Ez a szép hosszú név, egy hosszú ideig előkészített és rengeteg hozzávalóból álló ételt takar. Mindezek ellenére, azért nem nehéz elkészíteni és megéri a belefektetett időt.
Hozzávalók:
. 50-60 dkg. marhalábszár
. 2 szál újhagyma vagy egy kisebb fej vöröshagyma
. hüvelykujj nagyságú friss gyömbér
. 1,5 dl. rizsbor vagy száraz sherry
. fél dl. sötét szójaszósz
. 1 csillagánizs
. 4-5 szem szecsuáni bors
+
. 4-5 gerezd fokhagyma
. 5 shitake gomba
. 1 kisebb sárgarépa
. fél fej lilahagyma
. 1 db. csípős hegyes zöldpaprika
. osztrigaszósz
. szójaszósz
. étkezési keményítő
. édes-csípős chiliszósz
. cukor, só, szecsuáni bors
. napraforgó olaj
a tésztához:
. 400g. spagetti vagy kínai woktészta
. negyed fej káposzta vagy kínai kel
. 2 sárgarépa
. 1 db. vajretek
. másfél fej hagyma (vegyesen vörös és lila)
. 3-4 gerezd fokhagyma
. szójaszósz
. só, szárított chili,
. 2-3 szál újhagyma
. mogyoró- vagy napraforgó olaj
Előkészítés (a hús):
1. Egy lábosban vizet forralok, amibe beledobálok egy fej hagymát négyfelé vágva, egy ujjnyi gyömbért felszeletelve és egy csillagánizst.
2. Mikor a forr, beleteszem a húst, hozzáöntök fél deci szójaszószt és egy deci száraz sherryt (vagy rizsbort).
Lejjebb kapcsolom a tűzhelyet közepesnél kisebbre (kerámialap #4/9) és három órát főzöm, míg a hús teljesen meg nem puhul.
3. Ezután kiveszem a főzőléből és felhasználásig félreteszem.
(ezt előző nap is elkészíthetjük)
Előkészületek a húshoz:
A shiitake gombát beáztatom langyos vízbe, legalább fél órán át.
A főtt marhahúst kisebb kockákra felvágom.
A sárgarépát egy zöldséghámozóval vékony lapokra vágom, a hagymát felaprítom.
A fokhagymát vékonyan felszeletelem, a csípős zöldpaprikát karikákra vágom.
A beáztatott shiitake gombák tönkjét/szárát kivágom (ez nem ehető) és a kalapját felcsíkozom.
Elkészítem az édes-csípős chiliszószt: 2:1 arányban összekeverek csípős és édes chilikrémet (a kínai büfékben ezt többnyire Erős Pista és ketchup fele-fele arányú keverékével oldják meg), és a végén ha kell, kevés cukorral beállítom a kívánt egyensúlyt.
Elkészítem a szecsuáni sót: egy-egy kanál durva tengeri sót és szecsuáni borsot mozsárban összeőrlök.
Egy púpos evőkanál keményítőt másfél-két deci vízben feloldok.
Elkészítés (a hús):
1. A wokban olajat forrósítok, majd rádobom a szeletelt fokhagymát és addig pirítom, míg színt nem kap és átadja az ízét az olajnak.
2. Beledobom a húsokat, kissé átpirítom, majd hozzáadok 2-3 ek. osztrigaszószt és megszórom egy bő csipet szecsuáni sóval.
3. Fél percig kevergetve pirítom, majd beledobálom a gombát, hagymát, paprikát és a sárgarépát. Dobva-rázva kevergetem pár pillanatig.
4. Hozzákeverek 3-4 kanál édes-csípős szószt, azzal is pirítom egy keveset majd egy-fél deci száraz sherryt öntök alá úgy párolom újabb fél percig, míg a zöldségek megpuhulnak kicsit, közben egy-két kanál szójaszósszal ízesítem.
5. A végén hozzáöntöm a vízben elkevert keményítőt és fél percig forralom míg egy sűrű, kissé nyúlós szósszá nem áll össze. Ellenőrzöm az ízeket, ha kell még sózom, és/vagy cukrozom, hogy meglegyen az édes-sós-csípős egyensúly, majd átöntöm az egészet egy tálba, és melegen tartva félreteszem tálalásig.
Előkészületek a tésztához:
A spagetti tésztát kettétöröm, majd lobogó forró sós vízben megfőzöm. Leszűröm és félreteszem.
A káposztát egész vékony csíkokra, a sárgarépát zöldséghámozóval szalagokra vágom.
A vajretket vékony lapokra szeletelem, a hagymákat vékonyan szivárványra vágom (félkarikákra).
Elkészítés (a tészta):
1. A wokban olajat forrósítok, majd beledobom a zöldségeket sorban. Először a káposztát, aztán sárgarépát, majd a retket és a hagymát.
2. Dobva-rázva pirítom míg a zöldségek kezdik elveszíteni a tartásukat, közben sózom, belemorzsolok egy-két szárított chilit és belereszelem a 3-4 gerezd fokhagymát.
3. Kevés sherryt öntök alá, és fél-egy percig párolom, míg a zöldségek kissé meg nem puhulnak (nem teljesen, maradjon az ételben kissé „ress” a zöldség).
4. Hozzáadom a tésztát, átforgatom, míg át nem melegszik, közben öntök hozzá szójaszószt és ha kell még sózom. Kész!
Tálaláskor a tésztát a tányérra szedem, és a tetejére halmozok az illatos szószos marhahúsból és megszórom apróra vágott újhagymával.
(tipp!) ezt az ételt csak frissen elkészítve fogyasszuk, melegítve nem az igazi.
A tésztához használhatunk más zöldségeket is, pl. a vajretek helyett bambuszrügyet, a káposzta helyett kínai kelt vagy szójacsírát stb...
Ez egy nagyon sokféle összetevőből álló komplex ízhatású étel, aminek a főbb ízeit az illatos lében főtt marhahús és a karakteres aromájú shiitake gomba alkotta szósz adja. Ha minden jól sikerült ez a sok különféle íz mégis egy harmonikus, de egyben egzotikus zamatú étellé áll össze. Emellett a textúrák különbözősége is adja a karakterét az ételnek, mégpedig a puha omlós hús a selymes szószban és a tésztában lévő roppanós/ress zöldségek ellentéte...
Kesernyésebb, komlósabb ízű pilseni sört ajánlok mellé.
Elkészítési idő: 3 és fél óra
Költségek: kb. 550 Ft./adag
Sör: 175 Ft. Perlenbacher - Lidl
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 08:12:30
Toma, az első mondatban elmondtál mindent, ami miatt kizárt dolog, hogy valaha megpróbálkozzak ezzel a kajával. Ráadásul mharhahús.
De legalább nem veszünk össze rajta:)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.01. 08:21:11
Száraz sherry címén ideképeled életem egyik legjobb (portugál) borát... Zuzuka is mesélhet róla! Neki megadatott a pincelátogatás élménye :-)
Na jó, többfajta bort is gyárt az a cég - de olyan, hogy aprócska üvegben (egykor whiskey lakott benne) hazavigyek kóstolót egy borból a családnak, és ők is elismerően cuppogjanak - hát ilyen többször nem volt...
Jé 2010.04.01. 08:26:15
Fűűű, ez de szép... valami ilyesmit ettünk már egyszer, nem? Mindenesetre nekem ez bejön.
Zuzuka 2010.04.01. 08:33:04
nagyon príma! nekem is bejön, el is olvastam vagy 3-szor és alkalomhoz illően megéheztem.
@Mormogi Papa: :)) a Sandeman tényleg nagyszerű bor!
döntetlen lett a meccs, nem bírtak egymással a nagyok:)
maybach 2010.04.01. 08:50:36
Toma!
Nagyon jól néz ki. Sok esély nincs rá, hogy hasonlót elkövessek. Bár ki tudja.
Tegnap se fogadtam volna a döntetlenre, ami nem is volt reális és jó adag bírói segítség is kellett hozzá.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.01. 08:55:53
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.01. 09:04:15
Toma, csatlakoznom kell a fentiekhez, ez tipikusan az a kaja, amit nagyon szívesen megeszek, ha elkészíted nekem (nekünk)! :)
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.04.01. 11:06:55
Írtam amúgy egy stanglis posztot, hogy megdöntsem Cyan uralmát, csak még be kell kopiznom, ha nincs nagy sorbanállás, majd megsürgetem magam..:)
tistedur 2010.04.01. 11:26:52
Toma, ez nagyon gusztusos :)
Pálcika 2010.04.01. 11:43:09
hú,ez tipikusan az az étel amit enni szeretek,elkészíteni nem annyira,már abban is elfáradtam,hogy elolvastam.minden esetre a "dobva-rázva" nagyon úgy hangzik mintha Toma pajkosan kikacsintana a wok mögül,mint George Clooney a híres "rázva nem keverve" Martini reklámban:)))))))
és most KÁVÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 12:49:58
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.01. 13:01:56
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 13:36:18
Zuzuka 2010.04.01. 15:08:48
a lime héját a fejemre tettem:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 17:01:20
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.04.01. 17:34:46
Csak olyan rég posztoltam, hogy már nem emlékszem, hogy mi volt a trükk a képbeillesztésnél, mert azt tudom, hogy ahogy logikus volt, hogy kell, na úgy semmiképp sem.
Pedig még videóm is van egy nyáladzó tesztelőről, aki nem kutya..:P
Kicsit kiürült ma a placc.. :O
Betört a tavasz?:) Én eddig a szigeten róttam a köröket..
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 17:42:44
Nincs miért szégyenkezned, de nem én leszek az, aki elmagyarázza a képfelrakást:)
Pálcika 2010.04.01. 18:38:13
jaj megjött a jó idő és én már(türelmetlenül)ennék kerti paradicsomot óóóóóóó
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 18:46:30
És hogy a hentesnek is jó napja legyen, vettem nem egész 30 dkg füstölt lapockát húsvétra. Így mulat egy magyar nyúl.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 19:49:52
tistedur 2010.04.01. 20:09:59
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 20:32:13
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.04.01. 20:47:07
tistedur 2010.04.01. 21:08:48
@Nadine: a szunyókálás meghosszabbítja az életet :)
maybach 2010.04.01. 21:57:37
Álmosító idő volt ma. Nade délutánra optimális körülmények jöttek össze. Nyertünk is.
Nagy visszavágás volt ez.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 22:08:08
@maybach: Szóban?:)
tistedur 2010.04.01. 22:08:41
tistedur 2010.04.01. 22:09:21
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.01. 22:14:04
tistedur 2010.04.01. 22:40:21
maybach 2010.04.02. 07:11:30
Holnap már rá lehet repülni a sonkára. Igen derék.
Visszavágás szóban is megvolt.
Zuzuka 2010.04.02. 07:43:38
csípős hideg van.
ez az óraállítás engem is nagyon megvisel, ki kell rugdosni magam az ágyból...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 08:14:52
@maybach: Én sosem tudom, mik a szabályok. A nénim - azt hiszem - vasárnap este ugrott neki a sonkának.
@Zuzuka: Ne is mondd, most bírtam kivakarni magam. És hát a doromboló puha szürke sem segített a karomban.
maybach 2010.04.02. 08:45:46
Sok salátát akarok már tojásos nokedlivel, sült sonkával.
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 08:45:55
A sonka a mi családunkbam szombati mulatság (anyám szerint akkor lehet kezdeni a szelését ha feljöttek a csillagok - no az éhes nép ilyenkor nagyon éles szemmel vizslatja az eget).
Jah, és péknél sül a sonka, kenyértésztában.
Mindjárt fel is dobok egy kedvcsináló posztot.
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 09:17:24
a holnapi kézilabda meccsnézést kell még valahogy lebótolni a családdal, épp sonkaidőben lesz...
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.02. 09:27:02
Nálunk őszbe hajló tavasz van, de nem számít, várjuk mi is a sonkát, csülköt, tarját...
Gondoltam, az idén reneszánsz estet rendezünk és kultúráltan tépjük-szaggatjuk a húsféléket :)
Sürgős segítséget kérek: nem találom Toma chilis babját, pontosabban a receptjét. Aki megtalálja, jutalomban részesül, feltéve, ha idelinkeli, vagy odamutat. Köszi!
Zuzuka 2010.04.02. 09:38:57
erre gondolsz? chiliset én sem leltem.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 09:41:37
Zuzuka 2010.04.02. 09:45:32
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.02. 09:48:59
Köszi azért.
@Nadine: Hát igen, jó lett volna valahogy egyértelműen jelölni :)
A saját blogján sem találom.
Ne gondold, hogy nem értem a célzást... :)
Zuzuka 2010.04.02. 10:06:48
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 10:17:30
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 10:41:45
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.02. 11:05:20
Köszi, pedig úgy emlékszem, hogy nagyon guszta volt a fotón és a gyerekek kérik, hogy készítsem el.
Remélem, ha fölébred az Illetékes, a segítségemre siet.
Köszönöm lányok az iparkodást!
Most megyek és készre főzöm a gombapörit. Ma hústalanok vagyunk.
Grafit Macseek 2010.04.02. 11:10:48
Nincs valakinek valami nagyon tuti, megbízható zserbó-receptje?
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 11:12:47
Zuzuka 2010.04.02. 11:22:14
@Grafit Macseek: sztem nyugodtam megfőzheted ma is... anyukám tud jó zserbót, már megkóstolhattad volna:P :P
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.02. 11:24:08
sonkát kihagyom idén. valahogy nem kívánom...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 11:28:45
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.02. 11:36:41
Zuzuka 2010.04.02. 12:15:49
ebéd: lencse főzelék (vagy szép leszek, vagy gazdag, vagy egyik se:)))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 12:49:29
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 12:52:21
tistedur 2010.04.02. 13:24:55
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 13:35:56
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 14:17:09
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 14:37:47
tistedur 2010.04.02. 14:52:15
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 14:56:44
@tistedur: böjt idején a hal megengedett hús.
szardínia, miért ne, hajrá ! :-)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 15:02:09
Zuzuka 2010.04.02. 15:08:39
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 15:20:49
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.04.02. 15:23:28
sok locsolót a lányoknak, a fiúk meg vigyázzanak a kézfejükre, nehogy rálépjen valaki :-)
kellemes ünnepeket !
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 15:41:25
Viszont, de én eltekintenék a locsolóktól:)
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.02. 17:13:33
Kerestem úgy is, hogy mexikói bab, de úgy sem találtam :)
@Zuzuka: Édi az avatarod :)
@hzizi: Ma nem, majd vasárnap-hétfőn :)
A nagy lángot hallottam én is, de ennél én csendesebb típus vagyok... (hm)
Egyébként a nagy lángot akkorra gondolod, amikor a paprikát teszed bele, de a halat még nem, ugye?
Zuzuka 2010.04.02. 18:59:14
@fiam: köszi! húsvéti nyuszika.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 19:25:04
Zuzuka 2010.04.02. 19:51:07
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 19:58:22
Zuzuka 2010.04.02. 20:02:57
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.02. 20:11:47
Pálcika 2010.04.03. 07:50:11
Kávézom,olvasgatok,aztán megyek a piacra bevásárolni(meg nézelődni:),
fogalmam sincs mit főzzek,egyenlőre csak a sonka és a töltöttkáposzta a biztos,na de mit még??????
jaj de üres az agyam,biztosan a kevés kávé az oka:)))))
Pálcika 2010.04.03. 07:52:32
Zuzuka 2010.04.03. 07:52:46
kááávééét!
meló van, menni kell, de legalább süt a nap!
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.03. 08:45:18
@Pálcika: Én is piacra készülődöm, hasonló célokkal, de egy kis diót tényleg kell vennem, meg újhagymát is szeretnék, hátha szép is van, nemcsak olyan nyeszlettek, mint amiket a héten láttam.
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.03. 09:23:42
@Pálcika: Remélem sikerül nekem is jól megcsinálnom.
A mai menü: húsleves, rántott tarja gombamártással ebédre; vacsira bőségtál (sonka, felvágottak, tojás, sok zöldség stb.)
Holnap-hétfő: halászlé és ipari mennyiségű túrós rétes :)
@Zuzuka: Rendes meló?
@Nadine: Lemértem, hetven centis újhagymát vettünk tegnap 190 Ft-ért :) A zöldje sem csípős-keserű, úgyhogy tetőtől-talpig ehető. Mi is nagyon szeretjük. Szerintem ma csak úgy élvezd a napot, ne dobozolj.
kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.04.03. 11:01:02
A diszkoszpörkölt
Bemásoltam korrekten, csak fél oldal, mindannyiótoknak szeretettel ajánlom, szerintem csúcs:
kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=DbnlBG_ERH
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.03. 16:50:53
Most értem haza a csatangolásból, amiben volt minden, pl. "nem veszek több növényt!" felkiáltással négy kertészetben jártam, és hoztam egy cserjét, meg egy évelőt, meg négy árvácskát (az eddig vett négy és el nem ültetett mellé:)), majd most már a "kertben serénykedem!" felkiáltással megfogtam Stefit, és elmentünk a patakpartra tekeregni, nehogy már csak nekem legyen jó:) Szóval, most hazaértem, eszem, és meglátjuk, mire lesz még energiám:)))
nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2010.04.03. 18:49:37
de sebaj, túléljük, majd knövi :)
havajj 2010.04.03. 19:25:23
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.03. 19:40:03
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:07:00
Most élednek a Nyulak!:))
havajj nem él a zőccséggel:)))
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:08:25
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.03. 20:08:37
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:09:58
havajj 2010.04.03. 20:15:29
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.03. 20:17:54
Zuzuka 2010.04.03. 20:19:19
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:19:21
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:19:59
Zuzuka 2010.04.03. 20:24:14
Grafit Macseek 2010.04.03. 20:35:04
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.03. 20:35:40
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.03. 23:01:15
Zuzuka 2010.04.04. 08:27:54
kellemes húsvétot!
úgy ébredtem, mint akit agyonvertek, biztos harcoltam álmomban az ellenséggel...
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 08:58:56
@Zuzuka: Remélem, nem én voltam az, mert hasonlóképpen ébredtem, és éjjel kettőkor még nagyon forgolódtam.
maybach 2010.04.04. 09:08:03
Kellemes ünnepet, finom kajákat kívánok!
Azért az nem baj, hogy az év nagy részében nem ilyen a felhozatal, mert akkor sumósnak is nagy lennék.
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 09:22:50
Zuzuka 2010.04.04. 09:48:16
nah, sütöm a sütit. @maybach: ha éhes maradnál csak szólj:)
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 10:24:20
Nekem pl. pont olyan vasárnap, mint a többi, annyi különbséggel, hogy nem kell este korrektúráznom.
Bakker, olyan hideg van, pedig ma akartam elültetni a hozott virágokat. Pff..
Grafit Macseek 2010.04.04. 11:02:24
Boldog Nyúl-Napot, kellemes ünnepet mindenkinek!
Mit sücc, kis Zuzuzu?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.04. 11:33:31
Zuzuka 2010.04.04. 11:41:47
@Nadine: nálunk is csak a szük család lesz, a többiek sajnos messze laknak:(
Zuzuka 2010.04.04. 11:47:40
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 12:00:25
@Zuzuka: Én is almás pitét sütök mindjárt, meg Cyan sajtosát, holnap délután megyek a jógásokhoz szatszangra, lesz indiai úti beszámoló. Már ha megeszik egyáltalán a tojás miatt.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.04. 12:31:55
Grafit Macseek 2010.04.04. 13:27:50
Grafit Macseek 2010.04.04. 13:29:28
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.04. 13:35:49
@Bombadil Toma: Postás odaért?
Csak úgy modom, hogy naggggyon finom lett a halászlé. A túrós rétesre meg nem találok szavakat :)
Az öndicséret meg egyáltalán nem büdös :)))
Ma nyugdíjas szekció volt: Apu és szomszéd néni, meg mi. Holnap jönnek gyerekek, de akkor mi meg el. Kis lazulás. De jó lesz!
tistedur 2010.04.04. 13:43:12
@Bombadil Toma: az éjszakai vaddisznók elöli menekülésben kiéhezik az ember :)
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.04. 14:04:16
@tistedur: sárkányos egy éjszaka volt, mintha szögeket ettem volna:))
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 14:21:19
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.04. 14:42:47
Grafit Macseek 2010.04.04. 14:51:20
Grafit Macseek 2010.04.04. 14:55:57
Grafit Macseek 2010.04.04. 14:57:10
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 14:58:34
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 14:59:10
Zuzuka 2010.04.04. 15:28:21
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.04.04. 15:35:03
Locsolkodót meg csak annak, akinek hiányzik :-)
Grafit Macseek 2010.04.04. 15:44:33
tistedur 2010.04.04. 16:16:32
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 16:28:37
Azt nem értem csak, hogy a régi ócska gáztűzhelyen, mérsékelt tűzön 18 perc alatt sült meg, a csodatűzhelyen meg 200 fokon 38-40 perc alatt... Drága, ám költséges?
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.04. 17:26:31
picasaweb.google.com/artlobo/KertiSutes201004?feat=directlink
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.04.04. 17:29:03
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.04.04. 17:36:24
@Grafit Macseek: @Nadine: Varietas delectat! :)
@Mormogi Papa: Nálunk presztízskérdés volt a locsolók száma és a locsolás mennyisége.
Ezt mélyen átéreztem a lányomnál is. Aztán, amikor hazaköltöztünk és jöttek a suhancok locsolni, a Fruzsi a folyosó egyik végén visított az örömtől, a másik végén Anyu szirénázott az "Azonnal tűnjetek a szemem elől, tüdőgyulladást kap ez a szegény gyerek!" szöveggel.
Pláne, amikor a tűzoltók jöttek locsolókocsival... :D
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 17:44:55
KAP után szabadon?:))) Nem baj, pótolja a szakállad:)
tistedur 2010.04.04. 18:18:44
Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.04.04. 19:18:53