit akartam kérni, hogy nem akarna-e valaki ilyesmit főzni és fel is tenni, vagy legalább egy linket ajánlani, csak nem mertem már megint másról kotyogni, mint ami az aktuális téma.
Egyszóval ez a recept húsz méterről, kapásból a felső sarokba, háló is kiszakad.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 13:09:46

@kismagyarfocilaz: A Kifőzdében nincs off. Nyugodtan csivitelj bármiről, senki nem fog mérgelődni rajta:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 13:29:01

jó reggelt!

@Nadine: nem lazáztam el. ponosan azt jelenti, amit, hogy úgy főzd meg a rizst, mint a tésztát. azaz, bő sós vízben főzd puhára:)))

@Jé: jobb henteseknél, akik be merik vállani (mert az antsz tiltja), a levágott marhát, a hűtőházban fellógatják egy-két hétre. ez alatt a hús elveszti a víztartalmának egy részét, így az íze koncentráltabb lesz. ráadásul lebomlik belőle a felgyülemlett tejsav. amitől porhanyósabb lesz a hús. ekközeb végig száraz hidegben van, így friss marad és nem romlik meg. ez az érlelés.

@kismagyarfocilaz: örülök, hogy örülsz:) és hogy most egyből idetaláltál ;)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 13:35:24

@maybach: az a baj, hogy otthon a hűtőben nem igazán lehet érlelni (max. 2-3 nap), mert nagyon párás benne a levegő. és a hús megrohadhat. olyan hűtő kell, amiben van szellőztető ventillátpor.
én ha nem tudok szerzni érlelt húst, jobbhíján egy tálba teszem a húst, és leöntöm annyi olajal, hogy teljesen ellepje, ne érje levegő, így hagyom a hűtőben egy hétig érlelődni...

maybach 2009.03.25. 13:41:54

Nekem ventillátpor helyett no frost van.
De én is olajban úsztatom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 13:50:45

@Bombadil Toma: Ne kamuzz, mindig írsz olyat, hogy al dente, meg tegyünk olajat a vízbe/ne tegyünk, ennyi percig, annyi percig... Már nem dőlök be ilyen trükköknek! Pont a rizsnél lehet nagyon elbaszkurálni a főzési idővel, meg azzal, hogy lobogó vízben vagy takarékon főzöd, stb. Én nagyon örülnék, ha olyan rizst is tudnék főzni, amilyet a kínai kajáldákban adnak.

...:DD pedig a ventillátpor is hasznos találmány lehet!

maybach 2009.03.25. 13:55:21

Nadine!
Azt szemenként főzik, hogy össze ne ragadjanak.
Szerintem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 14:04:31

@maybach: Ugye, hogy más, mint az előbb olajon megpirított, aztán felöntött, forralt, majd párolt rizs? Én ilyet is, olyat is akarok tudni. Na.

Zuzuka 2009.03.25. 14:06:59

ferdeszemenként:))
ebéd: ízes levél (light), ízetlen kávé.

maybach 2009.03.25. 14:18:17

Szerintem itt titok lappang. Az is tök véletlenül derült ki, hogy Toma most nem cunamit dobott a kajába, mint rendesen, hanem veniláttport.

2009.03.25. 14:29:29

ez a ventillátpor nekem is gyanús. ideje villámlátogatást tenni nála, és lecsekkolni, hogy minden a helyén van-e. meg tényleg ő főzi-e ezeket a kajákat, vagy kici kínaiak vannak a konyhájában :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 14:35:23

@Zuzuka: Én most készítem elő a sült apróhalhoz a salátát, ami a diéta jegyében fokhagymás-borsos joghurtos-tejfölös öntetben uborka és kukorica lesz, jégsalátalevelekkel feldobva. Szerintem megint kegyetlenül bezabálok!:)

Zuzuka 2009.03.25. 14:48:27

itt az irodában nem főzőcskézünk, pedig van 2 kiskonyhánk...
otthon én is halat tettem ki reggel a fagyasztóból, de ezek nagyhalak, akik megeszik a kishalakat:) sütve, rántva vagy valahogyan - még nem tudom. a ventillátpor biztos egyedül:))

2009.03.25. 15:12:23

hehe, ma én is halat ebédeltem. paradicsomsalátával. nyami

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 15:22:54

oszoljunk kéremszépen, nincs itt semmi látnivaló! a wukikkal meg nem viccelni!! a ventilltpor nagyon titikos összetevő, ha elárulnám nektek, le kéne hogy lőjjetek benneteket. :)))

@Nadine: ahhoz hogy olyan rizst főzzél mint a kínaiak, kell egy rizsfőző edény. anélkül nem megy. kínai élelmiszerboltokban kapható. azon mindent be lehet állítani, hogy tapadós, legyen vagy pergős a rizs...

2009.03.25. 15:42:20

Toma, ha nem akarod, hogy szekáljuk, akkor figyelj, mit írsz :)))
ld. titikos, lőjjetek benneteket?))

Zuzuka 2009.03.25. 15:50:50

én eddig is tudtam, hogy titikos, de köszi a megerősítést nyelvújító wuki:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 16:09:35

@Bombadil Toma: Bakker...:( Akkor inkább felszedek egy kínai fiút, egy-egy ebéd erejéig:)))

Toma annyira titkolózik, hogy most már csak ventilltport emleget. Estére már csak v.. lesz belőle.

Sülnek a halucik, csak baromi lassan. Tudom, az olajam sem jó:)

maybach 2009.03.25. 16:34:38

Szerintem meg Toma most nincs is otthon és egy kínai fordítógép válaszolt.
Meg kell látogatnunk. A lappangás miatt.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.25. 16:36:04

Juj, Nadine, ne utálj, de ha fogyózol, akkor a kukorica nem a te barátod, még nagyon kis mennyiségben sem..

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.25. 17:01:00

Toma!

Fetakrémhez akarok sütni kenyeret, valami lepényfélét, amire mindenki kenegetheti és haraphatja, de ugye ahhoz valami vastagabb lepény jó, amit gíroshoz szoktam csinálni, az tuti nem..

Szerinted csinálhatom azt, csak vastagabban süssem ki (kb olyasmi, mint amit te is írsz a gyroshoz)?

Csak ugye akkor megsül-e ugyanúgy a serpenyőben? A másik kérdés meg, hogy én nem szoktam bele élesztőt rakni és akkor szerinted ebbe most kéne-e?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 17:06:57

@nyuszómuszó: És szerinted komolyan mondtam a fogyókúrát?:) Nálam a fogyókúra azt jelenti, hogy nem tepsis húst eszem három napig dupla adag krumplival, reggel nem eszem szendókát, meg este sem... Ehhez képest az a kis kukorica lófütty.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.25. 17:21:44

jajó:)

Csak pont két hete világosítottam fel egy évfolyamtársamat, hogy a majonézes kukorica, krémtúró, barackkonzerv, dobozos gyömilé kombós baromiszigorú-egésznapCSAKezeketzabáltanonstop (naná, jól tönkrevághatta a vércukrát, farkaséhes volt)"diétájával" azért hízott két hét alatt 5 kilót, mert kb napi huszonhétszer annyi kalóriát nyomott be, mint azelőtt..:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 17:32:33

@nyuszómuszó: Hidd el, aki annyi éve túlsúllyal bír, mint pl. én, az nagyon jól tudja, miben mennyi kalória van. Én attól is fogyok, ha csak annyit eszem, amennyi az éhségemet megszünteti, és akkor tökmindegy, mit. Na ezt nehéz betartani.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 17:39:34

naittvagyokújra!

@nyuszómuszó: krémekhez inkább grissinit vagy foccaciat érdemes sütni szerintem:)
tomakonyha.blogspot.com/2007/10/mindennapi-kenyernket.html

hé, ti többiek! csak semmi élcelődés az elütéseimen!!DDD

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.25. 17:58:06

köszi!:)

Bár, az nekem nem egészen szokott olyasmi állagú lenni, mint amelyet akarok, de sztem csinálok mindkettőt, úgyis lesz más kence is..

Nadine, nem is vagy kövér, ne ríj!:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 17:59:09

@nyuszómuszó: Minden viszonyítás kérdése:))) De amióta nem fáj a lábam (a mínusz tíz kiló teszi), azóta nem is érzem magam olyan otrombának:)

2009.03.25. 18:41:13

@Bombadil Toma: csak szeretetből tesszük, ugye tudod? ha engem el lehet képzelni Pampalini jelmezben, vasárnapi ebédre vadászva, akkor egy kis csipkelődés csak belefér, nem ;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 18:46:30

@Jé: :DDD Ne haragudj, ezt nem hagyhattam ki...:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 18:47:05

@Jé: mind az köztudott, a wukiknak nem erősségük a gépelés. a virsli ujjak ugyebár...:)))

2009.03.25. 18:52:01

@Nadine: én nem haragszom, sose tenném. de a megfelelő alkalomra várok, hogy visszavághassak :)

@Bombadil Toma: látod, és mi mégis szeretünk. ennek ellenére :D

Zuzuka 2009.03.25. 19:16:37

virsli ujjak:DDD én a lábamat hívom parízernek:)
van még valakinek gasztro testrésze?:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 19:36:30

@Zuzuka: erről rögtön beugrott egy poén de inkább nem mondom...:)))

Zuzuka 2009.03.25. 19:48:57

mondd nyugodtan, magunkban vagyunk:)))

halászlé lett a halakból, igazi bajai, gyufatésztával. elfogyott:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 19:58:58

Toma, segííííts!!! Letöltöttem néhány free mahjongg játékot, erre átállította valahogy a Mozillát, és amikor megnyitom, akkor nem az Index a kezdőoldal, hanem valami hülye MyPlayCity. Hogy lehet ezt visszaállítani?

@Zuzuka: A kalácskép ér?

2009.03.25. 20:06:35

Eszközök/Beállítások/Főlap

maybach-nak üzenem, hogy őt is imádom! a padlizsánkrém, amit egyszer beírt valahova, isteni! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 20:12:58

@Jé: Mindezt hol keressem? A Mozillán? A gép menüjében?

Zuzuka 2009.03.25. 20:13:15

ér bizony, és a krumpliorr?

de rég volt már padlizsánkrém! nyamiiii

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 20:14:54

Én is imádom a padlizsánkrémet, de csak szezonban szoktam venni néha, mert amúgy aranyárban mérik.

Pálcika 2009.03.25. 20:24:38

Szép estét!
Toma már megint egy csudijó recept:)))csak az a sör a végén az azért nem az igazi......
ühüm,padlizsánkrém,biztos eljön majd a pillanat,hogy megismerkedek az ízével:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.25. 20:25:14

@Nadine: a mozillán. a felső sorban van az eszközök. azon belül a beállítások, és azon belül, kezdőlap. :)

2009.03.25. 20:29:18

@Nadine: ja, bocs. lemaradt a lényeg :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 20:30:04

@Bombadil Toma: A Toolsban ilyenek vannak, hogy Web Search, Downloads, Add-ons, Java Console, Error Console, Page Info, Clear Private Data és az utolsó az Options. Melyikre gondolsz ezek közül?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 20:37:46

Addig már eljutottam, hogy ha megnyitom a Mozillát, akkor az Index újra a kezdőoldal, viszont a címsor alatt még mindig ott az a kis genyó MyPlayCity. Na azt hogy tudom eltüntetni onnan?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 20:57:42

Toolbarnak hívják ezt a ragadós sz.rt. Ezt szeretném eltüntetni.

2009.03.25. 20:58:22

én azt nem tudom.

viszont lekonyultam, szóval jó éjt mindenkinek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 21:06:34

@Jé: Itt hagytad a szafarikalapod!...:))) Jó éjt, szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.25. 21:11:06

Na jól van, látom, így maradok. Jó éjt, én is felborulok.

Zuzuka 2009.03.26. 07:59:32

jóregg!
végre szélcsend van.

@kismagyarfocilaz: irigylem, aki este fél 11-kor hümmmmmöghet... és ehet:)

maybach 2009.03.26. 08:30:21

Jó reggelt kívánok!
Ha ez sokáig így marad fókából csinálom meg Toma csípős kajáját.
Azt előbb lehet majd lőni, mint marhát.

2009.03.26. 09:10:49

jó reggelt!
nálunk most kezdett pilinkázni a hó. asszem megkeresem a Taigetoszt, mert idén már nem lesz normális tavasz. :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 09:34:24

Jó reggelt. Alighanem téli álmot alhattam az éjjel, mert most ébredtem fel. És álmomban is felébresztettek, és olyan álmos voltam, hogy bandzsítottam, és nekimentem mindennek... Úgy értem, az álmomon belül is aludtam. Ez reális?:)

@Jé: Állapotomat jól jelzi, hogy azt olvastam: "nálunk most kezdett pálinkázni a hó".

@kismagyarfocilaz: Tényleg azonnal megcsináltad? Ez disznóság!

Zuzuka 2009.03.26. 09:47:35

ez inkább marhaság:)
hol van fiam? megint hidat épít talán?

álmon belül minden lehetséges... véletlenül emlékszem rá, hogy az éjjel moziba mentem, és onnan hazajöttem, de a filmre nem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 09:49:05

@Zuzuka: Ó, nekem ötcentis macskám is volt...:)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.26. 10:30:48

Emlék: A pulyka és az állapota
Budapest, 1998, Blaha Lujza tér mellett a Non Stop művésznévvel büszkélkedő hely, amely nevéhez méltó módon valóban non stop volt, (remélem, létezik még), ettem én is ott hajnali negyedötkor cigánypecsenyét.
Ez az eset is igen későn történt, olyan két óra felé. A jóságos huszárkapitánynak ható – a hatalmas bajusz miatt – pincér angyali, egyben sztoikus türelemmel várta a rendelést. Társaságunk egyik hölgytagja, azt próbálván tudakolni, ugyebár, hogy azt a bizonyos pulykamellet, amivel kacérkodott, hogyan is készítik el. Az információhiányt a következő kérdéssel próbálta betölteni: - És mondja, mutatja az étlapon valamelyik kaját, - ez a pulyka milyen állapotban van? A jóságos tekintetű.pincér vállat von, és kapásbó vágja az egyértelműt: Hogyhogy milyen állapotban? Hát döglött.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.26. 10:32:43

@Nadine és Zuzuka: Ja, nem, nem, dehogy. Úgy értettem, hogy már másnap megcsinálom, azaz ma, mert a feleségem dolgozik, nekem meg momentán nincs munkám, de nem bírtam keményítőt találni, úgyhogy fokhagymás szójaszószos csirkével kísérletezem, életemben először, a karfiolleves már oda van készítve.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.26. 10:34:21

És szurkoljatok. A karfiollevesnek nem kell, az sima ügy, az hazai pálya, azt rutinból hozom, a másodikféle viszont idegenbeli meccs, nem mi vagyunk az esélyesek!

Zuzuka 2009.03.26. 11:21:14

jó lesz az focis, simán begurítod az alsóba:)

hát élő pulykát még én sem ettem, de azonkívül minden állapotban jöhet.

maybach 2009.03.26. 11:23:41

kismagyarfocilaz!
Szerintem jó nyomon vagy.
Mert ugye a férfi életében két fontos dolog van:
Asszonynak jó munkahely
Férfinek jó egészség

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 11:54:01

@kismagyarfocilaz: Hajrá!!!!

Én meg életem első víruskeresését végeztem mélyrehatóan. Annak alapján, amit találtam, nem hiszem, hogy többször kísérleteznék free downloadokkal.

maybach 2009.03.26. 12:09:30

Nadine!
Megható a naivitásod.
Ha átutalsz 1000 eurót megmondom hogyan védekezhetsz 100%-os biztonsággal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 12:29:52

@maybach: :DDD kis gonosz! Ha lenne ezer euróm, talán megvenném a fizetős Mahjonggot:)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2009.03.26. 12:43:52

A feleségem annyira meglepődött, hogy ilyen konkrét kajával vártam itthon, hogy szó nélkül elvitte feladni a tippmixszelvényeket, amiket főzés közben dolgoztam ki. (Muszáj volt, egy órakor kezdődik az első meccs).
És hát akkor az eredménylista:
KMF - Karfiolleves 3-0, egyes
Főtt Rizs - KMF 1-1, iksz, (kellemetlen, váratlan pontvesztés: nem főtt meg rendesen,)
Fokhagymás Csirke Szójaszósszal - KMF 1-2, kettes.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 12:49:40

@kismagyarfocilaz: Nem kerülhetem ki a kérdést: jól érzem, hogy Te szereted a focit?:)

Csak azt tudnám, mi a bánat az a KMF...

maybach 2009.03.26. 12:53:23

kismagyarfocilaz!
Szerencséd volt. Az országos egyes nem mindig jön be.
Lásd legutóbbi MU vs Pool.

Nadine!
Mahjonggot tudok 500-ért.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 12:54:41

@maybach: ötszá'ért?:))

Na, én most belillázom magam, ha nem jönnék többet, tudjátok, mi a teendő.

2009.03.26. 12:58:11

szerintem KMF=KisMagyarFociláz

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.26. 13:05:24

Mi lett a baj a csirekkel?

Nadine, te még nem ébredtél fel, ne menj sehova, mahjongozz kicsit, mostmár vírus sincsen, minden hepi:D

mit főzzek, mit főzzek..O.o

maybach 2009.03.26. 13:25:12

Lehet lerántotta a karfiolt és kiállították.

Zuzuka 2009.03.26. 14:15:32

@Nadine: megtaláltam ezt a free játékot, jó buli volt. most fejeztem be fél 1 óta, egy a baj-dolgozom:))
na majd otthon tüzetesebben bevizsgáljuk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 17:33:23

@Zuzuka: Nehogy Hozzád is beszökjön az a 20-30 Viking vírus, amit a Mahjonggok után talált a mélyreható vizsgálat.

Bakker, ezentúl, ha azt érzem - akár az indulás előtti pillanatban -, hogy ma nem kéne vezetnem, inkább el sem indulok. Ez katasztrofálisan ment ma. Egyben vagyok, Lillát sem törtem meg, de ma egyáltalán nem voltam felkészülve az úton hirtelen keresztbe bicikliző, körül csak kivágódás után néző kisgyerekre, nem ment jól többször az elindulás, csoda, hogy nagy nehezen be tudtam állni a kertbe. Ma nagyon indiszponált és béna voltam, bakker, bakker, bakker!:(((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 18:26:17

@kismagyarfocilaz: Szerintem Te remekül meg fogod érteni magad Maybachhal. Egy nyelvet beszéltek.

maybach 2009.03.26. 19:54:04

Gyanútlanul megnéztem az Újpest vs Győr ligakupa meccset.
Mentségemre nem volt más és vagy 10 éve nem néztem magyar focit.
Azt hiszem újra kipipálva.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 19:58:00

Hahó, van a közelben valaki, akitől számítógépeset lehet kérdezni? Nem bonyolult, ígérem...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 20:06:24

Ha töredezettségmentesítést akarok csinálni, akkor minden programból ki kell szállni?

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.26. 20:09:50

Igen, és minden ilyen gépre kiterjedő művelet után indíts újra.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.03.26. 20:11:36

@nyuszómuszó: Köszi!

Akkor elköszönök mára, mert ez nem ötperces művelet lesz, ha jól sejtem...

Gondolom, az is megteszi, ha reggel indítom "újra".

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.03.26. 20:16:17

Persze, csak annyit jó tudni, hogy a nagyobb akciók után, ha nem történik semmi változás, akkor nem elkeseredni kell, hogy vajon mi nem működött, csak nyomni egy reset gonmbot..:P

Szóval mindegy, mikor indítod újra, csak annyi, hogy majd azután lesz eredmény.

És nagyon szívesen:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.26. 23:53:50

holnapra is tettem be egy kis elemózsiát. ha valakinek mégis van posztja, akkor dátumozza át...

Attilajukkaja 2011.07.27. 11:35:58

@Bombadil Toma:
Gondolom, a fokhagyma gerezdek apritva vagy csikozva kerulnek a hushoz. A csiliszosszal egyutt?
süti beállítások módosítása