Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Szaros gerle: Hányinger és reszketés Mexikóvárosban

2007.10.12. 02:54 vendég blogger

 
Alkohol: az olyan szerves vegyületek nagy csoportja, amely szénhidrogénekből és egy vagy több hidroxil (-OH) gyökből áll. Az etilalkohol (C2H5OH, etanol) az alkoholok csoportjának egyik tagja és a szeszes italok legfontosabb pszichoaktív összetevője. Az 'alkohol', tágabb értelemben, mindennemű szeszes ital. Az etilalkohol a cukor erjedésével keletkezik, normál körülmények között az erjesztett szeszes italok alkoholtartalma legfeljebb 14%. Az égetett szeszes italok előállításakor az erjedt anyagból az alkoholt forralással nyerik és tömény formában gyűjtik össze. Az alkoholt az emberi fogyasztáson kívül mint üzemanyagot, oldószert és vegyipari alapanyagot használják.
És jó az íze.”
 
Megadom az alaphangot:
 
Tapasztaltabb űrturisták rájöhettek eme poszt csapásirányára.
 
Gerleguide: Hogyan konzumáljunk alkoholt vékonypénzű, rosszarcú rokker módjára úgy, hogy meglegyen az életérzés.
 
Az alkoholfogyasztás elengedhetetlen eleme az alkohol. Enélkül nagyon nehéz berúgni, még nekem se sikerült eddig. Eme csodálatos szubsztanciát az egyszeri gyerök két helyen tudja magába dönteni: kiépített sörforrások, borkutak és pálinkafinomítók – ún. kocsmák - helyiségeiben, vagy eléggé el nem ítélhető módon a szabad ég alatt, közterületek lépcsőjén megváltva a világot. A szabad madárszellem természetesen az utóbbi preferálja.
 
A Miskolcon fellelhető toxikációra legalkalmasabb helyek közé tartozik az a-tér-ahol-Antall Józsi-szobor-van-de-nem-jut-eszembe-a-neve, habár ott időnként túltengenek a cigányok és a szkinderek, épp ezért gerle a Killián környéki részeket preferálja, nemcsak azért, mert a fészke ott van, hanem mert errefelé rohadt kevés agresszív elem rontja a levegőt. Ez betudható a tucctuccvályúk hiányának is, a cigányok részéről pedig a Killián-északról hemzsegő városi legendáknak is. (Ezeket élőben kell elmesélni, alkohol társaságában.)
 
A piatípusok szeretete/nemszeretete jobban megosztja a rokker ifjúságot, mint az amerikai közvéleményt az iraki háború. Sör? Bor? Mindkettő? Gerle mindkettőt szereti, de azért összeállítok egy ügynöklistát, ha netalán egy Acélvárosban tévelygő Kifőzde-lakó földrengést és cunamit akar átélni egy darab Mátyás királyból...
 
Sör: Millió fajta kapható itt is a 70-300 forintos kategóriában elterpeszkedve, de a literes Borsodi egy huszárvágással legyőzi ezt a problémát, hiszen ennek a legjobb az ár/íz aránya. Aki nem szereti, az vegyen literes Sopronit. Finnyásak vehetnek licencelt (tehát szar) Velpopoviczky Kozelt. Barna sörök közül a Borostyán és a Borsodi Bivaly tarol.
 
Bor: Na, itt jobban szétszakad a mezőny, mint ha az etióp hosszútávfutó-bajnokság a Teszkón vezetne át, gerle nem folytat ellenségeskedést az olyan pancsborokkal, amik láttán Toma sikítva menekülne, hiszen egy ősi titok segítségével majdnem minden bor ihatóvá válik. Tablettásból a luxuskategóriát a 400 Ft-os Bikatory képviseli lehengerlő ár/érték aránnyal, gerle ezenkívül csak Egri Bikavért fogyaszt (az évjáratot sötétben nem tudja elolvasni, de 800-1100 Ft között szokott hozzájutni, és egy üveg per kopf bőven kialakítja az elmélkedő, néha rókázó, mégis bölcs hangulatot). A fehéret nem ismerem túlzottan, habár előreköszönök nekik, hiszen Don Tokaji a fehérborok királya és keresztapja.
 
„A Boroskóla”:Ez a gezemice folyadékok Ladája, minden esetben bármeddig el lehet vele döcögni, és igazi magyar ital! A fentebb említett ősi magyar titok, hogy a legszarabb bor, amit még a rendőr sem inna meg, azonnal megfelelő itallá válik koszlott gimnazistáknak, ha kávbojhúggyal vegyítik, különféle Árpád atyánk által lefektetett mértékek szerint: egykettes,kettőegyes satöbbi. Ráadásul semmi nem olyan rakenroll, mint éjfél felé ülni a garázstetőkön, és keferészegen Tankcsapda-számokat énekelni a bérházak nem túl lelkes közönségének.
 
 
Rövidital: Itt egy szabály van: TESZKÓS VODKÁT SOSE! Komolyan ne, előbb leszel másnapos, mint részeg. Itt hüvelykszabályként használható, hogy ami átlátszó, az Fantával keverve iható, habár gerle a magyaros, gyümölcsös, antiemó tüzes vizet, ún. pálinkát szereti, ennek is a Házi nevű variánsát, habár a Hamvas Szilva sem semmi. A tanáraim is nagyon szeretik, állandóan kérik, hogy csináljak nekik házit. A viszki, a metaxa és hasonló lóhúgyok a gazdag diszkós geciknek valók, akiknek van pénzük éjjel taxira. Továbá az Unicumnál nagyobb isten NINCS! Egész egyszerűen nincs. Pont.
 
Nos tehát, az igazi ifjúság, erő, életérzéshez nem drogdiszkótucctucclenyalthajpizsamaöltönyésalufux kell, hanem csak rosszarcúak, közterület és Alkohol, így, nagybetűvel.
 
Az elkövetkező négy évezred valamelyikében, amikor a fényképezőgépem meg lesz javítva, akkor talán egy képriporttal egybekötött esettanulmány is lesz, hiszen gerle most követi el azokat az élményeket (garázstetőn Tankcsapda éneklése teljes hangerővel... kettőkor), amikre családos embör korában az „azok a régi szép idők” nosztalgikus sóhajával fog visszaemlékezni, és ezeket dokumentálni kell, hiszen huszonöt fölött NINCS élet, csak valami léha vegetáció.
 
Eredetileg emlegetni akartam ivósztorikat is, meg zanzásítva ismertetni Acélváros jobb krimóit, amik nem késdobálók, de nem is szalvétával fogják a faszt, de végül ezeket feleslegesnek ítéltem, hiszen a szófosás csak rám jött közben.
 
Inkább felajánlom mindenkinek, hogy ha úgy hozza alkalma, hogy Miskolcon teng-leng, és istentelenül megkívánja az alkoholt, annak eme információt - amik egy része akut jókedvet okoz - személyesen adom át, mivel egyrészt a tudás hatalom, másrészt meg rohadtul kíváncsi vagyok a Kifőzde tagjai hogyan is nézhetnek ki, és mivel Miskolc egy sokkalta kényelmesebb tanya-kisközség, mint Demszkygrád, ezért gondolom, hogy előnyösebb lenne lezavarni ezt a kulturálisan lefolytatott világmegváltást, mivel Peru túl messze van és Arábiában tilos az alkohol, így csak ez marad meg logikus választásként.
 
Mellesleg a Kifőzde szakács-vendég-csótányirtó-közbeszerzői mítingjét, vagyis a kocsmatalálkozót is előnyös lenne tartani szociális szempontból, hiszen az elkerülhetetlen rókafarm, IHB és testnedvkeveredés mellett, ki tudja, milyen hasznos ismeretségekre lehetne szert tenni, ami az Abszurdisztánban leledző haver-sógor-koma viszony mellett rohadtul előnyös, lehet, hogy erről kiderülne, hogy kiváló autószerelő, arról, hogy könyvelő, emerről, hogy képes lenne főzni az egész társaságra, amarról, hogy ő Lenin reanimált holtteste, akit egy maori tetoválásokkal díszített, voodoo-mecha-neko-chan Sváby irányít, de vele is biztos lehet kezdeni valamit, pölö ügyvezető igazgatóként.
 
Száz szónak is egy a vége, légyön Kifőzde találkozó a faluba', a Tanácstól majd kérünk engedélyt, a szervezés pedig puszta technikalitás csupán.

92 komment

Címkék: gerle szösz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.12. 03:19:30

gerleguide:)))) ez jó!!:)))
a találkozó ötlete, sokszor felmerült már, és támogatom is az ötletet minduntalan. majd kialakul valami.

nem javítottam bele az írásba, egyrészt ez nadine reszortja lenne, másrészt nem szerettem volna beletenyerelni, gerle egyedi fogalmazásába és szóhasználatába, nem tudván, hogy az a szó csupán elütés-e, avagy gerle kicsavarodott, alkoholban ázott, agytekervényeinek terméke:))))

spájdernecc 2007.10.12. 04:57:57

Jó reggelt!
Jó kávét!
mivel gépjárműelromlás miatt megtehetem, keresek egy kupicát a háziból!
Egészségetekre !

cyan 2007.10.12. 07:42:52

reggelit!
bírom Gerle gondolatfacsarásait, tetszik a stílusa :))

szocske 2007.10.12. 08:02:03

a szerző nagyon szakértő lehet, főleg azt tekintve, hogy a borostyán és a borsodi bivaly az üvegétől eltekintve sosem volt barna sör...

cyan 2007.10.12. 08:08:04

grat, címlapon vagy Gerle :DD

candy · http://wunderbike.postr.hu 2007.10.12. 08:21:40

Bar nem barna, de azert lehetne literes bivaly, valami faxa ar/ertek arannyal...az lenne az ultimate alkoholos uditolital ar/teljesitmenyben. Mondjuk a koccintost, csiklost, pincemestert usse gyozi le semmi. Amugy rossz minosegu, kannas feherbort pedig 100 forintos piros szinu uditovel erdemes inni.

maybach 2007.10.12. 08:23:15

Jó reggelt! (vagy másnapot)
Változik a világ. Mi még almaborral és Portorico rummal kezdtünk.
Az Unicum viszont valóban király.

spájdernecc 2007.10.12. 08:30:27

Ez az Maybach!
a szépemlékű Szobi Szörp "melléktermékei", mint a ribizli-, meggy- és almabor...
Unicum vitán felüli, de semmi next, meg egyéb klón :)

Bisztő Gyalla 2007.10.12. 08:33:37

Aszmonta a Ferenc, hogy nyuktával dicsérd a napot, ami aszt jelenti, hogy ő letete a voxát a minőségi alkohol mellet, mer a Károjnak el lehet adni eggy komersz felest úgy, hogy asziszi, hogy az minőségi körteízü, de eggy kultúrált ember fejét nem lehet ócska trükükkel átverni.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 08:59:18

Jó reggelt stop Luca Brasit visszaküldtem Sziciliába stop Megyek fésülni stop Gerle respect stop Ígérem, csak elütést fésülök ki stop

tistedur 2007.10.12. 08:59:48

jó reggelt,jó kávézást :)

az unicum egy ihatatlan lötty..a magyar ember pálinkát iszik :)

proci 2007.10.12. 09:04:48

a borostyán (meg a bivaly, bát utóbbit még nem láttam kitöltve, de íze alapján erre nulla esély van) annyira barna, mint én eszkimó vagyok.

bivalyt azért sem ajánlom, mert irdatlan fejfájást csinál rövid időn belül. buliban kortyolgatni nem optimális, annyra meg azért nem jó, hogy magában ajánlanám.

Unikum meg egészen másnapig remek teljesítményt mutat, de istenesen taccsra tud vágni. nem berugásra találták ki.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2007.10.12. 09:07:49

méghogy a borostyán jó, mitöbb, barna! egyik se.

maybach 2007.10.12. 09:12:38

Tist!
Az Unicum jó.
A pálinka is.
Szegény magyar ember meg, minden szutykot megiszik, a kínálat alapján.

Saityx 2007.10.12. 09:17:43

Magyar embernek pálinka vagy unicum...

lacc 2007.10.12. 09:27:21

Kilián az egy 'l'.

carv 2007.10.12. 09:29:45

a metaxa mióta lóhúgy??
a borostyán félbarna sör, míg a "Velpopoviczky Kozel" rendes neve "Velkopopovický Kozel"
szóval fenemódon nem értesz az alkoholokhoz az biztos...
csak akkor meg minek beszélsz róluk??

cyan 2007.10.12. 09:30:49

mennyi alkesz :))

diszkósgeci 2007.10.12. 09:37:35

1.: Velkopopovicky Kozel
2.: Egy üveg bikavértől mér hánysz???
3.: ...ja mer unikumot iszol hozzá.

4.: Viszont az írás egész jó

cyan 2007.10.12. 09:38:44

crav, én ittam eredeti szlovákiában vásárolt Kozelt, és magyar gyártásút is. igazat kell adjak Gerlének, a licensz nem finom. igaz az, h a víz minősége nagyban befolyásolja egy sör ízét. a Kárpátokban kicsit több a jó minőségű forrásvíz, mint nálunk Bp szívében... az, meg hogy helyesen írod le a nevét, nem oszt nem szoroz a minőségben.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.10.12. 09:39:02

Ez a poszt nem arról szólt, hogy Gerle mennyire ért az alkoholokhoz, hanem egyfajta életérzést közvetít, mely a 23,5 évesek pökhendiségével, az alkoholista szomjúságával és lokálpatriotizmusával próbál elmesélni valamit.

Nekem tetszett.

És ki nem szarja le, milyen sör a Borostyán?

carv 2007.10.12. 09:42:51

cyan, én magyar sört alapból nem iszom, többek között a minőségi hiányosságok miatt...
egyébként tényleg nem fontos, hogy miként írja a nevét, de ha már említette...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 09:43:40

Killián marad két l, lehet, hogy Gerle (vagy az acélvárosiak) így mondják, és ez is életérzést közvetít. Ha a Szerző kéri, egy l-lel lesz. JÓL VAN????
(Viszont a Szerző most valszeg az iskolapadban ül, így leghamarabb délután adhat erre engedélyt.)

Beautyqueen 2007.10.12. 10:07:09

gerle!

én szívesen berúgnék veled Miskolcon, de
1. nem tudom, mennyire vagy jóképű rokkergyerek
2. sajnos már 26 vagyok:)
lehet még remény?

maybach 2007.10.12. 10:07:51

A sörökről. Mint köztudott a sörfőző engedélyeket a víz minősége alapján adták, vagy nem adták meg valamikor a ködös múltban.
Ma már a prágai kocsmákban is nagyüzemi söröket adnak. Persze ezek még így is közelebb vannak az eredeti ízekhez, mint az itthon elkövetett sörök.
A Metaxa meg finom.

DJJESSI 2007.10.12. 10:08:28

Fiiúk, ezt a tucctuccdiszkósgecidumát úgy hagyjuk, ahogy kell! Én igenis ezt a kategóriát képviselem!
ÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy büdös rokker tablettás boros lóhúgyos geci mégis mi a kurva anyját képzel magáróóóóóóóóólllllllllll?????????????
Na látjátok az ilyeneken megyek én keresztül a BMW terepjárómon!
NA és mi a véleményetek a Művészetek palotájás,jazz zenés Louis Vuitton "pizsamaöltönyös" Hennessy konyakos igazi értelmiségi tinikről, akik a Mercedes terepjárón hazaballagnak "Apucihoz" mármint a normális értelmiségi szülőkhöz??????????????????????????
És inkább legyen pénzem éjjel taxira, mint eme szerencsétlen csőcselékkel találkozni!!!!!!!!!!!
Ezeket még a cigányoknál is jobban útálom!!!!!!!!!
Látjátok, az ilyen söpredékektől kellene a társadamat megtisztítani !
Golyót az ilyen rokkernek meg rappernek mondott söpredék csóró geciknek, meg az erre a sorsra jutott(nem zenész) cigányoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2007.10.12. 10:11:41

A Jocó azér egésséges, mer csupa vitaminból épül fel a szervezete, mer a jóminőségü feles, az nemcsak csupa zamatból ál, hanem még vitamin is van benne, meg más értékes anyagok is mint monoszaharóz és káliumdianasztázok, még tiszta szerencse, hogy a Ferenc is ot iszik a krimóba, mer eszt mind mektanujjuk tölle, meg azér is egésséges, mer a Jósnő az mekmonta eggy felesér, hogy mittegyen az egésségér, csakmost a Jocó az kórházba van, mer mirigye van neki.

roki 2007.10.12. 10:21:09

Jó az írás, de a Borostyán félbarna, a Bivaly meg világos sör. Az unikum überkirály ital, de lefekvés előtt illi kihányni az egészet, mert másnap gyötri az embert rendesen.

maybach 2007.10.12. 10:23:25

Namost én eddig abban a hitben voltam, hogy az italozástól egyre okosabb leszek. Merthogy az agysejteket jól öli. Igen ám, de sima evolúció, hogy a leggyengébbek, betegek hullanak el először. Így csak csupa erős, egészséges marad.
Nem szeretném elveszíteni a hitemet.

hurrá torpedó 2007.10.12. 10:26:32

ja mint ahogy már páran leírták:
bivaly nagy alkoholtartalmú sör, de nem barna
borostyán sem barna, de nem is rendes :) na tipp milyen. errefelé nem menő típus...
unikum odabasz, HP szintén.

ha sörről van szó, és cseh sörről akkor két dolog jöhet szóba. nem a kozel, és a velopopopopo kozel, hanem a staropramen, és a krusovice. előbbiből inkább a normál, másikból a barna. de ha felcseréljük akkor sem járunk rosszul... staropramen 200-ból beszerezhető boltban, krusovice sajna 300 fölött van egy flaskával.

DJJESSI meg nem normális kiütötte a henessy-eki kombó

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 10:28:27

Nő lévén, egyetlen aprócska észrevételt szeretnék hozzáfűzni a témához. Az élet 25 fölött sem áll meg, csak az ember már nem a garázstetőn ülve kornyikálja éjjel a Tankcsapda számait, hanem hajnalig műanyag székben ülve váltja meg a világot, majd ülő pozícióból akkorát esik (mikor táncolni támad kedve pitymallatkor), hogy kitöri a fogát. Majdnem. De a zománcot mindenképpen felsérti a betonon.

Gerle, mint komisszár csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon rendben volt a poszt. Kapsz egy SZOT-beutalót... Acélvárosba:)

zangaaa 2007.10.12. 10:30:15

DjJessi(e)

Láccik, hogy Te az értelmiségbül gyütté'...oszt' tucctuccdiszkósgeci letté'.

De gondolom, ahogy öregszel pizsamaöltönyös művéspalotás leszel, mer' úgy illik.

Oszt' jónapot

Beautyqueen 2007.10.12. 10:40:34

Olyanokat gondolok Djjessi hozzászólására, hogy meg is értem amit mond, meg sajnálom is, hogy ez a helyzet.
Az úgy van, hogy én is ilyen rockzenei irányultságú vagyok, de egy szombat este azért elmegy a 10-15, kivételes nagy alkalmakkor akár 20 ezer is az italra (boroskóla nem, sör, sőt még unikum sem), de akkor mi van?
Nem az a lényeg, hogy egy brutális hét után lelazulj és (egyáltalán nem) kultáráltan jól érezd magad?
És ha az est végén valakivel egymásba akadtok, nem mindegy, diszkós vagy rokkos, neadjisten metálos?
písz és riszpekt

Steevo 2007.10.12. 10:41:16

A töményekhez szólnék hozzá.
Közel 10 évnyi diszkóba-buliba járás (és minden alakalommal berúgás után) nyugodtan kijelenthetem, hogy a házi pálinka a legjobb tömény. Persze sokkal menőbb wiszkit meg egyéb import italokkal jasszolni a pultnál a csajok előtt. De ezek az italok nagyrészt vacak gabonákból meg egyéb szaroból készült pancsok. A "jéger" egy egész más kategória. Szintén menő gyerekek nagy ceremóniával hörpintik befelé, de őszintén szólva semmi menő nincs abban, hogy egy édeskés löttyöt iszik egy férfi. Régebben az uniós tagságunk előtt, drágasága miatt volt elsősorban divatos pia, de mostanra szerintem inkább ciki. Egy kicsit is edzett emberke fél litert simán megiszik belőle. Ezzekkel szemben a minőségi magyar pálinka igazi nedű. Gyümölcságyon érlelt vagy mézes változatai pedig messze verik szerintem az összes létező röviitalt ami csak létezik a világon. Javaslom, hogy "jéger" meg "víszki" huszárok látogassanak el egyszer egy pálinka fesztiválra és némi kóstolgatás után gondolják újra, hogy egy magyar ember mitől férfi igazán!

gargoyle 2007.10.12. 11:22:29

erdekes gerle mennyivel jobban irsz olyasmirol amirol tenyleg vannak gondolataid (: ez most tenyleg respect, jo mulatsag ferfimunka volt (:


steevo: nyilvan ha osszehasonlitom a legjobb magyar palinkakat a kommersz ipari szar viszkikkel akkor egyertelmu az eredmeny, de tedd a szivedre a kezed es meseljel hanyszor voltal te ir whisky fesztivalon, vagy gorog metaxafesztivalon. na ezert az a velemenyed ami .) ez persze gerle eleterzescikket nem kisebbiti, szive joga borsodit inni (literest) es funny is, akkor is ha 2mes bottal meg nem bokodnem azt a szar amugy (:

tistedur 2007.10.12. 11:43:45

hová kerültem?!
:)
gerle!
csatlakozva Nadinehez,az élet 25 felett kezdődik-ami addig van az a serdülőkor..de nyugi,el fog múlni :P
egyébként ízlésekről nem érdemes vitatkozni...:)

Halvány Görény 2007.10.12. 11:44:40

én szívesen olvastam, a tényszerű tévedésektől (barna, nembarna), meg a néhol talán kifogásolható ám mindenképp szubjektív értékítélettől (soproni, borsodi?) nagy ívben eltekintettem, mert nem képezik a dolog lényegi részét.
egy észrevételem lenne csak, a posztnak a "csak valami léha vegetáció." rész után véget kellett volna érnie, odáig tart a megmondós.
az azt követő, már-már emberi arcnak utólagos kommentben lenne jobb helye.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.10.12. 12:03:25

majd amikor gerle egyetemre megy, rájön, hogy az alkoholizálásnak egészen más dimenziói is léteznek az itt felvázoltak mellett, bár ez természetesen nem von le semmit eme szösz értékéből

tucctuccdiszkósgecikről meg annyit, hogy a hangsúlyos rész a GECI, innentől tökmindegy, rokker, repper vagy diszkós
aki tirpák hülyegyerek, azt álértelmiségi szülők és művpalotás-pizsamaöltönyös haverok sem húzzák ki a mentális szarból, az úgymarad

amúgy tucctuccos vagyok én is, de képzeljétek, szeretem a rockzenét, sőt, rapet is hallgatok néha, és még csak agyfaszt sem kapok emiatt
biztos azért van, mert amúgy is normális vagyok
sőt, miskolcon is voltam már részeg, persze ez nem tartozik ide

és még valami: a stílusa nagyon jó

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 12:06:03

H. G.: Ebből is látszik, mennyire spéci hely ez a Kifőzde. (A léha vegetáció utáni részre gondolok.) Még Gerlét is megfertőzte a légkör. Ami ma egy cseppet furcsa, de kb. erre lehetett számítani a téma kapcsán.

peace_n_love 2007.10.12. 12:25:30

5.: ja, és Kilián, egy L, kár volt belebarmolni, az egy városrésznek a (volt) neve.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 13:22:21

Peace_n_love: Megosztanád, ki barmolt bele és mibe? Nem pontosan értem.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.12. 13:38:00

HG
én is gondoltam rá, hogy a végét egy kommentbe teszem a gerle nickjével, de végül is nem akartam önhatalmulag megbontani a poszt egységét.

jellemző, hogy mely téma mozgatja meg legjobban a kommentelőkedvet:)))))

spájdernecc 2007.10.12. 13:49:36

Toma!
láttad az ajánló idézetét?

70's blues 2007.10.12. 14:47:16

na naggyából már mindent megírtak, csak annnyi
- hogy a szakértők hadd szakércsenek, ott vannak ezek mindenhol mint a tűzvédelmi felelősök, régen csak a foci volt meg a szocialista brigád, amióta van net, promós balantájszon fölnőtt agybarmok is belepofázhatnak viszkikérdésbe meg hogy ugye a helyesírás (mer nem mindegy bazmeg milyen színe van a mitudommilyen sörnek, vagy a kozelt hogyhívják, nem a nézésér vannak ezek kitalálva bazmeg, hanem igyad, hogy árcson! ja ! a mézespálinka meg egyeneságija a málnásfröcs, boroskóla családfának, kőművesnek nem jó, mer holkert húzni, kerítésoszlopot betonozni sörösüveg a legjobb, faszba nincs is mamár egy jó köműves)
- jaja jó látni hogy a fiatalság akarja tartani a frontot, szépszép de azér ennyire büszke ne legyél mégse! a 70's elején volt egy almabor, 1l 6,80 de lehet hogy 7,20Ft, Na olyan fejfájás ma már nem létezik pedig akkor még saridon se volt! így jártál bazmeg, úgyhogy egy iciripicirit nyugodtan vissszavehecc!
- mársrészt akkoriban ez az életvitel azér hogyismongyam feltételezett egy szintet (többieknek ugye a foci), ha mingyár a Ginsberget meg az egzisztencialistákat átisugrom. azér mi Radicsbélára, Baksa-Soósra, Syriusra jártunk (ugye ez a Tanksapka az akkori Zorán, Presser, Piramis vonal), ja persze bezzeg a miidőnkbe a kultuszhelyeket is minimum Kassák Lajosról nevezték el
- lehet hogy ezér, de mimég 25 fölött is az Ikarusból jövet nyomtuk az éjszakába lazán, hogy ez egy igenigen kemény, kemény világ
- hogy utánna mi van? ilyenolyan forgatókönyvek :), szinte mindegyikbe szerepel egy gyors numera a haver feleségével a fürdószobába, ha mongyuk jártál már külföldön, és ez a trappista sör, single malt viszki, süssünksüssünkvalamit típus vagy, esetleg írhacc gasztroblogot, meg ilyesmik....
asztán ugye amikor meg egész este egy sör mellett ülsz a ZPbe (mer ugye vezecc bazmeg!), amíg a 13éves lányod csápol az Alvinésamókusokra, nézed azt a sok kis pöcs tinipózert, asztmondod magadba: bassza meg lehet hogy hülyék maradnak, de azér ezeknek mégiscsak jobb mint nekünk vót! Hazafele a kocsiba meg benyomod nagykriszta művésznőt: a faszomnak kell a dióskalács....

N.Zoli 2007.10.12. 17:50:06

Jó voltál gerle, és alapos.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 19:05:34

És már megint péntek van... Kénytelen vagyok az ürességtől kongó Kifőzdébe beleordítani, hogy éppen posztot írok, és ha nincs más jelentkező, akkor holnapra feltenném.

Gerle, Te meg világgá mentél szégyenedben, amiért a Kifőzdébe posztoltál?

tistedur 2007.10.12. 19:19:22

Nadine!
jöjjön a poszt :) és igen,péntek van..az emberek elkezdik a felkészülést a fárasztó hétvégére..:)

maybach 2007.10.12. 19:29:35

Nadine!

Én is kórustag lettem: jöjjön.
Ez már csak azért is teccik most, mert pl. az énekkarba sosem fértem be.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 19:34:31

Köszönöm a szavazatokat, ellenvetés hiányában most már kénytelen leszek befejezni. Basszus, kellett nekem ennyi gazt ültetni a kertbe, nem győzöm kicsinyíteni a fotókat, visszafogni az ömlengést!:)

Maybach: Méretileg vagy hangilag?

maybach 2007.10.12. 19:37:36

Az irigyeim a termetemre hivatkoztak. Szerintem is jó hangom volt. Jó erős.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.12. 19:44:17

Jellemző, az alkohol micsoda indulatokat vált ki egyesekből.:)
Az istenit, nem mindegy, hogy félbarna vagy negyedbarna vagya franctudja? Meg Killián meg Kilián? Mennyi okos ember van itt! Én is találtam egy-két helyesírási hibát, mégsem kezdek el visítani.
Én az egyetemen egyébként semmiféle új dimenziójú ivást nem tapasztaltam meg, de nem is nekem lesz májátültetésem.
Ettől függetlenül jó post.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.12. 19:47:38

Ja, és csak a szerencsétlen, beszűkült látókörű hülyék vesznek össze azon, hogy ki "rokker" (egyébként nem így kell írni, okoskáim), meg "tucctuccos".

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 19:54:51

Am, a rokkert és még jó néhány szót szándékosan hagytam így. Nem nevelési szándékkal, hanem mert így - rokker - van némi töltés a szóban, egy újabb értelmezés, egy más árnyalat. Gerle biztosan nem azért írta így, mert nem ismeri a rock szót.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.12. 20:00:21

Nem konkrétan Gerlére gondoltam, a kommentelő helyesírási világbajnokokra.:)
Egyébként én is követelem a postot, és igenis jó, ha sok gazod van!:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 20:06:25

Rendicsek.:)
Teljesen érthető a reakció, én is nagyon viccesnek találom, amikor valaki nagy hangon ordít, hogy OTT EGY HIBA, miközben a cikkben van még másik 80 darab... (Nem Gerléről beszélek, hanem általában.)

Makata 2007.10.12. 20:09:25

Tuti jó,csak az amit az Öcsém és én csinálok. Legyen az bor pálinka stb.Stop.

tistedur 2007.10.12. 20:14:35

na,én lassan megyek..megpróbálom kiheverni az elmúlt hetet,és este még megnézem helyszínelőket.:)
holnap megnézem Nadine gazait(kíváncsi vagyok melyik szín jön-lehet,hogy a piros :) )
addig is legyetek jók és szépek :)
és igyatok bort,mert az jó...:)

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.12. 20:16:28

Én is a pirosra szavazok! Ma akartam venni egy piros cipellőt, büdös kis rohadékok elvitték az összeset, csak 38as volt már belőle meg 41es.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 20:19:05

Ki kell ábrándítanom a társaságot. Piros poszt nem lesz. Majd egyszer elmondom, miért.

N.Zoli 2007.10.12. 20:38:48

Nem tudom mikor tudok legközelebb ide posztolni, újabban vadásznom kell az írnivalót a saját blogba is. A legszebb időkben háromnapra előre meg voltak a tervek, most meg improvizálnom kell. Majd próbálok valami véleményformálósat írni valamiről, megpróbálom a jövőhétre összehozni ide.

tistedur 2007.10.12. 20:40:27

Zoli!
mert te egy hős vagy :)

Nadine!
ha nem piros,hát nem piros :)annyi szín van még a virágok esetében :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.12. 20:49:46

enzoli
jól láttam a te blogod is kint volt ma az indexen?

nadine
csatlakozom az előttem szólókhoz!
...akkor gondolom lila:))))

N.Zoli 2007.10.12. 21:02:36

Toma
Igen, pár órára, hát az utóbbi posztjaim már voltak párszor, de legtöbbször következő frissítésig. Egyedül Sasvári bírt ott időzni egy napot, aznap 2200-as rekordlátogatottság volt. A társszerzőim is kidőltek. az egyiknek bármely pillanatban szül a felesége, a másiknak másfél hónapra előre megvan a munkája a gépén, a harmadikat meglátogatta az édesanyja odakint és bepasizott, így kevésbé ül gép mellett. Lehet megújulunk, redizájnoljuk a külsőt, persze csak ha ráér Imi.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.12. 21:24:54

legtöbször csak fél napig van kint. kivéve a subbát és w blogot. gondolom a miénk is csak délelőtt volt fent, mert mire felébredtem, már nem láttam:)) mindenesetre , ma több mint kétezer ötszáz látogatónk volt. a legtöbben (80%) reggel kilenc és dél között. tehát, mikor munkahelyen, vagy iskolában voltak. ezuton is üzenem, szégyeljék magukat:))

ma tettem ki újabb képeket, a kutyáimról...

picasaweb.google.com/artlobo/DrazsiSMZliJTszik

N.Zoli 2007.10.12. 21:32:56

Ez nagyon szép szám. Gerle jó kis hangzatos címet talált és közérdekről írt:)

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.10.12. 21:39:38

jó estét, látom volt pezsgés a távollétemben, világos vs barna, egy l vs két 2 meg egy diszkós is demonsrtálta magát útközben.

cyan 2007.10.12. 21:40:23

'stét!
épp jöttem hazafelé, mikor ex hívott, h ugorjak már be hozzá.
beugrottam. bécsből jött, kiment bevásárolni, csak úgy. vett büdös sajtot, füstölt trappistát, meg a jó ég tudja még milyet. majonézt (tommy), rákkrémet vagy mit. kínált, tartsak vele. nem kellett 2× mondani, farkaséhes voltam. eszem a büdös sajtot, erre azt mondja, ez calvados-os vagy hogy a fenébe írják. igyunk rá akkor calvadost. ittunk. aztán előkerült guiness (he így írják...) is a hűtőből. azt is megittuk. jól záródott ez a nap :))

N.Zoli 2007.10.12. 21:42:47

Ilyen jó a viszony az ex-szel? Lehet visszapuhít magához:)

spájdernecc 2007.10.12. 21:52:27

A viszki, a metaxa és hasonló lóhúgyok a gazdag diszkós geciknek valók
Nos, ez volt az indexes "kiragadott mondat"
naná, hogy kattintgattak, attakoltak...

cyan 2007.10.12. 21:58:09

Zoli, amióta külön vagyunk ilyen jó a viszony. meg az új asszonnyal. meg a gyerekeikkel. nem mellesleg, az ikreket én tanítottam meg bicajozni. többször aludtak itt, suliba megyek értük, stb. nekik én vagyok a gonosz mostoha :))

N.Zoli 2007.10.12. 22:08:35

Igen, az ilyen mondatra már rá lehet harapni. Ez egy fontos kulcsmondat:)) Ettől gerjedt be a DJ Nullinger is a BMW-vel.

cyan
Rendhagyó dolog:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.12. 22:16:02

spájder
aha, most már értem. a zindex gyakran folyamodik ilyenhez. a holland egyik posztját, egszer átnevezték, hogy nagyobbat szóljon (jézus egy patkány, vagy valami ilyesmire)):))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 23:54:11

Medve anyám! Röpke hat óra alatt összeraktam a holnapi posztot úgy, hogy már korábban összeválogattam a fotókat. Előre is elnézést kérek a terjedelemért, így is visszafogtam magam.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.12. 23:59:05

Most, hogy már a seggem is kockásra ültem (elnézést, ez idézet volt), elmegyek tévézni. Így hívom, amikor távirányítóval a kezemben azt játszom, hány másodpercig bírok még ébren maradni.

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2007.10.12. 23:59:10

Megyek lefeküdni. Jó éjt! Blogjaimra írtam. Pápá! [levédve:]

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.13. 00:02:18

Toma, nem tudom, jól látom-e: az a fotel, amiben Mázli éppen álmosan néz, miközben a fülei összenőnek középen, mintha a házban lenne...;) Ezek szerint a kutyanevelés jól halad. Mármint ők nevelnek Téged ügyesen:DDD
Mellesleg az ilyen praclikért ölni tudnék.

N.Zoli 2007.10.13. 00:08:07

De előtte fürgyé meg!:)

N.Zoli 2007.10.13. 00:09:00

Mármint Amadea lefekvés előtt és nem Nadine ölés előtt.:))))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.13. 00:12:48

nadine
jól látod a dolgokat:)) annyira sikerült kiszoktatnom a házból a mázlit, hogy már a fotelban alszik. kitartó egy fajata. ha lezavarom, visszamegy. ha leszedem, megvárja míg elfordulok, aztán újra fent van a fotelben. ha újra meg újra leparancsolom, megvárja míg lefekszem, és azután foglalja el a fotelt. hiába no, az én nevelésem!:)))

N.Zoli 2007.10.13. 00:38:04

Na, megyek én is, holnap reggel nyolckor élesedik a saját posztom is, remélem megnézitek, még magamon is röhögtem, úgyhogy lehet megbuggyantam.
jó8!

fullmoon 2007.10.13. 16:57:26

Apám,mi folyt itt?:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2007.10.13. 17:07:25

Full, Gerle megírta első posztját a Kifőzdére. A témának megfelelően megjelentek a megmondók.:)
süti beállítások módosítása