
Nemrégiben az a vád ért itthon, hogy, ha sütök valamilyen süteményt, akkor csak kóstolót hagyok itthon, a többit viszem a haverokhoz, kollégákhoz. Megjegyzem, van némi alapja a vádaskodásnak. Most, hogy nincsenek kollégáim, meg a nagyobbik fiam gyengélkedik a gyomrával, gondoltam, itt a ragyogó alkalom, sütök sajtos stanglit. Így a megtépázott tekintélyem kissé helyrebillen itthon.
Hozzávalók:
23 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
15 dkg margarin
3 kanál tejföl
1 kávéskanál só
A tetejére:
1 tojás
10 dkg sajt
Elkészítés:
Lisztet a sóval összekeverem, a margarint elmorzsolom benne, hozzáadom a sajtot, a tejfölt, összegyúrom, és kész is a tészta.
Sodrófával kinyújtom fél-egy centi vastagra. Derelyeszaggatóval vagy késsel egy-másfél centi széles csíkokra vágom, tojással megkenem a tetejét, rászórom a reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem szép sorba, majd sütőben megsütöm.
.jpg)
A hőfokot rátok bízom, az én sütőm ritka csámpás, ráadásul palackról üzemel, így nekem a kisláng a nyerő, mert különben megsülés előtt szénné ég.
Jó étvágyat!
.JPG)
Az utolsó 100 komment: