Hozzávalók:
• 15 db egész csirkecomb (de kevesebb is lehet, bográcsmérettől függően)
• füstölt mangalicaszalonna hajszálvékony szeletekre vágva
• 2 nagy csokor kapor
• 2 nagy paprika
• 2 kisebb kígyóuborka
• 1 kg krumpli
• 4-5 fej hagyma
• 2 nagy doboz tejföl
• 4-5 gerezd fokhagyma
• só, bors
Elkészítés:
A szalonnaszeletekkel kitapétázzuk a bográcsot. Szorosan egymás mellé, hogy jól befedjék mindenhol mindenhol. Amikor az alját is kitapétáztuk, belerakjuk a kettévágott csirkecombokat, legalulra felső combokat javaslok. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük nagyon apróra vágott kaporral. Majd befedjük a sort karikára vágott hagymával, paprikával, uborkával és legfelül krumplival. Ezt így folytatjuk, míg tartanak az alapanyagaink. Arra ügyeljünk, hogy a krumplit viszonylag vékonyra vágjuk, hogy minden rétegben megfőjön rendesen. Szerintem max. 1 cm lehet a krumplikarikák vastagsága.
A legfelső sor krumpli legyen. A két nagy tejfölt összekeverjük az összenyomott fokhagymával, kicsi sóval, borssal, és nyakon öntjük vele a „rakományt”. Lassú tűzön lefedve kb. két-két és fél óráig rotyogtatjuk.
Az utolsó 100 komment: