Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

november 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

A csevap

2009.09.13. 05:00 Bombadil Toma

 

Szezonzáró kerti sütést tartottunk. Régóta készülök arra, hogy csevapot készítsek, és most alkalom is adódott hozzá.
Eredeti, autentikus csevap receptet ne is keressünk, mert még Horvátországban is ezernyi változata létezik. Szinte ahány ház, annyi családi receptúra. Csomó oldalt átböngésztem a neten, felkerestem több horvát és szerb oldalt, hogy megleljem a tutit, de csak kuszább lett a kép.
Végül egy horvát ismerősöm sietett a segítségemre, aki azt mondta, ne bonyolítsam túl, a kevésféle fűszer, többféle jó minőségű hús a titka a csevapnak. Tanácsa szerint két rész marha, egy-egy rész sertés és bárányhús lett az alapja (lehetőleg a zsírosabb részekből). Ezért egy szép márványos, faggyúval átszőtt marha rostélyosra, egy pompás sertéstarjára és egy szép darab bárányoldalasra esett a választásom. További jótanácsokat megfogadva kicsit durvábbra daráltam le a húst a közepes rostélyon, valamint kevertem a masszába egy csipetnyi szódabikarbónát is.
Azért biztos ami biztos, a bekeveréskor elővettem a grillserpenyőmet és tartottunk néhány próbasütést, hogy a lehető legjobban belőjük a fűszerezést. A végeredmény mindannyiunk megelégedésére szolgált...

 
Hozzávalók (6 személyre):

 
. 60 dkg. marhahús (rostélyos)
. 30 dkg. sertés hús (tarja)
. 30 dkg. bárány-/birkahús (oldalas, lapocka)
. 6-8 gerezd fokhagyma
. 1 ek. egész bors
. 3 tk. só
. ½ tk szódabikarbóna
. 1 tk. pirospaprika
. 2 ek. olaj

 
Előkészületek:

 
A marhahúsról levagdosom a hártyát és inakat, csíkokra vágom és ledarálom.
A sertéstarját kicsontozom, felcsíkozom, ledarálom.
A bárányhúst (oldalas) kicsontozom, lehártyázom, darabokra vágom és ledarálom.
A borsot mozsárban összetöröm, a fokhagymát megpucolom és lereszelem.

 
Elkészítés:

 
1. A darált húsokat kimérem, egy nagy keverőtálba teszem, hozzáadom a többi hozzávalót, sót, borsot, pirospaprikát, fokhagymát, szódabikarbónát, olajat, és kézzel átgyúrva, alaposan elkeverem. Nem árt, ha pihentetjük egy éjszán át a húskeveréket, hogy az ízek jobban összeérjenek.
2. Vizes kézzel, hüvelykujj nagyságú hengereket formázok a húskeverékből.
3. A húsrolókat, közepesnél erősebb lángon, gyakran forgatva 4-5 perc alatt tárcsán megsütöttem. A csevap akkor jó ha átsül, de a belseje még szaftos és enyhén rózsaszín.

 
 
Tálalás tippek:

 
A csevap mellé hagyományosan, vastag karikákra vágott hagymát és ajvárt szokás adni amit meg is tettem, de alternatívaként kínáltam hozzá még egy-egy tál chilis szilvaszószt és alma chutney-t és mindkettőnek igen nagy sikere volt a társaságban. Kenyér helyett, frissen sütött puha vajas zsemlét készítettem hozzá.
Ez egy nagyon jó sikerült csevap lett! Nem dominált benne egyik húsféle sem, hanem szépen harmonizáltak egymással. Nem kiabált ki belőle még a bárány íze sem, hanem finoman simult az egészbe, remekül kiegészítve karakteres zamatával az összízhatást. Az állaga rugalmas, mégis puha volt, belül szaftos. Mindegyik szósz remekül illett hozzá, mindenki felválva mártogatta hol egyikbe, hol másikba a koncot.
Mivel kerti grillezés volt, bor helyett sört ittam (a sütő mellet izzadva csak sörözni érdemes). De ha bort keresnék a csevaphoz, akkor kadarkában gondolkodnék és persze akkor ajvárral enném...

 
Elkészítési idő: 1 óra
Költségek: kb. 310 Ft./adag
Sör: 280 Ft. - Heinekken

98 komment

Címkék: gasztro bárány recept marhahús sertés toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sedith 2009.09.13. 07:32:00

Szia!
Nálunk hasonló a miccs, amiből viszont ízesítőként semmiképpen sem hiányozhat az apróra morzsolt, szárított csombor. És a húst is minél kisebb tárcsával szokták darálni, hogy jól összeálljon. A szódabikarbóna is fontos bele. (Én, szégyenszemre, nem jutottam odáig ezen a nyáron, hogy saját kezűleg készítsek, hiszen nagyon kényelmes megvenni az üzletből készen megcsinálva, megformázva, csak rá kell tenni a grillre. Szerencsére van egy hely, ahol nagyon finom és nem mellesleg biztonságos árut vehetünk!)

Fogyasztáskor kipróbálhatjátok még mustárral, bár ez így eléggé közönséges, de nálunk így járja, és főként muzsdéjjal, azaz fokhagymaszósszal. Ezt sem bánnátok meg, le merem fogadni! :)

Üdv, Edith

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.13. 08:31:44

Jó reggelt!

Toma, ez megint nagyon guszta és étvágyhozó. Már nagyon készülök arra, hogy jövőre a szabadban grillezhessünk!

Szia, @sedith:

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 08:38:07

Jó reggelt. Még álmos vagyok, nem tudok hozzászólni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 09:00:59

Na, most kávé után újra: jól néz ki, szeretem is, illetve húszéves koromig szerettem. Akkoriban két bulgáriai út során sikerült annyit enni belőle (lévén, semmi mást nem lehetett kapni a kajáldákban), hogy azóta valahogy nem kívántam meg:) De csatlakozom az első hozzászólóhoz, én is nyomnék hozzá mustárt - is.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.13. 09:20:08

@Nadine: A bejegyzésedet olvasva azon gondolkodtam, mit szeretek annyira, amiből annyit ennék, hogy utána már ne szeressem annyira. Rájöttem, hogy nagyon sokmindent szeretek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 09:28:16

@fiam: Hidd el, kb. négy hétig ugyanazon a koszton lenni elég mély benyomást tesz az emberre. Igaz, hogy sült krumplit is ettünk ráreszelt fehér sajttal ugyanezen ideig, és ezt például azóta is tudnék enni bármikor, de nincs:) Viszont mint tudjuk, én krumplifüggő vagyok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.13. 09:58:26

@Nadine: Elhiszem, csak nem tudnék választani, melyik ételt utáljam meg...

Vettünk hatvan kiló krumplit, nehogy éhenhaljunk :)
Meg ötven kiló hagymát. Hogy továbbra is elszigetelten éljünk :)

Most megyek és megfőzöm az ebédet: leendő nászék hoztak disznóvágási töltöttkáposztát és sültkolbászt.
Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen szép vasárnapom főzésügyileg.

Néztem az oldalad. Gratula. Annyi mindenre fáj a fogam, de érdekesen alakult a kincstárunk, bár csöppet sem szokatlanul :(

Hogy valami vidám legyen a komment végén: bejött a hedonista fogyókúrám. Az eredmény látható, de még nem mérhető. Ki érti ezt? Én nem :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 10:08:27

@fiam: Szerintem ezek teljesen normális krumpli-hagyma mennyiségek egy többtagú családnál. Sőt.

Ma én sem főzök, egész héten Palócprovence rakott krumplijából fogok enni:) Különben is, ma van a negyedik spéci diétás napom, értsd, délelőtt max. gyümölcs, 12-14 h közt dettó, esetleg joghurt, délután egyszer egy főétkezés, mindegy, mi, utána semmi. Ezzel a módszerrel én remekül tudok fogyni, csak be kell tartanom.

Én is néztem az oldalad:), és megállapítottam, nekem mi hiányzik belőle, bár lehet, hogy már mondtam: a tematika. Ha én lennék a gyöngyfűző, akkor csinálnék egy szín szerinti bontást. Így még csak egyhangúvá sem válna a dolog. De ez teljesen privát vélemény, nem okoskodás vagy ilyesmi. Egyébként köszi a gratulát, nem tudom, mire vonatkozik:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 11:44:57

Én ettem egyszer Szerbiában, és romlott volt, és olyan, de olyan beteg lettem tőle, hogy azóta rá sem bírok nézni.
De lassan lehet, hogy itt az ideje az újrakezdésnek..:P

Toma, írtahtnál Te is Hőgyészi posztot, ne csak a malackarajon vigyorogj telepofával vigyorogva:D

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 11:46:58

jajó, túl fáradt vagyok ahhoz, hogy egy egész magyar mondatot értelmesen leírjak, sebaj..:P

Amúgyis tiszta depressziós vagyok, néztem egy borzos filmet a natgeon és volt egy kicsi borzkölyök, mondom Gábrnak, Te, ez milyen édes, már majdnem olyan aranyos, mint a Benedek.

Erre fél perc múlva széttpték premierplánban.

basszus

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 11:47:44

@Nadine: Nadine, ezzel csak az a baj, hogy egyszer hagyd abba és úgy visszahízod, mint a sicc..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 11:57:57

@nyuszómuszó: Ezt a fajtát nem. Ugyanis nem hetek, hanem hónapok alatt megy le a felesleg, és ezzel párhuzamosan irtó szépen összeszűkül az ember gyomra. Pár éve kb. fél év alatt 13 kilót fogytam vele, szenvedés nélkül.

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 12:45:39

de most megint fogyózol:D akkor visszajött:)

hiába, hát egyszerűen, ha nem eszel már délutántól, azt úgysem lehet tratani, és ha eszel, akkor az plussz, nem?

vagyis, valahogy így gondolm..

de drukkolok! :)

Nekem is kéne most már fogynom, csak félek, hogy fogyna tőle a tejem, vagy ilyesmi..

mozogni meg megint n ehezen lehet, mert izomlázam sem lehet, amíg szoptaqtok..:S
de utálom már magam így erőteljesen..:S

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 13:16:33

@nyuszómuszó: kb. 6 év alatt vissza. Nem egy-két hónap alatt. Ráadásul csak én hittem, hogy ez mind túlsúly, de pár éve egy jelentős részét kioperálták. Másrészt engem - tudom, magyarázkodásnak hangzik, de - nagyrészt a "családi élet" szoktat rá egy csomó olyan teljesen fölösleges étkezési szokásra, amit magamtól nem tennék. Gyerekkoromban is kínzás volt, ha reggelizni kellett. Most nem befolyásol senki, nem követeli senki minden étkezés végén a desszertet, stb. Viszont mivel nagyon keveset mozgok, teljesen elég nekem ennyi energia is.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.13. 13:24:32

@nyuszómuszó: Rá se ránts, aki(k) számít(anak) azok úgyis :-)

Gyalogolni jó !!! Ha nem is mozgok sokat, de kicsit szoktam tornászni. Jóga.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.13. 13:30:39

Viszont van rajtam +25 kiló, amiből mínium huszat le kellene adnom :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 13:54:37

@Mormogi Papa: Gondolj arra, hogy az a húsz kiló plusz is jógázik:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 14:06:32

@Mormogi Papa: a jógára én is gondoltam, már csak idő kéne..:P

Nekem kéne még fogynom mondjuk 8 kilót, és akkor még mindig 57 kiló lennék, ami több, mint régen voltam, node egy anyukának elmegy..:P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 14:46:13

Nyuszó, én már azzal elégedett lennék piszkosul, ahonnan Te indulnál:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.13. 15:57:47

a mustár túlságosan elnyomná a hús ízét, ezért inkább nem ennék hozzá. jobban illinek hozzá a fenti szószok.

