Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2010.01.14. 05:00

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő (részlet)

 

– Meg – bólintott Mikkamakka. – Mert találkozott velem.
– Azóta itt lakik a Négyszögletű Kerek Erdőben – mondtam.

– Itt – folytatta Mikkamakka –, akárcsak Dömdödöm.
– Kicsoda?
– Dömdödöm. Azért nevezzük így, mert csak annyit tud mondani: dömdödöm.
– Semmi mást?
– Semmi. De azért nagyon jól megértjük, akármit is akar mondani. Néhány nap alatt te is megérted.
– Ő meg, ugye, azért jött ide, mert odakint senki se értette meg, és ki is nevették – mondtam.
– Lehet – válaszolta Mikkamakka –, magam sem tudom pontosan. De Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl azt állítja, hogy Dömdödöm tudna beszélni, csak nem akar.
– És miért nem?
– Aromo úgy meséli, hogy Dömdödöm egyszer nagyon megszeretett valakit. El is indult Dömdödöm, hogy majd odaáll az elé a valaki elé, azt mondja: szeretlek. Igen ám, de útközben látott két asszonyt. Éppen azt mondta az egyik a másiknak: „Én igazán szeretem magukat, de ha még egyszer átjön a tyúkjuk a kertembe! …” Mi az, hogy „de ha még egyszer” – gondolkozott Dömdödöm –, akkor már nem fogja szeretni? Aztán jobban odanézett, s akkor ismerte meg a két asszonyt. Világéletükben gyűlölték egymást. „Ejha!” – mondta Dömdödöm, és odaért a templomtérre. Ott éppen egy zsinóros zekés poroszló püfölt egy rongyos gyereket. „Én szeretem az embereket – ordította a poroszló, és zitty! a somfa pálcával –, de azt tűrhetem…!” – óbégatta a poroszló, és zutty! a somfa pálcával. „Már megint ez a szó, már megint ez a szeretni szó!” – mormogott Dömdödöm, és elgáncsolta a poroszlót, s amíg őkelme feltápászkodott, ő is meg rongyos gyerek is kereket oldott. S úgy futás közben fülébe jut egy beszélgetésfoszlány. Egy fiú éppen azt mondja a másiknak: „Én a világon a legjobban a pirított tökmagot szeretem.” Erre a már igazán elkeseredett Dömdödöm, de ez nem volt elég, mert akkor meghallotta, ahogy a ligetben egy lány azt mondja egy fiúnak: „Én igazán szeretlek.” „Mi az, hogy igazán?! – háborgott magában Dömdödöm. – Akkor talán olyan is van, hogy nem igazán? Ha nem igazán, akkor az már nem is szeretet. S ha szereti, akkor miért kell hozzá az az igazán? Vagy szeret valakit az ember, vagy sem.” S akkor elgondolkozott ezen a szeretni szón. Mit is jelent igazából? Mit jelentett annak az asszonynak a szájából? Mit a poroszlóéból? Mit a tökmagevő fiúéból és mit a ligetbeli lányéból? Mit... De akkor már oda is ért ahhoz, akit megszeretett. Megállt előtte, rápillantott, és azt mondta: „Dömdödöm.” Azóta se hajlandó mást mondani, csak ennyit, hogy dömdödöm.
– És akinek azt mondta, hogy dömdödöm, megértette őt? – kérdeztem.
– Egészen bizonyos lehetsz benne – mondta Mikkamakka –, ámbár könnyen meglehet, ezt a történetet Aromo találta ki, és Dömdödöm tényleg nem tud mást mondani, csak azt, hogy dömdödöm.
– Már tudom is, hogy kinek mondta – csillant fel a szemem, de Mikkamakka nem válaszolt. Előremutatott.
– Oda nézz! Ott vannak!
Bizony ott voltak valahányan. Futottak elénk. „Isten hozott benneteket!” – kiabálták. Ölelgettek engem is, mintha ezer éve köztük laktam volna. Egyszer csak a nagy lármában hozzám fordult Mikkamakka.
– Akartál valamit mondani?
– Csak azt akarom… csak annyit akarok – dadogtam a hirtelen felzengő csendben –, hogy dömdödöm.
 
Maminti, a kicsi zöld tündér
 
– Ma fát vágni megyünk – mondta Mikkamakka.
– Csak erősek jelentkezzenek. Egér Elek, ne nyújtogasd az ujjad. Gyenge vagy.
– Ezt rám mondja! – méltatlankodott Egér Elek a szomszédjának, és fél kézzel kinyomott egy fenyőtobozt. – Tapintsd meg a muszklimat!
Történetesen Ló Szerafin, a kék paripa állt mellette. Szégyellősen lenézett, tekintetével megkereste a szürke avarban szürkéllő egeret, s reszketeg hangon mondta:
– Nem merlek megtapintani, mert belehalsz. Különben tényleg pompás izmaid vannak.
– Na ugye! – mondta Egér Elek, és rátartin beballagott az erdőbe. Mert mégis… favágás.
Azért persze összegyűlt a favágóbrigád. Mikkamakka mint brigádvezető és faügyi szakértő, Szörnyeteg Lajos, a legjobb szívű behemót, Bruckner Szigfrid, a nagyhangú, öreg oroszlán, Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl, a fent említett kék színű Ló Szerafin, Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa és a szűkszavú Dömdödöm. Meg persze Vacskamati, aki nem volt ugyan erős, de azt mondta, hogy valakinek a finom szellemet is képviselni kell a társaságban, s ki lenne erre őnála alkalmasabb!
A brigádvezető válaszra sem méltatta. Szörnyeteg Lajos tátott szájjal nézte (sosem látott még elven, finom szellemet), Bruckner Szigfrid megvetően elhúzta a száját, Aromo a térdét csapkodta nevettében (még hogy nála finomabb szellemet, ki hallott ilyet?!), Ló Szerafin azon tépelődött, hogy vajon mit kezdenek favágás közben a finom szellemmel, Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa a fejét csóválta, Dömdödöm csak annyit mondott: „döm”, majd kis szünet után enyhe gúnnyal hozzátette: „dödöm”. De azért magukkal vitték Vacskamatit. Persze. Természetesen. Mert titokban mindnyájat szerették. Ezt titokban Vacskamati is tudta.
Az erdő mélyén Mikkamakka kiválasztotta az alkalmas fát. Egy eukaliptuszt.
– Ebből lesz a legjobb hajó – mondta.
– De hiszen tegnap még repülőt akartál építeni – kotyogott közbe Vacskamati.
Mikkamakka lekicsinylően rápillantott.
– Repülő hajót – mondta a foga közül. – Olyat még nem hallottál? Vizen hajó, levegőben repülő, szárazföldön vonat.
Ez a válasz mindannyiukat elkápráztatta. Hiába, Mikkamakka a fej, az agyvelő, a vállalkozó szellem!
A favágásban viszont elég járatlanok voltak. Vitatkozni kezdtek, hogyan fogjanak hozzá.
– Először is reggelizzünk! – mondta Bruckner Szigrid.
Lehurrogták, már csak azért is, mert délután két óra volt. Bár valamennyien tudták, hogy Bruckner Szigfrid a nap bármelyik órájában képes reggelizni. Sőt, reggeltől estig képes reggelizni. És vitatkoztak tovább. Hogy fejszével kell elkezdeni, a fűrésszel folytatni vagy fordítva? Merről kell odaállni, hova dől a fa, merre kell mellőle szaladni?
Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa meg egyenesen azt mondta, hogy igazán udvariatlan dolog egy fát kivágni.
Míg a többiek vitatkoztak, hárman félrevonultak. Nevezetesen Bruckner Szigfrid, Szörnyeteg Lajos és Dömdödöm. Bruckner Szigfrid reggelizett, a másik kettő meg elővett szépen egy fűrészt, és nyissz-krr-zrr-nyissz, fűrészelni kezdte a fát.
Mire ezek befejezték a vitatkozást (és Bruckner Szigfrid a dereka táján járt a reggelinek), majdnem végeztek is a munkával.
– Vigyázat, azonnal dől! – mondták.
– Nehogy a reggelimre dőljön – mondta nekik tele szájjal Bruckner Szigfrid.
Emezek meg kiabálni kezdtek Dömdödömnek és Szörnyeteg Lajosnak.
– Ne úgy állj, amúgy húzd, emitt szorítsd, amott lazítsd, vigyázz jobbra, vigyázz balra, alá, fölé, emeld, engedd, toljad, vonjak, rúgjad, vágjad, kalapáljad!
Ha csak kiabálnak, az nem lett volna baj, de sajnos oda is rontottak, rángatták, lökdösték, döfölték, ráncigálták Szörnyeteg Lajost meg Dömdödömöt.
Reccsent s dőlt az eukaliptusz.
Ugrottak százfelé. De szegény Dömdödöm a nagy tolongásban nem tudott elugrani.
Puff! ráesett a hátára.

 

255 komment

Címkék: könyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2010.01.14. 06:35:53

jó reggelt!
sok kávét!
mozgójárdát pestre!
Köszi Jé!

Zuzuka 2010.01.14. 07:29:26

jó reggelt!
megint utazok:( "döm"
MÉG van mivel. "dödöm"

2010.01.14. 08:16:48

sziasztok!
én most már nagyon mérges vagyok! utálom a bkv-t és azokat is akik sztrájkolnak. innen üzenem nekik, hogy szedjék össze magukat, mert rájuk borítom a tárgyalóasztalt! uff.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.14. 08:33:05

jó reggelt, napot. szerencsére a vasutasoknál csak megszólalt a józan ész, nem tetézték tovább a helyzetet.

amúgy amjdnem dömdödöm a világot.

tistedur 2010.01.14. 08:38:33

jó reggelt, jó kávézást :) általános utassztrájkot!!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 08:47:18

Jó reggelt.

Köszi, Jé, ma Tiéd az első mosoly:) És újra megállapítom, hogy Lázár Ervin egy zseni volt.

@tistedur: Kár, hogy nem nézted meg a bejátszást, legalább az első pár percet, esküszöm, felér a Gyalog-galoppal.

Nem tudom, hogy az odaírt döbbent kommentem okozta-e, de ma reggelre szert tettem egy "szarrobbantó" nickű követőre az Indán. 292 embert követ, míg őt kb. hárman követik, ebből nem következtetek semmi jóra.

@hzizi: Tegnap este szétküldtem pár lófejet, ezért észhez tért a zöm.

tistedur 2010.01.14. 08:56:41

@Nadine: talán majd ma este rászánom magam :) ha kapcsolgatás közben hasonló műsört csípek el, akkor nagggggyon gyorsan kapcsolok tovább-ez a fajta butaság dűhít

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 08:59:38

@tistedur: Én egyáltalán nem szoktam ilyen témákban elmerülni, de ez a fajta előadásmód, és az, hogy ez rendesen lemegy adásban, komolyan mondom, őszintén megdöbbentett. Rendesen azt hittem, hogy végül kiderül, ez valami kandi kamera, vagy Kész Átverés Show, vagy vmi ilyesmi:) Biztos rutintalan vagyok, na:)

maybach 2010.01.14. 09:00:19

Jó reggelt kívánok!
Köszi Jé!

Mennyivel jobb ez, mint pl. a hírek.

Nadine!
Az echo amúgy is érdekes színfoltja a világnak. Ez a kis bejátszás szintén gyöngyszem. Bár a Kékestető közvetlen kapcsolatát a Syriusszal, valamint a másképp söndörödő dns-ünket kicsit hiányoltam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 09:09:15

@maybach: Ezek szerint a sumér DNS másképp söndörödik?:)))

maybach 2010.01.14. 09:20:31

Természetesen. Köztudott, hogy Meszkiaggaser magyar volt. Mint ahogy Imhotep is. Kár, hogy utóbbira kevésbé vagyunk büszkék, mint sumér őseinkre.
Az egyiptomi kapcsolat egyik megdönthetetlen bizonyítéka pl. a naptár. Ők is már a 365 napos évet használták. És most kapaszkodjatok.
Az általunk most használt naptár 365 napot tartalmaz.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 09:23:03

@maybach: Ettől egyből leültem:) Micsoda megdöbbentő párhuzam! Tudtam, hogy az ereimben Kleopátra vére is csörgedezik. Mert nekem is barna a szemem. Na jó, barnászöld.

spájdernecc 2010.01.14. 09:24:44

@maybach:
az nem Syriusz, hanem Szíria, és nem Kékestető. hanem kékfestő
kapíse?
ahogyan az iparosok a szászoktól, úgy a kékfestők Szíriából jöttek :)
Hogy Imhotepet miként lehetne belekeverni ebbe a vonalba, MÉG nem tudom

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 09:26:32

@spájdernecc: :DDD

De miért van az, hogy ilyen lélekölő idő van kint??? El kell mennem vásárolni, és még ahhoz sem érzek erőt, hogy egy zoknit húzzak...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 09:36:14

Ehhez képest felhúztam egy vastag harisnyát, és mivel ilyet utoljára kb. húsz évvel ezelőtt tettem, most úgy érzem magam, mint aki kényszerzubbonyt visel. Hm...

maybach 2010.01.14. 09:36:44

Imhotep köztudottan szerette a kékfestő rucikat.
A lépcsős piramis meg lépten-nyomon tetten érhető a mai építészetünkben is.

spájdernecc 2010.01.14. 09:41:18

@maybach:
ahaaa. értem :)
akkor voltaképpen az Imhotep által viselt hacuka nyomán a tuaregek is magyarok :)
meg a sátortetős kockaház is tisztelgés a nagy írnok előtt

spájdernecc 2010.01.14. 09:44:04

a kedvencem a témában:
a kieroglifákat lehet magyarul olvasni
a kanjit is lehet, bár a magyar-japán rokonság is köztudott

maybach 2010.01.14. 09:44:10

Na végre.
Arról nem is beszélve, hogy az építkezés módja is elképesztő hasonlóságokat mutat.
Mást ne mondjak egyformán alulról felfelé történik.

2010.01.14. 09:50:09

höhö, éljenek az összeesküvés elméletek!!! :)))

2010.01.14. 09:55:19

@spájdernecc: "everybody's Hungarian", te ezt nem tudtad? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 10:01:35

@Jé: Hé, ez nem elmélet, ez a színtiszta valóság:)

spájdernecc 2010.01.14. 10:05:49

@Jé:
most már tudom :)
bár a patagonokkal, meg a szingalézekkel szemben még vannak fenntartásaim

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.01.14. 10:11:48

hogy Ti milyen hülyék vagytok így reggel! :))))

:P

2010.01.14. 10:29:27

@nyuszómuszó: bizony, és ez milyen jól áll nekünk :)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.01.14. 10:51:18

amúgy ez a cliffhanger-es befejezés ronda dolog, nem mintha nem tudnám kívülről, de mégis..:P

maybach 2010.01.14. 11:28:33

A patagón és szingaléz rokonság, bár oldalági, elsöprő erejű bizonyítéka a ránk és rájuk oly jellemző egyfejűség. Bár itt Süsü is bejön a képbe.

2010.01.14. 12:13:02

sztem az egyfejűséget, mint elsöprő erejű bizonyítékot pár pasas vitatná. leginkább azok, akik házsártás feleséggel (ld. házisárkány több fejjel) rendelkeznek.

2010.01.14. 12:13:37

természetesen házsártos! :)

maybach 2010.01.14. 12:50:10

Ez inkább arra bizonyíték, hogy valóban nyitott, befogadó nemzet vagyunk. A többfejű asszonyokat is befogadtuk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 13:19:32

@Jé: Elsőre azt hittem, házi sertést akartál írni:)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.14. 15:11:13

@maybach: először általában csak egy fejük van, aztán növesztik a többit lassan évek során... :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 15:26:33

@spájdernecc: Az elsárkányosodásnak van köze az elsumérosodáshoz?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 15:32:02

Megyek, sütök magamnak halucit, mert nem bírom tovább...

spájdernecc 2010.01.14. 15:38:55

abszolúte :)
a " sumér sárkány" pl szépen alliterál

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.14. 16:11:57

A suméroknak a sumákoláshoz, a sundámbundámhoz, no meg a smároláshoz van köztudottan közük, Mr Tájföl.
Auuuuuu………!!!

A sublóthoz csak érintölegesen…

spájdernecc 2010.01.14. 16:22:44

na meg a NYÁRhoz :) szintén érintőlegesen

2010.01.14. 16:25:56

lehet, hogy én vagyok agyilag zokni, de elvesztettem a cérnát: milyen nyár....?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.14. 16:31:21

Akkor most énekeljük együtt az ösi sumér fohászt:

Summertime…

spájdernecc 2010.01.14. 17:08:45

úgy-úgy :)
suméridő
láttatok már télikabátos sumért?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 17:15:03

@spájdernecc: Az én agyam most az elfogyasztott rántott hallal együtt a gyomromba távozott, úgyhogy nem tudok felelni a kérdésedre:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 17:18:36

Szervusztok!

Oszlopcsere van a mi utcánkban. Ez nem egy nóta címe, hanem a pszta való. Eddig nem volt áram, mert elővigyázatosan kikapcsolták. Lehet, hogy eztán sem lesz, mert asszem Hammurapi törvénykönyvét helyezték a sumákok a házunk elé...

@Jé: Köszi a posztot!

@Nadine: Lázár Ervin tényleg zseniális, jó szeme volt a tehetségek felfedezéséhez :)))

@maybach: Az egyiptomi vonalat erősíteném. Biztos helyről tudom, hogy Tutmózisz fáraó is magyar volt: Tóth Mőzes eredetileg. Csak az egyiptomiak kicsit angol tájszólással beszélték a hieroglifákat. A névből egyébként az is következik, hogy a Mózes családfája is magyar volt...

2010.01.14. 17:29:21

ja, az a nyár! már értem.
én azt hiszem, hogy életemben nem láttam még sumért, de eddig nem is volt hiányérzetem ezzel kapcsolatban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 17:31:48

@Jé: Hát sosem nézel tükörbe???:) Tegnap megtudhattuk pedig, hogy mi, magyarok mind-mind sumérok vagyunk ám!:)

@fiam: Ettől a Tóth Mőzestől kifutott a lábamból a vér. Le is dőlök egy kicsit olvasni.

2010.01.14. 17:55:28

@Nadine: baszki, már megint lemaradtam valamiről... a tévében mondták?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 18:02:53

@Jé: Nem, illetve igen, de tegnap ezt taglaltuk hosszan-hosszan a comment.com-on. Keresd meg az első oldalon, ahol a legtöbb hozzászólás van. Legalább a feléig nézd meg a videót:)

De lehet, hogy tegnap este még linket is raktam ide, Tistnek (előző poszt).

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 18:10:18

@Nadine: Nekem mindig "Hiba az oldalon" van az oldalon. Sőt, se té, se tova, semmilyen parancsnak nem engedelmeskedik, újra kell indítanom a gépet. Pedig megnézném.
Egyszer láttam egy Pörzse-féle beszélgetést, ott valami páncélos ősmagyar izé(k) voltak. A régiekkel szólva:
"Ilyennek is köll lenni." :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 18:14:15

@fiam: Igen, szellemiségét tekintve ez is hasonló. De azért mégis döbbenetes.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 18:20:03

Mondtam Neoexnek, hogy a magyarok DNS-e másképp söndörödik. Azt mondta, nem csodálja.
Elgondolkoztam, hogy az enyém merre söndörödhet, mert apai részről sváb vagyok. Az enyémben biztos van még egy söndör. Ez legalább mindent megmagyaráz.

tistedur 2010.01.14. 19:05:28

nagyon jól elvoltatok ma, azt látom :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 19:06:46

@tistedur: :))) Vidám kis sumerológus-napot tartottunk:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 19:08:04

@Nadine: Néha a tudós oldalunkat is fel kell villantanunk, nemcsak az oldalasunkat :)

Zuzuka 2010.01.14. 19:12:11

nekem paraszt DNS-em van, igazoltan.
azt olvastam, hogy amit eszünk, iszunk, magunkhoz veszünk, mind lenyomatot hagy a DNS-en.
nyomatok egy gulyáslevest gyorsan.
sümérek nincsenek is a családfánkon:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 19:13:21

@fiam: Igen, igen! Nekünk, polihisztoroknak:) Vagy villanypásztoroknak?

@Zuzuka: Azt Te csak hiszed!:)

tistedur 2010.01.14. 19:19:25

@Nadine: és nálunk pont ilyenkor szarakodik a net :)
@Zuzuka: ha pedig túl sok rizst eszel, kici kínaivá változol :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 19:27:38

@Nadine: A villanypásztorság nagyon fontos állás. Például a mai munkám abból állt, hogy álltam az ablaknál (nem, nem az ablakban, mint egyesek Amszterdamban) és néuztem a villanyoszlopállítókat. Bagóztak és volt két fülbevalós is, egy koron túli, egy időelőtti, a maradék, egész jó felhozatal volt. Nyolc munkás jött két marha nagy autóval, daruskocsi meg ilyenek. A nyolcból hat szellemi munkával segítette az állítás, a maradék kettő egy idő után fizikai feladatokat is ellátott.
Ezt kísértem figyelemmel, meg azt, hogyan vágtak ki egy ötven éves, kb. húsz méter magas gyönyörű fenyőt és három közepes, ám nagyon kukacos termést hozó szilvafát. Kicsit sajnáltam, hogy az idén nem lesz ingyenszilvánk, de első a villanyosítás!
Egy idő után azt vettem észre, hogy a szembeszomszédoknál is meg-meglebben a függyöny az ablakoknál. Aztán előbújt a Divatdiktátor és a Segédkőműves szakérteni. Neoexet benntartottam. Mondtam, hogy kimegyek fényképezni. Két okból nem lehetett. Az egyik az, hogy, mint rendesen a fotóáppárát megint lemerült állapotban leledzett. Másrészt, mert Neoex megtiltotta, azt hitte, fel akarom jelenteni őket, pedig csak dokumentálni szerettem volna a Paletta számára :)
Már épp befejezettnek tekintettem a munkámat, amikor feltűnt a Főmérnökasszony és mindenhova odadörgölőzött, minden lukba belebújt, hogy egy másikon jöjjön elő. Megállt a meló, én meg szaladhattam beterelni a Macskát :)
A tiszteletdíjamon még gondolkodom...

@Zuzuka: A sümérek is szép csapat lehet. Biztos valami sumér-ág :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 19:31:36

Nézzétek el az elírásokat. Pásztorlányka létemre egész jó így is, nem? Neoextől kértem pásztorórát, de nem adott, azt mondta, biztos az is tönkremenne rajtam. Pásztortűzünk nem volt, pászténeket sem ismerünk, de holnap lehet, hogy pásztortarhonyát főzök. Megjött a gusztusom rá.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 19:32:29

Ne szóljon senki, látom én is, basszus!!!

Zuzuka 2010.01.14. 19:41:49

@fiam: villanyvezetési szakemberünk is van végre.:)
a sümérek oldalági rokonok, de mint mondottam nem nekem.
@tistedur:jókor ijesztgetsz ilyesmivel.. majd hazajövök ferdeszemmel és sárgán:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 19:45:31

@Zuzuka: Csak hipotetikusan vezetem az áramot. Egyelőre.

Zuzuka 2010.01.14. 20:00:21

mindig szükség van szellemi iránytóra.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 20:02:52

@Nadine: tó vagy tű nem mindegy? Két betű mindkettő.

tistedur 2010.01.14. 20:11:55

@fiam: és ez maradjon is így :) nem kell ennél áramosabbnak lenned :)
@Zuzuka: ha halat eszel sokat, akár még uszonyod is nőhet :P

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 20:17:08

@tistedur: Viszont mivel én eszem sok halat, uszonyos nyúl leszek, kockás fülekkel:)

tistedur 2010.01.14. 20:31:52

@Nadine: akkor sok pénzért mutogatunk téged mindenféle okos embernek, aztán majd filmet csinálnak rólad :) lehetek a menedzsered? :P

Zuzuka 2010.01.14. 20:39:27

na:))) szellemi többfunkciós.
@Nadine: sellőnyúl leszel, Nadiel:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 20:44:59

@tistedur: Csak akkor, ha történelmi szálon vezeted le a származásomat, egészen az egyiptomiaktól a sumérokig bezárólag.

@Zuzuka: :)

tistedur 2010.01.14. 20:48:07

@Nadine: ha akarod még a neandervölgyieket és a szíriusziakat is rokonítom veled :)
@Zuzuka: :)
@fiam: tetszett az új írásod a blogodon :)

Zuzuka 2010.01.14. 20:54:37

nagyon kacskaringós lesz a DNS-ed!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 20:56:49

@Zuzuka: Na látod, ezt hívják söndörödésnek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 20:57:01

@tistedur: Ó, köszönöm szépen, hogy olvastad és, hogy véleményezted :)

Zuzuka 2010.01.14. 21:02:39

az milyen csodálatos, hogy 2 méter génlánc belefér egyetlen sejtbe.
erre alszom egyet, jó éjt!

Zuzuka 2010.01.14. 21:05:02

dömdödöm
döm dödöm

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 21:16:31

@Bombadil Toma: Épp akartam írni, hogy nagyon elsöndörödtetek Ti, férfiak, mint Hofi Rúzsa Söndöre :)
Toma, légy szíves adj tippet, mit tegyek egy vaddisznó karajjal? Gondoltam befűszerezem és egyben megsütöm.
Ha esetleg előtte jó lenne bepácolni, kérlek írd meg, hogy száraz vagy nedves pác legyen-e, meg amit jónak látsz. Előre is köszi!

@Zuzuka: Szép álmokat! Azért elférsz az ágyon?

tistedur 2010.01.14. 21:17:28

dimdidim dim didum :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 21:17:48

Az orvos a beteghez:
- A gerincéről készült röntgenfelvételen súlyos elváltozásokat találtunk, de Photoshoppal kijavítottuk!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.14. 22:00:45

@fiam: :DDD
@tistedur: :DDD

Én meg jól elnevetgélem magam balra. Vidám kis nap volt ez, én mondom:) Máskor is fogok nézni Echo tévét, ha ilyen jó hatást gyakorol az emberre.

Jó éjt, szép álmokat!

tistedur 2010.01.14. 22:20:55

jó éjt, én is balra el :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.14. 22:34:07

@Nadine: Ajaj, a végén még elechosodsz!

Tényleg jó nap volt. Ha az orrom is szelelne, egész elégedett lennék :)

@tistedur: Szép álmokat Neked is!

spájdernecc 2010.01.15. 05:24:48

Jó reggelt!
Sok kávét!
zikkuratépítős cégtréninget!

tistedur 2010.01.15. 07:26:17

jó reggelt, jó kávézást :) a zikkurat mellé piramist is :)

maybach 2010.01.15. 08:08:50

Jó reggelt kívánok!
gondoltam ide sum írok valamit ékírással, de ez a vacak billentyűzet erre alkalmatlan. Nincs mese vissza kell térni a gyökerekhez.
Ez viszonylag egyszerű feladat, mert elég gyakran fellelhetőek csoportosan.

spájdernecc 2010.01.15. 08:23:48

@tistedur:
van akinek semmi sem elég jó :)
@maybach:
azt hiszem rovásírásos stuff létezik, onnan meg márcsak egy ugrás a sumér

spájdernecc 2010.01.15. 08:25:15

kowik.web.elte.hu/rovas/
itt van, e :)
nem tudom működik-e, odáig nem jutottam

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 08:32:02

Jó reggelt, csak beköszönök, megint irány az állatorvos Stefivel. Már szinte hiányzott. Azt hiszem, ma éjjel dobozolás helyett bankókat fogok rajzolgatni.

2010.01.15. 08:53:26

jó reggelt! vagy valami...

spájdernecc 2010.01.15. 09:10:38

@tistedur:
hjába, aki profi, az profi

maybach 2010.01.15. 09:33:17

Nagyon szomorú, hogy úgy kell külön letölteni.
Mennyivel szebb lenne a világ, ha mindenki önfeledten használhatná.
De majd egyszer.

2010.01.15. 09:54:16

:)))) pedig ez olyan alapvető dolog, hát nem? élni nem tudok a sumér írás nélkül. főleg mióta megtudtam, hogy látens sumér vagyok :D

maybach 2010.01.15. 10:02:06

Nem akarok dicsekedni, de nyilván a génjeim miatt, már kisded koromban is ösztönösen ék írtam.
Igaz ezt eléggé el nem ítélhető módon akkor olvashatatlan macskakaparásnak nevezték.
Gondolhatjátok min mentem keresztül.

2010.01.15. 10:12:44

@maybach: oh, jaj! ha majd ráérek, ejtek érted néhány könnyet! :)

maybach 2010.01.15. 10:32:21

Mit tagadjam olykor nekem is könnybe lábad a szemem, ahogy egykori hős önmagamra gondolok. Igazi kis Gilgamesként próbáltam ellenállni Sziduri (Vilma néni) csábításainak.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.15. 10:50:28

@maybach: ék írás? legalább bútoron? :-)

aki a halat szereti (legyen az kisróka vagy nyulacska) rossz ember nem lehet...

2010.01.15. 10:58:33

@hzizi: :) azokat nálunk barlangrajznak hívják

@maybach: ... fonom neked a babérkoszorút, és meg sem próbálom visszatartani ömlő könnyeimet. egyszemélyes siratókórussá alakultam...

Zuzuka 2010.01.15. 11:35:04

helló!
süt a nap:)
reggelizzünk Szigfriddel.
zuzumenü: 3 répa, 3 főttojás. fincsi...
olyan ügyesek vagytok, sumérul is, ékül is, én meg csak dolgozom:( dömdödöm

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 11:41:49

Műszaki részleghez lenne egy kérdésem: ahonnan vettem a számítógép-monitoromat, kaptam egy egész katalógust a különböző elektronikai termékekről. Van benne több minden is, ami érdekel, de most konkrétan azt szeretném tudni, hallott-e már valaki érdemlegeset az ultrahangos pókriasztókról? Egy 4-5 ezer forintos készülékről van szó, ami állítólag 30 négyzetméteren biztosítja, hogy a pókok ne akarjanak ott lakni, mert valami olyan magasságú hangot ad ki, amitől a pók azt hiszi, hogy ellenséges területre tévedt. Létezik ez? Egyáltalán: van a póknak füle?:))) A 8 szemére emlékszem általánosból, de a hallószerve nem rémlik...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 11:43:36

Na, tessék, a Vaterán is találtam, itt van, ni:
1 ÉV GARANCIA

"HÖLGYEIM! ULTRAHANGOS PÓKRIASZTÓ 30m2
A pókmentesítő igen magas hangjával elűzi a nem kedvelt hosszúlábú látogatókat, és visszavezeti a hasznos állatokat megszokott életterükbe. A kibocsátott hangjelek magasságát a késlelteto kapcsoló periodikusan emeli és süllyeszti 7 és 14 kHz között. A pókok ezeket a hangokat a saját ellenségeiktől származó jelként érzékelik - és kerülik ezeket a tereket.
Műszaki adatok
Üzemi feszültség: 110 -230 V/40/60 Hz; megszólalási frekvencia: 7-14 kHz; hatásterület kb. 30 m2; teljesítmény felvétel: 1 W. Méret: 63x30x65 mm."

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 11:48:37

Most mi van, mindenki elrohant vaterázni?:)

2010.01.15. 11:59:43

szerintem mindenki elment fellapozni az általános iskolai környezetismereti könyvet, hogy megnézzék, van-e egyáltalán a póknak valami hallószerve :)

maybach 2010.01.15. 12:05:54

Ez nem műszaki probléma, hanem biológiai.
Ettől még működhet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 12:19:13

@maybach: Nagyon nem mindegy, működik-e, mert a kert miatt egész évben tömegesen települnek be a pókok a házba. Megőrülök tőle, hogy takarítás után két nappal már komplett hálórendszereket látok minden szögletben. Viszont nem egy, hanem legalább 3-4 készülékre lenne szükségem. Na most, ezt bebukni, ha esetleg nem működőképes a cucc, már elég gáz.

2010.01.15. 12:28:43

@Nadine: nem tudom, mert az enyém otthon van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 12:31:30

@Jé: Nem mondod, hogy egyetlen nyamvadt kis irodai pókot sem fogtál meg gyorsan a kedvemért? Ejnye...:)

2010.01.15. 12:36:44

a második emeletre nem jönnek pókok. legyek igen, pókokat még nem láttam.

Zuzuka 2010.01.15. 12:43:43

szerintem nincs füle, hanem a rezgést érzékeli. ha van ilyen csodamasina, össze tudod terelni őket egycsomóba és rendezhetnek pókjárás versenyt, mint mi a suliban régen:)
nálunk nincs pók, Micsi a felelős.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 12:45:55

@Zuzuka: Nem összeterelni akarom őket, hanem kitelepíteni:)

spájdernecc 2010.01.15. 13:02:32

hatékonyabb tömegesen, mint egyenként

Zuzuka 2010.01.15. 13:04:29

@Nadine: valahogy ki kell menniük :)
gyerekkorunkban nem volt ám playstation meg mianyavaja, csatornarendszer a hangyáknak oszt terelgettük őket, kimenni sem lehetett, iránytváltani sem, szigorú szabályok voltak ám.
de jó, hogy eszembe jutott:))

spájdernecc 2010.01.15. 13:12:49

nagy meló lehetett :)
a hangya izgága népség

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 13:38:46

Jé, és Te még nem ordítasz a boldogságtól, hogy péntek van? Lehet, hogy nincs is péntek?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 14:39:32

A tabmeséböl annyit lehet tudni, hogy a bolhának a lábán van a füle. A pókról nem tudok, de a hivatkozott frekvenciatartomány egy részét az ember is érzékeeli - tehát a felhasználónak is lehe kellemetlen.
Amúgy a hallószerv hiánya nem jelenti azt, hogy egy rezgést a célszemély (:-) nem érzékel… De ez csak spekuláció.

A sümérek a sügérekkel rokonok :-) Ez abból is nyilvánvaló, hogy elŒbb-utóbb mind +hal.

Régi tréfa: mit eszik az ember a halála után? A hal derekát… már ha volna neki.

@fiam: Nem, nem azt. A másikat, a klasszikusat…

Mondjuk, ezt:
www.youtube.com/watch?v=AoPlAe23Ruo

Azért ez a felismerhetetlenségig átalakított változat se rossz:
www.youtube.com/watch?v=EbGfwzMZAEM

:-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 14:42:11

tabmese = tanmese. Csak egymás mellett lakik a b meg az n a klaviatúrán.

De másféle túra is jöhet :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 14:51:21

Szervusztok, Vlagyivosztok!

Ártalmatlan áramtalan voltam ma is eddig :)

Pókriasztó? Hehe. Spájdit kérdezzétek!

@Mormogi Papa: Ellát elhallgatva rájöttem, hogy éveim számát tekintve fiatalabb vagyok Nálad. Ez persze nem dicsőség. Hanem boldogság :DDD
(Bocsi.)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 14:59:51

@fiam: Dehát ezt eddig is tudtuk :-)))

I can't help it :-)))

Zuzuka 2010.01.15. 15:37:22

@spájdernecc: jött a Lépegető és megrendszabályozta őket.
@fiam: neked reggelente nem erős kávét, hanem erős áramot fogok kívánni!:)

mazohista módon recepteket olvasgatok, közben répát rágcsálok:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 15:57:14

@Zuzuka: Feltettem a Falravalókba fotót Jazz mintával, csak azért szólok, mert korlátozott mennyiségben van még ilyen mintám, ha esetleg érdekel... Magyarul félreteszem, ha szóba jöhet ilyesmi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 19:12:58

@Nadine: ...és magával vitte az egész galaxist!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.15. 19:50:55

szerintem sziszifuszi munka a pókokkal való küzdelem. köztudott, ha úgytetszik ősi sumér mondás, hogy soha nem lehetsz két méternél messzebb egy póknál, legyél bárhol a bolygón:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 20:38:18

Hú, váratlanvendég volt a háznál. Ő ment, sumér pókok maradtak.

@Bombadil Toma: Itt vagy?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 20:40:07

@Nadine: A SAS leszállt... :-)
@Bombadil Toma: Ha már űr kutat ás, mint a szomjas asztronauta... úgy tudom, az űrbe is fellőttek néhány pókot. Nem véletlenül; szándékosan.
Aztán meg bézték, milyen faramuci hálók készülnek :-)
(És ez nem vicc!)
Persze attól is függ, milyen méret fölött tekinted őket pókoknak :-) Felső határ ebben nincs.
Egyszer volt dolgunk madárpókkal. Ki kellett másznia egy páncélsisakból. Amit a gyerekek vertek le véletlenül. (?ikor leverték, a valóságban nem volt benne senki - már csak pókvédelmi célzattal sem :-) De nehéz is volt rávenni! Az eredményt egy (Nadine, figyelj!) nyulas kakaóreklámban lehetett látni :-

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 20:41:00

Eltűnt a hosszú kommentem. Én meg tönkre...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 20:41:57

Hmmm. Úgy tűnik, már hónapok óta blogmotoros sztrájk van, csak nem szóltak :-(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 20:53:00

@fiam: Viszont kívánom, leányom - izé, Fiam. :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 21:01:01

@Mormogi Papa: Nekem nincs identitászavarom. Majd, ha sportolni kezdek, talán :)

tistedur 2010.01.15. 21:04:19

jó estét, jó hétvégét :) nagyon jól elvoltatok ma is :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 21:25:24

Hol a kommentem?
@Mormogi Papa: Nem ér megsumérozni a gépemet!!!

tistedur 2010.01.15. 21:26:11

@fiam: sőt már vacsoráztam is :) most egy pohár borral ütöm el az időmet :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 21:31:53

@fiam: De rá se mertem nézni, esküszöm... :-)

Csak megnéztem a híradót. Nem lettem sem bölcsebb, sem nyugodtabb.

Viszont lehet, hogy elmegyek ki-ki nyugalomba.

Mely esetben kívánom: Legyetek Mikkamakkásak!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 21:35:33

@tistedur: Megkockáztattam én is egy fél pohár vörös bort, olyan, mint a vér, sűrű és tele van élettel, fene a muslincáit!
Mi volt a vacsid?

@Mormogi Papa: No jó, elhiszem :)
Szép álmokat!!!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 21:41:12

@fiam: Miért teszel a vörösborba muslicát? Még megzákonyodik... :-)
Jut eszembe, este a hárombetűs bót (NEM ABC :-) polcán többféle dél-afrikai bor állt... Volt közöttük vörös is. Rögvest eszembe jutottál - no meg a félbemaradt úti beszámoló is.
"Remélem, hogy lesz folytatás..."

tistedur 2010.01.15. 21:41:16

@fiam: főtt kolbász tormával. gyors és finom :) nem volt időm meg kedvem főzni :) majd holnap alkotok valmait :)
@Mormogi Papa: pókmentes álmokat :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 21:46:07

@tistedur: Ki az a Valmai? Bocs, túl kíváncsacsi vagyok...
Nekem semmi bajom a pókokkal. Bár egy egyszer igen közel került a megevéshez - de az véletlen volt. Mindkét részről...

tistedur 2010.01.15. 21:49:44

@Mormogi Papa: valmai az valami :) már sejtem is , hogy paradicsomos húsgombóc lesz :)
én szúnyogot ettem..és néha muslincát-de az az ő hibájuk volt :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 21:54:38

@tistedur: Meg a vidám motorosé :-)))
Itt megjött a kocsonyánk! És friss csikepapritás is van - valószínűsíthetőleg tésztával. De gyorsanám, mert délután elmegyünk szülinapozni.

tistedur 2010.01.15. 21:59:27

@Mormogi Papa: néztem Toma csirkeaprólék-pörköltjét, és feltűnt, hogy kihagyta belőle a farhátat!!!! ami a csirke egyik legjobb része :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 21:59:49

@Mormogi Papa: Javaslom a dél-afrikai borokat kipróbálni! Mi is vettünk itthon és egész jó minőségűek még a ...marketekben is, középáron, ami úgy hatszáz forint.
Már csak azért is, mert a 70-es években épp egy magyar - László Gyula - "alkotta újra" a dél-afrikai borokat.
Egyszer majd lesz poszt is...

@tistedur: Finom étel az!
Kicsit módosítanom kellett a mai déli menün az áramtalanság miatt, úgyhogy a héten harmadszor ettünk fasírozottat. Apukám meg is kérdezte, hogy ez még az vagy már egy másik? :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:04:27

@tistedur: Itt mellyéből készült, mást nem láttam az asztalon...
@fiam: Kösz, majd kipróbáljuk. Hátha ott is fizetnek majd a tőkék kivágásáért... De félre, bú: biztosan nagyon finomak. Jelenleg egy üveg (nálunk szerintem majdnem beszerezhetetlen) portugál borra vágynék :-)))
Zuzuka tudja, miről beszélek, neki volt része benne a készítési helyén. Én meg idehaza kaptam egy kis kóstolót. Csak tízen voltunk egy üvegre :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:08:26

@Mormogi Papa: Én meg egy egész, jól menő borgazdaságra :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:10:58

@fiam: Nem azt bünteti a törvény? Persze amíg ilyen lassan őrölnek malmai... mire tárgyalni kezdenék, elévül. Vagy révül? Ezeket mindig keverem...

tistedur 2010.01.15. 22:17:23

@fiam: akkor küldhettél volna fasírozottat, itt nagy keletje lenne :)
@Mormogi Papa: a jó bor az jó bor, még ha nem is itthon termett :) (csak sa szőlőt ne kéne kapálni )

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:23:23

A "z" évelő névelő. A Zé velő. Vagy téved ő?

Nadine biztosan humanitárius segélyakcióra ment Zanzi... fenyőket, Haitira. Ott nincs villany. Meg persze egyéb se. Bűnözők viszont ott is vannak. Már el is kezdték a fosztogatást. A híradó szerint négyezer embernek tudtak enni adni. A százezerből. Annyira nincsenek utak, hogy a segély a reptéren vesztegel. Én nem azt mondom, hogy ne panaszkodjunk - de ne olyan dühösen...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:28:27

@tistedur: Szívesen küldenék, de sajnos Neoex kedvence (az össze többi kaja mellett), így azért fogyásesélyes :)
Viszont jól kiszúrtam ma a család némely tagjával: paradicsomlevest főztem. Nagy szerelem tüze éghet Neoex kebelében, mert tíz kanállal is evett belőle, igaz, csukott szemmel, de állítólag így is érezte az ízét :)
Prevej bevágott egy púpos tányérral és ez még csak a második próba volt a hét, lovagi kódexben előírtból. Apu meg én élvezettel kanalaztuk. Az sem zavart bennünket, hogy paradicsomból készült.

@Mormogi Papa: Biztos védekezésből, de egyszerűen nézni sem bírom, mi folyik ott :(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:32:06

@fiam: Egyetértek. Kettő lesz belőle. Térjünkl semleges területre. Das.
És mivel ettétek a paradicsomlevest? Most nehogy azt írd, hogy kanállal, de még szükségebb esetén... :-)

tistedur 2010.01.15. 22:35:07

@fiam: a paradicsomos ételeket szeretem-de a paradicsomlevest nem igazán :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:37:07

@Mormogi Papa: Mivel azt főztem :)

@tistedur: Érdekes, nálam pont fordítva van. A paradicsomos káposztával kikergethetnek a világból, pedig az összetevőket külön nagyon szeretem.
A lecsós leves meg számomra a megtestesült mumus.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:40:18

@tistedur: A huss, gombóc nem sűrített levesben úszik? Pedig olyannak látszik :-) Nekem a leves nem mindennapi étkem. Esetleg hét végén. A paradicsom se baj (bár salátának jobban kedvelem, főleg jó sok hagymával!) de a sűrű leveseket (krumpli, zöldbab, gomba...) jobban szeretem. Viszont a paradicsomlevesen is sokat javít a belefőzött fej hagyma. Amit aztán elfogyasztok :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:41:30

Bocsi, nem lecsős leves, bár egészen lenyűgöző, hogy most új dolgot fedeztem fel, hanem lecsós szelet :)

@Mormogi Papa: Most rövidmetélttel és nem volt semmilyen fűszer (értsd turbolya, ánizs, kapor, bazsalikom, orbáncfű stb.) a lében, csak babérlevél, hagyma és zeller, meg só és cukor, mert mi így szeretjük :) És az alaplét a szomszédasszony főzte nyáron. Három decis üveg száz forint, minden harmadik után egy ingyé'.
Amúgy esszük tarhonyával rizzsel és "ami épp van otthon". Őszintén, én natúr is imádom.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:41:47

@fiam: Úgy értettem: csigatésztával, betűtésztával vagy valami házi levesbe téttel (emelem a tét)?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:44:10

@fiam: Keresztbe ment, mert nem jelent meg nálam időben a komm.
Szóval zeller is volt benne? És még csodálkozol??? :-))) Ez lehet a dolog nyitja.
(Én is szeretem.)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:53:47

@Mormogi Papa: Több vágyam is van. Az egyik egy tésztagép. Az a mechanikus fajta.
A másik egy kenyérsütőgép.
A harmadik, hogy rávegyem a család itthon lévő tagjá(i)t a négy órai ötórai teára.
A többi sorry nem publikus.
Ja, még egy jó fényképezőgép meg egy videóáppárát, hogy megörökíthessem a helybefalui svábokat helybefalui svábul beszélés közben.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:58:22

Upszdate.
Miután sikeresen leszoktattam Neoexet a szurikáták nézegetéséről este nyolctól hajnal háromig, most japán filmet néz, amiben egy japán fiú meg egy japán lány hatalmas búzamezőben mered maga elé. Számomra nem világos, hogy hangyákat számolnak-e vagy esetleg klotyópapírra várnak.
Bezzeg, ha azt mondanám, hogy nézzünk meg egy magyar vagy albán kísérleti pszichodokumentumfilmet, tán még a kedvenc, stoppolt zokniját is visszaadná szakításunk jeléül!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:00:00

Én jól elvagyok magam is, de azért érdekelne, hogy hol vagytok Ti mindannyian!?

tistedur 2010.01.15. 23:00:50

@Mormogi Papa: a gombóc nem sűrített levesben úszik :) a levesek jók, én zseniális vagyok a mindent-bele levesekben..általában olyan sűrűek, hogy megáll bennük a kanál :)
@fiam: egy tésztagép nekem is jól jönne..meg egy rendes sütő.

tistedur 2010.01.15. 23:03:04

@fiam: én itt :)és nem nézek szurikátákat

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:04:09

@tistedur: Annyira, de annyira szeretnék saját készítésű cérnametéltet vagy halászlébe való tésztát tálalni!!! Meg mindenféle töltött tésztákat (ravioli vagy mik) alkotni.
Olyan szép sárga sárgájú tojásaink vannak! :)
Meg néha nagyon szeretnék megfelelni a rendes háziasszony imidzsének, főleg most, hogy hipphopp házisárkány leszek :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:10:47

@fiam: Mióta van a sárkányoknak humoruk? :-)
Bocsi, de sürgős hozzászólni valóm volt rakpartügyben blogfelünknél :-)
A kenyérsütőgép, amit kaptunk, szépen unatkozik a kamrában. Több kísérlet után úgy döntöttünk, egyik recept sem a miénk :-((( Pedig szereztünk is párat!
Mindenesetre nagyobb sikere volt, mint a szintén ajándék olajsütőnek... Pedig milyen praktikusnak tűnik elsőre!
Régen gyanítom, hogy a háztartási kisgépeket tervezők és háztartási kisgépeket használók nem ugyanazok. Sőt: más kategória... Ez aztán sok mindent megmagyaráz ;-)

tistedur 2010.01.15. 23:10:58

@fiam: én szeretek tésztát gyúrni :) nincs is jobb, mint egy kis házi krumplistészta megpirítva a sütőben :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:11:43

Nekem nemsokára lesz egy eladó tésztagépem. Azt hiszem, ötféle tésztát lehet vele készíteni. Még soha nem használtam, ki sem próbáltam, most meg már nem is fogom (amennyi tésztát én eszem...). A "lesz" azt jelenti, hogy amikor végre erőt veszek magamon, és lefényképezem az összes eladni való cuccomat. Ha tényleg érdekel valakit közületek, szóljon, mielőtt kiteszem a piacra.

Zuzuka 2010.01.15. 23:19:35

@Mormogi Papa: tettem Neked egy üveggel az indámra.:))
ééééés jót römiztünk!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:24:25

@tistedur: Igen, igen, szigorúan odaégetve az alja :)

@Nadine: Mit mutogattam?
Igen, érdekel! A tésztagép :)

@Mormogi Papa: Amióta van egyfejű sárkány :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:25:02

@Zuzuka: Neked külön írok, mert annyira szeretem a römit. Rabló???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:26:30

@fiam: Akkor azt külön lefotózom, nem várom be vele a többit. Nagy tudású masina.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:28:59

@tistedur: Egy másik helybefaluba, ahol szintén műveltem a népet, csipötkét tanítottak készíteni. Szerintem az ízületi gyulladásomat ott szedtem össze. Meg a csípőidegzsábámat a rengeteg csárdázozástól, holott én hopszapolkagénekkel születtem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:29:31

@Nadine: Ahogy sejtem, egy szinten lehetek vele :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:33:14

@fiam: A mutogatás egy üres kommentedre vonatkozott feljebb. Gondolom, ott virtuális Activity-partit folytattál.

Zuzuka 2010.01.15. 23:35:59

@fiam: naná, hogy rabló, néha nyertem is:)
jó éjt, eldőlök.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:37:59

@Nadine: :) Megint nem láttam az előző kommentemet, gondoltam aktivittyálom :)

@Zuzuka: Jó éjt!!! Nyrő álmokat!

tistedur 2010.01.15. 23:41:08

@fiam: szerintem a hopszapolka és a csárdás egyaránt fárasztó :)
én most balra el, jött értem az álommanó :) mindenkinek szép álmokat

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:42:27

@tistedur: Ma már nem is bírnám :)
Szép álmokat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:48:23

@Zuzuka: Köszike, meg is néztem! Talált, elsüly... essen belé :-) Merthogy nincsen mellette virtuális dugóhúzó :-)))
@fiam: Te lenni Süsü? Én lenni egyszerű mezei bányászbéka. Magam alatt vagyok.
@tistedur: Tényleg Álommanóról is van egy mesekönyvem még régről...
Na, én is eldől - s hogy Fiam lássa, komolyan vettem a múltkori feddést: én jobbra el :-)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:50:20

@Mormogi Papa: igen, süsü vagyok, figyelmesenolvasó :)
Szép álmokat Neked is!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:51:16

@Nadine: Én még megvárom, mi lesz a japánokkal :)
Jó éjt!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:51:28

@fiam: Akkor ismételten: Legyetek Mikkamakkásak :-)

tistedur 2010.01.16. 09:34:34

jó reggelt, jó kávézást :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 09:42:59

Jó reggelt!

Ti is porszívóval ébredtetek ma? (Legalábbis képzeletben)

Olyan szép deres minden odakint!

tistedur 2010.01.16. 09:58:54

nincs porszívó a lakásban :) én álmossággal ébredtem, és azzal az érzéssel, hogy nem csinálok semmit egész nap :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:01:17

@tistedur: Micsoda előrelátó gondolkodás:) Ha én is porszívótlanul élnék, akkor nem három macskám lenne, hanem ötmillió pókom:)

Azért ne kapkodjuk el a döntést, még simán lehet, hogy mást csinálok. De mosogatni, kutyakaját főzni, pakolászni kénytelen leszek, úgyhogy nagyon ajánlom a napnak, hogy süssön szépen végig!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:03:28

Tist, mások is szunyókálásra vágynak, úgyhogy ne fogd vissza magad!:)
www.webbkameror.se/tigercam/tigercam_2_live.php

Zuzuka 2010.01.16. 10:04:48

jó reggelt!
jó kedvet!
napsütést, finom kávét, fiamnak áramot!
Pálciiiiii, van már géped?

tistedur 2010.01.16. 10:06:03

@Nadine: sajnos nekem nincs ilyen csinos csíkos bundám :) és főzni kell, meg takarítani meg ilyenek..de lassan erőt veszek magamon. a nap szépen süt errefelé :)

Zuzuka 2010.01.16. 10:15:27

@Nadine: @tistedur: hajrá, hajrá, én már pihenek. átrendeztem a szobámat, mert kiszuzuval szekrény csere-bere volt tegnap, persze nem én találtam ki,de mindegy. klassz kis kuckó sikeredett:)
csirkepörkölt lesz nokedlivel, uborkasalátával.
+ valamilyen muffin.
de nagy még itt a kupi!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:53:17

@tistedur: Na jól van, akkor nem én leszek egyedül a háztartás áldozata ma... Ez megnyugtató. Mert itt már megint szőrmamutok hemperegnek mindenhol porcicák helyett, hogy Tomát idézzem.

@Zuzuka: Azt úgy mondják helyesen, hogy muflon. De nem szép dolog megsütni őket.

tistedur 2010.01.16. 11:00:57

@Nadine: egy katonai kabátom van, 80-as évekbeli modell. nincs benne toll sajna :)
nálam portigrisek hemperegnek, pedig még macska sincs :(
@Zuzuka: a muffin6mufflon finom..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 11:05:11

@tistedur: Sajnos, ez nálam sem a macskák szőréből alakul ki. Az én hajamból (főleg), és porból. Ők max. lábnyomokkal tetézik az összhatást.

Bakker, megnéztem a Haitin készült képeket, iszonyat, ami ott van. El sem tudom képzelni, hogy amikor szó szerint összedől egy város, akkor hogyan lehet egyáltalán épületromok alatt túlélőket keresni, menteni. Egyrészt nyilván minden tovább omolhat, másrészt jöhetnek akár utórengések is, és az a szag, ami ott most lehet...
Hol a porszívóm? Hálát adok a Jóistennek, hogy porszívózhatok.

tistedur 2010.01.16. 11:49:04

@Nadine: ebben van valami, sajnos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 11:58:47

@tistedur: Világéletemben a földrengés volt az egyik dolog, amitől rettegtem. Úgy látom, teljes joggal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 12:15:50

Az a baj, hogy nagyon álmos is vagyok. Kérek egy baromi nagy kávét!!!

Zuzuka 2010.01.16. 12:21:22

főőőőzöm!
szegények, szörnyű lehet a túlélőknek, el sem tudom képzelni....

tistedur 2010.01.16. 12:27:02

a kávét én is lefőztem :) a földrengéstől igazándiból nem félek:legalábbis itthon :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 12:36:38

@tistedur: Ezt úgy kell érteni, hogy ha felteszik azt a kérdést, mitől félek a legjobban a világon, akkor az első háromban benne van. De nem egy folyamatos rettegést jelent, csak azt, hogy szörnyűbbet nehezen tudok elképzelni. Mondjuk, már megfejtettük a pszichomókus nénimmel, hogy miért azok a dolgok számomra a legborzalmasabbak... Mind ugyanarról szól.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.16. 12:52:11

Hmmm... Nem keltem korán, csak nyolckor. Azóta üzemelek folyamatosan - géphez most jutottam. De el is tűnök hirtelen, mint erdőben a vadnyom: megyünk szülinapozni ebéd után - az meg már úgyszólván a nyakunkon van :-)
(Még szerencse, hogy nem más!)
@Nadine: A hálaadás mindenkor helyes alapállás. Hát még, ha jogos is :-)))
Én is hálát adok az Úrnak, mint egykor Édesapám az új kalap vásárlásakor. Erre nem túl gyakran kerülhetett sor (mocskos anyagiak), konkrétan erre az egy esetre emlékezem. Ki is vonult a család teljes létszámban. A kalapos nyitva tartott vasárnap - bölcsen belátván: a dolgozó emberek többsége hétköznap nem jut el hozzá nyitvatartási időben.
A szép új, szürke (Nadine, fogd be a füledet) nyúlszőrkalap le se igen kívánkozott a fejéről, így hát a régi került papírzacskóba a boltban.
S ahogy az lenni szokott: alighogy kiléptünk az ajtón, egy madár... letisztelte az új szerzeményt.
Édesapám valahonnan elővett egy darabka selyempapírt (a zsebkendők még textilből voltak, monogrammal hímezve) és letörölte a bűnjelet. Majd felnézett az égre, s szólt:
- Édes jó Istenkém! Most adok én néked hálát, hogy a tehenek nem repülnek!
S azzal mentünk tovább, hazafelé.

tistedur 2010.01.16. 12:55:16

@Mormogi Papa: :D
@Nadine: én attól félek, hogy lekésem a vonatot.meg a vámpíroktól,meg a teljes mozgáskorlátozottságtól.(meg a csoki- és kávéhiánytól)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:03:36

@tistedur: Na jó, hát ilyenekből tele a padlás, mint Mr. Monknál, de a Nagy-Nagy Félelmek hárman vannak, mint a gonoszok. És mind ugyanazt szimbolizálják: a kontroll teljes hiányát, a káoszt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 13:09:26

jó reggelt jó szurkolást! ma adtam magamnak + két órát alvásilag, hogy abszolválni tudjam az esti meccseket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:11:41

@Bombadil Toma: Ez így megy? Megbeszéled magaddal, hogy most még tudsz aludni plusz két órát?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 13:29:32

@Nadine: óóó, én bármennyit tudok pluszban aludni:))) mi medvék, mégha micik is, az egész telet át tudjuk aludni...:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.16. 13:32:37

Volt egy szöveg... Mennyi a normális ember alvásigénye? Csak még öt perc...

Mentem :-)

tistedur 2010.01.16. 13:50:13

@Bombadil Toma: akkor én is medve vagyok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:54:40

@Bombadil Toma: Ismertem egy Micimackót jó közelről, ez tényleg így van:) Kocsiban, ülve, állva, sőt, akár énekelve is, pár pillanatra:)

Zuzuka 2010.01.16. 15:03:55

@Bombadil Toma: hú tényleg! jönnek a szentek, aztán a Colts, nagy Manning rajongó voltam amikor megnyerték a SB-t.

valaki segitsen már pakolni, mert nagyon unom! hogy lehet ennyi fölösleges sz@rt összegyűteni pár év alatt?:(

most egy sem jut eszembe, pedig sokmindentől félek, DE szembemegyek bátran vele, mint Xéna a harcos királylány:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 15:34:57

@Zuzuka: Xéna, tegnap nem mondtál sem A-t, se B-t:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 17:46:48

Már megint majdnem hatkor igyak kávét? Ér még?

tistedur 2010.01.16. 17:53:10

kávézni bármikor ér :)

Zuzuka 2010.01.16. 17:53:35

persze,hogy ér, igyunk együtt.
sas1 küldött mééééélt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 17:56:09

@Zuzuka: Már itt is van előttem:) Sas2 pedig már válaszolt is!:)

@tistedur: Meg virrasztani is, mi?:)

tistedur 2010.01.16. 18:01:07

@Nadine: vagy tévézni, vagy olvasni :) én tudok kávé után aludni, én könnyen beszélek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 18:09:17

@tistedur: Azért szombat este nem akkora baj, ha nem fekszem le időben... Bár ez az elkezdett, össze-vissza csinált takarítás nem sok eredményt hozott, de ha nem látok, nem tudok takarítani. Ezt arra mondom, hogy jobban tudok pihenni, ha rend van. Na, az most nincs. Egyszerre vasalgatok, növényt fürdetek, lakkozok, kommentelek...:) Szóval, mint mindig.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 18:22:53

Szervusztok!

Áramvonalas vagyok, egész nap :)

tistedur 2010.01.16. 18:39:55

@Nadine:ilyenkor praktikus a napszemüveg a sötét lakásban: nem látni a rendetlenséget :) én azt vettem szomorúan tudomásul, hogy már csak két gombóc maradt..még jó, hogy vettem valamit holnapra :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 19:01:58

@tistedur: ...viszont jól orra lehet esni a lépcsőn:)

@fiam: Szevasz, Fuperman, írtam.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.16. 19:28:51

gyermekkel megnéztül az avatart. tényleg jó. érdemes.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 19:34:53

@hzizi: Mennyibe kerül manapság egy premierfilmre egy-egy jegy?

tistedur 2010.01.16. 19:35:45

az avatarra én is pályázom :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 20:10:48

Tudjátok, melyik csatornán lesz holnap a női kézilabda meccs közvetítése? Ha yes, akkor légy szíves a helyet és az időt ideírni. Köszi!
Sportolódik a család :)

tistedur 2010.01.16. 20:19:04

lesz a sportklubbon 18.15-kor női bajnoki meccs

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 20:32:03

Viasat3, 17 óra a Bajnokok Ligája, Győri Audi-Valcea.
Megtaláltuk, ha esetleg ez is érdekel valakit :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 21:30:55

Elmentem dolgomra.
További szép estét!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 21:44:17

Na, mit mondtam, már ott is az utórengés Haitin:(

Jó éjt, Fiam!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:10:59

És hol van egész nap Jé és Maybach? Elkóricáltatok?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 22:17:16

ma visszakaptam a haveromtól a hordozható vinyómat. megkértem, hogy dobjon fel rá pár sorozatot meg filmet amiket letöltögetett mostanában. bakker! most fél terabyte-nyi néznivalóm. ma már túlvagyok dr. house legújabb részeint, meg fél évaddal a life 2. évadjából. aszem ezzel elleszek pár hónapot. ha nem jelenkezem, valószínű éppen valami sorozatot darálok...:)))

@Nadine: az avatarra 1800 forint, legalább is a 3D-re, de szerintem mindenképpen 3D-ben érdemes megnézni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:27:08

@Bombadil Toma: Ó, egyelőre nem fenyeget a moziba mászkálás veszélye, csak kíváncsiságból kérdeztem. Utoljára az előző évezredben voltam moziban, és akkor is kifolyt a fülem. Egyrészt a Dolby Surroundtól, másrészt a szinkronban kukoricát csámcsogóktól és az elmés megjegyzéseiktől:)

A Life-ról nem is hallottam még. Az mi?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:38:01

Na jól van, erre már nem jön válasz, úgy tűnik:) Jó éjt, szép álmokat!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.17. 00:17:04

@Nadine: már elkezdődött a meccs, azért nincs válasz, de most félidő van:))
az avatart szerintem kár kihagyni mert igazi nagybetűs moziélmény. nem sok ilyen van az ember életében:)
a life első évada lement nálunk, most hirtelen nem jut eszembe milyen címen, de röviden arról szól, hogy egy zsarut ártatlanul lecsuktak gyilkosságért, de kiderül hogy ártatlan, kiszabadul, visszakapja a munkáját, meg sokmillió kártéritést. és elkezd nyomozni azok után, akik rákenték a gyilokot...
us.imdb.com/title/tt0874936/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.17. 08:51:05

@Bombadil Toma: Nem rémlik... mármint a Life.

Persze, szeretném majd megnézni. De ehhez kellenek különféle paraméterek.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.17. 10:15:03

@Nadine: gyermekem gépén kalózkodok, így már megválaszoltak közben minden kérdést, mi is 3D-ben néztük a campónában, ellenérzésekkel ültem be, de megnézve csatlakozom Tomához: élmény. És megérte megnézni.
@fiam: a kézimeccs is nagy csata lesz, remélhetőleg kiharcolják a lányok a győzelmet
(viasat3 17 óra)