Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Sült bab és kacsacomb

2011.01.10. 06:00 Bombadil Toma

 


 
Ilyenkor télen, ebben nagy hidegben jól esnek az efféle kiadós egytálételek. A bab különösen alkalmas az ilyen ételek alapjának, gondoljunk csak a sóletre vagy a cassoulette-re. Én is ebbe az irányba gondolkodtam, mikor ezt az ételt kigondoltam.
Megpróbáltam kombinálni egy receptben a sült babot és a konfitált kacsacombot és létrehozni egy ütős, tartalmas egytálételt.
 
Hozzávalók:
 
. 6 db. kacsacomb (1,5 kg.)
. 0,5 kg nagy szemű fehér szárazbab
. 10 dkg. füstölt kolozsvári szalonna
. 25 dkg. sárgarépa
. 2 nagy fej hagyma
. 1 fej fokhagyma
. 1 l. sötét húsalaplé
. 1 ek. paradicsomsűrítmény
. 4 babérlevél
. 4-6 ág friss kakukkfű
. 1-2 ág rozmaring
. olívaolaj
. vörösborecet
. só, bors
 
Előkészületek:
 
Előző nap: A babot 24 órával a felhasználás előtt beáztatom két-háromszoros mennyiségű vízben.
A kacsacombokról körbe lenyesegetem a hájat és bőrlebenyegeket (ezeket félreteszem), a bőrét egy éles késsel rombusz alakban bemetszem.
Két kanál sót és egy kanál fekete borsot mozsárban összezúzok, és ezzel a keverékkel dörzsölöm be alaposan a kacsacombokat mindenhol, majd egy tálba teszem, lefedem és a hűtőbe teszem másnapig.
 
Elkészítés:
 
1. A sóba pácolt combokat előveszem, leöntöm a levet amit engedett a sótól, majd a combokat papírtörlővel alaposan letörölgetem, hogy a sótól megszabaduljak. Le is öblíthetjük folyó víz alatt de utána töröljük szárazra.
2. Egy serpenyőbe dobálom az előző nap lenyesegetett bőrt és hájat, és kiolvasztom a zsírt belőle.
3. A tepertőt kiszedem belőle és a forró zsírba teszem a kacsacombokat bőrével lefelé és két percig hagyom sülni, nem nyúlok hozzá.
4. Ezután megfordítom a combokat és a másik felüket is előpirítom egy-másfél perc alatt, majd félreteszem őket.
5. A felesleges zsírt leöntöm serpenyőből a maradékon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott sárgarépát és húsos füstölt szalonnát is.
6. Átkeverem, pár pillanatig pirítom így együtt, majd ráborítom a beáztatott, leszűrt, lecsepegtetett babot is.
7. Az egészet beleborítom egy tepsibe, hozzáöntöm az egy liter alaplevet amibe belekevertem egy kanál paradicsomsűrítményt, és elkeverem.
8. Beleteszem a kacsacombokat bőrükkel felfelé, kissé belesüllyesztem, melléteszem a kakukkfűből, rozmaringból és egy babérból kötött fűszercsokrot, a többi babérlevelet és egy fej fokhagymát, aminek levágtam a csúcsát.
9. Alufóliával szorosan lefedem a tepsit és a 140-150 fokos sütőbe teszem 3 órára.
10. Azután a fóliát leszedem, a sütőt feljebb kapcsolom 200-220 fokra és visszatolom a tepsit 5-8 percre, míg a kacsacomb bőre ropogósra sül és a babnak is lesül a szaftja. /Ha a bab három óra alatt sem puhul meg (előfordulhat, babja válogatja), akkor vegyük ki a húst és tegyük félre, a babra öntsünk még egy kis alaplevet, fedjük be és tegyük vissza a sütőbe annyi időre, míg megpuhul. A combokat pedig serpenyőben pirítsuk meg./
11. A húsokat kiszedem, a fűszercsokrot és babérleveleket kidobom belőle, majd a puha, sült fokhagyma belsejét belenyomkodom és egy villával pépesítem. Ha a babnak esetleg kicsit több leve marad a kelleténél, turmixoljunk le egy merőkanálnyit a babból és azzal sűríthetjük a szaftját.
12. Meglocsolom egy-két kanálnyi vörösborecettel, sózom, borsozom és alaposan elkeverem az egészet.

 
Tálaláskor a tányérba halmozok egy adag babot, meglocsolom egy kis extra minőségű olívaolajjal, és egy combot helyezek a közepére. Apróra vágott friss petrezselyemmel, vagy snidlinggel díszíthetjük.
Tipp! Szárazbab helyett használhatunk konzervet is, kapható, nagyon jó minőségű olasz és spanyol fehér konzervbab, ebben az esetben értelemszerűen kevesebb alaplé kell bele.
Vörösborecet helyett használhatunk sűrű balzsamecetet is.
Ez egy brutálisan laktató, nagyon finom étel, érdemes kipróbálni. Első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de nem az, egy kis előkészület, pár perc munka, és utána már elvan a sütőben nincs vele semmi dolgunk.
Amit kapunk, az egy csontról szinte magától leomló szaftos hús, és egy rendkívül gazdag ízű, laktató, sűrű szaftos babos köret...
Testes száraz vöröset ajánlok hozzá, bikavért Szekszárdról vagy Egerből.
 
Elkészítési idő: 4 óra
Költségek: kb. 750 Ft./adag
Bor: -

201 komment

Címkék: gasztro kacsa recept bab toma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.13. 11:50:55

sziasztok.... egyelőre ennyi.

maybach 2011.01.13. 11:51:32

Pont erre gondoltam.
Mondjuk én szép is vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.13. 12:06:22

@maybach: Mintha a grafikusomat hallanám. Ő tökéletes ÉS szép. És hibátlan.

maybach 2011.01.13. 13:46:28

Szerintem füllent.

2011.01.13. 14:34:18

... de az önbizalma az eléggé rendben van :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.13. 15:52:10

Szép napot!

Nálam szebb, okosabb satöbbibi nincs! Uff and Ankh!
Jelentem az említett Perczel nagyon ügyesen rejtezkedik, eddig nem találtam nyomát. Azt vettem észre, hogy most már nehéz a memóriámra hagyatkozni. Tudtam, annyira tudtam, hogy hatéves koromtól írnom kellett volna a memoárjaimat...

Ja, jó időt persze, csak lassú felmelegedéssel, mert még egy ilyen 25 fokos ugrás és tényleg agyvérzést kapok.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 20:31:14

Nem helyes. Jobb a legeslegvégére hagyni. Még akkor is túl korai...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 21:25:35

@Nadine: Úgy általában az eltávozást...

Pontyosan. Az legalább illik a Toma 2.0 profilhoz is...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.13. 21:54:48

No, akkor jó éjszakát.
Legyetek... elégedetten ébredők :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 08:00:56

Csakis a biztonság kedvéért:

Jó reggelt !

Ma se nagyon leszek...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 08:21:19

Szép napot!

Na, semmit nem aludtam, egy leányzó végighányta az éjjelt és a hajnalt...

Nem erről jut eszembe, de együttgondolkodást kérek szépen.
Van két tégely Mascarpone sajtom, fél kiló tarjám. Arra gondoltam, hogy hamis vadast készítenék. Laskára vágnám a húst, sóznám+borsoznám, úgy sütném meg. Aztán mustárt nyomnék a Mascarponéba és ezzel összerotyogtatnám a husit. Szerintetek jó lenne? Toma?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 08:25:11

@fiam: Legelébb is aludj rá 1-et :-)
Jól hangzik (a recept!) - de nem tudom, mi sülne ki belőle...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 08:27:22

Jó reggelt.

@fiam: Ki nem állhatom a vadast, úgyhogy nem értem, miért kell elrontani az amúgy vadatlan húst.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 08:32:09

@Mormogi Papa: :)
@Nadine: Jaj, én nagyon szeretem a vadast!!!
Akkor mit csináljak a Mascarponéval (Tiramisut nem akarnak)? Holnapután lejár a szavatossága.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:02:56

@fiam: Én már azt sem értem, hogy kerül a mascarpone a vadasba... csinálj belőle másfajta tiramisut, valami fagyasztott gyümölccsel vagy lekvárral, túróval összekeverve... De Toma biztosan tud sósat is...

Egyébként meg kösd fel a gatyád, mert ha ezek kimondják az áment odabent a hónap témájára, akkor meg fogsz szenvedni vele nagyon...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 09:04:36

@Nadine: Még jó, hogy mazochista vagyok... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 09:05:59

@Nadine: Most ledőlök aludni, délután leszek valamikor.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:08:11

@fiam: Leghamarabb jövő hét elején derül ki, addigra válaszolnak a cégek, hogy csak hülyéskedtek-e, vagy tényleg fognak hirdetni, ha ez lesz a téma. Addig azért ne aludj egyfolytában:) De most szép álmokat!

2011.01.14. 09:18:43

jó reggelt!

fiam: szerintem a mascarponét ne cseszd el vadasnak. bármi más jobb belőle.

Halvány Görény 2011.01.14. 09:33:56

végre kiderült, hogy fiam Nadine grafikusa.
a vadas szerintem is nagyon hülye találmány. próbálták menteni a zsemlegombóccal, de nem sikerült.

Halvány Görény 2011.01.14. 09:52:23

valóban, gondolhattam volna. hiszen tökéletes.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:59:16

@fiam: Tévedtem (megint hülyeséget mondtak), már ma délután beszélnünk kell Skype-on.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 09:59:48

@Halvány Görény: Ezt már nem is akartam mondani:) Hogy ilyet csak férfiak mondanak magukról...

Halvány Görény 2011.01.14. 10:04:16

azért ez nem ugyanazt jelenti, mint amit én írtam :)

maybach 2011.01.14. 11:07:34

Jó napot kívánok!

Nadine!

Én se titokzajoskodom tovább!

Hajrá Barca!
Visva el Barca!

maybach 2011.01.14. 11:27:32

Szinte ösztönös. Drukkolás közben ragadhatott rám a "Nem volt les te állat!" és " Hülye bíró!" között.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 11:45:23

@maybach: :DDD Azért megnézném a B közepet, mit szólna a csavaróidhoz:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 12:03:41

Pár percig úgy sütött a nap, hogy kirontottam a kertbe kávézni. Helyzetjelentés következik: a nagy mennyiségű kutya- és macskakaka közepette már majdnem nyílik a hóvirág, és a klematiszok meg várhatóan jól meg fognak fázni, mert olyan állapotban vannak rügyezésileg, ami március környékén lenne reális. Hm.

maybach 2011.01.14. 12:29:25

A B közép véleményét centire és kilóra kétfelé lehetne osztani. Szó szerint.
Hajrá tavasz!

2011.01.14. 12:48:29

ezt a korán jött tavaszt én is imádnám, ha nem tartanék attól, hogy meg fogjuk mi még ezt igen komolyan szívni.

maybach 2011.01.14. 13:46:21

Nem vagyok híve a halogatásnak. Már most fáj a fejem.

Zuzuka 2011.01.14. 14:04:44

sziasztok!
imádom a vadasnak azt a részét ami a szaftja és a zsemlegombóca, a húst nem annyira, de azt is letuszkolom ha kell.... majd egyszer. mascarponéval még nem hallottam, de sztem a híres szakácsok is így találnak ki új ételeket:)
a bölcsfoghelyfájás mellé tegnap beugrott egy kis derékbecsípődés, ami mára enyhült, viszont mindent megfontoltan, lassított felvételben, és 3x annyi idő alatt végzek el... vagy halogatok... inkább az utóbbi.
Nadine! 5! no de milyen áron:S

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 15:33:10

@Zuzuka: Szegénykém... :( Az 5-höz gratula!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 16:25:13

Nem tudom, említettem-e, hogy mostanában melíroztatom a hajam, hátha kevésbé vagyok hasonlatos a kínai falhoz, amikor lenő. Tegnap vittem egy baromi jó színű (borvörös, olyan merlot-szerű) kabátot a fodrász csajszinak, hogy na, ilyen csíkokat kérek bele! Hát nem megcsinálta???? Úgyhogy kérném szépen a társaságot, figyelje, melyik vándorcirkusz keres bohócot, mert ha elalszom a hajam, most pont úgy nézek ki, mint amikor zsinóron égnek állítja a piros tincseket a fején...

Halvány Görény 2011.01.14. 16:44:36

ezen el kellett gondolkozzak, mármint, hogy milyen lehet a kínai fal, amikor lenő

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:22:03

@Halvány Görény: A kínai fal nem nő le. Csak az a másik, ami szabad szemmel is látható a világűrből, bár azóta azt olvastam, hogy nem is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:23:44

@Halvány Görény: Az lemaradt, hogy a másik a világító fehér választékom. Illetve az egyetlen.

Halvány Görény 2011.01.14. 17:31:52

mivel tisztáztad, így olyan kusza lett, hogy már egy grafikus se tudná megrajzolni. de mivel péntek van, így nincs bünti.

Zuzuka 2011.01.14. 17:34:30

hogy miva? látszik a fejed a világűrből, amikor lenő? :DD

Halvány Görény 2011.01.14. 17:41:10

@Zuzuka: hagyd, Nadine megint bepiált. szomorú dolog ez. rohadt alkohol!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:43:26

@Zuzuka: Nem a fejem. Az ősz választékom, bogárkám:)

@Halvány Görény: Á, csak a munka teszi. Belenyomorodom lassan. Agyilag mindenképpen zombulok.

Halvány Görény 2011.01.14. 17:45:37

a munka nem nemesít? ha megengeded, ezentúl a blogon az "itt van az ősz, itt van újra" kiáltással köszöntelek.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:48:14

Azt elfelejtettem mondani, hogy Föld hívja Fiamat, Fiam, jelentkezz! Nálam 17:49 van, helybefaluba mikor lesz öt óra?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 17:48:58

@Halvány Görény: :DDD Nem lehet, most burgundivörös (vagy mi a szösz) vagyok! Majd szólok, ha megint ősz lesz. Úgy szeptember tájékán...:)

Zuzuka 2011.01.14. 17:57:14

@Nadine: nem tudom mikor lesz ősz, de előbb legyen már egy kis tavasz, ha kérhetem. úúúútálom ezt a szürkeséget!
zónáztok fiammal?:)
@Halvány Görény: most hogy mondod, egy pohár vörös (nem burgundi, hanem cuvée) orvosilag is ajánlott:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:51:08

@Nadine: Durmolás közben megáll az idő. Ezt még a műholdak is figyelembe veszik.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:51:59

Ha nem is látható, hogy alszom, de a polipom miatt állítólag hallható...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 18:54:30

@Zuzuka: Mindig olyan jó orvosságokat szoktál ajánlani :)

Zuzuka 2011.01.14. 20:14:57

@fiam: bevetettem a titkos kenőcsömet, majd reggel nyilatkozom.
tejberizst főztem, dobáltam bele rumosmeggyet - anyukám tette el, és nem spórolt semmivel:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 20:27:57

@Zuzuka: Gyorsabb gyógyulást!

Le a zabkásával!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 20:36:52

@Zuzuka: Az a tejberizs most jöhetne. Dupla adagban :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 20:48:15

@fiam: a mascarponét nem erőltetném a vadasba:) tele a net sajttorta receptekkel ahhoz fel lehet használni. a szavatosság lejárta után még legalább egy hétig jó, úgyhogy no para!:)) a fél kiló tarjából meg annyi minden mást csinálhatnál, a vadas pont nem a legjobb választás. abba inkább a szárazabb, testesebb marhahús való:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:10:17

Remélem, még időben érkezett az Úr Hangja :-)
Vagy csak azért, mert magam se vagyopk nagy vadasbarát? :-)))

(Bár ha egyszer remetének állnék... talán egy vadasparkba vagy hasonlóba kéne mennem :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:12:32

@Bombadil Toma: Köszönöm szépen. A sajttortát, bármennyire erőltetném, Neoex torkán akkor sem tudnám lenyomni :)
A hamis vadast meg úgy gondoltam, hogy készítenék egy borsos tokányt a húsból és ahhoz tenném a mustáros mascarponét...
Szóval, Toma, megint gasztrobűnöző vagyok, elnézést kérek, hogy megszentségtelenítem a Kifőzdét :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:13:20

@Mormogi Papa: Nem nagyon értem, mi az, ami riaszt benneteket a vadastól?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:29:28

@Nadine: Azt hittem, hogy a feldarabolt vadász :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 21:31:06

@fiam: Tekintve, hogy mivel foglalkozik, az inkább vonzerőt képviselne:) De egyébként szerintem senki nem ellenezte volna a terved, ha nem nevezed vadasnak, amire készülsz:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:31:44

@Nadine: Örülök, hogy a 3. évezred szerzőit ennyire megihlette Csn:
csajszinene.blogspot.com/2010/11/62-tortenes-csajszi-neni-es-sok-hatas.html

Dobtam egy hátast, akkorát nevettem :)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:34:27

@Nadine: Akkor legyen Martinique mascarponés fúziós fleur-four-ja.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:35:48

@fiam: Én is pontosan azt akartam írni, hogy...
lásd @Nadine: :-)))

Meg az a képzet, ami a legtöbb vadashoz (régen, a menzán) is használt elrághatatlan hússzelethez kapcsolja... Lásd még: krumplipürével (bocs) és cseresznyebefőttel tálalt ízetlen csizmatalp...

Ami persze nyalván nem áll a Te főztödre :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:37:03

@fiam: a sajt tortát ne úgy képzeld el, hogy trappistából van!:) csak azt jelenti, hogy krémnek mascarpone sajtkrém az alapja...

most volt jó netem, kicsit gépészkedtem. átrendeztem az oldaldobozokat, felújítottam a linkajánlót és betettem egy felhívást és pár szemérmetlen önreklámot:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:40:33

@Mormogi Papa: Nyilván... :)
@Bombadil Toma: Gratulálok a new style-hoz, tök jó!
A sajttorta nekem jöhetne. Külön a sajtot is szereti Neoex, de tortának feldolgozva nem. Ne kérdezd, miért? Van, amit nem lehet megmagyarázni és van, amit nem lehet megérteni (hogy miért nem szeretik egyesek a vadast, pl.).

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 21:42:07

@Mormogi Papa: Ez a "nyalván" kifejezetten stílszerű:DDD

@Bombadil Toma: Toma, azt is csináld már meg, légy szíves, hogy "vissza a főoldalra"... A múltkor sikerült nyomtalanul eltüntetnem, amikor feltettem a havas képet... Szóltam is, de nem jártál erre éppen.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:43:23

@Bombadil Toma: Ha itt vagy még, légy szíves segíts abban, hogy hogyan tudom a Csajszi néni facebook-oldalán megcsinálni azt, hogy minden történet ott legyen és mindig frissüljön, ha egy újabb kerül fel az eredeti oldalra. Ugyanis már öt rajongóm van, Téged és magamat is beleszámolva :)
Nem szeretnék csalódást okozni magunknak :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 21:45:05

@fiam: Szerintem többen vagyunk, csak nem mindenkinek sikerül felkerülnie a "dicsőségtáblára" :-)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 21:58:07

@Nadine: azon vagyok, észrevettem, hogy eltűnt:)

@fiam: namégegyszer. a sajttortának semmi köze a sajthoz, ugyanolyan krémes torta mint a többi csak nem vaj vagy főzöttkrém az alapja, hanem mascarpone...:)
a facebookra meg neked kell mindig betenni az új posztokat minden megjelenéskor a "hivatkozás" pontba, nem lehet automatikusra beállítani sajnos.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:14:05

@fiam: most megpróbáltam, lehet-e kívülről feltenni hozzád hivatkozást. lehet, de nem teszi ki a főoldalra:) nem tudom mennyire vagy képben a FB-kal kapcsolatban, ha nem tudsz valamit kérdezz!:))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.14. 22:22:05

Szép álmokat!
Legyetek - főoldal mezővel felszereltek!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:27:27

@Bombadil Toma: Nem vagyok annyira tisztában, nézegettem, de ismersz. Így még igazán rákérdezni sem tudok mire.
Meg azt sem tudom, hogy egyáltalán kell-e Csn-nek egy Facebook-oldal. Ebbe engem beleugrattak.
Az meg, hogy több a rajongóm, az olyan jól esett a lelkemnek és főleg Tőled, hogy el sem hiszed! Köszönöm!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:30:56

@Bombadil Toma: Látom, oldalt már kint van a hivatkozás, köszönöm.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:32:41

@Bombadil Toma: Szóval, ha van mégis értelme külön FBCsn-nek, akkor egy jól működő, pofás oldalt szeretnék valahogy.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 22:34:09

Na most akkor valaki kapja elő a zsebéből Pálcikát, Marisellt és Tistet, de rögvest!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 22:53:16

Hát egyikőjüket sem Ti dugtátok el? Talán túszul ejtette őket valaki?... Hiányoznak:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 22:59:56

@Nadine: Jó lenne tudni róluk, az biztos. Milyen érdekes, hogy mennyire életünk részévé tudnak válni olyan emberek is, akiket élőben nem is ismerünk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.14. 23:09:49

@fiam: Hát még, akit de...:(

A diétázók kedvéért elmondom, hogy holnap hurkasütést rendezek, pároltkáposzta-körettel, így ez bátran ehető. Krumplika barátom kissé háttérbe szorult az utóbbi időben, de látszik is:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.14. 23:45:43

@Nadine: Ó, szóval csak a krumpli hízlal!? Ezt megjegyzem!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 00:06:08

Azt hiszem, most búcsúzom, még sok a tennivalóm :)

Jó éjt!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.15. 01:39:34

@fiam: csak próbálkoztam, hogy fel tudok-e tenni egy hivatkozást:)
van értelme szerintem egy külön csn fb oldalnak. holnap ha gondolod segítek megcsinálni. majd az ottani cseten eligazítalak...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 10:13:58

Jó reggelt. Érden tavasz van, ez tuti. Viszont milyen irtó messze van Németország. Huh.

Halvány Görény 2011.01.15. 11:06:43

Szombat van, mindenki legyen vidám. egész nap nem fogok csinálni semmit, ami munkára emlékeztet!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 11:34:32

@Halvány Görény: Nekem is hasonló világmegváltó terveim vannak. Ezt most azzal demonstrálom, hogy irtó későn reggeliztem és mosogatok. Aztán takarítok. De ez sokkal jobb, mint stresszelni a hülye cseheken, az tuti.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 11:40:09

@fiam: Neeeem... a krumpli ÉS a hurka együtt. Krumplitlanul egész más tészta. Illetve hurka.

Halvány Görény 2011.01.15. 11:42:55

már ne is haragudj, de mosogatás, takarítás? én inkább dolgoznék :) na jó fuj, ilyent nem írunk le

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 11:46:14

Jó reggelt!

@Nadine: Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy kész a vázlat?
Még simogatnom kell kicsit, de nincs kizárva, hogy este küldöm.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 12:35:07

@fiam: Tedd meg nekem, hogy csak hétfőn reggel küldöd... Nem bírok munkával foglalkozni, ne haragudj...

@Halvány Görény: Amíg nem szponzorálsz azzal, hogy küldesz egy inast, kénytelen vagyok én magam ilyenekkel "kikapcsolódni". Bár esküszöm, a hétköznapi diliházhoz képest felüdülés, hogy csak azon kell töprengenem, előbb a késeket és aztán a villákat mosogassam el, vagy fordítva?...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.15. 13:13:06

@Nadine: Nem haragszom, dehogy. De akkor csak hétfő este lesz belőle, mert lesz délután programom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.15. 13:14:42

@fiam: Az késő. Már aznap délelőtt várják, akkor legyen vasárnap este.