Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

33. Történés - Csajszi néni felköszönt (Nadine-nak, szeretettel)

2009.08.08. 05:00 fiam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teri, a Fántásztise Fráu, Ámri oma megmentője

 

Ebbe a nagy mellegbe egyenlőre nem megyünk a városba, a rossebb se fog nyomorogni a ritkajáratokon, mer mi így hívjuk a gyorsjáratokat itt, helybefaluba. Hiába lettünk város, a közlekedésünk akkor se lett jobb. A ritkajáratok meg ugye tömve vannak, mer mindenki akkor akar utazni, amikor jön a busz, ezen én nem is csodálkozom. Azon inkább, hogy még mindig, ebbe a modern korba is vannak emberek, akik nem mozsdanak. Ha nem, hát nem, szagollják csak magukat otthon, ahogy akarják, de legallább utazások alkalmával legyen annyi tisztelet bennük, hogy átöblítik magukat. Ebbe a mellegbe meg a kipárolgásuk, hát az gusztustalan, mit ne mongyak és ez értendő nőre, férfira eggyaránt. Kivéve ugye minket a Bözsivel, mer mi amúgy is szokunk fürdeni, ha más közelünkbe se jön, mer önmagunkra is igényesek vagyunk, csak a Bözsi választhatna már végre valamimás parfümöt, mer megőrülök attól az édeskés pacsulitól, amit használ. Én nem sajnállom a pénszt, még négy vagy ötezer forintot is áldozok valami jó illatra. Szeretem a Prisszilla Presztlit, márcsak az Elvisre valló tekintet miatt is. De jöhet az ekszklamésön, eszt így tanította a lányom, hogy így kell kiejteni. Persze a Márja-lányok köszt is van kimondottan pisiszagú, nem árulom el a nevét, de szegény már nem is tud mit tenni ellene, mer szerintem ez már egyenest a bőrébe ivódott belle, elkell viselnünk, nincs mese, imátkozok is minden alkalommal, hogy a Jóisten tompiccsa a szaglásomat a Márja-lány-testvérem közelében, de ez nemigazán történik meg, kivéve, ha a Terus ül a másik oldalamon, mer ő meg masszív pörkölt meg húsleves szagú, meg mindenféle más ételszagot áraszt, legfőképp a hajából, mer főz az egész családra és látta a tévébe, hogy egy modellfiú évekig nem mosott hajat és be is bizonyosodott, hogy minek, mert öntisztító a hajunk, mint a hüttőm, ami önolvasztó, de mégis rá köll segíteni egy picit, na a Terusunkra is rákéne, mer lehet, hogy tiszta, de nem szagtalan.
Az a lényeg, hogy ebbe a nagy mellegbe nem tudok vebkamerát venni, így az Abdullal maradunk a képzelet mezejin, de aszt mongya, jó neki így is, tud várni. Azér ez az Abdul nagy csibész, néha olyanokat tud kérdezni, meg mondani, hogy belepirullok. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog menni az angol. Sajnos csak ez van, meg egy kis német, úgyhogy csalódást okoztam az Abdulnak, hogy franciául nem tudok, de én csak ilyen eccerű falusi gyermeke vagyok a Teremtőnek, ahogy szinte mindannyian itt, helybefaluba. Világot se sokat láttam, Londonba voltam átszállással Fokvárosba menet meg a régi NDK-ba úttörőtáborba, ahol igen jól éresztem magam, a végén haza se akartam jönni, ahogy most a Klári, aki vetésforgóba van az Anival, odaki Németországba. Asszem a volt endékás területhez tartozik Stuttgart, meg Fulda, meg Reichelsheim, meg Teunz. Nem vagyok olyan biztos benne, de ezekre a környékekre járnak innen helybefaluból leginkább a lányok-asszonyok. Mink csak Golyómosóknak hívjuk őket, mer leginkább ágyhoz kötött betegeket, jobbára férfiakat kell ápolniuk, a test teljes lemozsdatásával együtt. Vannak olyan helyek, ahol eszt nem kell csinálni, csak takarítani, meg főzni. Ha nem kényesztetik el a munkaadókat, akkor a főzés kimerül a mikróban melegíthető ételek melegítésébe. Asztán vannak olyan helyek, ahol semmit sem kell csinálni, csak társalkodni az öregekkel. Ezek a legjobb helyek és ide kell a legjobb nyelvtudás. Ide csak protekcióval vagy kihalásos alapon lehet bejutni, mer ezek a szívós volt endékások mindenkit túlélnek. Vagy ha meghalnak, akkor a gyerekük lesz már olyan korba, hogy őtet is lehet ápolni vagy beszélgetni vele.
Most az egyik ilyen helyen épp egy vendégművész van, mer a váltakozó állandó hármasból pont eggyik se ér rá. Nagyon irigyeljük a Terit, mer egy hónap alatt megkeres ezer ajrót, ami kilenc hónapi renceres szociális segélynek felel meg idehaza. A Teri nem ellöször volt kinn, vágyódik is mindig vissza, mer tavaly példul az óktóberfeszt idején időzött odaki. Kicsit félreértelmeszte az óktóberfeszt célját, aszt hitte, ez valami jelmezbálos buli, hát fölöltözött szupervumennek, vagyis Fántásztik Fráunak vagyis nagy efnek, mint az Ámri oma megmentője, így hívják aszt a nénit, akivel társalkodnia kell, bár halványlila fogalmunk sincs, miről beszélgethetnek ezek ketten. A Teri amúgy nagy sikert aratott a jelmezébe, ő volt az est fénypontya, ha jól keveri a kártyákat, a végén még megkéri a kezét egy nyugalmazott folkszvágengyári segédmunkás. Emelletes háza van, két nagy gyereke, meg két folkszvágen autója, egy terepjáró, meg egy rendes a nyugalmazott Kárlnak, ez a magyar Károly megfelelője. Lehet, hogy a terepjáró nem folkszvágen, de mindenesetre ezüst színű. Ilyenkor sajnállom, hogy nekem igaziból csak a Bözsink a legjobb barátnőnk, mert, ha a Terinek beáll a szerencse a házához, akkor talán az évi rendes kinti lomtalanításkor rám is gondolna. Rengeteg bútort, ruhát, műszaki cikket hosztak már így be helybefaluba és hoznak most is. Van, aki kereskedik is vele, van, aki csak a fuvarkőcséget kéri el. De ezen már nem tudok váltosztatni, már azon, hogy egy legjobb barátnőm van az életben. Viszont ez a világháló, ahova eredetileg a lányom küldött föl úgy két éve, arra is jó volt, hogy itten azér szert bírtam tenni ismerősökre és talán barátokra is. Na, itten van egy hozzám hasonló korú fiatalasszony, aki azér mégis négy évvel fiatalabb nállam, de a gondolkodásmóggya hasonlóan érett, mint az enyém és művészlélek ő is, csak ő nem gyöngyöt fűz, meg nem pöcsvörközik, hanem fadobozokat mázol be, de nagyon szépen. Én mondom, legalább olyan ügyes a maga nemébe, mint én az enyémbe. Na, ez a virtuális barátnőm sokat vigasztalt a bajomba, meg kihúzott a gödörből, ha a mocsok Jóska miatt benne voltam, de együtt is örült velem, ha sikerélményem volt véletlenül valami miatt. Egész megkedveltem őtet. Ma van a születésnapja. Rendeznék neki meglepetéspartit, de messze lakunk egymástól, ezér csak írni tudok neki, hogy milyen jó, hogy van és sokat jelent a számomra. Kívánni fogom neki, hogy legyen egészséges, boldog és gazdag. Pont, amikre én is vágyok. Nagyon reméllem, hogy Abdullal is ilyen bennsőséges lesz a viszonyunk. Meg aszt is igen erőssen reméllem, hogy a kalandozásból kifolyólag folytatott társkeresésem után mégiscsak kikötünk egymás mellett újra, a Jóska meg én.

51 komment

Címkék: szösz fiam

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 08:10:17

Jó reggelt!

Nadine, Isten éltessen sokáig, legalább még egyszer ennyi ideig - egészségben, boldogságban, gazdagságban!

Biztosan nem ez a legszebb "képeslap" amit adni lehet és talán a szövegkörnyezet sem a legelegánsabb, de a szándék nemes és hát... stílusos. A lényeget pedig ki tudod hámozni belőle, remélem :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 08:32:14

Jó reggelt.

@fiam: Baszki, beleírtál?:)))) Bocs, de ez volt az első kifejezés, ami a szöveg végére érve kicsúszott a számon... Azért örülök, hogy nem a büdösek és a Golyómosók közt említettél meg:DDD

Köszi, Fáraókám, nagyon kedves vagy!:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 09:47:41

@Nadine: Semmi sincs kizárva... :)
Légy jó kislány! :DDD
Szívesen!

2009.08.08. 15:59:39

sziasztok!

oké, megpróbálok rendesen írni, mert rázkódik az asztal a röhögésemtől.... Nadine, mindenféle jókat kívánok!

egyébként golyómosók? beszarás! :)))))))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.08. 19:10:17

bakker, tegnap meghalt Cseh Tamás:((( csak most olvastam a zindexen...

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 19:41:47

@Jé: Én is ott nyerítettem fel:)))

@Bombadil Toma: Ez volt az első hír, amit reggel megláttam. Nem voltam a rajongója, úgy is mondhatnám, számomra értékelhetetlen volt a zenéje, de tiszteltem, mint embert. Sajnálom. Ezzel megint lezárult egy korszak, azt hiszem.

maybach 2009.08.08. 20:09:03

Jó napot kívánok!
Nadine!
Isten éltessen!
Fiam!
hehe.
Valaki tudja miért vagyok fekete listán a firefoxnál?
Egyszercsak nem enged belépni.

Csah Tamás korai zenéi nagyon jók voltak. Száll a 424-es.
Aztán csendben elborult.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 20:11:17

@Jé: Köszi, az előbb lemaradt:)

@maybach: Neked is köszönöm.

Bakker, majdnem licitáltam egy sövényvágóra a Vaterán, aztán most lemértem egy vízzel töltött kannán, mennyi is az a 3,5 kg, amit emelgetnem kéne. Hiába olcsó, én ezzel tuti nem tudom végigvagdosni a bokrokat. Gyenge nyúl vagyok:(

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 20:33:27

@Nadine: Mivel ünnepeltél? Torta egyéb finom hamika? Meglepetés stb. ?

@Jé: Annyit mondhatok, hogy ez nem kitaláció! :)@maybach: hehe.

Cseh Tamásnak békét. A maradandó úgyis fennmarad.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 20:38:52

@fiam: A barátnőm jött a két picijével (1 db négyéves és 1 db hatéves), délután, úgyhogy rájuk és a töméntelen gasztroképességemre koncentrálva sütés nélküli édességet készítettem babapiskótából, mascarponéval, vaníliakrémmel, barackdzsemmel, sok-sok banánnal és karamellöntettel. Ebből a barackdzsemet én készítettem két éve, a banán igazi volt, a többi meg bolti. Nem reklamáltak, mind befalták:)
A "saját" ünneplő kajám holnap némi tescós grillcsirkemaradék lesz, de gyártok hozzá petrezselymes krumplit, és akkor nekem ez nagyon jó kis ünnepi ebéd lesz:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 20:42:56

@Nadine: :)

Tegnap készítettem töltött padlizsánt. Előtte még sosem. Az a helyzet, hogy minden eltűnt. Kivéve a héját, illetve azt én mégis megettem. Azt hiszem, máskor is készítek ilyet, saját specialitást :) Meddig van a padlizsánnak szezonja?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 20:45:13

@fiam: Én még szeptemberben is szoktam látni itt-ott.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 20:51:13

Most a tiszteletedre iszom egy pohárka Afinatá-t. Egészségedre! Vizes törülköző, Neoex idekészítve. Kéne valami karfás forgómorgó főnök szék is, mert szerintem két perc és leszédülök erről a popsitörőről, ami jelen pillanatban van nekem.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 20:53:40

@fiam: Köszi:)

Most már elárulom: akkor kell kötőjel egy idegen(nek látszó) szó végére a toldalék elé, ha nem ejted az utolsó hangzót. Például, ha azt mondod, Nadine-nak. Oda kell. Mert ugye, "Nadin"-nak ejted. De az Afinata végén ejted az a-t, tehát nem kell. Ez persze, csak egy szülinapi jó tanács, mert már egy évvel tapasztaltabb vagyok:)
Egyébként miért ülsz popsitörlőn?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 20:58:10

@Nadine: Köszi. Az Afinatát, úgy írják, hogy Afinatá, tehát á-val vagy ával a végén. Akkor is?

Az nem popsitörlő, hanem positörő. És azért ülök ilyenen, mert pár éve ingyen kaptuk, pontosabban a Fruzsi, kettőt. A kényelmesebb ennél jóval drágább. Igaz, ez meg jóval keskenyebb, úgyhogy a sonkáim tünődve nézik a parkettát :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 20:59:46

@fiam: Kiejted? Akkor nincs kötőjel. Ha valamilyen számomra ismeretlen okból kifolyólag úgy ejted, hogy "Afinat", akkor kell kötőjel. De nyilván nem.

Tudom én, de szerintem sokkal viccesebb Téged elképzelni, amint egy popsitörlőn üldögélve italozol. Mert előrelátó vagy.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:03:22

@Nadine: :DDD
Csajszi néni mai epizódjában NEM én vagyok a pisiszagú delikvencs!!!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:03:51

@fiam: a padlizsánnak nálunk szeptember a szezonja, de nyár közepétől már kapható olasz és spanyol. még előbb marokkói...:)

most éppen bazsalikomos paradicsomszószt főzök be. több mint három kiló paradicsomot szedtem le ma:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 21:07:04

@fiam: Attól még simán magad alá ereszthetsz olykor-olykor. Mondjuk, annyira röhögcsélsz valamin. Előfordul az ilyesmi.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:08:43

@Bombadil Toma: Köszi, Toma. Ez spanyol padlizsán volt. Kiérződött az ízén, meg rá is volt írva.

A tölteléket most írjam vagy egy posztba osszam az észt?
Ah, kezd hatni az álkohol.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:10:42

@Nadine: Arra előre készülök, van itthon inkompetencia-betét, kb. öt csomag. Prevejem hozta még exanyósnak ... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 21:14:20

@fiam: Csakis posztban. Ugyanis azt lehet visszakeresni később, ha valaki szeretné elkészíteni. Ugye.:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:17:55

@Nadine: Már, ha valaki arra fanyalodik, amit én készítek...

Amúgy olyan érdekes elképzelni, ha megfőzöd, amit mondjuk Jé vagy Zuzuka főz, hogy na, Náluk is ez kerül az asztalra. Szinte betolakodás az étkezőasztalukra, nem?
Tomáról ezt nem írom, mert Ő külön kategória :)
Egyébként nagyon ügyesen felrakatta velem a látogatóelmaradószámlálót a Lafatyolóra :)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.08. 21:28:25

Most azt hiszem elhajlok.
További szép estét!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.08. 21:45:19

@fiam: Ne bohóckodj már... Hát azért akarod elmondani, nem? Hogy mások is kipróbálhassák.

Mondtam én, hogy Toma a Te embered. Jó éjt!

spájdernecc 2009.08.09. 11:09:36

Jó napot!
Jó étvágyat!
Nadina, nagyon sokat, és végképp nagyon boldogot!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 11:42:29

@spájdernecc: Köszi szépen, ha kérhetem, akkor legyen nagyon sok, ha boldog!:))) Ez a Nadina vidám:)

Most, hogy mondod, éhes vagyok.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 13:06:17

Szép jó napot!

@spájdernecc: Hali, Spájdi! Voltál nyaralászni?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 13:16:45

@fiam: Felébredtünk, felébredtünk? (Hehe)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 13:27:24

@Nadine: Tegnap az egy pohárka Afinatára ittam még egy féllel. Nem kellett volna... Úgy tűnik, az alkohol nem tűri a szervezetemet.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 13:34:28

@fiam: Idáig érzem a másnapod:))) Viszont megjavult a toldalékszerkesztőkéd:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 13:37:50

@Nadine: :)
Egyébként minden nagyon vicces volt. Mindent félreolvastam, félrehallottam és félreértettem. Sziporkáztam, na. Csak ne lettem volna olyan rosszul közben. Szép kis szülinapi bulit tartottam Neked! :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 13:54:19

@fiam: Köszi:))) Ez még elképzelve is szórakoztató:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 14:17:26

@Nadine: Szívesen :)
Most megyek, dolgozgatok kicsit. Nekem ez nem a hetedik nap, olyan gyakorlatilag nincs is helybefaluba.
Azért azt vártam, Nadine, hogy megjegyzed, az F betű talán nem is Fántásztise Fráut jelent...
Szerettem volna belejavítani az irományba, de nem tudok módosítani. Maradt benne néhány zavaró dolog. Lehet valahogy mégis változtatni rajta?

Zuzuka 2009.08.09. 14:20:18

kicsit megkésve de annál nagyobb szeretettel kívánok Nagyon Boldog Szülinapot! sütötem neked sajtos stanglit 3 tepsivel, vettem neked pezsgőt, üdítőt - aztán este megettük és megittuk a kerti partin:) én ágyaspálinkát ittam, és semmi bajom... most már:)))
a blog.hu visszapofázott tegnap és nem engedett be. azt irta ki mindíg, hogy elfelejtette a jelszavát.... dehoooogy, ha akarnám se tudnám elfeledni:S

Zuzuka 2009.08.09. 14:24:11

@fiam: Csajszi néni ismét alakított, nagyon jóóóó:DDDD
az étkezőasztalomra fel is fekhet aki akar (kivéve talán Terust meg a másikat), engem nem zavar:)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 14:38:57

@fiam: Le vagyok lassulva kicsit, mi van az F betűvel? Akkor tudnál javítani, ha visszavenném nem publikusra, de azt már nem! Örüljünk, hogy ilyen jól sikerült, majd a Csajszi nénire felteszed a módosításaidat:)

@Zuzuka: Köszi, nahát, nem is gondoltam, hogy az ország több pontján is ünnepeltek a nevemben:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 17:32:19

Akkora csend van itt, hogy juszt sem mondom meg, hogy éppen szent petrezselymes krumpli(ká)t készítek. Juszt sem.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 18:08:58

@Nadine: Lapítok rendesen, mert tegnap pakoltam a mélyhűtőt és egy fagyasztott hal felnyársalt. Pontosabban a bal kezem hüvelykujján a jobboldali körömágyat. Éreztem, hogy nem lesz jó vége. De azért ténykedtem tovább, mosogatás, főzés stb. Most már kicsit szétnyílt és marhára fáj. Prevejem jött, látott, szörnyülködött, bekente, bekötözte és munkanyugalmat írt elő. Nem is nagyon tudok mit fogni vele. Pedig lenne varrnivalóm.
Úgyhogy most keresztrejtvényt készítek, de nem találok magyar meghatározást az atatollra, így hát én fogom meghatározni, aztán fejtse meg az, aki tudja :)

Jól van, maradjon úgy, ahogy van Csn.
Az F betűt meg nem árulom el, szerintem nyilvánvaló.
Azon mosolygok, hogy úgy vagyunk a Te szülinapoddal, mint a férfiak a Nőnappal.

@Zuzuka: Köszi, Zuzu!

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 18:32:19

@fiam: Nagyon rejtélyes vagy, én meg nagyon jóllakott. Agy leáll.

Én rózsametszéskor szoktam hozzád hasonló módon elintézni a kezem. Tövisek köröm alá, ahogy kell, begyullad, gennyes, lassan gyógyul, eltartott ujjal meg igen vicces dobozolni. Pláne, ha nemcsak egyet kell eltartani.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 18:46:43

@Nadine: Legyezőfestésre-dekupázsolásra ideális.

HÁT F, mint FIAM! :D :D :D

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 18:53:51

@fiam: Jaaa, hogy a dresszen az F betű? Én meg próbáltam mindenhogyan valami más mássalhangzót a Fántásztise Frau elejére tenni...:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 18:58:53

@Nadine: Képzeld, ha F elrepül megmenteni valakit! A fizika törvényei futva menekülnek Superman hónalja alá.
(Ez most nagyon szép volt. Szerintem.)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 19:32:30

@fiam: Most jöttem rá az igazi megfejtésre (ahogy elképzeltelek). Mától Te vagy Fuperman!!!:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 19:38:21

@Nadine: Na, ettől padlót F-ogtam! :DDDDDDDDDDDDD

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 19:54:48

@fiam: Szigorúan, Csajszi nénisen, fonetikusan ejtve!:)))

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 21:32:09

Ezt a léha bandát! Teljesen leszoktatok róla, hogy legalább reggel-este egy köszönés erejéig benézzetek. Fuperman természetesen most kivétel.

Na, akkor jó éjt, üres Kifőzde!

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.09. 23:43:08

@Nadine: Sikerült visszakaparintanom a gépet, úgyhogy még ma el tudok búcsúzni: jó éjt!
(Ne csináld, mert nagyon rötyögök!)
süti beállítások módosítása