Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Vinitor - Mit tehet a hazafi, ha eMagyarországot megérinti a bukás szele?

2010.05.19. 05:00 vendég blogger

 

Április végén hazánk elvesztette utolsó távol-keleti gyarmatát, ezzel hivatalosan is elvesztettük a nagyhatalmi státuszunkat a világpolitikában. A helyi kínai lakosság hathatós USA, lengyel, horvát és spanyol támogatással, véres függetlenségi harcban sikeresen megdöntötte a kérdéses terület magyar vezetését. Politikai és katonai ellenfeleinknek ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, szinte azonnal megindult az anyaország ellen a támadás. Kombinált román, horvát és lengyel támadás ért minket, régióink egyre fogytak, végül az utolsó falak előtt, Közép-Magyarország régióban mind az északról, mind a délről érkező seregeket sikeresen megállítottuk. A csata két egymást követő napon is kitört (az első győzelmünk után egy ismételt rohammal akartak padlóra küldeni minket), pár perces szünettel megszakítva az esti órákban. Mindkét oldalon felsorakozott a harcosok legjava, magyarként sokat köszönhetünk a mellettünk harcoló szerb, indonéz, török, orosz tankoknak, valamint további szövetségeseinknek is. A történelem során ez a két csata tartja a rekordot, soha sehol nem történt még ekkora megmozdulás a világon. Május első dekádjában a területeink visszaszerzése a cél, az ország gazdaságának, iparának újjáépítése, az élet újraszervezése, amelyhez legnagyobb szükségünk az új játékosokra van. 2009 nyara óta - amikor hazánk olyan kiterjedt gyarmathálózattal rendelkezett, hogy határainkon belül sosem ment le a Nap - most kerültünk a legnehezebb helyzetbe, közel álltunk, állunk a végső eltörléshez.
 
eMagyarország pár nappal ezelőtt:
 
eMagyarország az elmúlt nyáron, igazi birodalomként (zölddel az általunk birtokolt területek):


 
Ezek az események természetesen nem a valóságban játszódtak le, hanem az EREPUBLIK nevű internetes stratégiai játékban, eMagyarországon. Ebben a cikkben a teljesség igénye nélkül bemutatnám a játékot, valamint hozzáteszem a saját tapasztalataimat az egyes részeiről, amolyan szubjektív beszámolóként. Indulásakor a fejlesztők a valós világ természeti, gazdasági és politikai berendezkedését képezték le a játék világába, az ottani történelem azonban egészen más irányban mozog, mint amit mi ismerhetünk. A regisztrált játékosok - mintegy négyszázezren szerte a világon - a saját országuk zászlaja alatt, annak állampolgáraként igyekeznek előrejutni mind egyéni, mind közösségi szinten. A játék úgynevezett online böngészős szocio-stratégiai szimulátor, ez a hangzatos elnevezés valójában egyszerű működést takar. A játékosok egyénenként a saját karakterüket irányítják - dolgoznak, fogyasztanak, harcolnak - , közösségi szinten viszont ők alkotják a társadalmat, ők építik fel az ország vezetését. Éppen ezért egy-egy ország több, mint a lakosainak, regisztrált játékosainak összessége, a készítők valóban igyekeztek, hogy a valóságot megközelítő helyzetet hozzanak létre. Egyenként kicsiny fogaskerekek vagyunk országunk gépezetében, mégis bárki viheti az ország elnöki székéig, vagy saját cégbirodalmat építhet fel.
 
Gazdaság
A játékban állást kell vállalni, hogy a fizetésből meg tudjuk vásárolni a szükséges fogyasztási cikkeket, ez azonban a valósággal ellentétben egyetlen kattintás, és a vásárlásnál sincs sorban állás. Azonban nem csak munkavállaló lehet valaki, kis szerencsével, esetleg szorgalommal, hozzáértéssel komoly cégbirodalmat is létrehozhatunk, megélhetünk pénzváltásból, és nemrég lett bevezetve a játékban a tőzsde, így brókerként is ki lehet próbálni magunkat. Ezek után pedig minden felhalmozott vagyonunkat elkölthetjük a legerősebb fegyverekre, hogy az utolsó pillanatban állítsuk meg az ellenfél előrenyomulását :)
 
Jómagam több cég vezetésével is szerencsét próbáltam, termeltem búzát a Dél-Alföld lapályán, fegyvert gyártottam a budapesti üzemekben és ajándékcsomagolót vezettem Észak-Magyarország festői hegyei között. Jelenleg a fegyvercégem van meg, a többitől búcsút vettem, mások voltak a prioritásaim. Komoly munkával országos jelentőségű piaci tényezővé nőhettem volna, de inkább a nyugodt játékmenetet részesítettem előnyben.
 
Politika
Mivel itt országok játszanak egymás mellett és ellen, így szükség van politikai testületre. A játék funkciói a kongresszusi képviselői cím és az elnöki cím megszerzését teszik lehetővé, ezeket honorálja trófeával. A pártelnöki címért már nem jár kitüntetés, viszont az több ember előtt nyitva álló lehetőség. Havi ciklusokkal működik a rendszer, azaz havonta egyszer vannak kongresszusi választások, pártelnök és országos elnökválasztás. A játékban viszonylag aktív a pártélet, az egyes csoportok saját cégekkel, sőt, katonai századokkal is rendelkezhetnek, így itt a fegyveresek hatalomátvétele elég reális lehetőség :)
Mivel a politika a játékban is érzékeny terület, így én ezzel nem próbálkoztam meg, bár a Magyar Kétfarkú Kutya Párt erepublikos megfelelője szimpatikus számomra is. Azonban a párt akkor is párt, ha viccből, polgárpukkasztásból politizálnak, jelenleg is „szabadúszóként” fejtem ki a véleményemet, ez valószínűsíthetően a jövőben is így marad.
 
Hadügy
Minden játékos egyben katona is, azaz országa hadügyi akcióiban részt tud venni, tud "ütni a csatákban" egyszerű polgárként is. Mostani helyzetünkhöz ez a tény is nagyban hozzájárul, hiszen a hazánkkal ellentétes érdekeket képviselő Lengyelország, Románia és Horvátország mind nagyobb lakossággal rendelkezik nálunk, így komolyan meg tudnak szorongatni minket. Ismét egy jó indok, hogy miért van szükségünk minél több friss játékosra :) Ezen kívül minden ország megszervezte a saját hadseregét, valamint több irreguláris alakulat is létezik, amelyek nem állami irányítás alatt állnak, hanem szabadcsapatként harcolnak.
A cégvezetés mellett a hadseregbe való belépés adta meg számomra a játék igazi élményét. Az egyik nagyobb reguláris ezred – reguláris, mert állami pénzből is kapunk juttatásokat, cserébe elvárják, hogy mindenben engedelmeskedjünk a Hadügyminisztérium parancsainak – tagja vagyok, a Zrínyi Miklós Ezred kötelékében. A fontosabb csatákban ellátmányt kapunk, ha szövetségeseinknek kell segíteni, úgy repülőre szállunk, és ott ütünk, ahol a legjobban fáj az ellenségnek. A hadseregünk szervezettsége példaértékű, több kisebb ország is a mi példánkat követve hozta létre a saját fegyveres testületét. A csapatszellem rengeteget számít a játék élvezhetőségében, mikor egy-egy csata vége előtt a cseten összegyűlve, az ezredből hetvenen-nyolcvanan izguljuk végig az utolsó perceket, hogy vajon nyerünk-e vagy sem.
 
A játék mind működésében, mind felépítésében egyszerű, a gépet nem terheli meg túlságosan a grafikai megjelenítés. Egyedüli probléma a szolgáltató oldalán szokott lenni, nagy terhelésnél előfordul, hogy hosszú percekre elérhetetlenné válik az oldal. Nem kell ecsetelni, hogy ez milyen kellemetlen tud lenni egy-egy fontosabb csata végjátékában. Mivel a polgárunk, karakterünk cselekedetei néhány kattintással vihetők végbe, ezért akár napi 5 perc is elegendő, ha részt akarunk venni eMagyarország felemelkedésében. Azonban ha valaki jobban bele szeretne mélyedni a játékba, nagyon összetartó és igazán jó közösséget talál. A nagyjából 10.000 aktív magyar játékos rendkívül hatékonyan működik együtt, a játékon belüli újságírási lehetőséggel igen sokan élnek, így az egyik legfontosabb kommunikációs csatornaként működik. A játékban nemrég bevezették a nemzeti fórumokat és a saját csetszoba lehetőségét, azonban a csetes kommunikáció a játékon kívül zajlik, változó, de többnyire magas aktivitással.
A magyar csapat a http://mibbit.com/chat/ oldalt használja csetelésre, a csatornánk pedig az #erep szoba. Ezen kívül a legtöbb pártnak, ezrednek és szabadcsapatnak van saját szobája, ahol igen aktív közösségi élet zajlik, érdemes ide is benézni.
Ebben a játékban a regisztrálók a magyarok egy olyan oldalával ismerkedhetnek meg, amely a való világból sajnos lassan kezd kikopni. Persze itt sem minden fenékig tejfel, de az igazi élményt mégis a közösség, a csapat adja, abban pedig talán a legjobbak vagyunk :)
Az eMagyar oktatóhálózat szinte páratlan a játékban, komoly, szervezett csapat várja az újoncokat, hogy átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Személyes mentor, álláslehetőség állami fenntartású cégekben, ismertető cikkek tömkelege, ajándék fogyasztási cikkek a kezdetekben, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ezek mind komolyan hozzájárulnak ahhoz, hogy a regisztrálók nagy százaléka játékban maradjon, azaz ne unják meg pár napon, egy héten belül az egészet. Emellett a meghívólinkkel regisztrálók automatikusan felkerülnek a meghívójuk barátlistájára, így ő az üzenőfalon keresztül és privát üzenetben is könnyen kapcsolatba léphet velük.
 
Regisztráció
A játékba lehetőleg meghívólinken keresztül regisztráljatok, hiszen így a meghívó küldője is pénzjutalmat kap a játékban, mikor elértek egy bizonyos szintet. Ez a plusz pénz igen jól szokott jönni az ország gazdaságának, minél több meghívottra van ezért szükségünk.
Regisztrálni ide kattintva tudtok.
Fontos, hogy a választásnál Hungary, Central Hungary régiót válasszátok, ennek játéktechnikai okai vannak, bizonyos szint elérésekor szabadon utazhattok bárhová, de az elején jobb lesz nektek ott :)
A regisztráció után az e-mail címre meg fog érkezni az aktivációs levél - több szolgáltatónál automatikusan a spam mappába kerül, érdemes ott is megnézni, ha késne - amely segítségével megerősíthetitek a regisztrációt.
A választható nyelvek közül én az angolt javaslom, mert bár van magyar nyelv is, hiányos, néhol hibás a fordítás. Nem kell komoly nyelvtudás ahhoz, hogy eligazodjon az ember, és a játékosok között is inkább az angol megnevezések, szavak terjedtek el, mivel a magyar nyelvi modul nem régóta érhető csak el.
Készült egy hasznos tutorial, amely az első pár nap eseményeit mutatja be, ennek segítségével hamar belejön mindenki a játék irányításába. Emellett pedig tapasztalt öreg rókák, mentorok, segítőkész játékosok tömege várja, hogy eligazítson benneteket eMagyarország mindennapjaiban :) Már csak regisztrálnotok kell, várunk benneteket!
 
ui:
1: első munkahelynek mindenki a "Kezdonevelde hazgyar" céget válassza; az építőipar felfutóban van, hosszabb távon is a legmagasabb fizetéseket ott lehet majd kapni
2: az üzeneteit (a kis boríték ikon a bal oldalsávban) mindenképpen nézzék meg, mert én is, és ha az oktatási minisztérium küld hozzájuk mentort (tapasztalt játékos, aki segít az első egy-két hétben válaszokkal, tanácsokkal, ötletekkel), akkor ő is üzenetben fog kapcsolatba lépni velük
3: a főoldalon lévő 5 legolvasottabb cikk bármelyikéhez kommentelhetnek, ha kérdésük van, perceken belül segítséget kapnak (szintén üzenetben), azok a cikkek folyamatosan szem előtt vannak

325 komment

Címkék: ajánló játék vinitor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2010.05.19. 05:19:36

meggyőző :)
Jó reggelt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 07:23:25

Jó reggelt.

Vinitor, ez nagyon komoly így leírva. Nyugdíjas éveimben - ha lesznek olyanok - talán időm is jut ilyen típusú játékok megismerésére és élvezetére.

maybach 2010.05.19. 07:52:11

Jó reggelt kívánok!
Játszani mindig jó.
Sőt, semmit sem szabad túl komolyan venni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 07:54:33

@maybach: Jól beszélsz, mint mindig:) Akkor most elszállíthatnád a sarat a kertemből.

spájdernecc 2010.05.19. 07:56:24

" Harca fel! Győzni kell! "
/ merész GoDdfroi /

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.19. 07:58:48

jó reggelt, jó kávét!
Honfoglalóztam vagy 7-8 éve, jók ezek a játékok, csak időigényesek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 08:03:59

@hzizi: Én is erre bátorkodtam célozni. Én gyakran olyan fáradt vagyok, hogy - tudom, vicces - a Tetrisnél kiejtem magam a 2. szinten:)))

maybach 2010.05.19. 08:12:46

Nadine!
A sok igény miatt a sarat központilag szárítom fel.
Már alakul.

A Honfoglaló jó!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 08:28:14

@maybach: Na, ha ekkora igény van rá, akkor az enyémet vidd el és oszt szét.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.19. 08:38:07

Jó reggelt! Ez nem azt jelenti, hogy most keltem volna fel - a kávét megfőztem, megittam - kicsit félretettem. Kér valaki? Csak a Mormoginé holnap reggeli adagját nem adom :-)

De jó, hogy megint van kora reggeli kukorék!

Honfoglaló is jó játék meg sok más is - egy időben az Angliából hozott 'OUTRAGE! Steal The Crown Jewels" volt nálunk a legnépszerűbb. Nagytáblás, bábús - kártyás, a dobókocka a véletlent képviseli, de van választásod :-) A (nem meglepő módon) francia jövevényszó jelentése: gyalázat. Állítólag megtörtént eseményt dolgoz fel: 1671-ben bizonyos Thomas Blood és társai megpróbálták ellopni az angol koronaékszereket - de nem jártak sikerrel: nem jutottak ki. Ilyen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Outrage!_%28game%29
Aztán egy kicsit csitult a játékos kedv. De számunka még akkor is nagyon fontos az élő partner jelenléte, mikor - mint itt, vagy a Katan-ban - mindenki mindenki ellen játszik :-)
A számítógépes játék egyszemélyes - nekem. :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.19. 09:08:47

Remélem, van áram a trafóház tövében...
Majd bentről jelentkezem. Ha lesz időm rá.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.19. 09:09:27

Jó reggelt!

Szél, szél, szél...

@spájdernecc: Na ez az! Ez az ébresztés hiányzott, tudtam én! :)

Vinitor!
Ez nagyon izgalmasan hangzik! A közösség meg ugye mániám.
Akik ismernek a Kifőzdéről, azok most ne nevessenek!, de én kipróbálnám. Kicsit ugyan féltem magamtól eMagyarországot, meg a háborúk híve sem vagyok annyira. Általában megsajnálom az ellenséget illetve mindig azt, aki épp vesztésre áll, végül is, ahogy látom, pont magunkat :)
Valami rendezvényszervezői munka, meg írás, foltvarrás-gyöngyfűzés nem kell oda? Azért néha van béke?
Elsősegélyt tudok nyújtani egy kicsit, kivéve a szájon át lélegeztetést.
Szóval némileg kripli vagyok. Így is jó?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.19. 09:10:49

@Mormogi Papa: Ha még egyszer belenyúlok a konnektorba, én magam leszek az áramszedő...

2010.05.19. 09:17:28

Wow, ez aztán kimerítő értekezés... Első ránézésre olyannak tűnik, mint a Rizikó nevű társasjáték, de azzal még nem tudtak leültetni az asztalhoz.

Ja, és jó reggelt mindenkinek!

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.19. 09:18:11

@Mormogi Papa: Jha, Katan függők is voltunk, azt mondjuk gyermek kedvéért kezdtem el, de mikor már 8 orszégot etettem nap mint nap akkor besokaltam.
Lehet rosszul mondtam: nem a mostani kvízes honfoglalóra gondoltam (néha azt is játszuk gyermekkel) hanem a régi Katan előtti Honfoglaló tisztán stratégiai játékra. (megnéztem a keresőben, már nem találtam)
No, jó munkát a dolgozókank, napsütést mindenkinek!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 10:05:15

Nagyon-nagyon-nagyon álmos vagyok. Cirka tízórás alvás után. Jaj.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 10:43:16

roppant morcos vagyok ma! kib@szott szél, kib@szott internet ami tegnap az utolsó három percben mondta be az unalmast, hogy éppen licitáltam egy aukciós oldalon, így pont elbuktam, és kib@szott minden más...

jó reggelt:((

tistedur 2010.05.19. 10:47:19

kevesebb szelet, több kávét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 11:05:04

@Bombadil Toma: A szelet osztom! Mit buktál el?

@tistedur: Pontosan ez fog most történni:)

2010.05.19. 11:09:00

felteszem Tomának ma szar napja van...

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.19. 11:35:34

@Bombadil Toma: vedd úgy, hogy ez égi jel, lehet, hogy így jártál jobban.
@Nadine: 10 óra alvás? De rég fordulhatott elő velem olyan... de én 5 órányi után is naon-naon álmos vagyok :) Tényleg rosszul aludtam.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 11:48:06

@Nadine: van egy érdekes aukciós oldal, ahol egy nokia n97-es telefonra licitáltam. itt az nyer aki az egyedüli legkisebb összeget ajálnja fel a cuccért. szépen taktikáztam, már csak pár licitet kelett volna kiütnöm és enyém a teló, mert volt egy 173 forintos ajánlatom amire még nem tett senki, de az utolsó pár percben elment a térerő és nem volt netem. végül 152 forintért vehette meg a győztes a 100 ezres telefont...

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.19. 11:51:55

@Bombadil Toma: így már érthető :((
Remélhetőleg épen maradt a géped!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 11:54:51

@hzizi: Tegnap annyira kifárasztott a Pesten való autózás, a többiről nem is beszélve, hogy nagyjából hétkor elájultam, aztán kilenc előtt felébredtem, majd tízkor újra elaludtam - reggelig. Tán több is volt, mint tíz óra... Mondjuk, biztosan az is belejátszott, hogy az előző napokban meg nem tudtam aludni rendesen, olyan hangos volt a vihar...

@Bombadil Toma: Nem is értem ezt a licittípust, de biztos jó vétel lett volna ennyiért, nem vitás:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.19. 12:17:43

@Nadine: Azért bírod borzolni az idegrendszerünket... Annyit azért szeretnénk tudni a tegnapi napról, ami publikus. Ami nem, írd meg emilben! :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 12:27:04

@Nadine: a lényege az, hogy van egy egyenlegeg amit feltöltesz. 100 forint egy licit. van egy áru amire teszel külömböző árajánlatot. az nyer, aki a végén a legkisebb olyan összeget tette meg, amire más nem gondolt, nem tett arra az összegre és te vagy egyedüli. közben folyamatosan mutatja, hogy éppen az aktuális nyerő összeg mondjuk 93 és 135 között van... a lényeg, hogy az utolsó percekben megpróbálod kiütni a másik összegeit, hogy a tied legyen az egyedüli legkisebb...
én tegnap beáldoztam háromezer forintnyi tétet, jól taktikáztam mert több olyan egyedüli ajánlatom is volt a közelben ami bejöhetett volna, de nem tudtam kiütni a végén azt a pár számot ami az enyémre terelte volna a nyerő ajánlatot...

2010.05.19. 12:35:04

és ez miért éri meg annak, aki a cuccot felajánlja, vagy az oldalnak?

maybach 2010.05.19. 12:45:20

Toma!
Ettől interaktív a számítógép. Ha nekem jön áramszünet póker közben, igen szépen elbeszélgetünk.
Egyébként nagyon dühítő.

Jé!
Gondolom a licitálás is pénzbe kerül. Így azzal többet fizetnek be, mint amibe a kütyü kerül.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 13:00:30

@Bombadil Toma: Nekem ez kicsit olyan szerencsejáték-szerű... Tévedek? Nevezhetném félkarú rablónak is:)

@fiam: Nem akarom elkiabálni. Még mailben sem. Majd ha kézzelfogható eredménye lesz a tegnapi "castingnak".

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 14:25:43

@maybach: látnod kellett volna, ahogy laptoppal az ölemben, káromkodva keringek a lakásban és teraszon térerőt keresve. szegény kutyáim farkukbehúzva menekültek előlem:)))

@Jé: mert kábé háromszor annyi pénz jön be az áruért mint amennyit ér. sokan teszenek licitet. az jár jól aki nyer. pl, ha tegnap én nyerek, akkor a 3000 forintnyi tétem + 173 ft, amennyiért megvehettem volna + 2000 ft. szálítás = 5.173 forintért jutottam volna egy százezres telefonhoz. így viszont buktam 3000 forintot, mert a téteket mindig levonják...

@Nadine: csak akkor, ha pár téttel licitálsz. akkor a szerencséden múlik. de ha kellő pénzt áldozol, és sok tétet lefedsz elég nagy esélyed van a nyerésre. úgy inkább stratégia, mint szerencsejáték. hasonlít kicsit a go-ra:)
ha mondjuk nagyon meg akarsz szerezni valamit, és hajlandó vagy az értékének akár a negyedét-harmadát beáldozni, szinte biztos a nyerés és még mindig jól jártál. nemrég egy 300 ezer forintos led tv-t pl. 45 ezer forintnyi téttel vitték el...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.19. 14:31:26

@Bombadil Toma: Huh, ki van ez találva.
Biztos egy jó üzleti érzékkel megáldott matekos volt :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 14:35:39

@fiam: naná!:) mindenki szeretne occsón hozzájutni cuccokhoz, közben a lendület hevében meg szórja az ezreseket:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 14:46:40

@Bombadil Toma: Na, így már értem. Tehát az eladó az összes licitáló tétjéhez hozzájut, de lényegében egy licitáló nem feltétlenül bukik sokat. És ezek nagy értékű eszközök, nem egy 4000 Ft-os telefont vettél volna meg 3173 Ft-ért...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.19. 15:12:12

@Nadine: igen. többnyire 100-300 ezer forintos árukra lehet licitálni. árúkként átlag 2-5 ezer licit is érkezik egy aukcióra, ez 100-150 forintos bevételt jelent licitenként a cégnek. én tegnap harminc különböző vételárat jelöltem be/100 ft., így került háromezer forintomba:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 15:37:56

@Bombadil Toma: Értem. Így már határozottan a rulettre emlékeztet, viszont nem az orosz típusúra:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.05.19. 18:42:43

sziasztok! látom felmerült pár kérdés, észrevétel a játékkal kapcsolatban (aztán hamar elment teljesen más irányba a beszélgetés :) )

ez nem egy időigényes játék
ahogy írtam is, órákat el lehet tölteni vele (főleg a komolyabb újságírók, vagy a politikai modul kedvelői tudnak hosszú órákat elszöszölni vele), de az alap játék napi pár perc, egy két kattintás
munka, egy kattintás
edzés, egy kattintás
harc, öt kattintás, plusz egy a kórház

nagyjából öt perc alatt le lehet tudni mindent, és nem is kell egyszerre

a csata meg olyan dolog, hogy ez az egyik mozgatórugója a játéknak :) a valóságban hol foglalhatnák el a lengyelek az ősellenség németország szívét? hogyan tűzhetnénk ki a felvidékre vagy erdélyre a magyar lobogót? vagy indonézia (az egyik legrégebbi és legfőbb szövetségesünk) hogyan szerezhetne bányagyarmatot dél-afrikában?
sehogy, de a játékban mégis megvan a lehetőség rá, és ez izgalmas szerintem
így megy ez, egyszer mi győzünk és hódítunk, másszor pedig minket hódítanak meg
össznépi banzáj :) egyik héten a románok cikkeznek nálunk, hogy budapest román falu lesz, egy hétre rá mi adunk ki közlemény, hogy megyünk zágrábba reggelizni :) ezektől izgalmas a játék :)

a játék bonyolultnak tűnik, főleg így, hogy igyekeztem mindenről írni egy kicsit, de valójában egyszerű, mint egy faék :) én anno mentor nélkül tanultam mindent, és könnyen eligazodtam a dolgokban, sőt, meg is kedveltem a játékot

aztán mikor beléptem a seregbe, és megcsináltam az első cégem, már értelme is volt, hogy naponta felmenjek egy kis időre, szóval szerintem megérte a dolog :)

én azt tanácsolom nektek, hogy adjatok egy kis időt neki, próbáljátok ki, egy-két hétig, egy hónapig, az elején tényleg lassú a játék, aztán ha nem tetszik, semmi baj, egyszerűen abbahagyjátok :) de szerintem nem jó dolog egyből azt mondani, hogy bonyolult vagy nehéz :) főleg, mert tényleg nem az :)

aztán ha valakinek megtetszik, elég sok lehetőség van, hogy a közösségi énjét kiélje valaki, amit írtam is, pl seregtagság, vagy cégvezetés (ez sem sokkal több idő, nagyjából napi 15-20 perc pluszban), de ezeken kívül számtalan civil kezdeményezés van, amivel az országot próbáljuk segíteni, pl. mentorprogram a kezdőknek, emagyar egyetem, mentőszolgálat a hadi sérültek felgyógyítására, fegyverhordozó program, hogy gyorsabb legyen a katonai fejlődés, meg hasonlók

szóval ha valaki keveset akar foglalkozni vele, az is megtalálja a számítását, de aki sokat, az meg még inkább :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 18:50:14

@Vinitor: Azért némi agy csak kell hozzá... Én akkor szoktam "játszani", ha az már egy csepp sincs. Gondolkodni meg ilyenkor szigorúan nem ér:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.05.19. 18:52:43

@Nadine: a kattintásokhoz szerencsére nem kell :) még hadügyi közlönyünk is van, hogy hova, hogyan menjünk harcolni, szóval az alaphoz nem kell gondolkodni :) ezért egyszerű játék, mert a sima egyszerű, "kötelező" játékmenet tényleg szó szerinti pár kattintás, aztán ennyi
és mégis jó játék, van egy rakat játékosa :) csak tud valamit :)

Zuzuka 2010.05.19. 18:57:46

@Vinitor: fiús játék, vagy egyenjogúság van?:)
az ómagyarországot nagyon élveztem régen, ott találkoztam a neveddel, de már lassan olvasni sincs időm...
összementek a napok.
@Nadine: 10 óra alvás az sok? én életképtelen vagyok nélküle. najó, csak 9, de az szükséges!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 18:58:25

@Vinitor: Elhiszem Neked, hogy élvezed, de én tudom, hogy nem szabad ilyesmibe fognom. Olyan kevés időm van, amit nem a számítógép előtt töltök, hogy tényleg nem érek rá üres óráimban "játszani". Pláne ezentúl nem fogok ráérni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 18:58:58

@Zuzuka: Amúgy nem sok. Ahhoz sok, hogy utána is álmos legyek:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2010.05.19. 19:02:03

@Zuzuka: nincs egyenjogúság, a kevés számú női játékos el van kényeztetve, és indokolatlanul körülrajongják őket ;)

az ómagyarország kicsit leült, szóval most viszonylag egyszerű lenne követni, de tavaly nyár (ősz) óta elég halványan pislákolunk csak, így jött ki a lépés :(

Zuzuka 2010.05.19. 19:52:40

@Vinitor: ahhaha, Te már jó stratéga vagy!
mi az hogy indokolatlanul?:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 20:10:36

Most már egészen biztos, hogy tíz óra alvás nem sok...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 20:41:58

Szerintem ehhez a nézetemhez Pálci is társulna... Vagy Marisell... Lányok, hol vagytok?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.19. 21:06:33

Na, akkor jó éjt, szép álmokat! Akik bírják szuflával, azoknak jó játékot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 08:16:59

Úgy látom, egyedül törölgetem itt az asztalokat korán reggel...

tistedur 2010.05.20. 08:36:08

sok kávét, sok meleget, kevés járdafelbontást :)

2010.05.20. 08:45:13

jó reggelt!
én még nem látok ki a fejemből, de már itt támasztom a pultot...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 08:58:35

@Jé: Na, akkor megnyugodtam... Ha ez a hét lemegy, akkor már egy árnyalattal nyugodtabban fogom publikálni a kis változásaimat, de az egyértelmű, hogy sokkal kevesebbet leszek itt, egy darabig.

2010.05.20. 09:04:52

@Nadine: és ez jó vagy rossz hír neked?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 09:14:20

Jó reggelt!

Derűre ború - már ami az időjárást illeti.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 09:26:49

@Jé: A kevés ittlét természetesen nem öröm, de az, ami miatt, az igen.

@fiam: Neo még zsákol?

maybach 2010.05.20. 09:42:28

Jó reggelt kívánok!
Délutánra szélcsendet és semmi esőt.
Vagy nem lesz foci!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 09:45:49

@Nadine: Igen.
Veled örülök. Pláne, ha már részleteket is tudok... Nyugi, türelmes vagyok :)
@Jé: @maybach: Erős pultot, kemény focit! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 09:49:36

@fiam: Most mondtam igent egy állásajánlatra, de részletesen az első fizu felvétele után számolnék be.

2010.05.20. 10:22:43

Nadine, amellett, hogy erősen fogunk hiányolni, veled örvendezünk majd, ha jóra fordulnak a dolgaid. Szerintem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 10:25:09

@tistedur: @Jé: Szerintem is, mindkettőre:) Sőt, háromra, de az meg végképp nem publikus még. Nem, nem magánjellegű (ezt Fiamnak írom:))

Zuzuka 2010.05.20. 10:49:13

@Nadine: végre egy jó hír! természetesen veled örülök:)
mit tehet egy hazafi ha a hetedik bőrt nyúzzák róla? és ettől néha csúnyán beszél, gyakran meg magában:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 11:01:56

@Zuzuka: Gondolj arra, hogy ehhez nekem nem is kell, hogy nyúzzanak:) Mármint a magamban beszéléshez. Hangosan, utcán, bárhol... Hm?:)

@hzizi: Köszi:)

Zuzuka 2010.05.20. 11:16:35

hol bújkál Marisell? remélem nem ázott be vagy ilyesmi!

maybach 2010.05.20. 11:20:12

Nadine!
Hajrá!
Ez valóban jól hangzik.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.20. 11:58:29

@fiam: javul a helyzet felétek?
összedobok magamnak egy jó kis levest!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 12:09:51

@Zuzuka: Én is felhívást intéztem hozzá (is) tegnap este, de nem reagált.

@maybach: De még milyen jól... Még mindig hitetlenkedve állok a jelenség előtt.
Amikor pár hónapig állást kerestem vadul, és annyi választ sem kaptam sehonnan, hogy mú... Erre most elém tettek tálcán egyet.

Zuzuka 2010.05.20. 12:22:23

@hzizi: ez ám a jó melóhely, ahol lehet levest dobálni:) itt nuku kaja, majd a buszon eszegetek. tegnap kibuggyant tavak körül keringtem, ma a hanyi mentén tekergek - vízből kezd elegem lenni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 12:25:58

@Zuzuka: Növeszt még hét bőrt. Csak, mert optimista :)
@hzizi: Egy pillanatig azt hittem, nekünk főzöl levest :(
Nagyon lóg az eső lába. A gátaktól függ minden. Szerintem még késélen táncolunk. Volt már nálunk többször is árvíz, a legnagyobb a hetvenes évek végén. Reméljük, az nem ismétlődik meg.
Csak egy kép, amikor már járható volt arrafelé:
nagymanyokipaletta.hu/node/1177

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 12:29:50

@Nadine: Tudod, hogy nem ütöm az orrom bele mindenbe (egy bizonyos határtól), csak nagyon jó hallani arról, hogyha valakinek összejön valami(k).
Örültem Zuzu útjának, annak, hogy Marisell végre jelentkezett, Maybach focisikereinek, Toma engedélyének és így tovább. Mert az nekem is erőt ad a mindennapokhoz. Máris sokkal jobban érzem magam :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 12:35:26

@fiam: A hangyák is megjelentek megint, biztosan esni fog itt is:(

Tudom én azt, csak az volt az érzésem, hogy egyből pasiügyre fogsz gondolni:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 15:57:20

@hzizi: Vettem észre :)
Megbillogoztalak :)
@Nadine: Inkább :( hehe.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 18:10:16

Hát, ezek nem sokat sz.roztak... Ahogy kimondtam az áment - gondolván, hogy jövő héten kezdek -, azonnal bedobtak a mély vízbe, és rám öntöttek csekély 160 oldalnyi olvasnivalót, plusz az egyéb tengernyi infókat a következő hétre és egyáltalán, a működésre nézve. Hogy kell fancsali szmájlit írni?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 18:40:02

@fiam: Örülök, csak azt sem tudom, hogy fogalmazzam meg a blogomon, hogy bizonytalan időre bezár a bazár...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 18:46:40

Persze, öröm, ha tudom, hogy valószínűleg nem kell a közeljövőben amiatt aggódni, hogy jut-e pénz állatorvosra, de azért szívfacsaró a dobozolást felfüggeszteni, na:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.20. 19:50:01

@Nadine: ne zárd be a blogodat, inkább emeld fel az áraidat a duplájára/triplájára. akinek így is kell, annak meg megcsinálod. árazd fel a megmaradt szabadidődet!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 20:01:02

@Bombadil Toma: De nem maradt egy csepp sem!:((( Július végéig még vannak bent megrendelések, de megmaradt a régi korrektori állásom is, plusz van ez az új, titkos, és még van egy harmadik dolog is, ami időigényes és visszatérőben van az életembe. Egyszerűen nem fér bele, hogy határidős dobozokat készítsek. És akkor még hol vannak a kutyuskák, cicuskák, kertecske, házacska, vagy ahogy nem is tudom, ki szokta kérdezni, az Élet?...:) Vagy :(?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 20:03:56

@Bombadil Toma: Persze, ez még változhat, most kialakulóban van egy új helyzet, és lehet, hogy nem fogok tudni mindent egyszerre csinálni. Akkor majd valami helyett visszaszivároghatnak a dobozok. De már így is a túlvállalás határán egyensúlyozgatok, mert nem szeretnék három szék közül a pad alá esni...

tistedur 2010.05.20. 20:15:37

@Nadine: adj magadnak egy 6 hetes pihenőt, ennyi idő alatt sok minden letisztázódhat :)

Zuzuka 2010.05.20. 20:23:55

@Nadine: szerintem is csak szüneteltesd, majd kialakul hogy mire marad időd. örülj inkább, mert változás jött és válogathatsz:)

Zuzuka 2010.05.20. 20:27:19

@hzizi: rögtön kész a húsleves :P :P
és sült oldalas krumplipürével, csalamádéval. most jut eszembe, nem is ettem ma még, csak kávéztam...
@fiam: hiszi a piszi:)

tistedur 2010.05.20. 20:35:44

@Zuzuka: legalább ne mondtad volna a menűt..én kénytelen vagyok négercsókot és bohóc csokit enni :)

Zuzuka 2010.05.20. 20:39:47

@tistedur: legalább ne mondtad volna a csokit! csak egy árva húsvéti nyúl van a fiókban, az ízére emlékszem, de még mindíg tilos:(

Zuzuka 2010.05.20. 20:41:33

ÓÓÓÓ, tényleg, a szamba csokit mennyire szeretem, mostanában nem láttam sehol. viszont a régi melódia újra kapható - figyelek ám csokifronton:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 20:41:43

@tistedur: Úgy érted, amikor nem dobozolok? Mert ezt aztán most mindennek lehet nevezni, csak nem pihenőnek:)))

Egyébként tényleg örülök, csak meglehetősen nagy kihívást vettem a nyakamba. Ha sikerült teljesíteni a vállaltakat, akkor majd elmondom, milyen titulust vágtak hozzám:))) Besz.rás:DDD

tistedur 2010.05.20. 20:51:58

@Zuzuka: ha nem akarok fogyni-márpedig nem akarok- kell valami kiegészítés nekem az itthoni koszt mellé :)
@Nadine: ne dobozolj, hagyd nőni a virágokat és a füvet-és majd letisztul ez az egész, amibe belevágtál :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 20:54:13

@tistedur: Ja, értem... Hát, nem nagyon tudok mást tenni. Beszélek a szomszéd sráccal, aki a ház előtt szokta nyírni a füvet, ő örülni fog a pluszmunkának, én meg megbízom benne, mert nagyon rendes gyerek.
Persze, egy-másfél hónapig kell csak túlélnem az inváziót. Addigra kimennek a régen leadott megrendelések - bár ahányszor ezt kimondom, megjelenek lelki szemeim előtt, amint fejjel nekirohanok egy falnak:) -, és kialakul a kétféle munka közti egyensúly. Vagy nem:) És kiderül, belefér-e a harmadik, ami nem munkajellegű elfoglaltság. De addig...

Zuzuka 2010.05.20. 21:00:03

@Nadine: kizárólag rajtad múlik mennyit vállalsz.
finom lett az oldalaska, olyan moha voltam, hogy megégettem a nyelvemet:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 21:03:33

@Zuzuka: Na jó, naponta gondolok rájuk :)))
@Nadine: No para! Szépen sorban, majd kialakul minden. Te tudod a legjobban, hogy én nemrég pont egy ilyen mindenmindenminden+paraaköbön-be fulladtam bele. Ha nem parázok, nem fagyok le, és akkor most kicsit jobb lenne.
De azért alakul így is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 21:18:23

@Zuzuka: Persze, meg azon, hogy mennyi pénzből lehet megélni, ugye. És hát most egy meglehetősen visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, de ha nem válok be, akkor nagyon jó lenne, ha nem veszíteném el az eddigi munkáimat - is. Vagy rosszul gondolkodom?

@fiam: Én egyáltalán nem parázom. Csak van annyi szerkesztőségi rutinom, hogy tudom, milyen fingatós időszak vár rám az elkövetkező hónapokban. Hol itt a para?

maybach 2010.05.20. 21:35:15

Jó estét kívánok!

Csak háromszor áztunk sz. rá, de így is nagyon jó volt. Még nekem is jól ment a sok hibával együtt.
Bosszúnk beteljesedett.
A sör meg kellő mennyiségben volt a nyomelemeket pótolni.

Nadine!
Szurkolok, abban jó vagyok.
Végül mindig összeállnak a dolgok, még ha közben sokszor hisszük, hogy nem.

tistedur 2010.05.20. 21:35:30

@Nadine: nem gondolod rosszul :)

Zuzuka 2010.05.20. 21:35:58

hejj, Toma, Dobó Kata van a CSI-ben! láttad-e?

@Nadine: nem fogod elveszíteni, a hozzám hasonlókat biztos nem:)

Zuzuka 2010.05.20. 21:37:48

@maybach: legalább nőttél egy kicsit:) Te, bosszú angyala!

maybach 2010.05.20. 21:48:40

Zuzu!
Simán. Az arcom biztosan.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 22:02:19

@Zuzuka: Drága vagy, de most arra a másik munkámra gondoltam, amivel pénzt is keresek:)))

@maybach: Teljesen optimista vagyok. Ez a mostani helyzet úgy jött, mint egy ajándék az élettől. Ezt komolyan így gondolom. Csak át kell szervezni az életem, de most biztosan erre volt szükség. Jó nagy kihívás:)

maybach 2010.05.20. 22:07:23

Nadine!
Kis dolgokkal nem is érdemes vesződni.

Zuzuka 2010.05.20. 22:18:23

@maybach: kivétel, ha örömöt szereznek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 22:18:45

@Nadine: Hát nekem nagyon így jött le, amennyit összeaggódtál, már az egész csapat azon dolgozik, hogy segítsen átszervezni az életed.
@maybach: Sportman :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 22:21:54

@fiam: Rosszul értetted. Nem aggódom. Sajnálom a dobozolást. Még időszakosan is. De valamit valamiért, és most az a fontos, hogy ne kelljen aggódnom, miből fizetem ki a gázszámlát. Viszont, amíg beáll az új rendszer, amíg kiderül, hogy meg is állom a helyem, addig olyan, mintha két helyen dolgoznék egyszerre, pedig az új önmagában is nagy falat. Így már érthető? És az állásajánlattal egyszerre érkezett egy másik, ami viszont nem elsősorban anyagi, hanem szívügy. De nem pasi. Na. Ez a helyzet, és enyhén szólva emberes megoldani, amíg rendeződik. Merthogy osztódni továbbra sem tudok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.20. 22:22:53

Úgyhogy el is köszönök mára, jó éjt!

Zuzuka 2010.05.20. 22:22:57

a skype-on múködtem mostanáig,mert Rák Attantam barátom rendbe tette a szerkesztésemet, éééés működik:)) köszönet! reszkessetek!:))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 22:26:54

@Nadine: Akkor nekem sem kell tovább aggódnom, hogy hogyan nyugtassalak meg... :)
Jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 22:27:56

@Zuzuka: Nekem a skype (állítólag) tele van vírussal. Neked mi a tapasztalatod?

Zuzuka 2010.05.20. 22:31:54

@fiam: elég régen skype-olokmajdnem minden este, nem vettem észre.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 22:32:43

@Zuzuka: Akkor én vajon miért kapok vírusokat?

Zuzuka 2010.05.20. 22:33:56

@fiam: nem a megfelelőekkel skype-olsz:) nem is hallottam még erről.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.20. 22:35:37

@Zuzuka: Pedig valami van. Mondjuk én Neoexre gyanakszom, aki valamit buherált valamivel, legalábbis rám fogja, hogy én rontom el a gépet és szedek össze vírusokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 07:28:49

Jó reggelt. Itt már süt a nap, de a biztonság kedvéért - nehogy véletlenül le lehessen nyírni a füvet - éjjel még volt egy kiadós felhőszakadás.

Zuzuka 2010.05.21. 07:53:51

jó reggelt!
végre napszemüvegbe jöttem:)
@fiam: kell egy jó vírusszűrő, nem mindent szabad megnyitni, és időnként takarítani kell a gépen.
én eddig megúsztam, kopp, kopp, kopp.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 07:57:21

@Zuzuka: @fiam: Amióta letöltöttem az ingyenes Avast vírusirtót a netről, azóta - lekopogom - nincs gond.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.21. 08:19:40

Jó reggelt, péntek van, napsütés, hosszú hétvége jön, és javul az idő... mi kell még? Ja, egy jó kávé, töltsetek! :-)

maybach 2010.05.21. 08:36:32

Jó reggelt kívánok!
Nálunk a skype nem a vírusok miatt veszélyes, hanem mert sokáig fecsegnek vele.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 08:53:50

Jó reggelt!

Én használom a gépet, tehát ilyen bigyó működési meg szerelési dolgokhoz nem értek, ám ahhoz sem, hogy miért mindig nálam nem stimmel valami! Nem lehet igaz, hogy minden bajt meg rosszat csak én vonzok. Vagy mégis? Hát mi vagyok én?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 09:17:07

@fiam: Fuperman, a hibamágnás. Illetve mágnes.

tistedur 2010.05.21. 10:31:37

sok meleget, sok kávét :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 10:46:07

@tistedur: ... és kertészt, takarítónőt, állatgondozót, szakácsot. Minimum.

2010.05.21. 10:57:10

... hétvégét!!!

sziasztok!

tistedur 2010.05.21. 11:18:06

@Nadine: akkor a kávé mellé egy lottó ötöst is :)

Zuzuka 2010.05.21. 11:25:40

csak azt tudnám, honnan jön ez a sok felhő?! gyülekeznek már megint:(
@Nadine: lehet kívánni? ..... én egy jó pasit kérek:)) majd kapok a fejemre!

tistedur 2010.05.21. 11:34:40

@Zuzuka: miért kapnál a fejedre?! szerintem ennyi belefér a kívánságokba :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 11:46:23

@Zuzuka: Én reménykedtem benne, hogy valamelyik pozíciót egy jó pasi látja majd el:)

spájdernecc 2010.05.21. 12:25:14

@Nadine:
ha a takarítónőét, sokra nem mész vele :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.21. 12:32:17

@Nadine: szerintem ha ez az új dolog tényleg annyira jó és akarod, akkor meg hagyd a fenébe a többi munkád és koncentrálj arra. legalább ha nincs viszaút, csak előre tudsz menekülni:))) ne vállald túl magad, egy kis szabadidő kell mert különben kikészülsz...

most meg jól elmegyek moziba!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 12:46:22

@Bombadil Toma: Szerintem beíratkozom Hozzád egy tanfolyamra.
@Nadine: Fogadj szót Tomának!

Gondolkodtam, hogy Szkájpördögnek vagy Internetmumusnak hívjam magam, de mindegy...

Itt is péntek van és az időjárás egy magát kérető céda: hol kisüt, hol beborul, felkerekedik a szél, aztán meg elül.

Alig bírom magamba tartani már, mert majd szétvet a boldogság:
egy hónapja született négy kiscicánk és amennyire én nem állom a macskákat, hát ezektől el vagyok bűvölve-bájolva. És a sarkamra álltam és megmaradtak, bár kettőnek gazdit keresünk.
Turbódízelbrúclít és a Kaukázusifarkasölőt megtartjuk, az állandóan hanyattvágódó Kurafit és a hatalmasakat vetődő Szándokánt elajándékozzuk. Ennyi kicsit sok lenne az ugribugrisokból... :)
Néhány képet megmutatok, még nem tudtuk őket rendesen lefotózni, addig nem is akartam szólni, de nem bírom tovább, mert annyira megnevettetnek:
nagymanyokipaletta.hu/node/1170

2010.05.21. 14:01:38

@fiam: lát ez a jószág? tök tekla a szeme....
egyébként nagyon édes, ha nem ott laknánk ahol, akkor feliratkoznék az egyikre

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 14:13:27

@Jé: Most már látnak és MOZOGNAK, helyváltoztatással, ráadásul :)
Nem győzünk futni utánuk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 14:59:22

@Bombadil Toma: Én biztonsági játékos vagyok. Szerintem simán működhet együtt a kettő, csak és kizárólag profitálhatok belőlük, mind anyagilag, mind szakmailag. Az első időszak ilyen fingatós csak, mert az elődöm betegség miatt kórházba került, és az ő munkáját "amatőrök" végezték, tehát ötször annyi gond van vele. Ezt most gyorsan behozzuk, aztán a többi lapszámnál már magam után kell dolgoznom. Az lényegesen könnyebb lesz. Ha nem, akkor szétcsapok. Magam közt.
Utána lesz szabadidő.
Nyugi, odafigyelek, hogy eleget aludjak meg ilyenek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 15:01:05

@fiam: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, de nagyon aranyosak, és icuri-picurik, és most azonnal akarom simogatni őket egy ujjal, mert még csak annyi fér rájuk, és az a kis Maréknyi valami gyönyörűűűűűűűűűűűűsééééééééééég!!!:)

@spájdernecc: Tudtam, hogy ezt a labdát valaki leüti:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 15:23:59

@Nadine: Egész egyszerűen hihetetlenek!
Tudom, hogy tudod, de hát ezek még aranyosabbak, mint bármelyik másik négy :D
Kész egyéniség mindegyik. Ez a kis maréknyi, nagyon féltettem, azt hittem, meg sem marad. Ő a legkisebb, a legvékonyabb és erre pont ő a legvirgoncabb, a legbátrabb, a legkíváncsibb, csuda pofa, na.

A melód tök jó lehet, még akkor is, ha kicsit sok.
Néha azért számolj be erről-arról.

Zuzuka 2010.05.21. 15:51:14

@fiam: jajj nagyon édik!:)) olyan családnál voltam a héten, ahol 8 kiscica és 4 kiskutya született. jól megdögönyöztem őket:DDD
alig bírtam eljönni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 15:54:00

@Zuzuka: Azt elhiszem! Egész nap nézném őket, ha lehetne. A legjobb, hogy Aput is felvidítják :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 15:57:41

@fiam: Én aztán tudom, milyen végtelenül bűbájos és szeretni való egy kismacska. Mindegyik külön egyéniség.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 16:02:26

Itt a vihar. Kikapcsolok. Hűű, de ronda!

spájdernecc 2010.05.21. 16:05:33

kapcsolódj ki :)
Nadine, látom visszatérsz az alkalmazotti lét langymelegébe ?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 17:26:42

@spájdernecc: Nem egészen... Továbbra is vállalkozó leszek, de részmunkaidősként. Ötször annyi melóval.

Egyébként itt is felhőszakadás van éppen.

Zuzuka 2010.05.21. 18:16:28

nahiszen, most jöttem be a teraszról, kifeküdtem napozni és elaludtam:) szerencsére nem jött vihar... még mindíg verőfény, meleg.
@Nadine: ötször annyi lóvé?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 18:33:04

@Zuzuka: Mihez képest? Az eddigi korrektorihoz képest több mint a duplája, a dobozokhoz képest kb. a tízszerese - ha megfelelek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 18:37:41

Itt megint áll a víz a kertben bokáig, nem hiszem el, bakker:(((

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 19:05:17

@Zuzuka: De látom, csak kezditek kapisgálni, miért éri meg az átmeneti időben szerteszakadni...

Grafit Macseek 2010.05.21. 19:13:40

Sziasztok!

Holnap reggel meg kell sütnöm Cyan sajtosát, dupla adagban. Bográcsban halászléfőzős kerti partyra vagyunk hivatalosak. Torta már van, sósat kell sütnöm. Mennyi idő kell neki kb.?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 19:14:00

... még mielőtt álmodozni kezdenétek, bruttó:) Még nem tudom, mi sül ki ebből az egészből, nagyon kéne, hogy a könyvelőm okos tanácsokat adjon. Persze, nem ad. Nincs abban az állapotban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.21. 19:14:15

Na, elmúlt a vihar - egyelőre.

@Zuzuka: Napfény???? Melyik országban élsz?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 19:14:49

@Grafit Macseek: Nekem a régi ócska gázsütőmön (amit Toma annyit szidott) 18 perc volt a teljes sütési idő közepes lángon. Az új, csilli-villi elektromossal 35-40 perc.

Zuzuka 2010.05.21. 19:21:48

még mindíg süt :P
ideér, ne izgulj, de itt éjjel szokott esni, nappal nem - így kértük.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 20:15:50

Na, akkor mára abbahagyom. Bakker, most kéne elkezdenem még dobozolni. Az utolsó megrendelések egyike. Jaj.

tistedur 2010.05.21. 20:39:04

@Nadine: ne ess kétségbe, fogsz te még dobozolni :)
@Zuzuka: mázlitok van az időjárással :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 20:40:47

Tist, félreértettél. Kb. annyi kedvem van most dobozolni, úgy 10 óra munka után, mint felszántani egy mocsarat.

tistedur 2010.05.21. 21:04:38

@Nadine: tényleg félreértettelek :) akkor most sajnállak :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.21. 21:06:42

@tistedur: Á, nem kell sajnálni. Egyszerűen fáradt vagyok. Előkészítettem, holnap fogom csinálni. Ma már csak elrontanám, úgyhogy ezennel befejeztem mára a kapitalizmus építését.

tistedur 2010.05.21. 21:36:59

@Nadine: szép álmokat, jó pihenést :)

Zuzuka 2010.05.22. 06:55:20

jóóóóó reggelt!
szép időt, meleget, finom kávét!

tistedur 2010.05.22. 08:10:22

sok kávét, sok napsütést :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.22. 10:03:57

Szép az idő, ki a szabadba! Jó pihizést mindenkinek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.22. 12:12:33

Úgy látom, mindenki kiment a szabadba :)

tistedur 2010.05.22. 12:49:40

@fiam: én dolgozom, aztán rohanok még vásárolni, és utána majd főzök..inkább lennék a szabadban :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.22. 13:20:43

@tistedur: Húha, azt elhiszem. Én is csak félig vagyok kész a teendőimmel, ám utána két óra pihit engedélyeztem magamnak.
Legyen szép a napod!

Zuzuka 2010.05.22. 13:22:08

@fiam: én is dolgoztam, de most ledőlök egy kicsit - a szabadban:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 13:46:28

Sziasztok! Nálunk pontosan addig volt szép idő, amíg vásárolni voltam. Hazaértem, megbeszéltem a szomszéd fiúval, milyen kerti munkákat kéne megcsinálni a hétvégén, egy részét ma, mire beértem a házba, olyan felhőszakadás lett, hogy megint egy sártenger a kert. Én nem értem ezt. Odafent valaki elhatározta, hogy idén márpedig nem nyírhatunk füvet? Vagy van valahol egy birka-lobbi? Mi a szösz ez, kérem szépen?
Hát így kell megünnepelni, ha valakiről távozik a 8. kilója is?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 13:51:45

De most, hogy minden megint bokáig érő vízben van, megint hétágra süt a nap. Fellövök én oda egy lovat, ígérem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 14:28:17

Gyerekek, pünkösdhétfőn azért a benzinkutak nyitva vannak, ugye?

Zuzuka 2010.05.22. 15:08:46

@Nadine: nálatok valaki folyamatosan esőtáncot jár, biztos a szomszédod, fején a maszírozó villámhárítóval vonzza a viharokat (viharmadár:))
benzinkutak nyitva vannak, nyugi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 15:17:47

@Zuzuka: Köszi. Az jó, mert hétfő délután jelenésem van Pátyon egy meglepetés-szülinapon:)

Jól beszélsz. Ahogy egy kicsit felszáradna a víz, jön az újabb roham. De nem ám kicsi! A lépőkövek folyamatosan jó szolgálatot tesznek a ház körül.

maybach 2010.05.22. 15:30:36

Jó napot kívánok!
Felénk is a napsütés és az eső váltogatja egymást.
Buksival nagyot tekeregtünk. Sokszor engedtem szabadon. Hálából valami rettenetesen büdös szarba hentergett bele és roppant büszke volt magára.
Csak tudnám miből gondolta, hogy ezzel örömet szerez?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 16:34:48

@maybach: :DDD Na most az első kérdés, ami bennem felmerült így nagy hirtelen, az az, hogy vajon ő milyen szagokat érezhet rajtad, ha így próbált visszavágni?:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 16:37:32

Én meg nem merem elvinni Stefit a patakhoz, mert irtó magas a vízállás - mondhatni, árad, mint az állat -, és Stefi nekifutásból ugrik bele a töltés tetejéről. Most biztosan elsordorná a víz, én meg nem tudnám futva, a partról kipecázni...:(

maybach 2010.05.22. 16:42:48

Lehet kutyaorrnak én is penetráns vagyok. Bár eddig Buksi nem panaszkodott.
A vicc az, hogy a Dunába csak addig hajlandó egyedül bemenni, ameddig látja a meder alját. Ez kb. a melléig érő vízben van.
Most simán beugrott valami mocsaras vacakba, amiben csak a sárba hasig süllyedt, majd még azon kis buggyant víz.Meg amiről nem tudunk.
Kutya legyek, ha értem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 16:46:59

@maybach: Lehet, hogy az ő felmenői közt is akad egy-két vaddisznó. Stefinél ez egyértelmű. Még arra nem jöttem rá, melyik állat lehet az, amitől a "kétméterenként hanyatt vágja magát és hempereg/bukfencezik" képességét örökölte. Ebben hosszú távokon is nagyon szépen teljesít. A szívbeteg és allergiás tízéves kutyám, érted.

maybach 2010.05.22. 16:52:57

Az, hogy vaddisznó, az egyértelmű.
De nem lehet nem szeretni.
Büdös dög.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.22. 16:55:49

Na, napfény, zápor, napfény, zápor... Hímzésminta sem lehet szebb.
@Zuzuka: Úgy olvastam, hogy "én is drogoztam...".
De jó, hogy nem :)
@maybach: @Nadine: Ezek az állatok kiszámíthatatlanok :)
Az egyik kismacska betelepedett a tepsi paprikapalánták közé és onnan nézett ki teljesen ártatlan pofácskával :)

tistedur 2010.05.22. 17:21:32

@fiam: a leves már fő :) az időjárás itt is sormintás, mint nálatok :)
@Nadine: gratulálok a -8 kilóhoz :) nálunk is halad a fogyókúra, a jövő héten talán meglesz a 120 (és után tovább csökken majd remélem)
@maybach: annak örülj, hogy a drága eb nm dörgölte beléd a szagosítót :)

Zuzuka 2010.05.22. 17:29:20

@maybach: Buksi nagyon belevaló!:DDD

@fiam: dehogy drogozok, ott van nekem a mókahely, annál keményebb tudatmódosító nem is kell...
és nap, nap, nap, nap, semmi sorminta.
milyen a tepsi-paprika?

Zuzuka 2010.05.22. 17:33:39

@maybach: ma BL döntő - csak szólok:)
a Vasas meg nem bírt az Egerrel! pedig hűhűű milyen nagy csata volt délelőtt, de lesz még egy meccs.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 17:38:06

@maybach: Ezt aláírom:)))

@fiam: Remélem, már gyűjtöd a fotókat egy kifőzdés macskás poszthoz:)

@tistedur: Köszi szépen, én is elégedett vagyok nagyon. Jól ki is számoltam, hogy utoljára 7 évvel ezelőtt tudtam ilyen eredményesen fogyni. Épp itt volt az ideje.

@Zuzuka: Fiam nyilván így hívja a házi vadkenderültetvényt, aminek egy része a sütőben növöget:)

maybach 2010.05.22. 17:53:28

Kérdezték Guardiolát szerinte ki nyeri a BL-t. Azt mondta nem tudja, ő már szabadságon lesz.
Hát majdnem igaza van, de azért legjobb meggyőződésem ellenére hajrá Bayern!

Jelzem Buksi nagyon azon volt, hogy bújjunk össze, de ellenálltam.

maybach 2010.05.22. 18:00:56

Talán ha ő mosná a ruháimat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 18:29:00

Na, most meg már mennydörgés-villámlás-jégeső. Maybach, kénytelen leszek intőt adni Neked. Hát milyen időjárás-felelős vagy Te, he?

maybach 2010.05.22. 18:30:39

Magamnak se tudom elintézni. Gyengülök.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.22. 18:45:47

@tistedur: Dicséretes :)
@Zuzuka: Hja, munkahely! Azt se tudom, az milyen :(
A tepsis-paprika: képzelj el egy kiszuperált tepsit. Azt feltöltöttük muskátlifölddel, s abba szórtunk paprikamagvakat. Egy húsos-fehér és egy hegyes-csípős fajtát. Ez utóbbiról kiderült, hogy nem csípős.
Aztán képzelj el egy régi kisebb lábast, abba szintén muskátliföld+cseresznyepaprika-mag kombó. És már növögetnek. Ugyanis van egy kis húsz centis széles terület a terasz körül, amit eddig udvarnak hívtunk, de most már konyhakert a neve, mert öt darab paradicsompalántát már elültettünk oda, s eztán jönnek a paprikák. Van még öt paradicsompalánta, csak azok szép cserepekben.
Nem tudom milyen mennyiségtől számít kuláknak az ember, én szeretném a mélyhűtőt paradicsommal, paprikával és lecsóval telerakni. Remélem nem fognak megmuskátlizódni a muskátliföldtől és az általános virágvarázs nevű locsadéktól.
@Nadine: Gyűjtöm :)
@maybach: Igen, szívtelen, ha tud mosni Buksi, ha nem! :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 19:06:25

@maybach: Mi van akkor, ha ezt a hibaüzenetet írja ki az Outlook? Befelé jönnek mailek, de nem tudok küldeni:((

"Ismeretlen hiba történt. Fiók: 'mail.t-online.hu', Kiszolgáló: 'mail.t-online.hu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '554 5.5.1 Error: TLS already active', Port: 25, Biztonságos (SSL): Igen, Kiszolgálóhiba: 554, Hibaszám: 0x800CCC6F"

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 19:27:06

@maybach: Úgy érted, ez minden, amit hozzá tudsz tenni? Gondoltam, ha már az esőt képtelen vagy elhárítani, legalább a levelezőm megszereled...

maybach 2010.05.22. 19:46:11

Igaziból ez misztérium. Az informatikusok is csalnak.
Nagyjából a t-online szarakodik, ami nem ritka.
A repülőgépekben a rossz nyelvek szerint azért nem windows van,mert a "kapcsold ki és indítsd újra" gondot okozhat.

maybach 2010.05.22. 20:29:35

Elhiszem, én se tenném. Szerintem szerver hiba.

maybach 2010.05.22. 20:32:57

Nagyon jó az új Nike reklám.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 20:39:35

@maybach: A vicc, hogy befelé jönnek a mailek, de egyre sem tudok válaszolni, pedig most nagyon nekiduráltam magam. Eh:(

De hol van Marisell és Pálcika??? Ejnye lányok, tessék előkerülni.

2010.05.22. 20:41:52

...én ugyan egyikük sem, de erre jártam, és bekukkantottam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 20:47:47

@Jé: És milyen jól tetted!:) Téged csak azért nem említettelek, mert bár hiányzol mindig, de hétvégén mostanában nem sűrűn jársz erre. Pálci viszont ilyenkor szokott hébe-hóba feltűnni. Marisellnél még nem használnám a "szokott" kifejezést...

Zuzuka 2010.05.22. 21:18:00

@maybach: ahol C.Ronaldo bebőrözi Simpsont? - hehe
miért van bukósisak az egyik focistán?
most, hogy láttam, én Mourinhonak szurkolok:))

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.22. 21:27:32

@Zuzuka: Italia, italia. Viszont én a Blackpool-Cardiff osztályozót nézem közben, szerintem az a labdarúgás.
Nadine-nak, Maybachnak és Fiam-nak üzenném, hogy csináltam fordítást a saját honlapomon, nézzék meg. A kmf-en a Rock, Jazz, Blues, Fusion oldalon találják.
Nem műfordítás, csak magyarítás.
Hajrá Blackpool.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.22. 21:35:32

@kismagyarfocilaz: Nyitva a blogod, de nem találom a Rock, Jazz, Blues, Fusion oldalt. Dobj már ide egy linket, légy szíves!

Zuzuka 2010.05.22. 21:54:27

@maybach: milyen komplex sportoló. ügyes.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.22. 22:03:09

Közben - egy kicsit be is vagyok rúgva - lefordítottam lendületből a Jethro Tull: Blackpool című számát.
Na, ezt ajánlom mindenkinek, életem legkedvesebb száma. A Mr. Universe miatt Nadine és a többi hölgy bedurranhat, hogy szexista bunkóság, de ne tegyék, ez a nóta mindenkit helyre tesz.
Blackpool.
kismagyarfocilaz.5mp.eu/web.php?a=kismagyarfocilaz&o=ro1N4ms5wR

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.22. 22:06:05

Basszus, még egyszer átnéztem, hogy mégis, miféle árut kínálok nektek, de megnyugodtam. Veri a KFT Balatoni nyárt.
(Ma este a feleségem bulizik. Én itthon ülök.)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.22. 22:29:12

@kismagyarfocilaz: De jó, hogy megmutattad, meg ezt az oldaladat is. Kicsit elidőztem ott.
Máshol éltünk, más közegben, más dolgok hatottak ránk, mégis van jó pár dolog, ami fedi egymást. Az érzéseidet pedig szinte tökéletesen értem. Ez így kicsit furán hangzik, de biztosan tudod, mire gondolok.

maybach 2010.05.22. 22:38:15

Dög unalmas Bayernt leverte a dög unalmas Inter.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.22. 23:13:56

Szerintem Maybach - akit ismeretlenül is tisztelek és szeretek, bár a Barcelona rajongását nem értem - bánatos. De nem a mai miatt, hanem a Barca-Inter miatt.
De ezt csak azért merem ilyen lazán, számotokra úgyszintén ismeretlenül ideírni, mert Maybach tudja, hogy a meccs nekem a Genoa-Samp. (Vagy fordítva.)
Mindegy. Ahogy mondtam, ma a feleségem volt bulizni, de már meg is jött!! (Agyam eldobom, nekem még így negyvenöt évesen is néha becsúszik egy sült kolbász fél öt tájában, ha már buli.) (Azért már kurva ritkán. Öregszünk.)
No mindegy. A KTE fórumra a következőt írtam be:
Ma a feleségem volt bulizni, én itthon üldögéltem, de azért küldtem neki egy sms-t, hogy Inter, naná.
Az előbb megjött, és megkérdezte, hogy "és mennyire nyertek?"
Válasz: "Eggyel többel, mint kellett volna."
Maybach, ugye érted?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 08:58:24

Jó reggelt. Szkeptikus időjárás-jelentés: per pillanat nem esik.

@kismagyarfocilaz: Hol volt itt szexista bunkóság? Nem találkoztam vele. Dalszövegben egyébként is minden más.
Azt mondd meg, hogy tegnap miért nem ezt a lilaságot találtam, amikor a nevedre kattintottam, amit most a linken?

Egyébként már én is ritkán járok bulizni, de korán érek haza. Józanul.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 09:06:11

Jó reggelt!

@kismagyarfocilaz: Bocsi, tegnap kiszekíroztak a helyemről és elaludtam, mielőtt elköszönhettem volna.
Ez szép dolog, hogy mindenkinek van szabadsága. :)
@Nadine: Én itthon bulizok, józanul :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 09:14:31

@fiam: Miért, olyan gyakran olvasod, hogy én nem?:) Évi egy-két kimozdulást nagyon nehéz bulinak titulálni.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 09:17:04

@Nadine: Az pont egyszer-kétszer több kimozdulás, mint az enyém.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 09:18:19

Na jó, tavaly egyszer voltunk négy órát ide öt km-re, leendő nászéknál. Jól leettük magunkat :)

Pálcika 2010.05.23. 09:26:19

Szép reggelt!
jaj de sokat kéne beszélnem:))de kévés az időm:((
azért egy kávényi még akad!!!
először is tudom,hogy megígértem,hogy többet jövök de apci dolgozik a géppel és ráadásul még egyre többet dolgozom is na meg persze ha itthon vagyok porcicákat kergetek vagy kint vagyok a kertben!!!
szóval csupa kifogás:)))))))
de tegnap itt jártam ám,csak rohanásban voltam és akartam is írni de bevallom őszintén bele lestem a föcimbe és azt hittem eltévedtem politikaügyileg,és hát az engem nem igazán érdekel így inkább nem írtam.........de TOMA!!!!!!!!!!!!megcsináltam a rizottódat!!!készülök már régóta de tegnap végre eljött a pillanat,igazán büszke lehetsz rám mert még zöldségesalaplevet is CSINÁLTAM.
Sárgarépás-zöldborsós-csirkemájas kombóból állt(még a fehérborból is szárazat használtam annyira betartottam minden betűdet:))))))és-és-és ISTENI FINOM LETT!!!!!!!!!!!!!!!pedig első próbálkozás de mégis,nem volt száraz de folyós sem,olyan tökéletesen szuttyos,a család reakciójától féltem mert ők nem igazán rizottó kedvelők de hanyatt estek,hogy ez mennyire finom.szóval KÖSZÖNÖM a receptet!!

Zuzuka 2010.05.23. 09:26:29

jó reggelt!
kimozdulni kell, kimozdulni jó! ha kimegyek a kertbe, az kb. 5 km.:)
fő a húsleves, sütőben a lasagne, készül a csirke pörkölt, főzök hozzá 1 tonna nokedlit, sütök pár túrós és nutellás palacsintát, és kész. most anyukám jön ebédre, nehogy éhes maradjon!:)

Pálcika 2010.05.23. 09:37:12

jaj,maybach,tegnap gondoltam rád!!!mire tévé élé kerültem már csak a közvetítés utolsó öt-tíz percét láttam de azt becsületesen végig néztem.narancssárga ruciban csinos fiúkák meneteltek szomorúan egy lépcsőn, aztán őket piros csíkos tornaruhások követték szintén szomorúbociszemmel(pedig még érmet is kaptak a nyakukba egy nagyon vidám bácsitól)utána kék-fehér csíkos mezben megérkeztek a vidám legények is akiknek mindenki veregette a hátát,némelyiknél gyermek is volt és láttam,hogy az egyiknél egy kisleány volt és hosszas töprengés után az ő nyakába rakták az érmet,aztán kaptak egy nagy edényt és boldogan rázták meg rohangáltak vele a pályán,annyira jó volt nézni,hogy el sem kapcsoltam:))))))szerinted az előtte lévő másfél-két óra is ilyen izgalmas volt?lemaradtam valamiről,bár jó lenne tudni hány gólt rúghattak a piros és hányat a kék csíkosak:)))

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.23. 09:54:08

@Nadine: Arra gondoltam, hogy az tűnhet hímsoviniszta bunkóságnak, amikor a nőket gúnyolja a szöveg, hogy ott napoznak, és négy héten hát lesik, hogy Mr. Univerzum felbukkanjon.
@Pálcika: A legjobban az az "edényt" tetszik a beszámolódban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 09:54:17

@Pálcika: N a végre, valaki, aki ugyanazt látta, amit én! :)
@Zuzuka: Szerintem nem marad :)

Van egy vízen járó meg egy extrém sportokat kedvelő kiscicánk. A másik kettő csak simán leugrik a teraszról.

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.23. 10:14:31

@Nadine: Ja, elfelejtettem felelni. Mert a lilaság a honlap, a halványzöldség meg blog. Szöveg tekintetében nagyjából ugyanaz van rajta.
Volna végre egy olyan kérdésem, ami határozottan a blogotok főtémájába vág, tehát végre nem elterelem a szót.
Majdnem minden héten főzök pörköltet, vagy marhát, vagy sertést (a pacalt édesanyám csinálja), de az eredmény valahogy soha nem az igazi.
Megmondom, mi a fő problémám: állati sok szaftot szeretnék. A feleségem meg pláne. De ha sűrű a szaftja, akkor kevés, és akkor sajnos meg kell tiltanom neki, hogy kimártogassa, mert utána mit csináljunk a húsfalafokkal üresen. Ha meg sok szaftot csinálok, akkor meg lötty.
Azoknak is hiszek, akik esküsznek arra, hogy a pörköltbe nem is szabad tenni vizet. Ilyet is próbáltam már, a marha egészen korrekt lett.
Na, a lényeg, hogy a kísérletezés még folyamatban van. Így aztán találtam egy másik főzőblogot - meg ne sértődjetek, ha bármi recept kell, azt elsőre mindig ITT keresem -, és ott egy számomra forradalmian merész receptet. Mindjárt leírom, mi a lényeg, és lehet, hogy holt hülyeségnek hangzik, de a blogoló ugyanolyan korrekten és az ételek iránti szeretettel jár el, ahogy például Bombadil Toma.
Szóval ő azt írja, hogy hatvan deka sertéshúshoz hatvan deka hagyma.
Én azt hittem, hogy ez elírás, így aztán még írtam is neki, ő kedvesen és bátorítóan válaszolt, hogy nem elírás, hogy ne aggódjak, szurkol, vállaljam be, és majd az eredményt is jelezzem. Holnapra tervezem ezt a kísérletet, csak érdekel a véleményetek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 10:41:50

@kismagyarfocilaz: Talán csodálkozni fogsz, de én is ismerek ilyen nőket:) Ha nem is tartozom közéjük...:) Nálam a hímsovinizmus leginkább azt jelenti, ha egy férfi a nőt két lábon járó agyatlan csöcsnek, sunának tekinti. Én nem használok ilyen szavakat (biztosan maradi vagyok), de gyakran olvasom őket a kommentek közt - természetesen nem itt.

Hát, pörkölt-kérdésben nem igazán tudok hozzászólni, de a szafthoz talán némi támpontot ad, hogy annak idején Anyukám gyakran készített resztelt májat, és mivel abból ugye, nem tud szaft keletkezni, ő is rengeteg hagymát dinsztelt hozzá olajon. Egészen szétfővésig. Ettől nagyon finom szaftja lett, ezt tanúsíthatom.

tistedur 2010.05.23. 11:03:03

napfényt, kávét :)
@kismagyarfocilaz: ha sok, sűrű szaftot akarsz, abba kell valami sűrítőanyag, ezért a sok hagyma.egyszer kipróbálhatod, hogy zöldségeket főzöl bele a szaft miatt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 12:02:16

@tistedur: Akkor ezek szerint nem mondtam hülyeséget:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 12:36:16

@kismagyarfocilaz: Igen, a hagyma jó, csak figyelj oda, mert ha olyan fajta, az egy kicsit megédesíti.
Én azt figyeltem meg, hogy a fokhagymától krémesen besűrűsödik a cucc, ha nem az elején, hanem úgy féltájékon adod a húshoz és nem egészben, hanem szép lapkára vágva. És azért értékelhető mennyiség kell, minimum tíz gerezd :) Nem kell félni, nem lesz fokhagymaízű az egész.
Nyamm...
Persze mi szeretjük a hagymát és a fokhagymát, de azért arra figyelek, hogy ne legyen egyeníze a pöriknek tőlük :)))

Pálcika 2010.05.23. 13:14:18

@kismagyarfocilaz: jah és gyönyörűen ki volt szidolozva az edény:)))))))
szaft kérdés: én nagyon nagy pörkölt gyártó vagyok(férjem ragadozó)és sok és sűrű szafttal rendelkezik a főztöm ami többek szerint is igen finom(talán Nadine evett már nálunk pörit és emlékszik is az izére)
én nem komplikálom agyon, réi módi nagymama féle-fajta módon főzök
minden féle húshoz(szárnyas-sertés-marha-vad)sok hagymát használok,minél pirosabb a hús annál több hagyma kell az indulásnál,pl egy-másfél kiló csirkénél 2-4 fej attól függően mekkora a hagyma nagysága és milyen erős(ezt már akkor érzed amikor pucolod és amennyire csipi a szemed annak megfelelően "gondolod",hogy kell e még egy vagy nem:))marhánál lehet akár5-6 fej is
amikor már jól megdinsztelted a hagymát(nem szabad sietni kikell várni,hogy igen is ennyi hagyma beüvegesedjen ami ügye sok idő)kedvedtől és szezontól függően paprika és paradicsom is kell bele(én télen,saját eltett lecsót használok)egy-másfél kiló húshoz kb.2-4 paprika és 1-2 paradicsom nagyságtól függően ugye:)ezt is hagyni kell jól összeszuttyadni és a lényeg amitől sűrű lesz a szaft, nem egyszerre kell felönteni vízzel hanem sokszor(nagyon sokszor)keveset kell alá önteni mindig újra és újra hagyni kell,hogy visszafőljön a cucc és akkor lesz olyan jó állaga+ még a nyagyitól tanult trükk:ha tunkolni is akarsz, akkor amikor már úgy érzed,hogy mindjárt kész és már csak öt-tíz perc és lefő a következő víz adag,akkor még egyszer felöntöd egy "hangyafaszányit"vízzel, hagyod főni egy kicsit és utána pirospaprikával jó alaposan megszórod(mert a pirospaprika sűrít!)rotyogtatod egy pár percig közben óvatosan kevered-rázod a lábost és kész

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.23. 13:28:58

Nagyon szép, és voltaképpen összhangban van azzal a repcettel, amin annyira meglepődtem.
Egy gyors kérdés még: tehát pirospaprikát csak a végén?

Pálcika 2010.05.23. 13:43:20

@kismagyarfocilaz: nem,nem csak a végén hanem a végén is:)))
nem kell megijedni nem lesz paprika ízű,és mi amúgy is szeretjük ha jó kis magyaros színe is van a pörinek:)
meg hát nálunk mindennapos a szaftos kenyér ebéd előtt így aztán mindig sok szafttal csinálom mert kilopják a hús alól az ebadta fiúk:)))))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 13:50:44

@kismagyarfocilaz: Úgy, ahogy a Pálci írta, hogy még paprikát, meg paradicsomot is bele. Nem olyan régóta készítem úgy a pörköltet, hogy előbb pirospaprika nélkül dinsztelem a már megdinsztelt hagymával+paradicsom+paprikával, víz nélkül, a zsíron, a hús fehéredéséig illetve amíg levet ereszt és azt el nem főtte. Ezután teszek rá pirospaprikát és annyi vizet, hogy ne égjen le, de ne is lepje el (ahogy Pálci írta). Ízlés kérdése, de ha van itthon vörösbor, bikavér vagy kadarka, azért én egy kevéssel megkínálom. Jó zamata legyen, ez a lényeg, az alkohol úgyis elpárolog.
Nem kardoskodom a saját verzióm mellett, mert ez az étel is olyan tipikusan ahány ház...

Pálcika 2010.05.23. 13:56:51

@fiam: igen-igen az első adag paprika ekkor kerül bele nálunk is:)
én vörösbort csak a marhánál (és ha nagy véletlenül vadhúshoz jutok)használok persze ha el nem felejtem:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.23. 14:08:21

@Pálcika: Én teszek bele babérlevelet is, Te is szoktál (meg egy csipet szegfűszeget)?

Pálcika 2010.05.23. 14:20:37

@fiam: nem,se babér se szegfűszeg.......
csak hagyma, paradicsom-paprika, hús, só és pirospaprika meg zsír és víz ennyi,a pörköltet nem cifrázom mert nagyon háklis apcim van nékem :))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 14:21:30

Nadine igen-igen szereti Pálcika főztjét:)

Pálcika 2010.05.23. 14:29:32

@Nadine: remélem(vágyom rá:)lesz valami kikerülhetetlen feladatod ami miatt ide kell jönnöd és akkor ha tetszik ha nem, eszel a főztömből punk-tum
különben a fiúk már tervezik a bográcsozást,csak hát nehézkes a szervezés:)))))

tistedur 2010.05.23. 15:12:34

@fiam: meg egy pici kömény is mehet bele

maybach 2010.05.23. 15:27:16

Jó napot kívánok!
Pörköltbe sok hagyma kell és első adag paprika vízzel felöntés előtt, csak le ne égjen, a többi nagyjából stimmel.

Kismagyar!
Valóban az Inter - Barca miatt voltam szomorú, meg mert így unalmas meccs lett a döntő.

Valóban a városi rangadók jelentik az igazi focit.
De ha már elment nagy látványos cirkusz irányába, akkor sokkal inkább a Barca módszere, mint az Inter féle deffenzív vacak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 15:40:13

@Pálcika: Meg mondjuk, ne legyen minden nap özönvíz, az is jó lenne... Itt éppen most kezdett rá megint ez a rohadék...:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 15:43:37

Szegény szomszéd srác átjött bérkertészkedni, lenyírta a füvet, hát utána látom, hogy még most is cuppogott a talpa alatt a talaj... Simán lehetne iszapbirkózó-bajnokságot rendezni a kertben. Már nagyon unom.

tistedur 2010.05.23. 17:44:19

@Nadine: azt elhiszem. lehet, hogy vízilliliomot is kellene ültetned :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 17:59:25

@tistedur: Bakker, itt rengeteg vízkedvelő növény van, de ez már nekik is sok:( Azt már nem is említem, hogy ezt a sok sarat a kutyák-macskák mind gondosan be is hozzák az alsó szintre... Ne tudd meg, hogy néz ki a két hete szépen felsikált kövű terasz:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 18:08:32

@tistedur: Olyan ciki, ahányszor jön hozzám valaki, mindig úgy néz ki a ház, mint egy disznóól. Ilyen körülmények közt hiába takarítok:( Mondjuk, már nem is próbálkozom, ameddig el nem múlik a monszun.

Zuzuka 2010.05.23. 18:17:42

@Nadine: nem irigyellek a sár miatt, tegyél lavórt az ajtóba, aki be akar jönni mosson lábat!:)
ma mi is kaptunk egy záport, volt dörgés, villámlás, de szerencsére hamar elvonult. ebéd után kimentünk a kertbe, na ne tudjátok meg, ez valami törvény, hogy a gyomok háromszor akkorára nőnek az esőtől, mint a haszonnövények. a szúnyogok pedig négyszer akkorák, és sokkal jobban szeretnek, mint tavaly, tele vagyok lóbabnyi csípéssel:((
pörkölt fini lett, úgy főzöm, mint Pálci.

tistedur 2010.05.23. 18:24:28

@Nadine: amíg a kutyák-macskák bejárnak, és nem tanulják meg a lábtörlést és törülközést maguktól, addig sajnos nem tudod elkerülni a sáros tappancsnyomokat."tisztaszobát" meg nem igazán tudsz kialakítani.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 18:31:57

@tistedur: Stefit még törölgetem, de a három macskát egyidejűleg képtelen vagyok koordinálni:) Ráadásul mostanában Lurkókám is szabadon kóricál a kertben, és ahol egyetlen pillanatra nyitva hagyok egy ajtót, azon vidáman bevágtázik. Na, ő olyan nyomokat hagy, mint egy ménes.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.23. 19:30:20

@kismagyarfocilaz: a pörköltös témához hozzászólnék...:) általános szabály, jó húshoz, kevés hagyma, minnél roszabb a hús annál több hagyma. a pörkölt a hús szaftjától lesz finomés nem a hagymától. egy jól táplált/tartott állat húsából készült pörkölthöz, max 2-3 fej hagyma/kiló hús kell.
a boltokban kapható nyagyüzemi tartású állatok húsa ízetlen és vizenyős a szabadon tartotthoz képest, nem ad kellő finom szaftot, ezért terjedt el a sok hagyma használata. de még ezeknél a húsoknál sem mennék tovább a 1kg hús/fél kiló hagyma arányánál.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 19:35:17

@Bombadil Toma: ...ééééés ha valaki jobban szereti a hagymát mint a húst?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.05.23. 19:39:05

@Nadine: az sok hagymával eszi. :))
a sváboktól terjedt el egyébbként a sokhagymás verzió, de az ehte magyar pörköltbe nem kell sok hagyma...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 19:41:44

@Bombadil Toma: Eltaláltad:))) Egyébként erős is a sváb ízlés a családomban.

tistedur 2010.05.23. 20:49:29

@Nadine: gőzgombóc és társai? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.23. 21:09:32

@tistedur: Nem, nem erre gondoltam. Hanem a sok hagymára:)

Most viszont kikapcsolok. Jó éjt, szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.24. 07:58:13

Jó reggelt.

BOLDOG NÉVNAPOT, NYUSZÓMUSZÓ!!!:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.05.24. 09:31:51

Jó reggelt!

@Nadine: Megelőztél :)

Nyuszó! Nagyon-nagyon boldog névnapot, Anyuka! :DDD

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.24. 10:43:10

Boldog névnapot az ünnepeltnek.
Az összetevők 1 kiló húsz deka sertéshús, hatvan deka vöröshagyma összeállításba léptek pályára.
A mérkőzés már megy, már a hús is benne van a hagymában, paprikázva; a csapat magabiztosan játszik, ura a játéknak, a játék képe - vagyis a pörköltkezdemény állaga - egyelőre tetszik.
Nem fogunk beállni védekezni!

tistedur 2010.05.24. 12:05:34

napsütést. kávét :)
csatlakozom a "boldog névnapot Nyuszónak" mozgalomhoz :)
@kismagyarfocilaz: a védekezés nem elég a győzelemhez :)

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.24. 12:53:26

Győztünk. 3-0.
Az erőspaprikát a kislányaim miatt végül mégsem hoztam be a kispadról, de amúgy nagyszerű lett.

maybach 2010.05.24. 16:19:19

Jó napot kívánok!
Eddig szép időnk volt.
Murray kicsit szenved.

maybach 2010.05.24. 19:11:20

Murray mostanra darálta be francia ellenfelét. 0:2-ről 2:2

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.24. 22:18:14

Jó estét (magamnak - ahogy elnézem:))! Épségben hazaértem, de nem volt mindenki ilyen szerencsés. Olyan vízátfolyások ömlöttek le valahol a hegyről, hogy az az autós, aki kicsit nagyobb svunggal érkezett, kénytelen volt otthagyni az útról lesodródott járművét, lényegében egy kisebb mederben. Én sikeresen "átszáguldottam" rajta kb. 30-cal. Ha lassabban megyek, azért ragadtam volna ott, ha gyorsabban, akkor az otthagyott jármű fenekében végeztem volna. Szóval, szerencsém volt, na. Le is fekszem gyorsan a nagy ijedelemre.
Jó éjt, szép álmokat!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 08:11:48

Jó reggelt, Nadine... Hát Te a pulton aludtál?

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.25. 09:04:52

Jó reggelt, jó hetet! (jó kávézást)
Visszaolvasgattam a pörköltes hozzászólásokat, és lehet előbbre kell hoznom az ebédet. :-)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.25. 09:12:30

@kismagyarfocilaz: hogy finom lett abban biztos vagyok, kérdezném, hogy a 60 deka hagyma, az konkrétan hány db fej volt?

maybach 2010.05.25. 11:04:56

Jó reggelt kívánok!
Felénk már megvolt a futó zápor. Bibibí!

tistedur 2010.05.25. 12:14:31

mindenkinek déli kávét, semmi esőt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 12:39:40

@maybach: Felénk már három is. Nnna, erre mit lépsz, kiskomám?

maybach 2010.05.25. 12:54:39

Nadine!
Estig befoghatlak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 12:56:27

@maybach: Ahogy elnézem az eget, nincs sok esélyed.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 13:09:01

Bezzeg én, már nagyon szervezem a hétvégi iszapbirkózó-világbajnokságot. Fogadni is lehet, csak úgy mondom.

maybach 2010.05.25. 13:43:57

Pontozónak jelentkezhetek?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 13:53:17

@maybach: Ha Te is fürdőnaciban leszel, akkor igen.

2010.05.25. 15:29:09

sziasztok!
Nadine, fiúk vagy lányok fognak birkózni? mert az nagyon nem mindegy :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 15:56:23

@Jé: Jelen pillanatban Lurkó fog megküzdeni azzal, aki nem szalad el előle...:)

2010.05.25. 16:04:24

:) eddig érdekesnek tűnik

tistedur 2010.05.25. 19:15:53

ma ismét bőrig áztam hazafelé...nem akarom, hogy ebből rendszer legyen :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 19:58:31

@tistedur: Pedig úgy fest, bakker:( Piros riasztás van Pest megyére, eddig csak vízözön és villámlás jött, de jégesőt is ígértek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.25. 20:04:39

@tistedur: Ó, Te szegény, az igazán nem lehetett kellemes.
Itt most sarki fények gyúltak, megint egy merő víz minden, és leragad a szemem, pedig gyakorlatilag 48 órázhatnék is, és nem érnék az előttem álló feladatok végére. Nem biztos ám, hogy kérni fogom én ezt az új állást.

tistedur 2010.05.25. 21:35:58

@Nadine: elfoglaltak :) remélem, ma nem kapsz felhőszakadást a nyakadba :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.25. 21:41:09

Jó estét kívánok !
Megvagyunk. Az időjárást figyelembe véve ez kész csoda. Megnéztük, miért nem volt áram majd' egy hétig Szemesen. Egy utcahossznyi öreg fasor megszűnt :-( Az utca túlsó oldalán valamennyi villanyoszlopot pótolni kellett. Mert a sodrott kábel nem szakad: magával húzza a többit is...
Hiába, a Haladás megkerülhetetlen.
Ma meg akkor zendített rá, mikor végre indultam volna haza. Vártam egy sort, s jutalmul hatalmas (ámbátor halovány) szivárványt láttam.

tistedur 2010.05.25. 21:48:59

@Mormogi Papa: biztos nem szép látvány most a fasor helye :(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.25. 21:58:31

@tistedur: Hát nem az. A dőlő törzsek feltörték az aszfaltot is. Mire leértünk, már feldarabolták a fák javát - részben az út mellett hagyták. Ha a másik oldalra dőlnek, talán a vasúti sínt kellett volna újjáépíteni :-(
Olyan volt, mintha az út egy részén lett volna csak vihar... de ott alapos.

tistedur 2010.05.25. 21:59:50

@Mormogi Papa: és ma is kapott a környék egy nagy vihart :(

kismagyarfocilaz · http://kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu 2010.05.25. 22:43:33

@hzizi: Öt vagy hat darab nagy, viszont begyulladtam, és a hús egy kiló húsz volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.26. 07:54:52

Jó reggelt... azt hiszem, mára ennyire telik:)

maybach 2010.05.26. 08:15:42

Jó reggelt kívánok!
Tegnap este tök meglepő módon jött egy vihar. A delej meg ment. Szép gyertyafényes este lett.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.26. 09:30:29

Jó reggelt, monszun áldozatai leszünk...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.26. 09:44:12

Jó reggelt - remélem, a többség túlélte az éjszakát.
Megyek, vandógom :-(

tistedur 2010.05.26. 11:21:14

sok kávét, sok napfényt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.26. 12:25:58

Who (the fuck) can stop the rain????

tistedur 2010.05.26. 12:37:57

@Nadine: a kérdés jó, ha megtudod a nevét, nekem is áruld el...szeretnék vele elbeszélgetni

maybach 2010.05.26. 12:41:55

Jó lenne tudni.
Meg azt is ki csinálta.

2010.05.26. 14:28:52

itt most nem esik, ragyogóan süt a napocska. kértek belőle? :)

tistedur 2010.05.26. 17:52:04

@Jé: megnézve az időképet, megint kinéz nekem némi eső, sajnos..szóval küldd a napocskát ezerrel :)

2010.05.26. 18:19:00

mire idáig eljutottunk, már itt is lóg az eső lába. és amilyen rohadt szerencsém van, pont akkor fog zuhogni, mikor megyek haza...

maybach 2010.05.26. 18:57:12

Nem mertem elkiabálni, mert tegnap nagyon durrogott, de ma végig jó idő volt. És még most sincs jele a viharnak. Mondjuk holnapra fel kell száradnia a pályának meg újabb eső sem jöhet.

maybach 2010.05.26. 19:52:46

Jó látni, hogy nem 100 a papírforma a lányik teniszében. Végül persze igen, de közben mégis.

maybach 2010.05.26. 19:57:06

Kuznetzova nagyon jó,
Petkovic csinosabb.

tistedur 2010.05.26. 20:08:08

már megint megáztam :( de csak kicsit :)
@maybach: te kis sportember :)

maybach 2010.05.26. 20:14:29

Próbálok objektív lenni

tistedur 2010.05.26. 20:25:45

@Nadine: szerda
@maybach: az objektivitás nehéz dolog :)

Zuzuka 2010.05.26. 20:32:41

jó estét!
annyira szép utam volt ma, igaz 2x is megáztunk, de kárpótolt a gyönyörű Balaton! hihetetlen színe volt, világító kékes-zöld, imádom!
közben a fiaink kikaptak itthon:((
de a vasasban is van szívem csücske:)

Zuzuka 2010.05.26. 20:34:23

@Nadine: holnap után p é n t e k ! jeeee

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.05.26. 21:01:35

@Zuzuka: Ami most halmozottan nem jelent számomra semmit... Egész hétvégén dolgozni fogok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.05.26. 23:19:47

@Zuzuka: Azért a szerda is jó valamire, ugye? :-)

Zuzuka 2010.05.27. 15:30:46

@Mormogi Papa: hogyne! a szerda jó nap az ivásra:))