Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Magyar ember magyar disznótól lesz egészséges

2007.10.19. 06:30 N.Zoli

Ezt a hirdetést a tegnapi Blikkben olvastam.



Egyél parizert meg virslit, ebben a két változatban lehet a vizet darált jég formájában a legdrágábban eladni. Tele vannak szójával és ki tudja, mi mindent szecskáznak bele.

Szeretem a sertéshúst és szívesen fogyasztom a belőle készült házi ételeket. Aki evett már szlovákok által készített kolbászt, az tudja, hogy ebben ők a nagymesterek. Azért a csehek sem kispályások. Emlékezzünka Sörgyári capriccióra vagy a Hóvirágünnepre. Vagy akár a Tűz van babám tombola-disznósajtjára.

Továbbá nem tudom, mit keres a képen Koltay a Megy a gőzös című filmből, de a cím utal a Világszámra is.

A saját blogunkban már háromszor foglalkoztunk disznókkal. Egyszer egy szakember leleplezett a kommentekben egy kamuvaddisznót és ugyanitt bemutattuk Bercit, az óriásdisznót. Ezután készült válogatás disznóságokból és bemutattunk egy szlovák disznóvágás-fesztivált, szembeállítva a nagyüzemmel.

Szóval, együnk disznót, de ésszel, ezt a hirdetést meg továbbra sem értem...

119 komment

Címkék: szösz n.zoli

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.10.19. 10:38:46

nem rád gondoltam, hanem arra a néhány őrültre, aki csak azért ír kommentet egy poszthoz, hogy mindenki mást kioktasson helyesírásból

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 10:44:59

Na, akkor ezt benéztem:) Valszeg azért vettem magamra, mert a dobozolás itthon dekupázskommandó néven fut, a munkám meg tudjuk, mi, hát összeraktam a kettőt.

Cena 2007.10.19. 10:50:13

Magyar sertést a magyar asztalra? Szerintetek a németek azt skandálják, hogy német srtést a német asztalra? Na nem. Az a helyzet, hogy a magyar sertés tényleg lekörözi az európai versenytársakat mivel a tartástechnológiák ugyan folyamatosan higulnak felfelé 2004 -óta, de még a régi magyar Élelmiszerkönyv az EU-nál sokkal szigorúbb előírásainak próbálnak megfelelni. Szóval a magyar sertés annyira kapatos az EU-ban, hogy a kereskedőknek eszük ágában sincs eladni a magyar piacon. Minek? Aprópénzért? Áhhh! Jelenleg a magyar húsfeldolgozók bulgár, román, szlovák és egyéb szarból készíti nekünk a finom falatokat. De szeretettel veszik meg az EU-ból származó melléktermékeket is amiből finom magyar vörösárú készítheő (virsli, parizel). Amit pedig a nagy szupermarketek polcain vehettek meg mint friss húsárú az kb 2 - 3 hónapja evett utoljára és sok sok hetet pihent már nyugateurópai raktárakban eladásra várva, de mivel a kutyának sem kellet, ezért itt piacra dobják. Gondolom hallottatok már az ecetes lemosásról. Ha pedig teljesen szar az áru, még mindig csinálhatnak nekünk belőle finom főzött füstölt kötözött árut. Így egy husi akár fél évig is körözhet az üzletekben FRISS-áruként. A jelenleg futó reklám nem más, mint egy gyorsan összedobott médiahulladék amit az Agrár Marketing Centrum által felvett állami támogatás hivatalos felhasználásának a kimutatása. Azaz itt is visszatérünk a hogyan lopjunk az államkasszából gyorsan sokat látványosan mégis úgy, hogy ne tünjön fel senkinek.... Sajnos manapság minden erről szól. Szomorú!

N.Zoli 2007.10.19. 11:04:15

Most figyelem alul az ábrákat. Egy pár virsli, egy rúd kolbász, egy szelet kolbász, egy pulykacomb, meg még egy rúd kolbász, melybe beleszeleteltek.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.10.19. 11:26:04

Szeretném felhívni a figyelmet arra a zseniális húzásra, ahogy a fősorválasztással a képen már megjelenő Megy a Gőzös mellett sikerült egy másik Koltay-filmet (Világszám) is beemelni a sertés-kontextusba. Könnyfakasztóan eredeti, hacsak nem arról van szó, hogy azt hitték annak lesz most a bemutatója. Mert a gőzöshöz jobban illett volna mondjuk a MEGY A MAGYAR SERTÉS! fősor.:-)

stergi 2007.10.19. 11:30:58

Cena! Teljesen egyetértek veled. Nem érdemes ragozni a témat.
Sajnos ez a helyzet!

Appendiksz 2007.10.19. 11:50:58

A helyzet az, hogy a német, holland, dán lengyel( Smithfield) sertés a kukoricát csak fényképről ismeri. Takarmánya: árpa, tritikálé, élelmiszeripari melléktermékek, búza, ipari zsír, halliszt, szója( 14-18%), premix összetételű.
Lenyomják a magyar termelők értékesítési árait de ízben .....
Ilyet eszik a vaddisznó is?

N.Zoli 2007.10.19. 12:23:47

És az milyen, hogy Minden ízében színes,
megbízható, változatos?

Az íz mondjuk lehet színes(talán), a változatos ugyanezt jelenti. lehet az íz megbízható?
Jajj de finom ez a csülök, olyan megbízható íze van.

Esetleg a minden ízébent, minden porcikájára értették? Az meg nem túl színes, de megbízható, a rábízott titkot nem árulja el, a változatosság meg aláírható.

Munkatársaimat bejelölte a myvip-n Koltay és a Megy a gőzös, már vagy húszezer ismerőse van:)

Azért a pénzért, amennibe került ez a sertéspropaganda, másnaposan, rémálmomból fölkeltve is szellemesebb és hatásosabb dolgot hoztam volna ki, vagy akár bárki.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.19. 12:35:17

a virsli meg a parizer azért jó, mert nincs benne hús, így a vegák is ehetik
ízélmény mindenek felett :D

Nos, pár gondolat a posztról meg a kommentekről:
- a sertéshús a legegészségtelenebb húsfajta; lehet, hogy finom, lehet, hogy értékes vasforrás, de ettől még nem lesz egészségesebb mondjuk a marhahúsnál

- a disznó emésztése gyakorlatilag megegyezik az emberével, így pl a tritikálé és az árpa jobb takarmány számára, mint a kukorica, ám a jóféle szalonnához, tény, hogy ez utóbbi kell :)

- hallisztet a baromfi emészti a legjobban, így ma már szinte csak azoknak adnak belőle; én nagyon régen ettem utoljára halízű disznót

- nagyüzemi tartás: minél kisebb egy állat, annál jobban ki van téve a káros hatásoknak; míg egy szarvasmarhát simán fel lehet nevelni mesterséges anyagok nélkül, addig egy disznónál ajánlott, a baromfiféléknél pedig kötelező a szintetikus ásványianyagpótlás, az antibiotikumozás, stb. Így lesz az egészséges, fehér baromfihúsból a nagyüzemben a lehető legkárosabb húsféleség, míg a rosszabbnak mondott marhahús a "legtisztább".

- a szója génmódosított. Talán pár eldugott szeglete van a világnak, ahol még nem kevertek bele a dns-ébe, de senki ne flesselje azt, hogy a szója milyen egészséges húspótló. A vegák vígan zsolozsmáznak a szójáról, közben már egy évtizede eszik a génmódosított, ismeretlen hatású anyagból készült kajáikat. Holott tény, hogy az embernek mindenevő fogazata van, azaz biológiailag vagyunk a húsevésre rászorítva. A szójával etetett állat gyakorlatilag gmo élelmiszernek minősül. Ez igaz minden, MINDEN külföldi eredetű hústermékre, és a magyarnak is kb. 60-70 %-ára.

- házi hízlaláshoz jó minőségű malacot venni elég egyszerű (bár én inkább kecskegidát ajánlok, jóval könnyebben kezelhető, és a húsa is finomabb), a végeredmény úgyis a folyamaton múlik, nem az alapanyagon. Egy többszázéves katana, meg egy 1200 forintos brazil macséta is csak egy darab vasból készül. A lényeg a megmunkálás.

- egyetek biohúst (nem kell minősített termelő, a kis falvakban a Pista bácsi amúgy sem antibiotikumos malacot nevel), sokkal finomabb, mint a szupermarketes, és nem drágább. Illetve lehet, hogy az. De ez az igényen múlik. Ha valaki befizet egy vadonatúj VW Golfra, akkor nem egy 5 éves Swiftet akar kapni. Meg aztán amit az ember most megspórol a kaján, azt nyugdíjasként úgyis elkölti gyógyszerre.

N.Zoli 2007.10.19. 14:22:05

Ez így van, az ember fogazata mindenvő, sőt a csontvelő fogyasztás és a dögevés miatt maradt fönt az emberiség.

A vegások gyakran vérszegények.

Ha bemegyek bárhová és megkérdem, hogy magyar a sertéshús? Akkor lehet rávágják habozás nélkül arra is, ami nem magyar, hogy az.Lehet csak szimpla tudatlanságból és nem rossz indulatból, egyszerűen azért, mert fingjuk nincs róla. Csak a házi lehet tiszta forrás. De nehéz elkerülni a bizonytalant. A Gyros-osoknál a nagy pulyka és csirkemell tömbök látványa is elveszi a kedvem a baromihústól. Sokan mégis azt hiszik, hogy a baromfi sokkal egészségesebb. Nagyüzemiből nem, tanyasiból igen.

A vegások is csak saját kerttel ehetnek igazán jókat és lehetnek biztonságban. A fényevők meg marhák.

A reklám akkor is félresikerült, kiröhögnivaló szar lett.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 15:06:17

jó reggelt!
a kommentek olvasása közben egyre jobban ment fel a vérnyomásom, a sok ostoba "magyar diszno jobb tápot kap" írásoktól. szerencsére tüzes kolega helyre tette a dolgokat.
a magyr disznót ugyanazzal a táppal etetik, és ugyanolyan körülményk között tartják mint minden más európai nagyüzemben, ezért a mínőségük is ugyanaz, vagyis "emberi fogyasztásra, csak saját felelőségre". itt nem a nemzetek szerint kell a kölömbséget nézni, hanem a tartási körölmények alapján. mindenhol vannak gazdák, akik bio körülmények között tartanak disznót, pl. a spanyol iberico, amit kizárolag makkon tartanak szabad levegőn. az ebből az álatból készült termékek eredetvédettek az eu-ban. és minden orszábmab megvan, kivéve, magyarországon. akkor miről is beszélünk? sajnos a magyar felvárálási árak nem teszik lehetőveé, hoyg a gazdák, normális takarmányal etessék az állataikat. bár az a gyanum hogy ha többért vennék át, akor sem költene a drágább és jobb tápra, hanem örülne az extra haszonnak és szépen zsebrevágná. ilyenek vagyunk! tisztelet a kivételnek, és a pár biotenyésztőnek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 15:17:13

enzoli
az ember alapból nem húsevő,(és nem is mindenevő) csak alkalmazkodott hozzá. az emésztőrendszerünk, inkább a gyümölcsök és magok emésztésésre lett kitalálva. ezért okoz a túlzott húsevés izületi betegségeket,(a középkorban a nemesek mind köszvényesek lettek idősebb korukra, mert húst hússal ettek) és emésztőrendszeri rákot.
a vegák sem vérszegények jobban mint mások, csak változatosan kell táplálkozni. a vega étrendben is megvannak azok az élelmiszerek amikkel ki lehet védeni.

N.Zoli 2007.10.19. 15:33:47

Összegezve: nem ilyen reklámra kellett volna egy valag pénzt költeni, hanem inkább azt lehetővé tenni, hogy bárki, aki normális sertéshúst akar boltban venni, az vehessen, és garantáltan jófajta legyen, ne csak bemondásos.

Az embereket nem kell bíztatni arra, hogy jó húst vegyenek, eleve olyat keresnek, csak legyen elérhető mindenki számára, bárhol. A külföldi vágóhídi hulladékot meg nem kéne a kajákba keverni.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 15:35:48

lassan le kellen szokni erről a "magyar termék jobb mint a többi" hozzáállásról. sajnos a szomorú igazság az, hogy a magyar termékek minősége messze alulmúlja a "nyugati" termékek minőségét. nyugaton már tudatosabbak a vásárlók, és nem lehet eladni nekik minden szart,szemetet csak azért mert az olcsóbb. nálunk ez nem így van, ézért az élelmiszer termelől és feldolgozók ráálltak erre a "trendre" így lehet 50 forintos glóbusz májkrémet venni, aminek a májtartalam 10%. és ezt sok mindenről el lehet mondani! tremészetesen vanak kivételek és ezeket meg kell becsülni. és ki kell érte fizetni a többlet árat. az igényesebb vásárlók, kénytelenek az olasz, spanyol, francia (sonka, sajt, húskészitmény, stb.) termékeket megvenni, mert az bizony sokkal jobb mint a magyar.
azt meg végképp nem tudom, hogy a sok okostojás honnan veszi, hogy más országokban tülekednek a magyar sertésért? egy német, vagy francia hentes, csak a környékén fellelhető álattartóktól veszi a húst, akit folyamatosan látogat és ellenőriz, hoyg állandó jó minőséget tudjon biztosítani a vevőinek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 15:37:50

ha megpróbálok gyorsan gépelni, ez lesz az eredménye:))) lásd fenti kommentjeim.

N.Zoli 2007.10.19. 15:39:46

Az utolsó mondat:
Ne hagyjuk magunkat lebeszélni a magyar sertéshúsról.

Ilyen szituval még nem találkoztam, hogy bárki bárkit le próbált volna beszélni a hazai disznóról.
Esetleg a vegások, de azok nem azt mondják, hogy ne egyél magyar disznót, hanem azt, hogy ne egyél disznót.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 17:42:22

Na, beállt a péntek délutáni nihil. Súlyosbítva némi fejfájással. Ah.

cyan 2007.10.19. 17:52:39

jó délutánt!
még nincs hétvége, majd holnap :((

olvastam egy könyvet svájcról. ott is haldokolnak a kistermelők. tejet leadják a tejboltban, bartelben elhozhatnak x mennyiségű vajat, sajtot, túrót, tejfölt, stb. de sorra szűnnek meg a kisgazdaságok. már nekik sem éri meg szarvasmarhát tartani. ismerős ugye? évek óta nem ittam igazi finom aludtejet. nem bír megaludni. csak vmi ízetlen savó lesz az egész. pedig hogy szeretem. hűtőből előszedve, nem összekeverve, kanalazgatni, friss kenyérrel...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 18:21:20

Cyan, még mit csinálsz ma este, ami nem számít hétvégének?

cyan 2007.10.19. 18:35:51

nekem holnap mennem kell dolgozni, majd szombat estétől hétvégézek :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 18:37:45

Tudod, Toma, azon töprengek (már megint), hogy tudnék virtuálisan hemperegni Mázlival (de minimum megnyomkorászni) úgy, hogy az mindkettőnknek jó legyen. Az sem zavarna, ha közben kiröhögnéd, amint egy magamfajta határeset (39, de napról napra veszítek az értékemből) összegabalyodik egy kamaszodó ebbel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 18:38:38

Cyan, már értem. Most már el kell döntened, mi a rosszabb, az, hogy holnap még dolgozol, vagy az, hogy nemsokára már hétköznap sem.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.10.19. 18:50:00

A hirdetés üzenete egyszerű: vegyél mozijegyet Koltai Róbert Megy a gőzös című filmjére. :) Valami eszméletlen drága reklámkampányt indítottak minden fronton, az előbb próbált bejelölni "maga Koltai Róbert" az iWiW-en ismerősként - nyilván mindenki megkapta a spamet, aki elfogadja, naponta kap egy rakás reklámot, valamelyik csak felkelti az érdeklődését a film iránt.

N.Zoli 2007.10.19. 18:54:26

Én akkor sem értem mi köze az egésznek a magyar sertéshez.

Sajna nem jön Svati sem Oházára, nem tud. Nekem nem lesz olyan hosszú a hétvége, azért akad programom.

cyan 2007.10.19. 18:55:11

amíg van mit dolgozni, szívesen és örömmel járok be.

Média, engem myvipen jelölt, iwiw-en még nem néztem, de nem ismerem, szal nálam ne próbálkozzon, nem lesz nyerő

cyan 2007.10.19. 19:06:31

amúgy semmi gond nem lesz Koltay filmjével. meglátjátok, hozza majd a nézőszámot. villognak a statisztikával, h x100 000 néző látta. csak azt felejtik majd ki a mondatból, h az iskolákat kivezényelték, mint a Sorstalanság, Honfoglalás, Hídember esetében is.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 19:13:12

meg a médiahekk a barcikai ősanyáról...szánalmas.

nadine
pár napra, szívesen lepasszolnám neked, hogy regenerálódjanak az idegpályáim. ma már kétzser kivágtam a teraszra. állandóan fadarabokat hurcol be a lakásba és ott szétforgácsolja a fogaival. öszesöprök, erre félóra múlva, megint úgy néz ki a lakás, mint egy fűrésztetlep.

fullmoon 2007.10.19. 19:26:09

Csak nem disznókodunk?:)))

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 19:27:11

Az a film egy nagy rakás -síp-.
Miért kell minden magyar filmet agyonajnározni, akkor is, ha olyan -síp-, mint vmelyik Uwe Boll-film?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 19:27:33

Toma, kitaláltam, hogy nem Koltai Lóbelt hurcol be a szájában fadarabokat a házikódba...:) Na, az már tényleg Világszám lenne:)
Ha el tudod küldeni Mázlit fénypostán, kinyitom az ablakot.

2007.10.19. 19:37:01

Nadine, meghallottam ám, hogy kiabáltál! :) Felpakolom Tüzes Istennyila (bakker milyen név ez már?) cuccát, már kaptam tőle üzenetet. Vasárnap akkor okés?

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.19. 19:59:01

most mi a baj a nevemmel? nekem legalább van, nem csak egy betűre futotta :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 19:59:23

Jé, küldök Neked mailt, utána okés.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 20:00:58

Hát még ha meglátod, én mit írtam a másikra az előző postnál.:)))

2007.10.19. 20:04:07

Tüzes, végül is nincs vele semmi baj, csak sokáig tart leírni.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.19. 20:10:13

mondjuk ezt a görög dolgot nem vágom :)

nem is nagyon szoktál leírni, elég a TI rövidítés :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 20:11:16

TI, jó, hogy itt vagy: a polgári neved legyen szerzőként feltüntetve?

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.19. 20:13:05

ne, az itteni, ezt használom a bloghun, meg itt-ott máshol is

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.19. 20:13:44

szóval az itteniT :) a tüzest :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 20:22:56

TI, minden örömünket elveszed? Kár volt megkérdezni:D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 20:23:51

Kultúr-Amadea:) Piros cipő jól van? És Enyőke?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 20:25:16

Cyan, kérdést tartalmazó mail ment. FONTOS!!!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 20:36:14

JÉ, HA ITT VAGY ÉS HALLOD (mert úgy üvöltök): 9-ig várok, ha Cyan addig nem válaszol a posztjával kapcsolatos kérdésekre, akkor lehet, hogy Tüzes Őkelme könyvajánlója holnapra előz, és Cyan lesz vasárnap. Felőled mehet?

cyan 2007.10.19. 20:55:50

most értem haza másodszor. a fiamat kellett újpestre vonszolnom
olvasom máris a kérdésedet

2007.10.19. 20:56:22

jaj, olvastam, és buzgón bólogatok

bár a második leveled nemigen értem, de majd kitalálom, mit akartál írni

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 21:05:23

Piroska duzzog, hogy nem vettem fel ma, de szegény nem érti, hogy fázhatna benne a topogóm, amikor ő már a puszta színével meleséget idéz elő.
Enyőke most is van, az anyukám általam szülinapjára kapott sárga tulipán alkimiálja elő perpill, de szerintem már arrébb csúszott néhány centit, úgyhogy holnap likvidálom szegényt. Ma nem értem rá, mert a fehérneműs fiókomat csoportosítottam át.

2007.10.19. 21:07:43

Nadine, értek mindent. Várom a startpisztolyt :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 21:11:14

Cyan most próbálja pótolni a hiányosságokat. Neked meg küldtem egy magyarázó (????) mailt.

2007.10.19. 21:14:27

igen, szép lassan feldolgoztam. nem ment könnyen, de először a betűk összeálltak szavakká, azok meg mondatokká, és a végén értelme is lett. mit szólsz, milyen ügyi vagyok? :)
már kitaláltam a közös nevet is. még egy darabig itt molyolok, sikítsatok, ha pakolni kell, jó?

cyan 2007.10.19. 21:23:03

huhh, elküldtem, mindent csatolva, illetve beírva, mindenhova a képek címe, sorszáma. ja a gméles címemről ment. remélem így már jó

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 21:38:19

Cyan, úgy néz ki, megúsztad a lóáldozatot.

cyan 2007.10.19. 21:51:43

kicsit aggódtam, leizzadtam 10×, remegett a kezem, és majdnem a fejemet küldtem poszt helyett.

spájdernecc 2007.10.19. 21:52:31

nadine megint lófejben utazik?
mindenki fedezékbe!
'stét!

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 21:57:10

De hova teszi azt a rengeteg fejetlen lovat? Még szerencse, hogy a virágokat nem tudják lelegelni.:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 21:57:39

:DDDD

Szia, Spájder! Csak így lehet kordában tartani a mélyen tisztelt Szerzőket.

Jé, akkor marad az eredeti felállás, Tüzes Nyíl posztja vasárnap.

spájdernecc 2007.10.19. 21:58:18

látom, felszólításom nem süket fülekre talált:))
jó éjszakát!

spájdernecc 2007.10.19. 22:00:24

hogy egyszerre előkerül mindenki:)
Amadea, a kis pirost még nem nyűtted el?

spájdernecc 2007.10.19. 22:01:59

Na, ezért hívom én Ménkünek
rém hosszú nick...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 22:02:21

Amadea, egyesek a ló másik végét kapják. Sőt, olyanok is vannak, akiknek egy egészen speciális alkatrésze jut. Nem a füle.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 22:07:04

A patkója?
Spájder, ha rajtam múlna... valóságos kultusza lett, már Gerle is megirigyelte tőlem.

cyan 2007.10.19. 22:11:08

hehe, én is Ménkűnek hívom. nekem is hosszú ez a nick.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 22:18:59

Biztos az Algopyrin-koktél teszi, de azt vizualizálom, hogy a meteorológia havazást mond a hétvégére. Jól vagyok?

cyan 2007.10.19. 22:21:27

hó???? ne már! nincs hólapátom. tavaly nem kellett, idén még nem vettem. az előző meg már kicsit kiszolgált, a vas nem bírta tovább.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 22:22:33

tüzes nyíl az olyan indiános:)

most készültam el két csatos üvegnyi májkrémmel. minek csináltam ennyit??! most ezt ehetem egy hétig.
mázli meg itt hurcolássza az evőtálkáját fel-alá. de akkor sem kap a májkrémemből:P

2007.10.19. 22:23:13

rendben, vasárnap könyvajánló, vettem.
és csak a hegyekben lesz hó, reméljük.

én most borulok, holnap még dolgozni kell. jó éjszakát!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 22:24:38

a havat pont ide mondja:((( nem baj most már van májkrémem, meg tüzifám:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 22:27:17

Jó éjt, Jé!

Toma, indiánnevekben Görény óta jók vagyunk, azért is találtam megfelelőnek:)
Az én kutyám ma már annyit evett, hogy úgy néz ki, mint egy kövér lufi, ráadásul ereszt is, de még mindig kísérletezik, hogy kiszökjön a macskatányérokhoz...
A májkrém receptjét is köteles vagy megosztani a Kifőzdével!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 22:34:34

a májkrém annyira jól sikerült, hogy csak na!:))) nem tudok hibázni. csináltam fotókat, úgyhoyg poszt is kerekedhet belőle:)
a mázli is dézsmál a drazsi kajájából. először cserélnek, a mázli behabzsolja a drazsi adagját, majd villámgyorsan visszafoglalja a saját tálját, és azt eszi tovább. drazsé meg néz rám szemrehányóan. majd megtanul ő is gyorsan enni:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 22:37:45

a májkrémet, egyébként a mai poszt ihlette, valamennyire. annyira egyszerű otthon előállitani az ilyet, és mégis mindenki megveszi a "szemetet" a boltban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 22:41:54

Toma, keveseknek van ideje arra, hogy mindig a legjobb, legfrissebb árut vegyék meg, és abból főzzenek... Én is a házi készítésű kaják híve vagyok, mégis szoktam venni konzerveket, aztán feljavítom őket, amennyire lehet. Friss májért elég messzire kéne zarándokolnom, ráadásul a családban csak én szeretem. A hentes körberöhög, ha kérek 20 dekát...:(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.19. 22:51:03

én most házi, tanyasi csirke májábol csináltam. de ha a konzerv májkrém helyett, megveszed az abc-ben a tálcás csirkemájat, és abból csinálod, már akkor is sokat javítottál a családod étkezésésn:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 22:53:08

Szegény Villámka, miket mondtok itt a szép nevére.:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 23:06:32

A családom nem eszik májat. De próbálok a piacon házi kenőmájast venni, amikor kapok, eszem, amikor nem, akkor nem.

Am, a Tüzes Nyíl nem kevésbé szép. Sőt.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 23:08:01

Még egy kicsit bambulom, hogy kaszabol Dexter, aztán borulok.
Holnap Cyanozás, mindenki védőmaszkban jöjjön!:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.19. 23:16:50

Nadine, én ilyet nem mondtam, hogy kevésbé szép lenne. De én is borulok. Jó éjszakát kíván Amadea és kis piros cipője.
Igen, vele alszom, és akkor mi van?!
Ui.: blogjaimra végre írtam. Pápá!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.19. 23:21:49

Am, ez be fogja indítani Gerle fantáziáját, ha erre jár:) Jó éjt!

Appendiksz 2007.10.20. 07:44:29

Gyertek Békéscsabára kolbászt enni!

N.Zoli 2007.10.20. 07:57:29

Én lehet átugrok.

N.Zoli 2007.10.20. 07:59:18

Egyébként Kolbászfesztivál van október 20-23-ig. Bcsabán. Aki azt mondja, hogy valahol az országban van finomabb kolbász, mint Békés megyében, az hazudik, vagy nem ért hozzá.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.20. 09:31:04

N.Zoli, ha mész vagy bárki megy, kötelező az én adagomat is megenni, és véleményezni!!!

Gerle, hol lőtted ezt a fotót a kutyáról? Gyönyörű.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.20. 09:36:53

kicsit több változatra számítottam magammal kapcsolatban, de azért az indiános tüzes nyíl betett :) akkor már inkább tüzes víz :D
és a villámka már jópár éve sértően lekicsinylő megnevezés számomra :D

a ménkű teljesen jó lesz, spájderrel mi ott a balaton-felvidéken/bakonyalján igazán jók vagyunk névalkotásban
én kitalálok valami hosszút és bonyolultat és figurázhatót, ő meg leír erre egy ötbetűset, ami ugyanazt jelenti :D

amúgy jó dolog ez a néven flesselés, hosszú unalmas órákat lehet vele kitölteni :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.20. 09:41:27

A Tüzes Víz valóban jobb, mint a Tüzes Nyál, bár utóbbi előbbi következménye:) A Kifőzdében Halvány Görény a nagy névalkotó, igaz, ő kizárólag saját neveit variálja, viszont többnyire meglepetésszerűen, ennek megfelelő eredménnyel. Időnként Halvány Töményként Kökényként jelentkezik be, de a betűcserék bonyolult szabályait csak ő érti. Mindig csak az egyik nevét szabad megváltoztatni, és azt sem akárhogy. De egy sittes Kálmánnal a múltból - én már semmin sem csodálkozom.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.20. 09:51:19

váá, tüzes nyál :D:D
talán mégis szálljunk le a témáról :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.20. 10:01:41

Tudtam én, hogy fogsz Te még örülni a Tüzes Nyílnak:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.20. 13:31:33

Gerle, megérdemelsz Te egy ilyen szépséges jószágot???:)

vale 2007.12.29. 19:17:41

a disznohus, mint az egeszseges taplalkozas elengedhetetlen resze...???!!!:-) na jo, nem meglepo latvan kik a hirdetok, es tudvan, h Magyarorszagrol van szo... amugy elkeserito...
hajra rofik!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.12.29. 19:46:48

Vale, nem kapkodtál a hozzászólással:)))
süti beállítások módosítása