Friss topikok

Tomakonyha blog

Kukkolda

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kifőzde

Közösségi blog napi posztokkal minden témában. Gasztronómia, könyvajánló, utazás, napi aktualitás

Címkék

ajánló (1) alapanyagok (2) alapítvány (2) alma (4) amadea (6) avokádó (1) bab (9) barangoló (24) bárány (7) barbecue (5) barkács (1) befőzés (6) benikuty (16) blogbuli (1) bográcsos kaják (3) bölcsesség (11) bor (1) borjú (5) chili (2) csajszi (1) csirke (44) csülök (1) cukkini (3) curry (1) cyan (12) dél afrika (3) desszert (23) édeskömény (1) égigérő fű (16) egytálétel (15) egzotikus étkek (10) előétel (7) ételfotók (1) étteremkritika (2) fiam (20) film (2) főétel (30) freddy (6) gaszto (2) gasztro (282) gerle (1) gomba (25) grafit macsek (1) grill (3) grillezés (2) guargumi (1) gyöngyfűzés (1) haiku (33) hal (9) holland (3) hsz (11) humor (5) húsvét (1) indiai (1) indiai izek (1) irodalom (24) janikovszky éva (16) játék (2) (71) kacsa (14) kakas (2) káposzta (1) karácsony (4) karácsonyi menü (2) karaj (1) kenyér (3) kenyérsütő gép (4) képek (3) kert (7) kerti sütés (5) kínai kaják (11) kivizsgálás (1) könyv (29) köretek (23) korma (1) krémleves (1) krumpli (21) kultúra (4) kutya (6) lazac (1) lecsó (2) lekvár (2) lepény (1) lépésről lépésre (3) leves (15) liba (6) ludaskása (1) m.küvé (10) máj (5) mánia (10) marhahús (29) márton nap (1) maybach (8) medvehagyma (1) mese (1) micimackó (5) mormogi (3) n.zoli (10) nadine (24) napló (1) néni (1) népszokások (5) nokedli (1) nyúlhús (3) nyuszómuszó (1) n zoli (1) olasz ízek (44) oldalas (1) ötperces (3) paella (1) pálcika (21) paradicsom (1) paradicsomszósz (2) pástétom (1) perec (1) petits pois (1) pizza (5) pörkölt (2) pulyka (3) ragu (11) recept (269) recpet (1) reggeli (5) rizottó (6) rizs (2) sajt (1) saláta (17) sertés (37) sorozat (3) sous vide (1) spagetti (6) spájdernecc (6) spárga (2) steak (2) stroganoff (1) szendvics (8) szendvicskrém (3) szolgálati (2) szösz (71) szósz (18) szűzpecsenye (1) tavasz (1) tegyük össze! (8) tészta (36) tikka masala (1) tiramisu (4) tokány (2) töltöttcsirke (1) toma (280) történelem (7) túró (2) tüzes (1) tyúk (1) ünnep (7) ünnepi menü (4) vega (51) vendégváró (7) vers (27) videó (1) vinitor (1) vörösbors kakas (1) zöldfűszerek (1) zöldség (23) zuzu (1) Címkefelhő

Az eltűnt egér rejtélye

2013.05.21. 05:00 Mormogi Papa

4. FEJEZET.

MIUTÁN Cininé elismételte azt, amit már Hugónak is elmondott, és azonfelül elmesélte találkozásukat a Vakonddal, Ravaszdi felügyelő így szólt:

«Meg tudná ön körülbelül mondani, mennyi idő telt el a strandra való megérkezésük és távozásuk között? »

«Könnyen» — mondta egéranyó, — «mi mindég pontosan 7 órakor reggelizünk és, — mint már mondtam Hugó úrnak, — a nap félhetet mutatott, mikor a strandra értünk.»

«Értem; ez nagyon fontos», — mondta a Róka. — «Most gondolkozzék erősen és próbáljon visszaemlékezni, vájjon látott-e valakit arrafelé járni. Teszem fel, Vaksi' urat? »

«Nem, uram,» — felelte egér anyó, -— «nem láttam Vaksi urat, de most jut eszembe, hogy láttam Olivért, az ifjú elefántot, — és, persze,, ó, milyen buta is vagyok, — láttam Mókus Mikit!»

«Ejnye!» — mondta a felügyelő, — «és hol voltak ők? Mit csináltak?»

«Hát bizony egyikük sem jött még a strandnak közelébe sem. Olivér a parton maradt, gólyahírt szedett; úgy gondolom, a nagyanyja számára, aki az ágvat őrzi ízületi bántalmai miatt. Ami pedig Mókus Mikit illeti, ő a parton szaladgált fel-alá„ szokott ostoba módján. Mikor megpillantott engem kis családommal, visszament az erdőbe. Tudniillik nem vagyunk beszélő-, akarom mondani, cincogó viszonyban.»

4-1.jpg

«És miért nem, ha szabad érdeklődnöm?» — kérdezte a felügyelő.

«Ó! Azóta a bizonyos eset óta, mikor el akarta lopni tőlem a töltött diót, melyet egy családi ünnepre tartogattam» — felelte a bús anya. «De mielőtt bármit is tehetett volna, megharaptam az orrát és mindenkinek elmeséltem az esetet az erdőben.»

4-2.jpg

«Értem, értem. Ígv Mókus Mikinek jó oka volt rá, hogy bosszút álljon,» — mormogta a Róka. «Mondja csak, Cininé asszonyom, nem emlékszik valami szokatlan zajra?»

«Nem hiszem, uram. Lássuk csak… hát a pacsirta… a dongó, meg Olivér, aki tüsszentett… ez minden, amire vissza tudok emlékezni.»

«Értem, értem ,.. Hát nagyon szépen köszönöm a segítségét, Cininé. Most el kell mennem, hogy kihallgassam Vaksit, a vakondot. Egyúttal meg fogom vizsgálni a strandot.»



5. FEJEZET.

ÍGY újra elmentek a tóhoz. A felügyelő igen gondosan megnézegette az egérnyomokat és beismerte, hogy ő sem lát idegen lábnyomokat. Azután a vakond házát kereste fel. Miután elmozdította a bejárat elöl a követ, nagyon kedvesen megszólalt: «Szép időnk van ma! Van itt valaki? »

Vaksi, a vakond kijött, határozottan dühös ábrázattal.

5-1.jpg

«Mi van már megint?… Nem lehet az embernek egy csöpp nyugalma sem?… Nem veszek porszívót!… Takarodjanak innen…»

De Ravaszdi felügyelő gyorsabb volt nála. Lábát a kő és a lyuk közé helyezte. !

«Félek, itt egy kis félreértés van», — mondta.

«Ki van itt?» — dohogta Vaksi… «Kit keresnek?… Nem tudják, hogy emberkerülő vagyok? Egészen egyedül élek!»

«Csak nyugalom,» — mondta a Róka, — «ne akarjon rosszabbnak látszani, mint amilyen. Én Ravaszdi felügyelő vagyok a Róka-Rendőrségtől és azért jöttem, hogy megkérdezzem, nem tudna-e felvilágosítást adni Cininé legkisebb lányáról, aki, sajnos, eltűnt.»

A vakondra nagy hatással lehettek e szavak, mert hirtelen lecsendesedett.

«Becsületes vakond vagyok» — mondta, — «és nem akarok összetűzni a rendőrséggel. Mit óhajt tudni?»

«Meg tudná nekem mondani,» — szólt a róka, — «hol volt ön félhét és hét óra között ma reggel?»

«Természetesen elmentem bevásárolni,» — felelte a vakond, — mindig korán megyek vásárolni, megelőzve a nagy tömeget. Körülbelül reggel hatkor indulok. Persze, nem sietős a dolgom, így csak nyolc körül jövök vissza. Akkor azután kellemesen pihenhetek a nap hátralévő részében.

A felügyelő nagyon gyanakodva nézett rá és hangosan így szólt:

«Hogyan tudja megmagyarázni, hogy nem látszanak a lábnyomai az ajtaja előtt?»

«Egészen könnyen», felelte Vaksi. «Csak nem képzeli, hogy minden nap letisztítom a főbejárati követ! Egyszerűen a hátsó kapun megyek ki!»

E szavaknak nagy hatása volt. Így tehát két kapu vezetett a Vakond házába. És ha igaz volt, amit Vaksi mondott, akkor könnyen megeshetett, hogy Parmezán bement a főbejáraton és a hátsó ajtón távozott. Új remény gyúlt bennük, hogy nyomára juthatnak a kisegérnek.

Mindnyájan egyszerre kezdtek beszélni.

«Csak hidegvér, senki se veszítse el a fejét», — mondta Ravaszdi felügyelő. «Vaksi úr, legyen szíves, azonnal mutassa meg nekünk a hátsó bejáratot.»

«Igenis», — mondta a vakond. «A szabadban kell körülmennünk odáig. Önök egy kissé nagyok ahhoz, hogy beférjenek a lakásomba. Erre tessék!»

Ekkor a róka sietve odasúgta segédjének, a menyétnek: «Míg mi odamegyünk, szerezz egy szentjánosbogarat és vizsgáld meg alaposan a vakond házát.»

«Meg lesz, felügyelő úr,» volt a gyors válasz.

5-2.jpg

Mentek egy darabig és elérkeztek egy másik kis lyukhoz a földben, mely körülbelül három lábnyira volt a parttól.

«Állj!» — kiáltotta a róka. «Látok valamit!»

A második lyuk körül tisztán látszottak a vakond lábnyomai, melyek a part felé tartottak, ahol elvesztek a fűben. De nem ez volt a meglepő felfedezés. A vakond lábnyomaimellett egérnyomok voltak és ezek az egérnyomok néhány lábnyira a parttól hirtelen abbamaradtak.

«Hihetetlen!» — mondta a róka. Olyan, mintha ez a gyerek varázslat által tűnt volna el! A hely, ahol a lépések abbamaradnak, sokkal távolabb van a parttól, mintsem- hogy onnan a vízbe ugorhatott volna.»

5-3.jpg

«'Falán bizony denevérré változott és elrepült», — gúnyolódott a vakond. «Hahaha!»

«Az időpont nem alkalmas a tréfálkozásra,» — intette le szigorúan Hugó.

A rejtély mind titokzatosabbá vált.

?

«Üres beszéd!»... Igen szórakoztató, de mégis csak üres beszéd...» — mondta Horatio, a bagoly, kényelmesen csücsülve fent a fán. «Hadd lám, mi fog tovább törtemül» És első intő huhogását hallatta.

5-4.jpg

6. FEJEZET.

MI volt ez a zaj?» — kérdezte a róka.

«Csak a bagoly» — felelte Hugó.

A menyét jött, hogy jelentést tegyen a felügyelőnek, aki így szólt: «Nos, szerencséd volt?»

«Nem, főnök úr,» — válaszolta ez, — «tüzetesen átkutattam a házat. Egy lelket sem találtam benne.»

«Nem láttál csapdákat?... Titkos ajtókat?… üreges falakat?»

«Nem, főnök úr, — semmit!»

A felügyelő zavartnak látszott. «Ez a legnehezebb ügy, mellyel valaha dolgom volt,» — mondta. «Nem látom sem elejét, sem végét. Ki kell hallgatnunk a többi tanukat is. Hívd ide Olivért, az elefántot.»

Menyét Muki előállította a tanút, aki nagyon ijedtnek látszott.

«Nos, jó ember, azazhogy elefánt, mi a mondanivalója?» kérdezte a felügyelő.

6-1.jpg

« Sebbi több..mint abennyit bár elbondtam,» — mormogta Olivér rémülten.

6-2.jpg

«Nem kell félni, fiacskám,» — folytatta a róka, «…csak egy pár kérdést intézünk önhöz. Tudom, hogy ön nem volt a strandon, mivel lábnyomait nem láttuk, a homokban. Na már most, mit is csinált tulajdonképpen a parton?»

«Bocsádatot kérek, uram,… utálatos dátháb van, folyik az orrob… úgylátszik, begfáztam ba reggel… baba azt bondja, kényes szervezeteb van, azt hiszeb, igaza van… tudob, hogy begfáztam, bert tüsszentetteb éppen, bikor a part szegélyére érteb és az egerekkel akartab játszadi. Bost itt van, dáthás vagyok és soha…»

«Mindez csak locsogás,» — kiáltotta Ravaszdi felügyelő. «Semmi közünk az egészségéhez. Nem vesztegethetjük ilyesmivel drága időnket. Kit látott arrafelé?» — kiabálta Olivér fülébe.

Ekkor váratlan fordulat következett be. Mókus Miki alakja tűnt fel az erdő szélén és ugyanakkor Cininé nagyot sikított, elsápadt és kis hijján Hugó karjaiba ájult.

<

62 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maybach 2013.05.21. 08:39:50

Jó reggelt kívánok!

Meg a folytatást.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.22. 09:59:29

Szebb napokat kívánok :-P

Köszönöm szépen, Jébetű !

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.23. 08:48:12

Jó reggelt, akkor ma tessék nekünk nagy szurkolni, hogy néggyel több lábbal térjünk haza:)

maybach 2013.05.23. 10:07:15

Jó reggelt kívánok!

Én a kutyát se hagynám ott.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.23. 12:23:57

Hát kérem, egy bizonyos Mokka nevű kajla kamasz begazdisodott, mi pedig bemokkásodtunk:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.23. 12:46:17

@Nadine: Akkor szükség esetén adj hozzá cukrot :-)

Gratulálok !

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.23. 14:20:47

@Mormogi Papa: Hidd el, olyan édes, hogy teljesen cukormentesen is fogyasztható:)))

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.23. 15:01:02

Szép napot!

@Mormogi Papa: Köszi az olvasnivalót! :)
@Nadine: Gratula az édes Mokkához. Valahogy sejtettem... :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.23. 22:47:09

@fiam: :)

Mokka most elvonul a vadiúj és roppant boldog gazdijával aludni. Késő van már egy ilyen élménydús nap végén...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.24. 16:40:23

Ha nem jönnék, mindenkinek jó hétvégét! Már amennyire az idő engedi - mondotta Füles :-)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.24. 20:35:44

Nektek is jó hétvégét, mi Mokkázunk orrvérzésig:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.25. 21:58:39

Utóbbi nélkül is meglesztek, úgy vélem :-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.27. 00:39:41

Hát kérem, az idő Szegeden is "változó" volt - de még mennyire. A vastagját viszont sikerült megúszni. A szabadtéri koncertre is eljött vagy száz megátalkodott rajongó :-)
A korábbi posztomban említett Hági Étterem még mindig zárva - jóformán 30 éve. Most már a híres Virág Cukrászda is. A helyi kapcsolat szerint mindkét esetben a tulajdonos(ok) helyzete rendezetlen. Pedig a legjobb étterem volt :-(

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.27. 08:00:50

Mokkás jó reggelt mindenkinek!:)

Röplabdás éveimben sokszor jártunk Szegedre, és sosem hagytuk ki a Virág cukrászdát, ahol a világ legjobb csokikrémjét lehetett kapni (többek közt).

maybach 2013.05.27. 12:20:30

Jó napot kívánok!
Kutya, Szeged jó.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.28. 15:44:08

Szép, Mokkás napot!

Tegnap rengeteg régi fotót láttam szülőfalumról. Ettől miért szakad meg az ember szíve? Ugyanakkor nagyon örültem, pl. annak, hogy MOZIBAN láttam Apukámat :)

Szeged nagy, még én is elfértem benne, két alkalommal is :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.29. 17:49:11

@fiam: Régi híradót láttál?

Minden nap szép Mokkával:) És szörnyen vidám:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.30. 15:24:12

@Nadine: Egy új ismerős hozott több tucat képet, azokat nézegettük.

Holnap Budapestre utazik a gimink kollektívája (de szép szó is ez!). Onnan elhajókázunk Szentendrére, majd vissza; Nagycirkusz a hivatalos program még, de azon nem veszek részt. Ez utóbbival kapcsolatos a kérdésem (amit minden bántó szándék nélkül teszek fel): biztonságos-e csak úgy üldögélni itt-ott a városban és nézegetni az épületeket, a menő-jövő embereket?
És arra is kíváncsi vagyok, vajon alul-fölül leszünk vízben vagy csak alul a vízen? De ezt majd meglátjuk, gondolom :)

Gyógyhatású Mokka :)

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.31. 12:31:10

@fiam: Szerintem biztonságos, ha nem éjjel háromkor teszitek. De hozzáfűzném, ezer éve nem jártam Pesten hasonló módon, ráérősen.

Mokka egy bűbájos angyalka, abszolúte gyógyhatású, és ráncsimító is. Némi pofozkodás után a piros macskámmal már teljesen jóban van, nem ugatja meg, nem hajkurássza. Mondanom sem kell, a pofonokat Mokka kapta:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.31. 14:58:13

@Nadine: Szerinte ezt már csak utólag olvashatja.
Hajnali háromkor az éjszakai buszok és villamosok is furcsa társaságot vonzanak; ám néha akad rajtuk fekete ruhás perzekútor - s ha igen, nem egyedül.
Egyébként a nem szűk és nem kivilágítatlan utcákban csak apróbb veszélyek leselkednek az ember lányára (fiára), de vannak kivételek…

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.05.31. 18:57:29

@Mormogi Papa: Most akkor megnyugtattad, vagy megijesztetted?:)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.06.01. 15:05:17

@Nadine: Szerinted egy "gimnáziumi kollektíva" hajnali háromkor villamosozik Peste, ha még haza is szeretnének érni?
Azért teljesen senkit sem nyugtathatok meg - esete válogatja.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.01. 18:29:18

@Nadine: @Mormogi Papa: Köszönöm a tanácsokat :)
Épségben hazaértünk, negyed tizenkettőkor, éjjel :)
Ha szántok rá egy kis időt, olvassátok el, röviden elmesélem, milyen veszélyeknek voltunk kitéve.

Reggel fél hétkor a gimi aulájában igazgatói köszöntő volt, hangulatalapozókkal :)
Két busszal mentünk, mert nálunk szokás a technikai dolgozókat is megbecsülni, s még nyugdíjas dolgozók is jöttek páran.
Nagyon jól elvoltunk Pestig, enni-innivalóról is gondoskodtak, a hangulatért mindenki maga felelt. A Hunyadi hajó már lágyan ringatózva várt bennünket a Dunán. Kár, hogy be volt fóliázva, ezért csak homályosan láttuk a parton végigvonuló Parlamentet, egyéb épületeket, meg a tájat. A bátrabbak kimerészkedtek a tatra meg a farra a szélbe és az esőbe gyönyörködni. A mi klikkünk is bátor volt :) Még ennél is nagyobb mersz kellett a mosdó használatához, de a szükség nagy úr. Szentendrén kötöttünk ki, ahol kikötötték, hogy bárhova mehetünk, de másfél óra múlva találkozunk. Azt hittem, tudok hazavinni szuvenírt, de nem így történt. Viszont két gombóc fagyival és a Kovács Margit gyűjtemény meglátogatásával megjutalmaztam magam. Szégyen-nem szégyen "élőben" Kovács Margit szobrot eddig csak Fokvárosban láttam :) (Megnézném ott újra...)
Nagyon-nagyon sokat gyalogoltunk, a buszokig is.
Visszatérve fővárosunkba, többfelé oszlott a jónép. A hivatalos program nagycirkuszi látogatás volt :) Egy csomó alsós és ovis társaságában vonult be oda kollektívánk túlnyomó többsége. Én a jelentkezéskor megnéztem a szóróanyagot és sem a Duó gumikötélen, sem a Zsonglőr, sem a Nő a trapézon, de még a Hajlékony-szám sem volt túl vonzó, ezért másként kezdtem el gondolkodni, mint a többség. Többen is voltak így, közülük kettővel hármast alkotva elindultunk a Vajdahunyad várába. Ott sétálgattunk, nézelődtünk, hallgatóztunk. Ha sütött a nap, levetkőztünk, ha esett felöltöztünk. Mivel megint sürgős mosdózhatnékunk támadt, gyorsan átfutottunk a Műcsarnokhoz, remélve, hogy ott baráti áron kapunk kávét és capuccinot. Így történt. A blokk pedig belépő volt az épület legszentebb szentélyébe. A Műcsarnok teraszán addig-addig üldögéltünk és szemeztünk a Szépművészeti Múzeummal, amíg megért bennünk a döntés, hogy meg kell néznünk Paul Newman világhírű fotóművész kiállítását. Ez nekem sajnos 2.600 forintom bánta, mert itt döbbentem rá, hogy nincs pedagógus igazolványom; bezzeg a társaim grátisz jöttek be és nem is akarták összedobni a belépőm árát. Nem baj, nincs ez elfelejtve.
A Newman kiállítás tök szupi volt. Mindenkinek ajánlom, aki életnagyságúnál nagyobb pucér modelleket akar nézegetni abból a korból, amikor még nem volt divat a teljes szőrtelenítés. A társaim közül az egyik magyaros volt, ő verseket és prózát is citált egy-egy képhez, a mentálhigiénés kolléganő a lelki indíttatásra próbált rávilágítani, én jót röhingcséltem rajtuk, ez az igazság. Bár felszólításra kitaláltam történeteket, de elég nehezen ment. Egyébként technikailag csúcsprofi fotók voltak, meg biztosan újdonság is volt a maga korában és pár elgondolkodtató is volt, de... de akkor is fotók pucér nőkről. Akkor inkább Dorothea Lange amerikai szociofotói. Azokat szívesebben megnéztem volna. Igaziból ez volt a nap legveszélyesebb része, de túléltük :) S ha már ott voltunk, megnéztük újra az itáliai és egyéb festőket. Úgy tűnik, maradnak kedvencek az itáliaiak. Ide mindig visszajöttem, miután megnéztem a többit és újra meg újra ugyanolyan elbűvölő hatással voltak rám. Nagyon sajnáltam, hogy az egyiptomi gyűjteményt nem láthattuk; személyes kötődésem okán is vágytam a megtekintésére. Az idő gyorsan elszállt. A Hősök terén volt a találkozónk az elkóricáltakkal és a cirkuszlátogatókkal. Azt mondták ez utóbbiak, hogy kicsit frusztrálta őket a sok ovis csoport, de végül elég jót aludtak úgy az előadás felétől :)
Hazafelé a dunaföldvári Vár étteremben vacsiztunk. Csodálatos helyen van az étterem, hihetetlen látványt nyújtott a Duna (asszem azt láttuk). Az ételsor finom volt, s sok elismerést osztottak ki a kollégák között. Hárman országos elismerést is kaptak. Én a jelöltségig jutottam, de éjszakás lévén, ennek is nagyon örültem :) Az Oscar-díj jelöltnek lenni is rang, nem igaz?
Fél tizenkettőkor értem haza, hosszú zuhanyzás után és egy Nescafé elkortyolgatása után kettőkor zuhantam az ágyba. Ötig aludtam, gyógyszert vettem be, s fél tizenegykor Neoex szólt, hogy készülődjek, megyünk ebédelni a Fruzsiékhoz, Prevej ma 28 éves :)
Nem tudom, mivel gyalogoltam, mert nem érzem a lábam...
Most itthon vagyok, két órás délutáni szieszta után alig frissen és szemezek a porszívóval, a mosógéppel és a monitorral. Egyelőre a monitor győz :)
Hát röviden ennyi.
Budapesten biztonságban voltunk, se hívatlan, se hivatalos személy nem zaklatott, nem molesztáltak (pedig ebben picit reménykedtünk). Örültünk az életnek és olyan, de olyan jó volt a mindennapi rutinból kiszakadni! És persze imádom Budapestet még mindig, számtalan emlék tolult fel bennem.
Újabbakkal kéne gyarapítani.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.06.01. 18:51:14

Köszi a beszámolót - de vár az eső, koncertre megyünk :-)

maybach 2013.06.03. 08:25:29

Jó reggelt kívánok!

Kellemes őszi időnk van.

maybach 2013.06.04. 09:56:41

Jó napot kívánok!

Nagyon kellemetlen őszi időnk van.

maybach 2013.06.05. 08:22:17

Jó reggelt kívánok!

Ma olvastam, hogy cseppet sem baj, ha hűvösebb a nyár.
Megnyugodtam.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.06.05. 15:16:44

Jelentem, az esőt +úsztuk szombaton is meg tegnap is.
Viszont olyan idő ígérkezik, amilyet csak a pálmafák kedvelnek állítólag. "Feje tűzben, lába vízben." tartja a mondás.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.09. 10:48:13

Tökéletes idő van vasalásra. Mégis kikívánkozom a természet lágy ölébe.

maybach 2013.06.09. 17:57:53

Jó napot kívánok!

A Duna szép nagy.

Találtunk egy kutyust. Elvittem az állatorvoshoz. Egy autó valszeg elüthette szegényt. Talán sosem fog tudni járni. Már ha túléli.
Ráadásul valami emberszerű előtte műanyag zsinórral köthette ki valahol. Ezt alig lehetett levágni a nyakáról, már szinte bele volt nőve.
Csak azért nem borult el az agyam teljesen, mert amikor megtaláltuk a 6-os úton egy kb. negyvenes és egy 16-17 éves roma férfi próbálta megitatni, meg valahogy segíteni rajta.
Ennyit az előítéletekről.

maybach 2013.06.10. 07:52:49

Jó reggelt kívánok!

Brazilok lefocizták a gallokat.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.10. 08:25:29

Sziasztok!

@Mormogi Papa: Ezt a leánderre is írják a szakkönyvek:)

@maybach: Mindig is tudtam, hogy te egy nagyon-nagyon rendes ember vagy.

Ma randink van, igen, többes számban, mert nemcsak én fogok megismerkedni egy Bambusz nevű uracskával, hanem Mokka is:)

maybach 2013.06.10. 09:02:04

@Nadine:
Hogy néznék Buksiék szemébe?

Szegény kutyus nagyon bátor, de nagyon oda is van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.10. 20:44:37

@maybach: Nemcsak erre írtam, hanem az előítéletekre is...

maybach 2013.06.11. 08:23:55

Jó reggelt kívánok!

@Nadine:
Igen, azokkal is kűzdök nap mint nap.

maybach 2013.06.12. 13:52:31

Jó napot kívánok!

Uborka szezon.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.12. 16:14:50

Az ám, tegnap hoztuk be a sarki viszonyok közt mégis bitang jól sikerült kovászos uborkát:)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.13. 18:04:45

Kisütött a nap.
Fruzsiék kutyusának (Pöcök) popsiján tályog volt, gyors kezelésre hamar elmúlt. Két napig nagy ívben kerülte Prevejt, mára már megbékélt a gazzal, aki doki bácsihoz vitte.
A gyerekek jól vannak.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.13. 22:45:28

@fiam: Cseppet el kellett gondolkodnom rajta, hogy vitte egy gyomnövény doki bácsihoz a popsit, de aztán megfejtettem:)

@maybach: Randiztak:) Bambusz rettentő félénk, 3 év körüli spániel, aki fiú létére nem nagyobb a 6 hónapos Mokkánál, lélekben meg egy kisegér. Kétéves koráig egy disznóólban élt, éhezett, mindezt egy "szaporítótelep" nevű horrortanyán. Ő volt a kan, és úgy látszik, ehhez nem jár kutyához méltó élet. Ezért nem nőtt nagyobbra szegény. Legközelebb nálunk randiznak, megnézzük, hogy érzi magát itt, velünk.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.14. 00:53:47

@Nadine: Már nagyon nehezen viselem ezeket a horror történeteket. Nem tudom, mit műveltek ezekkel a szörnyű emberekkel gyerekkorukban. El nem tudom képzelni, hogy lehet ennyi rossz egy emberben...

Azt elfelejtettem írni, hogy a tályog nem volt fertőző. Fruzsiék nem kapták el, bár erről személyesen nem győződtünk meg, bemondásra elhittük :)

Bambusz netán vőlegényi státuszra emelkedik kedvező fogadtatás esetén?

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.14. 08:15:02

@fiam: Neeem. Két ivartalanított kutyusról lévén szó, tesók, pajtikák lennének. Én meg lelki gondozó, gyermekkorpótló és hasonlók - mármint főleg Bambusz esetében, ha úgy alakul.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.18. 16:49:29

Itt most nyári szünet van? Vagy mindenki elolvadt?

maybach 2013.06.18. 16:53:43

Szép napot kívánok!
Talán csak szünet van.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.18. 18:28:14

@maybach: Tatarozás:)

Akkor röviden: Mokka egy angyalka, nagyon megszerettük rekordrövidségű idő alatt... A cicák közül a vörössel már jóban van, a szürke még óvatos, a feketének meg folyton futni kell, mert Mokka kegyetlenül meghajkurássza. Nem akarja bántani, talán csak fogyasztani próbálja. Mármint le:)

maybach 2013.06.19. 08:49:20

Jó reggelt kívánok!

És mi van Bambusszal?

maybach 2013.06.19. 21:52:04

Jó estét kívánok4

brazilok helyenként jól fociznak Mexico ellen.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.20. 20:30:06

@maybach: Bambuszról kapom a híreket, a héten túlesett az ivartalanításon rendesen, merthogy előtte valami sintér csak félig csinálta meg, nem részletezem. Ezenkívül leszedték a fogkövét, úgyhogy félig abban a szimpi műanyag gallérban, félig egy almazöld levágott ujjú rugdalózóban boldogítja a lábadozás alatt az ideiglenes befogadóját. Állítólag most éli a kölyökkorát, ami nem volt neki, úgyhogy sok jóra nem számítok:)

maybach 2013.06.20. 21:01:18

@Nadine:
Aki ilyeneket tesz egy élőlénnyel az jobb, ha engem elkerül.
A múltkori bátor kiskutyánkat el kellett altatni.
Komolyan gondolom sokszor, hogy jobb lenne a világ emberek nélkül.
Aztán persze rájövök, hogy nem, de ....

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.20. 22:18:15

@maybach: Óóó, de sajnálom... Pedig sokkal több szükség lenne bátor kiskutyákra, mint emberi vadbarmokra, szóval, osztom a véleményed:(

Mokka szenzációs fej, mindennap okosabb, de tényleg:) Olyan könnyen tanítható, hogy az elképesztő. Mondjuk, magamra is büszke lehetek, mert már gyönyörűen apportírozom neki az eldobott botokat, labdát, miegyebet. Mert ő csak elkapja őket, de nem hajlandó visszahozni, csak köröz, míg én el nem szédülök, és akkor valahol arrébb leteszi. Rafkós.

maybach 2013.06.20. 22:51:03

Navi is nagyon türelmes velünk.
Szerintem fejlődünk.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.21. 09:20:04

Jó reggelt, kevésbé fullasztó pénteket, de már látom, hogy ebből max. a reggel fog megvalósulni... Ti hogy bírjátok?

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.21. 18:41:30

Én már se képeket, se történeteket nem bírok se nézni se hallgatni megkínzott, elhagyott állatokról és emberekről. Azért sem, mert szinte érzem, ahogy nő bennem a gyűlölet...

Hétfőn-kedden délután öttől reggel nyolcig dolgoztam. Utána csak a szokásos, bár még ma is megyek. Per pillanat hatféle tábor van a kollégiumban, eltérő szokásokkal rendelkező gyerekekkel és kísérőikkel... Ha nem szeretném annyira az ifjúságot, azt mondanám, borzasztóak.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.21. 18:46:08

Jaj, elfelejtettem megkérdezni: szerintetek nem káros az, ha egyetlen kutyát egy nagyobb emberközösségben tartunk?
Titkos vágyam, hogy legyen egy kollégiumi kutya (max. kettő). Akit garantáltan agyonbabusgatnának, szeretgetnének. Ez jó ötlet vagy ártunk a szegény párának?
Ha néha betéved egy vagy pár órára behoz valaki egy kutyust, annak mindig nagy sikere van. Nem mondanám, hogy a gyerekeink agresszívek, de talán egy kutyával és annak gondozásával, ellátásával erősíthetnénk azt, hogy élőlényt nem bántunk.

maybach 2013.06.23. 21:56:33

Jó estét, jó szurkolást.

Jelzem ifj. Knézi messze gurult a fájától.

@Nadine: neheten

@fiam: a kutya biztos jó ötlet, de szerintem legyen egy állandó gazdája.
Azután úgyis mindenkit korrumpál.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2013.06.24. 12:14:12

Sziasztok:) A FB rossz hatása, hogy folyton lájkolni akarom a kommentjeiteket:)

Fiam, szerintem jó dolog a koleszos kutya, de tényleg fontos, hogy legyen gazdája. Különben mindenkire fog hallgatni (elcsábulni), de senkinek sem fog szót fogadni. Pláne, ha százak etetik...

@maybach: Ifjú Knézy már ott messze gurult (nálam), amikor kiderült, hogy agyba-főbe veri filigrán nejét. Aki azóta észhez tért és tőle el.

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.06.24. 16:13:07

@maybach: @Nadine: Köszi a tanácsokat!
Megbeszélem a mentálhigiénés kolléganőmmel, aztán meglátjuk, merre léphetünk :)
Szeretnék optimista maradni.

2013.06.25. 10:13:52

Sziasztok! Van új mese, nem vettétek észre? Vagy én rontottam el a felrakást...? :)
süti beállítások módosítása