@nyuszómuszó: rajta vagyok! a napokban megírom a hőgyészi élményeimet:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.13. 16:58:44

@Nadine: Mélységesen egyetértek. Én is szívesen kiegyeznék vele - és akkor már majdnem a régi versenysúlyomnál lennék :-)
Jógázni meg nehéz lenne a fölösleg nélkül, de az csak pár gyakorlatnál baj: a fordított testhelyzetnél pl. (Aminek a tarkónállás az alapja.)
De nem sorolom, mi mindenen kellene még változtatni - nem nyertem meg a főnyereményt :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 17:08:36

@Bombadil Toma: Én szeretem mustárral. Ha elnyomja, ha nem:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.13. 19:08:59

@Nadine: persze, csak akkor minek a jóminőségű, háromféle hús. mustár mellé elég a szupermarketes sertéshúsból készíteni, vagy megvenni a mirelitet, úgysem érzed a húst:)
nálam viszont a hús íze a lényeg...

én jóga helyett rosszgázok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 19:31:42

@Bombadil Toma: :DDD ez volt a másik gondolatom, de nem mondtam ki:)))

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.09.13. 19:56:30

@Nadine:

jó, hát azért piszkosul sokat híztam, ráadásul már azt sem fogytam vissza, amit az előző elveszített babával híztam..

így másfél év alatt 50 kilóról lettem szülés előtt olyan 72-73, most olyan 65-66 vagyok..
blöee

És ugye lett volna még 9 hetem !

És diétán voltam.. O.o

nem vágom, nem zabáltam annyit, csak ugye le voltam tiltva a mozgásról..

tisztára szar, nem tudom felvenni a ruháim, úkjakat meg mégsem vehetek csak emiatt, így meg olyan rondának érzem magam; kinyúlt póló, trottyos gatya..

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 20:13:23

@nyuszómuszó: Ne utáld magad, mert annál rosszabbat nem is tehetnél. Majd idővel szépen lefogysz. Fiatal vagy nagyon, menni fog. Annyi idős koromban, mint Te most, én is ötven-egynéhány kiló voltam. De már elmúlt:)

cromwell2.0 2009.09.13. 20:27:41

Igen ez így is fantasztikusan jó! Az igazi balkáni fíling úgy jön elő, ha szegfűborsot is beletörünk, és a fokhagymát úgy applikáljuk, hogy törés után húslével forrázzuk ée a levet használjuk arra, hogy 2-3 darálás után homogenizáljuk a masszát. Hűtőben 4-5 órát érleljük az ízeket.

Zuzuka 2009.09.13. 20:41:29

jó estét!
fííííínom a csevap, de hol a -csicsa?:)
eddig úgy tudtam az a teljes neve. ha lehet választani, ajvárral és sörrel szeretném.

évek óta jógázok, ha nem is minden nap, de egy héten többször, és nagyon jólesik. elmondhatom, hogy nem fogyaszt egy dekát se, csak átrendez - testileg és lelkileg is. na nem teszem a nyakamba a lábam, nem spárgázok fejen állva, vagy ilyesmi, de vannak elég nyakatekert gyakorlatok:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 20:45:25

@Zuzuka: Fejben én is hetente többször. A valóságban inkább évente többször.

@cromwell2.0: Én viszonylag ritkán applikálom a fokhagymát. Egy egyszerű konyhai eszközzel szoktam áttörni.

cromwell2.0 2009.09.13. 20:57:00

@Nadine: Rendben, ezt kéne forrázni húslével. Én csak ennyik akartam mondani..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.13. 21:00:15

@cromwell2.0: Csak hülyéskedek, nehogy komolyan vedd!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.13. 22:41:53

@nyuszómuszó: Egyszerre csak egyre koncentrálj: Benedekre.
Nyugi, a fölös le fog menni, mert innentől lőttek a nyugalomnak... :DDD

@Zuzuka: Ja, ja, nekem is hiányzik a csicsa, de Toma nem egy művészalkat, hogy csicsát vigyen a hamiba :) haha...

@Nadine: Köszi a kritikát, amint időm engedi, meg energiám, meg tudásom, színek szerint osztályozom a cuccosokat. Ha meg még ráérek, nem inkább előbb, akkor meg néhány új dolgot teszek föl, mert már régen alkottam nyúdolgokat. Hihetetlen, most látom, mennyi energiát és időt elvett a kényszerűség jó három hónapon keresztül... Na, mindegy, ez van, a lényeg, hogy újra mosolyog Apukám :)

@cromwell2.0: Mondhatnál többet is. Az angolokat csípjük, mégha Cromwell is... :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.13. 22:55:04

@cromwell2.0: mi a kolbászba való keveréknél szoktuk leforrázni a fokhagymát, hogy ne legyen annyira "hangos":)) a kolbász. az nem jó mikor a zember böffent egy diszkrétet és a két nappal azelőtt elfogyasztott sült kolbász "illata" köszön vissza:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.13. 22:58:42

@Bombadil Toma: "... böffent egy diszkrétet..." - ez nagyon jó! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 08:27:46

Jó reggelt.

@fiam: Nem kritika volt, hanem szubjektív észrevétel. Nagyon nem ugyanaz a kettő.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 08:55:30

Jó reggelt!

@Nadine: Ó, hát a kritika az nemcsak negatív. Ha segítő szándékú, akkor építő. Egyébként tudtam, hogy így fogsz reagálni, ezért használtam ezt a szót. Már ismerlek :)

Ma lelkileg felkészülök a hétvégi teremőrködésre. Várom már nagyon. Nem tudom, pisztolyt vigyek-e?

2009.09.14. 09:09:57

jó reggelt!
ezt szeretem, és ha Toma megcsinálja, biztosan be is falom. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 09:20:32

@fiam: Ez igaz, de ha valakire azt mondják, kritizál valamit, akkor szinte biztos, hogy negatív értelemben veszik. Egy kritikusra inkább igaz, hogy pozitívan is ítélkezhet.
Azóta még egyszer gondolkodtam ezen, és újra ugyanerre a megállapításra jutottam, pláne, a türelmetlen látogatók miatt. Ők tuti feladják a harmadik egyforma medál/szalvétagyűrű stb.-nél. Na mindegy, tudom, hogy nagy meló.

Amúgy milyen teremőrködésről beszélsz?

@Jé: Szerintem én is:)

maybach 2009.09.14. 09:30:16

Jó reggelt kívánok!
Toma!
Ilyet én is kérek. Sőt szerintem Buksi is.
Ő meg ráadásul meg is érdemelné, mert ügyes volt az iskolában.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 09:33:53

@Jé: Ez a gondom nekem is, hogy nem Toma a szakácsunk! :)

@Nadine: Az évezredes barátnőmnek, ki fazekas és évszázada budapesti lakos, lesz a kiállítása Szekszárdon. Csak villámlátogatás lesz, három nap. Az egyiken, szombaton, én leszek a teremőr néni. Föl-alá fogok sétálni és csattogtatni a nádpálcámat, hogy "Ne tessék megfogdolászni!".
Nem ám, szelíd leszek :)
A legfontosabb óvintézkedésem a klotyó biztosítása volt, ismerve a folyadékhajtó gyógyszereim hatását. Ezt a "folyadékot" a tévéreklámokból tanultam. Már az ember nem is választ ki egyebet, csak folyadékot... :)
Viszem magammal teremőrködni a szomszéd nénit, hat órás szolgálatot vállaltunk - kell a pletyka- és élményanyag Csajszi nénihez :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 09:36:38

Gondoltam, árusítok nyakláncot, meg mobiltartó szütyőkéket... De nem leszek pofátlan, ezért lesz a kiállítás kofátlan :D

Na jó, menek főzni. Csicsát, mert csevaphoz nincs anyagom...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 17:07:09

Az a mondat, hogy "jó kis napnak ígérkezik", nem egyenlő jelentésű azzal, hogy ma már senki ne merjen megszólalni a Kifőzdében, különben nagy baj lesz! Értettem?

maybach 2009.09.14. 18:01:06

Én értem.
Hajrá Federer!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 18:37:16

@maybach: Látom, csak meg kellett magyaráznom. Cserébe, hogy örülj: már tudom ám (Tőled), hogy Federer teniszező. Ugye?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 19:19:25

@Nadine: Nem ér csak Maybachnak örömet szerezni!!! :)

@maybach: Egészen véletlenül nem jöttök szombaton Szekszárdra a Szüreti Fesztiválra?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 19:41:21

@fiam: Rendben, akkor a Te kedvedért is megjegyeztem, hogy Federer teniszező. Csak nem vagyok benne olyan biztos, mert nincs itt, hogy bólogasson.

maybach 2009.09.14. 20:00:38

Bólogat, bólogat.

Szekszárd jó hely, sőt a szekszárdi borok is jók, de nekem kellene vezetnem, akkor meg?

2009.09.14. 20:04:52

erre való a sofőrszolgálat. meg a vonat vagy a busz. ilyenek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 20:10:48

@Nadine: Köszi.
@maybach: Nem azért, mert nagy öröm engem látni, de akkor megnézhetnélek élőben, Te pedig becsukhatod a szemed :)
@Jé: Ez így van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 20:13:59

Tudok én jobbat. Maybach, mondd azt Fiamnak, hogy mész és meg is látogatod. Ő erre minimum kétszáz pogácsát fog sütni, de lehet, hogy többet. Te mind megeszed, és ott is alszol nála. Legközelebb átgondolja:)

2009.09.14. 20:15:45

@Nadine: hehe, te kis konspiratőr :)))
maybach, alhatnál a csirkék mellett. bocirészegen úgyis tökmindegy, nem? :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.14. 20:17:00

@Jé: Eddig valahogy senkinek sem sikerült teljesítenie a minimumot:
"Aki Árt mond, mondjon Bért is!"
Anélkül meg...
@Nadine: A pogácsa meggondolandó. Kár, hogy egy darabig minden hétvégém foglalt. Amúgy a hétközepém meg a hételejém is :-(

2009.09.14. 20:22:14

@Mormogi Papa: oké, hát végül is csak egy ötlet volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 20:31:19

@Mormogi Papa: És ezt miért nekem mondod? Fiamnak kéne sütnie:)

@Jé: Ó, én nagy szervezőmókus vagyok. Amúgy.

Holnap az egész Kifőzde lesz olyan kedves, és szurkol nekem. Ha eredményre is jutok, elmondom, miért. Előre is köszönöm.

maybach 2009.09.14. 20:31:45

Már tényleg sajnálom, hogy nem megyek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 20:42:42

Kicsit vártam a fejleményekre.
Szomorú vagyok. Igazán megérdemelnétek egy
Zillertaler Schürzenjäger vagy Vollmershainer Schalmeien videoclipet. Büntiből :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.14. 20:45:20

@Nadine: A várvédők már forralják a több kondér szurkot.
Már csak ember kéne a vár fokára, aki ledönti :-)

S hogy miért éppen? Hát ki hozta szóba a pogit?

Jelentem:
"Kétszáz juhtúrós-tepertős pogácsa rohan a Vereckei-Szoroson át hogy elvegye a magyarok kenyerét és borát. Egy eltévedt bushmann nyílvesszőtől találva elesik egy. Százkilencvenkilenc juhtúrós-tepertős pogácsa rohan..."

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 20:45:36

@fiam: Köszi. Rám fér.

Csak én vagyok ilyen marha fáradt, majdnemfejfájós, aluszékony őszi légy?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 20:52:30

@Mormogi Papa: Szerintem ma Te vagy a legkipihentebb közülünk :)

@Nadine: Nem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.14. 20:53:22

@fiam: Ez megnyugtató. Megyek is, lepihenek. Szerintem öt perc múlva a tévé előtt fogok hortyogni.

Jó éjt, szép álmokat!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 20:54:37

Nem akarom megsérteni a Tomát, de ahogy minél többször nézem a csevapokat, egyre inkább hasonlítanak lenyelt, majd újra napvilágra került kábítószercsomagocskákra. Bocsi, de tényleg. Lehet, én is fáradt őszi légy vagyok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.14. 20:57:36

@fiam: Ezt mire véljem? Miből... ???
@Nadine: Jó hortyot!

Egyebekben a fenti mondóka eredetileg a Bölcs Határozathozó Akadémikusok Köre által eldöntötten legnagyobb, még egybeírható számtól kezdődik...
és mikor elér az "Egy szál... ... elesik"-ig, akkor:
"De jön a felmentő sereg! 1999 túrós-tepertős..."

Szóval: jó lesz vigyászni :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.14. 21:11:09

@Mormogi Papa: Hát erre a túrós-tepertősre... :D
Borzasztó.
Van valami kulcsos vicc, amikor tíz emeletre kell felvinni, x lépcsőn és minden lépcsőn mindig ugyanaz történik, de el kell mondani. Azért nem tudom a vicc poénját, mert a Fruska mesélte 9 éves korában, nagy lelkesen, mi meg hallgattuk kevésbé lelkesen, ámde türelmesen, s mikor felért a tizedik emeletre a rettentő sok lépcsőn, elgondolkodott és azt mondta, hogy elfelejtette a poént.
Huh...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.14. 21:13:31

@fiam: Igen van sok ilyen - például a Sángháji Sárga Villamos... :-)
De inkább nem mesélem, mert elfelejtettem a poénját - vagy nem is volt???

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.14. 21:25:06

Szép jó éjszakát, pihenős-végigalvósat.
Legyetek, amilyenek tudtok :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 07:55:51

Hát ennél csak jobb reggelt kívánok...:((( Nagyon-nagyon sajnálom.

maybach 2009.09.15. 08:03:36

Jó reggelt kívánok!
Szegény nagyon beteg volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 08:06:12

@maybach: Pont mint a nagybátyám. Ma megyek meglátogatni. Ugyanez a baja szegénynek.

maybach 2009.09.15. 08:31:07

Nadine!
Sok bátorságot. Ha ezért kell drukkolni, akkor különösen.
Apuval nem sokat vacakolt ez a dög. Igaz az nem ma volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 08:32:21

@maybach: Nem, nem ezért kell. Sajnos, úgy tűnik, itt már nem számít a drukk, legalábbis az orvosok szerint:(((

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.09.15. 09:52:13

Jó reggelt kívánok!

Ó, sajnálom. Mr. Swayze-t is.
Igazán sajnálom, hogy olyan sokan vagyunk, akik...

maybach 2009.09.15. 11:00:31

Azért, ha valaki tud, felhomályosíthatna a hazai tv-k műsorpolitikájáról. De komolyan. Állítólag kukac kettes vette meg a BL közvetítési jogait. Persze szerintem ez sem így igaz. Ezért ma közvetítik is az Olympique Marseille-AC Milan mérkőzést. Mondjuk eddig OK. Holnap lesz a Pool vs. Debrecen. Gondolom az már senkit sem fog érdekelni.
Elvégre a Pool egy noname, a Debrecen meg egy hazai csapat. Ámde lesz valami "Celebműszak".

2009.09.15. 13:38:01

sziasztok!

szegény Patrick... :(

Zuzuka 2009.09.15. 13:55:25

sziasztok!

igen, nagyon sajnálom:( nyugodjon békében!
a Dirty dancing és a Ghost kedvenc filmjeim voltak - még ma is szívesen megnézem.

@maybach: a Kossuth rádió élőben közvetíti, ha minden kötél szakad.
Federer sajna...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.15. 15:12:09

úgylátszik ma én vagyok a halálmadár. meghalt Keith Floyd is:(((
szerettem a főzőműsorait, mindig piás vol:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 17:36:41

Megjöttem. Most egy kicsit abba lehet hagyni a szurkolást, legközelebb 28-án kell folytatni.

@Bombadil Toma: Őt is sajnálom, bár róla sokkal kevesebb benyomásom van, mint Swayzeről.

A portálon én vagyok a halálhírhozó mindig, bakker. Mert én kapcsolom be legelőször a gépet, és ha valaki "nagyember" halálhírét látom, azonnal értesítenem kell a főszerkesztőt. De már nagyon elegem van, mert az elmúlt két év szinte másról sem szólt...:(

2009.09.15. 19:02:46

jó estét!
szeretném ezeket a rossz híreket jóval ellensúlyozni: már csak (nagyjából) egy hónap, és nagynéni leszek :)))
ráadásul november 27-én férjhez megy a tesókám, és megyünk családilag luxemburgba a nagy eseményre :)

egyébként @Nadine: szurkolok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 19:20:40

@Jé: Gratulálok a családi örömhöz, Jé!:)

És köszi a szurkot!:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.15. 19:48:06

@Jé: Gratulálok a rokonsághoz! Az ilyesmi mindig jól jön. Luxemburgról pedig reménylek egy képes beszámolót. Arra sem jártam még :-)

maybach 2009.09.15. 19:59:05

Jó estét kívánok!
A leendő nagynéninek külön is.
Jelentem Buksi elképesztő átalakuláson megy keresztül.
És az elmúlás sem mindig szörnyű.
Ma elhagyott minket Tyutyúr. Szerintem a tyúklét végső határait feszegette. Még mindig a lányait pesztrálta volna, ha sikerül. De már azok is éltesebb tyúkhölgyek, és hát Tyutyúr már szinte teljesen vak volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 20:04:35

@maybach: Óóóóóóóóóó... Béke Tyutyúr poraira. Amíg lesz Kifőzde, ő mindig itt fog kapirgálni. Szép életkéje volt neki, ez biztos.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.15. 20:06:26

@maybach: RIP Tyutyúr:( akkor hát, meg van a hármas. a hírességek ugyanis egy régi megfigyelés szerint hármasával halnak.
bevallom kissé megkönnyebültem, mert ma erősen köhögtem...

2009.09.15. 20:08:04

jaj, Toma, de hülye vagy! már bocsánat, de ez kiszaladt...

Tyutyúr menjen békével!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.09.15. 20:14:17

@Bombadil Toma: Száguldoztál a vadiúj járgánnyal, aztán megcsapott a huzat, mi?

maybach 2009.09.15. 20:25:31

Toma!
Lehet Tyutyúr ezt érezte meg. Mint írtam roppant figyelmes és önfeláldozó hölgy volt.
És persze mindenkinek köszönöm.
Kicsit fura, hogy se lábas, se sütő nincs az út végén, de kivétel volt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.15. 21:15:29

@Jé: Köszi, én akkor még a jövő ködében... :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.09.15. 21:34:28

@Nadine: megcsapott a h1n1:))

@maybach: én ezért nem tartok csirkéket. nálam mindegyik végelgyengülésben hunyna el, mint megbecsült háziállat:) Tyútyúr megérdemli, hogy nincs a történet végén tepsi. vagy ki tudja, lehet hogy ez dicső halál tyúkéknál...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.15. 22:32:56

Elgondolkodtam a Jé betű linkelte cikk melletti hozzászólókon. Sok a változás. Ez is morbid gondolat. És ma is sok a hiányzó...

maybach 2009.09.15. 22:40:23

Jó kis meccs volt a Marseille-AC Milan.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.09.15. 22:43:04

@maybach: Holnap is lesz nap, de az nem lesz olyan, mint a mai...
Gyorsan pihenőbe is vonulok hát. Legyetek... :-)