Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Karácsony és egyéb kellemetlenségek…

2011.12.20. 08:15 Mormogi Papa

A betegség sohase jön jókor. Hát még, ha megzavar valamilyen szép ünnepet! Jeanne Bendick kedves-bizarr meséi talán éppen ilyen helyzetben születtek, vagy ilyesféle élmény adta az ihletet.

Akárhogyan is, gyermekkoromban vigaszt nyújtottak – és most már az unokák is ismerik. A történetet 1962-ben jelentette meg a Móra Ferenc Könyvkiadó Tótfalusi István fordításában, a szerző rajzaival, ami szerintem kitűnő választás volt. Alább a négy történet közül az elsőt, a karácsonyit adom. A kötetben - ára 7 Ft. - még néhány vers és jó tanács is található.
Jöjjön hát a mese – a végéhez írok csak pár sort.

 
-   -   -   -   -
 
Nem is olyan régen, ha egy házban valaki megbetegedett kanyaróban, az Egészségügyi Hivataltól kijött egy ember, és nagy piros cédulát ragasztott az ajtóra:
 
 

 

VESZTEGZÁR: KANYARÓ!

 

 
Ez azt jelentette, hogy aki bent tartózkodott, nem hagyhatta el a lakást; kintről pedig senki nem léphetett be, vagy ha bement, ő sem jöhetett ki. Persze, a doktor bácsi kivétel volt.
 
Egy reggel, éppen karácsony előtt, Alizka bágyadtan, kótyagosan ébredt. Szeme égett, orra szortyogott. A fürdőszobatükörbe pillantva látta, hogy arcán a megszokott szeplők mellett tengernyi apró pötty tarkállik.
Alizka kiáltott egyet, mama befutott, és csak egy pillantást vetett rá, máris szaladt telefonálni a doktornak. A doktor bácsi jött, megállapította a kanyarót, és meghagyta, hogy Alizkát fektessék elsötétített szobába. Azt is meghagyta, hogy Alizka mamája maradjon otthon és Mariska, a vidám, kövér néni, aki mamának szokott segíteni, se hagyhatta el a házat. Alizka apja, a hajóskapitány, éppen tengeri úton volt, máskülönben ő is kénytelen lett volna a házban rostokolni.
Nem sokkal később Alizka és a mamája hallották, amint az Egészségügyi Hivatal embere a bejárati ajtóra szögezi a vesztegzár-cédulát.
Nemsokára megérkezett a jeges. Kocsiján nagy tömbökben állt a jég, a tetején fűrészpor, hogy el ne olvadjon. Akkoriban még nem ismerték az elektromos hűtőszekrényt; akinek jég kellett, vett a jegestől. Az volt a szokás, hogy az utcai ablakba kiraktak egy cédulát, hogy tíz vagy húsz kilót kérnek, ki mennyit, a jeges meg leemelt nagy fogójával egy megfelelő nagyságú tömböt a kocsiról, és az ajtó elé tette.
 
Ez a jeges nagyon rövidlátó volt, az orráig se látott a szemüvege nélkül, aznap reggel meg éppen otthon hagyta. Most rápislogott az ajtón virító cédulára, és azt mondta magában: „Nem értem, miért nem az ablakba tették, mint máskor.“ (Valójában Alizka mamája egészen meg is feledkezett a jégről.)
 
 
„Hm – mondta a jeges, és még szűkebbre vonta össze a szemét -, biztos nagy vendégség van náluk. Ha jól látom, fél mázsát kérnek.“ – azzal vette a fogót, leemelt egy félmázsás darabot, és hátravitte a tornácra, mint szokta, a jégszekrény elé.
Már éppen mászott volna vissza a kocsijára, mikor újra a cédulára esett a tekintete. „No, erre sincs más szükség“ – gondolta, és szépen letépte, és berakta az utcai ablakba, a virágdoboz mögé, ahol Alizka mamája a jégcédulát szokta tartani.
Két perc sem telt el, és jött a postás. Mindig be szokott nézni a konyhába is, ahol kap egy csésze kávét Mariskától. Most is hátrament, belépett a konyhába, és mert nem talált senkit, otthonosan töltött magának egy csésze kávét a nagy cirmos szürke kannából. Már éppen vágott volna egy darabot a tegnap esti süteményből, mikor belépett Mariska, és összecsapta a kezét.
– Teremtőm! – kiáltotta. – Mit keres itten? Kanyaró van a házban! Most nem mehet tovább!
– Hogyhogy? – csodálkozott a postás. – Az nem lehet. Még szét kell hordanom az egész postát! Mi lesz a többi levéllel?
– A törvény szigorúan megtiltja – mondta Mariska határozottan. – Legjobban teszi, ha lerakja a táskáját, és megkóstolja ezt a süteményt.
Következőnek a baromfiszállító érkezett. Egy nagy ketrec élő csirkét szedett le a kocsijáról, és hátravitte a konyhába. Mariska és a postás épp az utolsó korty kávét itták.
 
 
– Teremtőm ! – szörnyülködött Mariska. – Hogy jutott be ide? Mindegy, most már itt kell maradnia. Mindnyájan kanyarót kapunk.
– De hát a csirkéim? – kérdezte a baromfiszállító.
– Azok is maradnak – mondta Mariska. – A doktor mondta, hogy senki el nem hagyhatja a házat. Abban a szent pillanatban indult a lépcsőn felfelé Emilia kisasszony, aki Alizka mamájának varrt szép ruhákat. Mindig tele volt a kabátgallérja, de még a szája is tűkkel, és maga is olyan vékony volt, mint a tű.
Kopogott a bejárati ajtón, de a csirkék a konyhában nagy kodácsolást csaptak, a mama pedig Alizkát mosdatta az emeleten, így senki se hallotta a kopogást.
„Jól van – gondolta Emilia kisasszony –, egyenest a szobába megyek, és munkához látok.“
A varrószobában ült, szája tele gombostűvel, mikor Alizka mamája rábukkant.
 
 – Emilia kisasszony! – kiáltotta meglepetten. – Hogy került ide? Most már mindegy, itt kell maradnia. Alizka megkapta a kanyarót, és vesztegzár alatt vagyunk.
Emilia kisasszony majd lenyelte a tűket.
– Kanyarót? – motyogta a tűk között (bár inkább úgy hangzott, hogy „kunyurút“). – Jaj nekem! Igaz ugyan, hogy karácsonyra úgysem mentem volna sehová – és varrt szépen tovább.
Alizka mamája meg annyira aggódott kislánya miatt, hogy eszébe se jutott megkérdezni, kinn van-e a cédula az ajtón.
Aztán jött egy bácsi, aki a karácsonyfát hozta.
Négy betlehemes gyerek bevonult a hallba, és énekeltek.
Alizka két nénje is becsöppent teázni.
A tanító néni eljött megnézni, miért nem volt Alizka iskolában.
Jött a festő a létrával, hogy kijavítsa a mennyezetet. (A múltkor átázott, mikor Alizka a fürdőszobában, az emeleten, nyitva felejtette a csapot.)
Már este volt, csípős, tiszta téli este, mikor Alizka apja jött fütyörészve a kerti úton. Hozott egy kalitkában papagájt Alizkának, egy fésűt ezüstből és teknőchéjból mamának és egy gyönyörű új sálat Mariskának. Nem várták őt karácsonyra, és most előre örült a meglepetésnek, de mikor a nappali szobába lépett, ő lepődött csak meg igazán.
A négy gyerek betlehemes játékot énekelt, a két nagynéni a zongoránál ült és négykezest játszott. A baromfiszállító Emilia kisasszonnyal táncolt, a postás meg Alizka tanító nénijével. A festő csillagokat pingált a mennyezetre, a bácsi meg, aki a karácsonyfát hozta, a díszítésnél segített Alizka mamájának. És Mariska, aki borzasztóan szerette a társaságot, vidáman dudorászva bevonult egy hatalmas tállal, melyen ott párolgott az összes csibe – megsütve! Fagylaltot is csinált, ha már egyszer annyi jég volt a háznál. Alizka annyival jobban lett, hogy egy takaróba csavarva a kanapén üldögélt.
– Ezer mennydörgős mennykő! – kiáltotta Alizka papája. – Mi folyik itten?
Ebben a pillanatban furcsa zaj hallatszott a kandalló felől, mintha valaki lecsúszna a kürtőben. Mindenki megállt, és odanézett: a kandalló nyílásában két ereszkedő fekete csizma, majd két vörös nadrágszár lett láthatóvá.
– Jóságos egek! – kiáltott Alizka mamája. – A kéményre elfelejtettünk cédulát tűzni!
Bizony, most Télapó sem mehetett tovább. És ha szüleitek mesélnek nektek egy régi-régi karácsonyról, mikor sok gyerek ajándék nélkül maradt, ti tudjátok, ugye, hogy mi volt az oka?
 
 
-   -   -   -   -
 
A történet számos eleme egyértelműen jelzi, hogy Angliában játszódik - nem is lehetne másként. A záró mondat pedig minden addiginál inkább. Jeanne Bendick életében még bizonyosan sokan meséltek ‚arról a karácsonyról‘, mikor sokan ajándék nélkül maradtak. A sokk, hogy a Brit Szigetek elveszítette a sziget-létből fakadó biztonságát, mindúntalan előkerül a kor irodalmában - még a gyerekkönyvekben is. Pedig az elszigeteltségre mért végső csapás - a már Napóleon által is eltervelt - Csalagút még a jövő ködében rejtezett…

 

 

246 komment

Címkék: szösz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.06. 15:01:28

Most kapcsolok: péééééééééntek van! Ejnye, Jé betű, hát nem figyelmeztetsz?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.07. 14:06:33

@Bombadil Toma: NEVED NAPJÁN LÉPTED NYOMÁN VIRÁGOZZÉK MINDEN VIRÁG! NAGYON BOLDOGAT!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.07. 16:18:20

Hehe... Még néztem is, hogy ma Attila-nap van, de erről nem ugrott be a Toma név:)))

Igen, boldog névnapot, Toma, bár azt hiszem, a Facebookon gyorsabban megkapnád:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.07. 16:45:50

@fiam: @Nadine: köszönöm!:))
ma szerintem egy kicsit felfüggesztem a fogyókúrát mert nemsokára jönnek vendégek és hoznak szarvashúst, hogy csináljak belőle valamit...:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.07. 19:05:15

@Bombadil Toma: :))) A vendéglátás komoly dolog, nem szabad belerondítani holmi fogyókúrával:)

maybach 2012.01.09. 08:10:47

Jó reggelt kívánok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.09. 11:39:49

@maybach: Jó reggelt. Na, legalább eddig eljutottam:)

2012.01.09. 12:11:38

Sziasztok!
kevés utálatosabb dolgot tudok a hétfőnél :(
és ezt már Garfield is megaszonta :)))

maybach 2012.01.09. 13:02:47

Garfield taoista bölcs.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.10. 08:57:09

Jó reggelt. Nadine meg behavazott nyúl.

2012.01.10. 09:24:59

jó reggelt! vagy valami olyasmi

maybach 2012.01.10. 10:57:16

Jó reggelt kívánok!

Messié az Aranylabda sorban harmadszor. Ezzel ő a legfiatalabb és beéllította M.Platini 3xszoros kitüntetését. Az év edzője nem meglepő módon Pep Guardiola.
Az ünnepségen nagyon sportzszerűen nem vett részt a sznitén jelölt C. Ronaldo és J.Mourino.

2012.01.10. 12:20:28

@maybach: :) akkor "örülünk, Vincent?" :)

maybach 2012.01.10. 12:24:53

Legalább ennek.
Bár az Espanollal döntetlent csináltak.

2012.01.10. 13:07:20

@maybach: nem tudom, mit kell erre mondani: tök jó? nemtökjó? :)

maybach 2012.01.10. 13:41:27

Erre a huszár csatakiáltást kell mondani.
Nobozdmeg.

2012.01.10. 13:53:04

@maybach: uhh, bocsánat, nem tudtam. Van még mit behoznom fociban, de majd most már figyelek, ezerrel.

az időjárásfelelőst viszont szeretném megkérni, hogy tüntesse el a frontokat, mert nagyon fáj a fejem :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.10. 15:53:01

@Jé: Nekem már három napja, kisebb megszakításokkal.

2012.01.10. 16:14:14

@Nadine: nem irigyellek érte :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 12:42:53

Értem. A keddnek (ami szerda????) nem örülünk.

maybach 2012.01.11. 14:04:40

Jó napot kívánok!
Nálunk szerda van, meg időnként fejfájás is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 14:22:16

@maybach: Igen, itt is. Kárpótlásként némi koncentrációlanyhulással karöltve. Nem nevezném magam használhatónak.

2012.01.11. 15:42:58

:)))) sziasztok, végre barátságos emberek! :)
nekem is fáj a fejem, szerintem alakítsunk klubot.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.11. 16:56:22

@Jé: Ki nem barátságos Veled??? Úgy megverem, hogy na! (Így beszél egy barátságos ember?:))

2012.01.11. 17:02:49

@Nadine: birkózószőnyegen aludtál, kedves? :) nem volt semmi, csak megörültem nektek

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 10:04:43

Jó reggelt. A változatosság kedvéért elaludtam, még jó, hogy nem késtem le a vonatot.

2012.01.12. 11:24:23

Szép napot!
milyen vonat? hova mész?

maybach 2012.01.12. 12:05:07

Jó napot kívánok!

Idén az angol foci nagyon vacak.

2012.01.12. 12:41:53

@maybach: ezt a pechet, pedig épp most szántam rá magam, hogy ezentúl majd jól nézem.... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 13:27:18

@Jé: Az ágytól az íróasztalig közlekedő:)

2012.01.12. 13:47:26

@Nadine: oh, értem. hehehe :))))

2012.01.12. 14:41:38

Az élet folyamatos küzdelem: délelőtt az éhséggel, délután az elalvás ellen.
:) nem tudom, ki mondta, de nagy ember volt :)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.12. 15:44:44

@Jé: És mindezt kompenzáljuk némi fejfájással... Már nagyon unom.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.12. 19:45:45

Szép napot!

Tessék pozitívabban gondolkodni! Az élet szép, csak néha szeles :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 08:55:19

Jó reggelt. Most szólok, hogy péntek van! Tegnap a két jó magaviseletű macskám kapott egy-egy plüss cicakosarat. Azóta nem lehet őket kirobbantani belőlük. A harmadik is kapott volna, de miután ő titkos helyekre jár zabálni, legfeljebb egy plüss gumicsónakba férne bele, olyat meg nem árultak.

2012.01.13. 09:33:01

Jó reggelt!

valóban, teljesen, tökre PÉNTEK van, és ez a hét fénypontja.

@Nadine: elkésett karácsonyi ajándék? :))) nem lehet, hogy nem enni jár a titkos helyre, hanem meglepivel készül neked? ;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 10:26:45

@Jé: Hehe, akkor ő lenne a Kandúranya:)))

2012.01.13. 11:37:43

@Nadine: :) akkor nincs meglepi, kár...

basszus, láttátok, milyen idő van odakint?! hát megőrültek ezek? tegnap már majdnem tavasz volt,erre jön ez dzsuva, blöeh!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.13. 11:57:08

@Jé: Ne is mondd, éppen tegnap kerültek elő a semmiből bimbózó hóvirágok... Szted?:(

2012.01.13. 12:27:50

@Nadine: nálunk meg már december elején kibújtak a krókuszok, igaz csak picit, de nem merem megnézni, mi van velük
utálom az ilyen időjárást, teljesen kikészíti a bundámat :(

maybach 2012.01.14. 14:12:50

Jó napot kívánok!

Ez most mi? Most kezdődik a tél? Már a végének kéne jönnie.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.14. 14:18:19

@maybach: Egyetértek. Végre kimehetnék egy kicsit a szabadba, erre szibériai szelek dobálják az embereket az utcán. Náthát nem kérnék már, basszus.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.14. 17:41:59

Szép napot!

Nálunk hányás-hasmenés van egy kis torokgyulladással.
Jó kombináció. Jó makacs. Bár egyes részletei gyorsan távozók... :)

maybach 2012.01.16. 07:55:23

Jó reggelt és jobbulást!

Őrült meccset játszott tegnap a Barca otthon a Betis ellen.
Most meg álmos vagyok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 09:38:35

Jó reggelt, doktor úr!:))) Mióta vagy Te dr.?:))

2012.01.16. 09:45:41

jó reggelt!

tényleg, miről maradtunk le, a barca meccsen kívül? :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 10:36:21

@Jé: Azt hiszem, csupán arról lehet szó, hogy Maybach nagy példaképe Dr. Debreceni László.

2012.01.16. 10:42:38

vagy ennél sokkal prózaibb oka van: elfelejtette, hogyan kell bejelentkezni :)))

maybach 2012.01.16. 11:10:12

Jó napot kívánok!

Igaziból anyukám szerette volna, hogy én is dr. legyek.
Neki nehéz nemet mondani.
Ráadásul már évekkel ezelőtt beszéltem barátaimnak a fekete lyukakról, csak nem publikáltam. Bezzeg mások.
Így most az a helyzet, hogy ha saját gondolataimat leírnám, még engem vádolnának meg.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 11:40:24

@dr.maybach: Értem, lényegében dr. Hawkingot is te verted össze, mi?

maybach 2012.01.16. 11:57:19

Őt nem bántom, mert jó fej, de egy pert fontolgatok.

2012.01.16. 13:17:58

ez magyarról magyarra lefordítva tehát annyit jelent, nem engedett belépni az oldal, így van? ;)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 13:27:58

@Jé: :DDD Ha egyszer Betűkém ráharap valamire, azt nem ereszti:)))

maybach 2012.01.16. 13:29:07

Be tudtam lépni. Sőt a "dr." megoldása volt a kihívás.
De azért van egy válság stáb mellettem, hogy megoldja.

Egyébként csak egy szerény jelzés, hogy talán ideje lenne egy elfogadható cáfolatnak, vagy egy pironkodó beismerésnek.
Persze ez csak óhaj.

2012.01.16. 13:43:26

@Nadine: de, húztam egy vonalat, és átléptem rajta... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 14:24:01

@dr.maybach: Na most én elvesztettem a fonalat, Bubóka.

maybach 2012.01.16. 14:50:41

Nadine!

Egy másik blogon javasolták, hogy ameddig a köztársasági elnökünk doktori dolgozatával kapcsolatban a plágium gyanuja fennáll, használjuk bátran a dr. címet.

2012.01.16. 15:14:55

@dr.maybach: hehe, te meg szót fogadtál :)))

maybach 2012.01.16. 16:53:52

Persze, mindig is izgatott a dolog.
Olyan doktoros.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.16. 17:47:29

@dr.maybach: :DDDD Na jó, én nem változtatom meg a nickemet, de elvárom, hogy ezentúl professzorasszonynak szólítsatok!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.17. 03:22:54

@dr.maybach: :DDD látom te is ledoktoráltál sp után a Ctrl+s/Ctrl+v egyetemen copypaste szakon. pár napja a facebookon is próbáltam átírni, de ott nem engedi hogy ledoktoráljak.

lassan kezdek meggyógyulni, úgy néz ki megmaradok. holnap egy posztot is összedobok talán...:)

2012.01.17. 08:10:32

Jó reggelt az összes doktornak! :)

maybach 2012.01.17. 08:30:56

Jó reggelt kívánok!

Toma! Gyógyítsd meg magad.
Még nem tudok segíteni, mert csak a második, vagy harmadik doktorim lesz az embergyógyászat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.17. 08:46:41

Jó reggelt, kollégák!

@Dr. Bombadil Toma: Nem szeretem, hogy mindig csak az eltűnéseid jelzik, ha nem vagy jól. Tessék itt szenvedni, hátha segít egy kis baráti támogatás...

Esik a hó, én meg nem örülök neki.

2012.01.17. 09:00:48

Toma, gyógyulj meg!

Holle anyónak mást kívántam, de csak magamban, mert egyébként úrinő vagyok... de én sem örülök.

maybach 2012.01.17. 12:00:48

Olvastam, hogy csak pár centi hó eshet. Így nem zavar ez a kb. 10 cm., meg ami még hozzá jön.
Viszont, ha a hó nem olvasta balhé lesz.

maybach 2012.01.17. 13:53:48

Nagyon nem szeretném, ha csak (havas) pusztába kiáltott szó lenne, hogy elég a hózásból!! Hahó!

2012.01.17. 14:55:34

itt már abbahagyta, nem kell ordítani :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2012.01.17. 16:05:34

Halihó!

