Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Napi olvasnivaló

2009.04.17. 05:00

Janikovszky Éva: Égigérő fű (részlet)


Ebben a pillanatban Kamilla kisasszony és Síróbaba szinte egyszerre felsikoltott. Kamilla kisasszony attól ijedt meg, hogy a karosszéke alatt megszólalt a kakukkos óra, Síróbaba pedig attól, hogy az ajtóban, a gyűrűhintán lengve, megjelent egy hatalmas ember, akit valahonnan ismert. Lehet, hogy csak álmában találkozott vele, de ott biztosan.
A szenesember volt. Megismerte, pedig most nem volt fekete, hanem rózsaszínű, és szalmakalapot viselt. A gyűrűhintát óvatosan visszaengedte az előszobába, és megemelte a szalmakalapját.

− Csókolom, mama!
− Ejnye, fiacskám – csóválta a fejét Bertamama –, hányszor mondjam, hogy ne a gyűrűhintával gyere, amikor vendégek vannak? Néhanapján te is végigkúszhatsz a pamlagon.
Síróbaba a száját is kitátotta a csodálkozástól, Kamilla kisasszonynak meg amúgy is tátva volt.
− Brenner Oszkár vagyok – hajolt meg a szenesember, és kezet csókolt Kamilla kisasszonynak.
Aztán kezet nyújtott Síróbabának. Irtó nagy keze volt, de olyan barátságos.
Amikor feldobálta a fölösleges karosszékeket a fölső ágy tetejére, és elővett a kályha mögül egy kisasztalt, amibe csak be kellett csavarni a lábakat, már mindenki becsukta a száját.
Amilyen nagydarab ember volt, olyan könnyedén és finoman csinált mindent.
− Remélem, nem zavartam meg a társalgást – mentegetőzött roppant udvariasan.
− Nem, fiacskám, dehogyis – nyugtatta meg Bertamama. – Éppen azt a példátlan csúfságot kezdtem mesélni Kamilla kisasszonynak, ami miatt a szememet sem tudom lehunyni, amivel meg akarják keseríteni öreg napjaimat, mert ilyen gonoszak. Kérlek, fiacskám, hozd be a szódát meg a példátlan csúfságot is, ott van alul a konyhakredencben, addig én töltök málnaszörpöt a kedves vendégeknek.
A szenesember bámulatos ügyességgel tette félre útjából a bútorokat, s már nyitotta is az ajtót, amely a konyhába vezetett.
− A beépített teakonyha! – mutatott Brenner Oszkár nem minden büszkeség nélkül az ajtó mögött tornyosodó konyhakredenc-építményre. A három szétfűrészelt rész így egymásra rakva, igazán jól mutatott.
Síróbaba megbabonázva figyelte minden mozdulatát, s elhatározta, hogy akármi is az a szörnyűség, ő akkor sem hunyja be a szemét.
De a szenesember csak szódát meg szalmaszálat vett elő a kredencből. Más nem.
− Most mindjárt a saját szemével is megláthatja, kedvesem – mondta vészjóslóan Bertamama, és Kamilla kisasszony maga alá húzta a lábát.
− Robban? – kérdezte a szódásüvegre pillantva.
− Dehogy robban! – legyintett Bertamama. – Lyukas! Hallott már ilyet, de őszintén mondja meg, hallott már ilyet, valamennyi szalmaszál lyukas?
Kamilla kisasszony egy percig küszködött magával, majd szemét lesütve mégiscsak megkockáztatta:
− Attól tartok, hogy a szalmaszálak általában lyukasak szoktak lenni. Már amennyire én tudom.
− Hohó, kedvesem! – kiáltotta Bertamama. – Az rendben is van, hogy hosszában lyukas, ha arra gondol, csakhogy ezek a szalmaszálak keresztben is lyukasak! Ezekkel nem lehet kiszívni a pohárból a málnaszörpöt, de nem ám! Pedig a fiam a megmondhatója, hogy én csak málnaszörpön élek. Én élek-halok a málnaszörpért, de csak szalmaszállal.
A szenesember ezalatt kitöltötte a málnaszörpöt, és tálcán körbekínálta. Mindenki kapott mellé egy szalmaszálat is.
− A mama főzi a legjobb málnaszörpöt a világon – emelte magasba poharát Brenner Oszkár. – Kedves egészségükre!
Ezzel egy hajtásra kiitta a málnaszörpöt a pohárból, szalmaszál nélkül.
Bertamama rosszallóan nézett a fiára, aztán kihámozta a szalmaszálat a selyempapír tasakból, és szenvedő arccal szívni kezdte a málnaszörpöt. Kamilla kisasszony és Síróbaba követte a példáját. Amikor a feléhez értek, akkor a málnaszörp a szalmaszál mentén finoman bugyborékolni kezdett, és kész.
Kamilla kisasszony gondosan megvizsgálta a szalmaszálat. Valóban lyukas volt. Fönt, lent, középen.
− Borzasztó! – mondta.
− Tessék csak megnézni – nyújtotta felé a többi szalmaszálat Brenner Oszkár, csak azt nem lehetett érteni, hogy mért mosolyog olyan büszkén hozzá. – Mind ilyen!
Kamilla kisasszony egy fehér zsebkendőt vett elő táskájából, és gondosan belecsavart néhány szalmaszálat. Ahogy a bűnjeleket szokás.
Síróbaba csalódottan nézett a pohárban maradt málnaszörpre. Mert Bertamama málnaszörpje igazán nagyon jó volt. Lehet, hogy a legjobb málnaszörp volt a világon, bár ehhez a többit is végig kellett volna kóstolni.
A szenesember újra teletöltötte a poharakat, de a fele megint a pohárban maradt.
− Hát ezért fárasztottam ide, kedveském – tárta szét a karját Bertamama. – Most a saját szemével látta, hogy mire képes az emberi gonoszság.
− Példátlan! – csóválta a fejét Kamilla kisasszony.
− Jól mondja, kedvesem, példátlan – helyeselt Bertamama, és birsalmasajttal kínálta elszomorodott vendégeit. Ahhoz ugyanis nem kellett szalmaszál, és az is nagyon jó volt.
− Az emberek nagyon rosszak – mondta Kamilla kisasszony. – Erről tudnék egyet-mást mesélni.
És mesélt is, aztán elkérte a málnaszörp meg a birsalmasajt receptjét.
Oszkár meg a nyakába ültette Síróbabát, és lakásnéző körsétára indult vele. Megmutatta a plafonon levő képeket, a kanárit, a kredenccel beépített teakonyhát meg mindent.
− Vigyél még! – könyörgött Síróbaba, amikor le akarta tenni, és aztán váratlanul Oszkár fülébe súgta: - Én tudom ám, hogy te vagy a szenesember!
Kamilla kisasszony már szedelőzködni kezdett. Bertamama hálálkodva szorongatta a kezét.
− Köszönöm, hogy elfáradt hozzám, kedvesem, és nagyon örülnék, ha máskor is láthatnám!
− Feltétlenül eljövök – ígérte Síróbaba legnagyobb örömére Kamilla néni. – Már csak azért is, hogy értesítsem az eredményről. Kézre kell kerítenünk a szalmaszállyukasztókat!
− Oszkár, kérlek – szólt oda fiának Bertamama –, vidd ki a kedves vendégeinket az előszobába.
− Ha megengedi – hajolt meg Kamilla kisasszony előtt Brenner Oszkár, és úgy kapta fel, mint a pelyhet.
Az ember azt hinné, hogy Kamilla kisasszony a meglepetéstől szólni sem tudott. De éppen ellenkezőleg. Most jutott eszébe a legfontosabb dolog, amit mindeddig elfelejtett.
− Hol vették a szalmaszálakat? – kérdezte, amikor szerencsésen átkeltek a pamlagon. – Ezt feltétlenül tudnom kell az ügy érdekében.
Oszkár, karjában Kamilla kisasszonnyal, Bertamamára nézett.
− Hol is, hol is? – töprengett Bertamama. – Te sem emlékszel, fiacskám? Ejnye, de feledékeny vagyok!
Oszkárnak sem jutott eszébe más, mint hogy végre letegye a földre Kamilla kisasszonyt.
− Ha megengedi, holnap megmondom önnek. A mamának másnap mindig minden eszébe jut.
Ezzel átnyújtotta Síróbaba piros kalapját Kamilla kisasszonynak.
− Ó, ez a kislányé – mosolygott Kamilla kisasszony, és most biztos, hogy mosolygott, mert hárman is látták. – Én csak feketét hordok.
− Milyen kár! – sóhajtotta Brenner Oszkár. – Kegyednek kitűnően állna a piros.
Kamilla kisasszony elpirult, és akkor mindjárt lehetett látni, hogy igazán kitűnően áll neki a piros.
− Holnap az lesz az első dolgom a Hivatalban – ígérte –, hogy a szalmaszálaknak utánanézzek.
És igazán nem ő tehetett róla, hogy nem tarthatta be ígéretét. Erről egyedül Poldi bácsi tehetett, aki éppen ez idő tájt érkezett haza, legalább két-három perccel hamarabb a szokottnál.

 

118 komment

Címkék: könyv janikovszky éva égigérő fű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 16:46:40

Elvileg sikerült képet feltöltenem...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 16:51:56

@Bombadil Toma: az alapszintű dolgok mindig is nehezen mentek. Az emeltekkel megbírkózom. Ez valami defektus nálam.

Zuzuka 2009.04.17. 17:15:32

sziasztok!

próba, egyes...egyes... regeltem, kíváncsi vagyok, hogy megjelenik-e?

Jé, Brenner Oszkár nagyon jól esett, és Bertamama málnaszörpje is, köszi:) tényleg jó lenne egy igazi régi Nagyi féle málnaszörp...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 17:37:07

Jópofa ez az avatar, csak még több helyet foglal egy komment, mint eddig:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 17:38:45

@Nadine: És sokkal tovább tart a betöltés :-(((

Zuzuka 2009.04.17. 17:51:31

@Nadine: spórolni kell a hellyel?:))
ha már úgyis ott a helye, hát ne álljon üresen...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 17:53:53

@Zuzuka: Nem szeretek sokat görgetni. De ahogy elnézem, nem lett kisebb a kommentmező.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 18:00:22

hoppá, megint elkapcsoltam:))

@Mormogi Papa: király kis avatar!:))) mormota papa:))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 18:04:59

Cyan Cyca szerezte nekem - családban marad :-))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 18:17:05

@Bombadil Toma: Azért a sajátkezűvel nem versenyezhet :-)))
Viszont rendet kellene rakni az énjeid között, mert itt-ott betüremkedik más is :-D

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 18:33:31

Segítségképpen: az én böngészőm (Safari a Mac-en) nem engedett tovább a második lépésnél, de a Tűzrókával sikerült feltennem a Zavatart. Explózívval nem próbálkoztam, hogy rám ne hozza a nyomozókat :-)))

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 18:35:57

Ha nem megy, legyen cseresznye: azaz másik böngészőprogram segíthet :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 18:39:34

Megyek tógába.
Jó hétvégét, ha nem lennék. Visszamentem Balatonőszödre. :-))
(De tényleg: ott van nyaralója unokatesónak - nem Cyannak.)
(Beszédet pedig nem mondtam - én már korábban is voltam ott :-)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 18:40:02

@fiam: minden létező modon kerestelek, de nem vagy megtalálható az indaneten.
szerintem próbáld meg újra az egészet. ha a kommentablaknál a neved alatt látod a "szeretnél te is avatart" feliratot, akkor kattint rá a linkre, és kövesd az utasításokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 18:47:12

Toma, mindent megtettem az ügy érdekében, van már saját profilom, minden kutyafüle, de itt mégsem lesz avatarom. Bünti?

2009.04.17. 18:50:25

@Nadine: én profilképnek raktam be, és úgy működik :)
virág nektek :D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 18:50:49

@Nadine: a profilodnál, a jobb felső sarokban, a beállításokra kattint rá, és ott keresd az "indás nickek bekötése" fület és ott pipáld ki a nadinet. szerintem ez lehet a gond...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 18:59:56

@Jé: neked is ezt javaslom, mert addig nem látszik itt a profilképed:) amúgy jó, megnéztem:))

jelőltelek bennezeket ösmerősnek is...:)

2009.04.17. 19:05:22

Toma, most már jó?
Bakker, mér kell ehhez kisdoktori?!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 19:09:26

@Jé: Valami megjelent a neved mellett, de hogy mi van a képen??? Nem ismerem fel.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 19:10:41

Kösz, Toma, ez volt a bibi. De tényleg, mi a lópikuláért kell ezt ennyire bonyolultan?

2009.04.17. 19:11:49

elvileg ha rákattintasz, akkor meg lehet nézni nagyobb képen

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 19:15:53

@Jé: Hát nem. Pont ekkorában jön ki a profiloddal együtt:) Elárulod?

2009.04.17. 19:16:53

hörcsögök. egyik lóg lefelé, a mancsában egy virággal, amit átad egy másiknak. a harmadik az első lábát fogja

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 19:23:52

Na, végre meg tudtam nézni Jé betű képét! Mik ezek? Lemmingek?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 19:24:22

@Jé: Egyszerre írtunk:)

Fiam, vajon tyúkot fényképez?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 19:28:05

a kis i betűre kell kattintani, nem a képre, ha látni akarod a másik adatlapját.

2009.04.17. 20:10:48

bocs, de most már nincs kedvem játszani vele. tele a puttonyom mára. az örökös köhögéstől már fáj a fejem, megyek vízszintesbe. jók legyetek!

Jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:12:47

Nem írnám meg, min mentem keresztül... :D

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:19:38

@Bombadil Toma: Bejelöltelek ismerősnek és üzentem is Neked.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 20:26:32

@Bombadil Toma: Itthonról Tűzrókával remélem, sikerült, ami bent nem: visszajelöltelek. Van értesítés róla?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:28:53

@Mormogi Papa: Téged milyen néven keresselek? Mormogi Papát nem talál...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:29:43

@fiam: látom, közben lecsekkoltalak:)
akkor neked is felteszem a kérdést. kipipáltad az ominózus "inda ninkek bekötését"??

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 20:35:39

@fiam: Kattints a nevemre :-) Vagy az avataromra.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:36:15

@fiam: a profilodnál, a jobb felső sarokban, a beállításokra kattints rá, és ott keresd az "indás nickek bekötése" fület és ott pipáld ki a fiam kockát

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.17. 20:39:06

Hihi, fiam, egyáltalán nem jutott eszembe, hogy a picikém a férjem is lehet:))))))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 20:40:04

Látom, mindenki rákattant az Indanetre...:))) Vicces nekem ez nagyon.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:43:18

@Mormogi Papa: Az avatarodra szemérmességem tiltja... :) De megvagy!

@nyuszómuszó: Pedig rendes feleség azonnal erre asszociál :D

Na, mit szóltok? Ügyes vagyok és gyönyörű!
Az illetékesnek ezer puszó és egy szép üzenet :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 20:51:06

engedelmetekkel, én most kigyomlálom a sok felesleges avataros kommneteket innen...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 20:54:28

@Bombadil Toma: Hát, az eltarthat egy darabig...

Én csak ezt a böhömnagy sárga keretet rüh ellem (pedig nem is vagyok birka) az i betűvel... Jobban tetszett simán. De lehet, csak megszokás kérdése. Csak a színét tudnám feledni . nem passzol mindenhez ! Nem a sportzakómról van szó :-)
(Ami nincs.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 20:55:45

@Bombadil Toma: Kifejezetten örülök neki. Tragikomikus, ahogy ismerősnek jelölgetjük egymást és üzengetünk egy másik helyen, amikor itt is lehet beszélgetni:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 21:06:55

amúgy jobban elnézegettem az indanetet, a lehetőségeit, azért meg lesz ennek a létjogosultsága közöttünk:) például, ha esetleg olyan üzenetet, vagy képet, videót szeretnénk megosztani egymással, amit nem akarunk, hogy a "betévedő" kommentezők/látogatók is lássák...

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.17. 21:09:29

NEKem a szemem kiesik ettől a sok képtől.. O.o

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.17. 21:09:55

na most egy kicsit lelépek, mert kezdődik a tűzvonalban:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.17. 21:17:19

@Bombadil Toma: Ráadásul éppen jelenésed van a Film+-on is, csak thermopulcsi nélkül:)

Én is kikapcsolok, mert megcsípett a cecelégy. Jó éjt, szép álmokat!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.17. 21:44:29

Legyetek...
Fiam, a többit már tudod :-)))
Hétfőn leszek, ha minden jól megy.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.17. 21:58:00

@Mormogi Papa: :D
Vigyázz Magadra és a többiekre is! :)

Jó éjt, kikapcsolok én is.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 08:49:07

Szép tavaszi reggelt! Ha mindenki addig aludt, mint én, akkor Ti is pont úgy bandzsítotok, mint én. És eltűnt a fotó a nickem mellől, na, pont ennyi kedvem van tovább vacakolni ezzel az avatarozással.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.18. 09:02:20

Jó reggelt!

Csak bekukkantottam.
Éjjel nem tudtam aludni, ezért 27 videót töltöttem fel az új indabigyómra.
Most tudnék bezzeg aludni, de háziasszonykodnom köll.
Legyen szép a napotok!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 09:13:09

@fiam: Nem tudom, miért, de ez a videó-kérdés engem sosem izgatott. Sem az, hogy feltegyek bármikor, bárhová bármit, sem az, hogy megnézzem. Nagyon ritka, hogy hajlandó vagyok ilyesmire rákattintani. Valószínűleg az az oka, hogy nem szeretek ülni és csak úgy nézni.

Zuzuka 2009.04.18. 10:19:12

jó reggelt!
nem látom magam, @Nadine: Téged se:)
iszok gyorsan egy kávét.

valamiért illegalitásba vonult az avatarom:S Nadine, pontosan így vagyok vele én is, most megint töltögessek... aztán utána minden nap...

Zuzuka 2009.04.18. 10:24:33

amelyiket látom, az nagyon jó:)) MP - már ismertelek:), fiam - hahaha:), Wuki - ez önarckép?:), Jé - Freddy és családja?:)
este még láttam a többit is, hova lett?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 11:16:43

@Zuzuka: Igen, Te is arc nélküli lettél:) Részemről a nyavalya fog ezzel szórakozni. Érdekes, hogy amikor az ember egy blogon "rendszeres olvasónak" jelentkezik, ott elég volt egyszer beírni mindent, feltölteni a képet, aztán műkszik.

Olyan, de olyan szép idő van, kertészkednék szívem szerint, de ezen a környéken valahogy mindig legalább három közeli lakó érzi úgy, hogy a hétvége a zajongásé. Egyik oldalról flexelnek, a másikról a Kossuth bömböl ezerrel, mert a fejhallgatót még nem találták fel, a harmadik benzinessel füvet nyír... A madárcsicsergésből meg nagy lópikulát hallani. Ennyi erővel a Széna téren is lakhatnék:(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 11:56:08

Hát én eldobtam az agyam megint, olyat mondtak a TV Paprikán! Sajtkészítőket járt végig a stáb, többek közt olyan településeken is átutazva, ahol amishok élnek. Ekkor a főhősnek sikerült azt mondania, hogy ő még sosem utazott "kordéjjal". A hangokból ítélve sem Kőszegi Ákos színész, sem a szinkronrendező, sem a fordító nem ismeri a különbséget a kordé szó és Charlotte Corday neve közt. Bakker, ezek elméletileg iskolázott emberek! Egy ilyen műsornál meg csak nem beszélhetünk arról, hogy istenem, olyan fontos, aktuális hír volt, hogy nem értünk rá hozzáértővel átnézetni a szöveget! Mentem harakirit elkövetni...

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.18. 12:13:07

@Nadine: :D
Remélem még életben vagy :)

A videókat nem azért tettem föl, hogy megnézzétek, hanem azért, hogy a szívemet simogassa, ha rákattintok. Szóval elsősorban magamat örvendeztetem meg velük.

Az én fotóm nehezen született meg, de stabilan tartja magát :DDD Eddig.

Ma gombát eszünk gombával. Úgyhogy most vagy rövid időre vagy örökre búcsúzom.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 12:15:28

@fiam: Nem azért mondtam, hogy Te miért raktad fel, hanem csak jeleztem, hogy én sosem voltam az a videofilm-nézegető típus a neten.

Miért, vándorárustól vettétek a gombát? Netán Ti szedtétek?

Mentem főzőcskézni. Már ideje lenne kitalálni, mit is:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 13:17:04

Egy darab húsleves már sínen van. Most már csak a második fogással kéne megküzdenem. Nem ennyire hülye vagyok, csak közben egyheti mosatlannal, és felváltva második reggeliért ácsingózó kutyával-macskákkal küzdök:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 14:30:04

jó reggelt!:)

@Nadine: @Zuzuka: szerintem nem is kell gépeszkednetek semmit. valószínüleg a rendszer szarakodik valamit, mert ez a dolog még elég kisérleti jellegű. pár hetet mondtak, míg minden blogban láthatóak lesznek az avtarok. gondolom éppen variálnak valamit a szerveren...

a tvpaprikás dologra: tudod, hogy én nem vagyok egy helyesírásguru!:)) de a beszédre én is nagyon háklis vagyok. elképesztő mennyiségű baromságot lehet hallani manapság a tévében. sajnos nagyon felhígult a "szakma" a sok csatornával. nekem főleg az idegen szavak rossz használata üti meg a fülem sokszor, na meg a pontatlan idézetek. de a régies szavakat is gyakran használják rosszul...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 14:45:43

...megkérdeztem a gépházat, és sztahanov azt írja, hogy hétfőre javítják a problémát...

most már eldönthetné az időjárás, hogy derüs vagy borús :) :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 15:01:12

@Bombadil Toma: Jól mondod, Toma. Sajnos, nagyon sok ilyen "beszédhibáért" a net a felelős. Amióta a híradók is pl. az Indexről szedik a "híreket", azóta elképesztő mennyiségű baromságot hallok, sőt, látok feliratok formájában. Régebben azért lényegesen komolyabb műveltség kellett ahhoz, hogy valaki ilyen helyen dolgozhasson. De ez van, ez egy ilyen generáció.

Sejtettem, hogy még erősen kísérleti fázisban van ez a dolog az avatarokkal. Nem baj, nem fáj a hiányuk:)

Viszont már a teljes menüm sínen van, rakott csirkét készítek - khm... - rizzsel!:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 16:04:14

inkább az igénytelenség, mint a net. a neten is lehetne "értéket" közvetíteni, ha mondjuk az index, stb szerkesztői. igényesebbek lennének. de hódít a "parasztnak ez is jó lesz" mentalitás:))

én finom májat készítek éppen, zöldborsósan (budapest módra)...:))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 16:25:18

@Bombadil Toma: Nem mint találmányra gondoltam a netnél. Hanem az ott olvasható igénytelen tartalmakra.

Egek, nagyon jóllaktam, pedig nem is ettem sokat. Csak azt tudnám, ki fogja lenyírni a füvet...

A "Budapest módra" nagyon finom!

Zuzuka 2009.04.18. 16:36:22

@Bombadil Toma: eddig is volt avatarom másik blogon, és tegnap itt is látszódott rendesen... nem tudom mi lett vele:S nem piszkálom, majd megjön egyszer - mint az eszem:) húslevest főztem és túrós tésztát szalonnával, sook sook szalonnával:)
@Nadine: láttam a képedet az ismerősök között, az az én kódexem?:)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 16:51:11

@Nadine: én még nem laktam jól, mert meg kell várnom míg kihűl, mert természetesen csavartam egyet a recepten:))

@Zuzuka: olvass vissza...:))
a túrós tésztát, én is imádom. sok szalonnával, aztán desszertként még egy tányérral, sok cukorral:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 16:59:58

@Zuzuka: Az ám!!!:))) Jól sikerült darab, hiába...

@Bombadil Toma: A végén meg utó-utódesszertként már csak cukrozott szalonnát, mi?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 17:43:41

na, most én is jól bekajáltam:)) a nap is jól kisütött...

Zuzuka 2009.04.18. 17:46:22

@Nadine: gyönyörű, a szobám ékköve:) és kinéztem a hirtelen felindulásból elkövetett teásdobozt. nagyon tetszik, máris jöhet, ha még megvan:)

@Bombadil Toma: a cukrosra valahogy nem tudok ráhangolódni... nekem sósan az igazi. annyira finom ez a szalonna, hogy uzsonnára készítettem egy vitamintálat: pritamin, paradicsom, retek, újhagyma - szépen elrendeztem és körberaktam szalonna kockákkal:)) Isteni!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 18:04:42

@Zuzuka: A kis tolótetős teásdobozra gondolsz? Trópusi gyümölcsös mintával? Ha igen, hétfőn megyek más csomagocskákkal is postára, fel tudom adni...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 18:08:30

Zuzu, örülök, hogy még mindig tetszik a kódexed:)

Erősen izgalmi állapotba kerültem, mert mindjárt ehetőre olvad az extracsokis csokifagyikám!

Zuzuka 2009.04.18. 18:09:22

@Nadine: azaz, akkor megvan? jajj de jó!
rendben, jöhet hétfőn, nagyon várom:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 18:16:42

@Zuzuka: Ami a "Várakozás nélkül" könyvtárban is ott van, az megvan. Ez pedig ott figyel:)

OK, feladom, ajánlva, ha akarod elsőbbségivel, de sztem anélkül is odaér a héten.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 18:59:05

Toma, nem szóltál, mégis megnéztem a dominát!:)

2009.04.18. 19:00:46

Sziasztok!

Extracsokis csokifagyi? az igen, attól én is izgalmi állapotba kerülnék :))))
én eprecskét ettem, már egészen eper íze volt.

Ma végleg eldobtam az emberiségbe vetett maradék hitemet. édesapámnak ellopták a táskáját, benne az összes iratát, pénzét és a GPS-t. És mindezt úgy tették, hogy közben ő az autóban pakolt, mellőle nyúlták le a rohadékok. :(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 19:08:15

@Jé: Szia!

Te szent ég! Benyúltak a nyitott ablakon, vagy mi? A rohadt életbe, most szegénynek lesz mit intéznie, az anyagi kárról nem is szólva...:((( Ezen az extracsokis csokifagyi sem segít. Pedig még tejszínhabot is nyomtam rá, meg sok "egérkakit"!

Zuzuka 2009.04.18. 19:08:48

@Jé: szia!
fú de bosszantó! annyira kell már vigyázni és figyelni, a kezedből is kiveszik simán, ha nem szorítod eléggé.
de mellőle a kocsiból? nem is látott semmit? pofátlanság!

vettem epret múlt héten az üzletben, semmi íze nem volt... megcukroztam, és azért is megettem mert nagyon drága volt:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 19:18:19

@Nadine: bakker, elfelejtettem. bent a házban meg a tévé, de én itt kint a teraszon vagyok. pedig be is jelöltem, oda is kapcsolt a tévé, csak én nem ültem elötte:)) nembaj, holnap is lesz...

@Zuzuka: tegnapelőtt, én sem tudtam ellenállni egy tálca epernek, megvettem. semmi íze nem volt. fél kiló cukor, meg egy nagy halom tejszínhab javított rajta:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 19:29:41

@Bombadil Toma: Érdekes, én minap vettem a Penny Marketben egy fél kiló dobozos epret, már az illata is őrjítő volt, teljesen mint szezonban. Aztán jó szokásom szerint betettem a hűtőbe, hogy majd megeszem, aztán elfelejtettem, mint rendesen, amikor nem felejtettem el, akkor nem kívántam stb. Mire eljutottam odáig, hogy csak kéne kezdeni vele valamit, addigra a fele megrohadt/penészedett, de amit felhasználtam abba a mascarponés-túrós-mézes-babapiskótás nevenincs édességbe, amit készítettem, az isteni volt!

Zuzuka 2009.04.18. 19:38:37

epres tiramisúnak gondolom.
mi ez a domina? illetve azt tudom, hogy mit jelent, de mit néztek ilyen lelkesen?

Amadea · http://ropcsillag.freeblog.hu 2009.04.18. 19:48:27

/OFF:/

Sziasztok! Egy órámra bloggerszlenget gyűjtök (gyűjtenék), aki szeretne, írhat nekem csak a blogoszférához kötődő szlengszavakat a szokásos (seraf[kukac]freemail[pont]hu) címemre.
Köszönöm és elnézést kérek Jétől az offért;)

/OFF:/

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.18. 19:58:58

Zuzuka, a póráz két végén című sorozatról beszélnek, amiben a Viktória nevű nő okítja a kuytákat, no meg a családot.

És mivel itt is arra mennek ki, hogy mindenki borzalmas, aztán jön a csaj, aki nagyon céltudatosan rendet tesz és mindenkinek megváltoztatja az életét két nap alatt, csak itt nem gyerekek vannak, úgyhogy a metakommunikáció kevésbé üntyümpüntyüm.

Ehhez tartozik, hogy a csaj mindíg szűk fekete cuccokban van, ilyen lovaglónadrágokban, meg nagyon szorosra van kontyolva a haja, és ugye a kutyákkal (meg a családdal is) elég izé céltudatosan beszél.

Ezért Viktória-domina volt az egész tavalyi évedban, akkor még nem voltál itt, de mostanra már csak domina, ahogy látom..:P

Toma és Nadine nagy rajongó, és Toma régen mindig szólt, hogy jaj, ő most elmegy Viktória-dominát nézni, mire Nadine is gyorsan eltűnt egy órára..

:D

Jó kimerítően elmagyaráztam, csak, hogy tudatlan ne maradj..:)

nyuszómuszó · http://benedekblog.hu 2009.04.18. 20:02:30

Tessék, mert elég értelmetlen, amit írtam, de ez azt hiszem, elégséges lesz..:)

2.bp.blogspot.com/_zhPEqDiqsXw/Ry9YtVN74XI/AAAAAAAAA9c/JjR1GPrYtoU/s400/main.jpgű

2009.04.18. 20:03:10

jé, Amadea...! :) nincs gáz

apu éppen pakolt az autóba, mert utazni készültek. áhh, nagyon bosszantó!

Nadine, baromi jól hangzik az a csokifagyika... nyami :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.18. 20:04:50

@Nadine: én a lidlben vettem. az illata, ennek is isteni volt, különben meg sem vettem volna. és az enyém is elkezdett már másnap rohadni:) de az íze, nem a napon érett epret juttatta eszembe.

@Zuzuka: a domina, victoria stilwell kutya tréner. van egy műsora a sprectumon, a póráz két végén címmel.

... engem egyébbként tök hülyének néznek mindig, mert és soha sehol nem zárom be a kocsimat. egyszerűen elfelejtem. a belvárosban is, a szupermarket parkolókban is folyton nyitva hagytam, és soha semmi nem tünt még el a kocsimból. a régebbi kocsimat, az opelt is csak egyszer zártam be, akkor betörték az üveget, és kitépték a cd-t. napokig járhattam benájlonozot ablakkal, és még hónapok múlva is találtam üvegszilánkot a seggem alatt.
mostanában szoktatom rá magamat, hogy zárjam a kocsit, de még mindig csak az estek felében sikerül:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 20:10:43

@Amadea: Én nem nagyon vagyok otthon a szlengben. Gyakran nem is értem, amit mások írnak, csupa rejtélyes rövidítés:)

Zuzu, Nyuszó tökéletesen összefoglalta a dolgot.

A nő egyébként mesterien bánik a kutyákkal, egy csomó mindent át tudtam vinni a gyakorlatba az én bolondos kiskutyámnál is, pedig ő sem akármilyen önfejű malacka:) De tényleg dominaszerkót visel, mindig térdig érő, csatos csizmában, fekete lovaglónadrágban van, szigorú séróval, és hát vezényel ezerrel:)))

@Jé: Finom is volt nagyon! Mostanában Penny-fan lettem (oda tudok elgurulni simán Lillával:)), és egy csomó eddig ismeretlen márkával barátkozom. Ez a fagyika is ilyen volt, még a nevét sem tudom. De pl. a Spar/Plusból kikopott hagyományos érlelésű, pácolású szalámikra is újra rábukkantam, csak Karát néven, és feleannyiért. A zöldségrészleg is ötvenszer jobb és olcsóbb, mint a Sparban, úgyhogy nem is jártam rosszul a váltással.

Zuzuka 2009.04.18. 20:33:41

köszi, megnézem egyszer ezt a fekete dominát, bár a cicám nem idomítható:) hadakozott most délután egy nagy dongóval és úgy látom megszúrta a mancsát, mert nagyon bedagadt, de nem engedi beborogatni, csak nyalogatja egyfolytában. tegyek valamit vele?

Zuzuka 2009.04.18. 20:44:28

és Micsi behozta a vadállatot a konyhába, mint zsákmányt, letette büszkén elém. élt még szegény de harcképtelen volt... majd frászt kaptam tőle, de azért megdícsértem a hős vadászt:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 20:45:49

@Zuzuka: Nem nagyon tudsz mit csinálni... Esetleg azt nézd meg, nem maradt-e benne a dongó fullánkja, mert az biztosan gyulladásban tartja.

Zuzuka 2009.04.18. 21:00:55

most elbújt valahová, ha előkerül megnézem.
asszem eldőlök, jó éjt!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 21:04:56

@fiam: Szia! Na, tojást eszik-e már az egész helybefalu?:)

@Zuzuka: Jó éjt, álmodj szépeket!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.18. 21:24:36

@Nadine: Mi az hogy!

Nekem már undorom is van :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 21:28:19

@fiam: Gyűjtögesd csak, hátha kitör a polgárháború. Jól jöhet még a muníció.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.04.18. 21:33:59

Kezd teljesen meghülyülni a gépem, per pillanat 22 MB a rendelkezésre álló memória. Ennél még nekem is több van. Kikapcsolok, hátha holnapra meggyógyulászik. Jó éjt!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.18. 21:38:28

@Nadine: Ilyenekkel ne viccelődj! :(

Mindenki álmodjon szépeket!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.04.19. 08:54:53

Jó reggelt!

Ma jön kakas a lányoknak!!!!!!!!!!!
Fel kell adnom konzervatív elveimet... :D
süti beállítások módosítása