Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Keleti ízek – Mázas sertésszűz „borítékban” párolt zöldségekkel

2011.01.20. 06:00 Bombadil Toma

 


 
Ázsiai típusú ételeket nem csak wokban készíthetünk, akrobatikus mozdulatokkal dobva-rázva, hanem hagyományos, minden konyhában megtalálható eszközökkel is elkészíthetjük a kínai konyhára jellemző édes, mázas húsokat és finom párolt zöldségeket.
Nekem ezek nagy kedvenceim, gyakran készítek hasonló húsokat. Nagyon ízletesek, könnyen elkészíthetőek és jól variálhatóak. Az alap édes-sós kombinációt tetszés szerint egészíthetjük ki csípőssel vagy savanyú ízekkel vagy erősíthetünk rá bármelyik alapízre, éppen milyen kedvünk van. Most az alap ízesítést használtam, nem tettem hozzá semmi furfangot...
 
Hozzávalók:
 
. 2 kisebb sertésszűz (25 dkg./db)
. 2 csésze almalé (0,5 l.)
. 1 ek. thai halszósz
. 3 ek. sötét, indonéz v. kínai szójaszósz
. 2-3 ek. barnacukor
. 2-3 gerezd fokhagyma
. egy citrom v. lime
. egy hüvelykujjnyi darab friss gyömbér
. egy karalábé
. 3-4 sárgarépa
. egy csomag újhagyma
. 2 petrezselyemgyökér
. egy kápia v. kaliforniai paprika
. világos v. japán szójaszósz
. rizsbor (helyette lehet száraz sherry)
. szezámolaj
 
Előkészületek:
 
A zöldségeket vékony hasábokra vágom (kb. fele olyan vastagra mint egy hasábburgonya), mindegyik félét akkorára, hogy nagyjából egyszerre puhuljanak meg.
A paprikát csíkokra vágom, az újhagyma fehér részét 4-5 centis darabokra vágom, a zöldjét pedig apróra.
Bekeverem a máz alapját: Egy keverőtálba öntöm az almalét, belereszelem a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadom a szójaszószt és halszószt, ráreszelem a citrom héját majd belefacsarom a levét is, megcukrozom, és addig keverem míg a cukor fel nem oldódik benne.
Húst szépen megformázom, lehártyázom és minden felesleges részt, zsírt lenyesegetek.
 
Elkészítése:
 
1. Először a zöldséget készítem el: Előveszek négy sütőpapírt, négybe hajtom, majd azt a sarkát megfogva ami a lap közepe, egy tölcsérformára tekerem, levágom a tetejét (lásd, a képen!), így egy kört kapok mikor kihajtogatom.
2. A zöldségeket négyfelé osztom, mindegyik papír felére teszek egy-egy adagot, sózom, borsozom, meglocsolom egy kiskanálnyi világos szójaszósszal, rizsborral és mogyoróolajjal.
3. A papír másik felét ráhajtom, a széleit összefogva behajtogatom körbe-körbe, hogy mindenhol jól záródjon. Egy tepsire csúsztatom a papírtasakokat, és a 170 fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe teszem 20 percre.
4. Közben egy serpenyőbe öntöm az almaleves szószt és kb. 15 percig forralom, míg szirupossá válik, nagyjából felére be nem forr.
5. Beleteszem a húsokat és a szószban főzöm/sütöm, 5 percenként megfordítva, közben folyamatosan locsolgatva a tetejét a forró mártással, 15-18 percig (a hús vastagságától függően), míg a hús át nem sül, de belül még szaftos lédús marad.
6. A húst a mártásban hagyva tálalásig félreteszem 5 percre.
7. A közben elkészült zöldségeket kiveszem a sütőből, a „boríték” tetejét kissé széttépem, a zöldségeket meglocsolom pár csepp szezámolajjal és meghintem egy kevés apróra vágott újhagyma-zöldjével és tálalásig, a még meleg sütőbe visszateszem, hogy melegen tartsam.

 
Tálaláskor, a húst ferdén felszeletelem kb. centi vastagon, tányérra helyezem kissé széthúzva a szeleteket, és meglocsolom a sűrű mázzal. Mellépárolt rizst és zöldséget szedek, díszítésként megszórom kevés újhagyma-zölddel.
Tipp! Ezt az ételt elkészíthetjük borjúszűzből is nem csak sertésből.
Almalevet készítsük el saját magunk, gyümölcscentrifugával, de ha nincs rá lehetőségünk, mindenképpen jó minőségű 100%-os bio-almalevet vegyünk.
Almalé helyett a recept működik frissen facsart narancs, vagy ananászlével is.
A párolt zöldséget bármilyen zöldségből elkészíthetjük, amit otthon találunk, illetve használjunk mindig szezonális alapanyagokat. A lényeg, hogy legalább négyféle legyen benne, és sárgarépa meg az újhagyma alap.
Mint általában az ázsiai ételek, ez is egy ízbomba. A puha szaftos hús, a kívülről rákaramellizálódott mázzal, meglocsolva az édes-fűszeres szósszal, igazán különleges ízélmény. Ehhez jön még a szezámolajtól enyhén diós és füstös zamatú finom zöldség és pompás főtt illatos bashmati rizs.
Édes, angol alma cidert ajánlok hozzá.
 
Elkészítési idő: egy óra
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Cider: kb. 450 Ft./ü.

 

94 komment

Címkék: gasztro recept zöldség sertés toma szűzpecsenye kínai kaják

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.20. 08:34:35

Jó reggelt!
Nekem biztosan bejönne - naponta kínait eszem, csak a hétvége kivétel, néha az se...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.20. 08:50:11

Hová tűnt a kommentem?

Na, én mentem...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 09:25:34

Én már feladtam, hogy itthon próbálkozzak kínai kaja készítésével... Túl sok minden kell hozzá, amit nem használok rendszeresen, és az az egy-egy kísérlet még távolról sem hasonlított az általam megszokott kínai ízekre. Ráadásul a wokom is tönkrement:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 09:44:29

Toma, azt áruld el, miért nem vághatok ki csak úgy egy körlapot egy sütőpapírból? Az úgy nem ér?:)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.01.20. 10:04:23

Jó napot, ez egész könnyen elkészíthető kajának tűnik. Az előbb zuhogott a hó, de itt megállt már. Jó kávét!

Halvány Görény 2011.01.20. 10:44:58

Nem akarok ezzel előjönni, de kénytelen vagyok, hogy hát az első képen a tányéron az a két setésszűz, hát... hogyismondjam, egy kicsit bizarr :) Én nagyon korlátozottan szeretem a kínai ételeket, csak nagyon keveset belőlük, viszont amit igen, azt nagyon. Pl a dimszumok azok általában nagyon finomak. Édes-savanyú szósz nem jön be, úgyhogy ezt se próbálnám meg elkészíteni. Persze azért volt már, hogy édes-savanyú ételt készítettem, de az nem szándékos volt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 12:45:20

@Halvány Görény: Bizarr?:)) Mire emlékeztet?

Leszel szíves megosztani velünk, hogy mi a szösz az a dimszum...

@hzizi: Annyira jó formába kerültem a hóeséstől, hogy simán azt olvastam, "az előbb huhogott a hó". Ezen elgondolkodtam egy cseppet, mert én nem hallottam semmit.