Itt is esik, de én másként gondolkodó vagyok - örülök neki :)

Remélem, a doki, akihez most járok, ért a szakmájához. A helyesírását nem meóztam még, az aláírása olvashatatlan...

maybach 2012.01.17. 21:25:14

Jó estét kívánok!
Kemény Dénes és csapata nagyszerű.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.17. 21:49:57

@dr.maybach: Mármint dr. Kemény Dénes.

Én is nagyszerű vagyok. Zombinak.

maybach 2012.01.17. 22:07:09

Professzor asszony! Igaz. dr. Kemény. Bár szerintem ő megdolgozott érte.
Az apja meg egy hihetetlen figura.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 08:19:05

Jó reggelt.

@dr.maybach: Ki az apukája, a másik kollégának?

maybach 2012.01.18. 08:31:56

Jó reggelt kívánok!
Prof. asszony!
Kemény Dénes apukája Kemény Ferenc.
Nem piskóta.
Pl.: www.origo.hu/sport/vizilabda/20090727-kemeny-ferenc-interju.html

2012.01.18. 09:02:57

jó reggelt!

én elolvastam, jó fej az öreg

maybach 2012.01.18. 14:47:32

Jó napot kívánok!
Csak, hogy nehogy kimaradjon a kézi- és vízilabda meccsek közben.
Este Real Madrid vs Barcelona spanyol királykupa focimeccs is lesz.

2012.01.18. 16:55:40

@dr.maybach: értettem! Hajrá, Barca! jól csinálom?

2012.01.18. 16:58:40

Kedves Professzor Asszony, megtenné, hogy a Békés karácsonyt eltávolítja az oldal tetejéről, lévén idejétmúlt? Nagyon szép, de ott is esik a hó, és mindig lobot kap tőle az agyam :)

maybach 2012.01.18. 17:19:46

Jól csinálod, helyes.
Csatlakozom.
Tegyünk ki húsvéti képeket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 18:52:55

@Jé: Megtenné, csak az a baj, hogy fingja (tudományos nevén szellenete) sincs a professzorasszonynak, hogy miként kellene oda visszavarázsolni, ami egykor elveszett...:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 19:05:17

Ennyit tehettem értetek, mielőtt belemerülök a Szent Grál keresésének rejtelmeibe... Mert annnnnnyira érdekel, így este hétórás kezdéssel, hogy el sem tudom mondani.

maybach 2012.01.18. 20:25:59

A grált egy nagyon titkos magyar rend óvja egy nagyon titkos helyen. Még ők se tudják, hogy hol, meg hogy mit is csinálnak.

Amúgy vezetnek ellenünk a gaz spanyolok.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.18. 20:49:22

Tessék meghallgatni, és jól rá szavazni az Eurovíziós Dalfesztiválon:

www.youtube.com/watch?v=s3XNeL7GMgM

Nekem mindig jó kedvem lesz tőle...

maybach 2012.01.18. 21:52:40

Nagy csata, x a vége, örülünk.

maybach 2012.01.18. 23:54:19

Hehe!

Real M. vs. Barca 1:2
Kevés ilyen alattomos csapat van, mint ez a Madrid.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.19. 09:22:20

Jó reggelt. Bárhogy vártam, szurkoltam, itt ma is béna télies idő van, nyúl egy szál se... Illetve egy van, de az is bandzsa.

2012.01.19. 10:53:43

Sziasztok!
köszi, Nadine, nagyon tetszik a kosárka :) sokkal jobb kedvem van tőle, jóllehet itt is ratyi sz.r idő van.... viszont holnap péntek, ami meg jó, tehát :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2012.01.19. 11:28:35

@Jé: Na végre, valaki örül neki, ha már a doktor úr nem is vette észre, hogy egyetlen vonással az ő kívánságát is teljesítettem:)

2012.01.19. 11:40:59

@Nadine: mert te egy varázsló vagy, egy született Harry Potter :))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.01.20. 03:20:48

tettem fel új posztot. (még nem a fogyókúrás:)))

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2012.03.02. 20:18:12

mormogi, maga hány helyen sülti el ugyanazt?

mi az hogy dr. bombázó? valamiről lemaradtam?

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2012.03.20. 16:37:48

@dr. Bombadil Toma: hali a Tomakonyhában a pecsenyeléből egy e kimaradt.