Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2010.01.14. 05:00

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő (részlet)

 

– Meg – bólintott Mikkamakka. – Mert találkozott velem.
– Azóta itt lakik a Négyszögletű Kerek Erdőben – mondtam.

– Itt – folytatta Mikkamakka –, akárcsak Dömdödöm.
– Kicsoda?
– Dömdödöm. Azért nevezzük így, mert csak annyit tud mondani: dömdödöm.
– Semmi mást?
– Semmi. De azért nagyon jól megértjük, akármit is akar mondani. Néhány nap alatt te is megérted.
– Ő meg, ugye, azért jött ide, mert odakint senki se értette meg, és ki is nevették – mondtam.
– Lehet – válaszolta Mikkamakka –, magam sem tudom pontosan. De Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl azt állítja, hogy Dömdödöm tudna beszélni, csak nem akar.
– És miért nem?
– Aromo úgy meséli, hogy Dömdödöm egyszer nagyon megszeretett valakit. El is indult Dömdödöm, hogy majd odaáll az elé a valaki elé, azt mondja: szeretlek. Igen ám, de útközben látott két asszonyt. Éppen azt mondta az egyik a másiknak: „Én igazán szeretem magukat, de ha még egyszer átjön a tyúkjuk a kertembe! …” Mi az, hogy „de ha még egyszer” – gondolkozott Dömdödöm –, akkor már nem fogja szeretni? Aztán jobban odanézett, s akkor ismerte meg a két asszonyt. Világéletükben gyűlölték egymást. „Ejha!” – mondta Dömdödöm, és odaért a templomtérre. Ott éppen egy zsinóros zekés poroszló püfölt egy rongyos gyereket. „Én szeretem az embereket – ordította a poroszló, és zitty! a somfa pálcával –, de azt tűrhetem…!” – óbégatta a poroszló, és zutty! a somfa pálcával. „Már megint ez a szó, már megint ez a szeretni szó!” – mormogott Dömdödöm, és elgáncsolta a poroszlót, s amíg őkelme feltápászkodott, ő is meg rongyos gyerek is kereket oldott. S úgy futás közben fülébe jut egy beszélgetésfoszlány. Egy fiú éppen azt mondja a másiknak: „Én a világon a legjobban a pirított tökmagot szeretem.” Erre a már igazán elkeseredett Dömdödöm, de ez nem volt elég, mert akkor meghallotta, ahogy a ligetben egy lány azt mondja egy fiúnak: „Én igazán szeretlek.” „Mi az, hogy igazán?! – háborgott magában Dömdödöm. – Akkor talán olyan is van, hogy nem igazán? Ha nem igazán, akkor az már nem is szeretet. S ha szereti, akkor miért kell hozzá az az igazán? Vagy szeret valakit az ember, vagy sem.” S akkor elgondolkozott ezen a szeretni szón. Mit is jelent igazából? Mit jelentett annak az asszonynak a szájából? Mit a poroszlóéból? Mit a tökmagevő fiúéból és mit a ligetbeli lányéból? Mit... De akkor már oda is ért ahhoz, akit megszeretett. Megállt előtte, rápillantott, és azt mondta: „Dömdödöm.” Azóta se hajlandó mást mondani, csak ennyit, hogy dömdödöm.
– És akinek azt mondta, hogy dömdödöm, megértette őt? – kérdeztem.
– Egészen bizonyos lehetsz benne – mondta Mikkamakka –, ámbár könnyen meglehet, ezt a történetet Aromo találta ki, és Dömdödöm tényleg nem tud mást mondani, csak azt, hogy dömdödöm.
– Már tudom is, hogy kinek mondta – csillant fel a szemem, de Mikkamakka nem válaszolt. Előremutatott.
– Oda nézz! Ott vannak!
Bizony ott voltak valahányan. Futottak elénk. „Isten hozott benneteket!” – kiabálták. Ölelgettek engem is, mintha ezer éve köztük laktam volna. Egyszer csak a nagy lármában hozzám fordult Mikkamakka.
– Akartál valamit mondani?
– Csak azt akarom… csak annyit akarok – dadogtam a hirtelen felzengő csendben –, hogy dömdödöm.
 
Maminti, a kicsi zöld tündér
 
– Ma fát vágni megyünk – mondta Mikkamakka.
– Csak erősek jelentkezzenek. Egér Elek, ne nyújtogasd az ujjad. Gyenge vagy.
– Ezt rám mondja! – méltatlankodott Egér Elek a szomszédjának, és fél kézzel kinyomott egy fenyőtobozt. – Tapintsd meg a muszklimat!
Történetesen Ló Szerafin, a kék paripa állt mellette. Szégyellősen lenézett, tekintetével megkereste a szürke avarban szürkéllő egeret, s reszketeg hangon mondta:
– Nem merlek megtapintani, mert belehalsz. Különben tényleg pompás izmaid vannak.
– Na ugye! – mondta Egér Elek, és rátartin beballagott az erdőbe. Mert mégis… favágás.
Azért persze összegyűlt a favágóbrigád. Mikkamakka mint brigádvezető és faügyi szakértő, Szörnyeteg Lajos, a legjobb szívű behemót, Bruckner Szigfrid, a nagyhangú, öreg oroszlán, Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl, a fent említett kék színű Ló Szerafin, Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa és a szűkszavú Dömdödöm. Meg persze Vacskamati, aki nem volt ugyan erős, de azt mondta, hogy valakinek a finom szellemet is képviselni kell a társaságban, s ki lenne erre őnála alkalmasabb!
A brigádvezető válaszra sem méltatta. Szörnyeteg Lajos tátott szájjal nézte (sosem látott még elven, finom szellemet), Bruckner Szigfrid megvetően elhúzta a száját, Aromo a térdét csapkodta nevettében (még hogy nála finomabb szellemet, ki hallott ilyet?!), Ló Szerafin azon tépelődött, hogy vajon mit kezdenek favágás közben a finom szellemmel, Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa a fejét csóválta, Dömdödöm csak annyit mondott: „döm”, majd kis szünet után enyhe gúnnyal hozzátette: „dödöm”. De azért magukkal vitték Vacskamatit. Persze. Természetesen. Mert titokban mindnyájat szerették. Ezt titokban Vacskamati is tudta.
Az erdő mélyén Mikkamakka kiválasztotta az alkalmas fát. Egy eukaliptuszt.
– Ebből lesz a legjobb hajó – mondta.
– De hiszen tegnap még repülőt akartál építeni – kotyogott közbe Vacskamati.
Mikkamakka lekicsinylően rápillantott.
– Repülő hajót – mondta a foga közül. – Olyat még nem hallottál? Vizen hajó, levegőben repülő, szárazföldön vonat.
Ez a válasz mindannyiukat elkápráztatta. Hiába, Mikkamakka a fej, az agyvelő, a vállalkozó szellem!
A favágásban viszont elég járatlanok voltak. Vitatkozni kezdtek, hogyan fogjanak hozzá.
– Először is reggelizzünk! – mondta Bruckner Szigrid.
Lehurrogták, már csak azért is, mert délután két óra volt. Bár valamennyien tudták, hogy Bruckner Szigfrid a nap bármelyik órájában képes reggelizni. Sőt, reggeltől estig képes reggelizni. És vitatkoztak tovább. Hogy fejszével kell elkezdeni, a fűrésszel folytatni vagy fordítva? Merről kell odaállni, hova dől a fa, merre kell mellőle szaladni?
Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa meg egyenesen azt mondta, hogy igazán udvariatlan dolog egy fát kivágni.
Míg a többiek vitatkoztak, hárman félrevonultak. Nevezetesen Bruckner Szigfrid, Szörnyeteg Lajos és Dömdödöm. Bruckner Szigfrid reggelizett, a másik kettő meg elővett szépen egy fűrészt, és nyissz-krr-zrr-nyissz, fűrészelni kezdte a fát.
Mire ezek befejezték a vitatkozást (és Bruckner Szigfrid a dereka táján járt a reggelinek), majdnem végeztek is a munkával.
– Vigyázat, azonnal dől! – mondták.
– Nehogy a reggelimre dőljön – mondta nekik tele szájjal Bruckner Szigfrid.
Emezek meg kiabálni kezdtek Dömdödömnek és Szörnyeteg Lajosnak.
– Ne úgy állj, amúgy húzd, emitt szorítsd, amott lazítsd, vigyázz jobbra, vigyázz balra, alá, fölé, emeld, engedd, toljad, vonjak, rúgjad, vágjad, kalapáljad!
Ha csak kiabálnak, az nem lett volna baj, de sajnos oda is rontottak, rángatták, lökdösték, döfölték, ráncigálták Szörnyeteg Lajost meg Dömdödömöt.
Reccsent s dőlt az eukaliptusz.
Ugrottak százfelé. De szegény Dömdödöm a nagy tolongásban nem tudott elugrani.
Puff! ráesett a hátára.

 

255 komment

Címkék: könyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2010.01.15. 21:59:27

@Mormogi Papa: néztem Toma csirkeaprólék-pörköltjét, és feltűnt, hogy kihagyta belőle a farhátat!!!! ami a csirke egyik legjobb része :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 21:59:49

@Mormogi Papa: Javaslom a dél-afrikai borokat kipróbálni! Mi is vettünk itthon és egész jó minőségűek még a ...marketekben is, középáron, ami úgy hatszáz forint.
Már csak azért is, mert a 70-es években épp egy magyar - László Gyula - "alkotta újra" a dél-afrikai borokat.
Egyszer majd lesz poszt is...

@tistedur: Finom étel az!
Kicsit módosítanom kellett a mai déli menün az áramtalanság miatt, úgyhogy a héten harmadszor ettünk fasírozottat. Apukám meg is kérdezte, hogy ez még az vagy már egy másik? :D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:04:27

@tistedur: Itt mellyéből készült, mást nem láttam az asztalon...
@fiam: Kösz, majd kipróbáljuk. Hátha ott is fizetnek majd a tőkék kivágásáért... De félre, bú: biztosan nagyon finomak. Jelenleg egy üveg (nálunk szerintem majdnem beszerezhetetlen) portugál borra vágynék :-)))
Zuzuka tudja, miről beszélek, neki volt része benne a készítési helyén. Én meg idehaza kaptam egy kis kóstolót. Csak tízen voltunk egy üvegre :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:08:26

@Mormogi Papa: Én meg egy egész, jól menő borgazdaságra :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:10:58

@fiam: Nem azt bünteti a törvény? Persze amíg ilyen lassan őrölnek malmai... mire tárgyalni kezdenék, elévül. Vagy révül? Ezeket mindig keverem...

tistedur 2010.01.15. 22:17:23

@fiam: akkor küldhettél volna fasírozottat, itt nagy keletje lenne :)
@Mormogi Papa: a jó bor az jó bor, még ha nem is itthon termett :) (csak sa szőlőt ne kéne kapálni )

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:23:23

A "z" évelő névelő. A Zé velő. Vagy téved ő?

Nadine biztosan humanitárius segélyakcióra ment Zanzi... fenyőket, Haitira. Ott nincs villany. Meg persze egyéb se. Bűnözők viszont ott is vannak. Már el is kezdték a fosztogatást. A híradó szerint négyezer embernek tudtak enni adni. A százezerből. Annyira nincsenek utak, hogy a segély a reptéren vesztegel. Én nem azt mondom, hogy ne panaszkodjunk - de ne olyan dühösen...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:28:27

@tistedur: Szívesen küldenék, de sajnos Neoex kedvence (az össze többi kaja mellett), így azért fogyásesélyes :)
Viszont jól kiszúrtam ma a család némely tagjával: paradicsomlevest főztem. Nagy szerelem tüze éghet Neoex kebelében, mert tíz kanállal is evett belőle, igaz, csukott szemmel, de állítólag így is érezte az ízét :)
Prevej bevágott egy púpos tányérral és ez még csak a második próba volt a hét, lovagi kódexben előírtból. Apu meg én élvezettel kanalaztuk. Az sem zavart bennünket, hogy paradicsomból készült.

@Mormogi Papa: Biztos védekezésből, de egyszerűen nézni sem bírom, mi folyik ott :(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:32:06

@fiam: Egyetértek. Kettő lesz belőle. Térjünkl semleges területre. Das.
És mivel ettétek a paradicsomlevest? Most nehogy azt írd, hogy kanállal, de még szükségebb esetén... :-)

tistedur 2010.01.15. 22:35:07

@fiam: a paradicsomos ételeket szeretem-de a paradicsomlevest nem igazán :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:37:07

@Mormogi Papa: Mivel azt főztem :)

@tistedur: Érdekes, nálam pont fordítva van. A paradicsomos káposztával kikergethetnek a világból, pedig az összetevőket külön nagyon szeretem.
A lecsós leves meg számomra a megtestesült mumus.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:40:18

@tistedur: A huss, gombóc nem sűrített levesben úszik? Pedig olyannak látszik :-) Nekem a leves nem mindennapi étkem. Esetleg hét végén. A paradicsom se baj (bár salátának jobban kedvelem, főleg jó sok hagymával!) de a sűrű leveseket (krumpli, zöldbab, gomba...) jobban szeretem. Viszont a paradicsomlevesen is sokat javít a belefőzött fej hagyma. Amit aztán elfogyasztok :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:41:30

Bocsi, nem lecsős leves, bár egészen lenyűgöző, hogy most új dolgot fedeztem fel, hanem lecsós szelet :)

@Mormogi Papa: Most rövidmetélttel és nem volt semmilyen fűszer (értsd turbolya, ánizs, kapor, bazsalikom, orbáncfű stb.) a lében, csak babérlevél, hagyma és zeller, meg só és cukor, mert mi így szeretjük :) És az alaplét a szomszédasszony főzte nyáron. Három decis üveg száz forint, minden harmadik után egy ingyé'.
Amúgy esszük tarhonyával rizzsel és "ami épp van otthon". Őszintén, én natúr is imádom.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:41:47

@fiam: Úgy értettem: csigatésztával, betűtésztával vagy valami házi levesbe téttel (emelem a tét)?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 22:44:10

@fiam: Keresztbe ment, mert nem jelent meg nálam időben a komm.
Szóval zeller is volt benne? És még csodálkozol??? :-))) Ez lehet a dolog nyitja.
(Én is szeretem.)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:53:47

@Mormogi Papa: Több vágyam is van. Az egyik egy tésztagép. Az a mechanikus fajta.
A másik egy kenyérsütőgép.
A harmadik, hogy rávegyem a család itthon lévő tagjá(i)t a négy órai ötórai teára.
A többi sorry nem publikus.
Ja, még egy jó fényképezőgép meg egy videóáppárát, hogy megörökíthessem a helybefalui svábokat helybefalui svábul beszélés közben.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 22:58:22

Upszdate.
Miután sikeresen leszoktattam Neoexet a szurikáták nézegetéséről este nyolctól hajnal háromig, most japán filmet néz, amiben egy japán fiú meg egy japán lány hatalmas búzamezőben mered maga elé. Számomra nem világos, hogy hangyákat számolnak-e vagy esetleg klotyópapírra várnak.
Bezzeg, ha azt mondanám, hogy nézzünk meg egy magyar vagy albán kísérleti pszichodokumentumfilmet, tán még a kedvenc, stoppolt zokniját is visszaadná szakításunk jeléül!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:00:00

Én jól elvagyok magam is, de azért érdekelne, hogy hol vagytok Ti mindannyian!?

tistedur 2010.01.15. 23:00:50

@Mormogi Papa: a gombóc nem sűrített levesben úszik :) a levesek jók, én zseniális vagyok a mindent-bele levesekben..általában olyan sűrűek, hogy megáll bennük a kanál :)
@fiam: egy tésztagép nekem is jól jönne..meg egy rendes sütő.

tistedur 2010.01.15. 23:03:04

@fiam: én itt :)és nem nézek szurikátákat

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:04:09

@tistedur: Annyira, de annyira szeretnék saját készítésű cérnametéltet vagy halászlébe való tésztát tálalni!!! Meg mindenféle töltött tésztákat (ravioli vagy mik) alkotni.
Olyan szép sárga sárgájú tojásaink vannak! :)
Meg néha nagyon szeretnék megfelelni a rendes háziasszony imidzsének, főleg most, hogy hipphopp házisárkány leszek :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:10:47

@fiam: Mióta van a sárkányoknak humoruk? :-)
Bocsi, de sürgős hozzászólni valóm volt rakpartügyben blogfelünknél :-)
A kenyérsütőgép, amit kaptunk, szépen unatkozik a kamrában. Több kísérlet után úgy döntöttünk, egyik recept sem a miénk :-((( Pedig szereztünk is párat!
Mindenesetre nagyobb sikere volt, mint a szintén ajándék olajsütőnek... Pedig milyen praktikusnak tűnik elsőre!
Régen gyanítom, hogy a háztartási kisgépeket tervezők és háztartási kisgépeket használók nem ugyanazok. Sőt: más kategória... Ez aztán sok mindent megmagyaráz ;-)

tistedur 2010.01.15. 23:10:58

@fiam: én szeretek tésztát gyúrni :) nincs is jobb, mint egy kis házi krumplistészta megpirítva a sütőben :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:11:43

Nekem nemsokára lesz egy eladó tésztagépem. Azt hiszem, ötféle tésztát lehet vele készíteni. Még soha nem használtam, ki sem próbáltam, most meg már nem is fogom (amennyi tésztát én eszem...). A "lesz" azt jelenti, hogy amikor végre erőt veszek magamon, és lefényképezem az összes eladni való cuccomat. Ha tényleg érdekel valakit közületek, szóljon, mielőtt kiteszem a piacra.

Zuzuka 2010.01.15. 23:19:35

@Mormogi Papa: tettem Neked egy üveggel az indámra.:))
ééééés jót römiztünk!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:24:25

@tistedur: Igen, igen, szigorúan odaégetve az alja :)

@Nadine: Mit mutogattam?
Igen, érdekel! A tésztagép :)

@Mormogi Papa: Amióta van egyfejű sárkány :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:25:02

@Zuzuka: Neked külön írok, mert annyira szeretem a römit. Rabló???

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:26:30

@fiam: Akkor azt külön lefotózom, nem várom be vele a többit. Nagy tudású masina.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:28:59

@tistedur: Egy másik helybefaluba, ahol szintén műveltem a népet, csipötkét tanítottak készíteni. Szerintem az ízületi gyulladásomat ott szedtem össze. Meg a csípőidegzsábámat a rengeteg csárdázozástól, holott én hopszapolkagénekkel születtem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:29:31

@Nadine: Ahogy sejtem, egy szinten lehetek vele :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.15. 23:33:14

@fiam: A mutogatás egy üres kommentedre vonatkozott feljebb. Gondolom, ott virtuális Activity-partit folytattál.

Zuzuka 2010.01.15. 23:35:59

@fiam: naná, hogy rabló, néha nyertem is:)
jó éjt, eldőlök.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:37:59

@Nadine: :) Megint nem láttam az előző kommentemet, gondoltam aktivittyálom :)

@Zuzuka: Jó éjt!!! Nyrő álmokat!

tistedur 2010.01.15. 23:41:08

@fiam: szerintem a hopszapolka és a csárdás egyaránt fárasztó :)
én most balra el, jött értem az álommanó :) mindenkinek szép álmokat

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:42:27

@tistedur: Ma már nem is bírnám :)
Szép álmokat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:48:23

@Zuzuka: Köszike, meg is néztem! Talált, elsüly... essen belé :-) Merthogy nincsen mellette virtuális dugóhúzó :-)))
@fiam: Te lenni Süsü? Én lenni egyszerű mezei bányászbéka. Magam alatt vagyok.
@tistedur: Tényleg Álommanóról is van egy mesekönyvem még régről...
Na, én is eldől - s hogy Fiam lássa, komolyan vettem a múltkori feddést: én jobbra el :-)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:50:20

@Mormogi Papa: igen, süsü vagyok, figyelmesenolvasó :)
Szép álmokat Neked is!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.15. 23:51:16

@Nadine: Én még megvárom, mi lesz a japánokkal :)
Jó éjt!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.15. 23:51:28

@fiam: Akkor ismételten: Legyetek Mikkamakkásak :-)

tistedur 2010.01.16. 09:34:34

jó reggelt, jó kávézást :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 09:42:59

Jó reggelt!

Ti is porszívóval ébredtetek ma? (Legalábbis képzeletben)

Olyan szép deres minden odakint!

tistedur 2010.01.16. 09:58:54

nincs porszívó a lakásban :) én álmossággal ébredtem, és azzal az érzéssel, hogy nem csinálok semmit egész nap :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:01:17

@tistedur: Micsoda előrelátó gondolkodás:) Ha én is porszívótlanul élnék, akkor nem három macskám lenne, hanem ötmillió pókom:)

Azért ne kapkodjuk el a döntést, még simán lehet, hogy mást csinálok. De mosogatni, kutyakaját főzni, pakolászni kénytelen leszek, úgyhogy nagyon ajánlom a napnak, hogy süssön szépen végig!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:03:28

Tist, mások is szunyókálásra vágynak, úgyhogy ne fogd vissza magad!:)
www.webbkameror.se/tigercam/tigercam_2_live.php

Zuzuka 2010.01.16. 10:04:48

jó reggelt!
jó kedvet!
napsütést, finom kávét, fiamnak áramot!
Pálciiiiii, van már géped?

tistedur 2010.01.16. 10:06:03

@Nadine: sajnos nekem nincs ilyen csinos csíkos bundám :) és főzni kell, meg takarítani meg ilyenek..de lassan erőt veszek magamon. a nap szépen süt errefelé :)

Zuzuka 2010.01.16. 10:15:27

@Nadine: @tistedur: hajrá, hajrá, én már pihenek. átrendeztem a szobámat, mert kiszuzuval szekrény csere-bere volt tegnap, persze nem én találtam ki,de mindegy. klassz kis kuckó sikeredett:)
csirkepörkölt lesz nokedlivel, uborkasalátával.
+ valamilyen muffin.
de nagy még itt a kupi!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 10:53:17

@tistedur: Na jól van, akkor nem én leszek egyedül a háztartás áldozata ma... Ez megnyugtató. Mert itt már megint szőrmamutok hemperegnek mindenhol porcicák helyett, hogy Tomát idézzem.

@Zuzuka: Azt úgy mondják helyesen, hogy muflon. De nem szép dolog megsütni őket.

tistedur 2010.01.16. 11:00:57

@Nadine: egy katonai kabátom van, 80-as évekbeli modell. nincs benne toll sajna :)
nálam portigrisek hemperegnek, pedig még macska sincs :(
@Zuzuka: a muffin6mufflon finom..:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 11:05:11

@tistedur: Sajnos, ez nálam sem a macskák szőréből alakul ki. Az én hajamból (főleg), és porból. Ők max. lábnyomokkal tetézik az összhatást.

Bakker, megnéztem a Haitin készült képeket, iszonyat, ami ott van. El sem tudom képzelni, hogy amikor szó szerint összedől egy város, akkor hogyan lehet egyáltalán épületromok alatt túlélőket keresni, menteni. Egyrészt nyilván minden tovább omolhat, másrészt jöhetnek akár utórengések is, és az a szag, ami ott most lehet...
Hol a porszívóm? Hálát adok a Jóistennek, hogy porszívózhatok.

tistedur 2010.01.16. 11:49:04

@Nadine: ebben van valami, sajnos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 11:58:47

@tistedur: Világéletemben a földrengés volt az egyik dolog, amitől rettegtem. Úgy látom, teljes joggal.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 12:15:50

Az a baj, hogy nagyon álmos is vagyok. Kérek egy baromi nagy kávét!!!

Zuzuka 2010.01.16. 12:21:22

főőőőzöm!
szegények, szörnyű lehet a túlélőknek, el sem tudom képzelni....

tistedur 2010.01.16. 12:27:02

a kávét én is lefőztem :) a földrengéstől igazándiból nem félek:legalábbis itthon :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 12:36:38

@tistedur: Ezt úgy kell érteni, hogy ha felteszik azt a kérdést, mitől félek a legjobban a világon, akkor az első háromban benne van. De nem egy folyamatos rettegést jelent, csak azt, hogy szörnyűbbet nehezen tudok elképzelni. Mondjuk, már megfejtettük a pszichomókus nénimmel, hogy miért azok a dolgok számomra a legborzalmasabbak... Mind ugyanarról szól.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.16. 12:52:11

Hmmm... Nem keltem korán, csak nyolckor. Azóta üzemelek folyamatosan - géphez most jutottam. De el is tűnök hirtelen, mint erdőben a vadnyom: megyünk szülinapozni ebéd után - az meg már úgyszólván a nyakunkon van :-)
(Még szerencse, hogy nem más!)
@Nadine: A hálaadás mindenkor helyes alapállás. Hát még, ha jogos is :-)))
Én is hálát adok az Úrnak, mint egykor Édesapám az új kalap vásárlásakor. Erre nem túl gyakran kerülhetett sor (mocskos anyagiak), konkrétan erre az egy esetre emlékezem. Ki is vonult a család teljes létszámban. A kalapos nyitva tartott vasárnap - bölcsen belátván: a dolgozó emberek többsége hétköznap nem jut el hozzá nyitvatartási időben.
A szép új, szürke (Nadine, fogd be a füledet) nyúlszőrkalap le se igen kívánkozott a fejéről, így hát a régi került papírzacskóba a boltban.
S ahogy az lenni szokott: alighogy kiléptünk az ajtón, egy madár... letisztelte az új szerzeményt.
Édesapám valahonnan elővett egy darabka selyempapírt (a zsebkendők még textilből voltak, monogrammal hímezve) és letörölte a bűnjelet. Majd felnézett az égre, s szólt:
- Édes jó Istenkém! Most adok én néked hálát, hogy a tehenek nem repülnek!
S azzal mentünk tovább, hazafelé.

tistedur 2010.01.16. 12:55:16

@Mormogi Papa: :D
@Nadine: én attól félek, hogy lekésem a vonatot.meg a vámpíroktól,meg a teljes mozgáskorlátozottságtól.(meg a csoki- és kávéhiánytól)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:03:36

@tistedur: Na jó, hát ilyenekből tele a padlás, mint Mr. Monknál, de a Nagy-Nagy Félelmek hárman vannak, mint a gonoszok. És mind ugyanazt szimbolizálják: a kontroll teljes hiányát, a káoszt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 13:09:26

jó reggelt jó szurkolást! ma adtam magamnak + két órát alvásilag, hogy abszolválni tudjam az esti meccseket.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:11:41

@Bombadil Toma: Ez így megy? Megbeszéled magaddal, hogy most még tudsz aludni plusz két órát?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 13:29:32

@Nadine: óóó, én bármennyit tudok pluszban aludni:))) mi medvék, mégha micik is, az egész telet át tudjuk aludni...:)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.01.16. 13:32:37

Volt egy szöveg... Mennyi a normális ember alvásigénye? Csak még öt perc...

Mentem :-)

tistedur 2010.01.16. 13:50:13

@Bombadil Toma: akkor én is medve vagyok :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 13:54:40

@Bombadil Toma: Ismertem egy Micimackót jó közelről, ez tényleg így van:) Kocsiban, ülve, állva, sőt, akár énekelve is, pár pillanatra:)

Zuzuka 2010.01.16. 15:03:55

@Bombadil Toma: hú tényleg! jönnek a szentek, aztán a Colts, nagy Manning rajongó voltam amikor megnyerték a SB-t.

valaki segitsen már pakolni, mert nagyon unom! hogy lehet ennyi fölösleges sz@rt összegyűteni pár év alatt?:(

most egy sem jut eszembe, pedig sokmindentől félek, DE szembemegyek bátran vele, mint Xéna a harcos királylány:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 15:34:57

@Zuzuka: Xéna, tegnap nem mondtál sem A-t, se B-t:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 17:46:48

Már megint majdnem hatkor igyak kávét? Ér még?

tistedur 2010.01.16. 17:53:10

kávézni bármikor ér :)

Zuzuka 2010.01.16. 17:53:35

persze,hogy ér, igyunk együtt.
sas1 küldött mééééélt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 17:56:09

@Zuzuka: Már itt is van előttem:) Sas2 pedig már válaszolt is!:)

@tistedur: Meg virrasztani is, mi?:)

tistedur 2010.01.16. 18:01:07

@Nadine: vagy tévézni, vagy olvasni :) én tudok kávé után aludni, én könnyen beszélek :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 18:09:17

@tistedur: Azért szombat este nem akkora baj, ha nem fekszem le időben... Bár ez az elkezdett, össze-vissza csinált takarítás nem sok eredményt hozott, de ha nem látok, nem tudok takarítani. Ezt arra mondom, hogy jobban tudok pihenni, ha rend van. Na, az most nincs. Egyszerre vasalgatok, növényt fürdetek, lakkozok, kommentelek...:) Szóval, mint mindig.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 18:22:53

Szervusztok!

Áramvonalas vagyok, egész nap :)

tistedur 2010.01.16. 18:39:55

@Nadine:ilyenkor praktikus a napszemüveg a sötét lakásban: nem látni a rendetlenséget :) én azt vettem szomorúan tudomásul, hogy már csak két gombóc maradt..még jó, hogy vettem valamit holnapra :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 19:01:58

@tistedur: ...viszont jól orra lehet esni a lépcsőn:)

@fiam: Szevasz, Fuperman, írtam.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.16. 19:28:51

gyermekkel megnéztül az avatart. tényleg jó. érdemes.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 19:34:53

@hzizi: Mennyibe kerül manapság egy premierfilmre egy-egy jegy?

tistedur 2010.01.16. 19:35:45

az avatarra én is pályázom :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 20:10:48

Tudjátok, melyik csatornán lesz holnap a női kézilabda meccs közvetítése? Ha yes, akkor légy szíves a helyet és az időt ideírni. Köszi!
Sportolódik a család :)

tistedur 2010.01.16. 20:19:04

lesz a sportklubbon 18.15-kor női bajnoki meccs

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 20:32:03

Viasat3, 17 óra a Bajnokok Ligája, Győri Audi-Valcea.
Megtaláltuk, ha esetleg ez is érdekel valakit :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.01.16. 21:30:55

Elmentem dolgomra.
További szép estét!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 21:44:17

Na, mit mondtam, már ott is az utórengés Haitin:(

Jó éjt, Fiam!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:10:59

És hol van egész nap Jé és Maybach? Elkóricáltatok?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.16. 22:17:16

ma visszakaptam a haveromtól a hordozható vinyómat. megkértem, hogy dobjon fel rá pár sorozatot meg filmet amiket letöltögetett mostanában. bakker! most fél terabyte-nyi néznivalóm. ma már túlvagyok dr. house legújabb részeint, meg fél évaddal a life 2. évadjából. aszem ezzel elleszek pár hónapot. ha nem jelenkezem, valószínű éppen valami sorozatot darálok...:)))

@Nadine: az avatarra 1800 forint, legalább is a 3D-re, de szerintem mindenképpen 3D-ben érdemes megnézni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:27:08

@Bombadil Toma: Ó, egyelőre nem fenyeget a moziba mászkálás veszélye, csak kíváncsiságból kérdeztem. Utoljára az előző évezredben voltam moziban, és akkor is kifolyt a fülem. Egyrészt a Dolby Surroundtól, másrészt a szinkronban kukoricát csámcsogóktól és az elmés megjegyzéseiktől:)

A Life-ról nem is hallottam még. Az mi?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.16. 22:38:01

Na jól van, erre már nem jön válasz, úgy tűnik:) Jó éjt, szép álmokat!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.17. 00:17:04

@Nadine: már elkezdődött a meccs, azért nincs válasz, de most félidő van:))
az avatart szerintem kár kihagyni mert igazi nagybetűs moziélmény. nem sok ilyen van az ember életében:)
a life első évada lement nálunk, most hirtelen nem jut eszembe milyen címen, de röviden arról szól, hogy egy zsarut ártatlanul lecsuktak gyilkosságért, de kiderül hogy ártatlan, kiszabadul, visszakapja a munkáját, meg sokmillió kártéritést. és elkezd nyomozni azok után, akik rákenték a gyilokot...
us.imdb.com/title/tt0874936/

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2010.01.17. 08:51:05

@Bombadil Toma: Nem rémlik... mármint a Life.

Persze, szeretném majd megnézni. De ehhez kellenek különféle paraméterek.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.01.17. 10:15:03

@Nadine: gyermekem gépén kalózkodok, így már megválaszoltak közben minden kérdést, mi is 3D-ben néztük a campónában, ellenérzésekkel ültem be, de megnézve csatlakozom Tomához: élmény. És megérte megnézni.
@fiam: a kézimeccs is nagy csata lesz, remélhetőleg kiharcolják a lányok a győzelmet
(viasat3 17 óra)
süti beállítások módosítása