Halvány Görény 2011.01.20. 13:13:15

A tányérral együtt igenis, hogy bizarr. Nem mondom meg mire emlékeztet, legyen elég annyi, hogy régi idők jutottak eszembe, mikor még eszkort szolgáltatásokat csináltam a Balaton mellett keletnémet nyugdíjas bácsiknak.

nem gondolod, hogy olyan helyen ahol Toma látja, kajáról fogok beszélni? Az ember nem kezdi el a bástya mozgását magyarázni egy Kaszparovnak! :) majd ő elmondja mi a dim sum :)

GStarRaw 2011.01.20. 13:40:49

sztem nagyon jól néz ki az étel, nagyon meg is kívántam... a cidert is különben, az is isteni, külön is, de így ezzel a kitűnő fűszeres étellel... nyammm

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 13:56:20

@Halvány Görény: De én a Te magyarázatodban szeretném hallgatni. Illetve akarom, nem nyitok vitát:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 14:12:31

H. G., tudtam, hogy megfutamodsz...:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.01.20. 14:20:58

@Nadine: de kivághatsz, de így a legegyszerűbb egy szabályos kört kivágni, gondoltam megmutatom:)) (a dimszum meg a kínai ravioli:))

hát igen a kínai kaják főzéséhez sok olyan cucc kell ami nincs egy átlagos háztartásban, de ha valaki rendszeresen szeretne kínait főzni, érdemes beszerezni ezeket, mert hónapokig/évekig elállnak nem kell kidobni, ha nem hetente készít az ember ázsiai ételt...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 14:45:58

@Bombadil Toma: Bármikor kivágok segédeszköz nélkül egy szabályos kört:) Vagy lemészárolok egy szerkesztőséget - ez már nagyon érik.

Halvány Görény 2011.01.20. 14:49:23

@Nadine: Nem futamodok, csak beteg vagyok!
a dimszum az ilyen kisebb falatok, többnyire valami tésztafélében megsütött vagy éppen gőzölt húsfélék vagy halfélék vagy rákfélék vagy zöldségfélék, de ezt nehéz elmondani, nem mindet szeretem, de amit igen, azt nagyon. Kínai kaják főzéséhez való cuccokat olyan szempontból érdemes beszerezni (legalábbis nekem), ha mondjuk van egy norvég barátnőd/barátod, aki egyszercsak meglátogat és elbüszkélkedsz a konyháddal, igen, szoktál főzni, igen ilyesmiket is, nézd csak ezeket a szép színes tasakokat, igen szoktam ezeket használni, na majd ha egyszer lesz idő megmutatom, most viszont induljunk akkor az étterembe. :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 14:52:09

@Halvány Görény: Beteg??? Hogyhogy?
És miért pont norvég? Azok úgysem értenek hozzá?

Halvány Görény 2011.01.20. 14:54:37

Úgy tűnik elkaptam amit itt a többiek terjesztettek napok óta. Hát a norvégot csak úgy írtam, egyrészt igen, szerintem nem értenek hozzá, másrészt meg úgy gondoltam a történetben ez egy érdekes fjordulat.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:09:30

Gúd Mótring!

A mi kapcsolatunkban hárman vagyunk. Neoex, én és a Vírus. Közülünk egy potens, mi több, omnipotens. Már nemcsak az emésztőrendszeremre hat, hanem a hörgőimre is. Hörögve említem a nevét, ahányszor összeszorul a gyomrom, ha megérzem jelenlétét. Bennem van, mélyen, egészen.

Most már van halvány fogalmam, hogy a Júlia, Romana, Mifene regények erotikus jeleneteit mi ihlette. Átnyergelek csöpögősbe (nem is nagyon kell...), hátha az jobban fizet.

@Bombadil Toma: Ez jó, blogodon már gusztálgattam :)
@Nadine: Nagyon ügyes vagy!
@Halvány Görény: Nagyon okos vagy!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 15:13:03

@fiam: Ó, mindig jól ment a népirtás..., igazán nem nagy ügy.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:19:02

@Nadine: Tudom, én is majdnem belehaltam :) De ugye, ami nem öl meg, az megerősít. Úgyhogy pozitív a megítélésem :)

Halvány Görény 2011.01.20. 15:24:05

@fiam: Köszi szépen, el is megyek haza ledőlni, meg amit lehet inkább otthonról megcsinálni mer ugye a lelkem a vállalatot illeti meg.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:30:59

@Halvány Görény: Aztán a tapasztalataink alapján írunk egy közös erotikus szösszenetet...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.20. 15:35:39

@fiam: A farpofák és a vírusok összefüggéseiről, igaz?

Zuzuka 2011.01.20. 20:22:04

jó estét!
itthon volt kiszuzu egy teljes napig, madarat lehet velem fogatni:)very nice! very nice!

@Halvány Görény: ártatlan vagyok, a foghelyfájás nem fertőző - asszem. csúnya ez a vírus, vigyázzatok magatokra! nem röstelltem maszkot venni a patikában, és nem félek használni.:)

@Bombadil Toma: nagyon csípem az ázsiai konyhát, ez is finom lehet! igazad van, a tavaly hozott fűszerek és szószok még mindig tartanak, pedig használom őket. bár már lehet, hogy lejárt a szavatosságuk, de nem izgat, mert nem tudok vietül:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.20. 20:35:22

@Zuzuka: :DDD
Majd holnap ünnepelünk Téged, jó?

Zuzuka 2011.01.20. 20:43:53

@fiam: jóvan, majd holnap, addig készülök:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 08:24:30

Jó reggelt. Most tényleg én rugdalóztam itt tegnap utoljára, vagy megint más szobában beszélgetek? Kicsit elveszettnek érzem magam a mai kardozás előtt.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.21. 08:28:48

@Nadine: Ezek szerint a blogoszférában is fagyott...

Szurok szurok a csörtéhez!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 08:35:36

@Mormogi Papa: Kedves vagy, ez csak amolyan lapzártás elmebaj, az a csörte félig elmaradt, félig megnyertem:) Tehát megnyertem lényegében:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 08:46:08

Jó reggelt!

Ennél szebb nem is kell jó ideig, @Mormogi Papa: :)))
@Nadine: Valami volt tegnap a blogmotorral vagy mivel, mert írtam párszor, elküldtem, nem jelent meg...
Ajvé! Micsoda jó hírek! Örülök. A lapzártás elmebaj pedig kötelező tartozéka a szakmának. Imádtam. Persze főszerkesztő sosem voltam, de nekik könnyű... :DDD

Most lépek dokinénihez. Szerintem jobban vagyok. Meglátjuk, ő mit mond.

Zuzuka 2011.01.21. 08:53:17

jó reggelt!
rögtön kezdődik a hétvége, hurrááááá!:)
addig kávézzunk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 09:40:08

@fiam: De még milyen könnyű... Egyenesben fogadhatják a leb.szásokat mások lazáskodásáért, holott ők az egyetlenek, akik állandó ügyeletben vannak...:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 10:31:01

@Zuzuka:
NAGYON BOLDOG ZUZU-NAPOT4 ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG NEVED NAPJA ALKALMÁBÓL!

www.youtube.com/watch?v=bzSzhHmhiOY&translated=1

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 10:31:56

Akkor triplázzuk meg: BOLDOG ZUZU-NAPOT KÍVÁNUNK!:)))

Zuzuka 2011.01.21. 10:55:32

@fiam: @Nadine: köszi szépen!4 kedvesek vagytok. majd otthon meghallgatom kétszer, mert itt nincs hang:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 15:24:40

@fiam: Az újrahasznosítós projekt cseh f.szkalapok miatt bizonytalan ideig felfüggesztve, jelzem, amint megtudok valamit. Te, ezek nagyon hülyék!!!:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 15:48:46

@Nadine: Rendben. Akkor más területen hasznosítom magam. Hétfőn értekezlet. Bár csak keddtől mehetek közösségbe (hehe), azért elmegyek reája.
Valami vegyi anyaggal öntsd le őket, mondjuk újrahasznosított hamburgerrel... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 18:14:38

@fiam: Tervezik a témát, de nem lehet A hónap témája, és fogalmam sincs, mikor, milyen feltételekkel... Simán lehet, hogy nekem kell megcsinálni pro bono:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 18:44:44

@Nadine: Hát, ebbe nem tudok beleszólni.
Viszont képben vagyok hulladékügyben, ha valaki esetleg érdeklődne a téma iránt. Sőt, három éve tőlünk hat méterre van egy szelektív hulladékgyűjtő sziget hulladékgyűjtő és (még) szemét nélkül :)
Szép téma, élvezni fogod :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 18:51:50

@fiam: Még harcolok, hogy Veled írassák meg.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 19:23:55

@Nadine: Köszönöm. Ha mégsem, akkor is segítek, ha szükséges.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 19:53:00

@Nadine: Melyik kifejezés a helyes?
ezen a blogon vagy ebben a blogban (olvashatsz erről vagy arról)
Köszi.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.21. 20:06:45

@fiam: Háát, ezt max. érzésre tudnám eldönteni. Ha úgy vesszük, hogy a blog egyfajta naplót jelent, akkor a naplóban olvasol valamit. Vagy feljegyzésben... Ha weblapként értelmezed, akkor weblapon, blogon. Én az elsőt választanám, mert úgy tudom, azt jelenti...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.21. 20:10:51

@Nadine: Hát, nekem is ez jön ösztönösen, de láttam már a második szerint is. Köszi.

Halvány Görény 2011.01.21. 23:28:20

a blog az ugye weblog, tehát szigorúan szó szerint log, egyén logoknál úgy szokták használni, hogy logban. fiam, mondd azt, hogy ezen az oldalon :)
zuzuka, boldog névnapot most már így utólag is.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.22. 10:39:31

Jó reggelt, jó reggelt!

@Nadine: Fél ötig dolgoztam a beszámolómon.
De már fő a vaddisznóból készülő húsoscsont-leves :)

Zuzuka 2011.01.22. 12:36:30

helló!
@Halvány Görény: köszönöm, még folyamatban van pár napig... hétig...:)
kérek finom vaddisznólevest.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.22. 15:09:44

@fiam: Lemaradtam... Milyen beszámolódon? Milyen vaddisznó? Hol vagyok?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.22. 15:34:52

@Nadine: Itt vagy, nyugi.
A két hónapos munkámról és tapasztalatomról kellett megírnom, hogy tündériek a gyerekek és a főnökeim nem csalódtak bennem, pedagógusnak is remek vagyok :)
A vaddisznó meg csak úgy fődögélt és egyszercsak húslevessé változtatta vizet, ha már borrá nem tudta, annak foglalt a licence... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.22. 16:43:35

@fiam: Na, az elejét már értem. A vaddisznót még nem egészen... Besétált az udvarotokba, vagy Neoex újabban Pampalinit játszik?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.22. 17:13:12

@Nadine: Nem, ez a mélyhűtőből sétált elő.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.22. 18:43:21

@Nadine: Ez legyen a legnagyobb gondod az életben! :)
Még hány hét van hátra?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.22. 19:01:55

@Nadine: Azt hittem, kevesebb. Kiküldjük Neoexet, jó? Atúsz meg hazajön. Áll az alku?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.23. 16:33:51

Szép napot.

Itt most minden szürke. Lehet, hogy már esteledik?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.23. 20:18:18

Szép estét!

Most már minden tehén fekete. Beesteledett.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.23. 20:38:02

@Nadine: Szia! Ahogy elnézem, az Univerzum urai vagyunk... :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.23. 21:16:34

@Nadine: Én most olyan szinten vagyok ura, hogy mielőtt elpusztítom, inkább lefekszem és ha tudok, elalszom, amivel megmentem az Univerzumot.

Jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.24. 08:07:27

Jó reggelt. Hétfő. Hideg. Brrr... Hülye egy kombó.

maybach 2011.01.24. 08:50:43

Jó reggelt kívánok!

Errefelé is hideg van és hóval riogatnak. Nem kéne.

Halvány Görény 2011.01.24. 10:49:53

Holesik, Holnem. Holle anyó ágyneműzik. Ettől függetlenül szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy jó hét lesz. Persze alakulhat úgy, hogy nem. Jóslás az mindig ment.

Zuzuka 2011.01.24. 10:53:10

jó reggelt!
nyűves hétfő! igyunk egy finom kávét.

Halvány Görény 2011.01.24. 10:58:18

Én sosem kávézom. Egyrészt nem szeretem az ízét, másrészt szeretem, hogy a napjaim nagyrészt kómás félálomban telnek. Ha kávéznék, akkor biztos felébrednék, és szembesülnöm kellene azzal, hogy mi van körülöttem.

Pálcika 2011.01.24. 11:01:03

Szép reggelt!
Dolgozom,broáfffff
Kávészünet alatt kifőzdézek:)))
Elolvastam a receptet, kávét szürcsölgetve nyugtáztam,hogy jó-jó de ennyi macerát,mikor alig 10 percre van egy kínai kifőzde.....és akkor megláttam az első képet!kiguvadtak a szemeim!!csak én látom úgy,hogy az két csingilingi-kukac??mit érdekelt engem már a tálalás,azóta egyre csak a húsdarabokat nézem:)))))

Zuzuka 2011.01.24. 11:07:58

helló Pálci! Te is kiszúrod a lényeget.:)))

Pálcika 2011.01.24. 11:21:31

@Zuzuka: Szia,Boldog Zuzu Napot!!!!
gyorsan végig futottam a kommenteken és
úgy érzem Halvány Görény is erre célzott diszkréten:)eszkort szolgáltatás:)))

2011.01.24. 11:24:54

sziasztok!
itt most holnem, de ez nagyjából tízpercenként változik.

2011.01.24. 11:27:44

és még azt is akartam mondani, hogy boldog ZUZU napot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.24. 12:10:52

@Pálcika: Megjött Pálci, Nadine vigyorog... "Csingilingi-kukac"...:DDD Jól vagy, angyalom?:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.24. 13:59:10

Szép napot!

Éjjel esett egy mákszemnyi hó.
@Pálcika: De jó hallani felőled! Hol a kukac, ne hozd rám a frászt!?

Én ehhez a filozófálgatáshoz még túlságosan értekezletkómás vagyok.
Meg lettem dicsérve. A kis éjszakai naplóba tett megjegyzéseimet állítólag kiadják "Fiam összes" címen. Negyon büszke vagyok.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.01.24. 14:04:46

Jó napot, boldog Zuzu napot!

@fiam: azokból a megjegyzésekből mi is olvasnánk örömmel:-)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.24. 14:06:59

@fiam: Azt is beleírtad gondosan, hogy "több száz pogácsával rendszeresen lefizettem az ifjúságot, hogy addig szundíthassak egy kicsit a különszobácskámban"?

Kereken egy hónap múlva újból túszt ejtek.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.24. 14:30:34

@Nadine: @hzizi: Köszönöm szépen! :)
Igen, beleírtam a pogácsát is. Sőt, ma is megemlítettem, csak úgy véletlenül, de nem túloztam el, nyolcvanötot mondtam. Az enyémek jutalmazások voltak, amit mi kaptunk az értekezletre, kifejezetten büntetésnek szánhatták, csak tudnám, mit rosszalkodott ez a csodás tantestület???
Hzizi, még meggondolom, minden éjszakai kalandomat azért nem verem nagydobra :D

Ó, várjuk az Atúszt haza :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.24. 17:27:18

Hű, mekkora forgalom van itt mostanság... vagy tíz percig.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2011.01.24. 18:21:53

@Nadine: ... és az az érzésem, hogy én üldöztem el mindenkit.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.01.24. 19:00:02

@fiam: Ez azért túlzás, más is benne volt :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2011.01.25. 09:03:13

Jó reggelt. Én már megint egy másik szobában csevegek egyedül? Vagy tényleg nincs itt senki?

Zuzuka 2011.01.25. 11:45:54

@Pálcika: @Jé: @hzizi: köszi, köszi, köszi!
sajnos csak most értem ide, mert sok az utaznivalóm. ami azért jó is, mert mind munka.