A főzős blogom látogatottsága elérte a tízezres számot, amiről meg is emlékeztem egy kis szöszben a blogomon.
Mikor láttam, hogy közelítek ehhez a szép kerek számhoz, tervezgetni kezdtem, hogy milyen ünnepi ételről írok majd posztot, méltóan az eseményhez. Pechemre, a jeles esemény pont egy olyan napra esett, amikor egy faék egyszerűségű ételt készítettem, jelesül, sörtésztában sült csirkemellet krumplipürével, ami lássuk be, nem egy ünnepi étek. Ezért végül nem is tettem be abba a posztba. Viszont annyira finom volt, hogy gondoltam, azért veletek megosztom:)
Mikor láttam, hogy közelítek ehhez a szép kerek számhoz, tervezgetni kezdtem, hogy milyen ünnepi ételről írok majd posztot, méltóan az eseményhez. Pechemre, a jeles esemény pont egy olyan napra esett, amikor egy faék egyszerűségű ételt készítettem, jelesül, sörtésztában sült csirkemellet krumplipürével, ami lássuk be, nem egy ünnepi étek. Ezért végül nem is tettem be abba a posztba. Viszont annyira finom volt, hogy gondoltam, azért veletek megosztom:)
Csirkemell sörtésztában, krumplipürével
Hozzávalók:
· 4 db nagyobb csirkemell
· 10-15 dkg liszt
· 1 tojás
· 1 üveg könnyű, nem túl keserű világos sör
· 80 dkg burgonya
· 5 dkg vaj
· 1-2 dl tej
· 1 gerezd fokhagyma
· só, bors, csirke-fűszerkeverék, szerecsendió
· száraz sherry
· olaj a sütéshez
Előkészületek:
A csirkemell kisebbik felét levágom, a nagyobbik felét ferdén vágva kettészelem, hogy nagyjából egyforma vastagságú szeletet kapjak. Sózom-borsozom, hozzáadom a préselt fokhagymát és a fűszerkeveréket. Meglocsolom egy kis száraz sherryvel, egy kevés olajat öntök rá, átforgatom az egészet, letakarom, és félreteszem pácolódni egy kis időre.
Elkészítem a sörtésztát: a lisztet elkeverem a tojás sárgájával és annyi sörrel, hogy egy sűrű palacsintatésztaszerűséget kapjak. Óvatosan hozzákeverem a keményre felvert tojásfehérjét. Negyed órára félreteszem pihenni.
A krumplit megpucolom és bő, sós vízben felteszem főni.
Elkészítem a sörtésztát: a lisztet elkeverem a tojás sárgájával és annyi sörrel, hogy egy sűrű palacsintatésztaszerűséget kapjak. Óvatosan hozzákeverem a keményre felvert tojásfehérjét. Negyed órára félreteszem pihenni.
A krumplit megpucolom és bő, sós vízben felteszem főni.
Elkészítés:
A puhára főtt burgonyát leszűröm, egy villával áttöröm, hozzáadom a vajat és egy kis tejet, sózom, borsozom, fél szerecsendiót reszelek rá, és simára keverem. Letakarva félreteszem.
Egy mély serpenyőt megtöltök étolajjal, úgy kétujjnyira, és felhevítem, közepesnél erősebb lángon. A hússzeleteket megmerítem a sörtésztában, majd a forró olajba teszem és többször megforgatva, aranybarnára sütöm.
Egy mély serpenyőt megtöltök étolajjal, úgy kétujjnyira, és felhevítem, közepesnél erősebb lángon. A hússzeleteket megmerítem a sörtésztában, majd a forró olajba teszem és többször megforgatva, aranybarnára sütöm.
Tálalás:
Már többször is emlitettem a mőcsényi zöldveltelinit, ami ehhez is remek választás, bátran ajánlom.
Az utolsó 100 komment: